|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Miałam koszmarną noc w dosłownym tego słowa znaczeniu. Śniło mi się, że zamordowałam w sumie trzech moich kolegów ze szkoły podstawowej. Najśmieszniejsze jest to, że nie mam z nimi kontaktu od momentu skończenia podstawówki. Nie wiem co robią, gdzie są itp itd. Dwóch zamordowałam w moim mieszkaniu, jedno ciało zniknęło a drugie zostało schowane w kanapie w salonie. A nie mam kanapy tylko nieotwieraną sofę. Trzeciego zamordowałam gdzieś na schodach, takich z kamienia i ktoś próbował zmyć tą krew wodą z węża ogrodowego. U mnie w domu było pełno krwi, ja tak w niej chodziłam z Alą na ręku, poszłam ją normalnie wykąpać, przygotowałam do spania i dałam butelkę. Pistolet wyrzuciłam do śmietnika, potem pojawiła się policja, niby oni tej krwi na podłodze nie widzieli... Fatalnie się czuję
![]() EDIT: Sprawdziłam w internetowym senniku co to może znaczyć: Morderstwo popełnić - raptowne zamknięcie pewnego rozdziału życia; w odniesieniu do własnego życia: nieszczęście innej osoby może ci przynieść korzyści; Krew przelewać - przykrości z powodu zbytniego pośpiechu; widzieć na innych - choroba w rodzinie; dużo krwi widzieć - wojna
|
#4772 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello- poranny meldunek.
Nocka w porównaniu z Tobą xantia rewelacyjna: żadnej krwi i zero morderstw. Werka się 2 razy budziła na herbatkę- Angielka mała. Co do sennika to pierwsze może i racja, a drugie z tą krwią obyś była fałszywym prorokiem . Jak się Hadryś prezentuje na dłoniewa- moja Weronka też wczoraj z ziemniakami walczyła, wylałą mi całą wodę z garnka gdy ja obierałam na obiad. Moja wina, bo trzeba mi było wody nie nalewać jak dziecko przy mnie. eve- buziaki dla zdolnej Oliweńki Moja potwornicka już daje zanki ,że znudzona, więc zmykam.-
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
No smutna onuco, wzroku z niego spuścić nie mogę
, jest przepiękny!!
|
#4774 |
|
Wtajemniczenie
|
ta "smutna onuco" to do mnie
![]()
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
A no nie bezpośrednio do Ciebie, to takie jedno z moich dziwacznych powiedzonek
|
#4776 |
|
Rozeznanie
|
Hej, my wczoraj padliśy jak tylk owyszli goście, o 22 spaliśmy jak dzieci.
Ewa.nea - no no nie myślałam, że nasi z tego samego dnia. ciekawe czy podobne chcaraktery mają zaległe życzenia dla Twojego TŻtaXantia - ale miałaś pracowitą noc, ja obudziłabym się mega zmęczona po takich akcjach. czekam na zdjęcie arcydzieła... EwamamaOlivki - równiez życzenia urodzinowe - bo o ile dobrze zrozumiałam miałaś wczoraj święto!
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
mhhhy wszyscy świętują
Moje dziecko po wczorajszych brykaniach na trampolinie z kuzynami padło i obudziło mnie pierwszy raz o 4 niestety codziennie bywać u nich nie możemy ale zaprosiłam Ernesta kuzyna lat 3,5 na zabawy do nas może też Ją zmęczy ![]() Xantia dawaj Hadrysia
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Xantia współczucia z tym snem
![]() ewa.nea u nas jest też ten zwyczaj, ze dzień przed ślubem przychodzą i tłuką, ale nie butelki tylko porcelanę Tłuczona porcelana ma przynieść szczęście ![]() A z ziemnakami to Hania też ostatnio szaleje ![]() passion ja też byłam bardzo senna w ciąży - do 4 miesiąca to mogłam spać 24h/dobę. Czasem było tak, ze budziłam się tylko na jakiś posiłek jak miałam ochotę, zjadłam i szłam dalej spać ![]() Co do jedzenia to ja miałam od początku jazdę na słodkie. Mdłości miałam od 6-10 tygodnia. Wymiotów zero. Jedyne na co nie mogłam patrzeć do 5 miesiąca to na mięso - czy surowe czy smażone - szczególnie na mielone ![]() Za to mogłam jeść non stop truskawki, mandarynki i banany - a też wcześniej nie przepadałam za nimi - zresztą teraz też nie - tylko w ciąży ![]() A ja dziś na 16:00 do pracy do 23:00 Ale mi się nie chce Nienawidzę popołudniówki
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
aaa passion smsowała do mnie wczoraj dziś juz sie pewnie wyleguje we Francji
Cytat:
|
|
|
#4780 |
|
Rozeznanie
|
Passion ma dobrze...Też bym chętnie poleżała, a u nas znowu dzień bez słońca
![]() Emila ma ospę Wysypało ją w srodę, ale na razie ma mało wykwitów. Oby tak zostało. Najwięcej ma na gowie, we włoskach i chyba jej to nie swędzi, bo funkcjonuje normalnieMoja za ziemniakami nie przepada , ale robilam wczoraj ogóreczki szatańskie i furorą były denka do słoików. Już dawno się czymś tak długo nie zajęła
|
#4781 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
Niech mnie ktoś zabierze do domu . Pogoda okropna, a ja niewyspana. Spac mi się chce jak cholercia, w nocy zanim sie wygrzebię ze wszystkim jest 24-1 a o 5 pobudka , "ajne masakra"minisiu , nakop teściowej, wiesz w co , przez niż nie możemy sie spotkać ![]() xantia chyba wszystkim na wątku udzieliło sie zniecierpliwienie oczekiwaniem na Twój pierścień , nie męcz nas dłużej i wklejaj fotyizuniak Moj edziecko bryk ajuz coraz ładniej na dwóch nogach , apetyt dopisuje, żebów nadal 12, czyli bez zmian. Coraz częściej sama je i zaczyna kumać o co w tym chodzi .No i jeszcze jedno bo nie pamiętam czy się chwaliłam.... tadam, moje dziecko robi kupę do "klopa" . Nocnik to jakby ją w tyłek gniótł, było wstawanie i siadanie 100 razy a potem siusianie na podłogę , więc kupiłam nakładkę na deskę. Wzięłam Olivkę do WC usiadłam, pooglądała jak to działa, posadziłam ją i .... zrobiła kupę . Wiem, że to był przypadek, ale teraz jak widzę, że będzie kupa to myk do WC i bingo ![]() Normalnie dla mnie to przełom w "kupowych" sprawach
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
izuniak
![]() minia no widzisz jak to jest Szkoda słów na te teściowe I gratki za nowy etap dla Olivki Super - my też chcemy spróbować Hanie sadzać odrazu z nakładką na klopa, a nie na nocnik ![]() Zobaczymy - chyba od przyszłego miesiąca zaczniemy ![]() Idę z Hanią na spacer, potem na 15:00 zaniosę ją do mamy i idę do pracy - buuuu jak mi się nie chce No to do jutra kobietki, a moze do dzisiaj wieczora ...
|
#4783 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a snami się nie przejmuj, Cytat:
Cytat:
nowa czy ten przedostatni model? sedan czy kombi? bo sedan to z leksza niewygodny, niepakowny, a cordoba w kombiku to urodą nie grzeszy... .. a jakie inne modele aut dopuszczacie do zawodów?? ![]() U nas też przed ślubem jest trzaskanie. Wtedy przychodzą znajomi, sąsiedzi, itp.. tłuką porcelaną, młodzi to sprzątają, a goście jedza i piją- takie gardenparty. Cytat:
Cytat:
umiejętności.U nas wszystko ok. Wczoraj odwiedziła mnie kumpela z Ameryki. Cztery lata się nie widziałyśmy. super sobie pogadałyśmy, powspominałyśmy, było bardzo miło. ![]() dzisiaj popołudniu wpadnie kumpela z Hiszpanii ze swoim synkiem., a na jutro dopiero coś wymyślę... może zajrzę do Kamili i jej córeczek, bo przez ta moją pracę dawno nie widziałyśmy się.a teraz zmykam "popracować".
|
|||||
|
|
|
#4784 |
|
Wtajemniczenie
|
oh miniu i ja sennam, a Werka jakby miała motorek. Niestety. Teraz zaczynała kimać w krzesełku, delikatnie przeniosłam do łóżeczka i niestety ryk. Najlepiej się śpi z mamą na jej kanapie. Niech ryczy nie mam siły...
izuniak dla biedrony ajanno- a co tam u WAs? xantia powinna duży rabat dostać u HAdrysia tak go rozreklamowała
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam dzis taki humor, że szkoda gadać, jak tak dalej pojdzie to dostane wylewu
![]() napiszcie proszę jakich firm macie lodówki ( zamrazalnik na dole)bo nie mogę dostać takiej jaką bym chciała
|
|
|
|
#4786 |
|
Rozeznanie
|
Kanciu - ja mam Gorenje a moi rodzice Whirpool. Obie chodzą bez zarzutu
A chcesz do zabudowy czy wolnostojącą? Moja kumpela ma w zabudowie fajnego indesita Dziękujemy za buziaki na "poczet" kropek ospowych Powiem Wam, że z wszytkich chorób ta ospa jest najtańsza w "utrzymaniu" Puder płynny - 4,30 zł i nic więcej nie trzeba kupować. Mam ekonomiczne dzieci![]() edit: na nową chatę przymierzam się do takiej lodówy dwudrzwiowej. Spowszechniały już i ich ceny przestały szokować aż tak bardzo. A my "żerni" jesteśmy i mam wiecznie ciasno w tej lodowce, a mała nie jest
|
#4787 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Tyle napisałyście, że muszę powielocytować, żeby mi sprawniej poszło ![]() Cytat:
Cytat:
.Xantia, czekam na fotki ![]() Cytat:
. Na 14 tort i takie tam słodkości, oczywiście bez alkoholu, bo w naszej rodzinie wszystkie imprezy z alkoholem się odbywają i maxymalnie o 19 przewiduję wyjście ostatnich gości .Cytat:
Eve, dziękujemy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;82U nas wszystko ok. Wczoraj odwiedziła mnie kumpela z Ameryki. Cztery lata się nie widziałyśmy. super sobie pogadałyśmy, powspominałyśmy, było bardzo miło. dzisiaj popołudniu wpadnie kumpela z Hiszpanii ze swoim synkiem., a na jutro dopiero coś wymyślę... może zajrzę do Kamili i jej córeczek, bo przez ta moją pracę dawno nie widziałyśmy się. a teraz zmykam "popracować". [/quote] Lea, masz zaległości towarzyskie ![]() Cytat:
Ja mam Whirlpoola i jestem zadowolona, kupowaliśmy w tym roku U nas ok, Mati jakiś grzeczniejszy . Dzisiaj już 3 dzień zasypia w łóżeczku i nie płacze . I nauczyłam go przytulać podusię . Bo jak do tej pory to on nie chciał nic przutulać, tylko do rodziców czasem ale to też jak śpiący albo płaczący . Mówię mu: tuli tuli podunia a on kładzie główkę na podusi i ją głaszcze
|
|
#4788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nikusia ma nowego ząbka! czekamy na dolna dwójkę i drugą górną jedynkę |
|
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() ja bym chciała ładną, nowoczesną, gatunkowo dobra i w rozsądnej cenie nie ma takiej... jak jest fajna z wyglądu i funkcjonalna to gatunkowo lipa totalna ( Ariston jak jest gatunkowo odpowiednia to dezajn juz nie jest do konca zadowalający i ceny bardzo różne (Elektrolux) generalnie zdecydowaliśmy sie na Elektroluxa ale jak juz wybrałam model to sie okazuje, ze ciezko go dostac wariacje normalnie jakies ![]() chciałam lodówkę 200 cm z szufladami na teleskopach ( marzenie) inox, cena do 2500 zł była taka Elektroluxa ale juz jej nie produkuja ![]() teraz musze znów przeszperac te elektroluxy i znów zmniejszyc wymagania ![]() Juleczko, Izuniak w tych lodówkach co macie ( nie wiem czy dokłądnie te modele) sa te pojemniki na warzywa takie "latające" juz takie miałam i nie chce Karo napisz prosze jaką Ty masz. |
|
|
|
#4790 |
|
Zadomowienie
|
Kanciu, ja mam taką http://www.whirlpool.pl/app.cnt/whr/...7/prodid/25457
i jeśli chodzi ci o te szuflady na samym dole chłodziarki to takie są
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu ja mam taką http://www.ceneo.pl/340389 i jestem z niej bardzo zadowolona
|
#4792 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zaraz wrzucę foty, tylko oblookam, które się nadają . Oczywiście pisze z Cylindrem na palcu... ![]() EDIT: co do lodówki to się nie przyznam ;P
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Juleczko mi chodzi o te 2 szyfladki na warzywka ale nie w zamarazalniku
![]() misia no własnie myślę nad ta z podajnikiem brita lub nad tą http://www.electrolux.pl/node38.aspx?productId=17739 ale nigdzie, NIGDZIE nie ma zdjęcia frontu
|
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo, doczekałyście się
![]() W załączeniu cylinder Aaaaa, i byłam dziś u fryzjera!! Mam pieknego BOBa
|
#4796 |
|
Zadomowienie
|
Kanciu, ja mówię właśnie o tych samych : na dole chłodziarki a nie zamrażarki
![]() Xantia, bardzo ładny cylinder
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Bez mejkapa, ale idzie zdzierżyć
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
włosy i obrączka cud miód
|
|
#4799 |
|
Rozeznanie
|
i orzeszki
![]() ![]() Święta racjaWłaśnie kończę wieczór kulinarny. Jutro impreza roczkowa Emilki. Musiałam wiadra śledzi i sałatek zrobić, a moja mama kończy tort. Jutro go Jagoda ozdobi po swojemu, fajny będzie ![]() Kanciu - ja też mam te dwie szuflady w chłodziarce. To bardzo częste wyposażenie, ja bez nich żyć nie mogę
|
#4800 |
|
Zadomowienie
|
Xantia, woow suuper , bardzo ładnie ci w tej fryzurce
izuniak, ja w sumie też lubię te szuflady , trzymam w nich słoiki i jajka .Udanej imprezki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

. Jak się Hadryś prezentuje na dłoni
, jest przepiękny!!
Moje dziecko po wczorajszych brykaniach na trampolinie z kuzynami padło i obudziło mnie pierwszy raz o 4
niestety codziennie bywać u nich nie możemy 

i furorą były denka do słoików. Już dawno się czymś tak długo nie zajęła

.. a jakie inne modele aut dopuszczacie do zawodów?? 

( Ariston ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)