|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Camelitos,bierz dużo magnezu i powinno przejść.
Zdrowych,pogodnych,spokoj nych Świąt. To dla niektórych ostatnie święta bez dziecka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z drugiej strony dość męczące, bo drzemki poprzestawiane i dziecko przebodźcowane heheWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardziej jak już się boję świat Bożego Narodzenia... ![]() Dziewczyny, czy ja mogę wziąć dwie nospy?? Czy to już za duża dawka?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-03-31 o 18:19 |
|
|
|
|
#4415 |
|
Raczkowanie
|
Blanka mi brzuch się stawia od 20 tyg. A przez ostatnie 2 tygodnie stawia mi się co 15-20 minut i lekarz kazał brać trzy nospy dziennie, rano-południe i wieczor- a jak rano i w południe nic nie zadziała nospa-wieczorem mam brać podwójna dawke czyli 2 tabletki na raz
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Więc ja czasem biorę, myślę że też możesz. A co Ci dolega? Ból brzucha czy skurcze?
|
#4416 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,radosnych świąt :-*
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Fioletowe co jeszcze zalecil.Ci lekarz?
Blanka napisalam na fejsie |
|
|
|
#4418 |
|
Zadomowienie
|
Mi też sie ostatnio zaczął brzuch stawiać,z mojej winy,bo ja jestem sprzataniowo-gotujący pracoholik. Jakoś mi się zle odpoczywa jak nie skonczone wszystko co miałam zrobić. I w ogóle czuję ostatnio też dość mocno spojenie, ze mnie boli. W necie sie już naczytalam pierdół, boli którąś z Was też?
|
|
|
#4419 |
|
Raczkowanie
|
Pola mam ograniczyć wysiłek fizyczny do minimum, więc ostatnio cały miesiąc leżę w łóżku przez 80% dnia A mimo to mam twardnienia brzucha więc u mnie to nie zależy od wysiłku, skurcze są gdy leżę, i w dzień i w nocy. Tydzień temu tak się nasiliły że byłam na IP, lekarz kazał się oszczędzać, brać nospe i duphaston i kontrolować szyjke czy się nie skraca. Nie masować i nie dotykać brzucha, nie unosić rak do góry, ale to coś nie pomaga. Gdy tylko szyjke zacznie sie skracać dostane zastrzyk że sterydami
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Fioletowe nic nie pisalas...w którym jestes tygodniu?Lezysz czy siedzisz tez?
Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-31 o 19:37 |
|
|
|
#4421 |
|
Raczkowanie
|
27 tydzień, nie pisałam bo nie lubię za bardzo dzielić się swoimi problemami , raczej wolę je przechodzić w samotności
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem.Wie tylko mąż?
|
|
|
|
#4423 |
|
Raczkowanie
|
Tak, tylko mąż. Rodzina Nie, bo mnie męczy nadmierna troską i dobre rady teściowej czy też panika mojej Mamy, po co mam sobie stresów dokładać, wyjaśniać, tłumaczyć
więc na forum się mało udzielam, ale jeśli któraś potrzebuje rady A ja akurat mam na ten temat wiedzę-wtedy się odezwę 🙂 za to czytam Was na bieżąco, wizaż to chyba moje uzależnienie- wchodzę tutaj 15 razy dziennie 🙄😉
|
#4424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dzisiaj przesadziłam z pieczeniem ciast, za długo stałam w kuchni, podnosiłam cięższe miski itp aż zaczął mnie boleć brzuch jak na okres więc już leżę, też wzięłam nospę i odpoczywam
|
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mam zastój z dwójką, więc jelita też się buntuja. Oj to u ciebie też nie fajnie Tak jak u mnie, ale szyjka też mi się nie skraca jeszcze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-03-31 o 20:34 |
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Zdrowych spokojnych świąt, no i wracam do Was powoli Powiem Wam, że dobry był taki odwyk internetowy. Czasem naprawdę się przydaje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
W poprzedniej ciąży problem nawet z obrotem na bok... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4427 | ||
|
Zadomowienie
|
Dobry!
Cytat:
No i trzymam kciuki, żeby sytuacja ze skurczami była pod kontrolą ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, wesołych Świąt! |
||
|
|
|
#4428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jesteś na diecie lekkostrawnej? Kłucia w brzuchu i jak poszedł do góry to może być niezwiązane z wątrobą, maluch rośnie to też się powiększa, co też może powodować takie dolegliwości jak u Ciebie. Bardziej martwiący byłby objaw swędzenia skóry zwłaszcza wieczorem. Zawsze można przyspieszyć wizytę na pewno to nie zaszkodzi. Wesołych Świąt! Mnie wciągnęły przygotowania w czwartek, wczoraj rano resztką sił dokończyłam mazurka i kremówkę i mnie rozłożyło przeziębienie. Dziś już spędziłam dzień w łóżku jedząc rosół i drzemiąc. Mam też jakiś syrop Prenalen od ginekolog polecony i powoli liczę będzie lepiej już po przeleżeniu coś pomaga. A widzę, że nie tylko mnie wziął skurcz łydki w nocy z czw/pt masakryczne uczucie do tej pory czuje jakbym miała taką spiętą. Zwiększyłam magnez i powoli puszcza. |
|
|
|
|
#4430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nawet nie chce sobie tego przypominać drugi raz mi sie to zdarzyło, okropne uczucie
|
|
|
|
|
#4431 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, czy boli Was czasem tak jakby w pochwie kłucie?
mnie dziś bolało w dole brzucha i w srodku tak jakby gleboko w pochwie kłucie czułam, wzelam magnez i nospe polezalam prawie caly dzein i nie wiem czy to normalne wizyte u gina mam dopiero 18 kwietnia |
|
|
|
#4432 |
|
Zadomowienie
|
aaska92 ten ból to jest tylko w jednym miejscu, dzisiaj znowu cały dzień bolalo nawet jak się dotykam to mam tam wszystko obolałe. To jest tak trochę jak kolka i nie wiem czy nie właśnie wątrobowa, na pewno wizytę przyspieszę bo ten ból po prostu mi przeszkadza. Pójdę zaraz po świętach do rodzinnego po skierowanie na USG może mam jakieś kamienie. Diety jako takiej nie mam ale pewnie będę musiała wprowadzić jak tak dalej będzie. Lekarz też mi powiedział że jak tylko pojawi się swędzenie to mam od razu powtórzyć badania i się do niego zgłosić ale puki co nic się takiego nie dzieje. Do tego zaczyna pojawiać się ból na dole brzucha ale to pewne z przepracowania tak jak u większości z was.
A ty kuruj się z tego przeziębienia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4433 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane!
Smacznego jajka w miłym rodzinnym gronie, zdrówka i wszystkiego co najlepsze dla Was i Waszych rodzin! ![]() Jestem w plecy z czytaniem, bo przez te 3 dni nie chciałam siedzieć w necie. W ramach odpoczynku w tych dniach siadałam do mojej niespełnionej miłości - szydełka W końcu udało mi się zrobić pierwszą rzecz - pasek do swetra. Dziś już u mnie było tak raczej świątecznie na luzie, do wczoraj większość posprzątane i popieczone. Byliśmy święcić koszyczek wszyscy w piątkę ![]() Jutro niestety popołudniu do pracy, bo u mnie pracuje się 24h... Więc pewnie mnie dalej chwilę nie będzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych Świąt!!
|
#4435 |
|
Wtajemniczenie
|
Wesołego Alleluja dziewczyny i dla tych naszych kurczaczków!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4436 |
|
Zadomowienie
|
Witam, dziewczyny!
No, tak jak Kate napisała - popłynęłam z tematem i wczoraj myślałam, że padnę. Nie tylko gotowałam, ale sprzątałam, zakupy i jeszcze pojechałam do babci - posprzątać. Do tego ból głowy przez calutki dzień. Aż mi się dziś tych świąt już odechciewa. Aleee.... Wesołego jajka, mokrego karpia i smacznej choinki dla nas wszystkich Oby kolejne święta nie były szokiem (to dla tych, które póki co raczą się samotnością).Fioletowe, trzymaj się, mam nadzieję, że lada moment dociągniesz do 30 tc. i te bóle oraz strach miną Monya, skrobła żem do ciebie prywatną |
|
|
|
#4437 |
|
Zadomowienie
|
Bursztynek Jak miałam atak przed usunięciem pęcherzyka żółciowego to ból był tak jakby pod żebrami, promieniował na plecy i też ciężko było złapać oddech przeszywający, nie do wytrzymania bez mocnych przeciwbólowych. W ciąży jest tylko podobnych objawów do innych rzeczy, że ciężko odróżnić, najlepiej sprawdzić takie rzeczy u lekarza.
Ja się pewnie dopiero odezwę wieczorem, zepsułam wczoraj ładowarkę do telefonu, a że akurat nikt z bliższego otoczenia nie używa Iphone to zakupie ją dopiero we wt. Muszę coś zastępczego znaleźć na ten czas, bez telefonu jak bez ręki. |
|
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
Zdrowych spokojnych błogosławionych Swiąt
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4439 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Hejka!
U mnie sjesta południowa po wspaniałym świątecznym śniadaniu Połowa rodziny śpi!Kurka, jeden placek mi się taki udał pyszny jak nigdy, choć strasznie prosty i mały, że już zniknął. Chyba jutro muszę zrobić powtórkę, bo to mój ulubiony od dziecka. Sama jako dziecko jeszcze mnóstwo razy go robiłam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O rany... Zły dzień lekarza? Trochę dziwnie, że teraz znowu nie był pewny płci.Dobrze, że już się uspokoiłaś z tą wagą Twoją i dzidziola, ale no nie mogę nie skomentować, że dziwactwa jak dla mnie ten Twój lekarz prawi o wadze! Dzieć może rzeczywiście jest z większych na ten moment i tyle, ale Twoja waga to wg mnie jest absolutnie w dolnych granicach zdrowego przyrostu, bez jaj (nawet dziś )!Cytat:
Przytulasy dla Was ![]() Cytat:
![]() Ja od lat bronię się rękami i nogami przed oglądnięciem Cytat:
Jesteśmy w ciąży i tyjemy, to normalne ![]() Trzeba się odżywiać porządnie, ale też nie panikować, że nagle same kiełki trzeba jeść. Ktoś przytyje 1 kg, ktoś 4 kg w miesiąc i trudno. Obyśmy tylko takie zmartwienia miały! ![]() Cytat:
Rośnie i na pewno wszystko jest ok! Nie wszystkie bobasy muszą być koksikami ![]() Dzięki! Cytat:
Kusisz ![]() Z tym na co dzień to trochę przesada. Tyle co gdzieś w miejscach publicznych czy dwa dni pracy w tyg (a tam to różnie, bo nieraz obok innych Polaków pracuję )Mam wrażenie, że w czasie macierzyńskiego z Lidusią mocno się uwsteczniłam, aż robię sobie kurs na telefonie tak dorywczo, bo czasem chcę gdzieś porozmawiać o czymś konkretniejszym i mi brakuje języka w gębie ![]() Jakbym miała faceta Brytyjczyka to co innego, no ale tu się już raczej na zmianę nie zapowiada ![]() Cytat:
Popieram!
|
|
#4440 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu cisza
fajnie tak odpocząć od neta co u Was słychać?? ![]() U mnie dzisiaj 100 dni do porodu i to nie prima aprilis ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

hehe

więc już leżę, też wzięłam nospę i odpoczywam

Powiem Wam, że dobry był taki odwyk internetowy. Czasem naprawdę się przydaje
W poprzedniej ciąży problem nawet z obrotem na bok... 

więc trzymam się męskiej wersji mimo wszystko 
Popieram!