Panny Młode 2008 cz. III - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-18, 19:20   #2701
izka19855
Zadomowienie

Smile Dot.: Panny Młode 2008 cz. III

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
A ja sie teraz pochwale zdjeciami mojej bizu (na specjalne zyczenie Wiinii), ktore wlasnie odebralam na mailu... Dla zapominalskich - robilam ja na zamowienie
śliczna biżuteryjka, ja bym potrzebowała złotą, bo mam górę sukienki w złocie.. ekhm

Cytat:
Napisane przez soffera Pokaż wiadomość

Też w porę otrzezwiałam i uniknelam zapraszania ciot i cioteczek. Za niedlugo znajda inny powod do narzekan.
No powodów do ploteczek im nie zabraknie...a wręcz odwrotnie

Soffera...a ja uważam, ze dużo zależy od pary młodej...jak są zabawni, to fotki takie wyjdą, kwestia ustawienia...my myślimy, czy nie zrobić, gdzie na torach kolejowych kilka, wiem wiem..to juz było...ale mi się podoba

Edytowane przez izka19855
Czas edycji: 2008-07-18 o 19:23 Powód: Dopisek
izka19855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-18, 19:29   #2702
soffera
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2008 cz. III

Cytat:
Napisane przez izka19855 Pokaż wiadomość
śliczna biżuteryjka, ja bym potrzebowała złotą, bo mam górę sukienki w złocie.. ekhm

No powodów do ploteczek im nie zabraknie...a wręcz odwrotnie

Soffera...a ja uważam, ze dużo zależy od pary młodej...jak są zabawni, to fotki takie wyjdą, kwestia ustawienia...my myślimy, czy nie zrobić, gdzie na torach kolejowych kilka, wiem wiem..to juz było...ale mi się podoba
No niby zależy od pary ale gdy fotograf robi kazdej parze mlodej podobne ujecia, raczka tam, oczka tam to wychodzi miernota.... Sama nie wiem, tak to jest gdy oglada sie zdjecia boskich fotografow... Jeszcze wyjdzie na to ze odwołamy sesje w dniu ślubu i zrobimy ja w inny dzień, przeszukamy plenery itd.
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-18, 19:51   #2703
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
Oddam za darmo mojego TZ. Jestem na niego zła. Hmm może nie zła ale jest mi smutno, jak on nic nie rozumie. Dzisiaj zapylam jak mały koziołek. O 6.49 do Wrocławia o 11.20 z powrotem do Obornik. Zakupy jakieś, o 13- 2h korepetycji. Staram się na 16 obiad a on co? zjadł 3 (słownie trzy) pierogi,opieprzył mnie że ręcznik wisi za blisko pieca w łazience i polazł coś robić na kompie.
I jeszcze powiedział że jestem jakaś drażliwa. Normalnie płakać mi się chciało. Pozbierałam książki i poszłam do drugiego pokoju. Jutro się bronię. Ale wiecie kurde to nie jest ważne. Bo ja sobie poradzę. A jak ta jego Ania ma kłopoty to ma dla niej czas pogadać na gg. Bo ona jest biedna, bo mąż chce się z nią rozwieść, bo jest chora bo ma małe dziecko. Ja wszystko rozumiem. Naprawdę WSZYSTKO. Ale człowiek się stara i dostaje kopa w.... Bo ja jestem silna, poza tym panikuję niepotrzebnie. Najlepsze jest to, że nic z nim nie gadałam o obronie, na nic się nie skarżyłam że tego nie umiem, tamtego nie umiem. Idę się zapatulić w koc i trochę się odstresować przy fajnej lekturze- moim antidotum na smutki (A. Lindrgen "Pippi Långstrump") Buziaki dziewczyny. Może zajrzę później.
Odstresuj sie a jego zignoruj... moze sie zastanowi co sie stalo

zmykam dziewczeta... moze uda mi sie was podczytac w weekend ale jesli nie to nie piszcie za duzo <prosi>

Buuuziaki i milego wieczorka
daget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-18, 20:28   #2704
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewuszki zagladam tutaj miedzy jadnym a drugim wkladaniem szmatek do torby... bo dzis na Pruszkow ruszam ... Jak dobrze, ze nie piszecie zbyt duzo. Moj Skarb dzis na imprezie pracowniczej, zalamany ze szefostwo zorganizowalo ja bez osob towarzyszacych ... Wlasnie dzwonil i jest przeszczesliwy bo jako glowny konstruktor siedzi naprzeciwko szefa i patrzy mu w oczka.... hihih

A ja sie teraz pochwale zdjeciami mojej bizu (na specjalne zyczenie Wiinii), ktore wlasnie odebralam na mailu... Dla zapominalskich - robilam ja na zamowienie
Daget biżuteria bardzo ładna i za przystępną cenę. Kurczę ja już chyba trochę mało czasu mam żeby coś zamówić bo inaczej chętnie bym poprosiła o namiary

Cytat:
Oddam za darmo mojego TZ. Jestem na niego zła. Hmm może nie zła ale jest mi smutno, jak on nic nie rozumie. Dzisiaj zapylam jak mały koziołek. O 6.49 do Wrocławia o 11.20 z powrotem do Obornik. Zakupy jakieś, o 13- 2h korepetycji. Staram się na 16 obiad a on co? zjadł 3 (słownie trzy) pierogi,opieprzył mnie że ręcznik wisi za blisko pieca w łazience i polazł coś robić na kompie.
I jeszcze powiedział że jestem jakaś drażliwa. Normalnie płakać mi się chciało. Pozbierałam książki i poszłam do drugiego pokoju. Jutro się bronię. Ale wiecie kurde to nie jest ważne. Bo ja sobie poradzę. A jak ta jego Ania ma kłopoty to ma dla niej czas pogadać na gg. Bo ona jest biedna, bo mąż chce się z nią rozwieść, bo jest chora bo ma małe dziecko. Ja wszystko rozumiem. Naprawdę WSZYSTKO. Ale człowiek się stara i dostaje kopa w.... Bo ja jestem silna, poza tym panikuję niepotrzebnie. Najlepsze jest to, że nic z nim nie gadałam o obronie, na nic się nie skarżyłam że tego nie umiem, tamtego nie umiem. Idę się zapatulić w koc i trochę się odstresować przy fajnej lekturze- moim antidotum na smutki (A. Lindrgen "Pippi L&aring;ngstrump") Buziaki dziewczyny. Może zajrzę później.
Izazusia pierwsze i najważniejsze trzymam kciuki przed obroną i pamiętaj żeby dziś się nie uczyć tylko odprężyć. Co do zachowania TZ to czasem tak jest że bezmyślnie nie zwracamy uwagi na tą drugą osobę skupiając się na sobie i on właśnie tak się zachował. Czasem lepiej odpuścić, nie nadskakiwać niech zobaczy czasem nie tą Izę która da sobie radę w każdej sytuacji ale dziewczynę która potrzebuje przytulenia i wypłakania się na jego ramieniu
Co do wspomnianej Ani to podziwiam Cię za cierpliwość. Nie zdzierżyłabym takiej sierotki która szuka pocieszenia u mojego TZ.
Trzymaj się i uszy do góry, mam nadzieję że Pippi poprawi Ci nastrój
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-18, 20:29   #2705
malutka_24
Wtajemniczenie

soffera
Z tym pisaniem to jest tak, że wy tu skrobiecie tyle, że hohoho. Więc wpadłam na pomysł, że to co mam każdej odpisać albo dodać coś od siebie to piszę na karteczce, a później po kolei przepisuję, bo inaczej to po połowie strony już nic nie pamiętam
A tak na marginesie to zdarza mi się być pedantką i uwielbiam wszelkie prace biurowe

izazusia
a z czym masz te pierogi
bo jak zostało jeszcze trochę to ja chętnie reflektuję
no i trzymam mocno kciuki
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-18, 20:59   #2706
LilStar
Wtajemniczenie

zjadło mi całe multi

więc tyle co pamiętam

mili stronka twojego foto nie ładuje mi się bo przekroczyłam limit transferu danych.jutro olookam u mamy. a co do fryzjera to dobrze, że szukasz kogoś innego-masz jeszcze czas i na pewno znajdziesz kogoś kto nie będzie stwarzał sztucznych problemów

maugo udanego wypoczywania
też będzie mi Ciebie brakować na forum

dzasti miłego balowanka
i oczywiście życzonka dla TŻ-ta
powinien Cię nosić na rączkach za to co robisz żeby uprzyjemnić Mu Jego święto

niuniuniau dziękuję za miłe słowa
ja stres zwykle zajadam czymś słodkim i dzisiaj to było np 6 grześków w czekoladzie
jak będę mieć 15 dni do ślubu to chyba grześki będę kupować na pujdełka a nie sztuki
ale wiem, że w dniu ślubu i tak będziemy Najpiękniejszymi Pannami Młodymi-w koncu to PM20008
dzięki Wam nabrałam większej pewności siebie

daget piękna ta Twoja biżu i cena okazyjna-aż żałuję, że nie znałam namiarów na tą firmę wcześniej, bo moje błyskotki już leżą w szkatułce

izazusiawiem jak Ci przykro-ale nie zamartwiaj się. Jutro Twój wielki dzień i dzisiaj nie powinnaś się denrwować dodatkowo
A Twój TŻ mam nadzieję, że szybko zrozumie swoje błędy i nie będzie Ci przysparzał zmartwień
a swoją drogą jeśli chodzi o tą Anię-czy ona przypadkiem nie gra roli takiej biednej i pokrzywdzonej?może dobrze się czuje w takiej roli, że wszyscy się nad nią użalają?ja bym nie wytrzymała i powiedziałabym TŻ-towi, że teraz to powinien się skupić na myśleniu o Waszych sprawach, a nie na zbawianiu świata. I to nie jest ani trochę egoistyczne-choc coraz częsciej przekonuję się, że odrobina zdrowego egoizmu i asertywności to dobry sposób na życie
poza tym trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki

***miłego zaczytywania się w Pippi
moja ukochana książka na smutki to Ania z Zielonego Wzgórza
a zaraz przymierzę się do Cobena-kolejnego
Stary 2008-07-18, 21:21   #2707
izka19855
Zadomowienie

Cytat:
No niby zależy od pary ale gdy fotograf robi kazdej parze mlodej podobne ujecia, raczka tam, oczka tam to wychodzi miernota.... Sama nie wiem, tak to jest gdy oglada sie zdjecia boskich fotografow... Jeszcze wyjdzie na to ze odwołamy sesje w dniu ślubu i zrobimy ja w inny dzień, przeszukamy plenery itd.
Ja ogólnie oglądam setki fotek i samo później jakoś mi się poskłada co bym chciała, bo ja to jestem "maniaczka fotografowa"! hihi W fociach trzeba pokazać siebie, a nie ustawić sie ładnie wg fotografa i patrzeć tak jak karze...
Oglądałam fotki mojego foto"grafa i spotkałam kilka podobnych ujęć -co mnie wk* delikatnie mówiąc...ale z nami nie pójdzie mu tak łatwo

Cytat:
I jeszcze powiedział że jestem jakaś drażliwa. Normalnie płakać mi się chciało. Pozbierałam książki i poszłam do drugiego pokoju. Jutro się bronię. Ale wiecie kurde to nie jest ważne. Bo ja sobie poradzę. A jak ta jego Ania ma kłopoty to ma dla niej czas pogadać na gg. Bo ona jest biedna, bo mąż chce się z nią rozwieść, bo jest chora bo ma małe dziecko. Ja wszystko rozumiem. Naprawdę WSZYSTKO. Ale człowiek się stara i dostaje kopa w.... Bo ja jestem silna, poza tym panikuję niepotrzebnie. Najlepsze jest to, że nic z nim nie gadałam o obronie, na nic się nie skarżyłam że tego nie umiem, tamtego nie umiem. Idę się zapatulić w koc i trochę się odstresować przy fajnej lekturze- moim antidotum na smutki (A. Lindrgen "Pippi Långstrump") Buziaki dziewczyny. Może zajrzę później.
izuś trzymam kciuki a z TŻ-ami to jest różnie, raz by ich sie wygoniło najlepiej, ale z drugiej strony jak bez nich żyć.. To muszę przyznać, że Ty wyrozumiała kobiecinka jesteś...ja tam zazdrośniaczek taki maleńki
<<== dla TŻ-ta

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-18, 21:28   #2708
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
Bizuteria poprostu... przepiekna

Izazusia powodzenia na obronie, bedzie 5
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-18, 22:27   #2709
kotekk81
Zakorzenienie

noo dobra...ktora wyslala mi zaproszenie na nk...ujawnic sie i to szybciutko bo kminie i kminie i nie moge nic wykminic....hihih

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-18, 22:59   #2710
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze powiedział że jestem jakaś drażliwa. Normalnie płakać mi się chciało. Pozbierałam książki i poszłam do drugiego pokoju. Jutro się bronię. Ale wiecie kurde to nie jest ważne. Bo ja sobie poradzę. A jak ta jego Ania ma kłopoty to ma dla niej czas pogadać na gg. Bo ona jest biedna, bo mąż chce się z nią rozwieść, bo jest chora bo ma małe dziecko. Ja wszystko rozumiem. Naprawdę WSZYSTKO. Ale człowiek się stara i dostaje kopa w.... Bo ja jestem silna, poza tym panikuję niepotrzebnie. Najlepsze jest to, że nic z nim nie gadałam o obronie, na nic się nie skarżyłam że tego nie umiem, tamtego nie umiem. Idę się zapatulić w koc i trochę się odstresować przy fajnej lekturze- moim antidotum na smutki (A. Lindrgen "Pippi L&aring;ngstrump") Buziaki dziewczyny. Może zajrzę później.
O rany kiedy jatu ostatni raz cos skrobalam??? Ale do rzeczy...
Izazusia po pierwsze - powodzenia na obronie!! Wiem o czym mowisz... Dzien przed obrona biegalam i zalatwialam rozne rozniaste sprawy zwiazane z naszym mieszkaniem i remontem. Nie, ja juz nie mowie o relaksie odpoczynku czy odprezeniu sie przed wielkim stresujacym wydarzeniem... Ja musialam sie dalej uczyc. A dzwigalam jakies katowniki tynkarskie ze sklepu na mieszkanie! Docenial to... ale najpierw musial sie troszke powyrzywac jaki to On zmeczony po pracy
Ale juz nie narzekam To taki mily powrot na watek zbiorczy

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-18, 22:59   #2711
kotekk81
Zakorzenienie

no taka rozbita jestem ze nawet sie z Wami Sloneczka nie przywitalam wiec poprawiam sie i DOBRY WIECZOREK WSZYSTKIM

mialam ostatnio starcie z TZtem ale "konflikt" zazegnany i juz jest ok...niestety chodzilo o moja przyszla tesciowa i wiem ze niestety po slubie nie bedziemy mieli latwego zycia no ale pocieszajace jest to ze Tz tez czuje tak jak ja(nie chce sie rozpisywac na ten temat-powiem tylko ze tesciowa strasznie sie wtraca we wszystko, ma nawet problem dlaczego wybralismy swiadkow takich a nie innych, ze w podroz poslubna jedziemy tu gdzie jedziemy, ze drogie to nasze wesele no ale przeciez sami sobie wszystko placimy co do grosika wiec naprawde nie wiem o co jej chodzi i text jej ze jakbysmy sie rozwiedli to Tz "zostanie z niczym" bo bedziemy mieszkac w moim domu ktory i tak jest zapisany przez moich dziadkow na Nas-no przykro mi sie zrobilo)
ok pozalilam sie.....przepraszam ale nie mialam tego komu powiedziec

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-18, 23:07   #2712
izka19855
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
no taka rozbita jestem ze nawet sie z Wami Sloneczka nie przywitalam wiec poprawiam sie i DOBRY WIECZOREK WSZYSTKIM

mialam ostatnio starcie z TZtem ale "konflikt" zazegnany i juz jest ok...niestety chodzilo o moja przyszla tesciowa i wiem ze niestety po slubie nie bedziemy mieli latwego zycia no ale pocieszajace jest to ze Tz tez czuje tak jak ja(nie chce sie rozpisywac na ten temat-powiem tylko ze tesciowa strasznie sie wtraca we wszystko, ma nawet problem dlaczego wybralismy swiadkow takich a nie innych, ze w podroz poslubna jedziemy tu gdzie jedziemy, ze drogie to nasze wesele no ale przeciez sami sobie wszystko placimy co do grosika wiec naprawde nie wiem o co jej chodzi i text jej ze jakbysmy sie rozwiedli to Tz "zostanie z niczym" bo bedziemy mieszkac w moim domu ktory i tak jest zapisany przez moich dziadkow na Nas-no przykro mi sie zrobilo)
Tak sobie czytałam, czytałam, trafiłam w końcu na to zdanko, ze sami płacicie za ślub...i tu po prostu szczena opada...no wszystko mogę zrozumieć, bo wtrącanie to chyba nie uniknione czo..? ale żeby się czepiać, że drogie.!!!!:eek :
Nie mieszkam (jak na razie-i czy w ogóle) ze swoją Teściówką i zaczynam się bać...
Stary 2008-07-18, 23:14   #2713
LilStar
Wtajemniczenie

dobranoc Laseczki

padam na pyszczek, a jutro chę jechać na jakieś zakupki i do kwiaciarni bo dzisiaj miałam umówionych ogladaczy domu i nie zdążyłam

buziaki
Stary 2008-07-18, 23:17   #2714
kotekk81
Zakorzenienie

ano wlasnie nie chcemy pieniedzy ani od mojej mamy ani od tesciowej bo nie stac by je bylo na sfinalizowanie wesela a skoro my mamy mozliwosc placic za wszystko bez brania kredytu to chyba powinno byc wszystko ok...na szczescie nie bedziemy ani z Nia ani z moja mama mieszkac...niestety na jednym osiedlu juz teraz byl problem ze jak przylatywalismy do Polski na tydzien to nie spedzalismy z Nia wystarczajaco duzo czasu ale przeciez ogolnie to nie mieszkalismy bo ciagle mielismy cos co zalatwienia w koncu to bylo tylko 5 dni to jak mielismy zadowolic wszystkich ehhh dobra juz nie marudze

dzieki Kochana za pocieszenie

Stary 2008-07-18, 23:27   #2715
izka19855
Zadomowienie

Cytat:
ano wlasnie nie chcemy pieniedzy ani od mojej mamy ani od tesciowej bo nie stac by je bylo na sfinalizowanie wesela a skoro my mamy mozliwosc placic za wszystko bez brania kredytu to chyba powinno byc wszystko ok...na szczescie nie bedziemy ani z Nia ani z moja mama mieszkac...niestety na jednym osiedlu juz teraz byl problem ze jak przylatywalismy do Polski na tydzien to nie spedzalismy z Nia wystarczajaco duzo czasu ale przeciez ogolnie to nie mieszkalismy bo ciagle mielismy cos co zalatwienia w koncu to bylo tylko 5 dni to jak mielismy zadowolic wszystkich ehhh dobra juz nie marudze

dzieki Kochana za pocieszenie
Choćby siedzieć 12 godzin, to też było by mało...coś by na zaczepkę się znalazło...nie wiem tylko z czego to wynika, czy to tak złośliwość przemawia, czy co? Fajnie macie, że wszystko płacicie sami...ja tez bym tak chciała...a tak...czemu taki zespół, a czemu ten a nie tamten fotograf...niby dużo sami decydujemy bez pytania, to nam później nie karzą zmieniać..hii, bo my takie urwisy jesteśmy.

Buziaczki
DObranoc Kobietki, śpijcie słodko...
Stary 2008-07-18, 23:34   #2716
kotekk81
Zakorzenienie

sama nie wiem z czego to wynika....odczuwam to jako zazdrosc ze juz nie jest na pierwszym miejscu....hmmm a powinna sie cieszyc ze szczescia syna

ale Tz jest naprawde kochany...wszystko mu powiedzialam co czuje ( bo nie moglam wytrzymac) i przytulil i wycalowal i nawet sie nie obrazil hihihi

buziaki slonkaa

Stary 2008-07-19, 05:11   #2717
czekoladka79
Zadomowienie

Cześć kochaniutkie, mam mega doła nie mogę spać.....muszę zacząć poszukiwania mieszkania od nowa .....(opisałam sprawę w tym wątku http://www.wizaz.pl/forum/showthread...43#post8272943 post 218 ) straciłam ponad miesiąc licząc na to mieszkanie a tu taka fajna niespodzienka.
Dodam tylko, że Ci złodzieje z agnecji nieruchomości za TAKIE usługi biorą 2,9 % wartości nieruchomości + VAT.

Dzisiaj jadę z kolejną turą zaproszeń, ale muszę ubrać mój kołnierz ortpedyczny bo niestety po kilku godzinach jazdy mój kręgosłup boli jak diabli, obym tylko bez operacji wytrzymała do ślubu
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 08:54   #2718
agunia82
Zakorzenienie

Dzień dobry słoneczka

Cytat:
Ehhh Ci faceci, w większości to niestety emocjonalni troglodyci. Masz kochana dwa wyjścia- albo pogadać z nim wprost o tym co Cię męczy i boli, albo... przestać się aż tak starać. Wtedy doceni co miał. I nie zgrywaj przy nim silnej kobietki w każdej sytuacji, bo facet to odbiera tak, że sobie ze wszystkim radzisz i nie potrzebujesz pomocy. Poważnie, ich mózgi tak funkcjonują Ja też kiedyś tak robiłam i wtedy miałam najmniej wsarcia od TŻ, kiedy mimo problemów starałam się jak głupia i nie dawałam nic po sobie poznać. Im to trzeba wszystko powiedzieć prosto w twarz, i to bez aluzji.
Tak mi się przypomina pewien artykuł o tym jak rozmawiać z facetami. I do tej pory pamiętam przykład. Jak powiesz facetowi "może byś wyrzucił śmieci" to on tego nie zakoduje że ma je wynieść. Im trzeba powiedzieć wprost "wynieś śmieci". I tak jest ze wszystkim....

I trzymam mocno kciuki za obronę

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
O rany kiedy jatu ostatni raz cos skrobalam???
Witamy spowrotem słonko

Cytat:

Niektórzy ludzie niestety mają już taką konfliktową naturę i nic tego nie zmieni. Ja mam taką ciocię, która każdemu musi wygarnąć, znajdzie byle powód żeby ponarzekać na innych i podobijać ludzi. Na całe szczęście moja teściowa taka nie jest. I nie przejmuj się teściową nic a nic, skoro sami płacicie na wesele i sami mieszkacie, ona NIE MA PRAWA się w to wtrącać. Moi teściowie dokładają nam się sporo do wesela, ale tylko dlatego że się uparli że chcą sporo rodziny zaprosić, bo chcieliśmy od początku sami nasz ślub finansować. Wtrącać się nie wtrącają, nawet jak widzę że im coś nie do końca pasuje. Na szczęście wyszli z założenia że to nasz ślub więc powinien wyglądać tak jak my chcemy.

Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
Cześć kochaniutkie, mam mega doła nie mogę spać.....muszę zacząć poszukiwania mieszkania od nowa .....(opisałam sprawę w tym wątku http://www.wizaz.pl/forum/showthread...43#post8272943 post 218 ) straciłam ponad miesiąc licząc na to mieszkanie a tu taka fajna niespodzienka.
Dodam tylko, że Ci złodzieje z agnecji nieruchomości za TAKIE usługi biorą 2,9 % wartości nieruchomości + VAT.

Dzisiaj jadę z kolejną turą zaproszeń, ale muszę ubrać mój kołnierz ortpedyczny bo niestety po kilku godzinach jazdy mój kręgosłup boli jak diabli, obym tylko bez operacji wytrzymała do ślubu
Raaany, okropni ludzie, jak tak można Ja bym to pozgłaszała gdzie tylko się da, bo inaczej będą oszukiwać dalej.

A Ty słonko dbaj o siebie, trzymam kciuki mocno za zdrówko

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 09:09   #2719
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Ech te chłopy,nie martw się...
Na pewno poradzisz sobie dzis na obronie A Tz'ta tak jak dziewczyny mówią-zignoruj,to będzie dla niego najwiekszy bacik!!!!!

m.a.r.t.a. bardzo fajowe twoje ozdóbki na auto Ja strasznie lubię stroiki na klamki-bardzo mi sie to podoba,też sobie cos podobnego sprawię

Ja wczoraj odebrałam zaproszenia i teraz siedze i sie zastanawiam kiedy ja się tego wszystkiego pozbędę
Wklejam zdjęcie zaproszeń i zaległe butów...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 001.jpg (51,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 002.jpg (48,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 003.jpg (67,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 006.jpg (40,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 007.jpg (74,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 008.jpg (38,6 KB, 4 załadowań)
Stary 2008-07-19, 09:13   #2720
dzasta110
Wtajemniczenie

witam Was w tą słoneczną, cieplutką sobotę

Cytat:
Dzasta wiesz co dzisiaj dostałam pocztą? Przyszedł Jest super, ma super gęsty grzebyk i nawet gdy mam rozpuszczone włosy to fajnie sie trzyma Dzięki CI
bardzo się cieszę, że Ci się podoba gdyby było inaczej to by głupio wyszło no ale jest superowo

Cytat:
Napisane przez LilStar Pokaż wiadomość
dzasti miłego balowanka
i oczywiście życzonka dla TŻ-ta
powinien Cię nosić na rączkach za to co robisz żeby uprzyjemnić Mu Jego święto
oj powinien, powinien życzonka przekaże

izazusia nie smutaj się porozmiawiaj z Kamem, może coś pomoże a za obrone oczywiście ---->

kotekk81 no już dobrze, nie smutaj się koteczku a z teściowymi czasami nie jest tak jak się wymarzyło, rodziny się nie wybiera ale "przytemperować" przy okazji można

katia butki bardzo ładne, zastanawiałam się nad kupnem takich samych (to co na zdjęciu widzę), no ale wygoda buta przeważyła i kupiłam inne
a zaproszonka macie śliczne, takie jak lubię, skromne ale eleganckie

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2008-07-19 o 09:17 Powód: katia wkleiła zdjątka i musiałam pochwalić
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 09:20   #2721
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

czesc
u mnie zadna nowosc poza tym ze dzisiaj idem na 18 do TŻ brata (stara a glupia )

Cytat:
piekna bizu delikatna ale nie skromna

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj odebrałam zaproszenia i teraz siedze i sie zastanawiam kiedy ja się tego wszystkiego pozbędę
widzialam te zaproszenia i baaardzo mi sie podobaly ale kosztowaly chcyba 1,50 za sztuke...
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 09:27   #2722
katia0117
Zadomowienie

Buty są jakie są.Dla mnie najwazniejsze było to,żeby były wygodne,w miarę pasowały kolrem i nie miały spiczastych czubów...a no i cena,zeby w miare była.Uznałam,że nie ma sensu szalec z butami,bo po pierwsze spod sukni prawie ich nie widać i prawie nikt nie zwraca na to uwagi,a po drugie po do inwestowac kupe kasy w buty,w ktorych i tak nie bedę chodzic...może je gdzies potem opchnę...

A zaproszenia wybrałam takie ,bo juz mnie wkurzała ta bieganina za nimi...

Dobra idę się doprowadzić do stanu uzywalności,bo mnie siostra na miasto ciągnie
Stary 2008-07-19, 09:56   #2723
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ech te chłopy,nie martw się...
Na pewno poradzisz sobie dzis na obronie A Tz'ta tak jak dziewczyny mówią-zignoruj,to będzie dla niego najwiekszy bacik!!!!!

m.a.r.t.a. bardzo fajowe twoje ozdóbki na auto Ja strasznie lubię stroiki na klamki-bardzo mi sie to podoba,też sobie cos podobnego sprawię

I buciki i zaproszenia prześliczne

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 10:07   #2724
brawurkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Otoż naprawde najlepiej jest napisac dwa razy Jan Kowalski, osoba towarzyszaca brzmi dziwnie. Wiem ze najlepiej podzwonic i zapytac o nazwisko ale tylko w przypadku gdy jest to pewna para. Mamy takie sytuacje ze 2 miesiace przed osoby zaproszone nie wiedza z kim przyjda, pary sie rozchodza i naprawde jest to sliski temat zwłaszcza gdy ktos zamawia winietki duzo wczesniej tak jak zrobilismy to my.
no właśnie muszę się dowiedzieć o te imiona i zazwiska a jak nie to dwa razy będę pisała jan kowalski i już.

katia- bardzo ładne buciki, też nad takimi się zastanawiałam. A zaproszonka superowe, bardzo podobają mi się takie

wiecie...tak się zastanawiam nad ilościią wina, bo wczoraj juz wódkę kupiliśmy 100 butelek na niby ok 70 osób, niby- bo do 31 lipca goście zostali poproszeni o potwierdzenie przybycia, a apóki co nikt nie potwierdził jeszcze, no poza bliską rodzina.. A jeszcze specjalinie napisaliśmy na zaproszeniach taki szybki termin bo wiedzieliśmy że ciężko i z poślizgiem będą ludziska dawali znać..
ech... ciekawe ile ostatecznie osób przyjdzie...

brawurkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 11:20   #2725
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
daget boska ta biżuteria. Mogę spytać ile Cię wyniósł taki komplecik?
Cytat:
Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Daget biżuteria bardzo ładna i za przystępną cenę. Kurczę ja już chyba trochę mało czasu mam żeby coś zamówić bo inaczej chętnie bym poprosiła o namiary
Cytat:
Napisane przez LilStar Pokaż wiadomość
daget piękna ta Twoja biżu i cena okazyjna-aż żałuję, że nie znałam namiarów na tą firmę wcześniej, bo moje błyskotki już leżą w szkatułce
Cytat:
Napisane przez biedronka19876 Pokaż wiadomość
Bizuteria poprostu... przepiekna
Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
piekna bizu delikatna ale nie skromna
.
Dziekuje za pochwale, bizu w pon bedzie wysylana poczta wiec teraz bede czekac niecierpliwie az do mnie dotrze. Na jej wykonanie czekalam niecale 2 tygodnie wiec cala realizacja zamowienia trwa tygodni 3

Cytat:
Tak sobie czytałam, czytałam, trafiłam w końcu na to zdanko, ze sami płacicie za ślub...i tu po prostu szczena opada...no wszystko mogę zrozumieć, bo wtrącanie to chyba nie uniknione czo..? ale żeby się czepiać, że drogie.!!!!:eek :
Nie mieszkam (jak na razie-i czy w ogóle) ze swoją Teściówką i zaczynam się bać...
Kurcze z tesciwymi to tak wlasnie jest, dlatego my zadecysowalismy ze bedziemmy mieszkac jak najdalej od obu rodzin, co by tylko czasmi w odwiedziny pojechac. A u nas chociaz rodzice nasi sie dokladaja do wesela to i tak sami podejmujemy wszelkie decyzje... Moja mama jest przeszczesliwa ze nie musi nic zalatwiac, bo i tak by za nami nie nadarzyla mamy taaaakie plany

Cytat:
ladniusie zaproszonka i buciki rowneiz, chodz ja jestem konserwatystka i zle sie czuje w butach bez czubow

izazusia kciukolce za obrone , sadze ze i tak juz mozemy imprezowac w Twoim imieniu....

Kurcze mielismy sie ze Skarbem opalac, a tu slonce zaszlo pada i grzmi.... Coz, poczekamy chwilke i jedziemy w poszukiwaniu rozowych bucikow
Stary 2008-07-19, 11:26   #2726
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Dziekuje za pochwale, bizu w pon bedzie wysylana poczta wiec teraz bede czekac niecierpliwie az do mnie dotrze. Na jej wykonanie czekalam niecale 2 tygodnie wiec cala realizacja zamowienia trwa tygodni 3
super sprawa ze dobrali Ci bizu do sukni przynajmniej nie martwiz sie o to ze moze nie pasowac tak jak np ja I dalas naprawde nie drogo... ja za sama tiare dalam 120 zl
Stary 2008-07-19, 11:34   #2727
daget
Zakorzenienie

GG do daget

No wlasnie Agatko to byl moj podstwawowy cel, aby dobrac wlasciwie bizu do kreacji... I zeby to byl jeden komplet a nie wszystko z innego sklepu... A typowa bizuteria z cyrkonii wydawala mi sie za ciezka wizualnie... Chociaz znalazlam kilka fajnych wzorow Glowa do gory na pewno slicznie w niej wygladasz ...
Stary 2008-07-19, 11:43   #2728
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
No wlasnie Agatko to byl moj podstwawowy cel, aby dobrac wlasciwie bizu do kreacji... I zeby to byl jeden komplet a nie wszystko z innego sklepu... A typowa bizuteria z cyrkonii wydawala mi sie za ciezka wizualnie... Chociaz znalazlam kilka fajnych wzorow Glowa do gory na pewno slicznie w niej wygladasz ...
ja bizu kupilam taka za 30zl... turbo badziew jak to ja mowie a czy bedzie pasowac okaze sie na przymiarkach (ktora powinna byc w przyszlym tyg wciaz czekam na tel )
Stary 2008-07-19, 11:51   #2729
LilStar
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny

Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość

to fest
ja jestem w trakcie sprzedaży domu i rozglądam się za mieszkaniem i powie, że to co pisze agencja naa swoich stronach a to co zastaję w tych oglądanych mieszkaniach często mija sięz prawdą
np. piszą mieszkanie widne,przestrzene,2 pokoje, kuchnia itd ale zapominają dodać, że pokoje są przechodnie, kuchnia bez okna-jak to się ma do przestrzenności i wodności to nie wiem
dobrze, że w porę to odryliście
uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry słoneczka

Dzień dobry Słoneczko

Cytat:

fajne te Twoje zaproszonka
a buciki mam nadzieję, że będą wygodne
..
Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
czesc
u mnie zadna nowosc poza tym ze dzisiaj idem na 18 do TŻ brata (stara a glupia )

...
a ja idę dzisiaj na 19 mojej Sis-stasza i glupia

Cytat:
Napisane przez brawurkaaa Pokaż wiadomość
wiecie...tak się zastanawiam nad ilościią wina, bo wczoraj juz wódkę kupiliśmy 100 butelek na niby ok 70 osób, niby- bo do 31 lipca goście zostali poproszeni o potwierdzenie przybycia, a apóki co nikt nie potwierdził jeszcze, no poza bliską rodzina.. A jeszcze specjalinie napisaliśmy na zaproszeniach taki szybki termin bo wiedzieliśmy że ciężko i z poślizgiem będą ludziska dawali znać..
ech... ciekawe ile ostatecznie osób przyjdzie...
u mnie z mojej strony odpadło mi 10 osób-jedni są za granicą, inni to osoby starsze, chorujące, a 1 po prostu potraktowała mnie olewająco kolejny raz i już więcej do Niej ręki nie wyciągnę
od B. narazie 4 osoby
i jeszcze nie wszyscy dali znać, a termin mija
my winka kupujemy po 7 butelek słodkiego i półwytrawnego
Stary 2008-07-19, 12:07   #2730
madziczek
Zadomowienie

Cześć Dziewczynki
ale się za Wami stęskniłam.
Na razie zajrzałam tylko na ostatnią stronę - zaraz będę siedziała i nadrabiała zaległosci od czwartku.

Jestem teraz na etapie zmiany kroju sukni, bo ten który wybrałam byl za kosztowny w szyciu (bardzo dużo materiału potrzeba na falbany) a ja nie chce sukni na jeden raz za ok 3000 (przy dobrym układzie) - gdzie i tak wszyscy mi mówią, że powinnam mieć drugą na przebranie się.
Siedze i przegladam znaowu strony z sukniami - wybieram rybki, i kombinuję jak zrobić, żeby byly wygodniejsze w nogach (luźniejsze, ale nie zatraciły za bardzo kształtu).
Nie myślałam, że to kiedyś powiem, ale słabo mi się robi jak po raz kolejny patrzę na suknie ślubne :/

Cytat:
Izuś, skąd ja to znam.
Napewno musisz porozmawiać o tym z TŻ. Ja też też zawsze starałam się być twarda, swoje problemy, stresy zostawiałam dla siebie - bo co ja mam sobie nie poradzić ... poza tym mój A, lubi jak kobieta jest zaradna a nie taki płaczek, ale takie zachowaie się na mnie zemściło. Zbyt dużo problemów (rzeczy do załatwienia) może w końcu przygnieść człowieka jeżeli nie ma wsparcie innej osoby.
Mój A. mi powiedział, że skąd mógł wiedzieć, że z czymś sobie nie radzę skoro mu nie mówiłam (nawet jak pytał czy wszystko w porządku) a ja się zrobiłam nerwowa.
Teraz staram się mówic z czym sobie nie radzę (czy mam czegoś za dużo na głowie) - chociaz często cięzko mi to przyznać , i nie biorę wszystkiego na siebie. Staram się też mówić tak jak któraś z dziewczyn napisała, żeby coś zrobił, a nie że coś jest do zrobienia czy - czy mógłby coś zrobić. To prawda, że tryb rozkazujący duzo lepiej mężczyźni rozumieją niż prośby czy informację, że cos trzeba.
Jak sobie to wyjaśnicie to napewno będzie Wam łatwiej

Trzymam kciuki za Twoją obronę

Cytat:
Malutka podziwiam za sprawne odpisanie na posty

Dziewczyny...... tak sobie przegladamy zdjecia slubne rozne i porownujemy z nasza fotografka i kurcze ale chyba blado wypada... Wydaje sie nam że robi zdjecia takie sztampowe, zwyczajne a my chcielibysmy lekkie, zabawne, naturalne pelne emocji i juz sama nie wiem czy przesadzam czy co... :/
Cytat:

Sofferko, podpisuję się pod tym co napisała Izka. to wszystko zależy przede wszystkim od waszej osobowości. Ja np. jestem zawsze bardzo spięta przed obiektywem (nie lubię jak mi ktoś robi zdjęcia) i trudno mi zrobić naturalne zdjęcie.
Porozmawiajcie przed ślubem z fotografką jakie chcecie zdjęcia i czy się da to zrobić. Być może tym parom ktorych zdjęcia widziałaś taka ich konwencja się podobała.
Może macie możliwość poproszenia ją o zrobienia paru zdjęć w tzn. sesji narzeczeńskiej - wtedy będziecie wiedzeli jak ona Was widzi i jakie zdjęcia jest Wam konkretnie zrobić. Moja siostra tez tak miała i po obejrzeniu zdjeć z tej sesji narzeczeńskiej załamała się, bo nie podobały jej się te zdjęcia, byly mało "świeże", a takie powinny być zdjęcia ślubne. Porozmawiała z fotografami i powiedziała czego oczekuje, co jej się nie podobało w tych zdjęciach.
Ślubnych jeszcze nie widzieliśmy,ale mam nadzieję, że wzieli sobie jej słowa do serducha i zdjęcia beda takie o jakim marzyła moja siostra i jej mąż (ale to ciagle dzienie brzmi )

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
soffera
Z tym pisaniem to jest tak, że wy tu skrobiecie tyle, że hohoho. Więc wpadłam na pomysł, że to co mam każdej odpisać albo dodać coś od siebie to piszę na karteczce, a później po kolei przepisuję, bo inaczej to po połowie strony już nic nie pamiętam
A tak na marginesie to zdarza mi się być pedantką i uwielbiam wszelkie prace biurowe
chyba będą musiała zastosować Twoją metodę - dzięki za podpowiedź.
Ja nie bardzo sobie radzę z odpowiedaniem na dużo liczbę postów.
Zapominam co chciałam napisac - jak wszystko przeczytam. Najgorsze jednak jest jak sobie powielocytuje i musze odejść o komputera i potem już sie doszczętnie gupię.

Cytat:

Kotek, w tym wszystkim najważniejsze jest to, zeby Twój narzeczony a później mąż, trzymał Twoją stronę i pamiętał, że po ślubie to Ty jesteś tą najwazniejszą kobietą w jego zyciu. Myślę, że jak zameszkacie razem to to wyjdzie bardzo natrualnie i przestaniesz się przejmować teściową.
Moja teściowa też lubi wiedzieć wszystko na bieżąco i dawać dobre rady (teraz już mniej), ale wczesniej bardzo się tego bałam. Jednak co by się nie działo to A. trzymał zawsze moją stronę i dzięki temu wiedziałam, że moge powiedziec to co myśle, trzymać się tego co uważam za słuszne a on zawsze będzie ze mną. Czasem był za mną jak ewidentnie była moja wina - potem rozmawialiśmy o tym sami na osobności i często było tak, że szłam i przepraszałam teściową czy teścia za swoje słowa (nie mówiłam, że A. mi coś zasugerował tylko, ze przemyślałam sprawę ).
Jeżeli ktoś ma ochotę wyrazić swoje zdanie na jakiś temat z naszymi poczynaniami związany to w porządku (przemyślimy to), ale i tak zrobimy tak jak uważamy ... a ja już się tak nie stresuje tym co mówi teściowa.

czekoladka79 - sytuacja z mieszkaniem bardzo nieciekawa. Niestety nie bardzo wiem jak to rozegrac, żeby inni też się nie nacieli tak jak Wy.

Wierzę, że dasz radę się "dogadać" ze dwoim kręgosłupem i bedziesz hulać na Waszym weselu bez przeszkod
Nie obciążaj go zbytnio i stosuj się do zaleceń lekarza.

Ja też mam problemy z kregosłupem (chociaz nie tak powazne jak Twoje) i wiem co to znaczy jego ból. Po dwóch miesiącam od pierwszej rehabilitacji idę od środy na następną, bo zaczynam już chodzić po ścianach.
W moim przypadku ból nie jest najgorszy tylko to, że to wszystko działa bardzo na układ nerwowy i przez to czasem nie jestem w stanie wytrzymać sama ze sobą.

Cytat:
Śliczne zaproszenia macie Bardzo mi się podobają.
Takie buciki też bym mogła mieć - nie są bardzo okrągłe, ale tez nie maja tego znienawidzonego przeze mnie gługie ostrego czuba. Bardzo udany zakup.

Cytat:
Napisane przez brawurkaaa Pokaż wiadomość
no właśnie muszę się dowiedzieć o te imiona i zazwiska a jak nie to dwa razy będę pisała jan kowalski i już.

.
Na ślubie u siostry zrobiliśmy tak, że jak nie bylismy w stanie dowiedzieć się jak bedzie miała na imię i nazwisko osoba towarzysząca to zrobiliśmy winietki z napiszem "osoba towarzysząca", ale były to chyba dwa takie przypadki gdzie ktoś nie potrafił określić z kim przyjdzie.

skończyłam ... a teraz zaległości - pewne róznież z przodu.
madziczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości