|
|
#3601 | |
|
Żona
|
Dot.: PM 2018, cz. XI
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3602 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
co z tego, że jutro miesiąc do ślubu
|
|
|
#3603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie trochę ponad 3 miesiące i ogarnia mnie przerażenie ile rzeczy nie mam (w tym ciągle zaproszeń ). Ale przynajmniej dzisiaj ciasto wstępnie zamówiłam.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3605 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3606 |
|
:)
|
U nas kwestia poprawin stoi pod znakiem zapytanie, najchętniej bym ich wcale nie robiła. Co do menu to aż się boję bo tym myśleć....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- W weekend mamy imprezę rodzinna mam nadzieję,że moja zaproszenia dojdą do piątku, akurat mogliśmy część rozdać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3607 | |
|
Żona
|
Cytat:
![]() Ja dzięki temu że były święta pozbyłam się 13 zaproszeń ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3608 | |
|
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Adie jaki będziesz miała bukiet? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3609 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3610 | |
|
|
Cytat:
jak na trzy dni to dobry wynik. Dużo Wam jeszcze zostało?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3611 | |
|
Żona
|
Cytat:
ale mamy też do wysłania więc wiadomo będzie mniej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że zajmę się tym jakies 2 mies przed (teraz nie ma co snuć, co wyrośnie we wrześniu i z czego da się sos zrobić)
ale to w sumie jedyny front na którym przewiduję grubszą wojnę i potencjalne starcie nanananana odezwali się do mnie z zaproszeń i działają a ja mam pracę domową poodmieniać nazwiska (i w związku z tym porozsadzałam wszystkich przy stołach - pomijając stół "wątpliwi" (czyli że wszystko na niebie i ziemi mówi, że nie przyjadą), to okazuje się, że stary zaprosił za mało ludzi - wszystkie jego stoliki są niepełne i nie ma jak ich dobrać
|
|
|
#3613 | |
|
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3614 | |
|
...
|
Cytat:
Tak samo wymyśliła sobie, że jego najmłodszą siostrę zapraszamy samą - ma 17 lat i zapraszamy z kimś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3615 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() E tam, my też, a też niewiele więcej bo dwa miesiące, wódka to akurat można kupić tydzień przed nawet.
|
||
|
|
|
|
#3617 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogę się wbić
![]() Tylko Was podczytuje. Mam ostatnio dużo stresów w pracy a jak myślę o ślubie to zaczyna mnie ściskać w żołądku ![]() Ze ślubnych spraw to kupiłam dziś materiał na kamizelke do garnituru dla tż a w sumie to dwa materiały bo nie mogłam się zdecydowac który lepiej będzie pasował A tak w ogóle to nie wiem za co powinnam się teraz zabrać ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Madz88 wszystkiego najpiękniejszego!! Cudownego ślubu, zadowolenia z Męża i spełnienia wszystkich marzeń
|
|
#3618 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Więc oni robią sukienki tylko dla kobiet z budową dziewczynki i z niedowagą. To jest takie pro ![]() Ja po pierwszej przymiarce dziś- o ile to można tak nazwać. Idzie jej to jak krew z nosa. Do września to tam będę jeszcze 40 razy pewnie.
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żałosne to jest, że kobiety o normalnej figurze, noszące rozmiar 38-42 są uważane za większe. Mam koleżankę, która przeszła anoreksję. Jest zdrowa, ale uważa mnie za "większą". Mam biust, mam biodra i jestem dość wysoka, ale nie mam nadwagi, choć mogłabym ciut schudnąć dla własnej satysfakcji. Czy to, że nie mieszczę się w przedziale 34-36, nie mam wklęsłego biustu i płaskopupia oznacza, że powinnam nosić worek? Słusznie zauważyłaś Kinder, że te sukienki są szyte dla kobiet o posturze dziewczynki. Pomijam kobiety, które za pieruna nie mogą przytyć, bo natura obdarzyła je wspaniałym metabolizmem, ale co z całą resztą pań, które też chcą wyglądać pięknie? Tyle się mówi o anoreksjach, kompleksach i kulcie ciała. Kto jak nie domy mody/salony sukien ślubnych powinny wychodzić naprzeciw wszystkim paniom, które noszą rozmiar od 38 wzwyż? Ktoś wrażliwy i niepewny siebie łatwo może popaść w kompleksy. Ja co jakiś czas słyszę złote rady: - zmień kolor włosów, bo wyglądasz staro - zmień grzywkę, na prosto wyglądasz śmiesznie, na bok jest ci lepiej (na - ale dlaczego nie możesz zmienić koloru, przecież będzie ci lepiej i będziesz wyglądała młodziej - no ty to wyglądasz staro, zupełnie nie wyglądasz na osobę w swoim wieku (to mnie maksymalnie dobija |
|
|
|
|
|
#3620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- @Kinder pochwalisz się sukienką? |
|
|
|
|
|
#3621 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Ogólnie to pod koniec marca minął termin, do którego moja suknia miała przyjść. Jak do końca tygodnia do mnie nie zadzwonią, to sama wykonam telefon---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Od kilku tygodni wybieramy się do menagerki z pytaniami spisanymi na kartce (m.in. o termin degustacji dań) no i do te pory do niej nie dotarliśmy. Ok, stresuję się jeszcze bardziej---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
|
#3622 | |
|
Żona
|
Cytat:
![]() Z suknią to dzwoń u mnie ma niby przyjść w czerwcu ale nie wiem kiedy :/ też będę siedziała jak na szpilkach. Faktycznie musisz się wziąć w garść ja bym już odchodziła od zmysłów.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro jedziemy do cukierni ustalić ciasta i tort. Ile macie rodzai ciast?
|
|
|
|
|
#3624 | ||
|
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#3625 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakos 8 albo9
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Madz88, wszystkiego najlepszego!
Cudownego ślubu i pięknego życia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A z jakiego powodu byś głównie odchodziła od zmysłów? |
|
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam koleżankę noszącą 38-40 i uważa się za otłuszczoną grubaskę i najlepiej i najszczęśliwiej się czuje, jak nic nie je i robi się "sucha". A takie porady najczęściej wygłaszają osoby, które mają mega kompleksy Fajnie jest zwrócić uwagę, że może spróbować coś zmienić w wyglądzie no ale nie w taki sposób ![]() Dziś miałam na sobie prototyp gorsetu- żółtą szmatę
|
|
|
|
#3629 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- U mnie stres to mało powiedziane. Nie mamy jeszcze połowy rzeczy. Żadnych gadżetów typy konfetti, koper, etc. Nie mamy menu ustalonego. Nie mam wybranej fryzury i makijażu choć idę na próbną w sobotę. O menu i ciastach jeszcze nie myślałam. O torcie też nie, choć idea jest. Nie mam butów i kiecy na poprawiny. TŻ nie ma koszuli i gajeru na poprawiny. Nie mam oprawy muzycznej do kościoła bo nie wiem ostatecznie czy chce. Oj długo by jeszcze wymieniać a do ślubu już mniej niż 2 miesiące. Weźcie mnie kopnięcie żebym się bardziej zmobiliziwala. Idę dziś po stanik i majty bo promocja w triumph- weekend zniżek z gazetą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Ja to wpadnę w depresję przez ten ślub ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3630 | ||
|
...
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja po pierwszym dniu przymiarek miałam mega doła, tyłek mi nie wszedł w żadną suknię, która mi się podobała. Ostatnio było już o niebo lepiej, obsługa lepsza i z nastawieniem "co z tego, że to 38, jakoś się udepta, a do syrenki trzeba mieć kształty", więc od razu się czułam lepiej. ![]() Mój siostrzeniec też się tak dołuje przez sklepy. Na dodatek ojciec mu mówi, że jak będzie jadł słodycze to będzie gruby i młody odmawia sobie wszystkiego. :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

ale wierzę też, że już "po" same powiecie, że nie ma sensu tak się spinać - co by się nie działo i tak wszystko się uda, a drobne niedociągnięcia nawet nie zostaną zauważone
co z tego, że jutro miesiąc do ślubu 
u mnie trochę ponad 3 miesiące i ogarnia mnie przerażenie ile rzeczy nie mam (w tym ciągle zaproszeń
). Ale przynajmniej dzisiaj ciasto wstępnie zamówiłam.

ale mamy też do wysłania więc wiadomo będzie mniej 

Więc oni robią sukienki tylko dla kobiet z budową dziewczynki i z niedowagą. To jest takie pro 

Cudownego ślubu i pięknego życia