|
|
#4561 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4562 |
|
Wtajemniczenie
|
Obudziło mnie piękne słońce Ostatnio w ogóle poprzestawiało mi się i chodzę późno spać, ok lub po północy i przez to później przesypiam cały ranek dopiero co wstałam i dzisiaj to jest bardzo dobry czas jak na mnie :PWczoraj sprzątałam, dzisiaj mam w planach zakupy online (z powodu zniżek z Twoim Stylem ) ale tym razem raczej nic dla dziecka Miłego dnia |
|
|
|
#4563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja dziś wstałam z mężem o 7, zjadłam śniadanie, ogarnęłam się i jak poszedł do pracy położyłam się do łóżka i wstałam teraz ![]() u mnie też piękne słoneczko, więc dziś spacerek na pewno A o 17 szkoła rodzenia ciekawe co u nas zaoferują ![]() miłego!
|
|
|
#4564 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po Świętach!
Camelitos, Emma łowy super! Blanka, Ovejita wypoczywajcie Dziewczyny! Zua dobrze, że wszystko ok z Małą! Ja też po wizycie. Szyjka ok, zamknięta. Dał mi na krzywą cukrową i na toxo, bo pierwszą miałam ujemną. Co do zgagi to pytał się kiedy ostatni posiłek jem, 20:00 to za póżno i mam max o 18 kończyć. I faktycznie, pomagaDziewczyny, w Święta przeżyłam chwile grozy. Miał przyjechać brat z rodziną. Z bratankiem widziałam się ostatni raz 04.03, a koło 20.03 zaczął gorączkować mocno i na Święta go wysypało. Już do nas jechali, gdy z mamą zaczęłam dumać, że to może różyczka. Szybko za telefon, żeby nie przyjeżdżali i zawrócili. Lekarz mówił, że miałam styczność z wirusem, mama też, że chorowałam, więc ochrona jest, ale po co ryzykować? Więc brata na Święta nie było jak nigdy, a ja przez najbliższy miesiąc nie chcę spotkania z bratankiem. Mój tata nie przechodził różyczki, mama nie wie, więc mogliby też od niego złapać
|
#4565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dopiero jem śniadanie hehe ![]() Cytat:
Ja zaczynam mój mega aktywny słoneczny dzień ! Książka, Ukryta prawda, poduszka pod nogi i leżing ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4566 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po krzywej. Co do wypicia, to nie takie złe. Od 8 czyli od pobrania do 9.20 się nawet dobrze czułam, a ostatnie 40 min to masakra. Musiałam na dwór wyjść. Trzęsło mnie, cała mokra byłam i myślałam, że zaraz zwymiotuję, ale na szczęście wytrzymałam, nie chciałabym tej atrakcji powtarzać: )
|
|
|
|
#4567 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
![]() Piękny dziś dzień się zapowiada, jest godzina 11 a ja już po drugim śniadaniu. Na dzisiaj nie mam szczególnych planów, idę z córką po południu do lekarza i na pewno na spacer. Powiem wam że coraz mi ciężej nawet spacer mnie mega męczy. No i jakoś ten mój wygląd mnie denerwuje może przez to że te kurtki się sciągło i teraz nie da się ukryć większego rozmiaru. Tym z was które muszą więcej odpoczywać że względu na szyjkę życzę wytrwałości. Teraz ładna pogoda to albo ogródek albo balkonik, książka i leżing ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4568 |
|
Raczkowanie
|
Patrycja Może będziesz wiedziała.... A butelka z Lovi antykolkowa i butelka chroniącą odruch ssania to mają taka sama funkcję? Te smoczki wyglądają identycznie...
|
#4569 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny! Poluś, dziękuję, że krzyczałaś o mnie
Wczoraj do domu wróciłam od rodziców. Przysiądę do Was jak tylko ogarnę 5 kartonów ubranek...
|
#4570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sprzatalam kuchnie- szuflade z koszami, lodowke, etc. A terz jem drugie sniadanie na tarasie! Widze ze rozkreca sie temat butelek- może zrobmy z tego kolejny temat wyprawkowy? Jaka butelka najlepsza, czym sie różnią od siebie, na co zwracac uwage? Czy jest kazdej matce potrzebna? Co Wy na to? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4571 |
|
Wtajemniczenie
|
Norciu witaj! Poka, poka ciuszki
![]() Kropka ja też jestem za tematem butelek, też mam dylematy którą wybrać. Choć faworytem na razie wspominana już lovi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz dostalam od kolezanki dwie male butelki lovi ze smoczkiem 0 wiec nie wiem jaki jest. Ale mam nadzieje ze na poczatku butla nie bedzie mi potrzebna. Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Taka bedzie ok na poczatek ![]() http://allegro.pl/lovi-butelka-150ml...784888544.html Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4573 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Witam się w 28 tygodniu a więc. ... 3 trymestrze! Niestety dzisiejszy dzień nie jest dla mnie łaskawy od rana boli mnie brzuch i mam biegunkę nie zjadłam wczoraj nic co mogłoby mi raczej zaszkodzić i nie wiem skąd to się wzięło ![]() Liczę na to ze dziś przejdzie, a jak będzie się pogarszać to skontaktuje się z lekarzem. Przez te szyjkę mam głupie myśli o oczyszczaniu się organizmu etc. ![]() Co do butelek to chętnie poczytam Wasze rekomendacje bo kompletnie się nie znam
|
|
|
|
#4574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
8I porób jakies fociaszki Co do butelek to ja dtandardowo powiem - nie mam pojęcia. W ogole wczoraj tak do mnie dotarło, ze Rozalka jest juz na takim etapie, ze jezeli cokolwiek by sie wydarzylo, to jak wyjdzie na świat wczesniej, to będą ją ratować i przeżyje, a ja nie mam dla niej prawie nic w domu ! Mam tylko ubranek trochę, a tak to lipa.... nie wiem jak sie za to wszystko zabrać, ale musze, bo wyląduje z ręką w nocniku... skompletuje chyba w końcu te koszyki w hubiworld i w aptece... więcej poczytam o wyprawce, bo kurde to juz nie są żarty :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Ovejta,może jakiś wirus Cię dopadł ?
![]() Ja dla synka miałam butelkę anykolkową dr Bown's. Używaliśmy kilka razy,więc trudno mi się na jej temat wypowiedzieć, ale skoro kupiłam ją z polecenia to teraz też pewnie taką kupię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że ci szybko przejdzie, dobre na biegunkę są banany, ryż a nawet kisiel. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny, u mnie średnio.
Już druga tragiczna noc, podczas której brzuch mi sie stawia, bolą mnie plecy, ale to nie jest ból kręgosłupa, boli mnie wyżej, bardziej po boku/bokach i odczuwam to w środku.. Do tego wczoraj większość dnia twardsze brzuch, ból jak na okres, i klucie w szyjce. Dziś idę do mojej gin, niech mnie gdzieś wciśnie i sprawdzi bo ja przysięgam, że oszaleje z nerwów. Mam taki zjazd emocjonalny, że tylko chce mi się płakać, wszystko mnie boli, ani leżeć, ani siedzieć. Mam za przeproszeniem pełna upe wszystkiego. Mam krótko mówiąc dość. Jestem dokładnie dziś w tym tc gdy ja przyszłam na świat, to nie pomaga.. Mam do tego w gratisie jeszcze jakieś bóle żołądka, Ala mdłości... Sama nie wiem co to jest. Jestem wycienczona psychicznie..nie wiem co się zemna dzieje. Jestem pełna strachu i obaw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4578 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() wierzę, że wszystko będzie dobrze!Co do butelek, to które firmy mają jeszcze takie smoczki nie zaburzajace odruch ssania? Ja dostalam butelke nuk, ale ona jest duza i wydaje mi sie, ze ma taki klasyczny smoczek... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4580 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za III trymestr! Ja muszę jeszcze tydzień czekać, dzisiaj mam równo 26+0 ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
warto sprawdzić oczywiście czy wszystko jest w porządku, ale jak to mój lekarz mówi na moje drętwienie czy bóle, że tak musi być taki stan, dzidziuś już spory, naciska nam na narządy i niestety trzeba to przetrwać ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, ze męża nie ma to akurat mi odpowiada, bo działa mi na nerwy jego podejcie typu lez i się nie ruszaj,w ogóle to sobie najlepiej jakbym pampersa założyła. Więc im dłużej go nie ma tym lepiej.. Pewnie też tak na mnie wpływa świadomość tego, że mogę faktycznie zostać leżeć od lipca, a ja tego psychicznie nie zaniosę.. Zamiast się cieszyć końcówka ciąży, to jest zemna coraz gorzej.. Cudowny okres w życiu kobiety.. Taa bardzo cudowny.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4582 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale muszę ogarnąć trochę chałupę.Na dniach też chcę pozamawiać. Na razie komodę i tapetę, bo na majówkę remont sypialni i segregowanie ciuszków do komody. W sobotę może pojedziemy do sklepów dziecięcych za rożkami, smoczkami, pieluchami, zorientować się chociaż. Faktycznie nie żarty, jutro mam studniówkę Cytat:
![]() Bursztynku ja też się czuję jak słoń. Ale pogoda piękna Norcia cyknij fotki Cytat:
![]() Ovejita nie martw się kochana, też mi się zdarzają takie rewolucje Blanka kochana, też zbliża się tydzień u mnie, w którym się urodziłam i też nieswojo się czuję
|
|
#4583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są piękne chwile, ale dla mnie ciąża wcale nie jest cudownym okresem tylko wyjątkowo stresującym.. W temacie butelek to kupuję zestaw Medeli do laktatora, ze szkoły rodzenia mam jedną avent i większą lovi. Jak później będzie taka potrzeba to dokupię więcej
Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-04-05 o 13:15 |
|
|
|
|
#4584 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po spacerze z koleżanką i jej 8 miesięcznym synkiem
Pogoda była taka super, a teraz widzę że już sie zaczyna psuć ![]() Cytat:
w ogóle najpierw przeczytałam na szybko i myślałam że to Norka pisze że jednak będzie miała chłopczyka i się zaczełam zastanawiać jak ta Anielka będzie miała na imię w wersji męskiej Co do brata i jego nieodpowiedzialności... to ja miałam podobną sytuację z moją siostrą, chciała strasznie żebym przyszła do niej bo dawno się nie widziałyśmy ale jak się dowiedziałam że mały ma zapalenie oskrzeli to powiedziałam że nie przyjdę i się obraziła.. No trudno jakby nie rozumiała sytuacji, przecież jej synek w kwietniu skończy rok... Cytat:
Kiedy będą wyniki?![]() Cytat:
Cytat:
czasami nawet coś co wydaje Ci się że mogłoby nie zaszkodzić zaszkodzi, z pewnością przejdzie i będzie dobrze Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
serio, nie jest źle ale żebym miała się też zachwycać to niekoniecznie Są momenty kiedy nawet kręci mi się łezka w oku ale też nie jest to stan taki w którym mogłabym byc cały czas
|
|
|
|
|
#4587 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po świętach! U nas niestety ostatnio ciąża spadła na drugi plan, bo ślub za 2 tygodnie i masa spraw do załatwienia.. Już mi to uszami wychodzi.. Dzisiaj jeżdżenie za jakimiś bzdetami typu balony, wstążki na wódkę itd, jutro jadę ustalić z moimi rodzicami dokładne menu na sali, w sobotę rozwożenie kołocza, dla gości których nie będzie.. Przyszły tydzień równie intensywny, fryzjer, kolejna przymiarka sukni, próbny makijaż, diabetolog.. Dobrze ze mały grzecznie to wszystko wytrzymuje i wieczorami trochę się porusza, bo przy ciągłym lataniu nawet ruchów nie mam czasu poczuć.. Do tego ciągły stres czy wszystko będzie na czas, czy wszystko załatwione, marzę żeby już było po ślubie.. Jeszcze w przyszłym tygodniu nasi rodzice mają się w końcu poznać, czego kompletnie nie widzę, bo to dwa odrębne światy..
![]() Co do stanu ciąży, ja się czuję zupełnie normalnie, tylko dobija mnie ta dieta i ograniczenia z nią związane. No i nogi mi odmawiają posłuszeństwa, nie mogę się na nich dźwigać z pozycji kucąco-klęczącej, waga robi swoje.. No i nawet spacerując i równocześnie gadając, męczę się tak że łapię zadyszkę.. Nikt nie mówi że będzie lekko🤪 Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4588 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4589 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4590 |
|
Raczkowanie
|
Camelitos jutro wyniki, trochę się boję: ) bo mnie w ciąży już tyle chorób złapało, że masakra, więc się już wszystkiego idzie spodziewać: ) nigdy wcześniej tyle nie chorowałam
no ale może będzie dobrze.Też ciąża nie jest dla mnie łaskawym czasem. W pierwszym trymestrze plamienia, szpital, kłopoty z tarczycą, raz tętno nie chciało sie pojawić na detektorze u gin i do usg umierałam ze strachu, ogólnie rzecz biorąc nerwy i stres. 2 trymestr non stop kłopoty z zatokami, zapalenie oskrzeli i infekcje intymne. Czekam co mi jeszcze 3 trymestr przyniesie oby już tylko lepiej bylo tak czy siak na lipiec czekam na zbawienie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

. Założyłam wiosenną parkę, która ledwo opina mój brzuch i wszyscy sąsiedzi odkryli, że jestem w ciąży
...

dopiero co wstałam i dzisiaj to jest bardzo dobry czas jak na mnie :P

Wczoraj do domu wróciłam od rodziców. Przysiądę do Was jak tylko ogarnę 5 kartonów ubranek...