|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
Właśnie kurcze mnie nie będzie no.. a tak bym chciała, ale w tym czasie jadę na spływik kajakowy Będę z Tobą duchem Z jedzonkiem u mnie różnie bywa , cały czas mam jakąś tam blokadę przed kcal Staram się mieścic w granicach do 2500kcal i na tym utrzymuję wagę, jeśli nie przecholuję ze słodyczami( czyt--> krówkami :p) ...codziennie czymś grzeszę..wieczorkiem lubię sobie coś podgryzać, dlatego stiwerdzam jednogłośnie, ze będę omijała szerokim łukiem sklepowe stoiska z orzeszkami
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz dalej sobie biegasz? czy raczej po zakonczeniu kariery ( ) wolisz robic wszystko oprocz biegania ? szkoda, że Cię nie będzie
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nie wiem... u mnie w domu się tak w sumie je. Mama nie uważa, żebym się głodziła itp...
|
|
|
|
|
#4744 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() xD ale jak spróbujesz to daj znać teraz tylko się zastanawiam nad kolejnym daniem i chyba mam już pomysł...![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
pyyyyysiuuutki :rolleyes : a Twoja Mama jest na jakiejś diecie czy po prostu tak wygląda Wasz "codzienny prawidłowy jadłospis"?
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest na diecie.
Tzn. ona je sobie ciacha, zapiekanki itp. Ale np. na śniadanie robi sobie poprostu bułkę z czyms tam, a nie jeszcze jakies orzechy, płatki itp. |
|
|
|
#4746 |
|
Gość
|
Dobry!
Pora posta jest związana z tym, że jestem przyzwyczajona do porannego wstawania. Pozatym co tu pisać, jest ok. Żyję tak sobie i czekam na tego 23 lipca, bo wreszcie będę wiedzieć wszystko. Od tej pory będę na siebie pisać studentka dziennikarstwa. |
|
|
|
#4747 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() Wittaaaj Izuś Schism, domyślam się, że jest ci ciężko, ale kurcze teraz w sumie od jedzenia zależy Twoje zdrowie...Musisz się jakoś zmobilizować, bo jednak czas w walce z chorobą ma niebagatelne znaczenie Widziałam Twoje jadłospisy na NCJ, zazdroszczę, że jesz takie pyszności bez wyrzutów, ale wepchnij gdzieś dla nabicia kcal jakieś migdały, pistacje?Monochrome ![]() ![]() , ślicznie i bardzo apetyczne zdjęcie![]() Przepraszam że mało sie odzywałam, ale duzo myslałam i nie byłam w stanie na niczym innyym sie skupic... Wiem, że to idiotycznie brzmi ale taka prawdaCo do studiów - po długich roozważaniach, zdecydowałam - Socjologia. Omijając fakt że jeszcze w środę byłam przekonana do zarządzania to myslę że jednak podjęłam dobrą decyzję A dzisiaj mam dość zalatany dzień: muszę pojechać po bilet na pociąg (musze tłuc sie przez godzinę autobusem;/ w jedną stronę), potem zrobić obiad (rodzice wyjechali ), upiec ciasto (wlasnie nie mam pojęcia jakie ale chyba sernik z racji odwiedzin babci)![]() ...a nawet nie moge sie zmobilizować, żeby wleźć pod prysznic P>S wczoraj byłam u mojej psycholog i w sume jakos mało konretna ta wizyta była . |
|
|
|
#4748 |
|
Gość
|
Vixeen - a nie mówiłam
Wiedziałam, że wybierzesz socjologię. Ja złożym papiery na dziennikarstwo - wachałam się między nim, a politologią, ale podobno po dziennikarstwie łatwiej pracę dostać (potem może zrobię faklutet politologiczny - przyda się do roboty).
|
|
|
|
#4749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A pomyslec ze w srode miałam Wam pisać, że idę na Zarządzanie - co więcej! zrobiłam sobie zdjęcia do dokumentów takie jakie wymagali na Zarz.:P kurcze, nie moge sie zmobilizować, żeby sie ruszyc sprzed kompa |
|
|
|
|
#4750 |
|
Rozeznanie
|
hej......
ja z reguły nie wracam do tematu mojej choroby,ale zrobie wyjatek.. na anoreksje byłam chora przez 5 lat mojago życia....istne piekło. w najgorszym okresie ważyłam 29 kg ( mam 164 cm ) teraz patrzac na zdjęcia nie mam pojęcia co wpadło mi do głowy,aby sie odchudzać....... nie pamietam.Pamiętam jednak nieustanną walke o przeżycie... teraz minęły juz prawe 3 lata kiedy mam to za sobą, moje życie zmieniło sie diametralnie......znalazł am w nim celowość i snes.....mieszkam w Chinak dzie studiuje ( choc obecnie wróciłam do Polski ,bo muszę sie obronic) zwiedzam Azje...planuje wyjazd na kilka mc do Indii . Moje życie nigdy nie było pełniejesze i piękniejsze jak teraz........ a mysląc tak jak kilka lat temu kiedy wyznacznikiem miało byc moje ciało powinnam byc nieszczesliwa...... pamiątka pozostały duze problemy z gospodarka hormonalną i w efekcie mam piekny rozmiar 40 teraz jednak juz wiem,że są dla mnie kwestie priorytetowe....rozmiar nia nie jest. znalazłam swój styl, który pzowala mi zatuszować lekkie niedoskonalosci, a uwidocznic to co warto pokazać...i wiem ,ze podobam się facetom( wiem ,ze dla niektórych osob jest to wazne) tryskam humorem, radością życia i w końcu czuje ,ze sie realizuje......... trzymam za Was kciuki Dziewczynki i wiem ,ze dacie sobie z tym wszytkim radę..... |
|
|
|
#4751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo za jakimś drożdżowym... super, że wybrałaś socjologię, zwłaszcza, że sama do tego doszłaś i się logicznie zastanowiłaś - wiedziałam, że tak będzie Cytat:
![]() Dzień doooobry tak w ogóle!
|
|
|
#4752 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajny pomysł z mediatorem sądowym, nasz wymiar sprawiedliwości jest tak obciążony, że mediacje są coraz popularniejsze, na pewno znajdzie się jakaś ciekawa robota. ;] I znajdziesz czas na hiszpański - ekstra, wszak języki to podstawa. ![]() Z ciast to polecam... czekoladowego jeża. XD Cytat:
Zazdroszczę podróży, co ja mówię, Podróży! :O Mówisz po chińsku? ![]() Że tak sobie walnę truizmem, ale znów mnie to uderzyło: na świecie jest tyle niesamowitych rzeczy do zobaczenia, do spróbowania, naprawdę szkoda życie swoje sprowadzić do rozmiarów, wagi.
|
|
#4753 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w pon jade nad morze Wogole to musze sie pochwalic ale ostatnio sporo jem( po kazdym posilku conajmniej 2 nekratynki gratis:P - uzaleznilam sie, bo rodzice kupili 10 koszyczków pyyysznych nekt w makro:P) i doszlam do następujących wniosków: Mam nadzieję, że nad morzem przybędzie mi z 2 kg (choć nie ukrywam że nie chcę wiecęj;P) i jest to b prawdopobodne bo będzie duzo %%% + niezdrowo(świezo upieczone studentki we 2 na wolnosci Mam nadzieję, że moje plany nie zmienią się, nie poddam się tak łatwo...I mam nadzieję ,że nie jest to pisane tylko pod wpływem mojego dobrego humoru ![]() kuurcze...ide szukać tego przepisu! |
||
|
|
|
#4754 |
|
Raczkowanie
|
a myślałam, że ja jedyna tylko czasem poszaleję
moim zdaniem jak na osobę mającą doświadczenia z anoreksją teraz jem dość nieźle ![]() ![]()
|
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Mmm...ale zjadłam dzisiaj pycha śniadanie....
Mleko sojowe z 50 g ryżu, morelką i Frutiną kilka łyżek. Mniam....
|
|
|
|
#4756 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. A udało mi sie przytyć 1 kg i .. i jestem z tego dumna bo po raz 1-szy nie chce tego zrzucać a jeszcze dołożyć więcej jedzenia. Fakt, troche mnie motywuje to, że co tydzień wstawiaja mnie na wagę i oszukać o 4kg po prpostu sie nie da. Ale widzę, że te kości na ramionach nie ładnie wyglądają. Jakies dziwne , patyczkowate ręce też nie sa sexi. Generalnie duzo pozytywnych zmian. ![]() Cytat:
Cytat:
Mogłabys wysłac mi swoją fotkę? toffiee17@wp.pl Tak mi przykto z powodu tej choroby. To takie przeciez powazne, nieprzyjemne, ktos inny załamałby sie , połozył plackiem w łóżku i oczekiwał wsparcia innych, do którego oczywiście jak najbardziej miałby prawo. A Ty walczysz i walczysz, bardzo dzielna z Ciebie dziewczyna.Chciałabym taka być. Cytat:
Urocze zwierzę Cytat:
Jeżeli zdecydowałas sie na socjologie, to widocznie własnie tam jest Twoje miejsce. Sama chyba mając do wyboru oba te kierunki, wybrałabym to samo, bo zarządzanie wymaga bardzo silnego charakteru, stanowczości- czyli tych cech, którymi nie moge sie hyba pochwalic. Życze powodzenia Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4757 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To są takie jak Fitella?
|
|
|
|
|
#4759 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4760 |
|
Rozeznanie
|
powiedzmy ,że mówie
ale chciałabym móic płynnie, dlatego chcę tam zostać na jakieś 2 lata........a później zabiore sie za hindi......czasem wydaje mi sie ,ze po tych 5 latach w plecy chcę nadrobić starcony czas i szkoda mi każdej chwili, a nic tak nie wzbogaca wewnętrznie, jak podróże..........a jak juz sie zacznie nie można przestać, bo cos ciągnie i nie pozwala usiedziec na miejscu..........po azji swiat jest juz ciut mniejszy..:P |
|
|
|
#4761 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie
Jestem Monika... Tak jak i wy, mam problem z przytyciem..próbe się leczyć i w koncu wyjść z tej strasznej choroby:/ ale coś mi to nie idzie.. niby jem więcej a waga ciągle spada ja już nie mam sił. Niby chce przytyć, ale psychika mówi mi co innego. Nie potrafie zmusić się, aby sięnąć po jakiegoś batona czy cokolwiek innego. Ja już sobie nie radzę ! ciagle przeliczam i tak kalorie i myśle o tym ile zjadłam..
|
|
|
|
#4762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc po tym, co przeczytałam, troszkę mniej ![]() morze... ale ekstra ![]() ![]() co do studiów - dostałaś się, zdecydowałaś - super! a teraz czas na zaprzestanie myślenia o tym i - NA WAKACJE! odpocznij trochę od zastanawiania się, zrealksuj się ![]() a ja nadrabiam to, co straciłam na obozie. W domu jest tyle pyszności, że cały czas cos podjadam ![]() no cóż, w końcu powinnam ważyć trochę więcej,a rozkręcę metabolizm Cytat:
![]() ani się obejrzysz, a przestaniesz tyć na 1400 i będziesz musiała zwiększać
|
|
|
#4763 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Monika,
z mojego punktu widzenia zaangażuj mamę w Twoje przytycie regularne posiłki i powolutku przytyjesz w wątku o hospitalizacji podałam przykład jadłospisu jaki miałam w szpitalu, możesz się na nim wzorować, oczywiście nie od razu takie ilości musisz jeść ;-) co do słodyczy- nie zmuszaj się do batoników, jeśli nie masz ochoty, to często później "przepoczwarza się" w bulimię spróbuj jeść biszkopciki, mogą być nawet bezcukrowe i jeśli byś chciała wsparcie,... a masz telefon w heyah.. to wiesz.. pw ![]() ![]()
|
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
o kurczę, ja mam tel w heyah
![]()
|
|
#4765 |
|
Raczkowanie
|
Wiosennna, a potrzebujesz wsparcia panny Starlight?
|
#4766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Katko 29 kg? Aż coś mnie tknęło jejku, jak dobrze, że masz to wszystko już za sobą i to świetnie, że teraz żyjesz pełnią życia i jesteś szczęśliwa. I Chiny ? O kurczę, ale fajnie Azja, Indie .. mm, sama bym chciała tak pozwiedzać .
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm chwilowo jest dobrze
a Panna Starlight potrzebuje wsparcia?
|
|
#4768 |
|
Raczkowanie
|
Panna Starlight potrzebuje czasem opieprzu chyba bo jest bardzo leniwa
![]() przepraszam za wyrażenie
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
dobra
jak coś to pisz na pw
|
|
#4770 |
|
Raczkowanie
|
ok
napisałam.. odezwij się KIEDYŚ;PPP hehe nie no odezwij się )
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

rozmawiałaś z Kasią może? i w ogole, co u Ciebie?? hmmm Ty jesz normalnie, prawda? bez wyrzutów sumienia itp.?
Staram się mieścic w granicach do 2500kcal i na tym utrzymuję wagę, jeśli nie przecholuję ze słodyczami( czyt--> krówkami :p) ...codziennie czymś grzeszę..wieczorkiem lubię sobie coś podgryzać, dlatego stiwerdzam jednogłośnie, ze będę omijała szerokim łukiem sklepowe stoiska z orzeszkami

?

i to świetnie, że teraz żyjesz pełnią życia i jesteś szczęśliwa. I Chiny ? O kurczę, ale fajnie