|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8261175]Oglaszam wszem i wobec, ze juz nigdy nie napisze nic dobrego na tym watku na Oliviera
![]() Co za noc ![]() A po sniadaniu czyszczenie dywanu, Oliego, mamy i wszystkiego w obrebie metra [/quote]Ojej Leosia, może to tylko jednorazowa wpadka... przecież on taki słodki jest, że można mu to wybaczyć to ja też poproszę
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1563 | |||
|
Rozeznanie
|
to juz dzisiajSłodkie wielkie buziaki Cytat:
Cytat:
Zazwyczaj jak są promocje atrakcyjne, kuszące to nie mam kasy, albo są pilniejsze wydatki ![]() Cytat:
Czekamy na fotki Majeczki ( obojętnie w jakiej sukieneczce, lub innym ubranku )[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8261175]Oglaszam wszem i wobec, ze juz nigdy nie napisze nic dobrego na tym watku na Oliviera ![]() Co za noc ![]() A po sniadaniu czyszczenie dywanu, Oliego, mamy i wszystkiego w obrebie metra [/quote] Oli od rana szaleje na całego. biedna LeosiaU nas ok. W nocy dwa razy jedzonko o 1 i o 5, spanie do 8. dziś TŻ jest w domu, to troszkę odpocznę od królewny. Blendery juz oglądałam na all, moim typem jest braun http://www.100wat.pl/allegro/mr.jpg i chyba go zamówię. Zła jestem bo trochę trwało przekonanie Pucki do moich zupek, a zaś słoiczki jej będę podawać ![]() Kończe, bo piszę i piszę, a pies czeka na spacerek .Narazie Coś fotka się nie otwiera, poszukam innego. |
|||
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas 6 dzień dzisiaj się zaczął najważniejsze, że na wadze nie traci i że się nie odwadnia |
|
|
|
|
#1565 | |
|
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8261175]
Co za noc ![]() A po sniadaniu czyszczenie dywanu, Oliego, mamy i wszystkiego w obrebie metra [/quote]To ma Oli rozrzut. Może coś go kręciło w brzuszku. Pewnie coś zbroił, o czym Ty jeszcze nie wiesz ![]() Cytat:
No to dobrze, chyba już końcówka biegunki u Olci Zobaczymy w praktyce, w teorii to prościzna Mnie się otwiera ... Maja w końcu poszła spać, ja kończę zupę, dziś ogórkowa Pysi dla Nas i Mai. Dodatkowo na jutro od razu z brokułom , może na pojutrze z kalarepą i jarzynowa.
|
|
|
|
|
#1566 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Najlepsze życzenia dla Agatki Cytat:
Do pomidorówki dodałam drobno posiekany makaron-nitki (pomidorówka babci jest strzałem w 10-tkę!). Cytat:
.Wczoraj dawałam mu na kolację pomidorówkę jego plastikową łyżeczką. Jadł beznamiętnie. Otwierał paszczę, ale tylko gdy dotykałam łyżeczką ust. Po zjedzeniu połowy odmówił dalszej współpracy. Zamieniłam łyżki i nie nadążałam podawać mu zupy, siedział praktycznie cały czas z otwartą buzią . Mam nadzieję, że nie jest to fascynacja nowością.W związku z powyższym mama podarowała mi niezbyt dużą metalową łyżkę, ona też ją miała nie-wiadomo-skąd .Cytat:
Już w innym wątku pisałam, że zazdroszczę Wam tych sklepów.W zeszły czwartek cały wieczór siedziałam na: - http://www.bravissimo.com/ - http://www.brastop.com/ - http://www.figleavesclearance.co.uk/ i zjadałam wszystko wzrokiem . Chyba odważę się i zamówię przez internet, choć boję się ewentualnego niedopasowania... Muszę wczytać się w opinie na Stanikomanii. Albo jeszcze lepiej – pomierzcie z Moonią różne rodzaje i dajcie znać, jak to się ma do Waszych wyliczeń i wymiarów Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Świetnie sobie Agatka poradziła z biszkopcikami Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Gratuluję Oluni ząbków! Cytat:
|
|
#1567 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
U nas z jedzeniem różnie bywa.
W ciągu ostatniego tygodnia jadłospis prezentował się mniej więcej tak: 4:30 - mleko (po mleczku Jaś zasypia w ciągu 30-60 minut)8:30 - 9:00 kleik kukurydziany na wodzie (lub Sinlac na wodzie) z dodatkiem owoców ze słoiczka 13:30 - 14:00 obiad (zupka) 16:30 - 17:00 owoce (np. 2 morele lub morela i brzoskwinia) 19:00 - 19:30 kasza na mleku 20:30 - mleko W międzyczasie dużo picia – słabych herbatek i wody, a ok. 18:00 podjadanie z naszych talerzy lub grzebanie we własnym jedzeniu .[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8250519]Na oslode, oto co zastalam w pokoju po przyslowiowej minucie [/QUOTE]Oli pięknie sobie ze wszystkim poradził, duma go rozpiera .Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Chłopcy zwracali na siebie uwagę: 30 spacerówki, 3 chłopców w podobnym wieku .Cytat:
![]() Cytat:
Kurczę, współczuję, ale może rzeczywiście Kac jest jeszcze za mały na samodzielne wypady? Poza tym od niedawna ma braciszka, który został z rodzicami, a jego rodzice „wysłali” daleko samiusieńkiego... Może to zachowanie jest związane jest też z zazdrością? Spotkanie było spontaniczne, ja dowiedziałam się o nim we wtorek rano .[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8259713]Oli ostatnio bardzo sie poprawil w jedzeniu I chyba powoli sie juz przekonuje do przytulania [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8261175]Oglaszam wszem i wobec, ze juz nigdy nie napisze nic dobrego na tym watku na Oliviera ![]() Co za noc ![]() A po sniadaniu czyszczenie dywanu, Oliego, mamy i wszystkiego w obrebie metra [/QUOTE]A już miałam gratulować poprawy w jedzeniu... Tak czy siak gratuluję rozumnego przytulaska .* * * Jasio przedwczoraj po raz pierwszy rysował . No dobra – rysował tata, a Jasio zjadał kredki . Cała zabawa bardzo mu się podobała. Poniżej fotki. Wklejam tez zdjęcie nowej łyżki Jasia w towarzystwie starych .1. Jaka pyszna kredka! Lepsza niż zupa .2. To chyba idzie tak... 3. Którą wybrać? Zieloną czy niebieską? ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
nie bede zagladala do Jesiennych
nie bede zagladala do Jesiennych nie bede zagladala do Jesiennych nie bede zagladala do Jesiennych... bo znowu ktos wrzuci jakies cuda, jak teraz demoniczka z bieliznianymi linkami i zanidbam dom, dziecko, faceta, bede siedziala i sie slinila ![]() Edit: Demoniku, sliczne zdjecia Wracam na brastop
|
#1569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Bo u nas wybór jest beznadziejny. Zaglądam do trzech polskich sklepów internetowych (http://www.avocado.com.pl/oferta.php, http://www.bellissima.com.pl/index1.php, http://www.peachfield.pl/), ale jeśli jest stanik, który mi się podoba, to nie ma mojego rozmiaru. Ba! Jest jedna sztuka w jednym rozmiarze .Zamówiłam w Avocado dwa biustonosze, przelew zrobiłam od razu, dostałam zawiadomienie, że przyjęto zamówienie i czekam. Tydzień czekam i nic. Ani telefonu, ani maila .Cytat:
Herlitz (12 szt., nadaje się do rysowania na papierze, niepyląca, nietoksyczna, niebrudząca; produkt przyjazny dla dzieci chorych na astmę i alergię) i woskowe kredki Tesco "Go Create" , ale te nie są przeznaczone dla dzieci poniżej 3 roku życia ze względu na obecność małych elementów. Kredki są grubaśne, ale mogą się złamać. Zawsze lepiej ostrzec. W każdym razie ja jeszcze długo nie zamierzam zostawiać Jasia samopas przy rysowaniu, więc kupiłam, tym bardziej, że cena była niska i jak je zniszczy, to bez żalu wyrzucę.
|
|
#1570 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8261175]Oglaszam wszem i wobec, ze juz nigdy nie napisze nic dobrego na tym watku na Oliviera ![]() Co za noc ![]() A po sniadaniu czyszczenie dywanu, Oliego, mamy i wszystkiego w obrebie metra [/quote]że co nie napiszesz oj Lea raz nie zawsze dwa nie często a to przecież słodki syneczek zrobił to wybacz i zapomnijod nas dla niego Cytat:
![]() Dziś w nocy miałam sen. śniła mi się Agatka z tych zdjęć z biszkoptami.jadła na przemian właśnie i głośno mówiła "ale pyszne" a ja stałam i tak strasznie zazdrościłam że już mówi ale jak zaczęła popłakiwać potem i zagadała "ja chcę do mamy" to się obudziłam! była 3 a Weronika wołała mamamamam![]() Najlepsze życzenia dla królewien Agatki i Zuzi |
||
|
|
|
#1571 | |||||
|
Rozeznanie
|
Wylukałaś co Simonek zapowiadał swoją tajemniczą minką
![]() ![]() Cytat:
Dobre nastawienie wiele znaczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#1572 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ile to może trwać ![]() Biedna Olunia W sumie 9-12 rozmiarowo 78cm Takie prawie na już ![]() Cytat:
![]() dla Jasiulka za udaną próbę ![]() Nowa metalowa łyżka Jasia wydaję się dosc spora , ale jeśli Jasiowi z niej jedzonko smakuje i chętnie z niej je to świetnie Cytat:
Będziesz, będziesz Cytat:
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co z Murisem ?
|
#1574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dość realny, ja mam potwornie odjechane sny, czasem kilka w ciągu jednej nocy, bywa, że budzę się zmęczona. Oj, był przejęty. Oczyska zrobiły mu się wielgachne Są dość cienkie, na chłodniejsze sierpniowe dni (lub wieczory nad morzem) będą jak znalazł .Cytat:
Jaś tym razem na kartki nie zwracał uwagi, ale po naszym ubiegłotygodniowym spotkaniu i wizycie w Douglasie zjadł pół blotterka wyperfumowanego Perles Lalique . Dobry wybór .Dzięki! ![]() Cytat:
W zeszłym tygodniu opuściła Francję i jest w Niemczech. A może już nawet w drodze do Polski? ![]() Murmelius, tęsknimy! PS Jasio wiercił się, wierzgał, nie mógł zasnąć, aż w końcu padł o 11:30 i śpi do teraz... Przespał porę obiadu .
|
|
#1575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko co z tego luzu jak już się martwi że pora już po obiednia ![]() Jaś z pewnością obudzi się z pustym brzuszkiem głodny jak LEW i będzie pałaszował z rozkoszą
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do spotkania to w tyg czy w weekend?
|
|
#1577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przepraszam, ze tylko tyle ale ten post mnie rozlozyl na lopatki ![]() Szperrr Ty to udana jestes ![]() Uciekamy na weekend do Hajnowki wiec lece sie pakowac Dopisze tylko, ze bylismy dzisiaj na "zakupach II", udanych dodam - i jak juz wracalismy do chcialam winda zjechac i pokonac podziemne przejscie z wozkiem. Okazalo sie ze w centrum one sobie tak po prostu nie dzialaja. Wiec stoje cos tam pod ta winda zepsuta - klne - a tu koles z jakas babka ze robia sonde na ten temat, ze artykul do gazety... pstrykneli pare fotek i jutro moga sie pojawic Jak zobacze je jutro to napisze Wam w jakiej gazecie
|
|
|
|
|
#1578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dziś miała być ogórkowa wg Twojego przepisu, ale mama uraczyła nas wczoraj pomidorową, która bardzo smakowała Jaśkowi, zostawiłam więc porcję na dzisiaj (Jasia zupę zmiksowałam z kurczakiem i dodałam drobniutko posiekany makaron). Zmiótł ok. 160 g .Później skubał ode mnie ochoczo mozzarellę z pomidorami i oliwą, dziś dostał nawet odrobinę świeżej bazylii .Życzę udanego wyjazu! Gratuluję . Wstaw proszę fotkę, bo ja chyba nie kojarzę tej sukienki... ![]() Cytat:
Medialne bestie .A ja zapomniałam się pochwalić, że wczoraj po raz pierwszy jechałam z Jaśkiem pociągiem do W-wy . Miałam wielkiego pietra. Wyobraźcie sobie, że na mojej stacji, w niewielkiej miejscowości, są podjazdy dla wózków, a nie ma ich na stacjach warszawskich . Bałam się wchodzenia i wychodzenia z pociągu, przerażała mnie ilość schodów z Dworca Śródmieście na górę, itp. atrakcje. Dwa razy poprosiłam chłopaków o pomoc, zanim skończyłam, już taszczyli wózek, a dwa razy panowie sami zaproponowali pomoc . Po nieustępowaniu miejsc, gdy byłam w ciąży, odzyskałam na nowo wiarę w ludzi Lecimy na spacer, dopóki pogoda sprzyja .Dziś wieczorem mamy spotkanie ze znajomymi, jutro idę do fryzjera, a później będziemy się szlajać ze Spacerownikiem Warszawskim w garści (o ile pogoda dopisze), zaś całą niedzielę spędzimy u Michała babci. Zatem do zobaczenia w poniedziałek. Miłego weekendu! PS Maatra, Moona - bawcie się dobrze i pstrykajcie dużo fotek .
|
|
#1579 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dorwałaś kieckę ? ![]() Fiu fiu...ty Anetko jak wyjdziesz na zakupy to nawet w gazetach o Tobie będzie głośno ![]() Temat braku wind i podjazdów w Centrum Stolicy to temat rzeka ![]() Cytat:
W sumie ma niebanalną mamę z finezją ![]() Świetnie że zupka pomidorowa przypadła mu do gustu Ja chyba w przyszlym tygodniu pomidorówkę upitraszę...bo chętnie sama bym spałaszowała ![]() Cytat:
ps Miłego spacerku...
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-07-18 o 16:20 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#1580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po Demoniku może odważę się pociągiem i b edę na spotkaniu? |
|
|
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1582 |
|
Rozeznanie
|
Już wróciliśmy. Okazało się, że to było za długo. Nie miałam za bardzo z kim pogadać bo akurat sanepid im się zwalił na głowy, ale Kac zadowolony i mówi że tęsknił i zamiast o tym powiedzieć to robił wszystko żeby go wyrzucili z kolonii. Na zbiórki najprawdopodobniej będzie nadal chodził więc super. Chciałam wkleić zdjęcia ale coś mi się tu sypie, wrrr. Padam na twarz. Idę spać, może jutro trochę poczytam, bo czuję się mocno w tyle
strasznie mi Was brakowało.
|
|
|
|
#1583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy nadal na fotki ************ Dziś wieczorem otrzymalam dwie przemiłe niespodzianki ![]() ![]() ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-07-18 o 21:52 Powód: literowka |
||
|
|
|
#1584 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję! Ja przytyłam przez te 2 tygodnie 2,5 kg
|
||
|
|
|
#1585 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja je widziałam w Auchanie Cytat:
Widocznie Jasiu uważa, że nie jest już małym dzieckiem i chce jeść tym, co jego rodzice. Cytat:
Demoniku, odstawiłaś już Jasia od piersi?? Cytat:
Z jakim zajęciem Jasio rysuje. Najpierw musiał spróbować, czy aby dobre kredki rodzice kupili i nadają się, do tworzenia wielkich dzieł plastycznych Łyżka, w porównaniu do tamtych, pokaźnych rozmiarów. Cytat:
Chyba się nie da, przyciągamy jak magnes. Cytat:
![]() Miłego wypoczynku. Cytat:
Anetko, Ty jednak zostaniesz gwiazdą Coś ostatnio masz dużo styczności z mediami Cytat:
Maja bardzo lubi pomidorówkę, chyba po mamusi. Ja bym mogła jeść ją co dzień, ale wyłącznie z makaronem. Cytat:
Miłego weekendu. Tobie Pysiu także udanego wyjazdu. Cytat:
Najpierw podwójne gratulacje dla Kubusia Pysiu piękny prezent. Kochanego masz męża i bardzo romantycznego Bardzo rozczulający gest. Paznokietki bardzo ładne Myshia gdzie byliście? ... Z moich dzisiejszych zakupów nic nie wyszło. Tż wrócił po 18, a miał być o 12, do tego jutro musi być w pracy, więc już go nie chciałam nigdzie ciągać. Musze kupić Mai, takie jeździdeło -rowerek jaki ma Max i Klaudia. Dziś Maja urzędowała w rowerku koleżanki, widzę, ze bardzo jej się to podoba. Fotek nie mam, bo mąż pożyczył aparat swojej chrześnicy. Jutro mam nadzieję go odzyskam. |
||||||||||
|
|
|
#1586 |
|
Rozeznanie
|
O Pyśka gratulacje Kubusiowych postępów i pierścioneczka! dobry gust ma mąż i jaki pomysłowy
Myshia najważniejsze że synek już z Wami! no i czekamy na fotki! nie wiem co z tym spotkaniem? |
|
|
|
#1587 |
|
Zadomowienie
|
Ja w tym tygodniu mam już 2 dni zaplanowane (wtorek i czwartek), w niedziele wyjeżdżamy nad morze. Musze pogadać z mężem, czy mnie puści samochodem (rzadko jeżdżę w dalszą trasę, a do tego z Mają). Jak coś, pociągiem bym jechała od 2 do 3 godzin Sobota niby byłaby ok., ale ten wyjazd, trzeba się spakować, jeszcze ewentualnie coś poprać, skoczyć na zakupy. Jak mi się uda z Wami zgrać to przybędę, ale nie mogę teraz obiecać. Po wczasach będę na pewno bardziej dyspozycyjna.
|
|
|
|
#1588 |
|
Wtajemniczenie
|
witam- ja znowu do pracy ale od jutra wolne
no i nie wiem kiedy zajrzę teraz do was bo tż zrobił mi niespodzianke i przyjechał wczoraj i będzie aż do srody. jakos tam pewnie mi sie uda bo chcę wiedzieć co z tym spotkankiem ale pewnie nie często bo juz mamy sporo planów. miłego weekendu!
|
#1589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super niespodzianka dla całej trójki. Miłego spędzania czasu razem. Nacieszcie się sobą ... Ja mam lenia, trzeba sprzątać, obiad kończyć, a mnie się nic nie chce. Maja mi ciągle zbiega gdzieś Mały uciekinier. Z łóżka sama schodzi, tylko patrzy jak wyjść z pokoju. Najlepiej siedziałaby w ciemnej łazience. Drzwi muszą być dokładnie zamknięte, bo ten mały szkrab wszędzie się wciśnie.
|
|
|
|
|
#1590 | |||
|
Rozeznanie
|
Przepraszam że odpisuję z takim opóźnieniem, ale jestem dopiero na 45 stronie...
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W książce jest duż o niepotrzebnych głupot, ale jest też parę fajnych porad więc nie żałuję zakupu. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.

to juz dzisiaj
Najpierw ją przekonam do modyfikowanego, a w pewien dzień trzeba będzie zrobić, zakaz wjazdu dla Mai
)
biedna Leosia
.
milego dnia.buziaki
.
pisałam, że zazdroszczę Wam tych sklepów.
. Chyba odważę się i zamówię przez internet, choć boję się ewentualnego niedopasowania... Muszę wczytać się w opinie na Stanikomanii. Albo jeszcze lepiej – pomierzcie z Moonią różne rodzaje i dajcie znać, jak to się ma do Waszych wyliczeń i wymiarów 
.

. Bo u nas wybór jest beznadziejny. Zaglądam do trzech polskich sklepów internetowych (
dla Jasiulka za udaną próbę