Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-07, 09:21   #4711
ovejita
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Cześć, maminki!!

Nie będę się odnosić do innych postów, chociaż sobie całą masę pozaznaczałam, ale wybaczcie - padam na pysk. Dosłownie....

Dzięki za wsparcie z moją mamą - już myślałam, że wariuję i przesadzam, czasem to mi aż głupio, chociaż cały czas sama siebie przekonuję, że przecież nie po to patrzę na to, co jem, żeby mi ktoś surowe jajo nagle wciskał do ciasta o alkoholu już nic nie powiem. Kropeczko, z tym winem to świetny argument! Faktycznie, ani nas to zbawi, ani uszczęśliwi - parę łyków %.

Odniosę się jeszcze do szumisiów, a potem wam napiszę, co przeżyłam wczoraj ja i mój dzieć A więc - ja widziałam je w cenie 100 zł, takie same łby, to nie może być? A też widziałam tańsze są takie gołębie szumiące, chyba robi je Motherhood (czy coś takiego) na licencji szumisiów. I kosztują ok. 80-90 zł. Więc to już coś. Ale dla mnie to takie gadżet, który może być albo niezbędny, albo totalne zbędny, więc mam zamiar którąś z babć poinformować, że mały sobie życzy jako pierwszy prezent po narodzinach.

A wczoraj spędziłam ponad 4h na izbie przyjęć.... Od dwóch dni słabo czułam ruchy, a jak były to takie anemiczne i wydaje mi się, że zarejestrowałam ich dużo poniżej 10 na dobę. No to pojechałam, spanikowana z lekka. Położna próbowała zrobić mi KTG, co podobno jest bardzo trudne w tak młodej ciąży... więc tętno ciągle skakało i było słabo wyczuwalne... Co chwilę zapis znikał i lekarka stwierdziła, że ponieważ są zastoje 5-minutowe to mam wskazania do hospitalizacji. I muszę zostać na oddziale co najmniej do poniedziałku. Panika, szok i załamanie. Ale jeszcze USG - oczywiście okazało się, że mały szaleje, nie daje się zmierzyć ani zważyć, a wszystko jest w najlepszym porządku. Skonsultowałam to jeszcze z moim ginem i wzięłam wypis na żądanie. Może uznacie mnie za wyrodną matkę, ale chciałam dziecku oszczędzić stresu matki i szpitalnego żarcia, bo sama lekarka uznała, że z USG wynika, że wszystko jest w porządku,a zapis KTG szaleje, bo mały ma jeszcze dużo miejsca w brzuchu i się przemieszcza, stąd trudno wyłapać stałe tętno.
Odnośnie słabych ruchów, bo któraś tu jeszcze o tym pisała. Nie wiedziałam tego, zostałam uświadomiona - mały zmienił pozycję na miednicową i dlatego 2 dni wcześniej czułam gwałtowne ruchy. Gramolił się po prostu. A że łożysko mam na przedniej ścianie - jestem mocno zamortyzowana. Tak więc niestety, ale intensywność kopniaków na tym etapie zależy od ułożenia dziecka.

A co do samego dziecia. Słuchajcie, mój mały potwór waży już 1200g! Jest szalonym kręciołem i buntownikiem, na zbyt długie badanie KTG i USG, związane z ugniataniem brzucha, reagował bardzo gwałtownie i buntowniczo. Widziałam jednak jego buziaka dokładnie jak nigdy, widziałam też jak macha do nas rączką, a potem ciągnie za pępowinę i nie pozwala sprawdzić w niej przepływów. Nawet lekarka się wzruszyła
Uff jak dobrze ze z "Maluszkiem" wszystko w porządku! Ladna waga! Nie dziwie Ci się, że się wpisałaś - sama pewnie postapilabym podobnie
My już też pierwsze ktg mamy za sobą - jak w poniedziałek wielkanocny rano wstałam z lekkim plamieniem to pojechaliśmy na IP. Nasz maluszek nie przepada chyba za tym badaniem bo kopał niesamowicie.

A ja się rano zestresowalam. Waga pokazuje że schudłam 2 kg w ciągu tego tygodnia. Mam nadzieje ze to po problemach żołądkowych, ale wracam do wagi z początku 5 msc a zaczynam juz 7 na dodatek obwód brzucha nie zmienił się od miesiąca - ciągle jest 88cm. Patrze na wasze wymiary i przyrosty i zaczynam się martwić czy maluch dobrze rośnie. Na kolejnej wizycie przycisnę lekarza, żeby posprawdzał wszystko. Mimo że mam wizyty co 2 tyg to lekarz skupia się na szyjce i sprawdza tylko akcje serca...
Także nie rozpoczęłam dobrze weekendu
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-07, 09:33   #4712
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Uff jak dobrze ze z "Maluszkiem" wszystko w porządku! Ladna waga! Nie dziwie Ci się, że się wpisałaś - sama pewnie postapilabym podobnie
My już też pierwsze ktg mamy za sobą - jak w poniedziałek wielkanocny rano wstałam z lekkim plamieniem to pojechaliśmy na IP. Nasz maluszek nie przepada chyba za tym badaniem bo kopał niesamowicie.

A ja się rano zestresowalam. Waga pokazuje że schudłam 2 kg w ciągu tego tygodnia. Mam nadzieje ze to po problemach żołądkowych, ale wracam do wagi z początku 5 msc a zaczynam juz 7 na dodatek obwód brzucha nie zmienił się od miesiąca - ciągle jest 88cm. Patrze na wasze wymiary i przyrosty i zaczynam się martwić czy maluch dobrze rośnie. Na kolejnej wizycie przycisnę lekarza, żeby posprawdzał wszystko. Mimo że mam wizyty co 2 tyg to lekarz skupia się na szyjce i sprawdza tylko akcje serca...
na pewno wszystko jest w porządku. Mam podobnie, w ostatnim miesiącu przybył mi tylko 1cm w obwodzie, a spadek wagi to pewnie po chorobie U mnie waga ruszyła po świętach bo wcześniej też przez kilka tygodni była bez zmian.
Mój na wizytach też sprawdza szyjkę i mierzy tylko główkę dziecka czy odpowiada wieku ciąży, a resztę dziecka tylko oglądowo czy jest proporcjonalna w środę też się dopytam czy na pewno wszystko jest ok
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-07, 09:55   #4713
Elaaaa
Wtajemniczenie

Summer jak dobrze, że wszystko w porządku. A co strachu się najadłaś to Twoje. Ale najważniejsze, że mały cały zdrowy i do tego taki charakterek! I jaki duuży Cieszę się z Tobą, że wszystko oki!

Ja też bym pewnie nie została gdybym na USG widziała, że wszystko ok nie ma jak w domku a zawsze w razie co można jechać znów jakby Ci nie dawało spokoju.

A co do szumisia, bo temat był ja być może wyrwę jakaś używkę na olx czy grupach fb, chciałabym z czujnikiem właśnie, a już do 100zl można kupić. Jak się nie przyda to sprzedam

My dziś cały dzień aktywnie, lecimy na zakupy, potem walczymy z komoda i biorę się za układanie rzeczy małego i ostatni remanent co jeszcze MUSZĘ dokupić

Piękny weekend się zapowiada, miłego dziewczynki!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-04-07, 10:23   #4714
summer_overture
Zadomowienie

Dzięki, dziewczyny. Bo już sama nie wiedziałam, czy dobrze zrobiłam, czy nie, lekarka powiedziała, że w sumie USG nie świadczy o wszystkim, bo to jest obraz tu i teraz a nie wiadomo co się działo 2 godziny temu, czy co się wydarzy za kilka godzin. Ale dziś rano już było szaleństwo

Co do tego łożyska i odczuwania ruchów, to ja wcześniej czułam potężne kopniaki, a było to spowodowane konkretną pozycją. Tak więc wszystko zależy od tego, jak się małe ułoży.

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość

Ovejita, waga pewnie spowodowana problemami jelitowymi i przypuszczam, że zrzuciłaś z siebie wodę przede wszystkim. Nie wiem, jak jest z przyjmowaniem elektrolitów w ciąży, ale niezależnie od tego, spróbuj pić więcej na wszelki wypadek. A co do samego przyrostu - myślę, że lekarz zwróciłby na to uwagę, gdyby miał wątpliwości. Zresztą wczoraj napatrzyłam się na takie wychudłe ciężarne, że aż poczułam się jak słonica.
Dziwna sprawa z tym obwodem brzucha... Musisz zapytać lekarza, czy to jest normalne. Ja nawet nie czytałam nigdzie jak to powinno wyglądać w konkretnych tygodniach ciąży... W sumie nawet nie wiem, ile ja mam w obwodzie

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-07, 10:52   #4715
aaska92
Zadomowienie

Z ciekawości zmierzyłam i swój obwód na wysokości pępka i wyszło jak nic 103 cm, dosyć sporo, a to dopiero początek 26 tc.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-07, 11:43   #4716
asiaczek
Zakorzenienie

Summer, ja pewnie też bym nie została w szpitalu gdyby usg nic nie pokazywało.

Ovejta, dziewczyny mają rację, że może woda z Ciebie zeszła. A co do obwodu brzuszka to spytaj lekarza. Być może jego obwód też zależy od kilkogramów a.skoro schudłaś to i brzuch się zmniejszył/stoi w miejscu.

Ja byłam dziś na glukozie. Była bardzo niedobra, ale przebrnęłam bez większych problemów
W nagrodę mąż zabrał mnie do Rossmana po fluid i tusz do rzęs

Stary 2018-04-07, 11:56   #4717
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Summer, ja pewnie też bym nie została w szpitalu gdyby usg nic nie pokazywało.

Ovejta, dziewczyny mają rację, że może woda z Ciebie zeszła. A co do obwodu brzuszka to spytaj lekarza. Być może jego obwód też zależy od kilkogramów a.skoro schudłaś to i brzuch się zmniejszył/stoi w miejscu.

Ja byłam dziś na glukozie. Była bardzo niedobra, ale przebrnęłam bez większych problemów
W nagrodę mąż zabrał mnie do Rossmana po fluid i tusz do rzęs

że dałaś radę

Piękny weekend nam się szykuje w całej Polsce mają być takie upały
Stary 2018-04-07, 12:04   #4718
folinka
Zadomowienie

Hejka!
O butelkach widzę nic nowego nie dołożę - dla mnie najlepszy jest Avent. Próbowałam też Nuka, Tommee Tippi, Medela Cama. Lidka po jednym wypiciu butli od razu widocznie marudziła przy piersi, więc zmieniłam Avent na tą strasznie drogą i wychwalaną Calmę, to ani łyka z niej nie wyciągnęła. Zostałyśmy przy Avencie (na moje sporadyczne wyjścia bez niej) i z mniejszym lub większym powodzeniem, ale jednak karmiłam ją 14 mies Więc ogólnie wszystkie moje dzieci preferowały Avent, u nas zawsze był classic. W prostocie siła
Jeszcze taka ciekawostka - kiedyś zupełnie inaczej niż teraz wyobrażałam sobie kształt sutka w buzi dziecka, taki splaszczony od spodu jak w nuku, zabijcie, nie wiem dlaczego Teraz po latach karmienia (już w sumie 3 można to ująć ), oglądania różnych rysunków w mądrych książkach i artykułach i obserwowania moich własnych skutków, doszłam kiedyś do wniosku, że ten kształt jest dokładnie taki jak w Avencie.

Laktator - temat rzeka... Każde piersi inaczej reagują Niestety nie będziecie wiedzieć, jak będzie u Was, aż same spróbujcie. U mnie mleko leci do dzieci jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki (wiecie - hormony, dotyk, widok, bliskość dziecka), a z laktatorem jest męka... Ręcznym ani kropelki nie wyciągnęłam Ale że ja z tych mocno zbzikowanych na punkcie kp, to zawsze nawet na pojedyncze sytuacje min do 6 mies nie chciałam dać nawet jednej butli mm. (Fajne artykuły na ten temat są u hafiji i kellymom odnośnie wpływu na laktację na początku i florę bakteryjną u dziecka w ogóle).
Wracając do konkretnych firm... Lepiej już działał u mnie jakiś no name tani elektryczny laktator niż ręczny Avent (bardzo popularny i chwalony swego czasu). Przy Lidce miałam długo zgryz co wybrać, a chciałam na moje konieczne wyjścia typu lekarz czy cokolwiek i na porcję mleka dziennie, gdy wrócę do pracy po 9 mies. Strasznie chciałam Lansinoh dwufazowy, ale 100f to wydawało mi się przesadną ceną za ten luksus, ale udało mi się ustrzelić nówkę w zaklejonym pudełku za 50f na ebayu od kobiety, która kupiła, ale nie użyła i powiem Wam, że w porównaniu do innych ten jest dla mnie bajką! Do tego delikatny masaż, ciepły okład, metoda 753 i jest bomba. Na szczęście mam go ciągle!
Powodzenia przy wyborach!
Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
W poprzedniej ciąży pępek się rozciągnął,ale nie był wystający.
Teraz też rozciągnięty,ale na razie na swoim miejscu

Czy ktoś kupował kojec / łóżeczko turystyczne i może coś polecić?
Miałam dwa (jedno caretero obskoczy teraz trzecie dziecko). Myślę, że pod względem mechanizmu i jakości to jest wszystko bardzo podobne. Różnią się nazwą, ceną i jakimiś dodatkowymi gadżetami głównie. Fajnym bajerem były dla mnie płozy do bujania.

Trzymajcie się wszystkie ciepło! Niech Was dzieciaki i twarde brzuchy nie straszą a tym co faktycznie muszą leżeć życzę cierpliwości i wytrwałości i polecam szydełko - niesamowity pożeracz czasu a przy okazji ile milusich cudeniek można stworzyc! Kto się pisze na wymianę doświadczeń i wzorów?

folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-07, 12:53   #4719
norka93
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny! Ja jak zwykle nieogarnięta, wczoraj po glukozie poszłam spać i spałam od ok. 13 do bitej 18 prawie.. W nocy spaliśmy z mężem po 4 godziny, więc można powiedzieć, że odespaliśmy. A tak w ogóle, to witam się z autobusu! Jadę do Białegostoku, bo jutro chrzciny w rodzinie, a mąż dojedzie jutro samochodem. Przy okazji spotkam się i przenocuję u koleżanki, której wesele jest 14 lipca i na które pojadę, choćbym miała się toczyć... Jak zdrowie nie pozwoli, to wiadomo, ale zrobię wszystko, żeby być.
Emma, to Ty mnie pytałaś o brzuszek, prawda? Zmierzyłam sobie obwód i wyszło 95, ale mierzyłam tym no.. metrówką budowlaną, sztywną, rozwijaną taką - zapomniałam jak to się zwie profeszynalnie. Ale że ona twarda i wygięta była na brzuchu troszkę, to mogę odjąć sobie 2-3 cm. Zdjęcie wrzucę na facebooka jutro wieczorkiem, jak nie zapomnę.
Udanrgo i słonecznego weekendu, Kochane!

Edit: siedzę ju dwie godziny i ani jednego kopniaka nie zarejestrowałam.. I jak tu nie ześwirować? W ogóle to mam wrażenie, że małej jest mniej niż więcej niż te 2 tygodnie temu. Tłumacze sobie tym łożyskiem na przedniej ścianie.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-04-07 o 15:02
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-07, 15:26   #4720
Patrycja28100
Rozeznanie

Hej. Ja zmierzylam moj brzuch ale tez taka miara wysuwana i mam 130 cm

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-07, 15:31   #4721
norka93
Wtajemniczenie

Patrycja, to masz już dorodny brzuszek
Melduję, że mała zasadziła dwa kopniaki, jestem nieco spokojniejsza.

Stary 2018-04-07, 15:43   #4722
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Hej. Ja zmierzylam moj brzuch ale tez taka miara wysuwana i mam 130 cm

Niezły wynik ja od początku ciąży przytyłam 2 kg

Właśnie siedzimy z mężem i czekamy na warsztaty

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-07, 15:50   #4723
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość

to chyba najmniej z nas super!

My właśnie idziemy na lody wcześniej byliśmy na obiedzie i opalaniu na ławce posmarowałam się kremem z filtrem i chyba dobrze zrobiłam, bo inaczej byłabym czerwona
Żeby nie było za pięknie, słońce na całego ale zimny wiatr jest :/
Stary 2018-04-07, 15:51   #4724
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

My właśnie idziemy na lody wcześniej byliśmy na obiedzie i opalaniu na ławce posmarowałam się kremem z filtrem i chyba dobrze zrobiłam, bo inaczej byłabym czerwona
No to prawda wiatr daje w kość ja wczoraj zjadłam lody z maca i cała noc się źle czułam

Stary 2018-04-07, 15:51   #4725
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Camelitos, miałam pisać, że twoje nazywanie dzidziusia wielbłądzikiem mnie rozczula.

Stary 2018-04-07, 15:52   #4726
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Camelitos, miałam pisać, że twoje nazywanie dzidziusia wielbłądzikiem mnie rozczula.
No jakoś mi się to spodobało i tak zostało

Stary 2018-04-07, 15:53   #4727
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój krem z filtrem idzie do mnie z Japonii, doczekać się nie mogę. Nie pytam jakie to lody były, bo sama mam ochotę, ale ni chcę ryzykować bólem gardła.

Stary 2018-04-07, 15:59   #4728
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Emma my identycznie choć w innej kolejności spacer po parku, godzinka w słoneczku na ławce, ale za gorąco było i uciekliśmy do cienia, potem lody i teraz obiad u mnie wiaterek przyjemny wręcz

Stary 2018-04-07, 16:37   #4729
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:

Ja schudlam 7 kg

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-07, 17:00   #4730
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Ja schudlam 7 kg

Ja na początku schudłam 5 kg ale gin i tak liczy wagę sprzed ciąży do wahań kg

Stary 2018-04-07, 20:05   #4731
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Mój krem z filtrem idzie do mnie z Japonii, doczekać się nie mogę. Nie pytam jakie to lody były, bo sama mam ochotę, ale ni chcę ryzykować bólem gardła.
Bardziej zaszkodzić mógł ten wiatr ale kolejki po lody były spore i nas skusiły

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Emma my identycznie choć w innej kolejności spacer po parku, godzinka w słoneczku na ławce, ale za gorąco było i uciekliśmy do cienia, potem lody i teraz obiad u mnie wiaterek przyjemny wręcz

idealna sobota a jutro ma być jeszcze cieplej
Stary 2018-04-08, 06:43   #4732
fioletowe okulary
Raczkowanie

Dziewczyny które biorą luteine dopochwowo- macie skutki uboczne takie jak uplawy i straszne swędzenie ? Co mogę sama na to zaradzić? Wizyta dopiero za 3 tyg.
Stary 2018-04-08, 07:24   #4733
summer_overture
Zadomowienie

Folinko, jaki piękny i wyczerpujący post! Jak zawsze

Fioletowe, nie sądzę, żeby to była luteina, raczej wygląda mi to na infekcję. Jeśli wizytę masz dopiero za 3 tyg., spróbuj wspomagać się probiotykiem, np. Provag w żelu + np. Trivagin albo coś innego jeszcze doustnie. Ja bym jednak jak najszybciej poszła do lekarza, bo z doświadczenia wiem, że jeśli to infekcja to może stać się mocno upierdliwa. A trudno coś radzić, jeśli nie wiadomo jakiego rodzaju infekcja to jest. Obstawiałabym grzybiczą i spróbowała jeszcze posmarować się Clotrimazolum, są też czopki bez recepty.

Witam się w tym słonecznym dniu!
Wczoraj grzałam tyłek na leżaczku aż mi się dziecior aktywował niesamowicie, a dziś niebawem jadę pospacerować nad jeziorem U nas ma być 21 stopni!
Życzę wam wszystkim miłego dnia

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 08:06   #4734
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Folinka dziękuję za podzielenie się informacjami i doswiadczeniem
Ja akurat nie szydelkuje, ale robię makramy i je uwielbiam!!!

Fioletowe tez mysle, ze to infekcja! Najlepiej coś doraźnie jak prowag i przyspieszyc wizyte...

Summer u nas terz slonce pełną parą! Tak.się cieszę na ten dzień!!!!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 08:31   #4735
fioletowe okulary
Raczkowanie

Summer !😗 Kropka ! 😗 Bardzo dziękuję!!!! Eh jak dobrze że są takie fora w Internecie, ja nie wiem jak kiedyś kobiety sobie radziły, chyba codziennie biegały do lekarza 😀
Stary 2018-04-08, 10:18   #4736
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Summer ! Kropka ! Bardzo dziękuję!!!! Eh jak dobrze że są takie fora w Internecie, ja nie wiem jak kiedyś kobiety sobie radziły, chyba codziennie biegały do lekarza
Fioletowe, ja brałam tak luteine, ale zmienilam na taka pod język,bo co 1 infekcje zaleczylam tydzień spokoju i kolejna. A higiena była zachowana maksymalna

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-08, 10:32   #4737
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Dziewczyny które biorą luteine dopochwowo- macie skutki uboczne takie jak uplawy i straszne swędzenie ? Co mogę sama na to zaradzić? Wizyta dopiero za 3 tyg.
Biorę bez przerwy od 7tc, ze względu na plamienia i teraz na szyjkę i nic złego mi się nie dzieje. Są upławy, bo ta tabletka się rozpuszcza ale nic mnie nie swędziało itp też myślę, że to jest infekcja. Skonsultowałabym się z lekarzem i raczej nie czekała 3tyg
Stary 2018-04-08, 10:33   #4738
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Fioletowe, ja biorę luteinę i nie mam żadnych dodatkowych objawów, wiec stawialabym na infekcje szczególnie jeśli nie miałaś takich dolegliwości wcześniej. Czasem zdarza się że luteina podrażnia i można czuć dyskomfort, ale poczułabyś to od początku brania
Ja od początku ciąży biorę probiotyki doustne i wydaje mi się, że całkiem dobrze chronią przed infekcjami
Stary 2018-04-08, 10:34   #4739
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Folinko, jaki piękny i wyczerpujący post! Jak zawsze

Fioletowe, nie sądzę, żeby to była luteina, raczej wygląda mi to na infekcję. Jeśli wizytę masz dopiero za 3 tyg., spróbuj wspomagać się probiotykiem, np. Provag w żelu + np. Trivagin albo coś innego jeszcze doustnie. Ja bym jednak jak najszybciej poszła do lekarza, bo z doświadczenia wiem, że jeśli to infekcja to może stać się mocno upierdliwa. A trudno coś radzić, jeśli nie wiadomo jakiego rodzaju infekcja to jest. Obstawiałabym grzybiczą i spróbowała jeszcze posmarować się Clotrimazolum, są też czopki bez recepty.

Witam się w tym słonecznym dniu!
Wczoraj grzałam tyłek na leżaczku aż mi się dziecior aktywował niesamowicie, a dziś niebawem jadę pospacerować nad jeziorem U nas ma być 21 stopni!
Życzę wam wszystkim miłego dnia

My dzisiaj też nad wodę już jest ponad 17stopni!

miłej niedzieli!
Stary 2018-04-08, 11:42   #4740
ovejita
Wtajemniczenie

U nas tez piękna pogoda. Planuje dziś wolny krótki spacer i pobyt na jakiejś ławce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości