|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 10
Widac ze tesciowej nie ma w domu, jeszcze 10 nie ma a ja juz mam prawie obiad ogarniety
jak jest tesciowa ktora bez przerwy siedzi w kuchni i patrzy mi na rece to uciekam na gore i schodze dopiero jak ona sobie pojdzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- O kurcze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1263 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zadomowienie
|
STOKROTKA- kciuki za ktg!
p.s. przestawialiśmy w sobotę łóżko i teraz lustro od szafy mam tak jak Ty hehe tak mi się przypomniało ![]() BLAIRA- a za Ciebie kciuki mocne za wizytę ![]() GROSZKU- brawo za przetrwanie podróży! odpoczywaj ![]() KINGA- oby CI szybko przeszło... a co do długodystansowych mdłości/ wymiotów- jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma ![]() za pierwszym razem po porodzie już mnie nie dopadały, więc liczę, że i teraz też tak będzie ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
ma podłączenie pod aplikację, czujnik zanieczyszczenia powietrza. Baurer ma lampę uv dodatkowo, więc jeśli Ci na tym zależy- zobacz ich ofertę. Nawilżacz- ja mam biedronkowy. Jeszcze patrzyłam na eldom- cenowo jeden z tańszych, a parametry ma podobne. Obydwa łątwe w napełnianiu i czyszczeniu. Ten zakup wg mnie przydaję się tylko w sezonie grzewczym. U nas wilgotność spada tylko przy włączonych kaloryferach. Wtedy używamy. |
|
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1266 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie w dużym opakowaniu.wcześniej miałąm rossmanowskie, to niby klej na całej, chłonność wg opakowania max, a zmieniałam, co chwila. Jeszcze miałam jakieś always, pod koniec pierwszej ciąży... takie właśnie mega chłonne.. Może fioletowe? Patrzyłam za nimi w rossmanie, ale opakowanie żadne mi nie pasowało. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Z kolei u mnie odwrotnie... nie wiem, czy nie zwariowałabym naleśnikując w pełnym wymiarze przez większość ciąży... A tak to moja głowa była zaprzątnięta pracami zaliczeniowymi, sesją itd. Teraz dokańczam jedną pracę na podyplomówkę i bronię ją w połowie czerwca. A w lipcu egzaminy z drugich studiów- wszystko jednego dnia ustawiłam, a z kilkoma wykładowcami jestem umówiona na tzw. dogodny termin. ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
ale będzie pięknie już niedługo
|
|||
|
|
|
#1267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Malinka super,że już lepiej
![]() Reniferek obrona w lipcu i raczej wtedy podejdę do niej, ale to wszystko zależy od tego czy uda mi się skończyć pisanie pracy do maja bo podejrzewam,ze w czerwcu ewentualne poprawki przy małej mi się uda zrobić a na pisanie pracy już bym nie liczyła. W najgorszym wypadku wrzesień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1268 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Stokrotka kciuki za ktg
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i to online... Myślę o studiach podyplomowych ale to za kilka lat jak dzieci podrosną. Póki co muszą mi wystarczyć te 3dyplomy ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to niech się trzyma to 3 cm ![]() odpoczywaj
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po badaniu w labie. Była okropna kolejka, bo była tylko jedna jakaś starsza pielęgniarka i powoli jej szło oznaczanie tych probowek itp. Chętnie bym sobie zażyczyła hemoglobine ponad 10...
Potem mąż mnie podwiózł do rossmana, odebrałam pieluszki za grosz, kupilam podklad, szminke i lakier do paznokci. Pani kasjerka mnie zawołała bez kolejki także poranek intensywny, ale wszystko się udało ![]() Domima pytałaś o moje swędzenie. Pomaga mi zimna woda, albo zimny okład. Smaruje tłustym kremem dla dzieci i jakoś da się wytrzymać. Za Ciebie cały czas trzymam kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana, u mnie taka dwubiegunowość czasem...z jednej strony lepiej Małemu Naleśnikowi w brzuchu i niech sobie tam siedzi jak najdłużej... łatwiej ogarnąć życie ja się boję, jak to będzie z dwójką dzieci, jak poród, jak ze wszystkim po prostu...ale jak w nocy zaczyna mnie boleć kręgosłup przy przekręcaniu się na bok, to dłużej niż planowo, to bym nie chciała żeby bolało kilka innych rzzeczy, też już mi daje w kość, nie ukrywajmy ![]() i wiem, że jak już "się będzie działo", to będzie dobrze... trzeba będzie się zebrać i zrobić... Przytulam Cię mocno!! |
|
|
|
|
#1272 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem!
Stokrotka, kciuki za KGT ✊️ Dziękuje tym które tu za nas trzymały dziś kciuki My już po wizycie mimo godzinnej obsuwy.Sytuacja u nas następująca .... nudy, nudy i jeszcze raz nudy. Nie zamierzamy się wpychać przed kolejkę. U mnie wszystko pozamykane na 4 spusty. Młody cały czas nietoperkuje ale drogi do kanału rodnego jeszcze nie obrał. Twarzyczki pół widzieliśmy, niestety do zdjęcia się nie ustawił, zaświecił natomiast swoim klejnocikami, które są już w mosznej , także synek to już mały facecik pełna gębą ![]() Waga 2761g. Na następna wizytę mam komplet badań + wymazy. Wizyta za 2tyg teraz czyli 23.04. Dopiszesz Groszku proszę? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nudy w ciąży są mile widziane hehe
|
|
|
|
|
#1275 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
KINIA- fioletowe mają mocniejszy klej wg mnie. A i zauważyłam, że do niektórych majtek się gorzej przyklejały te różowe- może kwestia składu bielizny?
POLASIA- pokażesz mi które always polecasz? Bo może to te same, co miałam i nie mogę znaleźć
|
|
|
|
#1277 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że wszystko ok ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Blaira super wieści
ładna waga synka mam nadzieję, że mój nie przegoni Twojego, i nie waży jeszcze 3 kg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1281 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale waga synka wow ️Cytat:
||
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Blaira
![]() ![]() super wieści ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Wypiłam kawę na tarasie ale słońce daje tak czadu ze od razu twarz i ramiona czerwone. Także be filtru choćby 30 można się niezłe spiec. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#1283 |
|
Wtajemniczenie
|
Blaira, super wieści : )
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ama a właśnie a propo maści - na receptę jest dostępna maść niesterydowe protopic ( my mieliśmy wersje 0,05 lub 0,5 dla młodego od 3 mc życia już przy AZS). To tak jakby co Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko, to sporo 😱 Cytat:
Cytat:
Powiem Wam, ze sprawnie mi poszlo, ktg mialo byc od 11 ale bylam przed i nie kazaly mi czekac. Gbs prawie od reki pobrany, jedna kobietka przede mna tylko byla. Co do ktg - oczywiscie maly cala droge w autobusie szalal w brzuchu, jak czekalam przed punktem pobran to tak samo a jak sie polozylam to cisza troche tam powciskalam ten przycisk, ale te ruchy takie delikatne byly ze sama nie bylam pewna czy to mi sie wydaje czy faktycznie sie rusza. Przyszla polozna czy tam pielegniarka, poruszala troche brzuchem, postraszyla ze jak taki niemrawy bedzie to zostane w spa, ale na mojego synka ni prosby ni grozby ni dzialaja dopiero pod koniec sie rozkrcil ze bylo po kilka ruchow na raz. W ogole wydawalo mi sie, ze chwilami az za szybko to jego serduszko bilo bo tak mocno przyspieszalo, ale powiedzieli ze wszystko w porzadku.W czwartek powtorka z rozrywki 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wkładki te always fioletowe large - dobrze się kleją i są takie grubsze ze chłoną. Zawsze na promce po prawie 100 szt kupuje. Próbowałam różne ale te się super trzymają prosto i brzegi tez. Maja klej na całej powierzchni.
IMG_1195.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#1287 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1288 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje
![]() Na chwile obecna się nie wpychamy...kultura musi być! Wpajamy od najmłodszych ![]() ![]() ![]() Zobaczymy czy coś się zmieni za 2 tyg. Gin przewiduje wagę ok 3,5kg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Stokrotka, super ze poszło sprawnie i wszystko ok ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Żałuję tylko, że Naturella nie ma takich dłuższych, bo bardzo mi odpowiada ich zapach ![]() Domii - oba imiona bardzo ładne, ale tutaj wszystko zależy od tego, żebyś Ty się z tym dobrze czuła, mężowi widzę, że to wszystko jedno, pytanie czy Tobie też? polasia - mamy suche powietrze w mieszkaniu, więc nawilżacz to raczej te podstawowe funkcje, a oczyszczacz wiadomo, jeszcze jak mieszkamy w Wwie, to jakość powietrza niestety nie jest najlepsza, również w mieszkaniu Naleśnikona - bardzo dziękuję za rekomendację!!! Gratuluję wszystkich udanych wizyt u lekarza i w szpitalu!!! Ja dzisiaj byłam na pobraniu - czy Wy też tak macie że im bardziej zaawansowana ciąża, tym Was bardziej kłucie boli? Myślałam, że dzisiaj z fotela ucieknę :P Jeszcze jedno pytanie - czy którejś z Was też tak kolka dokucza? Nie wiem czy to mała tak leży, czy co, zmieniłam już biustonosz na ten bezszwowy z HM i też nie pomaga, jest to tak uciążliwe że nie mogę powietrza nabrać "do pełna"....
|
|
|
#1290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synek już spory. Cytat:
za pozytywne ktg i za szybkie załatwienie sprawy. Ja ułożyłam w szufladzie ciuszki malej i stwierdzam, że mam tego ogrom. Jeszcze do drugiej szuflady pójdą wszystkie bluzy, swetry, kombinezony, śpiworki.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

jak jest tesciowa ktora bez przerwy siedzi w kuchni i patrzy mi na rece to uciekam na gore i schodze dopiero jak ona sobie pojdzie 

hehe tak mi się przypomniało 

ależ się tej nocy z boku na bok przewracałam.
jak żyć...a zaliczyć trzeba, obronić... 

nie cierpię tych pobudek bo coś się przyśni bo potem zmuś Dziecia do spania ... No jak ? 

i to online... Myślę o studiach podyplomowych ale to za kilka lat jak dzieci podrosną. Póki co muszą mi wystarczyć te 3dyplomy
także poranek intensywny, ale wszystko się udało 

️
troche tam powciskalam ten przycisk, ale te ruchy takie delikatne byly ze sama nie bylam pewna czy to mi sie wydaje czy faktycznie sie rusza. Przyszla polozna czy tam pielegniarka, poruszala troche brzuchem, postraszyla ze jak taki niemrawy bedzie to zostane w spa, ale na mojego synka ni prosby ni grozby ni dzialaja
Synek już spory.