![]() |
#3721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤
Cytat:
![]() Sarahxoxo no niezła reakcja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3722 |
Zadomowienie
|
Ludzie z reguly maja dziecko rok, dwa, trzy po slubie, wiec chyba myslal, ze jak juz tyle lat minelo od mojego slubu to albo nie chcemy albo nie mozemy miec dzieci
![]() Do konca czerwca planuje pracowac. Uwielbiam swoja prace i jesli tylko zdrowie na to pozwoli to bardzo bym chciala zostac do konca czerwca.
#3723 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018
![]()
Drocia mysle, ze program podobny, chociaz moga byc jakies roznice dot. samego szpitala itp. ale skoro czy weekendowe czy w tygodniu wychodzi lacznie tak czy tak zwykle po ok. 16 godzin to mysle, ze to standard
Smutek dzieki, bol gardla zelzal, ale wydaje mi sie, ze musze i tak przejsc kolejne fazy tj. kaszlu i kartaru jak to przy przeziebieniu. Objawy dokuczliwe, ale samopoczucie o wiele lepsze, to dzisiaj sporo sprzatamy i gotujemy z mezem, reaktywowalismy balkon, nic tylko korzystac z tej pogody ![]() Gratulacje zakupow! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3724 |
Raczkowanie
|
Lupinka ja dziś cały dzień przeleżałam w łóżku i płukanie gardło i zmusilam się do wypicia mleka z masłem miodem i czosnkiem Eh paskudztwo ale mam nadzieje Ze pomoze i jutro bedIe lepiej :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z reguły tak właśnie jest, że albo dziecko pojawia się w małżeństwie do dwóch lat po ślubie, albo dopiero po 10 czy nastu latach, kiedy para się dorobi, kupi mieszkanie/dom, samochod, odłoży jakies pieniądze itp itd... Przynajmniej ja widzę taka zależność wsrod swoich znajomych i rodziny ![]() Wozek adamex barletta, oglądaliśmy wcześniej w sklepie i zastanawiałam się właśnie nad tym i anex sport. No i udało się znaleźć ładna barlette ![]() Z resztą sama Ekspedientka w sklepie z wózkami mówiła, że z takich wózków korzysta się max. do roku, a niektórzy rodzice wracają po mała spacerówkę nawet już po pół roku... Szaleństwo żeby tyle wydawać na nowy wózek który posłuży zaledwie 6 miesięcy ![]() Fotelik dokupimy osobno nowy maxi Cosi, adaptery dostaliśmy gratis z wózkiem ![]()
![]() |
#3726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My od środy zaczynamy robienie łazienki (od podstaw), zacznie się brud i masakra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3727 |
Zadomowienie
|
Smutek - trzymaj sie i zdrowka zycze
![]() ![]() Ciemnowlosa - fajny wozek, wizualnie mi sie podoba, bo narazie tylko do tego aspektu ograniczaja sie moje poszukiwania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3728 |
Raczkowanie
|
Łupinka chyba coś pomaga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3729 | |
Zakorzenienie
|
Ciemnowlosa, świetny wybór
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3730 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() zas ten tydzien czasem lepiej czasem gorzej. W kazdym razie pomijajac juz ze czuje sie fizycznie do Upy to i psyczhicznie ;/ nie mam nastroju kompletnie chyba pierwszy raz w zyciu mam taki spadek samopoczucia ![]() I szok przezywam jak czytam wasze 20 tydzien czy 18 ![]() ![]() No nic, niech czas leci, niedlugo bedzie lepiej CIemnowlosa barletta jest cudowna <3 bosko się ją prowadzi ![]() Piekne brzuszki widzialam na zdjeciach ![]()
![]() |
#3731 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziś ostatni dzień 16 tygodnia
![]() Rozmawiałam z koleżanką (też w ciąży ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
Zakorzenienie
|
Tez nie mam ponyslu od kiedy zaczac cos kupowac tak, zeby rozlozyc to jakos w czasie i nie oszalec... Wczoraj w ilei stwierdzilam, ze dzial dzieciecy to istne pieklo, a ja lubie na spokojnie cos ogladac
![]() ![]() W ogole co myslicie o meblach z ikei na poczatek, chodzi mi glownie o lozeczka. Warto? Czy to tandeta i lepiej nie ryzykowac? PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3733 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018
![]()
Nie mam doświadczenia z dziecięcą seria mebli Ikea, ale mam łazienkę i korytarz Ikea. Idealne są. Zwłaszcza łazienka - obawiałam się jak zniesie wilgoć, chlapanie woda. Jest nie do zdarcia już kolejny rok.
Sypialnia - BRW Jadalnia - Agata meble Salon - jeszcze inna sieć nie pamiętam nazwy. Wszystkie te meble to jedno i to samo. Obawiam się że Ikea w sumie wypada jako jedne z lepszych mebli zarówno biorąc pod uwagę łatwość montażu jak i wytrzymałość. Tylko meblom z Ikea nie mam nic do zarzucenia. Kuchnia na wymiar zaczyna się rozklejać od pary z garnków, łóżko powoli zaczyna "chodzić" w salonie szafka uszczerbala się nie wiadomo jak i kiedy. A Ikea w łazience i korytarzu jak nówki. Ja.bym brala dziecięce z Ikei ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Heledore Czas edycji: 2018-04-08 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- PS w salonie mamy meble z serii hemnes, z litego drewna, są niesamowite! Szafkę rtv, witrynę i wąski regał. Polecam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3735 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na tym etapie - 4 miesiąc - zaczęłam już kupować pierwsze ciuszki w neutralnych kolorach ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3736 |
Zakorzenienie
|
hej, jak Wasze dzieci w brzuchach?
mnie kopie nóżkami albo drapie rączką, jak źle się ułożę, albo usiądę.Masakra, czuć niesamowicie już może z miesiąc tak mam -wczoraj moje dziecko mówi-" mamo przytulę się do brzucha, bo dziecko będzie czuło" albo "pomasuję ci brzuszek jak ci boli" i masuje mi ręką brzuch- dodam,że jeszcze nie ma 4 latek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3737 | |
Wtajemniczenie
|
Mamy wrześniowe 2018 ❤
Cytat:
Moja mała też już mocno kopie, od 2 tygodni czuję już ją codziennie ![]() Dziewczyny, w przyszłym tygodniu w Lidlu znowu będą ciuszki dla naszych maleństw ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3738 |
Zadomowienie
|
Ikea to ma jeszcze taki plus że używki sprzedajesz na pniu jak Ci nie potrzrbne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Aaa wiecie jak pięknie miec 2latka. Ubealam sie wczoraj w sukienke a on do mnie że wyglądam jak pani i to nie pasuje. To pytam w co sie ubrać syneczku. - w mamusie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3739 |
Zadomowienie
|
Smutek - poswiecilam sie i wypilam to mleko z maslem, miodem i czosnkiem, ale rano czuje tylko postep w objawach, mam nadzieje, ze to przeziebienie zmierza do nieuchronnego konca. Zal mi dzidziusia w brzuszku, ze slucha tego kaszlu i smarkania
![]() Iwona, Rita - o jakie slodziaki Wasze maluchy ![]() ![]() U mnie ruchy regularne juz jakos od tygodnia, nawet TZ jak czasem przylozy reke to poczuje pukniecie albo kopniaka. Tylko czasem czuje takie nieokreslone wiercenie, nie umiem jeszcze potwierdzic czy to obracanie sie. Ale czuje, ze jest juz coraz wieksze ![]() Tez chyba niebawem wystartuje z wyprawka. Chociaz czekam na potwierdzenie plci do polowkowego to w sumie te neutralne/uniwersalne rzeczy juz moglabym kupic. Najpierw jednak planuje zrobic liste. Gilmoregirl - dzieki za info o Lidlu, bede sledzic! Udanego tygodnia wszystkim! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3740 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- A tak w ogóle ja wczoraj zaczęłam 16 tc , 15+0 , ach i ani troszkę puknięć ![]() ![]() ![]() ale wygrzebałam notatki i w 1 ciąży puknięcia czułam w 18 tc 1 dz no to już 19 tdz gdy byłam totalnie pewna ![]() sobie jeszcze poczekam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3741 |
Zadomowienie
|
Polinezyjka - na pewno i samopoczucie Ci sie poprawi i ruchy poczujesz juz niebawem
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie 20 minut temu poczulam pierwszego kppniaka, takiego prawdziwego...myslalam ze to zdawalo mi sie, zaraz byl drugi i normalnie ciary mnie przeszły, naprawde sie wystraszylam. A za chwile 3 kopniaczek i stwierdziłam ze za bardzo mnie to stresuje:p
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3743 |
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj 18+1 i nie czuje ruchów jeszcze: ( mam łożysko na scianie przedniej moze to dlatego. Zazdroszcze też chce juz poczuc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3744 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Ja też na wrzesień - 27my ![]()
#3745 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Aaaaaaaaaa uwielbiam te wasze opisy ruchow ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3747 |
Zakorzenienie
|
Widzę piszecie o ruchach, ja tam jeszcze nic nie czuję
![]() Oprócz rzygania to przyrost cycków i koniec objawów ciążowych No i wiadomo, zaczęło być już widać ![]()
#3748 |
Zakorzenienie
|
ja dziś zrobiłam sałatkę kebab gyros: kurczak w kawałkach z patelni, kapusta pekińska,korniszony, kukurydza, majonez, keczup- tylko nie warstwowo-a wymieszałam wszystko. Do tego kopru masa.Pychota
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Zakorzenienie
|
Może komuś się przyda, darmowy webinar na temat: "jak bezpiecznie dla mięśni dna miednicy i brzucha wrócić do formy po porodzie
![]() https://zadbajosiebiepociazy.gr8.com/
![]() |
#3750 |
Wtajemniczenie
|
Wy też się tak teraz męczycie? Chciałam posprzątać trochę i po godzinie jestem wyczerpana :/ Będę musiała posprzątać na tury, a nie lubię w ten sposób.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.