Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-09, 12:27   #3751
Polinezyjka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Wy też się tak teraz męczycie? Chciałam posprzątać trochę i po godzinie jestem wyczerpana :/ Będę musiała posprzątać na tury, a nie lubię w ten sposób.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
tak, bardzo bardzo się męczę. w poprzedniej ciąży też.

Wyajzd np do lekarza , do sklepu czy na joge dla ciezarnych byl dla mnie taki maratonem ze wracalam i musialam sie zdrzemnac.
Teraz tez tak mam ze jak posprzatam mieszkanie to potem juz nic nie zrobie. Jak pojde na zakupy gdzies dalej i wroce to potem musze odpoczac i sie zregenerwoac.

Pamietam jak w 1 ciazy w 2 miesiacu albo 3 pojechalismy sobie do parku ojcowskiego - to wracajac po 2 h spacerowania maz mnie pchal pod gorke bo zadyszka jak nie wiem :O nigdy tak slabej kondycji nie mialam jak w ciazach

gilmoregirl przejdzie nam we wrześniu i w październiku wtedy działają super turbo doładowujące hormony przez 3 miesiące gdzie kompletnie nie czułam zmęczenia nie wysypiajac się
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 12:44   #3752
lupinka
Zadomowienie

Wicherek witaj! po roku przy nicku wnioskuje, ze jestesmy rowiesniczkami skad jestes, to Twoja pierwsza czy kolejna ciaza?

Poli dzieki za link zapisalam sobie, widze ze sa tez inne fajne tematy

Ja owszem, mecze sie szybciej, ale jak robie cos na spokojnie to daje rade, najgorzej jak probuje cos szybko i gwaltownie - wtedy zaczyna mnie kluc w boku brzuch ale planuje w tym tygodniu wrocic na basen, zobaczymy jak bedzie w ciazy bylam narazie tylko raz chyba jakos w 2 miesiacu i bylo mi strasznie zimno, nie umialam sie rozgrzac mimo, ze caly czas plywalam, a nie stalam w wodzie. Tylko obawiam sie, ze juz nie wejde w moj stroj, ups

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 12:55   #3753
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Czuje sie napietnowana ze strony kilku kolezanek ze wzgledu na cc ktora bede miec.nie pytaly oczywiscie dlaczego tylko od razu z taka krzywa mina: :/ chcesz cesarke???? I to spojrzenie na mnie niczym na nie doszła jeszcze wyrodna matke...

Oczywiscie nie mam zamiaru sie przejmowac, ale to tak bardzo irytuje... no i oczywiscie sa to albo osoby bez dzieci, albo te co rodzily sn i mowily ze wiecej dzieci nie urodza.

kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 13:06   #3754
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Wicherek witaj! po roku przy nicku wnioskuje, ze jestesmy rowiesniczkami skad jestes, to Twoja pierwsza czy kolejna ciaza?

Poli dzieki za link zapisalam sobie, widze ze sa tez inne fajne tematy

Ja owszem, mecze sie szybciej, ale jak robie cos na spokojnie to daje rade, najgorzej jak probuje cos szybko i gwaltownie - wtedy zaczyna mnie kluc w boku brzuch ale planuje w tym tygodniu wrocic na basen, zobaczymy jak bedzie w ciazy bylam narazie tylko raz chyba jakos w 2 miesiacu i bylo mi strasznie zimno, nie umialam sie rozgrzac mimo, ze caly czas plywalam, a nie stalam w wodzie. Tylko obawiam sie, ze juz nie wejde w moj stroj, ups

kupuj takini ciażowe, i tak ci sie przyda na ten sezon
w CA sa w miare tanie :P

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
Czuje sie napietnowana ze strony kilku kolezanek ze wzgledu na cc ktora bede miec.nie pytaly oczywiscie dlaczego tylko od razu z taka krzywa mina: :/ chcesz cesarke???? I to spojrzenie na mnie niczym na nie doszła jeszcze wyrodna matke...

Oczywiscie nie mam zamiaru sie przejmowac, ale to tak bardzo irytuje... no i oczywiscie sa to albo osoby bez dzieci, albo te co rodzily sn i mowily ze wiecej dzieci nie urodza.

ech no to jest wlasnie ten problem u kobiet :P masz zrobic tak jak ja bo ja tak mialam i tak lepiej

ooo a Ty piszesz ze to jeszcze osoby ktore dzieci nie maja a kij im w oko
Nie przejmuj sie nimi - wy dwie jestescie najwazniejsze
21 tc córeczka
Stary 2018-04-09, 13:18   #3755
anusia13138
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,
ja mam termin na 22 września.
Widzę, że kilka osób z Krakowa tutaj jest, wiecie już w którym szpitalu chcecie rodzić?
anusia13138 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 13:22   #3756
Polinezyjka
Zakorzenienie

Jak juz znalazlam ten webinar to szukam jakis wydarzen w ciazy (w tamtej bralam udzial w kilku, nawet udalo mi sie dostac na darmowe badania prenetalne polowkowe:P)

i takie cus znalazlam:
http://swiadomamama.pl/warsztat/krak...-w-ciazy-2018/ - to na krakow

a tu z innych miast sa:
https://www.facebook.com/pg/swiadoma...=page_internal

Cytat:
Napisane przez anusia13138 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
ja mam termin na 22 września.
Widzę, że kilka osób z Krakowa tutaj jest, wiecie już w którym szpitalu chcecie rodzić?
To zależy czego oczekujesz od szpitala.

jeżeli ciąża byłaby zagrożona porodem przedwczesnym to nie pamiętam już który ale wtedy chyba są 2 szpitale które mają najlepszy sprzęt dla wcześniaków to w takiej sytuacji tylko tam.

Ja bardzo chciałam rodzić naturalnie, więc najlepiej żeromski albo rydygier - w obu super personel.
Teraz z racji, że jestem po CC i chcę znów natrualnie to pozostał mi tylko rydygier - tam zresztą mam lekarke prowadzącą i tym razem inwestuje w swoją położną przy porodzie.

Waham się jeszcze czy nei pojechać do mysłowic rodzić, tam z wykupioną położną można po CC rodzić SN w wodzie moje marzenie.

Ale jeśli mała się nie ułoży główką w dół lub z innych powódów nie pozwola mi CC to wtedy na pewno wybieram żeromski bo tam po CC nie zabierają dziecka na noc nawet jak mama jeszcze nie jest pionizowana.
W rydygierze zabieraja.
Najgorszy jest siemieradzki pod kątem CC! tam po cieciu mama lezy z 5 godzin sama w sali pooperacyjnej i nawet maz nie moze wejsc!! SICK
a mi mala od razu po szyciu przyniesli i przystawili do piersi i byla ze mna do wieczora

takze no zalezy czego oczekujesz od szpitala tego jest wiecej: jakie warunki, czy chcesz miec sama sale bo w niektorych sie da wykupic:P ) i tak dalej

polecam isc przed porodem na dni otwarte szpitali
21 tc córeczka
Stary 2018-04-09, 13:41   #3757
Iwona 25
Zakorzenienie

Cytat:
Wy też się tak teraz męczycie? Chciałam posprzątać trochę i po godzinie jestem wyczerpana :/ Będę musiała posprzątać na tury, a nie lubię w ten sposób.

tak, szybko się męczę, sapię i brzuch mi twardnieje zwłaszcza jak stoję nad garami
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 13:44   #3758
Amelka6614
Raczkowanie

Ja też szybko się męcze ostatnio po zwykłym spacerze musiałam sie zdrzemnąć.
Amelka6614 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 14:00   #3759
anusia13138
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Jak juz znalazlam ten webinar to szukam jakis wydarzen w ciazy (w tamtej bralam udzial w kilku, nawet udalo mi sie dostac na darmowe badania prenetalne polowkowe:P)

i takie cus znalazlam:
http://swiadomamama.pl/warsztat/krak...-w-ciazy-2018/ - to na krakow

a tu z innych miast sa:
https://www.facebook.com/pg/swiadoma...=page_internal

To zależy czego oczekujesz od szpitala.

jeżeli ciąża byłaby zagrożona porodem przedwczesnym to nie pamiętam już który ale wtedy chyba są 2 szpitale które mają najlepszy sprzęt dla wcześniaków to w takiej sytuacji tylko tam.

Ja bardzo chciałam rodzić naturalnie, więc najlepiej żeromski albo rydygier - w obu super personel.
Teraz z racji, że jestem po CC i chcę znów natrualnie to pozostał mi tylko rydygier - tam zresztą mam lekarke prowadzącą i tym razem inwestuje w swoją położną przy porodzie.

Waham się jeszcze czy nei pojechać do mysłowic rodzić, tam z wykupioną położną można po CC rodzić SN w wodzie moje marzenie.

Ale jeśli mała się nie ułoży główką w dół lub z innych powódów nie pozwola mi CC to wtedy na pewno wybieram żeromski bo tam po CC nie zabierają dziecka na noc nawet jak mama jeszcze nie jest pionizowana.
W rydygierze zabieraja.
Najgorszy jest siemieradzki pod kątem CC! tam po cieciu mama lezy z 5 godzin sama w sali pooperacyjnej i nawet maz nie moze wejsc!! SICK
a mi mala od razu po szyciu przyniesli i przystawili do piersi i byla ze mna do wieczora

takze no zalezy czego oczekujesz od szpitala tego jest wiecej: jakie warunki, czy chcesz miec sama sale bo w niektorych sie da wykupic:P ) i tak dalej

polecam isc przed porodem na dni otwarte szpitali
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Rozważam najbardziej Rydygiera, chciałabym rodzić SN. Na sali pojedynczej mi nie zależy, ale o własnej położnej właśnie myślę, na stronie szpitala znalazłam info, że można za dodatkową opłatą oczywiście
Czekam na informację o dniach otwartych, ale oddział jest w remoncie i na razie cisza w tym temacie
Stary 2018-04-09, 14:03   #3760
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
hej, jak Wasze dzieci w brzuchach?
mnie kopie nóżkami albo drapie rączką, jak źle się ułożę, albo usiądę.Masakra, czuć niesamowicie już może z miesiąc tak mam
-wczoraj moje dziecko mówi-" mamo przytulę się do brzucha, bo dziecko będzie czuło" albo "pomasuję ci brzuszek jak ci boli" i masuje mi ręką brzuch- dodam,że jeszcze nie ma 4 latek
Piękne <3 moja 1,5 roku I na razie tylko glaszcze brzuszek

Stary 2018-04-09, 14:04   #3761
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia13138 Pokaż wiadomość
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Rozważam najbardziej Rydygiera, chciałabym rodzić SN. Na sali pojedynczej mi nie zależy, ale o własnej położnej właśnie myślę, na stronie szpitala znalazłam info, że można za dodatkową opłatą oczywiście
Czekam na informację o dniach otwartych, ale oddział jest w remoncie i na razie cisza w tym temacie
bede miec wizyte 7 maja jakos to zapytam czy maja dni otwarte jesli chcesz podobno remont ma sie skonczyc w czerwcu ale polozna mi mowila ze ona w to nie wierzy hehe
jak cos to na priv moge Ci dac info o polecanych poloznych przez moje kolezanki no i ktore ja rozwazam
21 tc córeczka
Stary 2018-04-09, 14:12   #3762
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja też na wrzesień - 27my
Hej hej!

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:

Tak ciężko mi wejść na 2 piętro

Stary 2018-04-09, 14:31   #3763
Iwona 25
Zakorzenienie

hej, ja jak urodziłam, mimo,że pomoc była 1osobowa- 1 położna tylko mnie doglądała z rzadka....to powiem,że nawet nie wiedziałam,że można zapłacić itp.
.... i najgorsze,że nie wiem co to za kobieta była z emocji...mieliśmy sporo komplikacji z dzieckiem i podejrzenia, żółtaczka swoją drogą itp.
SPISAŁA SIĘ POŁOŻNA JAK NIE WIEM CO, MÓWIŁA CO MAM ROBIĆ, NIC NIE BYŁO JEJ CIĘŻKO, NAWET JAK NA KUCAJĄCO CHCIAŁAM URODZIĆ I ZASZYŁA ROZPUSZCZALNYMI NIĆMI DOKŁADNIE JAK DZIEWICĘ!!!ZŁOTA KOBIETA, A NA POCZĄTKU ZOŁZA- BYŁ JAŁOWY DYŻUR... 0 LUDZI NA ODDZIALE PUSTKI W NOCY
Stary 2018-04-09, 16:30   #3764
anusia13138
Raczkowanie

Cytat:
bede miec wizyte 7 maja jakos to zapytam czy maja dni otwarte jesli chcesz podobno remont ma sie skonczyc w czerwcu ale polozna mi mowila ze ona w to nie wierzy hehe
jak cos to na priv moge Ci dac info o polecanych poloznych przez moje kolezanki no i ktore ja rozwazam
byłabym bardzo wdzięczna
Stary 2018-04-09, 17:00   #3765
lupinka
Zadomowienie

Anusia witamy na kiedy masz termin?

Poli nieocenione zrodlo wiedzy o krakowskich szpitalach i poloznych ^^ ja wlasnie niedawno pisalam, ze zabieram sie za przeglad szpitali bo nie mam pojecia, mialam w listopadzie zabieg laparo w uniwersyteckim i bylam zadowolona, pasowalby mi w sumie na porod ale nie mam pojecia czym sie rozni od innych. Dni otwarte brzmia rozsadnie i kuszaco, ale to nie jest tak, ze na dniach otwartych musisz jakos sie deklarowac, ze akurat tam bedziesz rodzic? Takie cos mi powiedziala kolezanka, wydaje mi sie glupie. Tez slyszalam, ze moze sie zdarzyc, ze w danym szpitalu nie maja miejsc i moga rodzaca odeslac? :/

Co do warsztatow, ja sie zapisalam jeszcze na "mamo to ja" i "bezpieczny maluch" w Krakowie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-09, 18:32   #3766
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:

Poli nieocenione zrodlo wiedzy o krakowskich szpitalach i poloznych ^^ ja wlasnie niedawno pisalam, ze zabieram sie za przeglad szpitali bo nie mam pojecia, mialam w listopadzie zabieg laparo w uniwersyteckim i bylam zadowolona, pasowalby mi w sumie na porod ale nie mam pojecia czym sie rozni od innych. Dni otwarte brzmia rozsadnie i kuszaco, ale to nie jest tak, ze na dniach otwartych musisz jakos sie deklarowac, ze akurat tam bedziesz rodzic? Takie cos mi powiedziala kolezanka, wydaje mi sie glupie. Tez slyszalam, ze moze sie zdarzyc, ze w danym szpitalu nie maja miejsc i moga rodzaca odeslac? :/

Co do warsztatow, ja sie zapisalam jeszcze na "mamo to ja" i "bezpieczny maluch" w Krakowie

Nigdy nie słyszałam czegoś takiego , patrzysz na stronę szpitala i pisze ze np. Dni otwarte maja w 3 sobotę miesiąca od 10. Idziesz i przed wejściem na oddział stoi dużo ciężarnych z mężami a potem przychodzi położna i pokazuje gdzie się robi ktg, sale do rodzenia, jedna z sal po porodzie o ile nie maja przepełnienia , noworodki (tam płakałam widząc kruszynki w inkubatorze)

Dobrze w ogóle tak pojechać bo w razie wcześniejszego porodu byśmy bładzili, nie wiedzielibyśmy gdzie parkować ;P

Ale jest tez tak ze mogą Cię odesłać Jak juz jedziesz rodzic bo nie maja miejsca (np na 3 sale do rodzenia wsyztskie zajęte ).
Ale na otwartych nikt od Ciebie nikt nie chce nie pyta o nic )

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
21 tc córeczka
Stary 2018-04-09, 20:36   #3767
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy nie słyszałam czegoś takiego , patrzysz na stronę szpitala i pisze ze np. Dni otwarte maja w 3 sobotę miesiąca od 10. Idziesz i przed wejściem na oddział stoi dużo ciężarnych z mężami a potem przychodzi położna i pokazuje gdzie się robi ktg, sale do rodzenia, jedna z sal po porodzie o ile nie maja przepełnienia , noworodki (tam płakałam widząc kruszynki w inkubatorze)

Dobrze w ogóle tak pojechać bo w razie wcześniejszego porodu byśmy bładzili, nie wiedzielibyśmy gdzie parkować ;P

Ale jest tez tak ze mogą Cię odesłać Jak juz jedziesz rodzic bo nie maja miejsca (np na 3 sale do rodzenia wsyztskie zajęte ).
Ale na otwartych nikt od Ciebie nikt nie chce nie pyta o nic )

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Potwierdzam, w "moim" szpitalu właśnie tak wyglądały dni otwarte nigdy się nie zastanawiałam czy mogą mnie odesłać czy nie, bo w sumie ordynatorem w tym szpitalu był ginekolog który prowadził mi pierwsza ciążę, więc innego szpitala nawet nie brałam pod uwagę. Teraz wprawdzie mam innego lekarza prowadzącego, ale właśnie jutro planuję tam do szpitala zadzwonić i zamówić sale vip. Nawet jeśli nie będzie dostępna to nie wykopia mnie stamtąd porodów tam jest sporo, to fakt. Jak rodzilam za pierwszym razem to przynosili dodatkowe łóżka z innych oddziałów. Gorzej z miejscami na porodówce, ale może nie będzie tak źle. Boję się tylko, bo drugie dziecko często się rodzi przed terminem a nie po terminie jak pierwsze, taka obawa że nie zdążę do szpitala czy coś... A wybrałam szpital oddalony od naszego mieszkania o 30km.

Stary 2018-04-10, 06:22   #3768
anusia13138
Raczkowanie

Cytat:
Termin mam na 22 września
Stary 2018-04-10, 06:27   #3769
Aretse_S
Raczkowanie

lupinka, wybieram sie na te warsztaty mamo to ja 18tego
Aretse_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 07:01   #3770
basiunia899
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość

A u mnie jest na odwrót, wszyscy namawiają mnie na cc, bo trochę osób miało. Ja na razie nie myślę o porodzie
basiunia899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 07:42   #3771
lupinka
Zadomowienie

Aretse to do zobaczenia!

Basiunia dla mnie tez porod to jakas abstrakcja narazie, chociaz juz raz mi sie snil (po swiatecznych, wieczornych opowiesciach tesciowej o jej porodach ) narazie sie powoli doszkalam, czytam, staram cos poruszac/pocwiczyc i... jestem dobrej mysli. Moze szkola rodzenia mnie cos wiecej uswiadomi.

Stary 2018-04-10, 08:20   #3772
Iwona 25
Zakorzenienie

hej,
moje marzenie: szczęśliwie urodzić znów sn- to jest piękne przeżycie
oby było jeszcze szybciej

CZY MACIE PRAGNIENIE? Ja nie mogę się napić nawet wodą

Edytowane przez Iwona 25
Czas edycji: 2018-04-10 o 08:38
Stary 2018-04-10, 09:21   #3773
drocia
Zakorzenienie

Ja dzisiaj po wizycie TP wyliczony na 20.09., po majowce USG połówkowe i... Byle do przodu
Z wyników pappy ryzyka wychodzą takie niższe niż chyba 1500, nie pamiętam juz dokładnie
Jutro zaczynam 18 tydzień (tzn 17+0) i... Chyba najwyższą pora na ruchy?

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 09:33   #3774
Polinezyjka
Zakorzenienie

Wczoraj poczułam ruchy <3 no cuuuudowne uczucie bo caliem nowe dla mnie i inne niż z Sarą!
Wyczekiwałam takich puknięć jak z Sarkensem (je miałam dopiero w 19 tc) i tak wczoraj wieczorem leżę na plecach (mniej miejsca ma wtedy maluszek i łatwiej początkowo wyczuć te ruchy) i czuje łaskotanie w okolicy blizny , czasem czuje jakby się dziecko hmm przemieściło ? bo gdzieś tam głęboko i takie nei wiem jakby podskoczyło, ale to bardzo bardzo dleikatne jest, muszę leżeć i mieć spokój, zresztą było to kilka razy tylko odczuwalne wczoraj będę dziś znów się wsłuchiwać hehe

W ogóle wydaje mi się, że z Sarą przegapiłąm te łaskotki, czy bąbelki takie, po prostu od razu poczułam mocniejsze puknięcia

Fortuna
a jaką trasę macie do szpitala? przez miasto? W sensie jak długo jedziecie ?
My w nocy jechaliśmy z 20 minut (na drugi koniec krk), a w dzien to bysmy stali w korkach i jechalibysmy z poltorej godziny

drocia
Gratuluje udanego usg
21 tc córeczka
Stary 2018-04-10, 09:59   #3775
sylwia7_89
Zadomowienie

Ja mam 18t3d I niestety jeszcze ruchow nie czuje, mam nadzieje ze niedlugo to nastapi bo jak tak Was czytam to musi byc bardzo fajne uczucie

sylwia7_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 10:00   #3776
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia7_89 Pokaż wiadomość
Ja mam 18t3d I niestety jeszcze ruchow nie czuje, mam nadzieje ze niedlugo to nastapi bo jak tak Was czytam to musi byc bardzo fajne uczucie

Lez na plecach na pewno niedługo poczujesz
21 tc córeczka
Stary 2018-04-10, 12:21   #3777
Smutek88
Raczkowanie

Ja dalej walczę z choroba ;( niestety chyba jednak nic nie pomaga katar to mam teraz taki ze nie czuje ani smaku ani zapachu ... a jutro spotkanie z dzidziusiem połówkowe
Smutek88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-10, 12:33   #3778
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 13:08   #3779
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;82827171]Treść usunięta[/QUOTE]

Polecam rogala do spania. To aktualnie mój najlepszy przyjaciel Śpię z nim codziennie od ok 2 tygodni i mam wrażenie, że bardziej się wysypiam.

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 13:16   #3780
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości