Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-09, 16:04   #4801
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
summer ale miałaś przejścia w rosie. U mnie też było trochę ludzi ale spokojnie. Wzięłam co chciałam, 2 min do kasy czekałam i wyszłam 😊

Dziewczyny, które okna myły - nic wam nie było? Też bym musiała umyć bo świata już przez nie nie widać, ale się boję, że skurcze będę miała.

W sobotę zasadziłam trochę warzyw na działce a wieczorem i w niedzielę cierpiałam przez ból krzyża 😞

Najlepiej to chyba nic nie robić, siedzieć na leżaczku i popijać drinka bezalkoholowego i patrzeć jak inni pracują 😁
Ja mylam okna w środę przed wizytą, powolutku na spokojnie, ale juz drugi raz nie bede sie tak forsować. Niby nic, a jakby cos sie stalo to potem nerwy i żal ze po co sie to robiło...
Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Hej ho.
Ja już po wizycie, a na niej nudy,bo wszystko jest ok mała miała nogę na głowie i tak sobie siedziała.
Mnie w zasadzie też nic nie boli,nic nie twardnieje i w poprzedniej ciąży do końca mi się macica nie stawiała.

Camelitos, współczuję sytuacji rodzinnej. U mnie też relacje z rodzicami są średnie i po prostu kontakt mamy chłodniejszy,nie opowiadam zbyt wiele co u nas i staram się nie przejmować komentarzami. Wiem, że to trudne, ale czasami oprócz otwartej wojny nie ma lepszej metody niż zdystansowanie i wypuszczanie drugim uchem. Najważniejsze,że macie siebie.

Polu,głowa do góry i zdrówka dla męża.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Asiaczku a to mała akrobatka

Dziewczyny ja dzisiaj na prawde zjem kebaba, mąż mi wiezie. Ślina mi kapie juz do kolan.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 16:15   #4802
Kathyyy91
Raczkowanie

Ja w sobotę miałam dość mocne bóle brzucha ok godziny już się zastanawiałam czy jechać na ip, ale jakoś przeszło po nospie i nie bardzo mi się widzi pobyt w szpitalu jednak, bo u nas też od razu chcą zostawić, nawet jeśli wszystko jest ok. Zwłaszcza że mam teraz przygotowania do ślubu i wesela na głowie.

Pola naprawde nieciekawa sytuacja z mężem współczuje
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 16:16   #4803
emma90
Wtajemniczenie

Blanka super nowy wątek! kolory śliczne
i pierwszy raz w życiu jestem w top gadułach
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 16:23   #4804
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dobra... chcialam Was wszystkie pocytowac, ale nagromadzilo mi się 15 a pisze na komorce- wiec pisze teraz z pamięci. Jak kogos omine to przepraszam...

No więc my jesteśmy dzisiaj na wypadzie, weszłam na gorke o wlasnych silach (chociaż mąż smial sie potem, ze slimak na wstecznym wyprzedzilby mnie ). Było cudownie. A wieczorem chcemy pójść na basen, zeby troche kosci i stawy odpoczely po tym wysilku! Wiec mam aktywny dzien!
Dzięki za opinie w sprawie pleców. Ja mam taki klujacy bol nad prawym podladkiem, zazwyczaj czuję to po dluzszym siedzeniu- zaczyna bolec jak wstaję i tak kluje przez jakis czas ...

Bursztynku jak ja aplikuje Lactobaginal to na nastepny dzien rano mam mokro i taki wodnity wyciek. Ale to wycieknie i juz jest koniec. Obserwuj siebie - jezeli nie ustąpi to zasiegnij rady swojego ginekologa.

Polu strasznie mi przykro z powodu męża- ale nie jest to koniec świata. Dacie sobie rade, najwazniejsze teraz, zebys nie stresowala sie tak, bo to nie pomoze Tobie ani rodzinie...

Camelitos przykra sprawa z tesciami... no ja sobie nawet nie umiem tej sytuacji wyobrazic, bo ani moi ani rodzice tz nie są takimi ludzmi, po ktorych moglabym sie tego spodziewac... a podali jakis konkretny powód tej naglej potrzeby rozliczenia sie za wszystko?

Summer nie przejmuj sie wagą. Ja może nie pezytylam duzo ale czuje sie jak klops i mega nieatrakcyjna .. i w dodatku pryszcze mi wrocily...

Folinko co do udzielania sie, to faktycznie cos tu ostatnio ucichlo... ja tam nigdy nie bylam top gadula, ale lubie jak cos sie dzieje na wątku Ale dzisiaj towarzystwo rozkrecilo się mimo pogody- więc po prostu jak jest za cicho to trzeba ponarzekac na to!!!

zUa a co Ty masz za myśli, ze Cie do placzu doprowadzaja? Wszystko w porzadku?

Promo w Rossmannie- summer nie zle przejscia miałaś. Ja aktualnie nie mam potrzeby kumpna czwgokolwiek a kupic bo promocja to u mnie mija sie z celem...

My w czwartek chcemy jechac do ikei- tam kupimy komode, moze lozeczko z materacykiem i gadzety typu przescieradlo, itp. Na gemimi zaczemal juz tworzyć koszyk. Moze w piatek zamowimy wozek i kupimy fotelik. Tak więc wyprawka pelna parą. Ciuszkow juz nie kupuje, bo mam ich juz tak dosc a pewnie po drodze jeszcze cos tam dostane...

Ja zmykam korzystac z pogody jak pomylilam nicki z sytuacja to z gory przepraszam

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 16:29   #4805
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kathyyy91 Pokaż wiadomość
Ja w sobotę miałam dość mocne bóle brzucha ok godziny już się zastanawiałam czy jechać na ip, ale jakoś przeszło po nospie i nie bardzo mi się widzi pobyt w szpitalu jednak, bo u nas też od razu chcą zostawić, nawet jeśli wszystko jest ok. Zwłaszcza że mam teraz przygotowania do ślubu i wesela na głowie.

Pola naprawde nieciekawa sytuacja z mężem współczuje
U nas też od razu kładą, a szkoda takiej pogody
Żartuje oczywiście i jakby było coś poważnego to się zgłoszę, ale na razie jak się nie przeforsuje to jest ok mega jestem ciekawa wizyty środowej

Leżakuje u rodziców na tarasie, łapie ostatnie promienie słońca i wcinam lody z pudełka
Stary 2018-04-09, 16:51   #4806
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Dzień dobry po weekendzie! Pogoda u nas cudowna, jadę więc do Rossmann i pepco, jak wrócę muszę umyć któreś okno, bo słońce jest cudowne z tym że podkreśla 'blask' moich okien. Jak wrócę pochwalę się pierwszymi większymi zakupami, od koleżanki kupiłam fotelik z bazą isofix i matę, są cudne. Norka ja mam trochę wcześniejszy termin od Ciebie a też nie mam pojęcia co to stawiający się brzuch czy jakieś skurcze, a działam ciągle na wysokich obrotach. Po za tym chyba Ty pisałaś, że lekarz nie sprawdza Ci szyjki. Ja miałam sprawdzona tylko na pierwszej wizycie, teraz też nie mam. Ale mam ogromne zaufanie do mojego gina i nie martwię się tym, bo wierzę że jeśli coś by go zaniepokoiło to zrobił by co trzeba. Mam podobno wysoko z przodu łożysko więc może coś widzi w trakcie normalnego usg. Także nie jesteś sama. Tak, tam to jest co czytać ale niektóre posty czasem mnie odbijają, czasem ludzie chyba nie mają co robić pytając jakie imię nadać swojemu dziecku, przecież to indywidualna sprawa i ktoś obcy za mnie nie zdecyduje.. Albo posty że kogoś coś tam lekko uszczypnie czy pociągnie i pytanie czy jechać na IP.. Przecież to ciąża jakieś ciągnięcia lekkie czy lekki ból chyba jest normalną sprawą.. Chyba że tylko ja jestem takim lekkoduchem, że nie sieje paniki z byle powodu. Rozumiem jakieś skurcze czy stawianie się brzucha ale bez przesady.. Ale przeraził mnie wczoraj post o okropnych rozstępach na piersiach w 25tc.. Niewidzialam, że tak szybko mogą się porobić, ja mam teraz piersi ogromne ale oprócz bardziej widocznych żył nic mi się nie dzieje..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam, mam dokładnie takie samo zdanie jak Ty, chociaż nie wiedziałabym jakbym się zachowywała, gdyby moja ciąża była zagrożona czy byłabym po wielu poronieniach, gdzie każde ukłucie mogłoby zwiastować wszystko albo nic, ale mniemam, że te dziewczyny trochę za bardzo.. no. Ale naprawdę nie chciałabym nikogo oceniać, takie posty po prostu czytam i przewijam dalej, kiedy widze, że już sporo mądrzejszych ode mnie już się wypowiedziało i mój dodatkowy komentarz nic nie zmieni.
Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Nie bo jednego syna maja księdza którego po prostu ubostwiaja, a ten najmłodszy mieszka z nimi i mimo że pracuje itd i na nic się do ich nie dokłada to jest ok...
Wiesz co da się, tylko nie wiem jak on to przetrwa chociaż widzę że co raz bardziej się od nich odsuwa
Napisałabym coś mądrego, ale brak mi słów na tę sytuację. Jakby pomyśleć, to szkoda odsuwać się od rodziców, bo to przecież rodzice, innych mieć nie będzie, ale jeśli relacje z nimi są toksyczne, to takie separacje w kontaktach wychodzą potem na plus.
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Heja
Ja rozumiem, spacery spacerami, wszystko pięknie, ale nie żeby mi tu wątek już przymierał, jasne?

Choć wcześniejsze przodowniczki Radena i Gosia np ucichły, o norci nawet nie wspominając i przykra sytuacja poli, i taki efekt... Jeszcze bym Was tu pewnie niejedną wyhaczyła, jakbym zerknęła na listę, ale już nie będę taka upierdliwa, bo ja też mniej piszę
No nic, dziś widzę po weekendzie coś ruszyło to i ja jestem!
Zgadzam się z Tobą w zupełności. Absolutnie różne bóle, skurcze, kłucie są w normie. Oczywiście nie jesteśmy lekarzami i gdy mamy wątpliwości, czy to jeszcze norma, czy nie, to lepiej wybrać się do lekarza, ale tak właśnie jak piszesz bez przesady z każdym drobiazgiem.
Ja dla przykładu cieszę się, że ciągle chodzę normalnym żwawym krokiem i ogólnie podnoszę się szybko z łóżka/fotela. Sporadycznie mnie przy tym coś zakłuje, ale wiem, że to niegroźne bóle, skurcze też mam sporadyczne i nawet mnie cieszą, bo macica ćwiczy (niech ćwiczy, bo nie chcę trzeciego wywoływania!)
Dziś basen w planach i 40-50 długości jak zwykle! To mi się w żadnej ciąży wcześniej nie udało tak długo i intensywnie pływać.

Ech, u mnie dziś strasznie szary dzień, na szczęście bez deszczu. Spacer już z Lidusią zaliczyłyśmy.

Miłego dnia! Albo popołudnia może już powinnam napisać
Cio tam Folinko pisałaś o mnie? Gratuluję tak dobrej kondycji! Jestem w szoku! Brawo! Ja to już chyba od dwóch miesięcy wybieram się na basen.. Gdyby tylko mój zechciał chodzić, bo tak to nie mam z kim.. Ale pójść samej, też dobra rzecz.
Dziewczyny, nad tymi tematami wyprawkowymi długo myślałam i wydumałam, że chętnie będę sypać, ale już bez podsumowań, bo to one chyba mnie trochę tak ciągną na dno. Po prostu każda sama sobie podsumuje i wywnioskuje co najlepsze. Dla ułatwienia zamiast podsumowań, można dawać na pierwszą stronę odnośniki do rozpoczynających się tematów, żeby można było prześledzić dyskusję. Co Wy na to? Ostatnio któraś z Was wspomniała o jednym z tematów, mogę prosić o przypomnienie?
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Może się nie pojawią ja się tak łudzę
wow! jaka aktywność podziwiam
i również miłego dziewczyny

Spokojnie, ja też się tak łudzę.. Ostatnio jak byłam u koleżanki, to skubana wypatrzyła coś w rodzaju rozstępa! Szybko posmarowałam w tym miejscu i następnego dnia już nie było Akcja reakcja Nie wiem co to było.
Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Bursztynku, jak tam? Jaki bierzesz probiotyk? Bo jeśli jakiś w formie czopka to na 100% to są jego pozostałości. Jaki kolor upławów miałaś? Położna mi mówiła, że wody są przezroczyste zazwyczaj, dość rzadkie i bezwonne. Jeśli masz mokrą wkładkę, wymieniasz i kolejna też jest mokra (w ciągu dnia, nie po nocy, kiedy zakładasz jakiś czopek), to istnieje duże prawdopodobieństwo, że to właśnie wody.
Hahaha, Norko, zawsze marzyłam o napisaniu jakiejś powieści sensacyjnej, więc teraz się wprawiam
A tobie życzę powodzenia jutro, nie wiem jak ty biedaczko doczekasz
Folinko, sorry, miałam nie pisać wagi, ale duch rywalizacji mi się włączył już cię dawno pobiłam, bo przytyłam 20 kg tak więc żadna z was się ze mną mierzyć nie może.
O dziwo, wciąż przypominam istotę ludzką, ale trochę mam spuchniętą twarz i ten ohydny celullit wodny na całym ciele. Rozstępów nie stwierdziłam, co jest cudem w moim przypadku
Dziewczyny, dziś rano zaparkowałam sobie nieopodal Rossmanna i oczy przecieram ze zdumienia.... Kilka minut przed otwarciem tabun kobiet napiera na szyby... Poszłam więc do Biedry i Leclerca, a ten przybytek próżności zostawiłam na koniec. Włażę, a tam baby w każdym wieku, niektóre z wózkami, inne z brzuchami, niektóre prawie o lasce, część chyba się urwała z lekcji, żeby zdążyć na promocję. Masakra. Kilka zaczęło mnie popychać i tłuc koszykiem o mój brzuch, bo przecież nie zdążą, jakaś wyrwała mi puder z ręki właściwie.... Wyszarpałam to, co planowałam i uciekłam. Resztę dokupiłam online z odbiorem w drogerii. Nawet nie będę się rozpisywać o zachowaniu niektórych kobiet. Strasznie to przykre... w sumie zapłaciłam 200 zł zamiast 400, ale to nie znaczy, że niska cena uprawnia nas do zachowywania się jak bydło
Summer, to żeś mnie nastraszyła! Ja tak często mam, że zmieniam wkładkę i zaraz druga jest mokra... Powiem ginowi jutro, że mam dość wodniste upławy i muszę często wkładki zmieniać, a na kibelku to czasem ze mnie wręcz leci, ale wydaje mi się, że to raczej normalne, co Dziewczyny?
Chciałam okrzyknąć Ciebie Królową naszych wag, ale pomyślałam sobie, że to takie nie teges trochę..
Właśnie ze względu na ten dziki, nieposkromiony i odmóżdżony tłum, idę do Roska jutro, na spokojnie raczej i z obstawą w postaci męża.
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Summer właśnie miałam pisać o moim dzisiejszym złym samopoczuciu. Cały czas boli mnie ten brzuch i chyba praktycznie non stop jest twardy. Co do tej wilgoci to były to upławy bardzo wodniste, przezroczyste zdziwiło mnie to że to efekt globulek bo stosuje te same już długo i nie miałam aż takich niespodzianek. Dzisiaj na razie z tymi upławami jest w miarę ok ale cały czas myślę czy nie jechać na izbę i pewnie wkoncu się wybiorę. Mała odziwo cały czas jest aktywna przez całą noc kopała i teraz też.
Ze stresu że nic nie mam do szpitala zrobiłam zamówienie u hubiego i w dolce sonno kupiłam koszule i szlafrok.
Idę się położyć jak się lepiej poczuje to was nadrobię

Jak już wstaniesz, to daj znać jak się czujesz, Bursztynku.
Cytat:
summer ale miałaś przejścia w rosie. U mnie też było trochę ludzi ale spokojnie. Wzięłam co chciałam, 2 min do kasy czekałam i wyszłam

Dziewczyny, które okna myły - nic wam nie było? Też bym musiała umyć bo świata już przez nie nie widać, ale się boję, że skurcze będę miała.

W sobotę zasadziłam trochę warzyw na działce a wieczorem i w niedzielę cierpiałam przez ból krzyża

Najlepiej to chyba nic nie robić, siedzieć na leżaczku i popijać drinka bezalkoholowego i patrzeć jak inni pracują
Uważaj, bo jeszcze wezmą nas za totalnych samolubów, żeby tak odpoczywać! Skoro jedni pracują w pocie czoła, to czemu kobiety w ciąży mają mieć lepiej? No czemu? Przecież to się nie godzi, toż to wstyd.
Jeszcze okien nie myłam, ale mam zamiar jutro. Woda z octem, szmatka z mikrofibry i heja!
Cytat:
Hej ho.
Ja już po wizycie, a na niej nudy,bo wszystko jest ok mała miała nogę na głowie i tak sobie siedziała.
Mnie w zasadzie też nic nie boli,nic nie twardnieje i w poprzedniej ciąży do końca mi się macica nie stawiała.
Jakie tam nudy? Każda wizyta z dobrymi wiadomościami to powód do świętowania!
Cytat:
Blanka super nowy wątek! kolory śliczne
i pierwszy raz w życiu jestem w top gadułach
Kiedyś musi być ten pierwszy raz. Ja mimo mego ostatniego no.. też się załapałam, co tylko potwierdza, że przydałby się odwyk.
Cytat:
U nas też od razu kładą, a szkoda takiej pogody
Żartuje oczywiście i jakby było coś poważnego to się zgłoszę, ale na razie jak się nie przeforsuje to jest ok mega jestem ciekawa wizyty środowej
Leżakuje u rodziców na tarasie, łapie ostatnie promienie słońca i wcinam lody z pudełka
Już kolejny raz lody! Zaraz przez Ciebie będę musiała pójść do sklepu...

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-04-09 o 16:32
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 16:55   #4807
emma90
Wtajemniczenie

Norka co to za kolezanka co Ci rozstępy wypatruje
A u mnie lody codziennie, jak już zacznę to ciężko przestać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-09, 17:00   #4808
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Norka co to za kolezanka co Ci rozstępy wypatruje
A u mnie lody codziennie, jak już zacznę to ciężko przestać
Najlepsza jaką mam. Bo chciała na brzuszek popatrzeć i tak jakoś się rzuciło w oczyska. Ostatnio widziałyśmy się w sierpniu, bo mieszkamy w innych miastach.
U mnie to samo z lodami.. Lody to też sporo cukru, muszę najpierw dorwać wyniki glukozy we środę, a potem zobaczę czy mogę. Chciałabym
Też dzisiaj siadam do wyprawki na Gemini.

Stary 2018-04-09, 17:04   #4809
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Sandam, mam dokładnie takie samo zdanie jak Ty, chociaż nie wiedziałabym jakbym się zachowywała, gdyby moja ciąża była zagrożona czy byłabym po wielu poronieniach, gdzie każde ukłucie mogłoby zwiastować wszystko albo nic, ale mniemam, że te dziewczyny trochę za bardzo.. no. Ale naprawdę nie chciałabym nikogo oceniać, takie posty po prostu czytam i przewijam dalej, kiedy widze, że już sporo mądrzejszych ode mnie już się wypowiedziało i mój dodatkowy komentarz nic nie zmieni.Napisałabym coś mądrego, ale brak mi słów na tę sytuację. Jakby pomyśleć, to szkoda odsuwać się od rodziców, bo to przecież rodzice, innych mieć nie będzie, ale jeśli relacje z nimi są toksyczne, to takie separacje w kontaktach wychodzą potem na plus.Cio tam Folinko pisałaś o mnie? Gratuluję tak dobrej kondycji! Jestem w szoku! Brawo! Ja to już chyba od dwóch miesięcy wybieram się na basen.. Gdyby tylko mój zechciał chodzić, bo tak to nie mam z kim.. Ale pójść samej, też dobra rzecz.
Dziewczyny, nad tymi tematami wyprawkowymi długo myślałam i wydumałam, że chętnie będę sypać, ale już bez podsumowań, bo to one chyba mnie trochę tak ciągną na dno. Po prostu każda sama sobie podsumuje i wywnioskuje co najlepsze. Dla ułatwienia zamiast podsumowań, można dawać na pierwszą stronę odnośniki do rozpoczynających się tematów, żeby można było prześledzić dyskusję. Co Wy na to? Ostatnio któraś z Was wspomniała o jednym z tematów, mogę prosić o przypomnienie?
Spokojnie, ja też się tak łudzę.. Ostatnio jak byłam u koleżanki, to skubana wypatrzyła coś w rodzaju rozstępa! Szybko posmarowałam w tym miejscu i następnego dnia już nie było Akcja reakcja Nie wiem co to było.Summer, to żeś mnie nastraszyła! Ja tak często mam, że zmieniam wkładkę i zaraz druga jest mokra... Powiem ginowi jutro, że mam dość wodniste upławy i muszę często wkładki zmieniać, a na kibelku to czasem ze mnie wręcz leci, ale wydaje mi się, że to raczej normalne, co Dziewczyny?
Chciałam okrzyknąć Ciebie Królową naszych wag, ale pomyślałam sobie, że to takie nie teges trochę..
Właśnie ze względu na ten dziki, nieposkromiony i odmóżdżony tłum, idę do Roska jutro, na spokojnie raczej i z obstawą w postaci męża.Jak już wstaniesz, to daj znać jak się czujesz, Bursztynku.
Uważaj, bo jeszcze wezmą nas za totalnych samolubów, żeby tak odpoczywać! Skoro jedni pracują w pocie czoła, to czemu kobiety w ciąży mają mieć lepiej? No czemu? Przecież to się nie godzi, toż to wstyd.
Jeszcze okien nie myłam, ale mam zamiar jutro. Woda z octem, szmatka z mikrofibry i heja! Jakie tam nudy? Każda wizyta z dobrymi wiadomościami to powód do świętowania!
Kiedyś musi być ten pierwszy raz. Ja mimo mego ostatniego no.. też się załapałam, co tylko potwierdza, że przydałby się odwyk. Już kolejny raz lody! Zaraz przez Ciebie będę musiała pójść do sklepu...
Ostatnio to chyba ja rzucilam temat butelek do karmienia i przeszło jakos do laktatorow. Ale zabij mnie nie wiem kiedy byl pierwszy post

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-04-09, 17:06   #4810
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Ostatnio to chyba ja rzucilam temat butelek do karmienia i przeszło jakos do laktatorow. Ale zabij mnie nie wiem kiedy byl pierwszy post

Ale to bardzo dobrze! Ja tutaj nie jestem od wytykania i ustawiania tematów, no gdzież Nawet lepiej, że wszystkie się dopytują. Odnośnie laktatorów, to koleżanka mówiła, że lepiej jej było ulżyć sobie przy nawale czy ogólnie odciągnąć trochę, laktatorem ręcznym, bo mniej zabawy z myciem jest niż przy elektrycznym.

Właśnie zastanawiam się przez które okno wywalić laptopa, bo tak mi się tnie.. Od rana robię porządki i pakuje do RARa, żeby przenieść na pendrive'a, a potem na komputer męża i sformatować. Chcę calutkiego wyczyścić.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-04-09 o 17:09
Stary 2018-04-09, 17:10   #4811
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale to bardzo dobrze! Ja tutaj nie jestem od wytykania i ustawiania tematów, no gdzież Nawet lepiej, że wszystkie się dopytują. Odnośnie laktatorów, to koleżanka mówiła, że lepiej jej było ulżyć sobie przy nawale czy ogólnie odciągnąć trochę, laktatorem ręcznym, bo mniej zabawy z myciem jest niż przy elektrycznym.
Nie no, temat byl dla mnie interesujący a wiem, że Ty ostatnio bywalas tutaj rzadziej, więc pozwolilam sobie na rzucenie tematem (zauważyłaś czas przeszly w sprawie Twojej nieobeconsci? To tak specjalnie ).

Ja jestem zdania, ze nie bede inwestowac w elektryczny, bo nie wiem jaka bedzie sytuacja. Spróbuję recznym, jak bedzie ok to po temacie a jak nie, to zamowie i za dwa dni będzie. Albo wysle kogos do apteki!

Uczę się cierpliwości

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-09, 17:14   #4812
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Nie no, temat byl dla mnie interesujący a wiem, że Ty ostatnio bywalas tutaj rzadziej, więc pozwolilam sobie na rzucenie tematem (zauważyłaś czas przeszly w sprawie Twojej nieobeconsci? To tak specjalnie ).

Ja jestem zdania, ze nie bede inwestowac w elektryczny, bo nie wiem jaka bedzie sytuacja. Spróbuję recznym, jak bedzie ok to po temacie a jak nie, to zamowie i za dwa dni będzie. Albo wysle kogos do apteki!

Ależ Kropko i inne dziewczyny! Apel! Rzucajcie tematami czy pytajcie kiedy chcecie! Ja nie jestem tu żadnym wyznacznikiem. No.
Co do obecności, to rozumiem rozumiem.

Dziewczyny, a jeśli mam termometr Microlife do ciała i do otoczenia zarazem (po przełączeniu suwaka), to nie ma raczej sensu kupowania oddzielnego do wody?

Mój kolejny problem, to fakt, że dostałam podkłady poporodowe (ja bym to nazywała wkłady), ale tylko firmy Canpol, a wszystkie polecacie z Belli, a ja lubię od razu za najlepsze się wziąć i nie wiem czy męczyć się z tymi trzema opakowaniami z Canpolu czy dać se siana i kupić ze 3 opakowania tych Bella Mamma.. Czy komfort użytkowania rzeczywiście jest nieporównywalny między nimi?

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-04-09 o 17:35
Stary 2018-04-09, 17:59   #4813
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Chyba to już pisałam, Kropko, ale trochę więcej leż, mniej siedź, zwłaszcza siedzenie jest zgubne dla kręgosłupa :/

Camel, ja też marzę, żeby już jakąś sukienkę czy cuś założyć. Gorąco mi w legginsach

Polu, trzymaj się, może to zabrzmi strasznie, ale obojczyk to jeszcze nie koniec świata, a przynajmniej tak masz myśleć! Dużo bólu, pewnie długa rekonwalescencja i potem rehabilitacja, ale dobrze, że nie jest gorzej. Musisz wyluzować, bo nerwy to tylko tobie teraz zaszkodzą i nie przysłużą się ani dzieciom, ani mężowi. Więc wrzuć na luz, uśmiechnij się i dodawaj otuchy mężowi! Trzymamy kciuki za was!

Ovejita, fajnie ci z tą książką przed blokiem... Ja mam taki wielki skwer z ławkami, ale jakoś tak nieswojo się czuję siedząc pod okiem łażących ludzi. Ale może bym tak leżak na balkon wytargała?

Bursztynku, jak tam? Jaki bierzesz probiotyk? Bo jeśli jakiś w formie czopka to na 100% to są jego pozostałości. Jaki kolor upławów miałaś? Położna mi mówiła, że wody są przezroczyste zazwyczaj, dość rzadkie i bezwonne. Jeśli masz mokrą wkładkę, wymieniasz i kolejna też jest mokra (w ciągu dnia, nie po nocy, kiedy zakładasz jakiś czopek), to istnieje duże prawdopodobieństwo, że to właśnie wody.

Kitosa, a u ciebie jest ryzyko odklejenia siatkówki? Może lepiej nie ryzykować mimo wszystko...
Napisz, jak tam mąż na rozmowie i jakie efekty
A z tym koszykiem to poszalałaś, wow... u mnie dużo, dużo mniej

Zua, nooo racja, nigdy się tak nie napatrzyłam na pasożytka, zwłaszcza, że stwarzał problemy i USG trwało bardzo długo
A co do Rossmanna - nie chcesz zamówić online?

Hahaha, Norko, zawsze marzyłam o napisaniu jakiejś powieści sensacyjnej, więc teraz się wprawiam

A tobie życzę powodzenia jutro, nie wiem jak ty biedaczko doczekasz

Folinko, sorry, miałam nie pisać wagi, ale duch rywalizacji mi się włączył już cię dawno pobiłam, bo przytyłam 20 kg tak więc żadna z was się ze mną mierzyć nie może.
O dziwo, wciąż przypominam istotę ludzką, ale trochę mam spuchniętą twarz i ten ohydny celullit wodny na całym ciele. Rozstępów nie stwierdziłam, co jest cudem w moim przypadku

Camelitos, bardzo przykra sytuacja z twoimi teściami, ja trochę to rozumiem, bo też mam nie najlepsze stosunku z własnymi rodzicami. Najlepiej się tym nie przejmuj, tż jest dorosły, sam za chwilę będzie ojcem i nie powinniście sobie zaprzątać głowy takimi przykrościami. Ewentualnie możecie sobie ulżyć i wygarnąć im wszystko, to jest bardzo w moim stylu, zazwyczaj zaognia sytuację, ale jaką ulgę człowiek wewnętrznie odczuwa

Dziewczyny, dziś rano zaparkowałam sobie nieopodal Rossmanna i oczy przecieram ze zdumienia.... Kilka minut przed otwarciem tabun kobiet napiera na szyby... Poszłam więc do Biedry i Leclerca, a ten przybytek próżności zostawiłam na koniec. Włażę, a tam baby w każdym wieku, niektóre z wózkami, inne z brzuchami, niektóre prawie o lasce, część chyba się urwała z lekcji, żeby zdążyć na promocję. Masakra. Kilka zaczęło mnie popychać i tłuc koszykiem o mój brzuch, bo przecież nie zdążą, jakaś wyrwała mi puder z ręki właściwie.... Wyszarpałam to, co planowałam i uciekłam. Resztę dokupiłam online z odbiorem w drogerii. Nawet nie będę się rozpisywać o zachowaniu niektórych kobiet. Strasznie to przykre... w sumie zapłaciłam 200 zł zamiast 400, ale to nie znaczy, że niska cena uprawnia nas do zachowywania się jak bydło
Summer no cóż Ci mam powiedzieć przy najbliższej okazji rozliczne ten temat z treściami bo bardzo mnie ciekawi skąd nagle takie teksty no i ja tez jestem w tych co wywalaja od razu co im leży na sercu

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
summer ale miałaś przejścia w rosie. U mnie też było trochę ludzi ale spokojnie. Wzięłam co chciałam, 2 min do kasy czekałam i wyszłam

W sobotę zasadziłam trochę warzyw na działce a wieczorem i w niedzielę cierpiałam przez ból krzyża

Najlepiej to chyba nic nie robić, siedzieć na leżaczku i popijać drinka bezalkoholowego i patrzeć jak inni pracują
Ja wpadłam na pomysł mycia okien w sobotę ale jak mój mąż to usłyszał to powiedział że chyba upadłam na głowę i że nie ma takiej opcji więc okna nadal nie są umyte, pewnie jak on będzie miał czas to umyje

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Hej ho.

Camelitos, współczuję sytuacji rodzinnej. U mnie też relacje z rodzicami są średnie i po prostu kontakt mamy chłodniejszy,nie opowiadam zbyt wiele co u nas i staram się nie przejmować komentarzami. Wiem, że to trudne, ale czasami oprócz otwartej wojny nie ma lepszej metody niż zdystansowanie i wypuszczanie drugim uchem. Najważniejsze,że macie siebie.

Polu,głowa do góry i zdrówka dla męża.

Asiaczek super że z dzidzia wszystko ok

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Super, że wszystko ok!

Założyłam nowy wątek

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1230881

Ale grzecznie kończymy ten do 5000 postów

Jak coś nie tak, to śmiało pisać, będę edytować na bieżąco.
Jak kolory wam się nie podobają to też mówcie

Na komputerze widać wszystkie zmiany.. Niestety aplikacja Wizaz po aktualizacji to tragedia

Byliśmy się z mężem przejść i zjeść lody haha a teraz biorę się za obiad na jutro już nie mam pomysłu na te obiady więc wymyśliłam że jutro będzie sałatka z tortellini mąż się ucieszył bo za Jim chodziła

Co do sytuacji z Rossmanna to ja dzisiaj miałam znowuz w Kauflandzie taka sytuacje że idę do kasy a kobitka biegnie przede mną żeby mnie tylko nie puścić wkurzyła mnie ta sytuacja więc podeszłam do kasy, powiedziałam jej przepraszam i że mam pierwszeństwo i z wielkim rozczarowaniem musiała mnie puścić szczerze nie spieszylo mi się nigdzie i mogłam poczekać ale wkurzyła mnie jej postawa

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-04-09 o 18:04
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 18:04   #4814
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dziewczyny witam się z oddziału patologii ciąży musiałam jechać bo te bóle były coraz silniejsze i nie dawało mi to spokoju i mnie zostawili. Jestem po badaniach wyszło że mam trochę za mało wód płodowych i mam obserwować co się będzie działo. Maleństwo dostało pierwszą dawkę sterydów na płuca gdyby coś się zaczęło dziać, więc do środy na pewno tu zostanę bo mam 4 dawki co 12 h. Jest ułożona miednicowo na razie i waży 1051 g w 27 + 3. Plus jest taki że lekarz zlecił mi naprawdę wszystkie badania łącznie z wymazem z szyjki i nawet odbytu więc posprawdzają wzdłuż i wszerz.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 18:05   #4815
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny witam się z oddziału patologii ciąży musiałam jechać bo te bóle były coraz silniejsze i nie dawało mi to spokoju i mnie zostawili. Jestem po badaniach wyszło że mam trochę za mało wód płodowych i mam obserwować co się będzie działo. Maleństwo dostało pierwszą dawkę sterydów na płuca gdyby coś się zaczęło dziać, więc do środy na pewno tu zostanę bo mam 4 dawki co 12 h. Jest ułożona miednicowo na razie i waży 1051 g w 27 + 3. Plus jest taki że lekarz zlecił mi naprawdę wszystkie badania łącznie z wymazem z szyjki i nawet odbytu więc posprawdzają wzdłuż i wszerz.

Super nie martw się, wody z pewnością się uzupełnia a w szpitalu porobia Ci badania i będziesz pod opieką

Stary 2018-04-09, 18:12   #4816
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Bursztynku, o kurczaczki.. To bardzo dobrze, że Ciebie zostawili, porobią badania, posprawdzają, dostajesz sterydy, więc nawet gdyby się coś zaczęło, to będziesz spokojniejsza mam nadzieję. Malutka waży już ponad kilogram! Wody są do uzupełnienia, trzymamy kciuki, żeby było już tylko lepiej. W chwilach kryzysu spędzonych w szpitalu, powtarzaj sobie, że to wszystko dla tej Kruszynki (w sumie już nie taka zaraz), którą nosisz pod sercem.

Stary 2018-04-09, 18:16   #4817
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

O kurcze, ale dobrze ze cie przebadaja dokładnie..
Będzie dobrze, a sterydy na płucka dla malej nie zaszkodza

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 18:20   #4818
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
summer ale miałaś przejścia w rosie. U mnie też było trochę ludzi ale spokojnie. Wzięłam co chciałam, 2 min do kasy czekałam i wyszłam 😊

W sobotę zasadziłam trochę warzyw na działce a wieczorem i w niedzielę cierpiałam przez ból krzyża 😞

Najlepiej to chyba nic nie robić, siedzieć na leżaczku i popijać drinka bezalkoholowego i patrzeć jak inni pracują 😁
ja dziś myłam okna i u mnie samopoczucie super

Cytat:
Hej ho.

super, że mała cała i zdrowa akrobatka

Cytat:
Ależ Kropko i inne dziewczyny! Apel! Rzucajcie tematami czy pytajcie kiedy chcecie! Ja nie jestem tu żadnym wyznacznikiem. No.
Co do obecności, to rozumiem rozumiem.

Dziewczyny, a jeśli mam termometr Microlife do ciała i do otoczenia zarazem (po przełączeniu suwaka), to nie ma raczej sensu kupowania oddzielnego do wody?

Mój kolejny problem, to fakt, że dostałam podkłady poporodowe (ja bym to nazywała wkłady), ale tylko firmy Canpol, a wszystkie polecacie z Belli, a ja lubię od razu za najlepsze się wziąć i nie wiem czy męczyć się z tymi trzema opakowaniami z Canpolu czy dać se siana i kupić ze 3 opakowania tych Bella Mamma.. Czy komfort użytkowania rzeczywiście jest nieporównywalny między nimi?
Norciu, ja słyszałam i czytałam niestety kiepskie opinie o belli mama. Siostra poleciła mi sprawdzone przez siebie, o anatomicznym kształcie co prawda na kleju, ale ja też chyba wolę żeby mi się nic tam nie przesuwało czy wypływało bokami

Cytat:

Bursztynku trzymaj się tam! najważniejsze, że pod kontrolą i to jaka jesteście będzie dobrze!
Stary 2018-04-09, 18:38   #4819
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
ja dziś myłam okna i u mnie samopoczucie super

Norciu, ja słyszałam i czytałam niestety kiepskie opinie o belli mama. Siostra poleciła mi sprawdzone przez siebie, o anatomicznym kształcie co prawda na kleju, ale ja też chyba wolę żeby mi się nic tam nie przesuwało czy wypływało bokami

Bursztynku trzymaj się tam! najważniejsze, że pod kontrolą i to jaka jesteście będzie dobrze!
Oooo, Ela wróciła! Eluś, naprawdę? A jakie poleca twoja siostra, można wiedzieć?

Jakim preparatem okna myłaś? Masz swój ulubiony?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-09, 18:52   #4820
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Oooo, Ela wróciła! Eluś, naprawdę? A jakie poleca twoja siostra, można wiedzieć?

Jakim preparatem okna myłaś? Masz swój ulubiony?
jestem, jestem cały czas ale po cichutku

Kochana te podkłady to firmy hartman, molimed premium
siostra mówiła, że belle zaraz wyrzucała
nie chce tu siać zamętu, bo ja sama ich nie sprawdziłam, a dziewczyny, które rodziły tak, ale w necie też bella ma tyle zwolenników ilu przeciwników, a każda i tak wybiera wedle siebie proszę linka też do fajnego podsumowania tego tematu: http://www.magdam.com.pl/2014/09/wyp...tykuy.html?m=1

a u mnie okna to z racji mieszkania przy ulicy ruchliwej, więc rozumiesz to trzeba grubo więc gorąca woda, płyn do naczyń w misce i tak dwa razy zmieniam wodę, potem pieluchą poleruje zwykle jeszcze płynem do szyb clin po prostu, ale dziś już były ok

były tragiczne, a myte 1,5tyg temu

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-04-09 o 18:54
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 18:56   #4821
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny wiem że będzie wszystko ok nie ma innego wyjścia. Czego się nie robi dla naszych bobasków

Stary 2018-04-09, 19:27   #4822
Camelitos
Wtajemniczenie

Miałam Wam pisać jeszcze o warsztatach na których byliśmy w sobotę

Warsztaty o nazwie Planeta Dziecko ciekawe tematy poruszane i mniej reklamowania produktów niż na Bezpiecznym Maluchu

Pierwsza pomoc, porady laktacyjne, chustoniszenie, dieta w ciąży i logopeda

Logopeda fajnie gadała o tym żeby od 20 tygodnia czytać dziecku rymowanki

Ogólnie jak już się mojemu mężowi podobało to chyba musiało być w porządku

Dostaliśmy też gratisy - dwa zestawy gryzaczkow oziebiajacych z łyżeczkami, jakaś taka laleczke z klocków i próbki klientów firmy Allerco - Polska firma ale pierwszy raz o niej słyszałam a i emulsje do opalania dla maluszka chyba 50 ml
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180409_201506.jpg (157,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20180409_201610.jpg (154,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20180409_201621.jpg (207,5 KB, 41 załadowań)
Stary 2018-04-09, 19:27   #4823
MalaGosia88
Zakorzenienie

Przepraszam za słabą aktywność, pogoda robi swoje, mam czas na wizaż dopóki dzieci się nie obudzą albo jak już idą spać...

Bursztynku oby jednak te 10 tygodni jeszcze donosić dużo zdrowia dla Was!!!
Stary 2018-04-09, 19:42   #4824
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Przepraszam za słabą aktywność, pogoda robi swoje, mam czas na wizaż dopóki dzieci się nie obudzą albo jak już idą spać...

Bursztynku oby jednak te 10 tygodni jeszcze donosić dużo zdrowia dla Was!!!
Dziękuję Gosiu

Stary 2018-04-09, 19:44   #4825
pola25
Zakorzenienie

Bursztynku cały czas myślę o.Tobie.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-09, 20:06   #4826
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Bursztynku cały czas myślę o.Tobie.
Poluś nie dokladaj sobie dodatkowych zmartwień i nie myśl za dużo bo lubi się potem udzielać. Ja jestem bardzo dobrze nastawiona będzie wszystko dobrze

A jak mężuś ? Nastawili mu ten obojczyk czy jednak operacyjnie?

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Miałam Wam pisać jeszcze o warsztatach na których byliśmy w sobotę

Warsztaty o nazwie Planeta Dziecko ciekawe tematy poruszane i mniej reklamowania produktów niż na Bezpiecznym Maluchu

Dostaliśmy też gratisy - dwa zestawy gryzaczkow oziebiajacych z łyżeczkami, jakaś taka laleczke z klocków i próbki klientów firmy Allerco - Polska firma ale pierwszy raz o niej słyszałam a i emulsje do opalania dla maluszka chyba 50 ml
Kamelku fajnie że udało wam się się uczestniczyć w takich warsztatach a jak się mężowi podobało to jeszcze lepiej

Stary 2018-04-09, 20:13   #4827
asiaczek
Zakorzenienie

Bursztynku, przeoczyłam Twój post. Trzymam kciuki i cieszę się, że jesteś dobrej myśli. To na pewno pomaga.

Camelitos, fajne gadżety dostaliście

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-09, 20:15   #4828
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Bursztynku, przeoczyłam Twój post. Trzymam kciuki i cieszę się, że jesteś dobrej myśli. To na pewno pomaga.

Camelitos, fajne gadżety dostaliście

dziękuję

Stary 2018-04-09, 20:17   #4829
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Poluś nie dokladaj sobie dodatkowych zmartwień i nie myśl za dużo bo lubi się potem udzielać. Ja jestem bardzo dobrze nastawiona będzie wszystko dobrze

A jak mężuś ? Nastawili mu ten obojczyk czy jednak operacyjnie?

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Kamelku fajnie że udało wam się się uczestniczyć w takich warsztatach a jak się mężowi podobało to jeszcze lepiej

Bursztynku Ty nam zadawaj relacje co tam u Ciebie Leżysz z kimś na sali?
Stary 2018-04-09, 20:20   #4830
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
jestem, jestem cały czas ale po cichutku

Kochana te podkłady to firmy hartman, molimed premium
siostra mówiła, że belle zaraz wyrzucała
nie chce tu siać zamętu, bo ja sama ich nie sprawdziłam, a dziewczyny, które rodziły tak, ale w necie też bella ma tyle zwolenników ilu przeciwników, a każda i tak wybiera wedle siebie proszę linka też do fajnego podsumowania tego tematu: http://www.magdam.com.pl/2014/09/wyp...tykuy.html?m=1

a u mnie okna to z racji mieszkania przy ulicy ruchliwej, więc rozumiesz to trzeba grubo więc gorąca woda, płyn do naczyń w misce i tak dwa razy zmieniam wodę, potem pieluchą poleruje zwykle jeszcze płynem do szyb clin po prostu, ale dziś już były ok

były tragiczne, a myte 1,5tyg temu
Dziękuję za informacje, Elu! Tak sobie myślę, że przemęczę się jakoś z tymi z Canpolu. Kupię inne dopiero, gdy te okażą się naprawdę tragiczne. Tak mnie tylko zastanawia.. Tych podkładów nie widać przez spodnie?

Rzeczywiście - traktujesz okna na ostro. Ciekawam czy u mnie wystarczy sam ocet z wodą.
Cytat:
Miałam Wam pisać jeszcze o warsztatach na których byliśmy w sobot

No nie, czas wziąć się za te rymowanki. Super, że jesteście zadowoleni! Czegoś ciekawego o chustonoszeniu się dowiedziałaś?

Dziewczyny, do czego tak naprawdę przydają się patyczki do uszu? Bo na pewno nie do wtykania woskowiny z powrotem.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości