![]() |
#151 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Beznadziejna sytuacja i tyle
Cytat:
Chcesz zakładać rodzine a planów na życie nie masz Skupiasz się na 1 dniu na weselu na które cie nie stać a co bedzie później? Nie wiesz... Jesteś nie gotowa na branie ślubu i zakładanie rodziny. Dla mnie twoja postawa jest szokujaca |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Szef ds. Wymianek
|
Autorko, czy naprawdę musi być tak huczne weselisko, i to w sali, o którą się trzeba bić trzy lat wcześniej? Jak wynika z Twoich postów powyżej, nie masz żadnego planu na siebie, na Was, po ślubie. Słusznie też zauważono, że z jednej strony chcesz się odciąć od rodziców, z drugiej zaś wolałabyś im nie podpadać, bo liczysz, że sfinansują Ci imprezę weselną (trąci hipokryzją). Nie za bardzo widzę też sens spotkania rodziców Twojego narzeczonego i Twoich, przynajmniej nie w tym momencie.
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Tak, bierzemy to poważnie. Mamy takie prawo. A Twojej wypowiedzi mamy prawo nie brać na poważnie, ja nie biorę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;8282182 1]a nie jest czasem tak, ze teściowa jest pewna tego, że Twoi rodzice również finansują wesele i dlatego chcą porozmawiać i wszystko ustalić? i nie jest czasem tak, że te ustalenia będą dotyczyły całego wesela i wyjdzie na to, że to Ty będziesz tam gościem?[/QUOTE]Teściowa jest taka, że chciałaby wszystko planować być organizatorem, jednocześnie poznać rodziców jacy są, spędzić z nimi czas. Wogole dla mnie teraz spotkanie nie ma sensu.. Serio tylko narzeczonemu zależy. Wczoraj mu napisałam że jakies kontakty telefoniczne są bez sensu, że moi rodzice nie dysponują czasem na okrągło, jak będą chcieli to wtedy coś my wymyślimy bo nie jesteśmy w przedszkolu żeby nas rodzice na spotkania przyprowadzali.
Wogole zaświesiła się czerwona lampka. Coś w tym jest, że to jest jak przekazanie własności. Ojciec tz chce mi pracy szukać. Sama mogłabym. Dlaczego on miałby to za mnie robić? Wogole jak mi to powiedział czy poszukać mi pracy bo ja nie znam rynku pracy jeszcze coś napomknal że skończyłam takie studia, że nie wiadomo z czym to ugryźć.. ze takie nie potrzebne A ja jestem mądra dziewczyna i muszę mieć dobra pracę ... Że na na to k... Nie wpadłam że coś jest nie tak. Ja myślałam że to z dobroci.. że chcą mi pomoc. Ale ja się pomyliłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama widzę po sobie, że jak idę na wesele nawet do znajomych, to daję za tależyki + "bonus", a nie wyobrażam sobie iść na wesele i nie dać tyle by się zwróciło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;82821996]A wogole wiesz co się z Tobą dzieje?
Chcesz zakładać rodzine a planów na życie nie masz Skupiasz się na 1 dniu na weselu na które cie nie stać a co bedzie później? Nie wiesz... Jesteś nie gotowa na branie ślubu i zakładanie rodziny. Dla mnie twoja postawa jest szokujaca[/QUOTE] Nic w tym nie ma szokującego, autorka po prostu jest ofiarą toksycznych relacji z każdej strony. Nie wiem jak można tutaj zakładać, że po tylu latach indoktrynacji ktoś się będzie zachowywał logicznie. A Ty ją obwiniasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Och plz tylko nie ta dyskusja o talerzykowym i to w wątku, którego najważniejszym tematem nie są koszty wesela... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Konto usunięte
|
Czas najwyższy, żeby ci w końcu zaczęło coś świtać. Z jednej patologii ładujesz się w drugą i jeszcze w sobie hodujesz trzecią.
Przyszło ci do głowy, żeby dać "teściom" numer telefonu do rodziców (lub odwrotnie) i niech się sami umawiają, skoro im tak zależy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
A ja mam wrażenie że czerwone światło i przebłyski autorki to tylko na potrzeby wątku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem taka dyskusja tutaj też może się przydać, bo wcale bym się nie zdziwiła, gdyby autorka nigdy się nad tym nie zastanawiała i nie miała pojęcia jak wygląda w rzeczywistości organizowanie takiej imprezy i realne koszty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż, ja tam nie wiem przed, ile kto na wesele wywali i co nawymyśla. Poza tym, w ogóle odraża mnie ta koncepcja, że ktoś mnie zaprasza jako niby gościa, a ja mam mało ze płacić za swój "talerzyk" ogarnac swój nocleg, dojazd często kilkaset km w jedną stronę, jakis ubiór, i jeszcze naddatek zapewnić. Może i jestem skąpa, ale nie wiem dlaczego mam finansować jakieś urojone społecznie wariactwo, bo jedna z drugą sobie roi że muszą przed nią kroczyć pozłacane gołębie a stoły uginac się pod toną żarcia które i tak się w większosci wywali, i alkoholu którego ja i tak nie piję. Dlaczego ja to mam finansowac komuś i to z naddatkiem ![]()
![]() |
![]() |
#165 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie obwiniam jej Otwieram jej oczy na to jak to wyglada z boku |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;82822646]Moim zdaniem taka dyskusja tutaj też może się przydać, bo wcale bym się nie zdziwiła, gdyby autorka nigdy się nad tym nie zastanawiała i nie miała pojęcia jak wygląda w rzeczywistości organizowanie takiej imprezy i realne koszty.[/QUOTE]
Autorka generalnie ma raczej małe pojęcie o realnym życiu. Śmieszne jest planowanie ślubu, bez ustalenia czegokolwiek z narzeczonym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;82822571]Czas najwyższy, żeby ci w końcu zaczęło coś świtać. Z jednej patologii ładujesz się w drugą i jeszcze w sobie hodujesz trzecią.
Przyszło ci do głowy, żeby dać "teściom" numer telefonu do rodziców (lub odwrotnie) i niech się sami umawiają, skoro im tak zależy?[/QUOTE]Nie. Bo uważam, że nie jesteśmy dziećmi, żeby ktoś w naszej sprawie umawiał się skoro wiem, że nie ma takiej potrzeby. Tak miało być teściowa chciała zadzwonić ale ja powiedziałam że skoro wesele jest nasze to my zorganizujemy spotkanie w odpowidnim czasie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Naprawdę chciałabym wierzyć, że nie jesteś trollem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;82822646]Moim zdaniem taka dyskusja tutaj też może się przydać, bo wcale bym się nie zdziwiła, gdyby autorka nigdy się nad tym nie zastanawiała i nie miała pojęcia jak wygląda w rzeczywistości organizowanie takiej imprezy i realne koszty.[/QUOTE]Wczoraj trochę poczytałam i całkiem niemałe .....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
Z tym "zwracaniem się" to często jest tak, że do nowożeńców idzie zawartość kopert, a rodzice częściowo lub w całości finansują imprezę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Konto usunięte
|
Ostatni przypadek jaki widziałam "zarobił" na weselu 11 tysięcy przy kosztach 30 tysięcy. Od razu zapłacili tym za salę czy coś tam, więc ostatecznie wyszło na to, że rodzice PM byli ~20k do tyłu, bo to oni płacili.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To prawda, że do wesela dochodzi wiele innych kosztów, jak suknia, hotel, koszty ślubu. Mi się robi słabo na myśl o cenie kiecki na jedną noc i zaraz w głowie mam przelicznik co fajnego bym sobie za to kupiła xd Wracając do autorki, to ja nie zgodziłabym się na żadne ustalanie czegokolwiek i wtrącanie się teściów. Niech tż sam zdobędzie pieniążki albo niech oni nie próbują się palcem wtrącić, to wesele autorki i tylko ona i jej tż mają prawo decydować co i jak we wzajemnym porozumieniu. Ale widać, że autorka cieszy się ze sponsoringu teściów, nie przeszkadza jej że ona nie będzie miała wiele do gadania. Jedyne co ją boli, to to, że jej rodzice nie chcą postąpić tak samo jak teście, zasponsorować i zrobić jej wesele. I moim zdaniem te wątki zakladane są po to aby uzyskać jakąś złotą radę na to jak przekonać rodziców do "jednoczenia się z teściami" i sponsorowania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pandemonium4 Czas edycji: 2018-04-10 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#177 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W pierwszym poscie napisala" szukam pracy tam"A kilka postów później już ta pracę ma Ciągle zmienia spiewke w zależności co wygląda lepiej w danym momencie Dlatego nie wierze ze.ma prace i nie wierze ze przeprowadzają się na wynajmowane mieszkanie,skoro w wątku 3 tyg temu ona nie pracowała i nie chciała iść mieszkać w mieszkaniu bo jej chłopak.nie chciał.dostali propozycję zeby zamieszkać u teściów i stąd ta wizyta tesciow u jej rodziców Reszta same kłamstwa zeby tu lepiej wypaść jak ktos pyta jak sobie przyszłość wyobraża Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2018-04-10 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Raczkowanie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;82826966]W punkt
W pierwszym poscie napisala" szukam pracy tam"A kilka postów później już ta pracę ma Ciągle zmienia spiewke w zależności co wygląda lepiej w danym momencie Dlatego nie wierze ze.ma prace i nie wierze ze przeprowadzają się na wynajmowane mieszkanie,skoro w wątku 3 tyg temu ona nie pracowała i nie chciała iść mieszkać w mieszkaniu bo jej chłopak.nie chciał.dostali propozycję zeby zamieszkać u teściów i stąd ta wizyta tesciow u jej rodziców Reszta same kłamstwa zeby tu lepiej wypaść jak ktos pyta jak sobie przyszłość wyobraża[/QUOTE]Kuzynka będzie potrzebowała pomocy w kancelarii notarialnej więc zaoferowała mi pracę. Wiedziała, że szukam to wyszła z propozycją to raz Dwa szukaliśmy mieszkania, bo sytuacja zaczęła się komplikować. Po rozmowie z rodzicami tz wyszło że nikt nie będzie nas zmuszał, tylko chcą poznać moich rodziców. Tz spieszy się że ślubem. Zawsze idzie na wygodę, samochód, ślub, najlepiej żebym stanęła na głowie i podporządkowała się wszystkiemu. Żałuję tak bardzo żałuję że tutaj napisałam. Wiesz jestem człowiekiem, który z dnia na dzień podejmuje różne decyzje. To tylko i wyłącznie Twoja opinia. I niech tak zostanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez kokszajnel Czas edycji: 2018-04-10 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.