Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-19, 22:02   #3841
kika171
Zadomowienie

GG do kika171
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Monochrome dziękuję

U mnie dziś było tak: (wychodzenie z diety)

Iśn- grahamka z masełkiem, polędwicą sopocką, pomidorem, ogórkiem i koperkiem, jabłko

IIśn-bułka z jagodami ( przyp że domowej roboty), 3 mandarynki

O: 300gr makaronu z kefirem z truskawek i jagód, gotowany kalafior i fasolka szparagowa

P: serek wiejski lekki z pomidorem i szczypiorkiem, kromka razowca

K: 150 gr płatków "magusie" i rózne choco... z mlekiem 0,5%

i teraz jogurt naturalny 330gr z marchewką i cynamonem... trochę za dużo jak na noc chyba...

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 22:13   #3842
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Monochrome dziękuję

U mnie dziś było tak: (wychodzenie z diety)

Iśn- grahamka z masełkiem, polędwicą sopocką, pomidorem, ogórkiem i koperkiem, jabłko ok o ile grahamka duża. mogłaś dorzucic jakis jogurt?

IIśn-bułka z jagodami ( przyp że domowej roboty), 3 mandarynki ok, o ile bułka spora

O: 300gr makaronu z kefirem z truskawek i jagód, gotowany kalafior i fasolka szparagowa ok, może zupka?

P: serek wiejski lekki z pomidorem i szczypiorkiem, kromka razowca ok

K: 150 gr płatków "magusie" i rózne choco... z mlekiem 0,5% ok, szkoda, że mleko 0,5 % toż to woda!

i teraz jogurt naturalny 330gr z marchewką i cynamonem... trochę za dużo jak na noc chyba...
nie, nie za dużo ja o 22 zjadłam bułkę 100g z serem żółtym i cztery papierówki

a poza tym ładne U, bo P to nie jest jeszcze tylko pamiętaj o tych tłuszczach, ok? może przełamiesz się do czegoś słodkiego np. kinder bueno white ?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 22:21   #3843
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
nie, nie za dużo ja o 22 zjadłam bułkę 100g z serem żółtym i cztery papierówki

a poza tym ładne U, bo P to nie jest jeszcze tylko pamiętaj o tych tłuszczach, ok? może przełamiesz się do czegoś słodkiego np. kinder bueno white ?
Bułka była bardzo duża bo u mnie w piekarni są tylko takie powyżej 100gr:/ a jagodzianka też duża bo Mama nie lubi się bawić " w małe pierdołki" jak to ona mówi i woli zrobić jedną porządną niż 2 malutkie mleko 0,5%...hmm przywykłam do takiego powiem szczerze a co KBW to nie przepadam za nim ale jutro coś słodkiego na pewno wpadnie bo już leży koło mnie Grzesiek kawowy i kusi kusi... a co do P to wiem, że jeszcze mi do niego brakuje, ale myślę, że powoli do tego dojdę i że nie jest tak źle biorąc pod uwagę, że "zaczynałam" od 800kcal... poza tym to dawno właśnie nie jadłam parówek a podobno są jakieś z serem nowe może warto spróbować

o matko! źle przeczytałam "papierówki" przeczytałam "parówki"

- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
Stary 2008-07-19, 22:34   #3844
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Bułka była bardzo duża bo u mnie w piekarni są tylko takie powyżej 100gr:/ a jagodzianka też duża bo Mama nie lubi się bawić " w małe pierdołki" jak to ona mówi i woli zrobić jedną porządną niż 2 malutkie mleko 0,5%...hmm przywykłam do takiego powiem szczerze a co KBW to nie przepadam za nim ale jutro coś słodkiego na pewno wpadnie bo już leży koło mnie Grzesiek kawowy i kusi kusi... a co do P to wiem, że jeszcze mi do niego brakuje, ale myślę, że powoli do tego dojdę i że nie jest tak źle biorąc pod uwagę, że "zaczynałam" od 800kcal... poza tym to dawno właśnie nie jadłam parówek a podobno są jakieś z serem nowe może warto spróbować

a parówki też są pyszne, narobiłaś mi ochoty musisz przyznać, że super jest tak sobie normalnie jeść a wyrzuty zignoruj, w końcu znikną!

EDIT: Phenomena, szczerze? Radzę Ci wywalić wagę.

Stary 2008-07-19, 22:50   #3845
phenomena
Zakorzenienie

nie chcę wywalić wagi. chcę w końcu funkcjonować jak normalny człowiek jedząc normalne posiłki i nie tyć..
chyba się takiego momentu nie doczekam.
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 22:54   #3846
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
nie chcę wywalić wagi. chcę w końcu funkcjonować jak normalny człowiek jedząc normalne posiłki i nie tyć..
ale kontrolując non stop swoją wagę nie unikniesz 'tycia' i 'chudniecia' - bo to wahania!!!!!!!

Stary 2008-07-19, 22:56   #3847
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:

a parówki też są pyszne, narobiłaś mi ochoty musisz przyznać, że super jest tak sobie normalnie jeść a wyrzuty zignoruj, w końcu znikną!

EDIT: Phenomena, szczerze? Radzę Ci wywalić wagę.
No właśnie mnie też naszła ochota na te parówki i chyba je kupię w najbliższym czasie masz rację, czerpanie przyjemności z jedzenia jest superrrr jeszcze spora droga przede mną, ale będzie co raz lepiej musi być

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
i na pewno tak będzie ten moment przyjdzie, musisz tylko się postarać i ciągle walczyć o to

JC"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-19, 23:03   #3848
phenomena
Zakorzenienie

Cytat:
ale kontrolując non stop swoją wagę nie unikniesz 'tycia' i 'chudniecia' - bo to wahania!!!!!!!
nawet bez wagi widze, ze wrocilo, wiec to nie wahanie.. zreszta, chyba nie istnieja wahania utrzymujace sie przez tydzien? no nie wiem..
paranoja.
walcze o metabolizm juz od roku i nici.
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 23:14   #3849
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

Ahahahaha ;D Nie wiem czy mi uwierzycie, ale zanim to Kika napisałaś sama tak przeczytałam
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 23:16   #3850
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

Ja już się przestałam wazyć, bo mnie to tylko wnerwiało. Od czasu do czasu kontrolnie.
Wolę oglądać się wizualnie i ew. centymetrem sprawdzać
Ale to też nie ma się co sugerować
Stary 2008-07-19, 23:29   #3851
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

U

Ś: trzy kromki chleba razowego z serem zołtym, pomidorem i szczypiorkiem
II Ś: zinger z KFC
O: kotlety z piersi kurczaka, mlode ziemniaki, gotowana fasola w bułce tartej
P: 3,4 kawałki sernika na zimno z truskawkami, banan, biszkopty
K: dwie grzanki z serem zółtym i pomidorem
rożek czekoladowy.
na noc: serek danio

Bardzo źle?
To i tak jedna z lepszych opcji, musze powrócić do normalnego żywienia.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-19, 23:39   #3852
Aralka
Zakorzenienie

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;8281893]U

Ś: trzy kromki chleba razowego z serem zołtym, pomidorem i szczypiorkiem w porządku, mogłaś jeszcze dorzucić jakieś białko
II Ś: zinger z KFC hmmm...fast foody chyba nie są najlepsze
O: kotlety z piersi kurczaka, mlode ziemniaki, gotowana fasola w bułce tartej W porządku
P: 3,4 kawałki sernika na zimno z truskawkami, banan, biszkopty 4 kawałki ciasta do już dość sporo, a jak jeszcze doszedł banan i biszkopty...smacznie, ale sporo jak na 2 część dnia
K: dwie grzanki z serem zółtym i pomidorem Może być
rożek czekoladowy.

Bardzo źle?
[/quote]

Ja się chyba nie najlepiej na tym znam , ale widzę brak NNKT, mało białka, dużo niezdrowych tłuszczy...
Stary 2008-07-19, 23:57   #3853
Anarchia
Rozeznanie

no i dzisiaj jestem z siebie zadowolona (wczoraj nie poszlo- skonczylo sie wysciem na piwo i pizze ;p) bo zobaczylam ze umiem tak jak kiedys kontrolowac sie no i mam zamiar sie tego trzymac przez najblizsze dwa tyg a potem w nagrode bede mogla pofolgowac sobie bez wyrzutow sumienia

1. zytni ze sliwka z turkiem figura (4%) pomidorem salata ogorkiem papryka troche jog nat pitnego papierowka
2. jablko spore papierowka wiesniak wasa zytnia pelnoziarnista pomidor salata
3. warzywa na patelnie z jajkiem i bialkiem i cukinia i baklazanem no i hmm- papierowka
4. pasta: jakies 60g twarogu chudego i wiesniaka troche i jakies 60g salatki rybnej z polo(bez gramatur wiec sie balam troche jej calej jesc no) wasa zytnia warzywa
potem jeszcze jablco i papierowka no i cola lajt

sukcesy: powstrzymalam sie od drozdzowy rogala pizzy z pizza hutu i piwa ;d

za to jutro to nie wiem bo poza domem bede uh
Anarchia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 00:03   #3854
agnis2908
Zadomowienie

GG do agnis2908

Cytat:
Napisane przez Anarchia Pokaż wiadomość
no i dzisiaj jestem z siebie zadowolona (wczoraj nie poszlo- skonczylo sie wysciem na piwo i pizze ;p) bo zobaczylam ze umiem tak jak kiedys kontrolowac sie no i mam zamiar sie tego trzymac przez najblizsze dwa tyg a potem w nagrode bede mogla pofolgowac sobie bez wyrzutow sumienia

1. zytni ze sliwka z turkiem figura (4%) pomidorem salata ogorkiem papryka troche jog nat pitnego papierowka
2. jablko spore papierowka wiesniak wasa zytnia pelnoziarnista pomidor salata
3. warzywa na patelnie z jajkiem i bialkiem i cukinia i baklazanem no i hmm- papierowka a mięsko jakieś gdzie?
4. pasta: jakies 60g twarogu chudego i wiesniaka troche i jakies 60g salatki rybnej z polo(bez gramatur wiec sie balam troche jej calej jesc no) wasa zytnia warzywa
potem jeszcze jablco i papierowka no i cola lajt

to jest R? Jak na R to wg mnie ładnie I brawo za powstrzymanie się, ale wiesz....10 % od każdej diety mozna sobie pozwolic na odstepstwa Trzeba sobie od czasu do czasu pozwolic na cos dobrego :p

agnis2908 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 00:05   #3855
Aralka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anarchia Pokaż wiadomość

1. zytni ze sliwka z turkiem figura (4%) pomidorem salata ogorkiem papryka troche jog nat pitnego papierowkaładnie
2. jablko spore papierowka wiesniak wasa zytnia pelnoziarnista pomidor salata w porządku
3. warzywa na patelnie z jajkiem i bialkiem i cukinia i baklazanem no i hmm- papierowka Ładnie ; jesteś ichtiwegetarianką?
potem jeszcze jablco i papierowka no i cola lajt to jest rozumiem kolacja? cola light ma słodzik i jest niezbyt zdrowa, jabłek już się raczej później nie je na R

Brawo

Istny szał z papierówkami!
Stary 2008-07-20, 06:40   #3856
Jolinka1987
Raczkowanie

Dziękuję serdecznie za poprzednią ocenę! Wiem, że łączenie tłuszczy i węgli jest be, ale... tak jakoś wyszło A marchewka była surowa.

No dobra... Znowu ładnie się uśmiecham o skontrolowanie czy wszystko jest ok

Wczorajsza REDUKCJA

śniadanie: 3 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka otrębów, serek wiejski lekki, 0,5 szklanki jagód, 0,5 szklanki malin
II śniadanie: kawał ciasta z cukinii (na całą blaszkę użyłam jedną startą cukinię, 1 jajko, 1 posiekaną cebulę i 0,5 kostki sera feta light + oczywiście przyprawy- zjadłam mniej więcej 1/4 tego), pomidor z cebulką
Obiad: ryba gotowana na parze (ok. 150-200 g), surówka z sałaty, pomidora, papryki, sezamu i oliwy z oliwek
Podwieczorek: 2 wasy, 2 czubate łyżki tuńczyka z puszki, 1/4 ogórka, szczypiorek, koperek
Kolacja: serek wiejski lekki z 2 plasterkami szynki drobiowej, pomidorem i oliwkami.

Mogłybyście przy okazji zerknąć na to, co planuję na dziś? Oczywiście również REDUKCJA. Mam nadzieję, że nie dojdzie nic nadprogramowego, zwłaszcza, że w lodówce stoi cała blacha TIRAMISU, które ewidentnie mruga do mnie oczkiem ile razy otworzę drzwi

śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego- jedna z 2 plasterkami szynki drobiowej, sałatą, ogórkiem i szczypiorkiem; druga z jajkiem na twardo, sałatą, rzodkiewkami i szczypiorkiem
II śniadanie: kawałek ciasta z cukinii jak wczoraj, brzoskwinia
Obiad: potrawka z kuraka /ok. 150 g piersi z kurczaka, 0,5 puszki groszku i cebula podsmażone na łyżeczce oliwy z oliwek i wymieszane z 2 łyżkami jogurtu/, surówka z marchwi, selera i jabłka
Podwieczorek: 15 migdałów, kilka łyżek serka wiejskiego
Kolacja: sałatka z tuńczyka (puszka z tuńczyka w sosie własnym minus te 2 czubate łyżki zjedzone wczoraj , kapusta pekińska, pomidor, papryka, cebula, 1-2 łyżki kukurydzy z puszki).

Dziękuję za uwagę
Stary 2008-07-20, 08:08   #3857
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

rożek czekoladowy.

Bardzo źle?
[/quote]

jak dla mnie zwykłe nastolatkowe U

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
U

Ś: trzy kromki chleba razowego z serem zołtym, pomidorem i szczypiorkiem w porządku, mogłaś jeszcze dorzucić jakieś białko
II Ś: zinger z KFC hmmm...fast foody chyba nie są najlepsze
O: kotlety z piersi kurczaka, mlode ziemniaki, gotowana fasola w bułce tartej W porządku
P: 3,4 kawałki sernika na zimno z truskawkami, banan, biszkopty 4 kawałki ciasta do już dość sporo, a jak jeszcze doszedł banan i biszkopty...smacznie, ale sporo jak na 2 część dnia
K: dwie grzanki z serem zółtym i pomidorem Może być
rożek czekoladowy.

Ja się chyba nie najlepiej na tym znam , ale widzę brak NNKT, mało białka, dużo niezdrowych tłuszczy...
Aralko, ok ... ale to U, jeśli Doli miała ochotę nawet na te 4 kawałki, to nic jej nie będzie! jest weekend, przecież każdy może sobie pozwolić na szaleństwo. Pamiętaj - to U, nie R. Nie wiesz, jak Doli je na co dzień, więc nie możesz mówić 'za dużo'

Stary 2008-07-20, 08:28   #3858
Sherelle
Raczkowanie

Wychodzenie (u):

sn: serek wiejski, jajko, cynamon, 3 lyzki p. owsianych, 2 lyzki o. pszennych, malutkie jablko, mala papierowka, 2 łyżki musli tropikalnego = wybeltane i podgrzane na teflonie , cappuccino czekoladowe

p: male jablko

2 sn: serek wiejski z kakao, slodzikiem, lyzeczka pestek dyni i lyzeczka s. lnianego

o: piers z kurczaka pieczona z przecierem pomidorowym i musztarda, do tego salatka z ogorkow, papryki, cebuli (taka kiszonka)

po: szklanka budyniu malinowego z malinami i bita smietna light

ko; jajecznica z 2 jajek z pomidorem i szczypiorkiem

ok 1500 wychodzi chyba
Boże, strzeż mnie od przyjaciół,
z wrogami poradzę sobie sam.
Valdemar Baldhead
Sherelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 09:05   #3859
Aralka
Zakorzenienie

Cytat:
Aralko, ok ... ale to U, jeśli Doli miała ochotę nawet na te 4 kawałki, to nic jej nie będzie! jest weekend, przecież każdy może sobie pozwolić na szaleństwo. Pamiętaj - to U, nie R. Nie wiesz, jak Doli je na co dzień, więc nie możesz mówić 'za dużo'
Przepraszam

Cytat:
Napisane przez Sherelle Pokaż wiadomość
Wychodzenie (u):

sn: serek wiejski, jajko, cynamon, 3 lyzki p. owsianych, 2 lyzki o. pszennych, malutkie jablko, mala papierowka, 2 łyżki musli tropikalnego = wybeltane i podgrzane na teflonie , cappuccino czekoladowe b. ładnie

p: male jablko

2 sn: serek wiejski z kakao, slodzikiem, lyzeczka pestek dyni i lyzeczka s. lnianego Ładnie, tylko słodzik nie jest zbyt zdrowy

o: piers z kurczaka pieczona z przecierem pomidorowym i musztarda, do tego salatka z ogorkow, papryki, cebuli (taka kiszonka) Ładnie, ale mogłaś jakieś węgle dodać

po: szklanka budyniu malinowego z malinami i bita smietna light mniam

ko; jajecznica z 2 jajek z pomidorem i szczypiorkiem Dobrze

ok 1500 wychodzi chyba
Jak na U to dość mało jeśli 1500 kcal. A wiesz dlaczego? Bo węgli mało dodajesz. I na obiad, i na kolację.
Ale tak to w porządku.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-20, 09:10   #3860
Sherelle
Raczkowanie

Cytat:

Jak na U to dość mało jeśli 1500 kcal. A wiesz dlaczego? Bo węgli mało dodajesz. I na obiad, i na kolację.
Ale tak to w porządku.
to menu na dzisiaj wiec jeszcze cos sie moze zmienic ;]
ostatnie dwa dni jadlam po 3000 kcal i chcialam troche sie pooczyszczac, poza tym dopiero wychodze z diety i dodaje kcale;]

dziekuje za ocene
Boże, strzeż mnie od przyjaciół,
z wrogami poradzę sobie sam.
Valdemar Baldhead
Sherelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 09:16   #3861
Aralka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sherelle Pokaż wiadomość
to menu na dzisiaj wiec jeszcze cos sie moze zmienic ;]
ostatnie dwa dni jadlam po 3000 kcal i chcialam troche sie pooczyszczac, poza tym dopiero wychodze z diety i dodaje kcale;]

dziekuje za ocene
To optymalnie będzie chociaż te 1800
Poprostu dodaj do obiadu jakiś ryż brązowy, albo ziemniaczki...
Stary 2008-07-20, 09:44   #3862
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Ahahahaha ;D Nie wiem czy mi uwierzycie, ale zanim to Kika napisałaś sama tak przeczytałam
ojj bo to tak szybko było czytane i dlatego tak wyszło parówki- papierówki-mała różnica tylko kilkadziesiąt kcal

Cytat:
Ja już się przestałam wazyć, bo mnie to tylko wnerwiało. Od czasu do czasu kontrolnie.
Wolę oglądać się wizualnie i ew. centymetrem sprawdzać
Ale to też nie ma się co sugerować
Bardzo dobre podejście z tą wagą, cm też na razie odłóż na bok i będzie ok

mój j wkleję potem w całości bo nie wiem jak to dziś będzie ponieważ jadę na dłuuuuga wycieczkę

JC"
Stary 2008-07-20, 10:00   #3863
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
ojj bo to tak szybko było czytane i dlatego tak wyszło parówki- papierówki-mała różnica tylko kilkadziesiąt kcal
Haha, dokładnie ;D
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-20, 10:10   #3864
Aralka
Zakorzenienie

Cytat:

mój j wkleję potem w całości bo nie wiem jak to dziś będzie ponieważ jadę na dłuuuuga wycieczkę
Tylko jedz ładnie
Stary 2008-07-20, 11:48   #3865
matryca3
Zadomowienie

moje dziisejsze R:
ocencie pliz
sniad"
owsianki filizanka z jabłkiem i pomarancza,miodem pół grejfruta 4 łyzki twarożku takie mega czubate pół tłustego(tejj owsianki mao jadam bo jakos nie mogłam..)
2 sniad
udko kurczaka pluz surowa kapusta z marchewka tarta

obiad
zupa mksykanska( piers z kurczaka,paryka,cebula,og órek,cukinia,rzodkiewka,p omidory,koncentrat pomidorowy)

podw.
hmm mysle o jabłkach z cyamonem i twarozku

kolacja;
udko z kurczaka
Stary 2008-07-20, 13:17   #3866
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matryca3 Pokaż wiadomość
moje dziisejsze R:
ocencie pliz
sniad"
owsianki filizanka z jabłkiem i pomarancza,miodem pół grejfruta 4 łyzki twarożku takie mega czubate pół tłustego(tejj owsianki mao jadam bo jakos nie mogłam..) miód niewskazany na R
2 sniad
udko kurczaka pluz surowa kapusta z marchewka tarta ok,ale mogłabyś dodać węgle jakieś

obiad
zupa mksykanska( piers z kurczaka,paryka,cebula,og órek,cukinia,rzodkiewka,p omidory,koncentrat pomidorowy) fajnie

podw.
hmm mysle o jabłkach z cyamonem i twarozku na podwieczorek lepiej bez owoców,za to z NNKT

kolacja;
udko z kurczaka hmm znów udko? może serek wiejski?
Jakbyś dodała NNKT i trochę ww to byłoby super .

Kika - dobry jest jogurt z marchewką ?

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 15:19   #3867
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie mnie też naszła ochota na te parówki i chyba je kupię w najbliższym czasie masz rację, czerpanie przyjemności z jedzenia jest superrrr jeszcze spora droga przede mną, ale będzie co raz lepiej musi być

i na pewno tak będzie ten moment przyjdzie, musisz tylko się postarać i ciągle walczyć o to
Też właśnie ostatnio myślałam o parówkach i że w sumie nienajgorsze one. A te z serem to juz wogóle

rożek czekoladowy.

Bardzo źle?
[/quote]
A ja wczesniej jadłaś? Mi sie jak najbardziej podoba. Smacznie, warzywka są, nie ma dodatków typu chipsy , czekolaka, ciastka. Niby na kuzie ale i ok . a ten zinger to jaka kanapka?

Cytat:
Istny szał z papierówkami!
Tez mam w domku kilka kg
Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Jakbyś dodała NNKT i trochę ww to byłoby super .

Kika - dobry jest jogurt z marchewką ?
Dobry , dobry
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 15:46   #3868
Aralka
Zakorzenienie

Dzisiaj szaleństwo

1. 3 kromki chrupkiego pieczywa: 1 z tuńczykiem i małą łyżeczką majonezu light, 2 z indykiem i warzywami i tofu ; kubek mleka sojowego z 3-4 łyżkami Frutiny
2. Jagodzianka (!)
3. Pół porcji chińsczyzny: makaron z warzywami i kurczakiem
4. Jabłko
5. Owsianka sojowa w kubku z resztką Frutiny
Stary 2008-07-20, 16:16   #3869
starlight
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj szaleństwo

1. 3 kromki chrupkiego pieczywa: 1 z tuńczykiem i małą łyżeczką majonezu light, 2 z indykiem i warzywami i tofu ; kubek mleka sojowego z 3-4 łyżkami Frutiny
2. Jagodzianka (!)
3. Pół porcji chińsczyzny: makaron z warzywami i kurczakiem
4. Jabłko
5. Owsianka sojowa w kubku z resztką Frutiny
Aralko, to tyle na cały dzień? a kolacja?

starlight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 16:39   #3870
Aralka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starlight Pokaż wiadomość
Aralko, to tyle na cały dzień? a kolacja?
Kolacja to ta owsianka ^^
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości