|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II
Koko19 - ceny to ja znam. Pytalam o recenzje dzialania tych kosmetykow.
W Twoim profilu - niestety - nie podalas jaki masz typ wlosow . Wiele Wizazanek np. stosuje silikony, sa zadowolone i je wszem i wobec zachwalaja. Dla mnie - silikon to masakra, bo mam dosc cienkie i slabe wlosy. A innym sluza ! Zreszta - ta uwaga nie dotyczy wylacznie Ciebie. Prawie 80% Wizazanek, wydajaca opinie o jakims produkcie - czy to jest cosik do wlosow, do twarzy, ciala itp. nie podaje np. w swoim "profilu" informacji o rodzju wlosow, skory .... Juz dawno chcialam poruszyc ten temat. Zagladam na Wizaz dosc czesto, miedzy innymi i po to, zeby skorzystac z rad bardziej doswiadczonych ode mnie. Musze uczciwe przyznac, ze duzo skorzystalam. Ale tak jak ja staram sie w swoich opiniach byc rzetelna, tak samo oczekuje tego od innych. Inaczej wymiana pogladow i doswiadczen nie ma sensu. Napisz - jesli mozesz - dokladnie jakich produktow uzywalas ?! |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, jestem pod wielkim wrażeniem waszej wiedzy na temat wlosów i przeznaczonych dla nich kosmetyków
![]() moje włosy nie są ostatnio w najlepszej formie (farbowanie, codzienne maltretowanie ich suszarką i prostownicą <od czasu do czasu> ), ale nigdy nie zrobiłam nic ponad nałożenie na nich (kupnej) odżywki/maseczki. Teraz jednak takie zabiegi na nic mi się nie zdają ze względu na stan czupryny ![]() dołączam więc do waszego wspaniałego wątku i zawierzam waszej ogromnej wiedzy- mam nadzieje, że wreszcie uda mi sie doprowadzić moją fryzurkę do należytego porządku ![]() pozdrawiam ![]()
#2673 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja potrzebowalam czegos co nawilzy i wygladzi wlosy a ty jezeli masz cienkie to pewnie bys chciala je troszke "napuszyc" wiec moze joico posiada i takie kosmetyki musisz poszukac..Aha i jeszcze jedno odzywki posiadaja w skladnie po 1 silikonie...wiec to malo wedlug mnie A to ze nie ktorzy zachwalaja produkt nie piszac jakie maja np.wlosy i czego oczekuja od produktu to wiem...sama nie raz tez zapomne napisac...a jak czytam recenzje to sama sie denerwuje ze ktos tez tego nie pisze... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam z gory i z dolu Szanowne Moderatorki za offtop. Ale to co chce napisac dot. walki o zdrowe i piekne wlosy.
Mila Tulipanno szanuje i podziwiam Twoja wiedze na temat pielegnacji wlosow. Szkoda tylko, ze nie mam takich problemow jak Ty ![]() ![]() Odpowiem na swoim przykladzie. Jestem jednak pewna, ze takich jak ja jest na tym forum wiele. Otoz : nie mam zbytnio czasu na siedzenie przy komputerze. Wpadam sporadycznie i o roznych porach. Zaznaczylam pare tematow, ktore mnie interesuja i wierz mi - nawet i tych nie jestem w stanie sledzic na biezaco. Wyselekcjonowalam - mam nadzieje, ze trafnie, pare uczestniczek {w tym gronie jestes i Ty}, ktore swoja wiedza i zaangazowaniem wnosza wiele do tego forum. Szukam ich wypowiedzi i te czytam. Czsem cos wtrace. Ale co tam ja ... Nie moim zamiarem jest obrazic kogokolwiek - ale watek "Pochwalmy sie swoimi wlosami" to dla mnie strata czasu. "Dziewczyny, jakie macie piekne, przecudne wlosy !!! Gdzie mi tam do Was !!! Moje wlosy to istna tragedia !!! Nawet wstydze sie je pokazac !!! Ponizej pare zdjec." A nastepnie kilkanascie ochow i achow. Jaki mam pozytek z takiego tematu - poza oczywiscie kompleksami ?! Ale jak trafnie ujmuje to jeden z moich znajomych : jeden lubi ogorki, drugi organisty corki. Kazdemu wedle potrzeb ... Dlatego wazne jest dla mnie - czytajac porady - wiedziec, kto to pisze; czy ma problem z lokami, czy z grubymi wlosami, czy tez z ... Masz racje : trzeba szukac podobnych. A stopien wiarygodnosci, mam nadzieje, potrafie okreslic. ![]() Moglabym jeszcze marudzic, bo jest pare rzeczy, ktore mi sie nie podobaja. Ale to tylko moja subiektywna opinia. Przepraszam za marudzenie. Lece sie psikac psikadelkiem Jolie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
Heroldin dobrze, że psioczysz
![]() ![]() ![]() Też bym sobie podziamoliła -zwłaszcza na opinie w KWC o preparatach pielęgnacyjnych z notką- używam od "kupiłam dzisiaj"- ręce opadają ![]() Również mam swoje ulubione wątki, które dokładnie śledzę (resztę śledzę bo muszę) i doskonale zdaję sobie sprawę z faktu, że jest tego ogrom. Przy czym podoba mi się Twoje zdrowe podejście- najpierw czytać i szukać- potem pytać ![]() BTW Zadowolona z psikadła ![]()
#2677 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Istne szarlatanstwo {czytaj : wiedza} !!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
no to sexy
![]()
#2679 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Raczkowanie
|
dziewczyny używałyście może kosmetyków do włosów firny gosh ja mam maskę i jestem nią zachwycona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zadomowienie
|
Wypróbowałam ten Rossmannowski dla dzieci i jest naprawdę dobry
![]() ![]() ![]() Jak na razie jest ok ![]() ![]() Dziewczyny, wiecie w jakich drogeriach dostanę produkty Sunsilk, a konkretniej Odżywkę do włosów zniszczonych? Bo strasznie chciałabym wypróbować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
Dla mojej listy znajomych - wrzuciłam do swojego albumu zdjęcie włosów mytych odżywką
![]() Edytowane przez tulipanna. Czas edycji: 2008-07-20 o 12:55 Powód: debilizm |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
BAN stały
|
SZUKAM SZamponu:
-bez silikonow -bez substancji wysuszajacych -zmiekczajacego badz regenerujacego wlosy -łagodnego dla skory glowy -łagodnie oczyszczajacego moze znacie cos podobnego Czy nivea baby jest takim szamponem??? Aqua, decyl glucoside, sodium myreth sulfate, PEG-200 hydrogenated glyceryl palmate, PEG-80 sorbitan laurate, PEG-90 glyceryl isosterate, disodium peg-5 laurylcitrate sulfosuccinate, polyquaternium-10, niacinamide, hydrolyzed silk, PEG-40 hydrogenayed castor oil, laureth-2, citric acid, sodium laureth sulfate, sodium benzoate, parfum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/item400788377_poll...do_wlosow.html to ostatnio mój szampon - nabywam u tego sprzedającego i bardzo polecam, błyskawicznie wysyłają paczki. Wklejam skład na wszelki wypadek(choć wydaje mi się, że już gdzieś był): aqua, cetrimonium chloride, cetyl alcohol, salvia officinalis extract, urtica dioica extract, glyceryl stearate, citric acid, parfum, bromonitropropanidiol(pon oć ten składnik jest zapisany na opakowaniu błędnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
Ale jak napisała ostatnio(wątek o ziołowych szamponach) jej tłuste włosy jednak nie domywa
![]() Ja lubię HiPP'a ![]() ![]() ![]() Edit. Przyłączam się do ochów i achów na temat Twoich włosów, Tulipanno ![]() ![]() ![]() I jednocześnie żałuje, że już kończy mi się odlewka emulsji Glorii, zobaczyłabym, jak sprawdza się do mycia na prostych włosach ![]()
#2688 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wedlug mnie to nie jest dobra opinia o tym szaponie skoro maja byc suche i pokoltunione wlosy po nim!! Zastanawiam sie nad tym nivea dla dzieci oczysci wloski lekko zmiekczy jest lagodny i ma proteinki nie duzo ale sa...mysle ze on spelnia wymagania ktore napisalam....chcialam tylko sie upewnic czy aby napewno |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez tulipanna. Czas edycji: 2008-07-20 o 14:28 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do Nivea ja miałam ten szampon i szczerze nie powalił mnie na kolana. Kupiłam jedną butelkę i więcej tego nie zrobię.
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2692 |
BAN stały
|
http://www.raan.istore.pl/sklep,1846...,266438,0.html
Czy uzywal ktos juz tego albo slyszal o tym?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mnie sie wczoraj skończył seboradin lotion i od dzis zaczynam kuracje pokrzywową - tzn nie tylko pije pokrzywę ale również myję włosy szamponem pokrzywowym a nastepnie psikam skórę głowy pokrzywą - w końcu trzeba wykorzystać "psikadełkowe" opakowanie po seboradinie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() ![]() a poważnie: rezygnacja z sls i sles dobrze im zrobiła. Dopiero teraz jestem w stanie porządnie je nawilżyć. Jednak wygląda na to, że silniejsze detergenty myjące nie są dla mnie stworzone, podobnie jak silikony. Włosom służy też rzadsze mycie. Ale przede wszystkim obserwacja z uporem jak reagują na każdy osobny składnik. Testowałam ostatnio odżywkę z proteinami jedwabiu i mam już 100% pewności, że moje włosy nie tolerują protein. Jedyne co im nie przeszkadzało to hydrolyzed wheat protein daleko, daleko na koncu składu, ale to że nie wyglądały tragicznie nie oznacza, że wyglądały rewelacyjnie. Natomiast świetnie służą mi oleje, aloes. Odkąd zregenerowałam włosy nie przepadają za tym, co wcześniej postawiło je do pionu: fatty alcohols. Choć być może spisują się u mnie w zimie a na lato są za ciężkie...? Poza tym cały czas suplementuję się za pomocą merz special i biogalu. Nie jestem pewna, ale biogal ma chyba wpływ na nawilżenie włosów? Czekam z niecierpliwością na maj 2009, bo dopiero wtedy planuję je podciąć - całkowicie wyrównać. Niestety fryzjer bardzo mi je wycieniował, co przy krótkich włosach było uzasadnione, ale w tej chwili wpływa niekorzystnie na skręt. Dla zainteresowanych kręciołów - Truskawkowapolecała mi ostatnio spłukiwanie włosów wodą gazowaną - ponoć loki lubią się z CO2. Przed chwilą wylałam sobie butlę na łeb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
BAN stały
|
a czy bebi barwy zawiera sls albo sles??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale mycie maska glorii tez mi odpowiada tak, ze razem myją tą a raz maską ![]() mycie wodą jednak mi nie odpowiada ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mirelka - nie dostalam nic ![]() Edytowane przez tulipanna. Czas edycji: 2008-07-20 o 19:20 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.