Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-19, 08:30   #2671
Heroldin
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II

Koko19 - ceny to ja znam. Pytalam o recenzje dzialania tych kosmetykow.
W Twoim profilu - niestety - nie podalas jaki masz typ wlosow . Wiele
Wizazanek np. stosuje silikony, sa zadowolone i je wszem i wobec zachwalaja.
Dla mnie - silikon to masakra, bo mam dosc cienkie i slabe wlosy. A innym
sluza !
Zreszta - ta uwaga nie dotyczy wylacznie Ciebie. Prawie 80% Wizazanek,
wydajaca opinie o jakims produkcie - czy to jest cosik do wlosow, do twarzy, ciala itp.
nie podaje np. w swoim "profilu" informacji o rodzju wlosow, skory ....
Juz dawno chcialam poruszyc ten temat. Zagladam na Wizaz dosc czesto, miedzy innymi i po to,
zeby skorzystac z rad bardziej doswiadczonych ode mnie. Musze uczciwe przyznac, ze duzo skorzystalam.
Ale tak jak ja staram sie w swoich opiniach byc rzetelna, tak samo oczekuje tego od innych. Inaczej wymiana pogladow i doswiadczen nie ma sensu.
Napisz - jesli mozesz - dokladnie jakich produktow uzywalas ?!
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 09:10   #2672
anyolek
Zadomowienie

dziewczyny, jestem pod wielkim wrażeniem waszej wiedzy na temat wlosów i przeznaczonych dla nich kosmetyków
moje włosy nie są ostatnio w najlepszej formie (farbowanie, codzienne maltretowanie ich suszarką i prostownicą <od czasu do czasu> ), ale nigdy nie zrobiłam nic ponad nałożenie na nich (kupnej) odżywki/maseczki. Teraz jednak takie zabiegi na nic mi się nie zdają ze względu na stan czupryny
dołączam więc do waszego wspaniałego wątku i zawierzam waszej ogromnej wiedzy- mam nadzieje, że wreszcie uda mi sie doprowadzić moją fryzurkę do należytego porządku
pozdrawiam
Stary 2008-07-19, 09:28   #2673
Koko19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
sluza !
wydajaca opinie o jakims produkcie - czy to jest cosik do wlosow, do twarzy, ciala itp.
Juz dawno chcialam poruszyc ten temat. Zagladam na Wizaz dosc czesto, miedzy innymi i po to,
zeby skorzystac z rad bardziej doswiadczonych ode mnie. Musze uczciwe przyznac, ze duzo skorzystalam.
Ale tak jak ja staram sie w swoich opiniach byc rzetelna, tak samo oczekuje tego od innych. Inaczej wymiana pogladow i doswiadczen nie ma sensu.
ja nie wypowiadam sie za wszystkich lecz tylko i wylacznie w swoim imieniu wiec ja jak zaczelam je stosowac mialam wlosy suche rozdwajaly sie koncowki byly troche zniszczone...uzywalam seri joico k-pak reconstructor,szampon hydrator i cos tam jeszcze bylo....wlosy byly po nich mieciutkie i jakby zdrowsze..mi sie bardzo podobaly...dlatego polecam
ja potrzebowalam czegos co nawilzy i wygladzi wlosy a ty jezeli masz cienkie to pewnie bys chciala je troszke "napuszyc" wiec moze joico posiada i takie kosmetyki musisz poszukac..Aha i jeszcze jedno odzywki posiadaja w skladnie po 1 silikonie...wiec to malo wedlug mnie
A to ze nie ktorzy zachwalaja produkt nie piszac jakie maja np.wlosy i czego oczekuja od produktu to wiem...sama nie raz tez zapomne napisac...a jak czytam recenzje to sama sie denerwuje ze ktos tez tego nie pisze...)
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 10:55   #2674
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfection123 Pokaż wiadomość
Mam suche ,puszyste ,grube i kręcone włosy. Koniecznie musze uzywać szamponu nawilżającego lub do kręconych włosów inaczej moje włosy przypominają szope . Oczywiście wcześniej zawsze nakładam na włosy maskę .Moja ulubiona to ta z kreatyną z Joanny . Do stylizacji używam tylko nabłyszczacza lub/i lakieru
Puszyste? A nie myślałaś o wygładzaczach? Jeśli ta puszystość nie jest efektem słabego nawilżenia, wygładzacze pomogłyby Ci zdefiniować skręt.

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
sluza !
Masz rację, te pola powinny być wypełnione ze względu na osoby nowe. Moje z resztą były, wykasowałam je jakiś czas temu, kiedy się stąd na trochę wymeldowałam Dobrze, że przypomniałaś - zaraz wypełnię. A inna rzecz, że po lekturze dwóch-trzech dłuższych wątków tu i przejrzeniu wątku pochwalmy się naszymi włosami, kojarzy się już kto ma jakie włosy. Choć to prawda, że recenzują kosmetyki nie tylko dziewczyny wypowiadające się na forum. No i kolejna rzecz - mnie bardziej interesuje jaką kto ma wiedzę na temat włosów. Bo można wyczytać dużo pieśni pochwalnych pod kosmetykami niewartymi zakupu. Dlatego suma sumarum - lepiej wypatrzeć wizażankę z podobnym włosem/problemami w wątku i śledzić jej oceny na KWC, a i tak wszystko sprowadza się do składów bez opanowania których(choćby z grubsza) człowiek porusza się trochę po omacku - wiem, co mówię. Niemniej jednak dobrze, że zwróciłaś uwagę na ten problem
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 13:24   #2675
Heroldin
Zakorzenienie

Przepraszam z gory i z dolu Szanowne Moderatorki za offtop. Ale to co chce napisac dot. walki o zdrowe i piekne wlosy.
Mila Tulipanno szanuje i podziwiam Twoja wiedze na temat pielegnacji wlosow. Szkoda tylko, ze nie mam takich problemow jak Ty . O, jakze chcialabym miec loki i kreciolki ! Przyznaje Ci racje w 99,9 %, ale ...
Odpowiem na swoim przykladzie. Jestem jednak pewna, ze takich jak ja jest na tym forum wiele. Otoz : nie mam zbytnio czasu na siedzenie przy komputerze. Wpadam sporadycznie i o roznych porach. Zaznaczylam pare tematow, ktore mnie interesuja i wierz mi - nawet i tych nie jestem w stanie sledzic na biezaco. Wyselekcjonowalam - mam nadzieje, ze trafnie, pare uczestniczek {w tym gronie jestes i Ty}, ktore swoja wiedza i zaangazowaniem wnosza wiele do tego forum. Szukam ich wypowiedzi i te czytam. Czsem cos wtrace. Ale co tam ja ...
Nie moim zamiarem jest obrazic kogokolwiek - ale watek "Pochwalmy sie swoimi wlosami" to dla mnie strata czasu. "Dziewczyny, jakie macie piekne, przecudne wlosy !!! Gdzie mi tam do Was !!! Moje wlosy to istna tragedia !!! Nawet wstydze sie je pokazac !!! Ponizej pare zdjec." A nastepnie kilkanascie ochow i achow.
Jaki mam pozytek z takiego tematu - poza oczywiscie kompleksami ?! Ale jak trafnie ujmuje to jeden z moich znajomych : jeden lubi ogorki, drugi organisty corki. Kazdemu wedle potrzeb ... Dlatego wazne jest dla mnie - czytajac porady - wiedziec, kto to pisze; czy ma problem z lokami, czy z grubymi wlosami, czy tez
z ... Masz racje : trzeba szukac podobnych. A stopien wiarygodnosci, mam nadzieje, potrafie okreslic.
Moglabym jeszcze marudzic, bo jest pare rzeczy, ktore mi sie nie podobaja. Ale to tylko moja subiektywna opinia.
Przepraszam za marudzenie. Lece sie psikac psikadelkiem Jolie.
Stary 2008-07-19, 15:43   #2676
Jolie2601
Zakorzenienie

Heroldin dobrze, że psioczysz ja sama w profilu o włosach nic nie mam (chyba). Zakładałam konto na szybko, potem długo z niego nie korzystałam. Potem tylko podczytywałam. Nie sądziłam, że się tak tu zadomowię (i zazielenie). Aż zaraz wszystko pouzupełniam. Obiecuję

Też bym sobie podziamoliła -zwłaszcza na opinie w KWC o preparatach pielęgnacyjnych z notką- używam od "kupiłam dzisiaj"- ręce opadają ale coż począć.

Również mam swoje ulubione wątki, które dokładnie śledzę (resztę śledzę bo muszę) i doskonale zdaję sobie sprawę z faktu, że jest tego ogrom. Przy czym podoba mi się Twoje zdrowe podejście- najpierw czytać i szukać- potem pytać

BTW Zadowolona z psikadła
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 16:00   #2677
Heroldin
Zakorzenienie

Ojejku, ojejku, jak bardzo !!!!!!

Istne szarlatanstwo {czytaj : wiedza} !!!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-19, 17:06   #2678
Jolie2601
Zakorzenienie

no to sexy
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-07-19, 18:08   #2679
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Też bym sobie podziamoliła -zwłaszcza na opinie w KWC o preparatach pielęgnacyjnych z notką- używam od "kupiłam dzisiaj"- ręce opadają ale coż począć
Takie recenzje można .... w wątku "recenzje do usunięcia"
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 20:51   #2680
Nogala1
Raczkowanie

dziewczyny używałyście może kosmetyków do włosów firny gosh ja mam maskę i jestem nią zachwycona zapach cudowny, włosy miękkie, nawilżone super! teraz zamówiłam sobie szampon i odżywkę z tej serii do włosów suchych i zniszczonych może któraś z Was może wypowiedzieć sie na temat tych produktów?
Nogala1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 11:50   #2681
gosia140
Zadomowienie

Wypróbowałam ten Rossmannowski dla dzieci i jest naprawdę dobry Po pierwsze nie sprawił wysypu łupieżu, a to znaczy, że jest naprawdę delikatny. Po drugie włosy są po nim takie milutkie Po trzecie cena, za butelkę dalam 3,99 zł

Jak na razie jest ok Zobaczymy, jak się będzie dalej sprawował

Dziewczyny, wiecie w jakich drogeriach dostanę produkty Sunsilk, a konkretniej Odżywkę do włosów zniszczonych? Bo strasznie chciałabym wypróbować Na KWC, jedna recenzentka napisała, że chcą ją wycofać. Oby nie!
gosia140 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-20, 12:55   #2682
tulipanna.
Zakorzenienie

Dla mojej listy znajomych - wrzuciłam do swojego albumu zdjęcie włosów mytych odżywką

Edytowane przez tulipanna.
Czas edycji: 2008-07-20 o 12:55 Powód: debilizm
Stary 2008-07-20, 13:31   #2683
Koko19
BAN stały

SZUKAM SZamponu:
-bez silikonow
-bez substancji wysuszajacych
-zmiekczajacego badz regenerujacego wlosy
-łagodnego dla skory glowy
-łagodnie oczyszczajacego

moze znacie cos podobnego
Czy nivea baby jest takim szamponem???

Aqua, decyl glucoside, sodium myreth sulfate, PEG-200 hydrogenated glyceryl palmate, PEG-80 sorbitan laurate, PEG-90 glyceryl isosterate, disodium peg-5 laurylcitrate sulfosuccinate, polyquaternium-10, niacinamide, hydrolyzed silk, PEG-40 hydrogenayed castor oil, laureth-2, citric acid, sodium laureth sulfate, sodium benzoate, parfum.
Stary 2008-07-20, 13:44   #2684
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
SZUKAM SZamponu:
-bez silikonow
Bioderma Node... nie wiem czy zmiękcza, regenerować nie ma czym, do pozostałych wymagań pasuje
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 14:15   #2685
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Dla mojej listy znajomych - wrzuciłam do swojego albumu zdjęcie włosów mytych odżywką
ośliniłam klawiaturę bosko, pięknie, cudownie, wpsaniale [ja tak mogę długo] Przypomnij mi proszę czym myłaś.
Cytat:
SZUKAM SZamponu:
-bez silikonow

moze znacie cos podobnego
Czy nivea baby jest takim szamponem???

Aqua, decyl glucoside, sodium myreth sulfate, PEG-200 hydrogenated glyceryl palmate, PEG-80 sorbitan laurate, PEG-90 glyceryl isosterate, disodium peg-5 laurylcitrate sulfosuccinate, polyquaternium-10, niacinamide, hydrolyzed silk, PEG-40 hydrogenayed castor oil, laureth-2, citric acid, sodium laureth sulfate, sodium benzoate, parfum.
a czemu wszyscy szukają cudotwórczego szamponu szampon sam w sobie nie zregeneruje włosów. Lepiej zainwestowac w łagodne mycie i dobre nawilzanie+odżywianie. Truskawka polecała ostatnio szampon Physiogel. Skład pozytywny.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-07-20, 14:24   #2686
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
ośliniłam klawiaturę bosko, pięknie, cudownie, wpsaniale [ja tak mogę długo] Przypomnij mi proszę czym myłaś.
z Twoich ust to ogromny komplement
http://allegro.pl/item400788377_poll...do_wlosow.html to ostatnio mój szampon - nabywam u tego sprzedającego i bardzo polecam, błyskawicznie wysyłają paczki.
Wklejam skład na wszelki wypadek(choć wydaje mi się, że już gdzieś był): aqua, cetrimonium chloride, cetyl alcohol, salvia officinalis extract, urtica dioica extract, glyceryl stearate, citric acid, parfum, bromonitropropanidiol(pon oć ten składnik jest zapisany na opakowaniu błędnie), hydroxycitronellal, benzyl benzoate, hexyl cinnamal, hydroxymethylpentyl 3 cyclohexecarboxaldehyde, eugenol, citronellol, alpha-isomethylionone, geraniol, C.I. 44045, 19140. Bez rewelacji, ale w roli szamponu najlepsza ze wszystkich jakie stosowałam (choć początkowo skalp się buntował, był oklapnięty i dorobiłam się łupieżu). Od czasu do czasu aplikuję szampon dla pewności, że skóra jest czysta.
Stary 2008-07-20, 14:24   #2687
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Truskawka polecała ostatnio szampon Physiogel. Skład pozytywny.
Ale jak napisała ostatnio(wątek o ziołowych szamponach) jej tłuste włosy jednak nie domywa
Ja lubię HiPP'a Nie powoduje łupieżu, delikatnie myje, nie wysusza. Kończę właśnie butelkę(trzeba będzie wysmarować recenzję), w kolejce czeka na mnie Bebi z Barwy(zobaczymy, czym tak się Jolie zachwyca ), ale jak nie podbije mojego serca, to wrócę do HiPP'a

Edit.
Przyłączam się do ochów i achów na temat Twoich włosów, Tulipanno Przecudne kręciołki I ten połysk
I jednocześnie żałuje, że już kończy mi się odlewka emulsji Glorii, zobaczyłabym, jak sprawdza się do mycia na prostych włosach

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 14:26   #2688
Koko19
BAN stały

Cytat:

a czemu wszyscy szukają cudotwórczego szamponu szampon sam w sobie nie zregeneruje włosów. Lepiej zainwestowac w łagodne mycie i dobre nawilzanie+odżywianie. Truskawka polecała ostatnio szampon Physiogel. Skład pozytywny.
"Ten szampon to głównie surfaktanty (detergenty) +PEG-120 Methyl Glucose Dioleate- emolient, zagęszczacz, Methyl Gluceth-20- substancja wiążąca wodę, potem jest regulator pH i woda. Jedyne co będzie robił to mył- fakt, nie ma konserwantów ani barwników więc nie będzie pordażniał, ale IMO efekt będzie jak po Johnsonie [suche włoski i kołtuny] Postawiłabym jednak na ziaję [bo z tego co rozumiem chcesz czegoś więcej niż mycie]"

Wedlug mnie to nie jest dobra opinia o tym szaponie skoro maja byc suche i pokoltunione wlosy po nim!!
Zastanawiam sie nad tym nivea dla dzieci oczysci wloski lekko zmiekczy jest lagodny i ma proteinki nie duzo ale sa...mysle ze on spelnia wymagania ktore napisalam....chcialam tylko sie upewnic czy aby napewno
Stary 2008-07-20, 14:28   #2689
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
"Ten szampon to głównie surfaktanty (detergenty) +PEG-120 Methyl Glucose Dioleate- emolient, zagęszczacz, Methyl Gluceth-20- substancja wiążąca wodę, potem jest regulator pH i woda. Jedyne co będzie robił to mył- fakt, nie ma konserwantów ani barwników więc nie będzie pordażniał, ale IMO efekt będzie jak po Johnsonie [suche włoski i kołtuny] Postawiłabym jednak na ziaję [bo z tego co rozumiem chcesz czegoś więcej niż mycie]"

Wedlug mnie to nie jest dobra opinia o tym szaponie skoro maja byc suche i pokoltunione wlosy po nim!!
Zastanawiam sie nad tym nivea dla dzieci oczysci wloski lekko zmiekczy jest lagodny i ma proteinki nie duzo ale sa...mysle ze on spelnia wymagania ktore napisalam....chcialam tylko sie upewnic czy aby napewno
Póki nie przetestujesz nie upewnisz się.

Czas edycji: 2008-07-20 o 14:28 Powód: dopisek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-20, 14:38   #2690
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/item400788377_poll...do_wlosow.html to ostatnio mój szampon - nabywam u tego sprzedającego i bardzo polecam, błyskawicznie wysyłają paczki.
Wklejam skład na wszelki wypadek(choć wydaje mi się, że już gdzieś był): aqua, cetrimonium chloride, cetyl alcohol, salvia officinalis extract, urtica dioica extract, glyceryl stearate, citric acid, parfum, bromonitropropanidiol(pon oć ten składnik jest zapisany na opakowaniu błędnie), hydroxycitronellal, benzyl benzoate, hexyl cinnamal, hydroxymethylpentyl 3 cyclohexecarboxaldehyde, eugenol, citronellol, alpha-isomethylionone, geraniol, C.I. 44045, 19140. Bez rewelacji, ale w roli szamponu najlepsza ze wszystkich jakie stosowałam (choć początkowo skalp się buntował, był oklapnięty i dorobiłam się łupieżu). Od czasu do czasu aplikuję szampon dla pewności, że skóra jest czysta.
składowo się nadaje- chyba sama się wezmę za poszukiwanie glorii (i maski i emulsji)
Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Ale jak napisała ostatnio(wątek o ziołowych szamponach) jej tłuste włosy jednak nie domywa
Ja lubię HiPP'a Nie powoduje łupieżu, delikatnie myje, nie wysusza. Kończę właśnie butelkę(trzeba będzie wysmarować recenzję), w kolejce czeka na mnie Bebi z Barwy(zobaczymy, czym tak się Jolie zachwyca ), ale jak nie podbije mojego serca, to wrócę do HiPP'a
Ha- czym sie zachwyca- głownie łagodnym myciem, brakiem kołtunów i co najważniejsze brakiem uporczywego swędzenia nie ma po nim włosów jak z reklamy ale jest to czego po szamonie oczekuję
Cytat:

Mogą ale nie muszą- analiza składu nie jest wyznacznikiem to raz a dwa to co pisałam miało też kontekst
Co do Nivea ja miałam ten szampon i szczerze nie powalił mnie na kolana. Kupiłam jedną butelkę i więcej tego nie zrobię.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-07-20, 14:49   #2691
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Ha- czym sie zachwyca- głownie łagodnym myciem, brakiem kołtunów i co najważniejsze brakiem uporczywego swędzenia nie ma po nim włosów jak z reklamy ale jest to czego po szamonie oczekuję
Czyli zacieram łapki, bo HiPP jednak trochę kołtuni włosy(albo ja mało delikatna jestem )

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 15:17   #2692
Koko19
BAN stały

http://www.raan.istore.pl/sklep,1846...,266438,0.html

Czy uzywal ktos juz tego albo slyszal o tym??
Stary 2008-07-20, 15:18   #2693
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne! jak Ty ogarniasz tą burzę loków?

a mnie sie wczoraj skończył seboradin lotion i od dzis zaczynam kuracje pokrzywową - tzn nie tylko pije pokrzywę ale również myję włosy szamponem pokrzywowym a nastepnie psikam skórę głowy pokrzywą - w końcu trzeba wykorzystać "psikadełkowe" opakowanie po seboradinie zobaczymy co z tego wyniknie narazie siedzę z glorią i olejem kokosowym na włosach
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 15:37   #2694
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
Piękne! jak Ty ogarniasz tą burzę loków?
dziękuję ach, nic takiego nie robię...przekopuję godzinami parę portali dotyczących włosów, przeszukuję wszelkie możliwe składy odżywek, wyprzedaję pasjami wszystkie swoje kosmetki z silikonami i oblepiaczami...

a poważnie: rezygnacja z sls i sles dobrze im zrobiła. Dopiero teraz jestem w stanie porządnie je nawilżyć. Jednak wygląda na to, że silniejsze detergenty myjące nie są dla mnie stworzone, podobnie jak silikony. Włosom służy też rzadsze mycie. Ale przede wszystkim obserwacja z uporem jak reagują na każdy osobny składnik. Testowałam ostatnio odżywkę z proteinami jedwabiu i mam już 100% pewności, że moje włosy nie tolerują protein. Jedyne co im nie przeszkadzało to hydrolyzed wheat protein daleko, daleko na koncu składu, ale to że nie wyglądały tragicznie nie oznacza, że wyglądały rewelacyjnie. Natomiast świetnie służą mi oleje, aloes. Odkąd zregenerowałam włosy nie przepadają za tym, co wcześniej postawiło je do pionu: fatty alcohols. Choć być może spisują się u mnie w zimie a na lato są za ciężkie...?

Poza tym cały czas suplementuję się za pomocą merz special i biogalu. Nie jestem pewna, ale biogal ma chyba wpływ na nawilżenie włosów?

Czekam z niecierpliwością na maj 2009, bo dopiero wtedy planuję je podciąć - całkowicie wyrównać. Niestety fryzjer bardzo mi je wycieniował, co przy krótkich włosach było uzasadnione, ale w tej chwili wpływa niekorzystnie na skręt.

Dla zainteresowanych kręciołów - Truskawkowapolecała mi ostatnio spłukiwanie włosów wodą gazowaną - ponoć loki lubią się z CO2. Przed chwilą wylałam sobie butlę na łeb Moim zatokom od razu się to nie spodobało, ale widzę, że włosy schnąc bardziej się skręcają.
Stary 2008-07-20, 15:42   #2695
Koko19
BAN stały

a czy bebi barwy zawiera sls albo sles??
Stary 2008-07-20, 15:43   #2696
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
a czy bebi barwy zawiera sls albo sles??
zapytaj googli lub kwc.
Stary 2008-07-20, 15:47   #2697
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
chcialam tylko sie upewnic czy aby napewno
Gwoli ścisłości napisałaś: moze znacie cos podobnego
Stąd: inne propozycje szamponów. Jesli masz ochotę na Niveę to kup i przetestuj na własnej głowie.
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 17:57   #2698
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja cie nie mam w znajomych ale wysłałam zapro i mam nadzieje, że zaraz będe podziwiac
Cytat:
ja tez myje tą odzywką tylko ze ja płace 7 zł no ale bez kosztów wysyłki
ale mycie maska glorii tez mi odpowiada tak, ze razem myją tą a raz maską
mycie wodą jednak mi nie odpowiada
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 19:14   #2699
Koko19
BAN stały

Cytat:
zapytaj googli lub kwc.
A myslisz ze nie wpisywalam??!!Wpisywalam tylko sa linki do kupienia tego szamponu a skladu tam nie widzialam
Stary 2008-07-20, 19:19   #2700
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
A myslisz ze nie wpisywalam??!!Wpisywalam tylko sa linki do kupienia tego szamponu a skladu tam nie widzialam
Moja odpowiedź: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=436

Mirelka - nie dostalam nic

Czas edycji: 2008-07-20 o 19:20 Powód: dopisek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości