Mamusie majowe 2018 cz. 10 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-11, 19:05   #2011
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 10

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Boję się

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 19:08   #2012
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 19:08   #2013
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fryga777 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie 36+3 tc waga 2500 g. Ogólnie wszystko dobrze. Za tydzień wizyta z ktg, bo zapis ktg będę miała już co tydzień do porodu.
Dziękuję za wsparcie
Super.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 19:09   #2014
domii29
Zakorzenienie

Weszlam dzis do sklepu po lody, przy okazji weszla mi w oczy lemoniada warka radler 0%, jak kupowalam sobie to wzielam i redsa dla mamuski. Glupio mi bylo kupowac piwo z takim brzucholem, mowie do kasjerki ze jakby co to piwo nie dla mnie a ona sie smiac zaczela i mi mowi "takie piwko nie zaszkodzi, ja redsy pilam cala ciaze"

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 19:11   #2015
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze dziś normalnie usnę - bo niestety durna psycha działa tak, ze im bardziej człowiek zmęczony to potem się kręci.

Ale przynajmniej good news „ stary” do 12.05 w domu ale to już ostatni data potem ewentualnie po porodzie coś i praca, praca, praca. Jedynie co to musi jechać na 3 dni w przyszłym tyg jakiś pozytyw w tym dziwnym dniu!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dobra wiadomosc, moze zdazysz urodzic poki maz w domu ��
Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Może głupie pytanie ale wiecie może czy kleszcz może przeskoczyc z psa na mnie ?

Wydaje mi sie, ze jakby sobie po nim chodzil to moze, ale jak juz sie wbil to nie bedzie chcial zmieniac zywiciela.

Cukier po kolacji 150 dwie kromki z serem i ogórkiem + 2 ogórki kiszone i gorzka herbata litości...

Edytowane przez _St0kr0tka
Czas edycji: 2018-04-11 o 19:18
_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 19:26   #2016
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dziekuje ze pytasz noc na szczescie spokojna, synek po masazach zasnal i przespal cala noc a ja w koncu nie wstawalam na siku milion razy, wstalam o 5 raz a porzadnie wysikalam sie i juz wiecej nie zasnelam
Cytat:
Napisane przez sweetmedi25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Lady, Domii, Fryga
U mnie o 10 ma byc polozna. Mam nadzieję ze bedzie jakaś fajna

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Super ze dziś do domku nabierzesz sił

Fajna ta polozna Ci sie trafila?
Mowila cos ciekawego? :P
Cytat:
Hejka
Usnęłam o 4 z boku na bok i tak mi zeszło aż jasno było

Domii jak go nogi bolą a nie robi nic nadzwyczajnego i często w tym wieku bóle wzrostowe. Nic się na to nie poradzi - można maskować delikatnie.

Wlasnie czytalam ze niewiele na to mozna poradzic
Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Hej hej

Kciuki za dzisiejsze wizyty Domi, Lady i Fryga

I kciuki za piękne cukry z rana dla słodkich mam

Domima jak Lenka dzisiaj?

Stokrotka nawet jak przysla poprawione 3 to dobrze, bo poprzednie były nie do zaakceptowania a tak będziesz mieć nowe

Lady strasznie współczuję tego bólu zęba a co Ci powiedzieli, że w jakim jest stanie i co dalej z nim zamierzają zrobić??

Domi mów jak tam noc przeżyłaś w nagrzanym domu
A z wizytą i usg próbuj, może akurat się nie skapnie

Ja poprałam wczoraj koszule, zaraz je wyprasuje i będzie kolejna rzecz do odhaczenia z listy

Ale najpierw śniadanie

Dziś pomyślałam sobie, że na obiad zrobię kotlety mielone i ziemniaki, a do tego jeszcze nie wiem czy buraczki czy może mizeria codziennie wychodzę do sklepu na zakupy w ramach spaceru choćby po jedną rzecz

---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ----------

Edzka fajny taki fryzjer ja też się zanosze z zamiarem umówienia wizyty i się zastanawiam gdzie pójść, czy do mojej czy do takiej nowej dziewczyny co obok mnie otworzyła salon

Rumianek jak noc na swoim?

Na szczescie tesciowa wczoraj miala spotkanie seniorow i pozno wrocila wiec nie w glowie jej bylo palenie w piecu, uffff.. Dzis juz pytala czy palimy

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Ja co rano boję się włączyć wizaż lub fb a to już czas na nas powoli przecież
Tez tak mam
Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
Hej hej!

Mirabilka nie wiem jeszcze, pod koniec kwietnia/na poczatku maja mam sie zjawic na wizytę. Nie mam duzych skokow cisnienia czy wysokiego pulsu wiec mam nadzieje ze bedzie porod sn

Mam jakąś taką hustawke nastroju ze synek co chwile doprowadza mnie do łez byle głupotą :/ a wczoraj sie poplakalam bo siadajac do stołu lekko pociagnelam za obrus :/

Przytulam mocno
Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
Hej ale się dzisiaj wyspałam. Wczoraj pół dnia chodziłam jal zombie i bez humoru, a dzisiaj prawa nózka i z uśmiechem. W dodatku w nocy byłam tylko raz na siusiu - niemożliwe pierwsza taka idealna noc za nami, pewnie ostatnia...

Mirabelka gratuluje udanej wizyty

Myboy co do alie, nigdy jeszcze nie ustawili statusu,że jest już w polsce zawsze status ciut do tyłu a przesyłka w moich rękach. Ogólnie to wszystko zależy od nich, raz otrzymuje po 16 dniach a raz po 30. Najdłużej czekam teraz, 44 dni już ale coś czeka na poczcie na mnie

No i stosuj się do taktyki Kini klikam i zapominam, kiedyś dojdzie a pozniej niespodzianka :brzydal

Pisze to wszystko juz drugi raz aplikacja mi się zwiesiła i połowę tylko zapamiętało.... gratulowałam udanych wizyt, jak dobrze pamiętam amarela skorpio i niud no i Amarela nie przejmuj się wagą, mogli się o te 300g pomylić.
Niud -trzymam mocne kciuki, na pewno będzie dobrze

Pamiętam coś o wymazie gbs... mam go na 26kwietnia. Wstydzę się swojego odbytowego problemu. Kiedyś coś mi wyskoczyło, byłamu rodzinnego i dostałam skierowanie do chirurga który stwierdził,ze to narośl po żylaku i można ale nie trzeba operować bo to taki nadmoar skóry jedynie. A teraz mam coś ala podusie na odbycie, to chyba nie są hemoroidy? Nic nie swędzi, nie boli z tym,że delikatnie napompowane te miejsca. Może to normalne a może nie, już nie ogarniam jaki jest odbyt normalny
Gin pewnie skomentuje to - bo będzie chcąc nie chcąc zaglądać tam.

Tez mi sie wydaje ze to niestety hemoroid
Cytat:
To bardzo smutne. Nigdy nie przezyłam czegos takiego ale wyobrazam sobie co wy musicie czuć...i dlaczego musi się to dziać w dodatku spotyka to coraz wiecej kobiet. Niesprawiedliwy jest ten swiat. Mocno Cię tule

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Ahaaam, a wiwszco wystaje ? w sensie, czy to hemoroidy? Bo ja tam zajrzeć nie potrafię a zresztą...nawet nie wiem jak wyglądają hemoroidy

Nie to zebym szukala ale... W internecie znajdziesz wszystko

Stary 2018-04-11, 19:32   #2017
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Fak, kiedyś wpadnę do Ciebie na kluchy

Zapraszam

Polasia taaaak mam zamiar cc jakby co po 8 maja to będzie 38 tc ewentualnie kolejny tydz jak gina ofc powie ze jest ok

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Może głupie pytanie ale wiecie może czy kleszcz może przeskoczyc z psa na mnie ?

Może
Rok temu kot przyszedł z ogródka i normalnie się po kociemu otarł mi o nogi i łaził po mnie. Zabiłam dziada zanim się przylepił. Przy czym wete mówiła ze kleszcze nie wbity może przejść bo taki już co się wbił to nie ma szans.
Od ub roku dlatego okropnie kota „kleszczowo” czyścimy już od marca żeby nic nie przynosił nawet na sierści.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 19:33   #2018
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się Ja jadę na 15.50 ale mam godzinę jazdy...
Staram się nadrabiać, ale średnio mi to idzie.
Kciuki za pozostałe wizytujące i gratulacje wczorajszych
Domima wcale się nie dziwię, że coś Cię niepokoi, bo samo to że lada dzień może się zacząć jest stresujące. Doskonale Cię rozumiem Mam nadzieję, że dzisiaj lepiej.
Ja miałam gbs tylko z bożeny nikt mi nie grzebał w d...
Domii współczuję tego bólu u synka, a lekarz nie pomoże przy takich bólach? Ja jestem tak wrażliwa na swoje dziecko i tak panikuję, że byle katarek spędza mi sen z powiek.
Narazie obserwuje i jak cos to masuje, jakby sie powtarzalo czesto to zglosimy sie do lekarza. Dzis zglosilam problem w przedszkolu, po przedszkolu kazalam mu wiecej odpoczywac i nie meczyc nozek i poki co jest ok, zobaczymy czy bedzie spal czy znow obudzi sie z placzem - oby nie.
Cytat:
Nie bede szukac ale...moje jest gładkie, przyjemne w dotyku :hahah: wybaczcie za opis...martwię się jednakze... a gin na urlopie i nie wiem kiedy odpisze na moj problem.
No i generalnie nie swędzi, krew nie leci -a myslalam ze hemoroidy są obrzydliwe, szorstkie, krwawiące -tak je sobie skojarzyłam a tam na dole ładnie.

Coz za opis
Cytat:
Wiem! Masz racje. Zawsze jestem świadoma,że na gorsze rzeczy lekarze muszą patrzeć ale ten wstyd i tak się mnie trzyma

Dla mnie to jest tak nieprzyjemny temat ze wstydzilam sie przyznac mezowi
Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
podusia na odbycie

"rozwarcie lekkie jak naleśnik",
"podusia na odbycie",
jaką jeszcze poezją mnie tutaj zaskoczycie?
dopiero sie zaczna teksty jak sie dzieci na swiecie pojawia

Stary 2018-04-11, 19:35   #2019
Mirabilka
Zakorzenienie

Mamusie majowe 2018 cz. 10

U nas się sprawdza na kleszcz broadline ( u wete co kwartał ) jest tez dla psa wersja + krople takie typowe na kleszcze co się aplikuje od karku po ogon.
Jak miał jeden środek to rady nie dawał bo on często śpi u sąsiada pod krzakami w upał
Obroża się tez nie sprawdzała - miał często pod nią wbite kilka

Okropnie się boje dosłownie panikara kleszczowa ze mnie wiec kot ma przekichane

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 19:42   #2020
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Mam auto do odebrania :hurra:
Tylko jak ja się tam o tej porze dostanę na tę ich wioskę jak coś wymyślę to lecę po auto i na miasto

Udalo sie odebrac?
Byc moze pisalas gdzies dalej ale jeszcze tam nie dotarlam
Cytat:

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Super, że masz ją tak "pod ręką" w razie wątpliwości

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Też męża dzisiaj rano pytałam czy przypadkiem nie jest czwartek ale to chyba dlatego, że miał poniedziałek wolny i mi się przesunęły dni pracujące

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

"kupa czarna jak otchłań piekła"
mistrz!!
Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Jestem dziewczyny
Wczoraj się coś tam rozkopała przed spaniem ale dzisiaj cisza ... próbuje ja teraz kawa rozruszać ... trochę się stresuje - dobrze ze mam detektor ... nie wiem czy faktycznie tak się wycisza już przed wyjściem czy o co chodzi ... w każdym razie niepokoi mnie to ...
zaraz nadrobię jak tylko się trochę uspokoję ...

Domima jak tam?
Cytat:
Treść usunięta
1 opakowanie biore a pozniej juz sie przerzuce na zwykle duze podpaski a na lozko mam 3 podklady w torbie spakowane, jak bedzie mi potrzeba wiecej to mi maz dowiezie choc mam cicha nadzieje ze szybko wyjde do domu
Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Myślę że się wycisza przed porodem.

A ja Wam powiem że mi chyba faktycznie zaczął odchodzić czop. Na razie tak malutko, ale to chyba to.
Dopiero co testy robilysmy a tu juz czopy zaczynaja odchodzic

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
to ja też tak mam, ale to nie czop, na bank.
Wydaje mi się, że ten czop jest na tyle charakterystyczny, że raczej ciężko go z pomylić z czymś innym
Chyba bym nie chciala takiego czopa na oczy widziec w pierwszej ciazy nie widzialam, moze tym razem cialo oszczedzi mi tego widoku
Cytat:
Panikuj jak Ci wody odejdą a nie jak czopa zobaczysz
O to to! Choc ja jak mi wody odeszly bylam bardzo spokojna. Spakowalam sie w reklamowke, poszlam na dwojeczke, pod prysznic, ogarnelam bozenke, zjadlam, napilam sie herbatki i przyszlam budzic meza slowami "nie chce Ci przeszkadzac w spaniu ale jeszcze chwila i bedziemy musieli jechac na porodowke"

Stary 2018-04-11, 19:49   #2021
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 19:49   #2022
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:

Może, ale...kleszcze raczej wolą psiaki. A co psinka złapała kleszcza?

Stary 2018-04-11, 19:56   #2023
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Super ze wizyta udana,wysępiłas usg?
Dziwne to ze jedni tylko z pochwy a inni z dwoch miejsca moze nie czulas? No dziwne mi sie wydaje ze raz tak a raz tak,przeciez chyba sa jakies wytyczne tego badania i uzasadnienie skąd pobrac
Jestem wiecej niz pewna ze nic mi TAM nie majstrowal
Cytat:
Też tak słyszałam na SR

Domi dobrze, że jest dobrze i nie musiałaś ratować się ucieczką z samolotu

No, wpakowałam resztę ubranek do pralki. Zostały mi do wyprania chusty, szlafrok, maskotki i jakieś duperelki.

Skąd macie kaftaniki? Nie mam ani jednego i się zastanawiam czy kupować w ogóle
Ja kupilam jakies w smyku za grosze i jedne w pepco, w sumie mam moze z 6 par kaftanikow
Cytat:
Hurra mam audiankę ️ w na zakupy to już jutro na spokojnie pojadę sobie. A teraz co najwyżej mogę obiad zacząć robić phi bo zaraz moi będą

Jak ogarnę to doczytam Was

Super! ja sobie juz teraz nie wyobrazam nie miec samochodu i chyba bym sie zaplakala jakby mi sie popsul
Cytat:
Ale mi mała dzisiaj po szyjce skacze. Co chwilę mam takie ukłucie jakby mi ktoś szpilki wbijał

Znam to uczucie i nie zazdroszcze
Cytat:
Jak to dobrze, że mam komu ponarzekać. Mąż od razu panikuje jak słyszy takie wieści, więc wolę mu nic nie mówić

Co do panikujacego meza. Ostatnio lezalam dluzsza chwile na boku i przekrecilam sie na plecy a brzuch zostal na tej stronie na ktorej wczesniej lezalam (taki skrzywiony na jedna strone), maz jak to zobaczyl to wpadl w panike ze mala tam za duzo miejsca ma i za bardzo lata jak sie przekrecam z boku na bok. Zaczal panikowac ze jak sie przekrecam z jednej strony na druga to mloda czuje to tak jakby ktos nia szarpnal

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Treść usunięta
Tak zamierzam myc wlosy, jak nie umyje wlosow to czuje sie tak jakbym umyla sie tylko w polowie . Kupilam sobie nawet taki mini szampon na czas pobytu w szpitalu
Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
Hej,ja dalej cierpie, o.3 w nocy obudzil.mnie.bol, chyba juz lzejszy bo wytrzymuje bez paracetamolu jakos, ale.nie.moge jesc.

Dentystka powiedziala.ze.zab martwy,ktos.mi go ujowo.zaleczyl.no i teraz stan zapalny, slaby jest ,ale.ma.nadzieje ze.da.sie go przeleczyc ponownie, ale.do tego rtg potrzebne ale.to juz po.porpdzie,antybiotyk to narazie,zeby dotrwac, i usunac stan zapalny, a reszte juz po porodzie albo.leczenie albo.najgorsze wyrwanie

Ale kurcze po.co.mi.to teraz to.szok tyle.sie.wycierpialam.ze. pasc mozna

No bol.przokropny,wczoraj dobrze ze.mama z siostra mi pomogly a.pozniej.maz.wykapal i polozyl dzieci,bo.mialam wrazenie ze balansuje na granicy swiadomosci z bolu.

Dzisiaj.wizyta,wlasnie.cz ekam, pobrany rano.gbs

Pozniej ktg i ujowy zapis, skierowanie do szpitala mialam.miec jesli nie bedzie poprawy po.posilku, wlasnie.pamietam.ze.rumia nkowi mowilam ze.nie slyszalam nigdy ze do.ktg jakies anomalie moga wyjsc z braku posilku,okazuje sie ze tak i zapis jest dobry,czekam co.lekarz jeszcze powie.i tak to u mnie.

Ponadrabiam.ppzniej wybaczcie nie.wiem co sie dzieje zupelnie

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
Strasznie mi Ciebie szkoda mam nadzieje ze antybiotyk szybko zacznie dzialac
Cytat:
Treść usunięta
Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Załącznik 7503396
Załącznik 7503401Załącznik 7503406
Jakbym robila cos komus na zamowienie to te linie na a na pewno nie bylyby takie "od reki" ze miejscami grubsze miejscami ciensze. Wiecej nic nie zamowie od nich

Z daleka wyglada to ok, z bliska nadal niedopracowane

Stary 2018-04-11, 20:00   #2024
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:

Polasia taaaak mam zamiar cc jakby co po 8 maja to będzie 38 tc ewentualnie kolejny tydz jak gina ofc powie ze jest ok
To super

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Super! ja sobie juz teraz nie wyobrazam nie miec samochodu i chyba bym sie zaplakala jakby mi sie popsul
To prawda, że bez auta jak bez ręki. Tydzień czasu byłam uziemiona. Atrakcją była biedronka a mi mail przyszedł z pampersami to pojadę od razu odebrać je sobie od razu płyn i mleczko kupię
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 20:03   #2025
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po wizycie 36+3 tc waga 2500 g. Ogólnie wszystko dobrze. Za tydzień wizyta z ktg, bo zapis ktg będę miała już co tydzień do porodu.
Dziękuję za wsparcie
dobrze, że wszystko ok

domi, dobrze, że nie uciekłaś

ja pól dnia spędziłam na sprzątaniu ,drugie pół na placu zabaw torba dalej nie spakowana
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 20:03   #2026
polasia
Wtajemniczenie

A mi się wyć chce ciągnie mnie trochę blizna lub mięśnie po pierwszym cc bo trochę za córka się dziś nabiegałam jak na rowerze szalała. A teraz oczywiście się naczytałam o rozejsciu się blizny dobrze ze wizyta już w pon. Jutro już odpuszczam z nią rower.. Trochę poleze plackiem do poniedziałku (oprócz tych zakupow oczywiście co zaplanowalam)

Stary 2018-04-11, 20:05   #2027
rybcia34
Zakorzenienie

Też odebrałam dzisiaj pampersy za 1gr w rossku, email nie przyszedł ale z apką poszło

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
A mi się wyć chce ciągnie mnie trochę blizna lub mięśnie po pierwszym cc bo trochę za córka się dziś nabiegałam jak na rowerze szalała. A teraz oczywiście się naczytałam o rozejsciu się blizny dobrze ze wizyta już w pon. Jutro już odpuszczam z nią rower.. Trochę poleze plackiem do poniedziałku (oprócz tych zakupow oczywiście co zaplanowalam)

proszę nie czytać, odpoczywać i naleśnikować odpuść już bieganie za córką, koniecznie kochana

Stary 2018-04-11, 20:11   #2028
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2018-04-11, 20:23   #2029
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też. Pod koniec maja. I chrzciny jeszcze w kwietniu.

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Też tak mam

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

No pewnie

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

jesteśmy z Tobą myślami

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Kurde faktycznie..
Z daleka ładnie ale jak się przypatrzec to już nie tak fajnie

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

A bierzecie też zwykle majty do szpitala ? Jak długo chodzi się w tych siatkowych ? Zaraz po porodzie zakłada się ta wielka podpaske i te siatkowe galoty?

Chyba jestem jakas dziwna bo po synu bardzo krotko chodzilam w tych majtasach siateczkowych, jakos zaraz na drugi dzien zalozylam swoje majtasy (tylko wyzsze zeby mi rany nie uwieraly) i przerzucilam sie z podkladow poporodowych na zwykle podpaski
Cytat:
Ja spakowałam dwupak siateczkowych + 3 pary zwykłych bawełnianych, ale teraz się zastanawiam czy to wystarczy w razie czego mąż dowiezie.
W ogóle to chcę dodatkowo przygotować jakąś reklamówkę, która awaryjnie będzie w samochodzie - drugie opakowanie bella mama, jakieś zwykłe podpaski, ciuchy na wyjście dla mnie (chyba, że zmieszczę w torbie swojej, woda do picia bo w torbie mam tylko 2 butelki i nie wiem co tam jeszcze wrzucę. Tak w razie czego wolę żeby w samochodzie była reklamówka naszykowana żeby mąż nie latał i nie szukał.

Ja nie czytam - a jeśli będę miała ciśnienie jak na wizytach to czeka mnie cc, jeszcze pod znakiem zapytania stoi waga mojego kochanego klopsika ale nie czytam, bo to mi i tak nic nie da. Równie dobrze może się zacząć sn a skończyć cc, na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Nie martw się na zapas kochana
Przypomnialas mi ze musze przygotowac ciuchy na wyjscie dla mlodej i dla mnie. Jak mi maz po pierwszym porodzie ciuchy przywiozl to wychodzilam ze szpitala jak jakas bezdomna razem z tesciowa wybierali i skarpetek mi zapomnieli dac wiec wychodzilam z golymi nogami w adidasach
Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
A jak to jest ze sie krwawi po cesarce? Bo po sn no to jakos tak naturalnie wychodzi a jak przez brzuch wyjma dziecko to jak to sie dzieje ze sie krwawi potem?
I jeszcze myslicie ze moze byc tak ze jak pierwsze dziecko sie kp to moze byc tak ze nie da rady przy drugim kp?
Nie mam porownania do sn ale wydaje mi sie ze to bez roznicy czy cc czy sn
Cytat:
Zdrówko 🥂 nowe uzależnienie po tonicu
Załącznik 7503491

Az sie skrzywilam bo wszystkie soki pomaranczowe kojarza mi sie z kwasnym

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny patrzcie co mi koleżanka dzisiaj podesłała:
https://www.patpat.com/category/Baby...&utm_term=1218

Mają jakąś nowość, można płacić w PLN bo to tej pory tylko funciaki były
Ladne ale cena
Cytat:
Mam nadzieje, ze dziś normalnie usnę - bo niestety durna psycha działa tak, ze im bardziej człowiek zmęczony to potem się kręci.

Ale przynajmniej good news „ stary” do 12.05 w domu ale to już ostatni data potem ewentualnie po porodzie coś i praca, praca, praca. Jedynie co to musi jechać na 3 dni w przyszłym tyg jakiś pozytyw w tym dziwnym dniu!

Super! mysle ze wstrzelisz sie z porodem idealnie
Cytat:

Wydaje mi sie, ze jakby sobie po nim chodzil to moze, ale jak juz sie wbil to nie bedzie chcial zmieniac zywiciela.

Cukier po kolacji 150 dwie kromki z serem i ogórkiem + 2 ogórki kiszone i gorzka herbata litości...

Nie ogarniam tych Twoich cukrow
Cytat:
To super

To prawda, że bez auta jak bez ręki. Tydzień czasu byłam uziemiona. Atrakcją była biedronka a mi mail przyszedł z pampersami to pojadę od razu odebrać je sobie od razu płyn i mleczko kupię
Tydzien bez auta zaplakalabym sie na tej mojej wiosce chociaz jak auta nie mialam to busem do miasta jezdzilam, ale z mlodym to juz konkretna wyprawa byla
Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
dobrze, że wszystko ok

domi, dobrze, że nie uciekłaś

ja pól dnia spędziłam na sprzątaniu ,drugie pół na placu zabaw torba dalej nie spakowana
Mialam taki zamiar w pierwszej chwili

Stary 2018-04-11, 20:25   #2030
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Też odebrałam dzisiaj pampersy za 1gr w rossku, email nie przyszedł ale z apką poszło

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

proszę nie czytać, odpoczywać i naleśnikować odpuść już bieganie za córką, koniecznie kochana

Cytat:
Treść usunięta
Już się wystraszyłam więc muszę wrzucić na odpoczynek. I jeszcze mąż mnie wkurza, bo serio nie wspolczuje mi bólu. Pierwsza ciąża idealna. W tej się sypię z dnia na dzień. A on w twarz mi się śmieje że go rwa kulszowa boli i udaje mnie. Już mu powiedziałam żeby się odprd. Teraz poszedł mi po lody i słonecznik na agenta (już dawno nie jadłam i mam ochotę).

Stary 2018-04-11, 20:25   #2031
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Prosze teraz odpoczywac i nie czytac internetow

Stary 2018-04-11, 20:25   #2032
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:

Nie martw sie na zapas kochana i nie czytaj internetu pewnie za duzo dzis sie nabiegalas i cos tam sie nadwyrezylo, odpocznij
Cytat:
Chyba jestem jakas dziwna bo po synu bardzo krotko chodzilam w tych majtasach siateczkowych, jakos zaraz na drugi dzien zalozylam swoje majtasy (tylko wyzsze zeby mi rany nie uwieraly) i przerzucilam sie z podkladow poporodowych na zwykle podpaski Przypomnialas mi ze musze przygotowac ciuchy na wyjscie dla mlodej i dla mnie. Jak mi maz po pierwszym porodzie ciuchy przywiozl to wychodzilam ze szpitala jak jakas bezdomna razem z tesciowa wybierali i skarpetek mi zapomnieli dac wiec wychodzilam z golymi nogami w adidasachNie mam porownania do sn ale wydaje mi sie ze to bez roznicy czy cc czy snAz sie skrzywilam bo wszystkie soki pomaranczowe kojarza mi sie z kwasnym

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Ladne ale cena Super! mysle ze wstrzelisz sie z porodem idealnie Nie ogarniam tych Twoich cukrow Tydzien bez auta zaplakalabym sie na tej mojej wiosce chociaz jak auta nie mialam to busem do miasta jezdzilam, ale z mlodym to juz konkretna wyprawa byla Mialam taki zamiar w pierwszej chwili

Polecam sie na przyszlosc 😎 ja wlasnie wole sobie sama rzeczy na wyjscie ogarnac tylko nie wiem czy zmieszcze do torby czy po prostu w samochodzie beda.

Stary 2018-04-11, 20:26   #2033
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2018-04-11, 20:31   #2034
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Już się wystraszyłam więc muszę wrzucić na odpoczynek. I jeszcze mąż mnie wkurza, bo serio nie wspolczuje mi bólu. Pierwsza ciąża idealna. W tej się sypię z dnia na dzień. A on w twarz mi się śmieje że go rwa kulszowa boli i udaje mnie. Już mu powiedziałam żeby się odprd. Teraz poszedł mi po lody i słonecznik na agenta (już dawno nie jadłam i mam ochotę).

Utluklabym
Ja mojemu mowie ze jak leze i wstane to nie moge chodzic, nogi mi cierpna i kregoslup mnie tak boli ze sie nie moge wyprostowac. Od razu znalazl na to sposob - nie lezec
Cytat:
Nie martw sie na zapas kochana i nie czytaj internetu pewnie za duzo dzis sie nabiegalas i cos tam sie nadwyrezylo, odpocznij

Polecam sie na przyszlosc ja wlasnie wole sobie sama rzeczy na wyjscie ogarnac tylko nie wiem czy zmieszcze do torby czy po prostu w samochodzie beda.

Chyba awaryjnie spakuje gdzies na dniach i wrzuce do szafy niech ciuchy leza przygotowane

Stary 2018-04-11, 20:33   #2035
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:

Wrrr no co za facet! Typowy :/ jedz na zdrowko i oby dobre kupił bo inaczej pogadamy!

Stary 2018-04-11, 20:38   #2036
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
No właśnie muszę kupić chyba obroże. Wcześniej mialy jakieś kropelki ale jednak jakiś kleszcz się zdarzał. Teraz myślę o tych obrozach foresto

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:

Co ten cukier masakra

Stary 2018-04-11, 20:39   #2037
rybcia34
Zakorzenienie

Malutka mi stope trzyma jakoś między żebrami?! A pupą jest po drugiej stronie. Brzuch kwadratowy, twardy bo pupunia wypięta na maxa. Też tak czasem macie? Szturcham, głaszcze a ona nic, pręży się...czasem odpuści delikatnie i znowu...

Stary 2018-04-11, 20:40   #2038
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Jeszcze w parze z cukrem zeby mnie calkiem dobic wychodzi sobie nowy rozstep, tym razem nad pepkiem ale na szczescie malutki.
Jutro znow na ktg, mam nadzieje ze maly troche sie porusza i nikt mi tam nie bedzie marudzil.

Stary 2018-04-11, 20:41   #2039
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Może, ale...kleszcze raczej wolą psiaki. A co psinka złapała kleszcza?

Tak, ale ciocia mnie poratowala i wyciagla na szczęście.
Ale musimy jechać po coś na te dziady

Stary 2018-04-11, 20:41   #2040
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta
I to perfidna!

Cytat:
Utluklabym
Ja mojemu mowie ze jak leze i wstane to nie moge chodzic, nogi mi cierpna i kregoslup mnie tak boli ze sie nie moge wyprostowac. Od razu znalazl na to sposob - nie lezec Chyba awaryjnie spakuje gdzies na dniach i wrzuce do szafy niech ciuchy leza przygotowane

Złote rady zawsze w cenie

Cytat:
Wrrr no co za facet! Typowy :/ jedz na zdrowko i oby dobre kupił bo inaczej pogadamy!

Ma wytyczne, nie ma co

Ogólnie to dobry z niego człowiek, i mnie wręcza przy córce ale to jego naśmiewanie już mnie irytuje

A w ogóle miałam Wam pisać w pracy dopytuja się mojej szwagierki (bo to jedna wielka plota jest) ile już przytyłam jakby to bylo jakimkolwiek wyznacznikiem i aż się zważyłam. Wyszło już 12kg na plusie od początku. A szwagierce powiedziałam że 2100g - tyle co dziecko O.o nie była pocieszona że nie chce powiedzieć prawdy, ale w nosie to mam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości