Mamusie majowe 2018 cz. 10 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-12, 07:26   #2101
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 10

Dzień dobry ja jeszcze w łóżku, ale muszę powoli wstawać, bo Młody już szaleje po mieszkaniu
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 07:34   #2102
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 08:11   #2103
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Stokrotka - jak się się czujesz ?
Właśnie mi się śniło że rodzisz i obudziłam się i przyszłam zobaczyć jak się sprawy mają

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Co to bedzie jak sie zacznie na dobre z porodami,dopiero bedzie sen za snem

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 08:11   #2104
blaira
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Co za noc...7x wstawałam do
Coś czuje ze za dnia drzemka będzie.

Stokrotka, kciuki za ktg oby poszło sprawnie.
Co do jedzenia to u nas ok 15min przed działało by rozruszać dziecia.

Lady, mam nadzieje ze u Ciebie już poprawa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 08:17   #2105
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fryga777 Pokaż wiadomość
Dziś ja na dyżurze
Dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie gratulacje, bo dość że sama końcówka stresująca to jeszcze ta waga spędzała mi sen z powiek. Mam nadzieję, że teraz już do samego końca wszystko będzie ok czego i Wam życzę.
Lady współczuję bólu, ale jak stan zapalny to czy będzie chciała rwać, może jakieś okłady z czegoś by pomogły, mam nadzieję że Ci przejdzie. Trzymaj się
Domima jakoś Cię tu mało, wszystko dobrze? Anki też coś nie ma?
Domii gratuluję wizyty
Polasia ja mam córkę z września 2014 r i biegowy to jej najlepszy przyjaciel, a ponieważ mieszkam na wsi to jeździ po ulicy. Teraz staram się z nią nie wychodzić bo spory u nas ruch i boję się, że jej nie dam rady upilnować a dogonić ją na tym nie ma szans.
Ja muszę wszystko mojemu chłopu naszykować, bo w przeciwnym razie weźmie to co mu oddam w szpitalu przedszymane w reklamówce więc jak domii słusznie stwierdziła zalatuje bezdomnością.
Jestem zmuszona naszykować leginsy ciążowe i jakąś koszulkę, z bluzą czy kurtką myślę że sobie poradzi. Bo co prawda mam spodnie sprzed ciąży takie wysokie, ale obawiam się że mi z tyłka spadną...
Tyle się oczytałam i znowu zapomniałam o części odp.
Kciuki z cukry dla słodkich mam
Ciebie widze ze.ominelam ,gratulacje za wage o wizyte, dobrze ze u Was wszystko jak powinno byc

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Lady współczuję.tego bólu. Trzymaj się jakoś.

Dzisiaj nikt nie ma wizyty?

Mój syn uwielbia biegówke, szaleje tak że mąż nie może za nim nadążyć. Ja sama z rowerem już z nim nie wychodzę, u nas ruch spory niestety.
Na lato ma dostać taki z pedalami, już ciagle o nim mówi.
U nas to.samo biegowka to milosc odkad skonczyl.rok to.na mniejszej a.jak mial.2lata jiz dostal konkretna i smiga jak szalony

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Wszystko w porzadku - zadnych boli, czopow, skurczy. Chyba Adasiowi dobrze w brzuchu cala noc spalam nawet na siusiu nie wstawalam

Dzien dobry u nas tylko 5 stopni na termometrze, mam nadzieje ze to tylko z rana. Po ostatnich cieplych dniach to az taki dziwny ten chlod
Glukometr cwiczy moja cierpliwosc - dzis 91. Niby bez tragedii, ale jednak musi byc ponad norme
Dzis znow na ktg, od 11 niby moge przyjechac. Pojade jakos po 10 zeby kolo 11 tam byc i szybciej bedzie z glowy. Jak cos jecie/pijecie na rozruszanie dziecka to ile czasu przed? Jakos nigdy sie nie skupialam w jakim odstepie po posilku zaczyna dzialac na dziecko.
Lady ale Cie umeczy ten zab... Moze antybiotyk jeszcze nie zaczal dzialac? A bylas u jakiegos sprawdzonego dentysty? Czy pierwszy raz u niego?
Domima zglos sie!

Niby sprawdzony ale nie ufam jej tak na 100%, obudzilam sie i moze jakby mniej mnie bolalo
Ja tak.jadlam.z 30minut przed ktg, wez sobie sok jakis i popijaj przed ktg, oby nie.na czczo jak ja i tyle nerwow

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
FRYGA!!! oczy mi wypaliło z rana! "przedszymane"?! Wiem, wredna jestem

QAZSEW, SWEETMEDI, NALESNIKONA, MYBOYISMINE, LADYMAMA dzięki za odpowiedzi w sprawie ciuchów na wyjście

Dzień dobry tego pięknego słonecznego w Małopolsce dnia +10st i już po śniadaniu, wstawię pranie mężowe i idę dalej spać miłego dnia

oczy mi wypalilo ,nie moge

Stary 2018-04-12, 08:19   #2106
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Chyba jestem jakas dziwna bo po synu bardzo krotko chodzilam w tych majtasach siateczkowych, jakos zaraz na drugi dzien zalozylam swoje majtasy (tylko wyzsze zeby mi rany nie uwieraly) i przerzucilam sie z podkladow poporodowych na zwykle podpaski Przypomnialas mi ze musze przygotowac ciuchy na wyjscie dla mlodej i dla mnie. Jak mi maz po pierwszym porodzie ciuchy przywiozl to wychodzilam ze szpitala jak jakas bezdomna razem z tesciowa wybierali i skarpetek mi zapomnieli dac wiec wychodzilam z golymi nogami w adidasach
Byłaś modna zanim to stało się modne

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 08:20   #2107
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dzieki noc w miare, wczoraj wzielam.na sam koniec jeszcze paracetamol, i dopiero o 5 mnie obudzil bol, ale stlumilam go i usnelam.jeszcze :/
Tobie tez wspolczuje nocki,bo to.wkurza,niby i nic nie dokucza ale wez i nie spij.ja sobie w takich momentach mysle jak przerypane maja ludzie co ogolnie maja problemy ze snem

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Co za noc...7x wstawałam do
Coś czuje ze za dnia drzemka będzie.

Stokrotka, kciuki za ktg oby poszło sprawnie.
Co do jedzenia to u nas ok 15min przed działało by rozruszać dziecia.

Lady, mam nadzieje ze u Ciebie już poprawa

7 razy do.wc? co to za szalenstwa? Na siku?

Stary 2018-04-12, 08:20   #2108
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
Ciebie widze ze.ominelam ,gratulacje za wage o wizyte, dobrze ze u Was wszystko jak powinno byc

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

U nas to.samo biegowka to milosc odkad skonczyl.rok to.na mniejszej a.jak mial.2lata jiz dostal konkretna i smiga jak szalony

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Niby sprawdzony ale nie ufam jej tak na 100%, obudzilam sie i moze jakby mniej mnie bolalo
Ja tak.jadlam.z 30minut przed ktg, wez sobie sok jakis i popijaj przed ktg, oby nie.na czczo jak ja i tyle nerwow

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

oczy mi wypalilo ,nie moge

czyli jak ze wszystkim- każdy ma swoje upodobania

u mojego tak było z hulajnogą... Podczas szybkich zakupów w decathlonie, przechodziliśmy obok i po prostu wziął, i zaczął jechać... i tak kolejny rok
Lady, a rowerki z bocznymi kołąmi masz może do polecenia jakieś konkretne? Albo na co zwrócić uwagę? Bo ja ukierunkowana na decathlon, a może coś innego?
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 08:28   #2109
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam sie na przyszlosc 😎 ja wlasnie wole sobie sama rzeczy na wyjscie ogarnac tylko nie wiem czy zmieszcze do torby czy po prostu w samochodzie beda.

Ja pewnie zostawię w domu z kartką opisującą na jaką okazję ma mi przywieźć

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Ciazowe sie nadadza 👍 ja myslalam o luzniejszej sukience na wyjscie (tzn. licze ze bedzie luzniejsza skoro teraz brzuch w nia mieszcze) tylko teraz pomyslalam, ze moze byc ciezko jak przyjdzie mi nakarmic malego gdzies w drodze, ale z drugiej strony to ok. godzina drogi to chyba maluch tak czesto nie je?
Na początku przerwy między karmieniami są dłuższe, gdzieś po dwóch tygodniach zaczyna się akcja "na żądanie"

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Ciąża piękny stan Ja biorę te w których pojadę. Raczej legginsy ciążowe wezmę, bluzkę jakąś i sweter w razie co. Jestem chuda jak patyk, ale nie spodziewam się wskoczyć od razu w spodnie 34.. Brzuch trochę jeszcze mi został po pierwszym porodzie i w spodniach ciążowych spokojnie z tydzień jeszcze chodziłam oddam mężowi tylko majty i skarpetki i naszykuje sobie "świeże"
Też planuję legginsy, koszulkę i jakąś narzutkę

A taka ładna miłość...

Stary 2018-04-12, 08:29   #2110
blaira
Wtajemniczenie

Lady, no właśnie na siku ... nie wiem co było grane
Czy ułożenie młodego...cholera wie.

Dobrze ze już Ci lepiej.

W super pharm promo na pampers premium care za 39zl ale nie wiem jakie paczki. Któraś się orientuje ile jest w rozm 1 i 2?

blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 08:31   #2111
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość

u mojego tak było z hulajnogą... Podczas szybkich zakupów w decathlonie, przechodziliśmy obok i po prostu wziął, i zaczął jechać... i tak kolejny rok
Lady, a rowerki z bocznymi kołąmi masz może do polecenia jakieś konkretne? Albo na co zwrócić uwagę? Bo ja ukierunkowana na decathlon, a może coś innego?
Mój Synek jak dostał hulajnogę rok temu to też miłość, ale rowerek biegowy też ma tak długo , a dopiero teraz czasem go ruszy

przede mną kolejne pranie, prasowanie
Stary 2018-04-12, 08:35   #2112
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kp. Przy założeniu porodu zdrowego dziecka o czasie, to myślę, że łatwo sobie czasem strzelić w kolano na samym początku, żeby sknocić, niezależnie które to dziecko.
Zakładając, ze kobieta chcę kp i w szpitalu są położne z wiedzą laktacyjną, to już jest połowa drogi do kp

Jak słyszę o położnych dającym noworodkom butlę z mm, to myślę, że przy założeniu, że mama chce karmić piersią, miło by było gdyby spróbowały z kubeczka, albo strzykawki... Przy takich mikro ilościach, to nie jest problematyczne, a jeden ewentualny problem mniej.
Albo z glukozą

Szczerze mam nadzieję, że trafię na personel nastawiony pozytywnie do kp i któremu będzie się chciało mi pomóc w razie problemów. Piersi mam duże, ale po ściśnięciu sutek "chowa się" lekko w brodawkę, więc zastanawiam się nad zakupem nakładek.

A taka ładna miłość...

Stary 2018-04-12, 08:36   #2113
rybcia34
Zakorzenienie

Heej

Lady kochana, tak Ci tego bólu współczuję... nie faszerowałabym się tak tymi tabsami, skoro nawet nie pomagają. Wyrwać tego dziada trzeba

Kinia czyli jednak chodziło o kopniaczki w żebra. No to szczęściara jesteś bo żebra tak Cię nie bolą a ułozony jest główką w dół?

Stary 2018-04-12, 08:40   #2114
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
jak wyszłam to tankowałam auto i wzięłam hotdoga z sosem duńskim jak zajechałam do domu zjadłam pomarańcza, pasek czekolady i wypiłam szklanke soku jabłkowego , bo sok jabłkowy na niego działa, i tak się rozbrykał,ze znowu w drugą stronę ciężko o zapis, bo tak się rozbrykał
Uwielbiam sos duński

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Dzisiaj koty urządziły mi pobudkę o 4:30 zrzucając moją torebkę usnąć potem to wyczyn nie z tej ziemi

A taka ładna miłość...

Stary 2018-04-12, 08:45   #2115
sweetmedi25
Zakorzenienie

Dzień dobry ja jeszcze w łóżku Mała czkawki dostała i się kręci od rana. Jak moje dziecko po urodzeniu będzie tak ruchliwe to ja nie wiem. coś czuję że mały grzeczny dzidziuś to nie będzie
Lady jak się czujesz?
Blaira współczuję tak czestego wstawiania. Mi sie zdarza w nocy chodzić do łazienki tylko raz w ciąży

sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 08:45   #2116
polasia
Wtajemniczenie

Lady niestety aż takich tajemnic babcia męża nie wyjawiła
Zmniejszenia bólu Ci życzę

Fryga moja coś tej biegówki nie może załapać. Ale teraz już nie problem jak na rowerze śmiga. My na osiedlu po drogach rowerowych najczęściej więc niby bezpiecznie, ale jeżdżą po nich też normalni użytkownicy więc też muszę uważać na nią

Domi współczuję nocy, ale właśnie tak u mnie wyglądała noc ostatnio odespij chwilę sobie jak mały będzie w przedszkolu

Stokrotka kciuki za ktg

Ooo skorpio na posterunku poprawnej polszczyzny

polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 08:46   #2117
_groooszek_
Zakorzenienie

Czy któraś z Was ma biustonosze do karmienia z bonprix?

A taka ładna miłość...

Stary 2018-04-12, 08:47   #2118
sweetmedi25
Zakorzenienie

Groszku mi koleżanka poleciła aplikację happy baby

sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 08:58   #2119
Qazsew
Zakorzenienie

Dzien dobry
U mnie tez słoneczko
Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Straszny sen , nie może spać , zginął mu miś
Dzieci są udane

Juz niedlugo sama sie przekonasz jak bardzo
Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
FRYGA!!! oczy mi wypaliło z rana! "przedszymane"?! Wiem, wredna jestem
jak bedziesz z nami na bieząco jak oczy wypalone?! a serio to mi spokojnie mozna wytykac takie bledy jak cosale podejrzewam ze jak ktoras tu walnie jakis kwiat polszczyzny to z rozkojarzenia albo pospiechu

ladymama oby ból odpuscil calkiem
stokrotka nie wiem czy picie czegos przed ktg to dobry pomysl,bo ja rano wypije szklanke herbaty do sniadania,zrobie siku ze trzy razy a i tak jak zajade na ktg to ciezko mi wylezec te 20minut jak sie dziecko gdzies rozciagnie w rejonach pęcherza
domimazet jak tam u Ciebie?
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 08:59   #2120
_Nat_
Wtajemniczenie

Hej : )
Co do ciuchów na wyjście, ja przygotuję sobie taki bardziej stylowy, półelegancki dresik (jak to brzmi...)

Dziś wg OM 36+0 = 90 % ciąży. :O

Ostatnio ciągle mi się odbija i bardzo pogorszyło mi się jeśli chodzi o refluks. Też macie ten problem?

I zauważyłam, że mogę stać/łazić i leżeć, a najgorzej mi jest w pozycji siedzącej.

Domimaaaaaaaaaaaa ??!! gdzie Ty?
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 09:03   #2121
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 09:07   #2122
_groooszek_
Zakorzenienie

Lecę do lidla po zakupy spożywcze i lody na promocji

A taka ładna miłość...

Stary 2018-04-12, 09:11   #2123
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Chyba Brunetka zamawiala o ile sie nie myle.

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Hej : )
Co do ciuchów na wyjście, ja przygotuję sobie taki bardziej stylowy, półelegancki dresik (jak to brzmi...)

Dziś wg OM 36+0 = 90 % ciąży. :O

Ostatnio ciągle mi się odbija i bardzo pogorszyło mi się jeśli chodzi o refluks. Też macie ten problem?

I zauważyłam, że mogę stać/łazić i leżeć, a najgorzej mi jest w pozycji siedzącej.

Domimaaaaaaaaaaaa ??!! gdzie Ty?
Tez mam ten problem

Kurcze zasnelam i wygrzebalam sie z lozka dopiero przed 9 zjadlam sniadanie dopiero. Musze sie ogarnac, bo jeszcze w pizamie siedze.
Dzis na obiad przez Was kotlety z piersi, ziemniaki i mizeria chociaz ja za mizeria nigdy nie przepadalam, ale zrozum tu kobiete w ciazy 😂😂
Dzis 12.04 - do tp zostalo 30 dni

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 09:13   #2124
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2018-04-12, 09:17   #2125
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis na obiad przez Was kotlety z piersi, ziemniaki i mizeria chociaz ja za mizeria nigdy nie przepadalam, ale zrozum tu kobiete w ciazy 😂😂

U mnie dzisiaj naleśniki

30 dni, robi wrażenie

A taka ładna miłość...

Stary 2018-04-12, 09:17   #2126
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
niee... ja kupiłam w HM, pewnie tam jeszcze dokupię

Cytat:
Chyba Brunetka zamawiala o ile sie nie myle.

Tez mam ten problem

Kurcze zasnelam i wygrzebalam sie z lozka dopiero przed 9 zjadlam sniadanie dopiero. Musze sie ogarnac, bo jeszcze w pizamie siedze.
Dzis na obiad przez Was kotlety z piersi, ziemniaki i mizeria chociaz ja za mizeria nigdy nie przepadalam, ale zrozum tu kobiete w ciazy

30
Stary 2018-04-12, 09:19   #2127
rybcia34
Zakorzenienie

Patrzcie co dla mojej Lilki uszyła Pani jestem zauroczona....received_1797663763619912.jpeg

Stary 2018-04-12, 09:20   #2128
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Szalona ciężarówka -pomyśleli

Stary 2018-04-12, 09:23   #2129
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
Patrzcie co dla mojej Lilki uszyła Pani jestem zauroczona....Załącznik 7503976

świnka ciekawy pomysł
Stary 2018-04-12, 09:25   #2130
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:

nie mam pojęcia zielonego, bo sama jestem jeszcze przed zakupem, tzn. z bocznymi kołami mam nadzieje,ze już nie, tyl;ko pojedzie na takim.
Mój dalej na biegówce, kupiliśmy Puky XXL i śmiga na nim, ale już bardziej się męczy więc chcemy na pedały spróbować

ale temat jeszcze nie ruszony, ja bym chciała chyba bmx, nie wiem, czy istnieje jeszcze coś w stylu jak kiedyś ;/

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Lady, no właśnie na siku ... nie wiem co było grane
Czy ułożenie młodego...cholera wie.

Dobrze ze już Ci lepiej.

W super pharm promo na pampers premium care za 39zl ale nie wiem jakie paczki. Któraś się orientuje ile jest w rozm 1 i 2?

oj to pewnie tak lezy, ja tak w pierwszej ciąży cały czas miałam, ze wyjście do galerii to męka, bo co pare minut do wc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości