|
|
#151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#152 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszyscy omijają wzrokiem mój brzuch, a w ciąży jest nas kilka Chyba padnę z głodu.. Spaceru nie będzie Dzięki za wsparcie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#156 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do mojego nastroju, to dzisiaj rano jeszcze porozmawiałam z mężem, trochę pomogło, ale jednak On do końca nie rozumie z czym ja sie borykam. Najchętniej na siłę by mnie wypchnął, żebym z kimś poszła na spacer, pogadała - a ja zwyczajnie nie mam na to ochoty, nie chce gadac o tym co przeżywam, bo i tak w sumie nikt tego nie rozumie, to już wolę półsłowkami tu coś bąknąć niż tak sie komuś spowiadać na żywo, np. sąsiadce, w oczekiwaniu na to, że mnie pogłaszcze przytuli i powie, że będzie dobrze. nie lubie takiego czegoś i na siłe nie bede tego robic. A te podkłady znalazłam na gemini, ale cena adekwatna co do wielkości 35 szt. za ok. 30 zł, zastanawiam się czy wrzucić taka jedną paczkę, i jedną tych mniejszych do przewijania dzieciątka 40x60....Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spełniłam swoje male marzenie i na śniadanie zjadłam cieplutkiego tosta z masłem i miodem ! Ciekawe jaki cukier będzie Oby dobry, bo był taki pyszny, że jeszcze bym zjadła
|
||||
|
|
|
|
#157 |
|
Wtajemniczenie
|
Camelitos hah mi też się tak wydawało
Zua :przytulam: nic na siłę Widocznie tak najlepiej Ci idzie radzenie sobie za soba I lepiej nie pisz o jedzeniu ommmmm Emma gratki za trzeci trymestr! Wow ! U mnie to już za parę dni... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-04-12 o 09:53 |
|
|
|
|
#158 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musiałaś być na czczo? Na morfologię nie trzeba chyba że badasz poziom glukozy---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
w ogóle tyle planów miałam czego ja nie będę robić, a zostały 3miesiace!
|
||
|
|
|
|
#159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio jak byłam to dziewczynie przede mną nie pobrali bo nie była na czczo.. A miała zwykle badanie krwi. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
możliwe, że tamta miała coś więcej niż zwykłą morfologię, ale ogólnie nie trzeba ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- "Obecnie nie ma takich zaleceń – uważa się, że nie ma konieczności pobierania krwi na morfologię rano, na czczo. To zalecenie dotyczy jednak wielu parametrów biochemicznych, które bardzo często zleca się razem z morfologią. Stąd przekonanie, że odnosi się to również morfologii. Należy pamiętać, że: 1. spożycie posiłku wpływa na zwiększenie liczby białych krwinek – według podręcznika różnica liczby leukocytów w stosunku do wartości mierzonej na czczo może wynosić do 5%. Dane z piśmiennictwa sugerują, że ta wartość jest w różnym stopniu niedoszacowana. Potwierdzają to również moje własne doświadczenia. 2. niektóre parametry morfologii wykazują zmienność okołodobową – najmniejsze stężenie hemoglobiny obserwuje się w nocy, a największe między 6:00 a 18:00. Wahania sięgają 15%. Liczba eozynofilów jest największa przed świtem, najmniejsza wieczorem, a obserwowane różnice wynoszą nawet 40%. 3. lipemia występująca po posiłku może (w zależności od użytej metody oznaczania) wpłynąć na niedoszacowanie stężenia hemoglobiny i liczby leukocytów, a także nasilać hemolizę erytrocytów w próbce wynaczynionej krwi. 4. wysiłek fizyczny może prowadzić do zwiększenia liczby leukocytów, choć doniesienia na ten temat są sprzeczne (wg niektórych danych ten wpływ jest znikomy, wg innych – bardzo duży; może to być kwestia osobnicza). Podsumowując: nie ma formalnych wymogów pobierania krwi na morfologię na czczo, choć w przypadku wyników granicznych lub niezgodnych z obrazem klinicznym warto powtórzyć badanie rano, na czczo, np. przy okazji poszerzania diagnostyki laboratoryjnej". (2015) ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Np w szpitalu pobierają przy przyjęciu, u mnie o 21 i tego się trzymają
|
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż w sumie jeszcze mi się nie zdarzyło żebym szła tylko na morfologie ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Bursztynku trzymaj się mocno
![]() Jeśli mogę Wam coś poradzić to z mojego doświadczenia dla dziecka najlepsze są podkłady 60x40 (ewentualnie większe te 90x60 choć domowe przewijaki mają chyba 70xm długości)). Ja dla synka miałam z Akuku kilka paczek po 5szt,bo w szpitalu na przewijak kladlam cały czas i potem z początku w domu. A na łóżko dla mamy to faktycznie albo 90x60 albo nawet większe żeby mieć komfort Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Widzę, że nie tylko mnie wczoraj wieczorem dopadł gorszy nastrój. Wahania miałam straszne rano najszczęśliwsza,a wieczorem masakra nabrałam sobie problemów do głowy i sama je stworzyłam. Biedny mój mąż bo mi już przeszło rano, a on teraz po moim wylewie rozmyśla. Po za tym miałam taki koszmar w nocy, że aż gęsiej skórki dostałam. Śniło mi się, że idę do toalety (bardzo realny sen) i mnie ktoś w drodze złapał w pół za brzuch i gdzieś wynosił coś w stylu potwora br..,po przebudzeniu długo zasnąć z powrotem nie mogłam. Bursztynku trzymam kciuki, żeby już Ci odpuściły te skurcze. Emma gratulacje już III trymestru ja zgodnie z rozpiską na pierwszej stronie za tydzień dołączę do Ciebie. A ja jutro idę robić glukozę troszkę się stresuję, żeby podołać i nie zwrócić tego. Zwłaszcza, że to na czczo i rano. Mąż wziął specjalnie wolne, żeby mi towarzyszyć i potem mamy parę planów liczę, że mi samopoczucie na to pozwoli. |
|
|
|
|
#166 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie sobie uświadomiłam, że jeszcze muszę pójść do ortopedy, żeby potwierdzić czy nie ma przeciwwskazań do porodu sn ![]() A i wczoraj w ogóle nie byłam u okulisty, bo odwołali wizytę, więc to też jeszcze mi zalega Cytat:
Cytat:
za III trymestr.U mnie dzisiaj zaczynamy 28+0 ![]() Cytat:
Informuj nas na bieżąco jak sytuacja się kształtuje. W szpitalu zawsze bezpieczniej, tym bardziej że ktg rejestruje skurcze. Codziennie masz robione ktg? Szyjkę Ci sprawdzają? Nic się nie dzieje? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do podkładów to ja kupiłam 2 x te podkłady 40x60, bo zakładam że przy częstotliwości przewijania maluszka to będzie się zużywać z prędkością światła No i zawsze można na łóżku położyć dwa te mniejsze podkłady zamiast 1 dużego Nad kupnem tych dużych się zastanawiam ![]() Jeśli chodzi o książki to też nie przeczytałam jeszcze wszystkich (czytam 3-cią z 5ciu kupionych :brzydal), a dziś właśnie jeszcze złożyłam zamówienie na "po prostu piersią" ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie będzie źle |
|
|
|
|
|
#168 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
![]() Ovejita czasami robią 2 razy dziennie ktg, wczoraj nie miałam, bo nic mi nie było. Szyjka na szczęście nadal w normie długa i twarda. Zobaczymy co będzie dalej.....pozostało czekać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Witam się po jakże długiej przerwie, ale odnalazłam się i jestem. Mam nadzieję że mogę jeszcze do Was aktywnie dołączyć
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne Z wyprawką też Wam nieźle idzie, u mnie jakieś parę ubranek, ale to pewnie magia kolejnej ciąży![]() U mnie nie składało się z pisaniem, ciągle jakieś choroby... Teraz w końcu ładna pogoda, aż chce się żyć i dzieci zdrowe za to u mnie jakoś nastrój średni, brzuch jakiś ogromny mi się wydaje i we wszystkim wyglądam jakbym się do porodu wybierała do tego moje wyniki kiepskie , tylko coraz mniej hemoglobiny i po dzisiejszej wizycie mam skierowaniedo szpitala ale jeszcze skonsultuję się z drugim ginem .... Na szczęście mała dobrze rośnie u nas 28+1 tcBursztynku trzymam kciuki żeby wszystko było ok! Wybaczcie, że się nie odniosę do wszystkich , postaram się na bieżąco! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
spoznione ale szczere. Moj syn urodzil sie w dzien tej katastrofy takze ten dzien obchodzimy radosnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Bursztynku trzymam mocno kciuki. Na grupie na fb na lipcówkach mamy pierwszego dzidziusia. Dziewczynka 730g i 33cm. Jakoś mnie to zszokowalo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#172 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm nie wiedziałam, ze można inaczej dobrze wiedzieć! Cytat:
|
|
|
|
#173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też ostatnio miałam "kryzys słonia" we wszystkim źle się czuję, nic nie mogę znaleźć w sklepie żeby pasowało na brzuch...Cytat:
|
|
|
#174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wracaj do nas Blanka czytałam właśnie oby się małej udało
|
|
|
|
|
|
#175 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj miałam kompletny spadek nastroju, ale dziś jakby lepiej.
Na 17 mamy pierwsze spotkania w szkole rodzenia, może w końcu porcja wiedzy zadziała na mnie uspokajająco ![]() Na poprawę humoru oglądam dzisiaj kocyki bambusowe z Lullalove i zastanawiam się nad rozmiarem, 100zł kosztuje 80/100 cm a 144zł 100/120 cm, warto wziąć ten większy żeby był na dłużej ? czy to już lekka przesada z rozmiarem? jak mam tyle zapłacić to wolę już dać nawet te 44zł więcej i dłużej go używać A co do wyników krwi, ja zawsze robię cały pakiet zlecony przez lekarza, więc jest kilka rzeczy nie tylko morfologia i zawsze jestem na czczo. Nawet jeśli można być po jedzeniu to jednak bałabym się że wyniki będą zafałszowane i trzeba by było powtarzać że na pewno wszystko ok
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-04-12 o 13:34 |
|
|
|
|
#176 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oczywiście że zapraszamy do pisania razem z nami Kiedy masz wizytę u drugiego gin? Cytat:
to chyba mama z końca lipca, prawda? Jak się czują?Ja byłam w sklepie po mięso na obiad i muszę śmigać jeszcze raz po marchewkę i cebulę, Bo nie chciałam za dużo dźwigać. Przynajmniej będę miała 15 minut spaceru ![]() Dziewczyny, kupujecie specjalny kosz na pieluchy niwelujacy zapachy albo specjalne worki? |
|||
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miala zatrucie ciążowe i musieli szybko ciąże rozwiązać,bo życie mamy było zagrożone, z tego co zrozumialam. Nie wiem jak mała się czuje. Ale straszny maluszek.. ![]() Ja nie kupuje żadnych koszy, może kupię kilka szt. Tych woreczkow, jakbym miała pampersa u znajomych zmieniać ale w domu, czy u bliskiej rodziny nie planuje jakoś specjalnie zapachów z pampersa masować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#179 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwłaszcza tak jak ja w bloku nie mam tego gdzie wynieść, do tego lato, ciepło, kupa.. nieee z całą miłością do maleństwa ![]() Cytat:
|
|
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
Cambria witaj!
Emma gratuluję III trymestru, u mnie za 3 dni ![]() Zua ech z tymi nastrojami raz lepiej, raz gorzej.. byle do przodu! Bursztynku trzymaj się tam! Dobrze, że masz wsparcie w koleżance z sali, w kupie raźniej! ![]() Patrycja dziękuję! Wszystkiego najlepszego dla synka! Aska też idę jutro na glukozę. Sobie dzień wybrałam - piątek 13stego ![]() Ovejita też nie kupuję woreczków. Kiedy teraz masz okulistę? Wkurzyłam się. Siedzę w domu, czekam na kuriera, a tu komunikat, że dostarczona Pewnie dał sąsiadowi, tylko któremu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

co to tak się ludzie rzucili na badania, mogliby też Ciebie przepuścić 
oczywiście ludzie nie zauważyli że jesteś w ciąży bo i po co 

35 szt. za ok. 30 zł, zastanawiam się czy wrzucić taka jedną paczkę, i jedną tych mniejszych do przewijania dzieciątka 40x60....
z reguły jem taką kanapkę przed snem, kiedy mam mega ochotę na słodkości 

za III trymestr.

Nad kupnem tych dużych się zastanawiam
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne
Z wyprawką też Wam nieźle idzie, u mnie jakieś parę ubranek, ale to pewnie magia kolejnej ciąży
za to u mnie jakoś nastrój średni, brzuch jakiś ogromny mi się wydaje i we wszystkim wyglądam jakbym się do porodu wybierała
ale jeszcze skonsultuję się z drugim ginem .... Na szczęście mała dobrze rośnie
, ma przyjechać za tydzień i wracała 60 km do domu
W głowie mi się to nie mieści, więc albo oszukuje z terminem porodu, albo nie wiem co. Ogólnie ta ciąża jest mega dziwna, jakieś tajemnice, cuda, wianki.