|
|
#751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część III
Cytat:
![]() Zawsze jeśli tylko zajdzie taka potrzeba jesteśmy chętne do pomocy - wysłuchania, pocieszenia, zrozumienia, podania wirtualnego rękawa do wypłakania... (no bo w końcu kto ma Ci pomóc, jak nie włosomaniaczki ) , Cytat:
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
mam dziwne pytanie
deszcz niszczy włosy?
|
|
|
|
|
#753 |
|
Zadomowienie
|
Kiedys moze i deszczowka nawet dobrze na wlosy dzialala, dzis w zanieczyszczonych, zadymionych miastach wole na dzialanie deszczu wlosow nie wystawiac, jak mnie zmoczy to zawsze plucze czysta.
|
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
Co tu tak cicho?
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Jej aż brak mi słów po przeczytaniu historii o kotkach
Winiłabym tu przede wszystkim rodziców. To oni powinni wpoić tym dzieciom już od najmłodszych lat pewne normy zachowań.Olu śliczne włoski ![]() Emilio wiem co czujesz Czasem spotyka się w życiu takie osoby, na które jesteśmy skazane i mimo najlepszych chęci poprostu ich nie trawimy i nie ważne jak bardzo się staramy.Dobranoc |
|
|
|
|
#756 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Opalenizna jest tylko latem, szybko się opalam, po lecie bardzo bladnę (co widać na pierwszym zdjęciu .No ja też się wstydzę. Nie chce się odzywać, bo się boję, że powiem coś głupiego, albo nieśmiesznego i że mnie nie zaakceptuje nowe towarzystwo. Jak już coś mówię w tym towarzystwie to strasznie powoli, staram się układać słowa, nienaturalne to jest :/. Nienawidzę tego w sobie. Przy znajomych to jestem duszą towarzystwa za to. A zabawa wczoraj udana była. Tylko za dużo solenizantka postawiła - piwo, wino, wódka. Dzisiaj moja głowa pulsuje i chyba zaraz wybuchnie .Cytat:
.Ale że na pierwszym zdjęciu, te krótkie wyprostowane włosy ? O mamusiu jak ja rozpaczałam jak przyszłam z fryzjera, że mnie tak opitoliła (to było kilka dni po obcięciu to zdjęcie w październiku). dziękuje |
||
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzien dobry
|
|
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
a no nie wiem właśnie
![]() Dzień dobry
|
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ja się wczoraj nie odzywałam bo mój facet zachorował Martwiłam się strasznie o niego. Miał 41 stopni gorączki i na dodatek został sam w Anglii Ja w POlsce, przyjaciel poza Londynem. A tak BTW wciąż niewiem jak tego Waxa użyć Ja go stosowałam przed myciem, bo jak użyłam po myciu to miałam streasznie obciążone włosy. A przed myciem jak używałam to były ładne. Może użyje przed myciem na mokre? Co wy na to? Czy bardzo źle jak przed myciem nałożę?
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Co do historii z kociakami - nie wiem, co na miejscu rodzica zrobiłabym swoim dzieciom, żeby zrozumiały, że kot to żywe stworzenie, a nie zabawka. Ale na pewno nie popuścłabym tego płazem ![]() Jeśli chodzi o waxa ja nakładam go ani to przed, ani po myciu. Włosy myję średnio co 3 dni, więc np. drugiego dnia używam waxa na suche włosy, spłukuję wodą i daję im wyschnąć. Trzeciego dnia już normalnie myję. Moje włosy, a raczej końcówki doprowadzają mnie do szału Czy to reguła dla długich włosów? Chyba muszę je ściąć .
|
|
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieńdoberek!
![]() Cytat:
ja waxa używam tak - myję wlosy, troszke osuszam recznikiem, makładam waxa, idę do sauny, po zakończonych wizytach na saunie spłukuję waxa. czasem myję głowę, czasem nie - jesli nie mam czasu na dokładne spłukanie waxa to myję bo jak sie go dokładnie nie spłucze to moje włosy są troche obciażone. |
|
|
|
|
|
#762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
] końce
|
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olejkiem rycynowym. Bardzo bym chciała je zregenerować bez konieczności podcinania, bo jak mam iść do fryzjera to mam gęsią skórkę. Zawsze mylą dwa centymetry z pięcioma. Ostatni raz to byłam na pewno ponad 3 miesiące temu.
|
|
|
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do olejowania - rycyna się tak nie sprawdzi jak kokos czy olej palmowy. Jeśli masz kokoska w domu to spróbuj się na niego przerzucić. Powinien pomóc (niestety gwarancji nie dam )
|
|
|
#766 |
|
Zadomowienie
|
Hula albo mieszaj oleje, to daje dobre efekty. Ale ze wszystkich najbardziej lubię oliwę z oliwek, daje najlepsze efekty. Zaniedbałam olejowanie
ostatnio, od następnego tygodnia się poprawiam
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
#767 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Mam dość nietypowy (chyba) problem. Mam "sianowate" włosy, na które kompletnie brak mi pomysłu. Brzydko wyglądają gdy są rozpuszczone, więc cały czas wiąże je w kucyk. Prostowanie puszy je jeszcze gorzej. Stosuję różne specyfiki wygładzające, jem skrzyp polny itd., ale nic nie pomaga. Zaczynam się zastanawiać czy jest może jakieś specjalne cięcie dla takich włosów? Byłam u różnych fryzjerów/fryzjerek, ale zawsze kończy się na kucyku. Trochę to monotonne ;] Jeśli macie jakieś przykłady fryzur to proszę o pomoc (mam włosy do ramion). P.S. Szukałam podobnego wątku na forum, ale nie znalazłam. Jeśli jednak gdzieś jest - sorry za dublowanie ;] Pozdrawiam!
|
|
#768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za wskazówkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[pisząc o olejowaniu nie chodzi mi o maseczki olejowo-mixowe tylko o stosowanie oleju jako serum na końce]
|
|
|
#770 |
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek maniaczki
wczoraj bylam na oblezeniu Malborka przyznam sie, ze gotyk i te klimaty raczej mnie nie pociagaja, bo jestem raczej typowym dzieckiem slonca i morza, ale wczorajsza inscenizacja i panowie w zbrojach i mieczami na koniach sprawily, ze sie zakochalam od teraz jesli bede miala okazje to bede zawsze sie wybierac na takie imprezy. ta inscenizacja oblezenia byla naprawde super! a Henryka von Plauena gral Maciej Kozłowski! jego kreacja byla tak swietna i zlowroga, ze kiedy sie wypowiadal to ciarki mi przechodzily po plecach super stroje, zbroje, sceneria, oprawa muzyczna, wystrzaly z armat(!), ognie, maszyny obleznicze, fajerwerki! po prostu wszystko! goraco polecam jak ktos bedzie mogl sie wybrac w przyszlym roku! dyrektor zamku juz zapowiedzial, ze w przyszlym roku ta impreza bedzie jeszcze bardziej rozbudowana, bo popularnosc z roku na rokbardzo rosnie.a poza sama inscenizacja-fajnie bylo sie przejsc po zamku i co chwile spotykac kobiety ubrane w takie gotyckie suknie i rycerzy w zbrojach albo panow tez w strojach z epoki. od razu przypomnialy mi sie wszystkie ksiazki i moja wyobraznia zaczela wariowac i jeszcze odwiedzic oboz rycerski!niestety na wyscigi smoczych lodzi i turniej ryc sie nie zalapalam, bo za pozno przyjechalam ![]() i strzelalam z luku!! i teraz rozgladam sie, gdzie moglabym postrzelac u siebie w miescie![]() jeszcze tak na marginesie- teraz na pewno w zyciu nie spojrze na jakiegos wypacykowanego gogusia po tym jak zobaczylam tych wszystkic rycerzy! czysty testosteron! ![]() Finlory nie ma to nikomu sie nie chce pisac ta stronka ze zdjeciami, do ktorej link niedawno dawala tez jest niezla, niektore fotki sa naprawde oryginalne i udanea ta historia z tymi kotkami-ja bym sie pobawila tymi dzieciakami... i tak jak mowilyscie-narobila szumu wokol tego. co za gnojowate srodowkisko
|
|
|
|
|
#771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po nałożeniu rycyny już mam tłuściochy.Cytat:
. Też kiedyś muszę coś takiego zobaczyć, a po waszych opisach to już w ogóle.
|
||
|
|
|
|
#772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A stosujesz jakieś kosmetyki z silikonami? Może jakieś serum by pomogło? ![]() Cytat:
Chętnie bym sobie zwiedziła taki zamek |
||
|
|
|
|
#773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kwestia wprawy. Poza tym rycyna to rasowy tłuścioch a kokos jest trochę "tępawy". Trzeba nabrać tyle co brudu za paznokciem, rozsmarować na dloniach i wgnieść w końce (i nie zmywac)
|
|
|
#774 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za linki ;]
I również witam
|
|
#775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niedługo i tak wyjeżdżam na długo, do włosów biorę tylko szampon i może jedną odżywkę/maseczkę i coś na te końcówki no i zobaczymy, czy ich stan się polepszy, czy nie. A przed wyjazdem zaryzykuję i zetnę te nieszczęsne końcówki, żeby potem mogły już zdrowo rosnąć. Gdyby nie te końcówki, to w pełni cieszyłabym się ze stanu swoich włosów. ![]() A dzisiaj tutaj taka cisza, co się dzieje? Wszystkie wakacjują? Czasami to nadrobić nie można, a dziś... dziewczyny, należy się bacik.
|
||
|
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zasadzie można użyć każdy rodzaj oleju- ale kokosowy czy palmowy będzie najskuteczniejszy- ze względu na wysoką zawartość kwasu laurynowego. Co do rozwiązań drogeryjnych to może serum z Joanny (apteczka babuni) ma trochę silikonów i co ważne - nie ma alkoholu.
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczynam ostrą walkę z końcówkami, w końcu nie mogą mi przeszkodzić w zapuszczaniu .
|
|
|
|
|
|
#778 |
|
Zadomowienie
|
Witam, bylam caly dzien w Kaltenbergu, byl turniej rycerski
no i cale stylizowane "miasteczko", wiekszosc osob ubrana w stroje sredniowieczne, adekwatne do okazji Sklepy, stragany, pokazy... Cale mnostwo ludzi, w tym wiele dlugowlosych facetow Widze, ze nie tylko ja bylam na tego rodzaju przedstawieniach - Noell mam na mysli Ja rowniez strzelalam, ale z kuszy i nie moge powiedziec, ze mam super cela - chociaz przynajmniej trafilam w tarcze
|
|
|
#779 |
|
Rozeznanie
|
ja mam
. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21415 właśnie dodałam recezje, więc tutaj nie będę już o nim pisać .Dziewczyny zakochałam się w tej piosence http://pl.youtube.com/watch?v=DQ0YGtZjN_8 siedzę i puszczam w kółko. Ale w ogóle większość utworów z "Lejdis" jest cudowna, dlaczego nie wydają soundtracka ?! Ale dzisiaj się leniłam. Cały dzień w pidżamie. Macie też tak, że czujecie się jak cieknące wielkie słonie podczas okresu ? Bo ja nienawidzę tego i się czuję trochę jak niepełnosprawna w te dni ![]() I grzywka mnie wkurza. Brakuje jej z 1,5 cm żeby dać za ucho i tak wisi smętnie i cały czas ją poprawiam i po 3 godzinach od mycia jest tłusta, a reszta włosów po 2 dniach dopiero. Mam myć samą grzywkę czy co
|
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
O jaka mała aktywność dzisiaj
![]() Pozdrawiam wszystkie maniaczki Ale ta pogoda mnie dobija, jaaaaaaa chcęęęęęęęee laaaaaatoooooo Nie tylko w nazwie pory roku... ![]() Mam nadzieję, że na wczasach sobie odbiję
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

(no bo w końcu kto ma Ci pomóc, jak nie włosomaniaczki 

deszcz niszczy włosy?
Winiłabym tu przede wszystkim rodziców. To oni powinni wpoić tym dzieciom już od najmłodszych lat pewne normy zachowań.

.

] końce