Anglia :) - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-19, 22:03   #4921
***luna
Zakorzenienie

Dot.: Anglia :)

kuseczka
przygotowania do wyjazdu zwykle są takie, obyś w Polsce odpoczęła.

Ja też miałm udany zakupowy dzień. Dziś głównie zapełniłam szafę mojego synka
Zajrzałam do Next (dzięki dune321witaszek za info o wyprzedaży)
Poza tym spędziliśmy miłe popołudnie.

co do znikania rzeczy, odkąd mieszkamy sami, znikają bardzo rzadko.

Zdarzyło się nam,że zaginął wazon. Stał spokojnie na parapecie w kuchni. I zniknął. Nawet myślałam,że nam ktoś zwinął ten wazon (przez lufcik)
Parapet obejrzałam dokładnie. Wazonu brak.
Po kilku dniach znalazłam wazon na tym właśnie parapecie.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 22:08   #4922
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

A wy dalej o zakupach . To i ja sie pochwale .

Kupilam dzis 2 sofy, 4 lampy, 2 bazy do lampek nocnych i stół z krzesłami na j..ebaju .

Reszte musze zamowic w przyszlym tygodniu zeby doszlo na czas.

Ale wam zazdroszcze wyjazdu do Polski, ja na razie nie dam rady, ale rodzice mnie odwiedza we wrzesniu. Spedzimy razem tydzien no i przywioza mi pyszne kiełbaski i szyneczki .
Spotkaja sie z rodzicami TZ wreszcie - juz sie nie moge doczekac , duzo wina bedze musiala wypic zeby to przezyc . Tata podobno oczekuje zareczyn - juz mowilam siostrze zeby go troszku przystopowala .

Co do znikajacych ze skrzydelkami to kupuje te w tesco w kwiatkiem na opakowaniu - podobne troche do belli polskich. Alwaysow nie lubie bo mnie parza. Zreszta i tak najchetniech tamponow uzywam .
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 22:51   #4923
Vedma
Zadomowienie

Ja tez bylam dzisiaj na zakupach - kupilam ladne klapeczki w Clarks'ie, skorzane. Ale glownie kupowalam rzeczy dla brata+ (spodnie, buty, koszule - nie przywiozl ze soba, a do biura musi sie jakos ubrac), ktory juz sie nawet w rozmiar L nie miesci i trzeba mu XL kupowac Mowie wam, fajnie bylo tak polazic po sklepach, on ma duzo cierpliwosci i badzie mi strasznie brakowalo wspolnych zakupow jak maly wroci do Polski.

Olka - na koniach bylo super, jak do mnie wpadniesz, to Cie zabiore na przejazdzke
Witaszku - tak, slub 13 wrzesnia, zaproszenia rozeslane, wiec zasadniczo odwrotu nie ma

A co do podpasek - nie znosze tych z siateczka, po prostu sie w nich odparzam. Musze miec takie pokryte mieciutka, bawelniana wartwa. W Polsce - Bella Nova Softiplait, w Anglii - Kotex bodajze, taki w bialym pudelku z czerwonym kwiatkiem.
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 23:10   #4924
atka83
BAN stały

kuseczko,fajnie masz że do Polski lecisz.Też jeszcze raz bym sobie pojechała,ale musze wytrzymać do grudnia.

Miałam dzisiaj podpaski kupić i nie kupiłam,jutro pojedziemy do Asdy to sobie zakupie.Apropo zakupów,to też się pochwale kupiłam sobie dzisiaj w TK Maxie fajną prostownice,już prostowałam i nie umywa się do tej co mam z Polski.Dałam za nią niecałe 13 funtów.

Właśnie z tż-tem wróciliśmy ze spaceru,znowu full ludzi po mieście łazi,w pubach to już w ogóle. Porobiliśmy sobie fotki.Jak robiłam tz-towi to szło ze 3 angoli,młodych chłopaczków i chcieli z moim tz-tem zrobić sobie zdjęcie.A mój tż:no,maybe next time,ale tak się zgodził i ma zdwoma angolami foto. A taki jeden wcześniej mnie się zapytał;are you Polish,a ja:yes off course. Jak wracaliśmy to chciałam foto z dwoma policjantami,ale tak się czaiłam i nie podeszłam do nich,nastepnym razem sobie z jakimiś zrobie foteczke.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-19, 23:35   #4925
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Ja tez bylam dzisiaj na zakupach - kupilam ladne klapeczki w Clarks'ie, skorzane. Ale glownie kupowalam rzeczy dla brata+ (spodnie, buty, koszule - nie przywiozl ze soba, a do biura musi sie jakos ubrac), ktory juz sie nawet w rozmiar L nie miesci i trzeba mu XL kupowac Mowie wam, fajnie bylo tak polazic po sklepach, on ma duzo cierpliwosci i badzie mi strasznie brakowalo wspolnych zakupow jak maly wroci do Polski.

Olka - na koniach bylo super, jak do mnie wpadniesz, to Cie zabiore na przejazdzke
Witaszku - tak, slub 13 wrzesnia, zaproszenia rozeslane, wiec zasadniczo odwrotu nie ma A co do podpasek - nie znosze tych z siateczka, po prostu sie w nich odparzam. Musze miec takie pokryte mieciutka, bawelniana wartwa. W Polsce - Bella Nova Softiplait, w Anglii - Kotex bodajze, taki w bialym pudelku z czerwonym kwiatkiem.
Na pewno do wszystkich rozesłane? Żadna z tutejszych wizażanek nie dostała chyba jeszcze Z koniami trzymam za słowo. Nawiasem mówiąc nie wiedziałam że to takie olbrzymie i potężne zwierzęta. Zdałam sobie z tego sprawe dopiero niedawno kiedy miałam okazje być o pół metra od jednego z nich
Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość
Co do znikajacych ze skrzydelkami to kupuje te w tesco w kwiatkiem na opakowaniu - podobne troche do belli polskich. Alwaysow nie lubie bo mnie parza. Zreszta i tak najchetniech tamponow uzywam .
no a ja myślałam że ztymi siateczkowymi podpaskami tylko ja tak mam że mnie parzą i myślałam sobie ze jakaś dziwna jestem. Spróbuję tych o których mówicie- a to już niedługo akurat na wyjazd do Polski i nici chyba będą z wyjazdu nad Bałtyk i noszenia krótkich spodenek.

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
[B]
Ja też miałm udany zakupowy dzień. Dziś głównie zapełniłam szafę mojego synka
Zajrzałam do Next (dzięki dune321witaszek za info o wyprzedaży)
Poza tym spędziliśmy miłe popołudnie.
co do znikania rzeczy, odkąd mieszkamy sami, znikają bardzo rzadko.

Zdarzyło się nam,że zaginął wazon. Stał spokojnie na parapecie w kuchni. I zniknął. Nawet myślałam,że nam ktoś zwinął ten wazon (przez lufcik)
Parapet obejrzałam dokładnie. Wazonu brak.
Po kilku dniach znalazłam wazon na tym właśnie parapecie.
tak w nexcie dzisiaj fajne wyprzedaże były, szkoda tylko że z tej kolekcji nic mi nie podeszło :| Ciekawe natomiast jest ze w kilku sklepach można było znaleźć sweterki jesienno-zimowe a to przecież nie pora... Mam nadzieję że coś fajnego w kolekcji jesień-zima będzie...

a z wazonem może TZ Ci psikusa zrobił? albo zbił i po jakimś czasie nowy kupił
Stary 2008-07-19, 23:45   #4926
atka83
BAN stały

Co do podpasek jeszcze to ja właśnie używam ze siateczką drive,bo takie lubie.Nie lubie soft,bo mam wrażenie że nie chłoną tak jak te ze siateczką A faktem jest że takie podpaski mogą odparzać.
Stary 2008-07-20, 01:15   #4927
Zmijka
Zakorzenienie

Byl dzis Lolo czyli Landlord, ponoc za wykladzine tamten koles chciał 600 funciakow, a dla niego to za duzo, wiec pojedzie gdzie indziej i ozbacze jakie tam ceny

Mahora to jest tak:

[url=link wpisuje ) tu tekst[/url]

tam gdzie jest ten ) nawias wpisz ] bo jak chce inaczej to mi sie ten link robi

Olka ale masz fajnie tez chce do Poznania
Pozdrów go koniecznie
A za 3 tygodnie, a z jakiego lotniska lecisz, z Liverpoola?

Luna może rzeczywiscie ktos stłukł tak jak Olka pisze, ktos nowy kupił

Pamietam jak ja mieszkałam z kims tam i zbiłam dziewczynie oliwki w słoiku i jej kupiłam, ale juz nie te same, ale sie chyba przyznałam do zbicia

Lorelei wklej potem jakies foty

A ja byłam dzis na chwile w mieście po boyfrienda i przez te 10min mi sie ocechciało wszystkiego, nie lubie chodzic do centrum w weekend Dobrze, że po sklepach nie chodziłam

Kuseczka nie ma jak porządki ja dziś im poświeciłam z 3 godziny czy 2, niestety nikt inny za mnie nie posprząta

a zaraz bede znów chyba musiała posprzątac, byli zanjomi i bracia i jest mały bałagan
ale sobie to chyba na jutro zostawie
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 13:28   #4928
Mahora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
mahora ja ci nie pomogę niestety

dzień zakupowy uważam za udany na szczęście mam już podarki (słowo jak w średniowieczu) dla wszystkich bliskich w PL więc teraz o sobie będę myślała A wyjazd już za 3 tygodnie (najpierw napisałam dni- oj chciało by sie ) Miasto docelowe lotu- Poznań- pozdrowię go pięknie od Ciebie zmijko

a podpaski.... co za różnica i tak na końcu w śmieciach ladują a tak na poważnie to ja używam ciemnozielonych ze skrzydełkami always'ów tyle tylko że potrafią obetrzeć a w cieplejsze dni tylek odparzyć...
Ja lece w sobote. Dwa tygodnie, z tego 5 dni w Karpaczu, kilka dni w lesnej chacie () moich rodzicow, po prostu las, rzeka i malo ludzi. Podobno upaly zapowiadaja na ten czas. Co do prezentow, to nic jeszcze nie mam a tata mial urodziny tydzien temu.

Co do tematu podpasek - nienawidze ich, przyklejaja sie do tylka, bleee, uzywam tylko tamponow.

Cytat:
Napisane przez dune321witaszek Pokaż wiadomość
no niestety z ta rozmiarowka to ciezko bywa... amerykanska, angielska i jeszcze chinska rozmiar rozmiarowi nie rowny
Ja mam mniejszy problem z rozmiarowka angielska niz polska. Spodnie zawsze 10, z gora roznie bywa, bo biusciasta jestem, wiec miedzy 10 a 14, zalezy od sklepu. W Polsce wszystkie rozmiary od 36 do 46, a zdazylo mi sie, ze w bluzke 46 sie nie zmiescilam, nie musze mowic, ze wrocilam zalamana ze sklepu.

Cytat:
Napisane przez Zmijka Pokaż wiadomość
B
Mahora to jest tak:

[url=link wpisuje ) tu tekst[/url]

tam gdzie jest ten ) nawias wpisz ] bo jak chce inaczej to mi sie ten link robi

Kuseczka nie ma jak porządki ja dziś im poświeciłam z 3 godziny czy 2, niestety nikt inny za mnie nie posprząta

a zaraz bede znów chyba musiała posprzątac, byli zanjomi i bracia i jest mały bałagan
ale sobie to chyba na jutro zostawie
Zmijko, wielkie dzieki , dziala.

Ja mialam wczoraj posprzatac porzadnie i oczywiscie mi sie nie chcialo. Sprzatnelam jedynie lazienke i wytarlam kurz, ale to akurat robie codziennie, ze wzgledu na alergie. Wyszlam na spacer i moje sliczne buty obtarly mi stopy do kosci, autentycznie krwawilam. Weszlam do jedynego w mojej wiosce sklepu z butami i musialam kupic nowe. Ustrzelilam w promocji za 4.99 wiec niezle i chyba kupie jeszcze jedne - biale. A noga mnie rwie dzisiaj jak nie wiem.

Edytowane przez Mahora
Czas edycji: 2008-07-20 o 13:29 Powód: dopisek
Mahora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 14:13   #4929
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mahora Pokaż wiadomość
Ja lece w sobote. Dwa tygodnie, z tego 5 dni w Karpaczu, kilka dni w lesnej chacie () moich rodzicow, po prostu las, rzeka i malo ludzi. Podobno upaly zapowiadaja na ten czas. Co do prezentow, to nic jeszcze nie mam a tata mial urodziny tydzien temu.

Co do tematu podpasek - nienawidze ich, przyklejaja sie do tylka, bleee, uzywam tylko tamponow..
ooo tak cisza, zapach lasu, śpiew ptaków i zbieranie grzybów... Ciekawe czy będą grzyby jak przyjadę, cholernie brakuje mi tu tej atmosfery...
Ciekawe chociaż czy pogoę będę miała na urlopie... Matko jak to brzmi- mój pierwszy, prawdziwy urlop
tamponów nie lubie, bo dla mnei to taka ingerencja we wlasne ciało jest... Poza tym strasznie się boję że mi coś przecieknie albo sznureczek mi się urwie i czuję cały czas dyskomfort
Cytat:

Olka ale masz fajnie tez chce do Poznania
Pozdrów go koniecznie
A za 3 tygodnie, a z jakiego lotniska lecisz, z Liverpoola?
nie, lecimy z Doncaster-sheffield za bilety zapłaciliśmy 120 f. Teraz myślę sobie skrycie czy nie próbować zbierać kasę i bukować bilety na świeta... Trochę dużo te 300 f, ale kurcze 3 święta z daleka od bliskich....

Tyle tylko że w przysżłym roku chcielibyśmy pojechać na Florydę- to taka wycieczka marzeń i te 300 f moglibyśmy na nią przeznaczyć....
Stary 2008-07-20, 14:29   #4930
Mahora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
ooo tak cisza, zapach lasu, śpiew ptaków i zbieranie grzybów... Ciekawe czy będą grzyby jak przyjadę, cholernie brakuje mi tu tej atmosfery...
Ciekawe chociaż czy pogoę będę miała na urlopie... Matko jak to brzmi- mój pierwszy, prawdziwy urlop
tamponów nie lubie, bo dla mnei to taka ingerencja we wlasne ciało jest... Poza tym strasznie się boję że mi coś przecieknie albo sznureczek mi się urwie i czuję cały czas dyskomfort

nie, lecimy z Doncaster-sheffield za bilety zapłaciliśmy 120 f. Teraz myślę sobie skrycie czy nie próbować zbierać kasę i bukować bilety na świeta... Trochę dużo te 300 f, ale kurcze 3 święta z daleka od bliskich....

Tyle tylko że w przysżłym roku chcielibyśmy pojechać na Florydę- to taka wycieczka marzeń i te 300 f moglibyśmy na nią przeznaczyć....
No dla mnie tampony to jest komfort bo nie czuje podpaski przylepionej do pupy i wlasnie bardziej sie boje przeciekania z podpaska.

Ja w tym roku pierwszy raz spedze swieta w Anglii, niestety. Ale planujemy po cichutku sylwestra w Paryzu, moze sie uda.
Stary 2008-07-20, 15:14   #4931
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
No dla mnie tampony to jest komfort bo nie czuje podpaski przylepionej do pupy i wlasnie bardziej sie boje przeciekania z podpaska.
Ja sie nigdy do tamponow nie moglam przekonac. Teraz na szczescie mam urlop od tych wszystkich wynalazkow.

Cytat:
Ja w tym roku pierwszy raz spedze swieta w Anglii, niestety. Ale planujemy po cichutku sylwestra w Paryzu, moze sie uda.
To tak jak ja. Bede miala malenkie dziecko i stad uziemienie w Londynie. Zobaczymy jak bedzie...

Juz chyba odpoczelam.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 15:29   #4932
iwONKA595
Zadomowienie

co do ebayu - przestalam kupowac jak zobaczylam ze torba ktora tam kosztuje 35 funtow w polsce jest za 60zl - identyczna w roznych kolorach.
pogoda cudna, zaraz lece na siatke. poza tym nudy nieziemskie, pod koniec tyg wybywam nad morze a pogode zapowiadaja ladna od srody -czwartku - mam nadzieje...takze dziewczyny moze traficie ze bedzie ladnie
co do podpasek to mnie tez alwaysy okropnie odparzaja, tamponow nie nosze bo mi sie wydaje ze cos przecieka;-)

aaliyah fajnie zrobiony masz podpis z coreczka ;-))
Stary 2008-07-20, 15:45   #4933
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
Woże,bo tu takich always'ów których używam nie ma,albo ich nie widze.Inne mi nie pasują. Używam takich w granatowych opakowaniach ze siateczką i skrzydełkami.

Też mam takie nastroje ostatnio.

Myslicie,że ślimaki też mają okres???
atka nie znam nikogo (poza Tobą) kto by woził podpaski z PL. Jak jakiś luksusowy towar. Ja kupuję co mi w rękę wpadnie, byle było cienkie i ze skrzydełkami

A my wróciliśmy z krórkiego urlopu do Sopotu. Pogoda do kitu, poza jednym dniem, gdzie 2h spędziliśmy na plaży. Padało cały czas, przemokliśmy z Tż i on już dziś kaszle. Drożyzna straszna w Sopocie. Kawa i herbata w kawiarni to przyjemnośc za 15 zł Jak pomyślę, że mój ojciec musiałby ponad godzinę na to pracować to mi się oczy przewracają. Tak samo szczęka mi opadła jak kupowaliśmy kiełbaski z grilla to z 9 zł (taka była cena za 1 kiełbasę) zrobiło się 12, bo 1zł za starą bułkę, 1 zł za małego ogórka i nawet za keczup trzeba było płacić! Śmieszne!

Pojedliśmy sobie rybek, gofrów i polskich wypieków, bo cukierni tam mieli mnóstwo :ślina:

Cytat:
a co do Landlorda to mi oiecał, zanim sioe wprowadziłam, ze wymeni mi wykładzine, a ze moja koleżanka mieszka u góry to jej tez zaproponował zmiane wykładziny, no i przyszli ze sklepu zmierzyli, wybralismy sobie kolory, no i nam dzwoni, ze w pon beda nam zakładali, ze mamy byc w domu. wiec kolezanka po 14 zaraz po pracy czekała. meble poprzestawiałysmy. Ja wrociłam z pracy przed 17 a tu ich nie ma. poszłysmy do sklepu i facet mowi, ze nasz LL sie juz nie odezwal (chyba jak zobaczył ile to bedzie kosztować ) i ze go widział w sobote, ale ten do niego nie wszedł.
Wiec dzwonie do niego, odbiera zona i mnie przeprasza, ze byli zajeci i ze w sobote przyjedzie jej mąż po czynsz i ze mam mu jeszcze smsa wysłać, zeby nie zapomniał (taki wał, że wysle) i ze pogada w sobote o tym dywanie.
w srode poszłysmy z kolezanka do sklepu, w Holandans & Barrets, ogladałam sobie jakies tam tabletki i mi kolezanka mówi:
"patrz nasz LL",
a ja "gdzie?"
A on jak nas zobaczył, to szybko odłożył co miał w ręce i wyszedł szybkim krokiem
Normalnie przed nami uciekał

ogolnie mnie to zszokowało, ale i rozbawiło.
Dobre, Landlord się Ciebie boi Jakiej jest narodowości? Ja miałam kiedyś sknerę landlorda hindusa, jak się wprowadzałam to obiecał, że w ciągu miesiąca pomaluje sciany i zmieni wykładzinę i nic z tego. Po 3 miechach się wyprowadziłam. Założę się, że po 3 latach wygląda tak samo

Mieszkanie mieliśmy ładnie urządzone, ale na klatce schodowe był remont generalny i tynk unosił się wszędzie. Nawe w mieszkaniu wszystko było białe. Właściciel mieszkania mógł coś wspomnieć
Tak samo obiecał, że zabierze nas na lotnisko, umówiliśmy się że przyjedzie nas odebać 2h przed wylotem do Londynu. Przyjechał i powiedział, ze bardzo mu przykro ale nas nie zabierze, bo mu coś nagle wyskoczyło Dobrze, że nie było problemu ze znalezieniem taksówki.
Ja chcę porządnego lata!
Stary 2008-07-20, 21:10   #4934
dune321witaszek
Raczkowanie

GG do dune321witaszek

Mahora zazdroszcze Ci tego cichego wypoczynku w lesie

olka ja tezmam dylemat wakacje, czy swieta w Boze Narodzenie niemoge sie zdecydowac ... tesknie za rodzina i dziadkowie za wnuczkami, ale odpoczynek to tam zaden, a i pieniadze wydane beda podwojne niz na wycieczce

Koculek to chociaz dobrze ze pojadlas troszke polskich przysmakow no i ten polski jod Ja juz nie pamietam jak polskie morze wyglada

Osobiscie to przylaczam sie do fanek tamponow na razie mam jeszcze offa, ale czekam cierpliwie kiedy znowu trzeba sie bedzie w nie zaopatrzyc.

Mam pytanie - czy ktoras z Was byla kiedys na Car Boot-cie ?
Stary 2008-07-20, 21:31   #4935
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Ale nam sie tematow rozwinelo.
Ja tamponow nie uzywam, bo nie moge mimo, ze preferuje bardziej niz podpaski.
Wy tu wszytskie o wyjazdach do Polski piszecie, a ja nie mam pojecia kiedy pojade, ostatnio prawie poltora roku temu przez 2 dni i to u lekarza. Jakos mnie nie ciagnie, a poza tym tez wole wydac ta kase na jakas wycieczke. Tylko, ze pewnie jakby moja mama tam byla, a nie tu to tez bym czesto latala.
Na carboocie bylam, po puzzle, bo uwielbiam a tam nowe mozna kupic za £1. moja mama ma wszytskie obrazki w domu wlasnie z carboota. Ogolnie to dobre miejsce dla kolekcjonerow, mnostwo bibelotow. Mozna kupic wszystko, poczawszy od mebli skonczywszy na zardzewialych srubach, Nie mam pojecia jak ludzie moga takie rzeczy sprzedawac. czasami mozna znalesc cos naprawde ciekawego, ale trzeba lubic szukac, ja sie zaraz denerwuje i chce do domu, wiec oprocz puzzli nie nie udalo mi sie jeszcze znalesc. Moj byly sasiad za to ma w domu mnoswto rzeczy w idealnym stanie, jakies flakony, polmiski, jakas szafke i zyrandole, ktore kupil za grosze, nie sadze, zeby zaplacil za cos wiecej niz £5, bo to sknera

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 22:14   #4936
Mahora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja sie nigdy do tamponow nie moglam przekonac. Teraz na szczescie mam urlop od tych wszystkich wynalazkow.

To tak jak ja. Bede miala malenkie dziecko i stad uziemienie w Londynie. Zobaczymy jak bedzie...

Juz chyba odpoczelam.
Fajnie, ze juz odpoczelas

Tez bym chciala byc tak uziemiona, no coz staramy sie, staramy.

Cytat:
Napisane przez koculek Pokaż wiadomość

A my wróciliśmy z krórkiego urlopu do Sopotu. Pogoda do kitu, poza jednym dniem, gdzie 2h spędziliśmy na plaży. Padało cały czas, przemokliśmy z Tż i on już dziś kaszle. Drożyzna straszna w Sopocie. Kawa i herbata w kawiarni to przyjemnośc za 15 zł Jak pomyślę, że mój ojciec musiałby ponad godzinę na to pracować to mi się oczy przewracają. Tak samo szczęka mi opadła jak kupowaliśmy kiełbaski z grilla to z 9 zł (taka była cena za 1 kiełbasę) zrobiło się 12, bo 1zł za starą bułkę, 1 zł za małego ogórka i nawet za keczup trzeba było płacić! Śmieszne!

Pojedliśmy sobie rybek, gofrów i polskich wypieków, bo cukierni tam mieli mnóstwo :ślina:

Ja chcę porządnego lata!
Uwielbiam Sopot ale tam zawsze drogo.

Moj TZ wrocil dzisiaj do domu z ogromnym bukietem roz a pozniej zabral mnie na obiad do wloskiej restauracji. Jak Go nie kochac?
Stary 2008-07-20, 22:58   #4937
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
Koculek to chociaz dobrze ze pojadlas troszke polskich przysmakow no i ten polski jod Ja juz nie pamietam jak polskie morze wyglada

Osobiscie to przylaczam sie do fanek tamponow na razie mam jeszcze offa, ale czekam cierpliwie kiedy znowu trzeba sie bedzie w nie zaopatrzyc.

No właśnie po ten jod pojechałam, ale jakoś w Sopocie nie czułam Kiedyś to nad morze do Pobierowa jeździłam i tam było czuć a Sopot może przez to, ze taki miejski to nic?

Byłam na Car Bootisie, mnóstwo tanich ciekawych rzeczy można znaleźć - niestety nic nie kupuję, bo Tż nie lubi jak on to nazywa "śmieci"

Cytat:
Moj TZ wrocil dzisiaj do domu z ogromnym bukietem roz a pozniej zabral mnie na obiad do wloskiej restauracji. Jak Go nie kochac?
Kochany
Stary 2008-07-20, 23:28   #4938
wenedka
Zakorzenienie

Wen daje znak życia
Anglia przyjechała do mnie i wciąż tu jest

Natchnęłyście mnie, by zerknąć na ceny biletów na Boże Narodzenie do Polski i no cóż. Ekhem. Szczęka mi opadła.
Jednak Tż twierdzi, że jeszcze spadną.
Częściowo ma rację, bo bilet do UK na 27grudnia zeszłego roku rezerwowałam w połowie października i kosztował 120zł.
Trzeba trochę szczęścia.

I jakoś tak poczułam, że coraz bliżej mojego wyjazdu.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 23:38   #4939
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwONKA595 Pokaż wiadomość

aaliyah fajnie zrobiony masz podpis z coreczka ;-))
Dzieki

Cytat:
Fajnie, ze juz odpoczelas

Tez bym chciala byc tak uziemiona, no coz staramy sie, staramy.

To trzymam kciuki za powodzenie.

Cytat:
Napisane przez iwONKA595 Pokaż wiadomość
Uwielbiam Sopot ale tam zawsze drogo.

W ogole w Polsce zrobilo sie drogo bardzo.

No trzeba takiego TZta kochac!
Stary 2008-07-21, 00:03   #4940
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:

Ja bylam - nawet dzis . Uwielbiam karbuty ( juz sobie spolszczylam). Cuda mozna kupic za grosze. Dzis kupilam 2 pierscionki - musze dac do wyceny bo zamiezam je sprzedac. Jak to sa - tak jak przypuszczam diamenty to zarobie na pralke .
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 01:13   #4941
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

No to teraz ja się wypowiem
Tamponów nie używam, podobnie jak olka mam wrażenie, że jest to ingerencja we własne ciało. Czuję się komfortowo z podpaską, używam always ze skrzydełkami i nie narzekam

Na Car-Boot'sie nie byłam ale mam zamiar się tam w końcu wybrać. Często odwiedzamy natomiast Community Shop, gdzie można kupić tanio meble(używane) i inne pierdołki

Kurczę, o 4:00 mam pobudkę a ja siedzę jeszcze przed komputerem
Uciekam, mam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia. Nie wiem kiedy się pojawię, postaram się jak najszybciej

Papa i miłych pogawędek życzę
Stary 2008-07-21, 12:43   #4942
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
O, jak milo! A TZa kochac, jak najbardziej!

Ja spedzilam bardzo milo weekend - bylismy na zakupach, na wycieczce i jeszcze wczoraj wieczorem wpadli do nas znajomi, szczerze mowiac, wlalam w siebie chyba troszke za duzo Pinot Grigio

A dzisiaj czeka mnie odkurzanie samochodu...
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 14:13   #4943
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

No i jak zwykle, piekna pogoda to ja musze siedziec w pracy. Choc nie moge narzekac, bo weekend byl cudny, mielsismy grilla w sobotre, rodzinka z Polski nam sie zjechala.

Ja nie lubie sprzatac w aucie, zreszta powiedzialm TZtowi, ze dopoki mi nie da jezdzic to ja palcem go nie tkne.

Pytanie do dziewczyn z Manchesteru, albo do tych zorientowanych
Czy otworzyli juz tam filie naszej ambasady?

Moja siostra musi zmienic nazwisko, no i zaczynaja sie schody, najpierw akt slubu musi miec polski, zeby zmienic paszport musi miec dowod, wiec zaczyna sie problem z zameldowaniem. Jak bedzie w manchesterze to tylko godz drogi a tak 5 do Londynu, a bedzie musiala jechac z 5 razy, jak nie lepiej, zeby to wszystko zalatwic, no i jeszcze w styczniu trzeba dziecko zarejestrowac. jak ja jej wspolczuje tego, znajac naszych urzednikow utrudnia to jak moga

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 15:01   #4944
atka83
BAN stały

Kuseczko,bo mi żadne z tutejszych podpasek nie odpowiada/ło dlatego przywoże/ziłam z Polski.Mam ostatnio jakiś kryzys,uszło ze mnie jakieś powietrze.
Jedynie ciesze się z zakupów,kupiliśmy drukarke Epsona,ze skanerem,kserokopiarką za jedyne 25 funtów bo była okazyjna przecena
Stary 2008-07-21, 15:49   #4945
aaliyah
Zakorzenienie

http://deser.gazeta.pl/deser/1,83453..._Brytanii.html

Stary 2008-07-21, 16:09   #4946
Sysunia_d
Zakorzenienie

Kuseczka baw sie dobrze w Polsce i zbieraj pozytywna energie !!! Słonce dobrze robi - zycze duzo słońca

Ja do Polski jade w naśtepną środe Nie moge sie doczekać tego prawdziwego ciepła !!!

Znowu mnie czekają kontrolne wizyty ale najbardziej sie martwie tym moim włókniakiem w piersi , bo nie zmalał Ide na usg , ale cholernie sie boje bo nie chce miec nic wycinane . Mam tylko nadzieje ze może ta lekarka zacznie jakieś lecznie , bo słyszałam ze takie guzki można leczyć a jak to nie pomoże to sie wycina. Kurcze nie wiem skad to cholerstwo mi wogóle wyskoczyło , moze dlatego ze pierwsza moja ginekolog na oko przepisała mi tab hormonalne bez wczesniejszych badan i one były złe ... zaczynam duzo mysleć .

A tak ogólnie to pogoda jest całkiem fajna i też miło spedziłam weekend

Vedma może pochwalisz sie swoja suknia ślubną

Córka naszej sasiadki też bierze slub w tym roku z Anglikiem tylko , że w Grecji - z jej opowiesci wygląda na to że slub bedzie bajeczny.

A ja myslałam , że to jakiś dobry przepis
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 16:41   #4947
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość

A ja myslałam , że to jakiś dobry przepis
Sysuniu, no moge jakis przepis wkleic jak wolisz.
Stary 2008-07-21, 18:29   #4948
Zmijka
Zakorzenienie

Mahora nie ma za co
Zazdraszczam wakacji

Olka tez mnie odstrasza ta cena 300 funtów i do tego nie wiem gdzie bede wtedy pracowac i czy bede sie mogła zwolnic na ten czas, czyli czekaja mnie 4 Świtea w Uk
Dobrze ze chociaz byli lokatorzy zostawili wypasiona choinke

a zaplaciliscie 120 w dwie strony za osobe czy za dwoje?
Moj brat teraz leci z Luton i za jedna strone zaplacił 90 a moze 80

Koculek mój tez to Hindus, może o tym samym mówimy
mam nadzieje, ze jednak nie ja chce wykładzine niebieską !!!

A kolezanka co mieszka u góry dostała od niego łóżko, więc może jest szansa

Na Carbootsie nie byłam, ale chetnie bym sie przeszła. Raz byłam w Community Shop i fajna osłone do doniczki (czy jak to sie nazywa )za 1 funta

A ja lubie i tampony i podpaski
Chociaz ich właściwie nie lubie

Aaliyah dzieki Twojemu linkowi dowiedziałam sie , że jest wreszcie nowa czesc o kocie Simonie dzieki

http://deser.gazeta.pl/deser/1,83453...cinek_III.html
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 19:45   #4949
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Sysuniu, no moge jakis przepis wkleic jak wolisz.

Jeśli masz ciekawe przepisy np na obiad to ja chętnie skorzystam

A co do cen biletów ja za bilet na lipiec płaciłam 98 funtów pod koniec maja. Natomiast teraz jak patrzyłam na ceny właśnie na grudzień to mnie zamurowało 300 funtow za osobe to ja nie dam.
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 20:50   #4950
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:

Olka tez mnie odstrasza ta cena 300 funtów i do tego nie wiem gdzie bede wtedy pracowac i czy bede sie mogła zwolnic na ten czas, czyli czekaja mnie 4 Świtea w Uk

a zaplaciliscie 120 w dwie strony za osobe czy za dwoje?
Moj brat teraz leci z Luton i za jedna strone zaplacił 90 a moze 80
za dwóch w dwie strony ale bukowaliśmy bilety w maju. Tyle tylko że do tego dochodzi parking 70 f i paliwo 40 więc w sumie wychodzi 210. ALe to i tak taniej niż z lotniska obok nas.
Zmijka powiedz jak się żyje w Poznaniu? Bo z TZ myśleliśmy kiedyś o przeprowadzce do tego miasta. Nie wiem jakoś przypadło mi do gustu, podobnie jak wrocław, chociaż oba widziałam tylko przejazdem (wielokrotnie)
Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Znowu mnie czekają kontrolne wizyty ale najbardziej sie martwie tym moim włókniakiem w piersi , bo nie zmalał Ide na usg , ale cholernie sie boje bo nie chce miec nic wycinane . Mam tylko nadzieje ze może ta lekarka zacznie jakieś lecznie , bo słyszałam ze takie guzki można leczyć a jak to nie pomoże to sie wycina. Kurcze nie wiem skad to cholerstwo mi wogóle wyskoczyło , moze dlatego ze pierwsza moja ginekolog na oko przepisała mi tab hormonalne bez wczesniejszych badan i one były złe ... zaczynam duzo mysleć .

A tak ogólnie to pogoda jest całkiem fajna i też miło spedziłam weekend
powiedz mi czy ty chodzisz prywatnie do tych lekarzy?

pogoda piękna ale chyba zmiana będzie bo mnie coś głowa cholernie boli...
A dzisiaj z pracy wróciłam po 1,5 h, zwolniłam się bo czułam że chyba będę wymiotowała i nie chciałam żeby się to wydarzyło w jakiejś klasie. U nas wirus grypy żołądkowej panuje. 50% szkoły chorej, nauczyciele, dzieci, pracownicy....

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
[B]K:
Jedynie ciesze się z zakupów,kupiliśmy drukarke Epsona,ze skanerem,kserokopiarką za jedyne 25 funtów bo była okazyjna przecena
My też za 30 f w zesżłym miesiącu w argosie...

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości