Panny Młode 2008 cz. III - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-21, 09:07   #2851
izka19855
Zadomowienie

Smile Dot.: Panny Młode 2008 cz. III

Hejka Dziewuszki. Ja też już po kawusi.

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
Agunia gratuluję rozdania zaproszeń
A to na ugłaskanie kasieńki1985 za moją pomyłkę- dobrze że mnie uświadomiłaś kiedy ten ślub bo co jakby mi się daty pomyliły??:P

A na ugłaskanie nieprzyjemności poniedziałku specjalnie ode mnie Pippi Uwielbiam
Izuś uwielbiasz Pippi, czy kasienkę Jak byłam "troszkę" młodsza, to czytywałam Pippi.

Cytat:
Napisane przez agagmm23 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny
Ja tez juz po kawce i czas sie zabrac do pracy.
W sobote byłam na ostatniej przymiarce i okazało sie ze musi jeszcze troszke zwęzic suknie, w piatek nareszcie odbieram moja kreację.
Jesli chodzi o fotografa to bedziemy go mieli od błogosławieństwa, ślub i do ok. dwóch godzin wesela. A pózniej wybieramy w tygodniu po ślubie na plener. Kamerzysta tez oczywiiscie bedzie.
Zaczyna łapać mnie powoli stresik i nie moge uwieżyć że to juz w najbliższą sobotę.
O rany, ja mam pierwszą przymiarkę 10.08, a ślub 30 nio i kiedy ja wreszcie będę mieć ją w domu... no kiedy!

Agus nie stresuj się, my wizażanki będziemy trzymać wszystkie dwa kciuki, żeby wszystko poszło jak sobie wymarzyłaś..

Cytat:
Edit Kasiu 2 miesiące do ślubu minęły w sobote- w końcu w sobotę bierzemy ślub. Mój Kamil nic nie ma . W weekend jedziemy na podbój Raciborza i może coś tam zobaczymy. A dziś prawdopodobnie obrączki. Ta perspektywa mnie przeraża bo nie lubię nosić pierścionków sama myśl o obrączce jest taka...hmmm dziwna.
Dobra słoneczka ide na śniadanko a potem na jakieś małe spożywcze zakupki
Mój Tż nigdy nie nosił nic na paluszkach... okaże się po ślubie czy zmieni przyzwyczajenie..

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Kamerzysta bierze 2000
A fotograf troszkę mniej, jakieś 1800. Ale w tym mamy cały dzień i chyba 200 zdjęć wywołanych i obrobionych.
Do tego cały brudnopis czyli około 1000 zdjęc. I nasze ślubne zdjęcie na ścianę takie 70cm na ileś tam.
Przekupił nas ten gość gratisami, bo powiedział że nas od razu polubił i chce być na naszym weselu.

No dziewuszki, ale się rozpisałam...
Wczoraj byliśmy na zakupach.
Odebraliśmy garnitur Łukaszka, kupiliśmy butki i spinki do koszuli.
Samej koszuli jeszcze nie kupiliśmy, bo chcemy dopasować ją do kamizelki.
Łukasz mierzył krawat kaskadowy z samą koszulą bez kamizelki i powiem szczerze, że wyglądał beznadziejnie
sam ten krawat jest ładny,ale nie wygląda to ładnie jak się ściągnie marynarkę, bo jest... krótki
No to faktycznie troszke kosztuje, ale z drugiej strony fotek też będzie mnóstwo...
Widziałam mojego w tym kaskadowym i stwierdziliśmy jednoznacznie, ze muszeczka będzie najlepsza ...

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Cześć laski! Tradycyjnie u mnie kawusia i... dzisiaj znowu jagodzianka od teściowej. Już drugi raz upiekła, wie, że lubię

Hahaha dobre najlepiej ani z jednymi ani z drugimi, chociaż wiem, że łatwiej powiedzieć trudniej zrobić
Teściowa dbająca o synową...piękne to..moja też specjalnie kupuje kawkę taka jak lubię, nio i nie wspomnę, ze zawsze jak pojadę jest chudziutka wędlinka, bo innej nie lubię... i tak sie zastanawiam, czy ona sie zmieni po ślubie na gorsze, czy to po ślubie zauważa sie dopiero jaka jest naprawdę... a może będzie taka fajna, czo?

izka19855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 09:07   #2852
katia0117
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2008 cz. III

Dzień dobry laleczki
Ale pogoda dziś u mnie..leje i ogólnie jest fuuuj.... przez to wszystko wcale nie mogłam sie zwlec z łózka Chyba czas kawy sie napic,to przynajmniej zacznę na oczy widzieć

agunia82 z tym profesjonalnym makijażem pomyslę,pomyslę
Stary 2008-07-21, 09:23   #2853
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Witajcie ale dzionek meczacy. A weekend jeszcze bardziej... No ale zrobilismy przewieszki na wodke i ustalilismy plan dzialania na najblizszy tydzien... znowu wymyslilam kilka rzeczy hihih

Cytat:
Napisane przez LilStar Pokaż wiadomość
Dziewczyny
a takie wszywane do sukienki miseczki nie zdają egzaminu?-trzeba mieć stanik żeby czuć się pewnie i żeby to się ładnie układało? bo ja już nie wiem
Lilus, ja mam wszywany staniczek z wycietym tylem i wszywane po 3 poduszeczki pod kazdego wypierdka... efekt nieziemski, nie wiedzialam ze mam taka fajofsia szprke w dekoldzie hihihi

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
właśnie próbuję rozgryźć Photoshopa albo ja taka "tępa", albo z tym programem coś nie tak
Oj dzasta no to trzymam kciuki... To jest pokrecony programik, mozna super efekty nim uzyskac ale najpierw trzeba mocno go wykminic.

Cytat:
zamowilam te buciska+ale ciiiiiii
Buciki ekstra.. Choc nie lubie tego materialu, ale na wyglad super... Niestety na moje dziurawe ulice sie nie nadaja, mam juz jedne podobne i jak lece w nich rano do pracy na autobus to zawsze klne , co mnie podkusilo ze je ubralam. To ze jeszcze nogi nie zlamalam to wielki sukces hihihi

Cytat:
Napisane przez izka19855 Pokaż wiadomość
A jak z kamerzystą?
U nas bedzie i kamerzysta i fotograf z jednej firmy ... Po znajomosci placimy 1200 zl + 250 obrobionych zdjec. Do tego nasz najlepszy kumpel grafik i fotografik bedzie nam robil weekendowa sesje w okolicach Walbrzycha (stare ruiny, kamieniolomy, muzea, tama i tdp. ), i oczywiscie mam prykaz wziecia aparatu na wesele. Do tego mamy kilku szajbnietych milosnikow zdjec wiec reportaz bedzie pewnie niezly
daget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 09:24   #2854
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

katia017 bardzo mi się podoba Twój makijaż- pewnie na ślub musi być mocniejszy by było go widać ale uważam że masz talent. Jest delikatnie przejścia są piękne a rzęsy- poezja ściągnęłam tę fotkę- mam nadzieję że się nie gniewasz?
Izka ja uwielbiam i Pippi i Kasieńkę i wszystkie Was uwielbiam. A z Pippi to jest taka stara miłość. Kiedy mam chandrę albo jest mi smutno zawsze sięgam po książki Lindrgen. A Pippi to również symbol niezależnej kobiety a z innej strony studium filozoficzne (polecam książkę "Pippi i Sokrates").
soffera zgadza się - pojedziemy z Kamilem do Katowic- to i tak bliżej niż nad morzeNie wiem jak to zrobimy ale w piątek pojedziemy z zza Wrocławia do Katowic a potem od razu do Raciborza. Czy papierek o braku przeciwwskazań do zawarcia związku po okazaniu odpisów aktu urodzenia dostaje się od reki czy trzeba czekać??
Bo ja mam nadzieje załatwić wszystko w jeden piątek by w sobote spisać protokół u księdza

Zakupy już zrobiłam, zatem teraz kawka i powtórka do korepetycji Dziś elektrochemia
Stary 2008-07-21, 09:25   #2855
madziczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
Witam

u nas tez kiepsko z tym tancem... nauczyl nas calego zestawu teraz sostalo nam cwiczenie samemu... a z tym ciezko bo brak czasu... z drugiej strony jak nie bedziemy cwiczyc to kicha wyjsc i sie motac...
My mielismy iść na kurs tańca - planowałam w sierpniu, ale niestety w sierpniu nie ma kursów dla narzeczonych, więc się pewnie nie nauczymy - chyba, że sami z filmików czy innych płyt. Może to i lepiej, bo tak Wam powiem szczerze, ze jak byliśmy u znajomych na weselu to oni chodzili na prywatne lekce (ćwiczyli konkretnie swój taniec), wygladało to bardzo ladnie i też tak chcieliśmy, ale jak zoabaczyłam pierwszy taniec w wykonaniu mojej siostry i jej męża to już nie ejstem tego taka pewna. Oni nie chodzili na żaden kurs (być może coś sami ćwiczyli i się nie przynali ) ale powiem Wam, że ten ich spontaniczny taniec dużo bardziej mi się podobał niż ten znajomych wyuczony i bardzo ładnie zatańczony (taki trochę jakby sztywny był - pewnie sę stresowali, ze o czymś zapomną itd).
dlatego stwierdziłąm, że jak się nie tańczyło wczesniej to lepiej nauczyć się tylko podstawowych kroków np. walczyka i nie cudować z róznymi wymyślnymi układami i się przy tym niepotrzebnie stresować.

Apropo pogody to czytałam, że sierpień i wrzesień mają być suche (co do temperatury to nie wiem)
W październiku ma być zimno, więc Aguś do Karpacza należy zapakowac cieple rzeczy ... o ile bedziecie z pokoju wychodzić

Izusia - wydaje mi się, że ten dokument dostaje się od razu (skoro odpis z aktu jest od razu?) ale nie załatwiałąm tego wiec nie wiem napewno.

Ja na razie wysłałam do swojego USC (gdzie się urodziłam) wnisek o wydanie i przesłanie na adres USC gdzie chcemy załatwiać formalności.
Jak dostanę od nich informację, że akt jest to idziemy z TŻ i on na miejscu dostanie swój akt urodzenia (na terenie W-wy nie ma opłaty skarbowej) i bedziemy mogli spisac te dokumenty. Pani powiedziała, że mamy przyjść z dowodami i miec w ręce 84 zł.
madziczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 09:33   #2856
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Czy papierek o braku przeciwwskazań do zawarcia związku po okazaniu odpisów aktu urodzenia dostaje się od reki czy trzeba czekać??
Bo ja mam nadzieje załatwić wszystko w jeden piątek by w sobote spisać protokół u księdza
Papierek dostaniesz od reki

Cytat:
Napisane przez madziczek Pokaż wiadomość
My mielismy iść na kurs tańca - planowałam w sierpniu, ale niestety w sierpniu nie ma kursów dla narzeczonych, więc się pewnie nie nauczymy - chyba, że sami z filmików czy innych płyt. Może to i lepiej, bo tak Wam powiem szczerze, ze jak byliśmy u znajomych na weselu to oni chodzili na prywatne lekce (ćwiczyli konkretnie swój taniec), wygladało to bardzo ladnie i też tak chcieliśmy, ale jak zoabaczyłam pierwszy taniec w wykonaniu mojej siostry i jej męża to już nie ejstem tego taka pewna. Oni nie chodzili na żaden kurs (być może coś sami ćwiczyli i się nie przynali ) ale powiem Wam, że ten ich spontaniczny taniec dużo bardziej mi się podobał niż ten znajomych wyuczony i bardzo ładnie zatańczony (taki trochę jakby sztywny był - pewnie sę stresowali, ze o czymś zapomną itd).
dlatego stwierdziłąm, że jak się nie tańczyło wczesniej to lepiej nauczyć się tylko podstawowych kroków np. walczyka i nie cudować z róznymi wymyślnymi układami i się przy tym niepotrzebnie stresować.

Apropo pogody to czytałam, że sierpień i wrzesień mają być suche (co do temperatury to nie wiem)
W październiku ma być zimno, więc Aguś do Karpacza należy zapakowac cieple rzeczy ... o ile bedziecie z pokoju wychodzić
My juz mamy zaklepane sierpniowe kursy tanca... Moj Skarb nie za bardzo potrafi tanczyc i chce sie nauczyc, wiec podstawowe kroczki i jakis ukladzik . Zobaczymy co z tego wyjdzie.

a co do pogody to tez czytalam ze sierpien i wrzesien ma byc cieply i sychu
Stary 2008-07-21, 09:42   #2857
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Teściowa dbająca o synową...piękne to..moja też specjalnie kupuje kawkę taka jak lubię, nio i nie wspomnę, ze zawsze jak pojadę jest chudziutka wędlinka, bo innej nie lubię... i tak sie zastanawiam, czy ona sie zmieni po ślubie na gorsze, czy to po ślubie zauważa sie dopiero jaka jest naprawdę... a może będzie taka fajna, czo?

Nie mówiłam, że wszystko jest ok. Oczywiście są róznice. Jestem bardzo uczuciowa a moja teściowa do wylewnych nie należy... ale w kwestiach kulinarnych nie narzekam

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
My juz mamy zaklepane sierpniowe kursy tanca... Moj Skarb nie za bardzo potrafi tanczyc i chce sie nauczyc, wiec podstawowe kroczki i jakis ukladzik . Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Na swoim weselu będzie tańczył potrafi czy nie potrafi
Też zamawiam pogodę. Dzisiaj jest jak na jesieni a ja wtedy zawsze łapie jakies doły i dzisiaj też mam kiepściutki humorek. Żyjemy już z mężem naszym wyjazdem w ciepełko. Jeszcze tylko miesiąc i witajcie wakacje
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-21, 09:43   #2858
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Izuś uwielbiasz Pippi, czy kasienkę Jak byłam "troszkę" młodsza, to czytywałam Pippi.
hehehehe bardzo dobre pytanie!

Cytat:
Izka ja uwielbiam i Pippi i Kasieńkę i wszystkie Was uwielbiam.
iiiii.... bardzo dobra odpowiedź!

lof lof lof

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 09:44   #2859
asiuk
Zakorzenienie

Cześć, kobitki!

Czasu nie mam, żeby Was nadrobić, bo klikacie niemiłosiernie Za chwilę muszę zabrać się do roboty.

A propos kamerzysty. U mnie będzie tylko fotograf (kosztuje nas 2400 zł). Trochę żałuję, że nie będziemy mieć filmu ze ślubu, bo kiedyś znalazłam dwóch naprawdę świetnych profesjonalistów. No nic. Będziemy musieli zadowolić się tylko zdjęciami

Nadal myślę o wdzianku i nadal nic mi nie przychodzi do głowy

Będziemy musieli powoli się zabrać za sprawy urzędowe i protokół. Moja siostra twierdzi, że jeśli na "domowym" odpisie aktu urodzenia są znaczki skarbowe, to taki dokument może być Ja już zaczynam się w tym gubić, muszę trochę poszperać w wątku i w necie. Na szczęście obydwoje z TŻ pochodzimy z jednego miasta, należymy do tej samej parafii

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 09:48   #2860
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

asiuk jak szukałam w necie to miałam różne wersje- fakt faktem za odpis i tak bedzie trzeba zaplacić 22zl. USC musi za coś funkcjonować
Stary 2008-07-21, 09:50   #2861
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Będziemy musieli powoli się zabrać za sprawy urzędowe i protokół. Moja siostra twierdzi, że jeśli na "domowym" odpisie aktu urodzenia są znaczki skarbowe, to taki dokument może być Ja już zaczynam się w tym gubić, muszę trochę poszperać w wątku i w necie. Na szczęście obydwoje z TŻ pochodzimy z jednego miasta, należymy do tej samej parafii
My bierzemy slub w moim miescie i jak bylismy w USC to ja poszlam bez odpisu aktu, podalam pani tylko dowod osobisty i tyle.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-21, 09:52   #2862
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie ale dzionek meczacy. A weekend jeszcze bardziej... No ale zrobilismy przewieszki na wodke i ustalilismy plan dzialania na najblizszy tydzien... znowu wymyslilam kilka rzeczy hihih

Lilus, ja mam wszywany staniczek z wycietym tylem i wszywane po 3 poduszeczki pod kazdego wypierdka... efekt nieziemski, nie wiedzialam ze mam taka fajofsia szprke w dekoldzie hihihi

u mnie przez to chudnięcie to już nawet push up nie daje rady
jem, a waga spada-koleżanki mówią że powinnam sięcieszyć, ale ja się martwię, chyba powinnam pójść do lekarza po skierowanie na jakieś badania sprawdzające

a buciki przejdą testowaniesą tak śliczne-narazie na zdjęciu że nie mogłam się oprzećkolejny raz

Cytat:
Izka ja uwielbiam i Pippi i Kasieńkę i wszystkie Was uwielbiam. A z Pippi to jest taka stara miłość. Kiedy mam chandrę albo jest mi smutno zawsze sięgam po książki Lindrgen. A Pippi to również symbol niezależnej kobiety a z innej strony studium filozoficzne (polecam książkę "Pippi i Sokrates").

Zakupy już zrobiłam, zatem teraz kawka i powtórka do korepetycji Dziś elektrochemia
załatwisz wszystko w 1 dzionek
ja ostatnio z książek to męczę Cobena i poradnikowy: Dlaczego mężczyźni kochają zołzy
jak Któraś reflektuje to mogę przesłać ebooka

izazusia compeed leci do Ciebie-najpóżniej w czwartek będzie u Ciebiewg zapewnień Pani na poczcie

Cytat:
oby oby się sprawdziły prognozy
Stary 2008-07-21, 09:52   #2863
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
asiuk jak szukałam w necie to miałam różne wersje- fakt faktem za odpis i tak bedzie trzeba zaplacić 22zl. USC musi za coś funkcjonować
Super Rozumiem, że razem z TŻ idziemy najpierw do USC, załatwiamy ten odpis, idziemy z odpisem załatwić ten papier, że nie ma przeciwwskazań, także o adnotacji co do nazwisk itd. i z tym wszystkim idymy do księdza spisać protokół (+ inne dokumenty, typu świadectwo itp.)?

Daget, dziekuję za odpowiedź

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-07-21, 09:57   #2864
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie przez to chudnięcie to już nawet push up nie daje rady
jem, a waga spada-koleżanki mówią że powinnam sięcieszyć, ale ja się martwię, chyba powinnam pójść do lekarza po skierowanie na jakieś badania sprawdzające

ja ostatnio z książek to męczę Cobena i poradnikowy: Dlaczego mężczyźni kochają zołzy
jak Któraś reflektuje to mogę przesłać ebooka
idź i to raz dwa bo jak nie to ze zdrowiem nie ma żartów
ja, ja, ja chcę książkę

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 09:57   #2865
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Super Rozumiem, że razem z TŻ idziemy najpierw do USC, załatwiamy ten odpis, idziemy z odpisem załatwić ten papier, że nie ma przeciwwskazań, także o adnotacji co do nazwisk itd. i z tym wszystkim idymy do księdza spisać protokół (+ inne dokumenty, typu świadectwo itp.)?

tak asiuk
my spisywalismy protokół wcześniej i teraz musimy donieść zaświadczenie z usc i kartki ze spowiedzi

właśnie kiedy powinno się pójść do tej 2 spowiedzi?
przyznam że nie byliśmy jeszcze nawet na 1 spowiedzi
mamy zamiar pójśc w ostani piątek lipca do 1 a potem kiedy?

dzasta poprosze namiary mailowe i wieczorem wyślę
i obiecuję, że pójdę tylko musze się zarejestrować po skierowanie

Edytowane przez LilStar
Czas edycji: 2008-07-21 o 09:59 Powód: bo dzasta napisała:)
LilStar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 09:59   #2866
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
tak asiuk
my spisywalismy protokół wcześniej i teraz musimy donieść zaświadczenie z usc i kartki ze spowiedzi

my na pierwszej też jeszcze nie bliśmy a do drugiej ksiądz powiedział, żeby iść w czwartek przed ślubem (żeby już w piątek mieć spokój i się przygotować psychicznie )

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 10:00   #2867
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Lilstar dziękuję a o ebooka też mogę poprosić?? Mój mail izabela.e@op.pl

Hmm moi znajomi 2 spowiedź mieli dzień przed ślubem
Stary 2008-07-21, 10:00   #2868
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
ja mam tak samo z kieca na 2 dzien... tak podnosi mi ten stanik ze cycuchy wygladaja do slubnej pewnie tez cos wsadze

Cytat:
Napisane przez madziczek Pokaż wiadomość
nam ulozym naprawde super uklad i nauczylismy sie go w 2 zajecia ale wiadomo ze trzeba to dopracowac i praktycznie nauczyc sie na pamiec zeby wlasnie nie wygladalo to sztucznie na rzesach stane zeby bylo cudo
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 10:08   #2869
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
katia017 bardzo mi się podoba Twój makijaż- pewnie na ślub musi być mocniejszy by było go widać ale uważam że masz talent. Jest delikatnie przejścia są piękne a rzęsy- poezja ściągnęłam tę fotkę- mam nadzieję że się nie gniewasz?
Oczywiście,że się nie gniewam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-21, 10:15   #2870
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
tak asiuk

Na szczęście mamy stronkę naszej parafii, gdzie jest napisane, co trzeba zabrać ze sobę, żeby spisać protokół
Z tego, co wiem, pierwsza spowiedź powinna odbyć się w przybliżeniu miesiąc przed slubem, a druga - jak najbliżej ślubu (żebyśmy nie zdążyli nagrzeszyć )

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-07-21, 10:15   #2871
LilStar
Wtajemniczenie

dzasta, izazusia książka właśnie do Was biegnie
miałam ją w pracy

tylko nie rozumiem z tą spowiedzią dlaczego Pary które mieszkają ze sobą idą tylko 1 raz, a Ci którzy nie mieszkają 2?
Kto ma więcej okazji do schrupanka

ale dziękuje za podpowiedzi-myślałam, że trzeba iść odrazu po protokole

Edytowane przez LilStar
Czas edycji: 2008-07-21 o 10:17 Powód: o spowiedzi:)
Stary 2008-07-21, 10:15   #2872
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
tak asiuk

dzasta poprosze namiary mailowe i wieczorem wyślę
i obiecuję, że pójdę tylko musze się zarejestrować po skierowanie
poprosze o ksiazeczke chetnie poczytam....

a co do spowiedzi... 1 powinna byc zaraz po spisaniu pierwszej czesci protokolu ... a 2 dzien lub dwa przed slubem... No a my juz mamy miesiac o spisaniu i nie mamy kiedy isc
Stary 2008-07-21, 10:22   #2873
wiiniii
Rozeznanie

cześć Kobietki

potrzebuje autora i dokładny tytuł tej książki co ja tu reklamowałyscie
KObiety sa z wenus a mezczyzni z marsa
wiiniii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-21, 10:23   #2874
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:

a co do spowiedzi... 1 powinna byc zaraz po spisaniu pierwszej czesci protokolu ... a 2 dzien lub dwa przed slubem... No a my juz mamy miesiac o spisaniu i nie mamy kiedy isc
ebook wysłany

no właśnie po spisaniu protokołu B. wyjechał na poligon i do spowiedzi nie poszliśmy
ale teraz już Go siłą zaciągnę

winiii a utor to John Gray

Edytowane przez LilStar
Czas edycji: 2008-07-21 o 10:25 Powód: dla winiii
Stary 2008-07-21, 10:23   #2875
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Właśnie dlatego Ci , którzy ze sobą mieszkają maja tylko jedną spowiedź. Chyba nasz kościół nie zakłada sytuacji w której para razem mieszkająca mogłaby się powstrzymać od chrupania
Stary 2008-07-21, 10:24   #2876
katia0117
Zadomowienie

Cytat:

My mamy tak samo z tą spowiedzią.protokół spisany,a do spowiedzi jakos nam ciągle nie po drodze...W dodatku przez najbliższe 2 tygodnie nie zapowiada sie,zebyśmy poszli
Stary 2008-07-21, 10:26   #2877
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Napisane przez wiiniii Pokaż wiadomość
cześć Kobietki

potrzebuje autora i dokładny tytuł tej książki co ja tu reklamowałyscie
KObiety sa z wenus a mezczyzni z marsa
tutaj jest tylul i autor... Co bym nic nie pomylila zalaczam linka do jakiegos internetowego sklepu http://www.lideria.pl/sklep/opis?nr=8295 polecam... oboje z moim Mezczyzna stwierdzamy ze warte polecenia i kazda para powinna miec takowy poradnik w domku
Stary 2008-07-21, 10:27   #2878
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
niuniuniau - mnie juz nosi na sama mysl kawalerskiego TZta A dopiero bedzie mnie nosic pod koniec sierpnia jak je zrobi Tyle dobrze ze wiem ze siedza na takiej polance przy ognisku i chleja

Na wiecej tematow nie jestem w stanie rozmawiac bo jestem pa - dnie - ta
Dobranoc wszystkim i do jutra
Kakusia no mnie też nosiło ale okazuje się, że faceci naprawdę na swoim kawalerskim piją do oporu i to tyle. Mój biedaczek jeszcze dzisiaj odczuwa skutki sobotniego chlania

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Fajnie,że wam się podoba mój mejkapos,bo kombinuję na rózne sposoby i sam nie wiem w jakich kolorach chciałabym wystapić

To zależy jakie kolory bedą w Twojej wiązance ślubnej i w jakich kolorach czujesz się najlepiej na codzień Ogólnie do niebieskich oczu proponują brązy,sliwy i róże,ale to nie oznacza,że własnie tak trzeba się malować.Prawie każdy makijaż mozna wzmocić jakimś grafitem-wtedy oko nie jest ordynarne,a ładnie podkreslone.Jak mi przypomnisz jaki bedzie twój bukiecik to wtedy coś zaradzimy
Katia bukiet będę miała w kolorach ecru i złamanej bieli plus zielona trawka i plus taka kryza z drucika metalowego srebrnego. Wiem tylko że chce mocniej podkreślone oczy bo ust nie powinnam podkreślać z powodu blizn nad nimi (niestety skutki rozszczepu). Co byś w takim przypadku zaproponowała?

Cytat:
szczęściara
muszę mojemu coś podpowiedzieć...chociaż ja to się ślinię na takie buciki różowo-fioletowe
http://www.allegro.pl/item401054541_...ory_38_39.html
tylko na ślub mi się nie przydadzą
dobranoc katey
Lil buty cudooo
Ja też poproszę o książeczkę, mój mail to aaga_82@tlen.pl

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Cześć laski! Tradycyjnie u mnie kawusia i... dzisiaj znowu jagodzianka od teściowej. Już drugi raz upiekła, wie, że lubię

Szkoda, że Ty panieńskiego nie masz, kumpele chyba Ci się nie spisały... W każdym razie nie ma się czym przejmować, przecież macie sobie ufać.
Gosia panieński mam ale w tą sobotę co będzie dopiero bo druhna mi wraca A mój Misiek musiał zrobić teraz bo ostatni raz przed ślubem był u siebie na Śląsku. Koledzy by mu nie wybaczyli

EDIT Idziemy dziś z TZ po zakupy. Musimy kupić koszulę, krawat i buty. Ja się napaliłam na ten krawat kaskadowy ale jak mówicie że głupio wygląda do samej koszuli to pewnie będziemy musieli zrezygnować bo kamizelka to już spory wydatek a mój TZ płaci sobie za wszystko sam co związane z weselem i do tego został o tym poinformowany dość późno, więc nie chce swoimi wymysłami wpędzać go w kłopoty finansowe.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 10:27   #2879
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie dlatego Ci , którzy ze sobą mieszkają maja tylko jedną spowiedź. Chyba nasz kościół nie zakłada sytuacji w której para razem mieszkająca mogłaby się powstrzymać od chrupania
to jak to się ma do warunku spowiedzi o mocnym postanowieniu poprawy?

niuniuniau dzięki

Edytowane przez LilStar
Czas edycji: 2008-07-21 o 10:28 Powód: podziękowanie za pochwałkę:)
Stary 2008-07-21, 10:29   #2880
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba nawet nie o to chodzi. Kościół zabrania mieszkania ze sobą przed ślubem nie tylko ze względu na mozliwość uprawiania seksu. Człowiek, według Kościoła, nie powinien stwarzać sobie sztucznych sytuacji, w których np. śpi z drugą osobą w jednym łóżku i bije się z własnymi pragnieniami. Wtedy koncentruje sie całym sobą, żeby nie zgrzeszyć, a nie o to chodzi (słuchałam kiedyś takiej jednej katechezy, całkiem fajnie i logicznie były omawiane tego typu rzeczy).

Ewunia

Staś

bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości