![]() |
#301 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Bursztynku a możecie chodzic/ wyjść na spacer? Może z drugiej strony szpitala jest przyjemniej niż otoczenie prosektorium
![]() Życzę Wam obu aby w piniedzialek wyniki byly ok i zebyscie mogły wyjść do domu ![]() Cytat:
Cytat:
Norka musicie rozważyć swoje za i przeciw. Oczywiscie jeżeli w aucie nie ma isofix to sprawa sie rozwiązała :bezydal: Cytat:
![]() ![]() Kurcze sprzątam dom na raty ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#302 |
Zadomowienie
|
Cześć!
Gratuluję tyłu udanych wizyt i zdrowych maluszków ![]() Za wszystkie niedomagające czy to zdrowotnie, czy humorem mocne kciuki i buziaki! Pozdrawiam też wszystkie rzadziej zaglądające na wątek ![]() Radenka, nic się nie martw i trzymaj się! Gosia, fajnie, że coś się poodzywałaś. Powodzenia z ogarnięciem reorganizacji domu ![]() kropka, bardzo fajnie napisane o tym, żeby znaleźć sobie jakieś konkretne zajęcie. Popieram bardzo! To bardzo pomaga i zajmuje czas. Czy to wszelakie rękodzieła, książki, gry logiczne, porządki w zdjęciach... Choć ja to mam już tyle, że nieraz mi szkoda iść spać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
Kropko o dziwo psychicznie ok-ja sobie popłaczę i mi lepiej,fizycznie-dużo lepiej,ze skurczami ,twardnieniami lepiej.
Okres ciąży stresujący-krwiak,wyniki pappy,a teraz ten armagedon,ale daje radę. Jestem zła na TŻ,że mi wszystko opóźniał i na siebie ,że go w ogóle tak słabo przycisnęłam,mam nauczkę na przyszłość. Widzę,też plusy-mam towarzystwo non stop ![]() ![]() Kropko ja miałam wywiesić pranie,ale stwierdziłam,że paznokcie wołają o pomstę do nieba-jakimś cudem pomalowałam u stóp, a teraz skończyłam u rąk.Pomalowałam rzęsy. Chodziłam jak 7 nieszczęść w tym tyg i teraz mam chwilę,bo nie ma nikogo w domu!!!Mój syn właśnie ma walkę-jest na turnieju. Jeśli dojdzie do finału to biorę taxi i jadę do niego!Trzymajcie kciuki! Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-04-14 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() relaksujemy się, później pewnie spacer i lody ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
Niestety przegrał!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mogę chodzić i korzystam z tego koleżanka z sali musi więcej odpoczywać bo miała za duże skurcze. Ale jakoś czas nam leci, przeżyjemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Ale i tak szacun za sam start ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Ja się wygrzewam z Ninka na słoneczku
![]() Odsłonilam brzuszek do słońca, to mała po chwili zaczęła się tak Wypychac, jakby chciała sobie pupę i kręgosłup wygrzewac ![]() Ale tylko na chwilę tak ja wystawiłam, potem zakrywa brzuch. Mama robi dziś urodziny, wiec chociaż trochę jej pomogę, zrobię jakąś sałatkę i ogarnę łazienkę na dole. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
Ja przyniosłam ze strychu ubrania po synku. I jestem załamana. Pajacyków i śpioszków łącznie z tymi co dostałam od znajomych mam ok 80 na rozmiar 0-3 miesiąca. z body chyba będzie podobnie. I serce mnie boli jak oglądam te ubranka, sporo przydałoby się odłożyć, dużo jest niebieskich albo z autami,więc można bez problemu odkładać, ale aż żal..
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Wtajemniczenie
|
Ja dostałam kilka rozowych czy z serduszkami i też bedzie po domu smigac w tym. Albo bedzie pod pajacyk, sweterek- wtedy i tak tego nie widac
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
No tak,tylko skoro mam taką ilość tych ciuchów to mogłabym odłożyć te najbardziej chłopięce
![]() |
#313 |
Wtajemniczenie
|
My też się dzisiaj wygrzewamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
Chyba po równi dla bezpieczeństwa i wygody. Ale da sie bezpiecznie zapiąć malucha bez bazy- tylko wymaga to wiecej wprawy i siły żeby naciągnąć pasy odpowiednio.Na tym szkoleniu bezpieczny maluch ratownicy pokazywali jak muszą być napiętę żeby było ok. My nie kupujemy bazy bo mamy stare auto i nie mamy mocowania
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Wtajemniczenie
|
my, też, my też
![]() ![]() lody, kawka u teściowej i godzinka na słoneczku w parku ![]() dziewczyny, może widziałyście na grupie lipcowej na fb tę tragedie, jednemu dzieciątku przestało serduszko bić.. straszne dla rodziców, aż mnie ciarki przeszły.. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest to, że nic nie można zrobić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Następna gwiazda na fb na grupie napisała, że od 2 dni ruchów nie czuje 28tc i co ona ma robić..
No ku#%a Mac, czekać na cud i siedzieć na upie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Witam się po krótkiej przerwie
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=summer_overture;828 92856]Uff, czyli w sumie dobre wieści. A co to za krem? Zdradź ten sekret to może i mój lekarz się czegoś nauczy ![]() Zwiększyłam magnez, nospy wzięłam dziś 2, trzecia na noc. Póki co jest odrobinę lepiej, ale co się zdenerwuję, to znowu podbrzusze się odzywa. Myślę, że najbliższe noc pokaże, co dalej. Jeszcze tak mi się przypomniało odnośnie naszej dyskusji o butelkach. Ostatnio w szkole rodzenia miałyśmy pogadankę o kp i butelkach, które nie zaburzają tego procesu. Polecane przez doradcę laktacyjnego to: Medela Calma Avent Natural ze smoczkiem "0" (60 ml) z drogich - Mimiju (czy jak to się tam nazywa) ważna jest szeroka podstawa butelki i tzw. wolny przepływ. Chodzi o to, żeby maluch musiał się napracować przy jedzeniu tak samo, jak przy zasysaniu cyca. Jeśli stosuje się tradycyjne butelki, z których pokarm szybko płynie, to dziecku jest tak wygodnie, że potem nie chce się męczyć przy piersi. Może dla większości z wan to banał, ale ja tego nie wiedziałam toteż wstawiłam ![]() Summer ukradłam sobie te butelki, wpisałam do zeszytu w którym notuję mądrości z naszego forum i z innych stron ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Super że z Anielką wszystko w porządku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do proszków do prania itd.. ![]() Nie do końca jestem pewna czy Lovela jest aż taka super, ale czytając różne fora i rozmawiając z osobami z otoczenia, które mają dzieci większość testowała kilka proszków/mleczek i zawsze wracała do Loveli ![]() Nie mam co prawda w okolicy sklepu z chemią niemiecką, ale moja siostra ma, słyszałam że jednym z lepszych niemieckich proszków dla niemowląt jest Ariel Baby i płyn do płukania Softlan ![]() Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-04-14 o 17:14 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Camelitos też byłabym wkurzona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Wtajemniczenie
|
Takich wieści nie sposób uniknąć korzystając z internetu czy oglądając tv
![]() Żadnej z Was nie chciałam tutaj straszyć bądź co.. broń Boże ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Niestety takich przypadków jest dużo, serce pęka. Nie mam fb i chyba dobrze...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Wtajemniczenie
|
Emma zerknij proszę na te pieluszki, czy to jest dokładnie ten zestaw z balonikami co Ty zamawiałaś?
![]() ![]() ![]() to elodie details ![]() pol_pl_ELODIE-DETAILS-KOCYK-MUSLIN-BAMBUSOWY-MOON-BALOON-DWUPAK-47073_1.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#325 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() kupowałam tu: https://www.fabrykawafelkow.pl/kocyk...n-balloon.html mam od nich dwie takie: ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A mój synek chyba ćwiczy jakieś sztuki walki, bo cały brzuch mi faluje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
Ja jakoś specjalnie nie biorę do siebie taki informacji, owszem jest mi przykro, przez chwilę poczuje strach.. Ale potem myślę, że niestety takie rzeczy mają miejsce, ja robię wszystko, żeby było dobrze i ciąża zakończyła się szczęśliwie, a jak będzie czas i życie pokaże, to że bym nie wiedziała o takiej sytuacji, nie uchroni mnie przed tym, że może się coś stać, a przynajmniej wiem na co zwracać większą uwagę.
Moja od godziny tak szaleje, że szok. Niestety musiałam przed 20.00 uciekać z urodzin, bo już mi zaczął się brzuch stawiać, niewygodnie krzesło, za długo w jednej pozycji.. Ehh ale już dobrze ![]() Zastanawiam się nad tym czy kupić kocyk bambusowy, czy bawełniany... Bo pieluchy bambusowe kupuje 5 szt... Więc może kocyk bawełniany dla odmiany?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-04-14 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie lipcowe. Dawno sie nie odzywałam bo nadrobić mam problem. Po przeprowadzce mielismy teściów dwa tygodnie. Teść nam pieknie ogrod przekopał. Poprzesadzal krzaczki i kwiaty. Zainstalował polki w garażu. Polatał dziury w ścianach po poprzednich wlascielach i pozawieszal wszystkie dekoracje. Złota rączka zupełnie nie to co moj Tz... także w domu jestesmy tak jakby juz osiedleni całkiem komfortowo tylko brakuje nam rolet ktore zainstalują nam 3 maja.
Pola bardzo współczuje! Ciężkie chwile przechodzicie! Akurat taki wypadek w czasie Twojej ciazy. Mam nadzieje ze szybko maz wyjdzie z tego. Jesli mam doradzić jesli chodzi o sprzątanie to zorientuj sie najpierw czy kobieta bedzie na przykład myła lodówkę, piekarnik i okna i czy bedzie tez w kuchni naczynia chowała. Jesli zalezy Ci tez na prasowaniu to sie upewnij ze umie to robic. Bo wiem ze niektóre wcale tych prac wykonywać nie chca albo na przykład prasować nie umieją... Bursztynek wracaj do siebie i do domu szybciutko! Szkoda w taka pogodę w szpitalu leżeć! Wiec sie chwale jeszcze do wczoraj prawie nic nie miałam a dzis... maz wczoraj znalazł 150 km od nas wielkie centrum handlowe dla mam i dzieci. Pojechaliśmy dzis rano i nakupwoalismy mnóstwo rzeczy dla maluszka. W tym brykę tez wybralismy ![]() Aha No i tesciowa sie uparła na park dla dziecka. Wiec park tez juz zamówiony jutro dostawa... to rowniez ze względu na psy. A Wy myślicie nad parkiem w ogole??? I jeszcze do wózka mamy fotelik Cybex. ImageUploadedByWizaz Forum1523739856.207853.jpgImageUploadedByWizaz Forum1523739869.060000.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję udanych zakupów i wózka ![]() Co masz na myśli mówiąc park dla dziecka?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
Blanka cos takiego. Tylko to jest znacznie większe niz łóżeczko.
Psom ufam jednak nie wiem jak na początku bedzie. Jak psy na dziecko zareagują a tak park jest na kółkach wiec moge maluszka na biezaco obserwować a ten bedzie miał większa swobodę. Zobaczymy jak sie sprawdzi. ImageUploadedByWizaz Forum1523740779.512740.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.