|
|
#1621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
Cytat:
Uwierz, że zadek Oli był w opłakanym stanie, dostała wysypki i zaczerwienień na skórze może po godzinie po posmarowaniu Alatanem plus. Do tego kwaśne biegunki i ciągle podrażniona skóra, jak tylko ją kładłam na przewijaku, to był płacz, krzyk i spazmy. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1622 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Stęskniłam się U dziadków było bardzo fajnie, spacer, grilowanie, kawkowanie... Próby raczkowania, ale i tak widze że zdecydowanie lepiej Puchatkowi idzie pelzanie...zwłaszcza jak chce szybko do czegoś "dojść".W niedzielę pogoda gorsza, ale i tak było fajnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla MaciusiaCytat:
Pomysłowość Olci nie ma granic ![]() Cytat:
dla AgatkiCytat:
![]() Cytat:
dla Michałka za nowe osiągnięcia ![]() Cytat:
Trzymajcie się Cytat:
Zjada rano 240 ml mleka i na wieczór tyleż samo. Potem 180ml kaszki mleczno ryżowej Obiadek to ok 200ml Deserek 125-190ml Pan Dr. ostatnio powiedział że Kuba to duży chłopak, ale wszystko jest w normie
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa http://www.tvn24.pl/-1,1558033,0,1,u...wiadomosc.html swinie to sobie pojechalam
mam nadzieje,ze do jutra cos naprawia
|
#1624 | ||
|
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia dla Piotrusia, Maksia i Mikołajka
Cytat:
U nas nie jest tak źle Trochę to męczące takie prowadzanie, szczególnie dla pleców. Maja mało płacze jak nie mam siły jej prowadzać, chodzi na czworaka, bądź się podtrzymując czego się da. Jak już zacznie tak całkiem samodzielnie, wtedy pewnie będzie bardziej męczące, choć u Nas to już prawie się zaczęło, na razie się nie martwię Damy radę ![]() Cytat:
Maja zjada tyle samo kaszki, może ciut więcej , obiadek 200, a mleka nie wiem ile wypija Nie wiem ile takie dziecko powinno jeść. O, znalazłam takie coś: http://www.ptd.republika.pl/strony/karmienie.htmlWynika z tego, że zjada troszkę niby więcej, ale chyba to nic złego |
||
|
|
|
#1625 |
|
Konto usunięte
|
Czeeesc
![]() Mam czas tylko na wrzucenie zdjec, bo po tej wyprawie to juz robie 3 pranie ![]() Bylo fajnie (no bo co innego moge napisac , chyba sobie znalazl idola ![]() 1. Simon woli lizac kanape, niz sie bawic z Olim ![]() 2. Simon zafascynowany zawieszka od smoczka, a Oli ze swoja mina na co dzien, do tego w wersji audio jest krzyk ![]() 3. Oli koniecznie chce ten mlotek, ale krzyk chyba na Si nie dziala 4. A tu Oli znowu chce cos, co akurat ma Simula ![]() 5. Dobra, mlotka nie dostalem, ale i tak jest ok ![]() 6. A tu z kolei Oli woli ogladac wiadomosci niz patrzec na Si
Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2008-09-14 o 23:43 |
|
|
|
#1626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja ostatnio dostaje powera, jak zobaczy, że jest koniec łóżka, tak jej się spodobało schodzenie z łóżka, że mogłaby ciągle to robić. O tak Teraz ma okres sprawdzania prawa powszechnego ciążenia , wszystko ląduje za łóżkiem i kojcem ------------------------- U nas już dzisiaj 3 kupa , ale jedna t tylko delikatna plamka
|
||
|
|
|
#1627 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martw się, na pewno do jutra to naprawią [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8293109]Czeeesc ![]() Mam czas tylko na wrzucenie zdjec, bo po tej wyprawie to juz robie 3 pranie ![]() Bylo fajnie (no bo co innego moge napisac , chyba sobie znalazl idola ![]() 1. Simon woli lizac kanape, niz sie bawic z Olim ![]() 2. Simon zafascynowany zawieszka od smoczka, a Oli ze swoja mina na co dzien, do tego w wersji audio jest krzyk ![]() 3. Oli koniecznie chce ten mlotek, ale krzyk chyba na Si nie dziala 4. A tu Oli znowu chce cos, co akurat ma Simula ![]() 5. Dobra, mlotka nie dostalem, ale i tak jest ok ![]() 6. A tu z kolei Oli woli ogladac wiadomosci niz patrzec na Si [/quote]Zdjęcia świetne, te przy stole bardzo fajne, chłopcy zadowoleni, uśmiechnięci. Minka Oliego jest niesamowita. W tych koszulkach chłopcy wyglądają jak bracia. Kanapa chyba jest bardzo dobra, Simonek tak zawzięcie ją liże. Cytat:
U nas schodzenie z łóżka to też zabawa na topie Do tego próby wchodzenia na nie, u Nas jest dość wysokie i sobie sama jeszcze nie radzi, ale u rodziców jest niżej idzie jej bardzo sprytnie.To liczmy, że 2 |
||
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za pocieszenie, ale z moim szczesciem............... ........
Wiec w trybie przyspieszonym, szukalam autobusu-jade dzis o 19.20. juz tesknie za moja mala smierdzi dupka ![]() ide prasowac, wczoraj ograniczylam sie do prania i zrobienia listy ale chlopaki fajnie sie bawia
|
#1629 |
|
Rozeznanie
|
Dla Mikołajka zdrówka! dla Maxia zdrówka! dla Piotrusia zdrówka!
i dla wszystkich trzech uśmiechniętych buziek! Esz współczuje! a kysz wstrętne problemy! dla Łucji dużżżżo zdrówka! Kasiu bądź dzielna No Poiss Oli już lepiej lepiej. kibicuję za poprawę. a co do pociesznia to uważam że tak trzeba bo w cięzkich chwilach jak miłe słowa się czyta to od razu cieplej na duszy i zaczyna się inaczej myśleć! Chłopaki Oli i Simulka no no no boscy! minki zięciunia nieprzeciętne - zgrywusek kochany! Si ma piękną karnację! a mąż dodaje że jak na chłopaków to włoski mają piękne, długie i lśniące ![]() a ja się zakopuję w dołek! jak wrócę to zacznę się udzielać! acha Sylwia źle się stało z tą trakcją ale ludzie (złodzieje) to tacy pozbawieni serca i uczuć |
|
|
|
#1630 |
|
Rozeznanie
|
Najlepsze życzenia jubileuszowe dla Piotrusia, Maksia i Mikołajka oraz dla pozostałych pominiętych słodziaków!
Ja w przerwie w robocie postanowiłam do Was zajrzeć... U nas katar chyba w odwrocie (oby nie zapeszyć: tfuu... tfuu... ). Dziś nocka ładnie przespana, nosek czyściutki, apetyt wraca... no zobaczymy. Zależy mi żeby była zdrowa tym bardziej, że w najbliższą niedzielę wreszcie chrzcimy naszą małą pogankę .Dziękujemy wszystkim za kciuki oraz życzenia powrotu do zdrowia, oby to już był koniec naszych potyczek ze zdrowiem. Dziewczyny, piszecie o 3-4 kupach dziennie, a u nas to norma! W tym dwie większe i dwie malutkie . Zgłaszałam to lekarzom, ale mówią, że do 4 to norma, o ile konstystencja nie jest niepokojąca. Ponoć nasza "gwiazda" taką ma przemianę materii i już .Esz, współczuję ciągłych kłopotów: jak nie Twój kręgosłup to choróbsko Mikołajka... Biedactwa! Trzymam kciuki, aby w końcu los się do Was uśmiechnął i oszczędził Wam kłopotów. Buźka Myshia, Pysiamn - waga Waszych chłopaków jest imponująca . Moja Łuśka ze swoimi 7200 (po przytyciu!!!) wymięka, ale widać znów tu odzywa się jej szybka przemiana materii. Dziwne jest to, że ona je wcale niewiele mniej niż Wasi chłopcy (oczywiście, gdy jest zdrowa, bo przy katarze ma gorszy apetyt):Po 180 ml kaszki ryżowej lub kukurydzianej na mleku (2 x rano), potem zupka z mięsem z dodatkiem oliwy z oliwek (zalecenie lekarza - na przytycie) w ilości 190 ml, następnie obiadek z mięskiem (z oliwą) 190 ml, potem deserek 130 ml, na kolację kaszka HIPP 190 ml i w międzyczasie biszkopciki, flipsy, bananek... Kurka, gdzie jej się to podziewa? Ivy, super, że Oleńka ma się coraz lepiej. Trzymam kciuki, aby nic już się nowego nie przytrafiło. Buziaki dla Was obu, dziewczyny Wszystkie fotki cudne - dzieciaczki prześliczne Edytowane przez Katarzynka77 Czas edycji: 2008-07-21 o 18:52 |
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu sie smiejecie, a ja na serio
Zawsze jak wpadne "na chwilke" do Jesiennych, to albo utkne na stronie z bielizna , albo napale sie na jakies nowe przepisy - az trach sie bac ![]() Moonia, foty bosssskie! Chlopcy dopasowali sie pasiascie (jest takie slowo? pewnie nie.. ) A mamuski pewnie kawka za kawka, ciacho ciachem pogania, co? ![]() Maatra, czerwono u Was Ja sie coraz bardziej napalam na czerwien w sypialni. Ale taka mocna, burdelowa czerwien ![]()
|
#1632 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moniczka Demoniczka o tym pisała. [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8293109] Bylo fajnie (no bo co innego moge napisac , chyba sobie znalazl idola ![]() 1. Simon woli lizac kanape, niz sie bawic z Olim ![]() 2. Simon zafascynowany zawieszka od smoczka, a Oli ze swoja mina na co dzien, do tego w wersji audio jest krzyk ![]() 3. Oli koniecznie chce ten mlotek, ale krzyk chyba na Si nie dziala 4. A tu Oli znowu chce cos, co akurat ma Simula ![]() 5. Dobra, mlotka nie dostalem, ale i tak jest ok ![]() 6. A tu z kolei Oli woli ogladac wiadomosci niz patrzec na Si [/quote]Fotki super, chłopcy uroczy. Faktycznie włoski maja długie i błyszczące Będzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
Oby to był już koniec Waszych perypetii zdrowotnych Miłej pracy Składam najserdeczniejsze życzenia miesięcznicowe Maxiowi Pucka zasnęła ok 21.30, jedna podudka o 2 na karmienie i spałyśmy do 10 rano Czuję się wypoczęta ( trochę mu pomogłam) a teraz muszę jakiś obiadek zrobić. Narazie. Buziaki |
|||
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
hej
przyszlam powiedziec do zobaczenia pozniej nie bede miala czasu. wracam w piatek rano, ale na forum, pewnie pojawie sie poznym wieczorem, lub w sobote. Zawsze jestem pod telefonem. Buziaki trzymajcie sie pa p.s macko zostaje z dziadkami
|
#1634 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Najlepsze życzenia dla Piotrusia Cytat:
![]() Piękny prezent mąż Ci sprawił, ma dobry gust .Cytat:
![]() Cytat:
Tak. Ostatni raz karmiłam go 15 czerwca rano. Doszłam do wniosku, choć nie bez żalu, że to tylko przytulanie, nierzadko zakończone dotkliwym ugryzieniem, a Jaś się nie najada. Po karmieniu z obu piersi potrafił wypić jeszcze 120 – 150 ml mleka. A tak się złożyło, ze Enfamil przypadł mu do smaku i jest dobrze przez niego tolerowany, więc przestawiłam go na mleko modyfikowane. Nadal się przytulamy co ranek, ale karmimy się butlą .Przedwczoraj wycisnęłam jeszcze mleko z piersi .Cytat:
.U nas też pojawiło się "coś" na kształt biegunki - w sobotę wieczorem zielona, cuchnąca kupa, wczoraj trzy jasnozielone śmierduchy, dzisiaj jedna. Nie podejrzewam o nie ząbków, bo przy wyrastaniu dotychczasowych rozluźnionych kup (ani gorączki) nie było. Kolor i zapach mogą świadczyć raczej o tym, ze coś mu zaszkodziło, tym bardziej, że wielu rzeczy teraz próbuje. Jaś nie chce jednak tknąć ryżu czy marchewki (wczoraj wieczorem wcisnęłam mu trzy łyżeczki, dzisiaj pięć; ugotowałam, a właściwie rozgotowałam ryż i dodałam do niego ugotowane jabłko i marchewkę, zmiksowałam) o soczku nawet nie wspominam. Na zupy też nie ma ochoty. Domaga się tylko mleka, ale nie wiem, czy w takiej sytuacji powinien je dostać. ![]() Pije dużo przegotowanej wody, od wczorajszego wieczora dostał 20 ml Smecty. Cytat:
Cytat:
Też częstowałam Jasia naleśnikami . Bardzo mu smakowały .Cytat:
. Sprawa jest tym bardziej irytująca, że w brytyjskich sklepach można znaleźć znacznie tańsze biustonosze, poza tym co jakiś czas są bardzo atrakcyjne przeceny.Uważam, że 150 czy 300 zł za skrawek materiału, 6 w porywach do 9 haftek i 2 druty to duuużo za dużo. Chciałam znaleźć tańsze w moim rozmiarze, niestety bezskutecznie. Jest polska firma produkująca bieliznę we „właściwych” rozmiarach, Melissa http://melissa.com.pl/, ale jej biustonosze średnio mi się podobają, są takie... siermiężne. No i wcale nie są tanie, choć oczywiście tańsze niż Empreinte czy Freya. Ostatnio chyba Triumph poszerzył rozmiarówkę, ale w dalszym ciągu trudno ustrzelić ładny biustonosz w rozmiarze 70 F. O 60 J nie wspomnę .
|
|
#1635 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i jest słodko umorusany . Jest już bardzo duży, a skóra na jego buźce wygląda o niebo lepiej niż jakiś czas temu . Cytat:
Cytat:
Moje dziecko nigdy nie cieszyło się na widok jedzenia, nigdy nie płakało, że mu się coś skończyło. Płacze na widok miseczki z zupą / kaszką. Niemal każdy posiłek zaczyna się od płaczu. Karmienie go wykańcza mnie psychicznie, dziś na niego krzyknęłam i potem wrzeszczałam w powietrze rycząc. Jasio dostał spazmów. Wtulił się we mnie całym swoim maleńkim ciałkiem i trząsł. Uspokoił się, gdy przestałam płakać. Zasnął mocno wtulony we mnie, trzymając mnie jedną łapką za palec, drugą za policzek. Mam gigantyczne wyrzuty sumienia i jest mi straszliwie przykro... [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8293109]Bylo fajnie (no bo co innego moge napisac , chyba sobie znalazl idola ![]() 1. Simon woli lizac kanape, niz sie bawic z Olim ![]() 2. Simon zafascynowany zawieszka od smoczka, a Oli ze swoja mina na co dzien, do tego w wersji audio jest krzyk ![]() 3. Oli koniecznie chce ten mlotek, ale krzyk chyba na Si nie dziala 4. A tu Oli znowu chce cos, co akurat ma Simula ![]() 5. Dobra, mlotka nie dostalem, ale i tak jest ok ![]() 6. A tu z kolei Oli woli ogladac wiadomosci niz patrzec na Si [/QUOTE]Chłopcy są rewelacyjni , jak bliźnięta dwujajowi Widać, ze świetnie się bawili. Simula wygląda na wszędobylskiego rozrabiakę, Oli na dowcipnisia. Takiego, który lubi robić niegroźne, acz słodkie psikusy .Cytat:
.U nas odwrotnie – w sobotę pogoda była brzydsza, natomiast wczoraj u Michałą babci (ok. 70 km na zachód od W-wy) było zdecydowanie ładniej. Cytat:
. Z nim świetnie sobie radzi .Cytat:
.Cytat:
![]() Zawozisz Maciusia do dziadków? Czy Ty wyjeżdżasz gdzieś (do męża?), a Maciuś zostaje? Chyba coś przeoczyłam .
|
|
#1636 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wierzę, że tyłeczek Oli był w złym stanie, bo tak jak napisałam Michał miał tylko jeden bodziec po którym leczyliśmy się tydzień (uczulenie na pampersy bez biegunek), a Ola miała ten bodziec (alantan plus kwaśna kupa) przez ponad tydzień non stop. Każda pupa by cierpiała. Cytat:
Cytat:
mój syn pochłania takie ilości a robi kupkę raz dziennie, reszta idzie w sadło. U Łusi widocznie większość zostaje wydalona ![]() Cytat:
Każda z nas ma jakieś kłopoty żywieniowe, ale rzeczywiście już chyba wolę mieć spasionego niż wychudzonego synka. Zwłaszcza że u nas jak jest chory i nie chce jeść to się nie muszę martwić, bo po dwóch dniach niejedzenia waga nie zdąrzy spaść a on już nadrabia. Niemniej jednak pójdę niedługo do pediatry zapytać jaka powinna być dzienna dawka, bo jak on dziś zobaczył miskę z jedzeniem to tak się zaczął trząść jakby co najmniej tydzień nie jadł. Może powinnam jednak dawać mu więcej bo przecież każde dziecko jest inne i może on więcej potrzebuje...
|
||||
|
|
|
#1637 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje za zyczonka dla Zuzi
skladam dla Agatki zyczonka i duzo buziakow jak i rowniez dla Piotrusia, Maksia i Mikołajka |
|
|
|
#1638 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Wykopuj się z dołka, zamiast zakopywać Cytat:
Dobrze, że katarzysko od was odchodzi, mam nadzieję, że Łucja przy tym nie ucierpiała. Cytat:
Łucja bardzo dużo je, tak jak piszesz, ma dobra przemianę materii i dlatego za dużo na niej nie zostaje. Taki już jej urok. Kasiu ja myślę, że nie masz co się zamartwiać, ona je i to sporo, jest tylko filigranową dziewczynką i nic nie poradzisz ![]() Cytat:
Ja już nie karmię na rządnie. W dzień dostaje cyca raz, czasem dwa razy. Za to noc i ranek należy do ssaka. Cytat:
Już dawno tak nie pospałyśmy ![]() Cytat:
Miłego wypoczynku [quote=demonik;8298179]Ja podstawiam Jasiowi mały podnóżek . Z nim świetnie sobie radzi .Nie pomyślałam nawet o takim rozwiązaniu, na pewno wykorzystam wasz patent, dzięki za podpowiedź Cytat:
Pozwolę sobie odp za Sylwię, bo się już pożegnała, myslę, że nie będzie miała mi za złe. Sylwia jedzie nad morze, myślę, że do męża Maciuś ma być u dziadków. Tyle z mojej wątkowej wiedzy ![]() Cytat:
Joasiah co tak krótko, co u Was? .... My dziś pojechaliśmy kupić rowerek- jeździk dla Mai. Jednak dzięki moim mądrością nic nie kupiliśmy. Weszliśmy do pierwszego sklepu spodobał nam się jeden, ale ja niezdecydowana jak zawsze, mówię do męża, że przejedziemy jeszcze do innego sklepu, tam nie było nic ciekawego (teściowie twierdzili, że jest:P).Więc mądra Ania kazała jechać do jakieś kolejnego, w którym też nic mi się nie spodobało. Wróciliśmy do pierwszego, a rowerka już nie było. Były jakieś takie dla chłopców typowe, lub całe różowiaste. Tamten był zielono -żółty. Stwierdziłam, że nie będę brać w takim razie żadnego, Tż się wkurzył, zresztą sama byłam na siebie zła. Także, czasem można się przejechać i bez rowerka. |
|||||||
|
|
|
#1639 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Monia nie miej wyrzutów sumienia. Czasu nie cofniesz. Każda z nas ma lepsze i gorsze doświadczenia z jedzeniem. Pamietam jak Pucka nie miała apetytu też się stresowałam. Może spróbuj troszkę odpuścić, żeby jedzenie nie kojarzyło się Wam z przykrościami Jeżeli Jasio lubi naleśniczki to może serwuj je kilka razy w tygodniu zmieniając nadzienie Cytat:
![]() Agatka dziekuje Cytat:
![]() czasem tak bywa.Wszystkiego najlepszego dla Blaneczki Dzień dobry. Dzis dla odmiany wcześnie zaczęłam dzień. Pucka wstała ok 5.45, pojadła i stwierdziła, że jednak już nie bedzie spała . Ok 6.30 jednak dała się przekonać do spania, ale ja juz nie potrafiłam zasnąć. byłam na spacerze z psem, w biedronce na wielkich zakupach. Torba była ciężka, aż mi się krwiaki z zagięciach łokcia zrobiły. Nienormalna jestem, wiem, ale to to, to też wezmę i się uzbierało.Wczoraj zamówiłam i zapłaciłam za blender, napisałam sprzedawcy, że zależy mi na czasie. Zobaczymy, czy jemu również ![]() Pytanie z innej beczki : czy Wasze pociechy również mają pełno siniaczków na nóżkach, lub na rączkach
|
|||
|
|
|
#1640 |
|
Rozeznanie
|
dubel
|
|
|
|
#1641 | ||
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Blaneczki i Jasia
Cytat:
Biedna, nanosiłaś się, ale tak to już z nami jest. Zamiast przejść dwa razy to pakujemy, a potem ledwo co do domu donosimy. Cytat:
Raz jakiegoś miała. Także ... My wstałyśmy po 7, wyszykowałam Maje i poszła do dziadków (mają urlop), tym sposobem pospałam do 8:40
|
||
|
|
|
#1642 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8293109]Bylo fajnie (no bo co innego moge napisac , chyba sobie znalazl idola ![]() 1. Simon woli lizac kanape, niz sie bawic z Olim ![]() 2. Simon zafascynowany zawieszka od smoczka, a Oli ze swoja mina na co dzien, do tego w wersji audio jest krzyk ![]() 3. Oli koniecznie chce ten mlotek, ale krzyk chyba na Si nie dziala 4. A tu Oli znowu chce cos, co akurat ma Simula ![]() 5. Dobra, mlotka nie dostalem, ale i tak jest ok ![]() 6. A tu z kolei Oli woli ogladac wiadomosci niz patrzec na Si [/quote]Super spotkanko, chłopcy w narodowych pasiastych koszulkach wyglądają jak bracia ![]() Cytat:
wczoraj nawet 4. Więc przemiana niby też dobra Dobrze że malutka ładnie je i nie ma problemów z karmieniem dzięki temu przynajmniej wiadomo że dostarcza do organizmu niezbędnych składników.Cytat:
![]() **************** Ja od wczoraj popadłam w jakiś dziwny marazm nic mi się niechce zrobilam tylko zupkę z zielonej fasolki, która też bardzo smakowala Puchatkowi i upiekłam karpatkę pozatym leń wszechobecny![]() Jak pomyślę sobie jeszcze o wyjezdzie weekendowym, na który od dawna czekałam i sie cieszyłam to uczucie bezradności i lenistwa sie wzmaga wrrrrrrrrrrrrr..... A muszę mieć silę na mega pranie, Mega prasowanie, MEGA pakowanie ![]() Dobra nie marudzę Wam już...może mi minie
|
|
#1643 |
|
Rozeznanie
|
Hej, nie bylo nie w eekenda tu takie wiadomosci i piekne zdjecia.
Przepraszam ale przeczytalam wypowiedzi pobieznie ale dzis wieczorem bede miala wiecej czasu(maz w podrozy i tym samym nie gotuje) to sobie was poczytam. Swietnie chlopcy Si i Oli sie prezentuja Dzisiaj zadalam sobie pytanie czy mozna miec dosc wlasnego dziecka...i doszlam do wniosku ze mozna . Mam tzw zmeczenie materialem. !0 miechow sam na sam z malym wyjacym potworkiem jego jeki i skielczenia przeszyly mi kazda komorke w mozgu. Chyba beda mi sie snily placze nocne do konca zycia. dzisiaj tez sie na Maxa wydarlam bo on juz sam nie wie czego chce. Nie mialam juz cierpliwosci . Tez jestem wsciekla ze sie na nim wyzylam, nie mam usprawiedliwienia dla siebie zawsze sobie przyzekalam, ze bede ta dobra mamusia, ktora tylko tuli i caluje. Cos mi sie wydaje ze moj syn rosnie na jakiegos rozwydrzonego dzieciaka ,ktory doprowadzi moje zdrowie do ruiny. Od piatku nie je...podobnie jak u Demonika kazde karmienie zaczyna sie placzem , wykrecaniem w foteliku itp. Doszlo juz do tego ,ze aby go nakarmic ide na plac zabaw nosi go siostra na rekach i pokazujemy mu najrozniejsze miny tym samym robiac blazenade na caly plac zabaw.Dzis stwierdzilam ze o troche poglodze i zje dopiero jak bedzie glodny. Najgorsze jest to ze na slodkie brzoskwinie, jogurty i inne slodkie rzeczy otwiera dzioba ze az sie uszy trzesa. Jak ja zazdroszcze wszystkim majacym mozliwosc odetchniecia chociaz na kilka godzin od dziecka. Juz nie moge sie doczekac jak maly pojdzie do zlobka i wtedy bez stresu i guli w gardle bede mogla zjesc posilek w ciszy i spokoju.Myshiu zdjecie usmiechnietego Misia sliczne. Pysiu gratki za nowe umiejetnosci Kubusia i za zabki Esz smutno mi z powodu Mikolajka. Trzymam kciuki zeby jak najszybciej sie to skonczylo i oby u ciebie w rodzinie wreszcie zawital spokoj i wszystkie zartwienia odeszly. Oj musze sobie zrobic jakos rozweselajaca kawke zeby dojsc do siebie po przezyciach porannych. Dziewczyny milego dnia. Dziekuje serdecznie za pamiec i zyczenia w imieniu Maxa ,zeby mu sie odmienilo i byl w koncu usmiechnietym i zadowolonym dzieckiem a nie marudnikiem i smutasem. |
|
|
|
#1644 |
|
Rozeznanie
|
Dla Blaneczki i Jasieńka samych słonecznych dni i buzi uśmiechnietych!
Jakoś nie zauważyłam Michałka! ![]() Fajny już chłopak i cera na buzi o niebo lepsza Demoniku Joli wiem coś na ten temat bo my auta nie mamy i jak nikogo nie "wykorzystamy" co ma mechanicznego konia to też ręce i ból! ale było tyle brac bez męża? czasem wydaje sie mało jak lezy w koszu a potem no właśnie! okad z młodych...
|
|
|
|
#1645 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój trwa juz trzy dni ![]() Cytat:
Będzie dobrze Cytat:
. Tak mnie naszło, spacer z psem, przy okazji sobie zrobię małe zakupy![]() Namawiasz mnie na kochanka ![]() ![]() mój tż ma 4 lata więcej niz ja ![]() Edit Weronisia sliczna w avatarku |
|||
|
|
|
#1646 |
|
Rozeznanie
|
Mój syn jest podrapany ale siniaków nie ma. A czy sprawdzałaś czy po lekkim szczypnięciu pozostaje sine? Jak tak to należałoby to zgłosić do pediatry. Czasem tak się dzieje jak jest zaburzone krzepnięcie krwi.
|
|
|
|
#1647 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od soboty ciuchów poprasować nie mogę Cytat:
Jedziecie już nad morze? Zostajecie na weekend, czy dłużej?? Cytat:
Motylku, każda z Nas ma gorsze dni. Ja też czasami mam dość. Powinnyśmy mieć urlop, a tu niestety takich natura nie przewidziała Przykro mi z powodu jedzenia Maksia, może niedługo wróci mu ochota na treściwe posiłki. Może nie chce jeść przez wysokie temperatury, owoce są soczyste, jogurty też orzeźwiają. Dużo cierpliwości Ci życzę. ... Rozmowne ostatnio jesteśmy. My spędziłyśmy dziś dzień w towarzystwie moich koleżanek ze studiów i synkiem jednej z nich. Byłyśmy na lodach, a potem w parku. Maja tuptała sobie alejkami, trochę spała, a potem huśtawka i zjeżdżalnia. Nie mogłam jej z huśtawki wyciągnąć, złapała się kurczowo barierki i ani drgnęła. Musiałam jej rączki odginać zakończyło się płaczem, ale udobruchałam ją trochę zjeżdżalnią.
|
|||
|
|
|
#1648 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny,
Ale piszecie, nie wiem kiedy nadrobie. Dzisiaj z pewnoscia nie, szefo zasypal mnie plikami do sprawdzenia wiec mam troche robotki. O losowanie lotto, dzisiaj 6-tka moja Wyjazd do Hajnowki strasznie krotki ale udany. Teraz juz zyjemy wyjazdem nad morze. Krotka informacja co do mediow, nie bylo nas w zadnej gazecie , ktos mi scieme jakas rzucil i nie wiem zupelnie po co , Mialo byc w Fakcie i nie bylo , no nic... dalej bedziemy krecic sie przy tych z "Na wspolnej" ![]() Patryk zrezygnowal calkowicie ze smoka, sama nie wiem jak to sie stalo. W czwartek na spotkaniu z Pysia i Demonikiem byl wielki alarm z powodu jego braku, kupilam nowy na szybkiego - granatowy i wtedy nas uratowal. Od piatku nie chce zadnego. Zawsze potrzebowal go do zasniecia i po 10 minutach wypluwal go a teraz nie chce wcale. Fajnie w sumie ![]() Do postow sprobuje odniesc sie jutro, dzisiaj tylko wspomne krotko o... Oli i Si cudni, widac ze sie chlopaki rozumieja i pasuje im swoje towarzystwo. Simuli jakos dawno nie widzialam, strasznie duzy chlopczyk z niego juz, fajna ma czuprynke, chyba troszke pojasnialy mu wloski Oli ma urocze minki i jest naprawde slodki Czasami sprawia wrazenie malego psotnika, jest swietny Pysiu, pierscionek cudny. Oczywiscie ogladalam go tak, zeby TZ tez go widzial. Patrzylam na zdjecie, patrzylam az w koncu mnie pyta co to. Wiec mu tlumacze, a on... spojrzal na pierscionek, spojrzal na mnie i zaczal ogladac Formule 1 ![]() No nic, moze nastepnym razem zrozumie co chcialam mu dyskretnie dac do zrozumienia
|
|
|
|
#1649 |
|
Rozeznanie
|
Halo ludzie, gdzie jestescie?
|
|
|
|
#1650 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maja też ostatni nie przepada za smoczkiem. Chyba nie ma się czym martwić, nie będzie miał uzależnienia , z którego musiałabyś go leczyć.Cytat:
Mój stwierdził, a za 2 zęba prezent należy się Tacie On pewnie zrozumiał, ale chyba udał, że nie ![]() Przy kompie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

, a z chodzeniem też nie bardzo. Wydaje mi się, że to będzie strasznie, będzie wiecznie płacz, lament i non stop chodzenie
. Pewnie zbyt demonizuję, ale ja lubię martwić się na zapas 

Bardzo rozczulający gest. Paznokietki bardzo ładne
)
Pomysłowość Olci nie ma granic 
. Z TŻ zaraz operacja " ogladanie zębów" Darła się , wyrywała, ale wylukałam 
, chyba sobie znalazl idola 

, albo napale sie na jakies nowe przepisy 

.