![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Dziewczyny co do poduszek do karmienia- wiem że wiele z Was kupowało poduszki ciążowe do spania. te w kształcie litery C idealnie nadają się do karmienia! wystarczy się nią ciasno owinąć dookoła na wysokości brzucha, podpatrzone wczoraj u koleżanki
![]() Jeszcze mogę Wam polecić zamówienie sobie ze strony Bebiko darmowego termofora z pestek z wiśni, mi bardzo szybciutko go przystali. Podobno jest bardzo przydatny przy kp do okładów ciepłych czy zimnych. Ciepłe okłady-wystarczy termofor podgrzać na pół minutki w mikrofali albo piekarniku, a zimne- schłodzić w lodówce. Chyba że Ameryki nie odkryłam i Wy juz termoforki macie?? ![]() ![]() Jaki wymiar kołderki czy też pościeli kupujecie do standardowego łóżeczka? Sa tak różne wymiary ze zgłupiałam...120X90. 120x70 135x115 .....
![]() |
#422 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do wymiarów pościeli to ja nie mam pojęcia bo jeszcze łóżeczka nie wybraliśmy ![]() Ja się witam w moim pierwszym dniu zwolnienia - wstałam rano jakbym szła do pracy i teraz nie wiem co ze sobą zrobić ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | ||
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny! Prokrastynuję z Wami, płakać będę potem
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() monyaa108 kciuki za glukozę! Daj znać, jak poszło koniecznie! Cytat:
![]() Tak się jeszcze chciałam odnieść do tego, co mi wpadło w oko podczas czytania... - która pisała o hartowaniu sutków przed karmieniem? Jakie hartowanie w ogóle? Baty się należą! Nie da się w ten sposób przygotować się do karmienia, a można sobie jedynie zrobić kuku. Do Hafiji odsyłam! - rzuciło mi się w oczy połączenie butelka i woda. Tu mówimy oczywiście o starszym niemowlaku (tak po pół roku), prawda? Generalnie nie powinno się podawać młodszemu dziecku ani wody ani żadnego innego płynu (chyba, że leki lub witaminy), mleko matki wystarczy nawet w upały. W przypadku mm też chyba się odchodzi od dopajania wodą, ale tu już nie mam 100% pewności. Też u Hafiji zapewne można o tym poczytać dokładniej. A jeśli chodzi o to co się dzieje po pierwszym półroczu, a dokładniej jak dziecko wykaże oznaki do rozszerzania diety, to spokojnie można już wprowadzać kubeczek lub łyżeczkę. Także da się bez butelki, choć podejrzewam, że pod pewnymi względami jest ona całkiem wygodna. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja w ten paskudny dzień.. Ale niech narazie pada byleby w sobotę była pogoda w miarę! Nie mogę uwierzyć że do ślubu zostało 6 dni.
![]() ![]() W sobotę pierwszy raz jakiś Pan przepuścil mnie w kolejce w sklepie normalnie nie wiedziałam jak się zachować. ![]() Dobrze, że mam wizytę jutro bo ruchy mało co czuje, wczoraj wieczorem tż dał radę obudzić małego i coś tam się poruszał i dzisiaj rano też kilka razy podkreślił swoją obecność ale wydaje mi się że czym bardziej zaawansowana ciąża tym powinno być tego więcej.. Być może to moja wina, bo nie mam czasu przez cały dzień nawet usiąść i odpocząć bo jeszcze trochę spraw do ślubu trzeba dograć.. Zapytam jutro lekarza czy mam się czym martwić czy poprostu mały jest leniwy a da nam popalić po przyjściu na świat ![]() ![]() Wyprawka u nas kompletnie nie rusza do przodu, myślę że po ślubie się za wszystko weźmiemy.. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
Odowska,a jak się zaopatrujesz na rozszerzanie diety? Po 6 m-cu czy wcześniej? Wiem,że te tematy dopiero przed nami, ale u mnie w rodzinie jest mała alergiczka,jej mama jest dietetyczką i aż się zdziwiłam,że trzyma się starych zasad,że od 4ego miesiąca rozszerza się dietę.
A dla synka mam pościel 120x90 i jest wystarczająca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() wiele kobiet chudnie po wprowadzeniu diety cukrzycowej, jak maluch dobrze rośnie to nie przejmowałabym się wagą, choć oczywiście najlepiej dopytać lekarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Sandam, ale blisko do ślubu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 |
Wtajemniczenie
|
Bursztynku, pamietam jak wspiminalas o tej koleżance - wielkie brawa dla niej !
A z tą wypłatą to wiesz.... ja nie odzyskalam pieniędzy, to co mi dał to tak na prawde i doslownie 1/100 tego co jest mi winien.... Przeczytalam o tej dziewczynie z fb, i od razu wyrzucilam to z głowy. Nie mogę myslec o takich rzeczach bo zwariuje ![]() Karolinko, super że sie odezwalas ! Fajnie, że byliscie w tym centrum, te mebelki sa ekstra ![]() ![]() Emma ta kura do karmienia mega hahaha ![]() Apali witaj ! ![]() Kitosa, dasz rade z cukrzycą ![]() Co do torby do wózka, to uwazacie, że trzeba kupic jakas dodatkową, bo te co są w kompletach są za małe ? Czy chodzi o cos innego ? Kocie - witamy na l4 ![]() Powiem Wam, że tak cydownie sie czyta o tych wyprawkowych rzeczach, o tych pieknych pieluszkach, kurach, rogalach, butelkach..... aż mnie za serce bierze zale, że nie odzyskalam nadal tych pieniędzy, moglabym tyle kupic rzeczy dla Rozalki ![]() ![]() ![]() Dzień pochmurny oczywiście... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Dziewczyny! Mój brzuch dzisiaj troche lepiej, chociaż jak sięszybko poruszam to się napina. Mam nadzieję że sięto poprawi i wytrzymam do czwartku do wizyty. Dzisiaj mam też spotkanie z położną, to może ona coś zaradzi...
Cytat:
Ja zarejestrowałam się na Bebiko, Hipp, BoboVita jakiś czas temu i czekam nadal na te paczki darmowe ![]() A i dla dziewczyn zainteresowanych, jeżeli macie kartę Rossnę to od 33tc (chyba jakoś tak) jest paczka pampersów za 1 gorsz! I w ogóle z kartą Rossnę dostajęza każdym razem jakieś próbki. Więc kosmetyków narazie nie kupuję tylko będę próbować co najlepsze dla Małego! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kochana póki co rób listę, później zrób listę priorytetów i jak tylko będziesz mieć kasę to będziesz wiedzieć, co kupić jeszcze a co już masz. Ja np. w tych moich koszykach zakupowych to co chwilę coś zmieniam- bo tu znalazłam gdzieś taniej, bo tu stwierdzam że może się nie przydać a mogę dokupić w późniejszym czasie, etc. Gadaliśmy z mężem i stwierdziliśmy, że nianię kupimy jak Mały będzie już z nami. Na początku to i tak nie będę spuszczać z niego oka więc po co teraz to kupować. A tak to zawsze teraz jeden wydatek mniej- odciąży budżet na najbliższe miesiące. Więc może u Was też znajdą się takie rzeczy?
![]() |
![]() |
#430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do wydatków tak jak Kropka pisze, zrób listę priorytetów i najlepiej nie myśleć co byłoby gdyby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zadomowienie
|
Sandam13
Ja nie wiem, jak to się dzieje, ale chyba jest taka reguła, że kobiety chudną przed ślubem ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Zua,to słabe pocieszenie w czasach gdy jest tyle pięknych przedmiotów,do których dostęp mamy nieograniczony,ale dziecku do szczęścia nie potrzebne są gadżety,piękne torby czy nawet kolorowe pieluszki. Wiadomo,że każdy by chciał mieć wszytko najładniejsze,w swoim guście lecz najważniejsze co możemy dać to miłość i troska, i nasz spokój, bo dziecko wyczuwa wszystko. A jak już dzidziuś się urodził to jakoś wiele rzeczy schodzi na drugi plan, szał zakupów mija,inne tematy są na tapecie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dziękuję za slowa pocieszenia
![]() ![]() Co do tych toreb do wózków to patrzyłam na tą z babyOno - nie jest taka mocno droga, więc może się skuszę. Jeszcze jakieś propozycje macie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I witamy w gronie na L4 ![]() Cytat:
Jestem ciekawa jak u Was to wyglada, bo u nas jest tylko możliwość spotkania indywidualnego z położną w ramach Szkoły Rodzenia (położna która prowadzi zajęcia będzie też nasza położna środowiskowa). Ale spotkanie odbywa się z inicjatywy mamy, która ma pytania czy wątpliwości, a nie położnej. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a jak kupujecie butelki na poczatek, to ile i jakie? Ja nie wiem czy kupic 2x 150 ml czy np jedna wystarczy taka mała i jedną większą 260 ml. Oczywiście chciałabym karmić piersią, więc butelki do ewentualnego dokarmiania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
Kropka na termofor że strony Bebiko czekałam tydzień, aż się zdziwiłam że tak ekspresowo działają ☺
![]() |
#439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam już w domu 1 butelkę 250ml NUK 0-6mcy (wygrałam na warsztatach bezpieczny maluch) i planuję kupić 1 malutką. Chociaż myślę, że jak wszystko pójdzie wg planu to nie będę potrzebować, ew. będzie do mojego mleka jak Tata będzie karmić a ja będę gdzieś poza domem.
![]() |
![]() |
#441 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() właśnie się zastanawiam czy wziąć dwie jednej firmy czy różne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Wtajemniczenie
|
Ja chce kupić 2x150ml ale też mam dylemat czy kupić dwie takie same czy różne. Nie wiem czy taka zmiana butelek jest korzystna dla maluszka, ale z drugiej strony jak z jednej nie będzie chciał pić to może druga bardziej mu podpasuje..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Wtajemniczenie
|
Też jestem na etapie zamawiania butelek
![]() co myślicie o butelkach medeli ze smoczkiem calma? koleżanka położna właśnie te butelki polecała przy karmeniu piersią, ale wiem że szpitale są zaopatrzone w laktatory Medeli, może stąd takie nakierunkowanie na tą firmę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |||||||||
Zadomowienie
|
Hejo!
Skończyły mi się chwilowo włóczki, czekam też na dostawę zestawu szydełek to jestem ![]() U mnie dziś wreszcie słoneczko po dość długim deszczowym okresie, a w środę wreszcie ma być konkretne ciepło - 22 st ![]() ![]() Kochane, miło mi się bardzo Was czyta. Wybaczcie, że do tak niewielu spraw się odnoszę. Na wszystkie problemy małe i duże życzę dużo sił ![]() I gratuluję coraz bardziej postępujących remontów i wyprawek! Cytat:
![]() Na pewno coś w tym jest! Ale też z drugiej strony muszę przyznać, że mój mąż dużo robi w domu czy z dziećmi, jak już czasem wspominałam. Kiedy mieliśmy jedno małe dziecko czy dwoje, to było mi ciężej niż teraz, ale z kolei obydwoje wtedy pracowaliśmy na pełny etat, a jeszcze był okres, że mąż to wręcz po 12-13h nieraz w pracy oczywiście za darmo siedział ![]() Cytat:
![]() Już zaraz coś wrzucę. Może kogoś zarażę jednak bakcylem... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pokażę! Jako dzieciak z babciami obydwoma coś tam dłubałam na drutach i w szkole też, i nieźle mi szło, więc myślę, że bym ogarnęła też, ale jako tako na ten moment nic nie pamiętam. Jak mi się jakiś wzór spodoba gdzieś, to niewykluczone, że i za druty złapię. Przyjmuję gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Taaak! Cała rodzinka tą lanolinę w różnych sytuacjach używała ![]() Cytat:
Ale generalnie nie ma jednego właściwego sposobu ubierania dziecka oczywiście. Trzeba obserwować jak temu naszemu dziecięciu jest - sprawdzać karczek. Takie 1-2 miesięczne dziecię w upały to na bank w samej pieluszce będzie już leżeć albo nawet i bez niej często, żeby unikać odparzeń, na jakiś zabezpieczonym podłożu oczywiście ![]() Ooo, super z piżamami! U Krzysia Jarzyny też od lat kupowałam! Tak patrzę teraz, że od Hubiego to w końcu nic teraz nie zamówiłam, bo znalazłam też dobre ceny u innych sprzedawców z dobrymi opiniami, a co chwilę coś u któregoś wypatrzyłam, co mi było żal odpuścić, haha. Moja lista zakupów nie byłaby taka typowo wyprawkowa, bo część rzeczy już miałam, ale jakbyście jeszcze chciały zobaczyć, co tam lubię i pokupowałam, to mogę wrzucić. Daj spokój, nie masz za co przepraszać! Super tyle poczytać ![]() Cytat:
![]() Tu świetny filmik o zapinaniu, są dwa w sumie, niby wersja amerykańska i europejska, ale w sumie są podobne i w obu są słuszne uwagi. https://www.youtube.com/watch?v=anmL-syPyy4 https://www.youtube.com/watch?v=ckoDPO_pNrM Cytat:
![]() Jak to nie wiedziałaś jak zagadać... Właśnie tak! Przywitać się i jedziemy. Ciekawe, czy zmobilizujesz jeszcze jakieś ukryte mamusie, hihi... Nie będę obiektywna, bo nie widziałam kury na żywo, ale powiem, że na pewno taka poducha na karmienia musi być niemała, raczej grubsza i twardsza, żeby naprawdę dobrze podpierała dziecko. Dla udanego karmienia naprawdę bardzo ważne jest, żeby mama miała swobodną i wygodną pozycję, czyli żeby nie musiała cały czas utrzymywać ciężaru dziecka na ręce, zwłaszcza w pierwszych tygodniach, gdzie te karmienia często są długie i absolutnie mają prawo takie być! Cytat:
Cytat:
Mam So City - nie jest bardzo pojemna, ale za to zgrabna i ma moc użytecznych kieszonek. Korzystam od ponad roku, często wychodząc też bez dziecka, bo mi szkoda czasu na przekładanie rzeczy. I So Style teraz czeka na używanie przy dwójce maluchów - już nie taka zgrabna, ale za to pojemna spora torba i wciąż dość elegancka. Od rana na raty udało mi się to napisać. Jeszcze tylko dzisiejsze posty... ![]() No nie... A tu teraz, kurka, jakaś przerwa techniczna ![]()
![]() |
![]() |
#449 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jeżeli kompletujecie koszyki na allegro u hubiego, to polecam przenieść się na strone babyboom net - jest wszystko to co u hubiego, troche taniej i darmowa wysylka ! Ja póki co przerzuciłam wszystko i wyszło mi już o ponad 20 zł mniej niż na allegro i jeszcze darmowa przesyłka, czyli w sumie już ponad 30 zł taniej !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Wtajemniczenie
|
Folinka pochwal się co uszyłaś!
![]() i zgadzam się, wyniki masz rewelacyjne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.