|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bridezillas Panny Młode 2009 - PART IV :)
jest jeszcze jedna opcja :d kupic suknię w anglii u siory
|
|
|
|
#1202 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo no, ale tam może być trochę drożej.
Czasem w sieciowych sklepach są linie ślubne. O ile się nie mylę to np w www.monsoon.co.uk Mam jedną ich sukienkę, leży tak jakby była uszyta specjalnie dla mnie. Bardzo dobra jakość |
|
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn mam tam jakis znajomych Tżta tzn jego kolegow i ich zony ale to nie to samo co moi znajomi tylko ze ja mam blizej do siebie do bielska niz Ty No ale Ty juz dluzej tam mieszkasz wiec pewnie sie dorobilas jakis znajomych A Twoja siorka gdzie mieszka? Co do sukni to ja mniej wiecej wiem jaka chce ale nie mam jakiegos konkretnego modelu i salonu na oku. W Agnes mi sie suknie podobaja, ale drogie sa ;/ Chociaz moja kumpela kupila u nich w komisie suknie za 1100 i to taka wymarzona jaka chciala (1 konkretny model jej sie podobal) a ona jest niska i chudziutka (rozmiar 34 moze) i akurat na nia suknia tam byla i jeszcze jej ja dopasowali, a suknia podobno jak nowa. Wiec ja tez zamierzam sie rozgladnac po komisie Agnes bo 3 tys za suknie to mi szkoda ;/ A ten dubar to co to za salon??Mi tam sie wydaje ze tam moze byc nawet taniej, ale nie wiem Wiem ze moja kolezanka kupowala suknie w usa, tu wymierzyla i poslala tacie ktory jej przeslal ta suknie, bo tam ponoc taniej jest
|
|
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj z TZ bylismy na chrzcinach u jego ciotki, u ktorej po 15 latach od urodzenia corki trafily sie blizniaki. Impreza byla jak wesele. Rodzina zaproszona od matki i ojca dzieci. Do tego obiad w restauracji (jedna z dziewczyn trafnie sposptzegla, ze to jak chrciny nie wygladalo a jak stypa...) a pozniej przenieslismy sie do ogrodka pod namiot i parasol do domu ciotki TZ. TU juz bylo nieco lepiej. Niby duzo nie zjadlam wczoraj a obzarta przyjechalam jak bak. Jedyne co mi sie nie podobalo, to to, ze ojciec dzieci zapytal sie na glos 'kto pije wino' (co prawda stal pod namiotem, ale ja siedzialam na zewnatrz, ale stoly byly ustawione tak, ze do stolu stojacego pod namiotem dostawiony bylo stol na zewnatrz, tylko byl podstawiony parasol, a ja siedzialam prakycznie na tym zlaczeniu). a z ja mialm chec (byla tez wodka i piwo, ale ja nie mialam ochoty tego pic), wiec poprosilam TZ zeby po te wino poszedl. Po chwili wraca mowiac mi na ucho, ze to wino to dla rodzicow chrzestnych. To po jakiego czorta darl sie ojciec na caly glos, ze az wszyscy w najdalyszch katach slyszeli? No i jesli juz sie stawi wino to dla wszystkich a nie dla wyszczegolnincych gosci, albo nie stawia sie wogole... W drodze na impreze mata TZ zrobila mu tez scene, ze w wieku 16 lat nie stal po 5h w sklepie, ktory wowczas mieli (ojciec TZ prowadzil wtedy tez budowy a matka TZ stala w sklepie), tylko po 2 h zamykal sklep. Tylko zapomniala, ze TZ dojezdzal wtedy do szkoly pociagiem, wracal o 15, sam tez byl zmeczony i jeszcze mial stawac na tyle godzin za lada? Zwazywszy, ze TZ mowil, ze w weekendy to on caly dzien stal. Wiec czasu dla siebie nie mial wogole... A czlowiek mlody chce sie spotkac ze znajomymi a nie obslugiwac jeszcze pijakow (bo do sklepu od druiej strony byla pijalnia piwa, wiec TZ musial i sklep i ta pijalnie obskakiwac za jednym zamachem...).
|
|
#1205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A przy Agnes jest jakiś komis? Widzę że stąd najbliżej w Chorzowie jest ten salon. Rozumiem, że byłaś u siebie w Bielsku. Może we wrześniu jak będę bezrobotna to się przejadę, o ile suknia z www.duber.com.pl (str 5, model 818 ) będzie ładnie leżeć.
|
|
|
|
|
#1206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
w anglii taniej jesli wyprzedaż, nowa suknia z kolekcji o wiele drożej wyniesie niż w PL.
![]() heheh dobra ta matka Tzta z tym winem to faux pas niezłe. |
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ja wczoraj znalazłam 3 suknie i bardzo mi sie podobają wkleje od najładniejszej tylko nie wiem czy jak napisze e-mail z zapytaniem o cene to mi odpiszą
wszystkie suknie sa z wrocławia jęsli chodzi o Agnes w Bielsku to jest tam bardzo dużo sukni w granicach 1000-2000 i wypozyczenie połowe ceny
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() wy tak piszecie o sukniach i przygotowaniach a mnie dzis lekka panika wzięła, czy sie wyrobie. nie wspominając o tym, ze tu w Holnadii nie moge znaleźc salonow sukien slubnych do slubu niby rok, ale nie chce wszytskiego na ostatnia chwile zostawiac.
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
TZ jej powiedzial, zeby przeszlosc juz zamknela za soba. No ale coz zrobic? Ona powiedziala, ze i tak nie daruje i tak nie daruje...
![]() Co ciekawe TZ tez powiedzial, ze bedzie problem ze spotkaniem rodzicow. Powiedzial, ze moi rodzice beda musieli sie spotkac z kazdym z osobn,a a nie wszyscy razem, bo inaczej jego matka na widok ojca dostanie bialej goraczki. ALe spotkac sie oddzielnie to tez nie ma sensu... ![]() A z tym winem to faux pas na maxa...
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a jakbys nie miala z kim to ja chetnie sie przejde A jesli chodzi o Agnes to normalnie w salonie sa tez suknie uzywane, przynajmniej w Bielsku tak jest. Bo ta moja kolezanka to w Bielsku kupowala. Ja jeszcze nie bylam w zadnym salonie. Ladna ta Twoja sukienka, chociaz ja chce cos w zupelnie innym stylu nie taka strojna jak suknia Anuuli, ale tez nie taka skromna jak Ty Na tej stronie Dubera jest sporo takich sukienek co by mi sie spodobaly np. ze strony nr 5: 831, 820 itd nie mowie ze konkretnie te modele ale cos w tym stylu A ten Duber ma tansze suknie?? Tylko, ze najgorsze ze ja mam najblizszy salon wspolpracujacy w Cieszynie Bo ty pewnie bys kupowala w Zielonej Gorze jak cos nio nie?
|
|
|
|
|
#1212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę wyglądasz na rozmiar 38 Cytat:
a potem pogadajcie, szkoda życia na kłótnieCytat:
|
|||
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia,a wjakim Ty dokładnie mieście jesteś?
|
|
|
|
#1214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jak tam praca? Dzis podobno mialyscie zaczac?
|
||
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Baja te 2 ostatnie to z kolekcji z wrocławi Vouge 16 a ta druga 02
http://www.suknievogue.pl/jasmine2008/02.html http://www.suknievogue.pl/jasmine2008/16.html#04 Suknie sa z wrocławia\ a ta pierwsza to ta kosztuje 3000zł http://www.slubne.wroclaw.pl/suknie_slubne.html#
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Salony Linea rafaelli są w takich miastach:
Nederland Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord brabant Noord holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid holland http://slub-wesele.wm.pl/Kolekcja-LI...2007-rok,15991 |
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a myslicie, że wypada napisać maila z pytaniem o cenę sukni
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
ooo mi sie taka np podoba z Dubera
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie ich nie znalazłam wnecie i chcę napisac maila ale nie wiem czy to wypada
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
jak napiszesz to Ci napiszą cenę orienrtacyjna, ale przynajmniej będziesz wiedzała czego się spodziewać,
zazwyczaj odpowiadaja na mail.e |
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1223 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Panny młode 2009, pora do was dołączyć, moja data to 30.05.2009, sala zarezerwowana, fotograf, kamerzysta też, teraz rozglądam się za sukienkami, a te najbardziej mi się podobają, ciekawe jaka cena
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
w Noordwijk ale czesto tez jeżdze do Leiden bo to tylko 20 min autobusem.
cos tam im sie przesunelo w tej firmie i teraz jestem pod telefonem. TZ mówil, ze pewnie od jutra bede szła (powiedzieli, ze dzien przed zadzwonią). no nic. wcale bym smutna nie byla jak bym jutro tez nie szła. bo jutro dostaje okres i jakos nie widzi mi sie pierwszy dzien pracy w pierwszym dniu okresu ale znając moje szczęscie pewnie bede szła własnie jutro ech
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
pisz pisz, to nic złego, że chcesz się dowiedzieć ile kosztują te sukienki, "klient nasz pan"
Cytat:
zapraszamy do dyskusji, my również jesteśmy jak widzisz na etapie szukania idealnej sukienki
|
|
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
poszło w maliny
tylko ciekawe kiedy odpisza bo na przykład Przemysław(ten od sali) odpisał mi po 2 dniachktóra to wysyłała maila po bezpłatna próbkę zaproszeń ślubnych Baja czy Samba doszło już?
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
a mi sie podoba ta i ta z papilo.
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie, więc chyba samba |
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
jak nie odpisza to nie omieszkam im powiedzieć, że nie szanuja klienta jka tam pojadę
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

tzn mam tam jakis znajomych Tżta tzn jego kolegow i ich zony
ale to nie to samo co moi znajomi
tylko ze ja mam blizej do siebie do bielska niz Ty
Wiem ze moja kolezanka kupowala suknie w usa, tu wymierzyla i poslala tacie ktory jej przeslal ta suknie, bo tam ponoc taniej jest
Impreza byla jak wesele. Rodzina zaproszona od matki i ojca dzieci. Do tego obiad w restauracji (jedna z dziewczyn trafnie sposptzegla, ze to jak chrciny nie wygladalo a jak stypa...) a pozniej przenieslismy sie do ogrodka pod namiot i parasol do domu ciotki TZ. TU juz bylo nieco lepiej. Niby duzo nie zjadlam wczoraj a obzarta przyjechalam jak bak.
To po jakiego czorta darl sie ojciec na caly glos, ze az wszyscy w najdalyszch katach slyszeli? No i jesli juz sie stawi wino to dla wszystkich a nie dla wyszczegolnincych gosci, albo nie stawia sie wogole...

wszystkie suknie sa z wrocławi

doszło już?