![]() |
#541 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
![]() ![]() norka przerabiaj torbę nawet się nie zastanawiaj- zwłaszcza, że jak mówisz torba leży nie używana i się marnuje ![]() KarolinaK fajnie, że masz możliwość pracy zdalnej- trochę zazdraszczam bo jak na pracoholiczkę przystało trochę dziwnie mi na l4 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja oprócz poduchy i poduszeczki dla Młodej mam dla niej trochę ubrań "w kotki". Mój chłop już tego nawet nie komentuje - zwątpił i dał mi wolną rękę ![]() Dużo zdrówka dla Ciebie ![]() summer, emma kociary to się zawsze odnajdą co nie ? ![]() emma rudomi znam i od dawna czytam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś widzę wizyt , a wizyt powodzenia dziewczyny ! Trzymam kciuki za wszystkie maluszki niech rosną zdrowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czekam u gin. Za chwile wchodze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 | |||||
Zadomowienie
|
Dobry!
![]() Cytat:
O minky i rożku nie wiem, co Ci powiedzieć... Będziesz sprawdzać, co TWOJE dziecko lubi i czy nie jest mu zimno/gorąco. Kołderki/kocyki zdecydowanie wolę większe niż 100x75, bo te mniejsze nie wystarczają na długo, więc szkoda mi pieniądze, żeby zaraz drugie kupować, a starsze niemowlę wierci się straaasznie we śnie! ![]() Już wystarczy mi tych pochwał, dajcie spokój ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To było moje drugie podejście do szydełka. Pierwsze było w ciąży z Lidką i chyba właśnie odpuściłam dlatego, że ciągle miałam krzywe robótki. Ale na to nie ma rady. Trzeba próbować, jechać dalej, aż ręką się wyrobi i same nie wiadomo kiedy zaczynają wychodzić równe! Pięknie z haftowaniem! Ja to z kolei ostatni raz w podstawówce robiłam, pewnie na technice i trochę później jeszcze tak jak na drutach, ale też mnie to kręciło i do tej pory trzymam moje zbiory mulin "na zaś" ![]() Cytat:
Jasne. Nie chwaliłaś się, że na szydełku też umiesz robić! ![]() Tłumaczenie niestety nie zawsze jest dobre (typu "wbijamy tu i robimy hop"), ale da się ogarnąć oglądając. https://youtu.be/fF6aaCKXLXY
![]() |
![]() |
#545 |
Wtajemniczenie
|
Przyszło zamówienie z la millou
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Rozeznanie
|
Mala wazy 1384g i wychodzi na 29+2 czyli tydzien starsza
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Zadomowienie
|
Emma Zamówienie mega, piękne kolorki moje klimaty
![]() PatrycjaPięknie mała urosła to już tylko ok. 11 tygodni Ci zostało szaleństwo jakoś po połowie to szybciej wszystko leci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny. Ogolnie wody ok, szyjka długa i zamknieta. I dostalam żelazo.
Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
*Norciu,synek ma alergię i chyba teraz dodatkowo przez pyłki się drapał i nie mógł spać. Najpierw go bujałam a potem sama nie mogłam zasnąć, bo się znowu zdenerwowałam,że nic mu na tą chorobę nie pomaga Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#553 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety... To właśnie m.in. miałam na myśli kiedyś pisząc, że wydaje mi się, że kiedyś atmosfera na wątkach była inna... Oczywiście, zawsze znajdzie się ktoś, kto nie ma czasu i czyta z doskoku, ale teraz mam wrażenie, że sytuacja się odwróciła i też mi przykro trochę, jak widzę, że kolejny raz te same tematy są poruszane albo dziewczyny, które mają jakąś przykrą czy trudną sytuację piąty raz wyjaśniają, dlaczego niektóre rady są zupełnie bez sensu w ich sytuacji ![]() Ale jak się nie ma, co się lubi... ![]() Zdrówka dla Ciebie! Cytat:
![]() Powodzenia!
2006.03.28 ur. Maksymilian ![]() 2012.05.15 ur. Kajetan ![]() 2017.01.02 ur. Lidia ![]() 2018.07.05 ur. Beniamin ![]() Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-04-17 o 11:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
O, dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aaa, no to widzisz, jaka ty aktywna kobita jesteś! Sandam, ja bym za to psychicznie wysiadła, teraz mi buzują hormony, a jakby jeszcze trzeba było coś takiego organizować.... ech. Ale weź się pochwal zdjęciami i na forum, nie tylko na fb!! ![]() Cytat:
![]() ![]() P.s. ja też jestem za blw, coraz bardziej przemawia do mnie ta metoda. Poza tym u nas nic się nie marnuje - mamy łowców okazji, którzy tylko czekają aż coś skapnie z pańskiego stołu. Zwłaszcza nasz pies - jak widzi tż-ta z talerzem to od razu włazi pod stół i wynurza co jakiś czas nochala. Także przy blw też się nie muszę martwić - dwie pieczenie na jednym ogniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A tym czy jest starsza czy młodsza to sobie głowy nie zawracaj, bo to nie ma żadnego znaczenia - z tego, co pamiętam to tylko na tym pierwszy UG czyli ok. 12 tc. da się ustalić wiek maleństwa, potem nie ma co się sugerować, bo każde dziecko jest już indywidualnością i rośnie sobie wg własnego widzimisię ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#557 |
Zadomowienie
|
Zapomniałam oczywiście o załączniku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój też taki pomarańczowy w prążki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Zadomowienie
|
Aaa, a ja dziś 30 tc zaczynam! Rany, 3 z przodu, szok!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaa, to cena absolutnie do zaakceptowania ![]() Mój też prążkowany dachowiec ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I dziękuję za słowa pocieszenia Kochana. Byłaś w lumpie? To co, imprezka? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny chciałam Wam podziękować za słowa wsparcia odnośnie mojego nastroju, i wspomnieć tylko, że ja wiem, że dzieciątko najszczęśliwsze będzie mając po prostu dużo miłości i bliskości - to jest rownież dla mnie najwazniejsze. Ja nie ubolewam nad tym, że nie mogę czegoś mieć bo nie mam na to pieniędzy - tu chodzi o takie poczucie bezradności, że pracowałam na coś, zaufałam komuś, i zostalam oszukana, a gdybym postąpiła inaczej to teraz nie byloby takiej sytuacji. Co z tego, że może po długiej walce, kiedyś odzyskam malutką część tych pieniędzy - ja potrzebuje ich teraz, powinnam je mieć teraz, żeby egoistycznie kupić sobie, mojemu męzowi, mojej corce - wszystko co najlepsze, a nie mogę. Tak jak pisze Norka - przy kwocie tysiąca zl, gdyby ktoś Wam nie oddał, pewnie dostalybyście kociokwiku i chcialy jak najszybciej odzyskać to co Wasze, no bo to Wasze ! Byliśmy zamówić dziś wozek. Wyszlo nam za Roana Bass 1480 zł - myślę, że to bardzo dobra cena, i jestem zadowolona. Kolory wybraliśmy jasne, chcieliśmy szary stelaż, ale brzydko wyglądał z kompozycją kolorystyczną gondoli, więc finalnie wybraliśmy bialy. Nie wiem jak to będzie wyglądać na żywo, ale mam nadzieję, że będzie pięknie i tego się trzymam ![]() Wózek będzie wyglądał tak, tylko dół gondoli będzie miał troche inny wzór, bez tych esow, floresów. Gdzie widziałyście te torby lalillou za 200 zł? Na stronie w wyprzedażach sa po 319, pewnie gdzieś źle patrze.... Edytowane przez zUa_tysica Czas edycji: 2018-04-17 o 11:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję, dziewczynki! Myślę, że czuję się adekwatnie do tej 3, jeśli chodzi o moje podejście do ciąży, a w ogóle doskonale jeśli chodzi o samopoczucie. Maluszek w brzuchu po prostu musi się dzielić siłami i czasem mamy ze starszym rodzeństwem ![]() ![]() Słuchajcie, a gdzie to się nasza przodowniczka i założycielka Blanka podziewa? ![]() Ja zmykam. Czas się zabrać za jakąś robotę. Ze spaceru dziś u nas niestety nici, bo strasznie wieje, ale od jutra wiosna na całego ![]() Jeszcze włóczek nie zdążyłam zamówić ![]() Buźka dla wszystkich! Aaa, jeszcze moje obiecane zakupy z allegro... Sporo tego i niektóre rzeczy z większym wyprzedzeniem czasowym, no ale to dlatego, że mało mam okazji zamawiać/przywozić z Pl, a z przesyłką to już nie zawsze się tak opłaca. Butelkę Avent mam użytą tylko kilka razy przez Lidkę (od 5m kubek Lovi), więc dokupiłam tylko nowe smoczki. Niektóre rzeczy były dla Lidki (chyba kubki z grubszym brzeżkiem i sztućce elastyczne z Canpolu - moje ulubione, po części dlatego, że ja leworęczna, a dzieciom daję łyżkę na środku, żeby same wybierały, którą ręką chcą jeść ![]()
2006.03.28 ur. Maksymilian ![]() 2012.05.15 ur. Kajetan ![]() 2017.01.02 ur. Lidia ![]() 2018.07.05 ur. Beniamin ![]() Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-04-17 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() |
#567 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() tutaj na zdjęciu dokładnie mój model w środku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Zua super, że wózek już zamówiony ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Folinko, uśmiałam się z tego, że kładziesz łyżeczkę pośrodku. Wiesz, że ja też leworęczna? Jak byłam mała przekładano mi łyżeczki i kredki z ręki do ręki, w przedszkolu byłam bita po łapkach, nawet psycholog kazał mnie przestawiać. I pomyśleć, że mam w sumie dopiero 30 lat, więc to nie są zamierzchłe czasy ![]() ![]() Zua, ja rozumiem twoją frustrację, bo jest tj. mówisz - gdyby ktoś mi był winien nawet i 300 zł, i z premedytacją tego nie oddawał to bym zabiła. Właściwie jestem w takiej sytuacji - nieuczciwy pracodawca nie wypłacił mi kasy za zlecenie, ale ja to musiałam potraktować jako nauczkę na przyszłość, żeby nie robić nic na gębę. W każdym razie trzymam kciuki, żeby powoli-powoli udało się wyrwać całość, choćby i z gardła dziada. A co do kotów - jeden z moich nie chce spać ze mną, odsuwa się od brzucha i powiem wam, że przez kilka miesięcy trzymał się bliżej tż-ta niż mnie, mimo że to ja jestem jego mamusią. Drugi - to taki słodki tłuścioch, mój autentyczny synio, który ssie mnie jak kocicę do dziś, i on ma kompletnie wywalone na mój brzuch i kopniaki od Kazika. Czasem śmieję się, jak kocisko udeptuje mi brzuch i ssie koszulkę na wysokości pępka, a oburzony Kazik skopuje "braciszka", na co ten ze stoickim spokojem, podejmuje próbę ssania raz po raz ![]() A propos toreb - moim faworytem na chwilę obecną jest BabyOno Unique i będzie też fajnie pasować kolorystycznie do wózka. Przynajmniej tak mi się wydaje ![]() Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-04-17 o 12:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
MalaGosia dziękuję, ale wapno podobno w ogóle nie ma właściwości antyalergicznych i Polska jest ewenementem w stosowaniu tego specyfiku
![]() Folinka, emma 30 tc to już bliżej niż dalej ![]() ZuA ładny ten wózek. Ja mam pełno obaw jak to będzie po porodzie,jak syn to zniesie. Ciężko mi go przygotować skoro sama chyba nie będę całkiem gotowa na drugie dziecko ![]() Jeszcze teść miał zawał, nic mu raczej nie jest, ale ma odpoczywać więc mąż nie będzie miał pomocy w rodzinnym interesie,więc pewnie jeszcze mniej czasu będzie w domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-04-17 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.