Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-17, 14:01   #3991
basakatua
Rozeznanie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018

Cytat:
Napisane przez blackhaired_witch Pokaż wiadomość
Heh, u mnie podobnie - II piętro bez windy; patrzyłam wstępnie na chusty, ale tyle tego jest...masz może jakąś dobrą stronkę z porównaniem lub coś w tym stylu? Bo dla takiego laika jak ja one różnią się jedynie kolorami i cenami...
Mam tylko parę koleżanek, które traktują chusty jak wybawienie. Też dostaję oczopląsu, jak na to wszystko patrzę. Pytałam jedną kumpelę, czy mnie nauczy motać i powiedziała, że na maksa poleca zamówienie doradcy do domu. I to już po urodzeniu dziecka, żeby się było na świeżo. A potem będzie ze mna ćwiczyć. Na pierwsze miesiące w grę wchodzi tylko jedno wiązanie - kieszonka - dzieciątko ma w niej naturalnie zaokrąglone plecki i nóżki podwinięte pod siebie, a nie na boki. Na pewno będę kupowała chusty używane - ich rynek jest ogromny i podobno takie sprane są łatwiejsze dla początkujących. Jeśli rodzice różnią się gabarytami, trzeba się zaopatrzyć w 2 długości - nawet niewielka różnica rozmiarów generuje potrzebę dłuższej chusty dla taty (jeśli w ogóle on chce się w to bawić )
basakatua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-17, 14:07   #3992
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackhaired_witch Pokaż wiadomość
Heh, u mnie podobnie - II piętro bez windy; patrzyłam wstępnie na chusty, ale tyle tego jest...masz może jakąś dobrą stronkę z porównaniem lub coś w tym stylu? Bo dla takiego laika jak ja one różnią się jedynie kolorami i cenami...
Takie ok to są lenny lambe, little frog np. Od 150zl . Drozsze to piękne wzory, material z merynosem, lnem, jedwabiem. Zacznil od zwyklej bawwelnianej jak sie wkrecisz bedziesz dokupowac zmieniać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-17, 14:11   #3993
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Hmm w sumie jak teraz patrze na specyfikacje to anex sport rzeczywiscie lzejszy niz adamex barletta czy bebetto murano. Nastepnym razem w sklepie poprzygladam sie i potestuje bardziej szczegolowo

Ja o dostawce co prawda nie mysle, ale zastanawiam sie nad chicco baby hug 4w1 - wydaje mi sie fajny bo ma wiele zastosowan, co uwazacie?

Heledore - gratulacje zakupow, co za obledna cena! masz zdjecia zdobyczy?

Wrzuciłam już do pralki ale znalazłam że jedno to model Chicco go. Drugi nie znalazłam narazie jak się nazywa.
Cytat:
Napisane przez basakatua Pokaż wiadomość
Fajne to ustrojstwo Chicco, aczkolwiek ja mam lęki związane z nieprzewiewnością. Kupię pewnie to Chicco next2me, chociaż też wolałabym, żeby było więcej wywietrzników. Ale jest to i dostawka, i łóżeczko turystyczne, i kołyska, i na kółkach (blokowanych) - można przeciągać po domu.

Co do nosideł - idę w chusty, bo można od urodzenia. Być może będzie to jedyna opcja na wygodne wyjście z domu na trochę (3. piętro bez windy plus pies)
Chustę też chce kupić. Ale narazie wiem tylko tyle że są tkane lub elastyczne lub kołowe. I że są drogie.... Dlaczego pasek materiału tyle kosztuje....

Tzn widziałam też chusty za 50zl a nawet na alliexpres były za około 15$ ale nie wiem czym się różnią od tych najbardziej popularnych i czy wogole się różnią będę powoli zaznajamiać się z tematem.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-17, 14:15   #3994
basakatua
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Wrzuciłam już do pralki ale znalazłam że jedno to model Chicco go. Drugi nie znalazłam narazie jak się nazywa.Chustę też chce kupić. Ale narazie wiem tylko tyle że są tkane lub elastyczne lub kołowe. I że są drogie.... Dlaczego pasek materiału tyle kosztuje....

Tzn widziałam też chusty za 50zl a nawet na alliexpres były za około 15$ ale nie wiem czym się różnią od tych najbardziej popularnych i czy wogole się różnią będę powoli zaznajamiać się z tematem.

Za 50-70zł można właśnie kupować używane i nie zawaham się tego zrobić
Stary 2018-04-17, 14:19   #3995
puffa25
Rozeznanie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Witam dziewczyny. Czy mogę do was dołączyć? Termin mam na koniec września pozdrawiam

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
puffa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-17, 14:22   #3996
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez puffa25 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Czy mogę do was dołączyć? Termin mam na koniec września pozdrawiam

Cześć Puffa Znasz już płeć maleństwa?

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-17, 14:34   #3997
drocia
Zakorzenienie

A tak apropo wózków - długość gondoli. Wiadomo - dłuższa lepsza, ale na ile czasu faktycznie starczy gondola długości 75 cm?

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-17, 14:39   #3998
basakatua
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
A tak apropo wózków - długość gondoli. Wiadomo - dłuższa lepsza, ale na ile czasu faktycznie starczy gondola długości 75 cm?

-------
Tu chyba jesteśmy w pechowym położeniu jako wrześniowe mamy, bo krytyczny etap "zmieści czy nie zmieści" przypada na czas pakowania dziecka w śpiworki itp... Trudno powiedzieć!

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:

Witaj!
Stary 2018-04-17, 15:20   #3999
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Tu chyba jesteśmy w pechowym położeniu jako wrześniowe mamy, bo krytyczny etap "zmieści czy nie zmieści" przypada na czas pakowania dziecka w śpiworki itp... Trudno powiedzieć!

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Witaj!
No właśnie... Pytanie ile taki spiworek zajmuje miejsca?

Podobno gdzieś 75cm to dziecko osiąga miedzy 6 a 12 MC życia wiec rozrzut spory. Tyle internetu, pytanie jak tylko to potem wygląda w praktyce
-------

Edytowane przez drocia
Czas edycji: 2018-04-17 o 15:22
Stary 2018-04-17, 15:29   #4000
basakatua
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie... Pytanie ile taki spiworek zajmuje miejsca?

Podobno gdzieś 75cm to dziecko osiąga miedzy 6 a 12 MC życia wiec rozrzut spory. Tyle internetu, pytanie jak tylko to potem wygląda w praktyce
-------
Z tego, co się obczytałam, to bywa ciężko już nawet w 4 miesiącu, jak obywatel napasiony, a zima sroga. A do spacerówki nierozkładanej na płasko nie zaleca się wsadzać dziecka, które samo jeszcze nie siedzi (rozwój kręgosłupa).
Stary 2018-04-17, 15:55   #4001
Jasmin_89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ja mam lozeczko po starszym ale w miedzyczasie zrobiliśmy remont i dodatkowy pokój, ktorym jest nasza sypialnia, a wlasciwie aneks sypialniany No i zmiesci mi sie tylko kolyska albo kosz pewniem.

Ja z zakupami czekam do polowkowego. Czyli po czwartku moge zacząć.

Co byś chciała bardziej kołyske czy kosz? Ja łóżka przez pierwszy rok napewno nie kupię wolę mieć dziecko na oku przy mnie.
Znasz juz płeć maleństwa?
Cytat:
Jasmin, też planuję tę dostawkę chicco, tylko martwi mnie nieco, że taka trochę nieprzewiewna jest - ale ogólnie patent świetny i jest wysoko na mojej liście. Ale zastanawiam się, czy ona się z koszem Mojżesza jakoś nie "dubluje"? Bardzo jestem ciekawa tego wynalazku, dużo ludzi kupuje i są zachwyceni. A Ty? Czemu bierzesz oba te rozwiązania na początkowe miesiące? Dopytuję, bo może też powinnam
Ja napewno kupię dostawke chicco, a kosz dlatego że uparł się mój tż że ma być kosz i koniec aktualnie jesteśmy w trakcie szukania domu do wynajęcie więc jeśli będę musiała coś zrobić na dole to małą w kosz i na dół. Wiadomo że nie będę przystawki znosić i wnosić bo nie dam rady więc myślę że taki kosz to dobre rozwiązanie. Po 6 miesiącach planuje kupić chicco 4in1
https://www.mothercare.com/highchair...-1/LNB471.html
Co prawda 200F ale na długo się przyda.
Ja dopiero po pracy i jestem taka zmęczona. Date porodu mam na 28 sierpnia a macierzyński zaczynam od 20 sierpnia, ale chyba wezmę trochę wcześniej żeby razem z moim urlopem mieć od początku sierpnia. U mnie dziś 21t0d jak to szybko zleciało, brzuszek już duży nawet w obszernych ubraniach widać.
EDIT: moje zakupy wczorajsze. Nie było żadnych unisexów więc trochę kupiłam w niebieskim odcieniu ale dziewczynke chyba też mogę ubrać w niebieskie pajacyki(póki nie pojade na 4D i nie powiedzą mi że to na 100% dziewczynka nie chcę kupywać typowo dziewczęcych ubranek). 3 pajace i 1 body(te z kaczuszkami), do Kubusia puchata dołączona była ta grzechotka i do jednego pajaca był dołączony ten mały miś.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (103,5 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez Jasmin_89
Czas edycji: 2018-04-17 o 16:08
Jasmin_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-17, 16:04   #4002
basakatua
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jasmin_89 Pokaż wiadomość
Ja napewno kupię dostawke chicco, a kosz dlatego że uparł się mój tż że ma być kosz i koniec aktualnie jesteśmy w trakcie szukania domu do wynajęcie więc jeśli będę musiała coś zrobić na dole to małą w kosz i na dół. Wiadomo że nie będę przystawki znosić i wnosić bo nie dam rady więc myślę że taki kosz to dobre rozwiązanie. Po 6 miesiącach planuje kupić chicco 4in1
Ja dopiero po pracy i jestem taka zmęczona. Date porodu mam na 28 sierpnia a macierzyński zaczynam od 20 sierpnia, ale chyba wezmę trochę wcześniej żeby razem z moim urlopem mieć od początku sierpnia. U mnie dziś 21t0d jak to szybko zleciało, brzuszek już duży nawet w obszernych ubraniach widać.
No tak, przy piętrowym domu jasna sprawa! Obczajałam inne dostawki i zawiesiłam oko jeszcze na 2 innych, baardzo interesujących:

łatwo składane na podróż:

https://www.mothercare.com/cribs/coz...Charcoal&cgid=

z kołysaniem:
https://www.mothercare.com/cribs/snu...=Natural&cgid=

Edytowane przez basakatua
Czas edycji: 2018-04-17 o 16:08
Stary 2018-04-17, 16:11   #4003
Jasmin_89
Raczkowanie

Cytat:
No tak, przy piętrowym domu jasna sprawa! Obczajałam inne dostawki i zawiesiłam oko jeszcze na 2 innych, baardzo interesujących:

łatwo składane na podróż:

https://www.mothercare.com/cribs/coz...Charcoal&cgid=

z kołysaniem:
https://www.mothercare.com/cribs/snu...=Natural&cgid=
Ta z kołysaniem jak będę w mothercare to zobaczę czy mają, super jest, może nawet lepsza niż chicco.
Stary 2018-04-17, 16:16   #4004
basakatua
Rozeznanie

Cytat:
Ta z kołysaniem jak będę w mothercare to zobaczę czy mają, super jest, może nawet lepsza niż chicco.
masz na brytyjskim ebayu używki w dobrych cenach! (zazdrość )
Stary 2018-04-17, 16:38   #4005
Jasmin_89
Raczkowanie

Cytat:
masz na brytyjskim ebayu używki w dobrych cenach! (zazdrość )
Faktycznie jakie tanie na ebay. Chyba się na nią zdecyduje. Kosz na dodatek jest wyjmowany(zobaczyłam na filmiku) więc mogę schodzić z nim na dół. Kochana dziękuje za link nawet nie interesowałam się innymi przystawkami.
Stary 2018-04-17, 16:53   #4006
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Weź nie strasz.... Ostatnie 2tyg to +2kg. Musi zwolnić!!! Nie mogę tyc kg na tydzień przecież. Jeszcze z 20tygodni zostało !!!!

Słuchajcie kupiłam dwa nosidła na szmateksie.. 5 i 7 zł haha jedno bardziej letnie a drugie bardziej zabudowane jesienne firma Chicco. W zasadzie nówki. to temat nosidełek mam załatwiony.

Pamiętaj że nosidlo powinno być ergonomiczne (np tula, womar, Lenny lamb I pare innych firm ma takie dobre nosidla) a nie wisiadlo (wisiadla koslawia stawy biodrowe i nogi.

Wiem, czasem w tym wątku moje wypowiedzi brzmią jak moralizowanie, ale to naprawdę ważne. Tak samo jak bujaczki. Niestety moja starsza przez zły bujaczek nabawiła się dysplazji stawu biodrowego z czym walczyliśmy bardzo długo

Stary 2018-04-17, 16:54   #4007
basakatua
Rozeznanie

Cytat:
Faktycznie jakie tanie na ebay. Chyba się na nią zdecyduje. Kosz na dodatek jest wyjmowany(zobaczyłam na filmiku) więc mogę schodzić z nim na dół. Kochana dziękuje za link nawet nie interesowałam się innymi przystawkami.
Cieszę się, że Cię uraczyłam Ja niestety jestem jak bullterier w poszukiwaniu idealnego produktu - nie puszczę, dopóki nie wyszukam czegoś, co ma wszystko, czego potrzebuję (niestety, jest to droga przez mękę a nagrody często na końcu drogi brak )
Stary 2018-04-17, 17:03   #4008
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:

Witamy! Z jakiej części Polski jesteś?

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:

-------
Nam Adamex Barletta gondola (nie pamiętam ile ma cm chyba ok 83) wystarczyła na jakieś pół roku mniej więcej.

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Z tego, co się obczytałam, to bywa ciężko już nawet w 4 miesiącu, jak obywatel napasiony, a zima sroga. A do spacerówki nierozkładanej na płasko nie zaleca się wsadzać dziecka, które samo jeszcze nie siedzi (rozwój kręgosłupa).
Tak dokładnie, my właśnie zaczęliśmy używać spacerówki jak już sama usiadła

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Też myślę o dostawce na ile taka dostawka wystarczy?

Stary 2018-04-17, 17:17   #4009
basakatua
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość

Też myślę o dostawce na ile taka dostawka wystarczy?

w zależności od stopnia odkarmienia bobasa - do ok. 6mcy. Jest tego sporo na olx i można z powodzeniem odsprzedawać dalej. Ja na pewno nie wrabiam się w bieganie do łóżeczka do pokoju obok, a nic większego niż taka dostawka nie zmieści mi się do sypialni.
Inna sprawa, że każda jedna rzecz ma swoje plusy i minusy, i na ideał jeszcze nie natrafiłam
Stary 2018-04-17, 18:40   #4010
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
EDIT: moje zakupy wczorajsze. Nie było żadnych unisexów więc trochę kupiłam w niebieskim odcieniu ale dziewczynke chyba też mogę ubrać w niebieskie pajacyki(póki nie pojade na 4D i nie powiedzą mi że to na 100% dziewczynka nie chcę kupywać typowo dziewczęcych ubranek). 3 pajace i 1 body(te z kaczuszkami), do Kubusia puchata dołączona była ta grzechotka i do jednego pajaca był dołączony ten mały miś.
Wlasnie chicco baby hug 4in1 tez do mnie przemawia i mozna uzywac juz od urodzenia w ramach kosza / mobilnego lozeczka chyba (tak to rozumiem)

Sliczne ubranka

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Pamiętaj że nosidlo powinno być ergonomiczne (np tula, womar, Lenny lamb I pare innych firm ma takie dobre nosidla) a nie wisiadlo (wisiadla koslawia stawy biodrowe i nogi.

Wiem, czasem w tym wątku moje wypowiedzi brzmią jak moralizowanie, ale to naprawdę ważne. Tak samo jak bujaczki. Niestety moja starsza przez zły bujaczek nabawiła się dysplazji stawu biodrowego z czym walczyliśmy bardzo długo
No cos Ty! Jestes doswiadczona juz przy pierwszym dziecku, a poza tym zawsze warto podzielic sie dobra rada ja doceniam

Puffa25 - witamy!

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-17, 18:51   #4011
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego, co się obczytałam, to bywa ciężko już nawet w 4 miesiącu, jak obywatel napasiony, a zima sroga. A do spacerówki nierozkładanej na płasko nie zaleca się wsadzać dziecka,
które samo jeszcze nie siedzi (rozwój kręgosłupa).
Na takie, ktore sie nie rozkladaja na plasko, to ja nawet nie zamierzam patrzec. Dla mnie to podstawowe kryterium (no, jedno z wielu), więc wszystkie kubełkowe odpadają
Stary 2018-04-17, 19:09   #4012
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Co byś chciała bardziej kołyske czy kosz? Ja łóżka przez pierwszy rok napewno nie kupię wolę mieć dziecko na oku przy mnie.
Znasz juz płeć maleństwa?

Oj nie wiem. Musze wymiarowo zobaczyc co mi sie zmieści. Kosza nawet na zywo nie widziałam. Co do lozeczka to nasze prawie nieużywane. Syn do tej pory spi z nami. Nawet patrzylam juz na normalne lozka dla niego, ale teoche mam jeszcze opory bo czasem sie straszne "drapie". I w sumie wlasnie dlatego zaczął spac z nami jak byl malutki. Ehhh dylematy

Stary 2018-04-17, 20:02   #4013
drocia
Zakorzenienie

Lidl zaliczony dopiero dzisiaj i odziwo bylo to co chcialam i w tych kolorach co chcialam... Szok normalnie, jakim cudem sie uchowalo i to w dodatku takie nierozpakowane!

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
Stary 2018-04-17, 20:13   #4014
kruella_de_mon
Zakorzenienie

hej dziewczyny.
a więc na połówkowym wszystko wyszlo prawidłowo, malutka juz wazy 262gramy.. i jak zaczeło się badanie o 7:50 to jeszcze drzemała..tak, bo w nocy pospac mamie nie dała:p.

Dr mierzyła wszystko, wszystkie narzady są i dzialaja prawidlowo, dzieciątko ma zdrowe serduszko<3 to najwazniejsze, no i mimo ze znalismy plec po amniopunkcji to na usg wypięła się do nas tyłkiem i mogliśmy podziwiać, jak to dr rzekła "światełka i szparke" bo to się świecilo takimi 2 punkcikami:P.

Dodatkowo widzialam jak bawi się pępowiną(bo juz sie obudzila) i odganiała ją rączką sprzed twarzy. Mamy 13 zdjec Umówilismy się tez na 3 usg, w czerwcu, bo to tak juz dla nas, chcemy miec plytke z 3 i 4d oraz film.

Ciesze sie że tak wyszlo, teraz jeden problem z głowy. Niedługo zaczniemy remont pokoju. Juz nawet wyciecie guza tak mnie nie przeraza. Jestem juz zdecydowana na cesarkę, by 7 tyg pozniej isc na kolejna operację i mam nadzieję, że ten koszmar cały się skonczy. Licze się z tym ze mojej malej nie bede mogla nosic przez 2 miesiące i do niej mówić, ale zawsze ją moge tulić na leżąco<3
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-17, 20:30   #4015
puffa25
Rozeznanie

Ciężko za wami nadążyć dziewczyny. Nie znam jeszcze płci. Wizytę mam 27 kwietnia wtedy już na pewno będę wiedzieć.
Coś o mnie. Mam 28 lat i mamy już synka Jasia 1,5 roku który urodził się przez cc z waga 4780 i 64cm.

puffa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-17, 20:32   #4016
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.
a więc na połówkowym wszystko wyszlo prawidłowo, malutka juz wazy 262gramy.. i jak zaczeło się badanie o 7:50 to jeszcze drzemała..tak, bo w nocy pospac mamie nie dała:p.

Dr mierzyła wszystko, wszystkie narzady są i dzialaja prawidlowo, dzieciątko ma zdrowe serduszko<3 to najwazniejsze, no i mimo ze znalismy plec po amniopunkcji to na usg wypięła się do nas tyłkiem i mogliśmy podziwiać, jak to dr rzekła "światełka i szparke" bo to się świecilo takimi 2 punkcikami:P.

Dodatkowo widzialam jak bawi się pępowiną(bo juz sie obudzila) i odganiała ją rączką sprzed twarzy. Mamy 13 zdjec Umówilismy się tez na 3 usg, w czerwcu, bo to tak juz dla nas, chcemy miec plytke z 3 i 4d oraz film.

Ciesze sie że tak wyszlo, teraz jeden problem z głowy. Niedługo zaczniemy remont pokoju. Juz nawet wyciecie guza tak mnie nie przeraza. Jestem juz zdecydowana na cesarkę, by 7 tyg pozniej isc na kolejna operację i mam nadzieję, że ten koszmar cały się skonczy. Licze się z tym ze mojej malej nie bede mogla nosic przez 2 miesiące i do niej mówić, ale zawsze ją moge tulić na leżąco<3
Super ze wszystko sie juz dobrze uklada! ❤️❤️❤️

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
Stary 2018-04-17, 21:50   #4017
Jasmin_89
Raczkowanie

Cytat:
Cieszę się, że Cię uraczyłam Ja niestety jestem jak bullterier w poszukiwaniu idealnego produktu - nie puszczę, dopóki nie wyszukam czegoś, co ma wszystko, czego potrzebuję (niestety, jest to droga przez mękę a nagrody często na końcu drogi brak )
Może w weekend przejde sie do mothercare i sprawdze może panie w sklepie bedą mogły coś więcej powiedzieć. Jak zobaczysz jeszcze jakąś fajną dostawke to daj znać, chętnie zerkne. Czyli narazie interesuje Cie tylko chicco?
Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Wlasnie chicco baby hug 4in1 tez do mnie przemawia i mozna uzywac juz od urodzenia w ramach kosza / mobilnego lozeczka chyba (tak to rozumiem)

Sliczne ubranka
Tak chicco 4in1 można już od urodzenia jest 0+ na początku jako właśnie takie łóżeczko mobilne. Jeśli w ten weekend zajde do mothercare i będzie na stanie to postaram się zrobić kilka zdjęć.
Dziękuje narazie zbytnio nie szalałam z ubrankami, w ten weekend chcę kupić pieluszki bambusowe jako taki kocyk na lato/lub otulacz. Polecam dziewczyny, sprawdzcie sobie.
Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Oj nie wiem. Musze wymiarowo zobaczyc co mi sie zmieści. Kosza nawet na zywo nie widziałam. Co do lozeczka to nasze prawie nieużywane. Syn do tej pory spi z nami. Nawet patrzylam juz na normalne lozka dla niego, ale teoche mam jeszcze opory bo czasem sie straszne "drapie". I w sumie wlasnie dlatego zaczął spac z nami jak byl malutki. Ehhh dylematy

Synek ile ma lat? Moja bratowa też śpi z synkiem choć ma i łóżeczko i większe łóżko dla niego. Moja koleżanka ma kosz i jest zachwycona u niej się sprawdza. Kosze wg mnie wyglądają urocze szczególnie te dla dziewczynek. Przemyśl sobie co by u was się sprawdziło najlepiej.

Do mnie jeszcze nie doszedł rogal do spania jeśli do jutra nic nie przyjdzie to zamierzam do nich dzwonić.

Kruella super wieści fajnie tak zobaczyć dziecko jak sie ruszka lub kciuka wsadza do buźki. Ja umówiona jestem na 4D i echo serca 7maja i już nie mogę się doczekać.
Stary 2018-04-18, 06:06   #4018
Iwona 25
Zakorzenienie

kruella-super
dziś o 12:20 moje połówkowe kciuki trzymajcie, zaczynam się denerwować, żeby było wszystko w porządku
płeć nieistotna, ale też moglibyśmy poznać
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-18, 06:10   #4019
izk_a
Zakorzenienie

Pierwsza noc z poduszką do spania - mega wygoda

izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-18, 06:12   #4020
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
kruella-super
dziś o 12:20 moje połówkowe kciuki trzymajcie, zaczynam się denerwować, żeby było wszystko w porządku
płeć nieistotna, ale też moglibyśmy poznać
Kciuki ja jutro mam.
Dodatkowo jutro sa wyniki do przedszkola synka.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości