![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Jedziemy w sobote do ikei kupić komody ale zastanawiamy się nad jakąś zwyczajną sofą do pokoju małej żeby w razie czego można było sie przespać.
Czy któraś z Was może polecić jakąś fajną a nie droga sofe z ikei ![]() ![]() https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50284647/ https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90284645/
![]() |
#572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#573 |
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. IV
RudyKotBialyKot najpierw chciałabym zobaczyc jak bedzie mi sie z domu pracowało ale mysle ze jesli nie beda mnie za bardzo naciskać to do 8 miesiąca moze.
Zua wpadaj na soczek pomarańczowo grejpfrutowy! Niestety winko to u nie sie tylko kurzy od miesiacy ![]() Miałam jechać po zakupy ale czekam na dostawę toaletki na ktora polowałam juz od roku. Nie kupowałam do starego domu bo tam miałam jedna. Teraz w nowym domu maluje sie przy Tz biurku. Nie moge sie doczekac. Tylko jeszcze potrzeba mi dużego lustra ze światłami ![]() Blanka wspominała ze jej Tz wrocil chyba??? Jakos bez sił sie dzis czuje. A tyle jeszcze do zrobienia. Co robicie dzis na obiad??? Folinka nie słyszałam o tym blw ale poczytałam i w sumie to bardzo ciekawe. Mówisz ze po 6 miesiącach mozna zaczynać??? Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-04-17 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny, przepraszam że mnie tak mało i się nie odnoszę ale jakis zjazd psychiczny mam..
Pogoda tragiczna od 2 dni, duszno, ja ledwo żyje słabo mi, ciśnienie niskie. Nie mam siły na nic, do tego źle śpię, nawet z poduszka ciążowa mi źle.. Mała się już tak Wypycha, że wczoraj się popłakałam z bólu, bo na jakiś nerw nacisla. O wyprawce się nie wypowiadam, bo w sumie wózek zamawiamy początek czerwca, łóżeczko też... Zamówienie na gemini czeka w koszyku, wystarczy puścić przelew.. Ubranka to temat zakończony u mnie,będę prac koniec maja/początek czerwca.. Jedynie Musze dokupić kocyk i pieluchy bambusowe oraz przewijak. Ogólnie mamy 1,5 miesiąca na odmalowanie sypialni, zamknięcie ścianka i drzwiami przedpokoju, trzeba sufit przemalowac w dużym pokoju i pomalować pokój małej. Aaa i zamówić Pana od prania wykładzin i dywanów.. A jak narazie to na planach się kończy ![]() ![]() Do tego jakoś wszyscy mnie drażnią, nie wiem dlaczego :/ Mamy problem z moją babcia, bo coś się stało i ma jakieś zaburzenia błędnika, co chwilę się gdzieś wywroci, bo jej się w głowie zakręci i straci równowagę.. Ostatnio się przed snem wywrocila przed łóżkiem, ma podbite oko, rozcieta głowę i dopiero rano nam powiedziała.. Mieszka obok w domu, pilnujemy ja jak możemy.. No ale ona już ma 80lat zaczyna się robić złośliwa i robi na złość, chce udowodnić, że ona jeszcze jest zdrowa i sprawna.. Najbardziej się boję, że się wywroci jak będę z nią sama, a ja jej nie podniose, nie pomogę wstać, bo ona ma. Prawie 100kg będę musiała po sąsiada lecieć, o ile w ogóle się zorientuje, że się wywrocila..ehh ciężko to widzę. Ma telefon komórkowy na smyczy, ma go nosić na szyi i w razie czego dzwonić.. No ale oczywiście specjalnie go nie nosi.. A ja sie cały czas denerwuje czy ona siedzi i ogląda tv czy może leży gdzieś na podłodze.. I latam co chwilę do niej Sprawdzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-04-17 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#575 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Dziewczyny mogę was prosić o głos w konkursie w którym biorę udział? https://www.babyboom.pl/bb_brzuszki_...ml#/zdjecie/48 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musi się nauczyć z tym żyć. No a ona nie potrafi się z tym pogodzić.. Z pamięcią nie jest źle, czasem się zapomni, trzeba jej coś przypomnieć, albo nakierowac.. No ale nie ma tragedii. Dodatkowo od 10lat leczy się na depresję i nerwice po śmierci dziadka... A dziadek zmarł 15lat temu, przez 5 lat nie pozwoliła sobie pomóc, zawieźć do psychiatry.. Dopiero po 5 latach zobaczyła, że ma problem..i ostatnio coś jej odbiło i przestala brać leki od psychiatry ![]() Ale już wszystko też wraca do normy.. No ciężki czas z nią mamy, a lepiej nie będzie ![]() Oddałam głos ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
Nesska zagłosowane
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#579 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do 15.30 od rana jak tata i mama w pracy to ja czuwam,bo nie potrafię tak po prostu olać sprawę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#581 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale masz kociego pieszczocha ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#582 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#583 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zis na obiad robie zupe kalafiorowo-brokulową. Nie mam weny na nic innego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#584 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a sierści mamy teraz mnóstwo! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak przyjedzie to jeszcze tylko co chwilę gada na babcie, jaka to ona nie jest, że jest fleja ( babcia ma po pierwsze problemy ze wzrokiem dużo rzeczy po prostu nie widzi, a po drugie.. No nie będę oszukiwać, jej nie przeszkadza lekki brudek... No i od jakiegoś czasu to już w ogóle tragedia.. Mama teraz tam chodzi raz-dwa w tygodniu ogarnąć ale ona też nie ma za dużo czasu, pracuje na pełny etat i dwa razy w tygodniu po pracy ma jeszcze zlecenie na 2-3godziny, czasem po prostu jej doby brakuje, bo mam jeszcze 12l brata, ja u niej sprzątam do czasu aż zaszłam w ciążę... Już myśleliśmy, żeby wynająć jakąś Panią do sprzątania 2 razy w tygodniu.. No ale babcia sobie tego nie życzy.. I koło się zamyka) No więc z cioci pożytku dużego nie ma jako pomoc... Moj tata robi co może, ale wiadomo są rzeczy których nie ogarnie. Ciężka sprawa naprawdę.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- I wogóle Blanka współczuję sytuacji z Babcią, niestety niewiele jestem Ci w stanie doradzić-dużo sił Ci życzę i może jakieś rozwiązanie się znajdzie, żeby ktoś przychodził i babci pomagał (chociażby kilka godzin dziennie) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja tylko na szybko z relacją na temat poduszek do karmienia (dla porównania)
![]() Powiem Wam szczerze, że poduszka z malomi jest bez porównania z kurą pod względem praktyczności. Co prawda kura dużo ładniejsza, ale... wypełnienie gorsze już po samym dotyku, kształt jak dla mnie do karmienia średni (trzeba podtrzymywać bobaska, bo robi się dziura i wpada w nią) i nie jest tak puchata jak ta z malomi. Miałam zamawiać kurę, ale jeśli ma później w domu być użyteczna tylko jako zwykła poduszka to wolę jednak praktyczniejszą tą z malomi. Taka moja dygresja, bo koleżanka z kury też była średnio zadowolona i szukała innej alternatywy do karmienia. ![]() Ps. na mamissima jest promo na babybjorn'a ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny tak na szybko podzielę się wynikami badań poza norma leukocyty. Krzywa cukrową na czczo 81, po 1h 152, po 2 h 160. Na wyniku oznaczony ostatni wynik jako za wysoki. Nie wiem czy to znaczy że mam cukrzycę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Wtajemniczenie
|
my już po wizycie, mój dziub waży 1030 gram
![]() ![]() ziewał sobie podczas usg ![]() ![]() poza tym wszystko ok, szyjka długa zamknięta. no może oprócz nieszczęsnego moczu, znowu dostałam coś do picia jakiś roztwór i femisespt oczywiście. Wizyta za miesiąc, proszę Blanka wpisz mi 15.05. Nesska zagłosowane ![]()
![]() |
![]() |
#590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#591 |
Wtajemniczenie
|
monya kurcze nie pamiętam już tych norm z krzywej :/
Apali ten leżaczek jest śliczny, ale i tak cena powala póki co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#592 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#593 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja blisko 35 lat i na szczęście nie przypominam sobie żadnego bicia po rękach ani żadnego przestawiania w szkole. Za to moja mama (nauczycielka) długo i namiętnie przekladała mi wszystko do prawej ręki, tak samo starszemu bratu. On się dał przestawić, ja od małego okazałam się uparciuchem. Ale też sporo rzeczy robię prawą ręką, bo świat jest w większości dostosowany do praworęcznych. Teraz np szydełko też wzięłam do prawej odruchowo, ucząc się z filmików. Więcej problemów i straty czasu z odwracaniem wszystkiego bym pewnie miała niż korzyści. Myślę, że z takich względów większość leworęcznych jest nieco oburęczna czy też lepiej korzystają z prawej ręki niż praworęczni z lewej. Blanka, trzymaj się! Oby z babcią się to jakoś ustabilizowało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#594 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
U mnie po wizycie średnio. szyjka się skróciła a mi ładują twardnienia brzucha o wiele za często. skojarzyło mi się to z Blanka od razu ![]() Małe ma 800 gram a dziś 25t0d Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Wtajemniczenie
|
Witam się Dziewczyny!
Patrycja28100 Gratuluję! Mój Mały też ostatnio był o tydzień większy- w czwartek mam wizytę, zobaczymy jak stoi teraz z wagą i wielkością! folinka To już 30tc ![]() ![]() Dzięki też za wrzucenie listy allegro! Pewnie przyda się! A i nie pochwaliłam Cię za Twoją robotę! Piękne czapeczki! Faktem jest, że to nie moja jednak bajka- ja tam wolę makramy na ścianę! Taka boho jestem ![]() Folinka a z tym forum i tym, że kiedyś była inna atmosfera, to myślę, że duży wpływ na to ma aplikacja i dostęp przez telefon- włącznie ze mną wiele osób w międzyczasie podczytuje forum i nie raz może coś umknąć, albo człowiek sobie nie zapisze. Co do listy od Summer, to zapisałam sobie jąod razu, doczytałam temat o masowaniu krocza (tutaj i w innych źródłach). Ale z tymi tematami to też jest tak, że niektóre pojawiły się dość wcześnie i nie każda z nas myślała o tym- byłyśmy skupione na innych tematach. Teraz to wraca, bo jesteśmy coraz bliżej tp... Więc Summer nie bierz tego do siebie ![]() ![]() zUa_tysica bardzo fajny ten wózek. My również braliśmy go pod uwagę, ale jakoś Espiro bardziej do nas przemówił. Zobaczymy czy to dobry marketing czy faktycznie będę zadowolona. Pod konie tygodnia ma przyjść na sklep- wtedy też prawdopodobnie będziemy odbierać! summer_overture też jestem leworęczna. I tż też ![]() Ta torba BabyOno Unique jest fajna, ale ja sama nie kupię sobie takiej. Jedynie mogę ją sobie zażyczyć od kogoś ![]() asiaczek mam nadzieję, że z teściem będzie wszystko ok ![]() ane3kaa Jaką komodę kupujecie? U mnie czeka hemnes do złożenia (ta mniejsza). Też chcemy kupić kanapę do małego pokoju, żeby była opcja spania. Ale chciałabym taką dwuosobową, o którą ciężko gdziekolwiek... Dla mnie najlepiej byłoby mieć rozkładaną kanapę ektrop z ikei- one są takie wygodne!! Ale niestety nie rozkładają się... Pozostałe albo mają mega niskie oparcia/podłokietniki albo po prostu są niskie... A ja potrzebuję coś wygodnego. Najlepiej jak sama usiądziesz na każdej i sama ocenisz co dla Ciebie jest odpowiednie. Blanka trudna sprawa z Babcią... coś w tym jest, że ludzie w podeszłym wieku są złośliwi, bo czują sięmniej potrzebni w życiu i są poniekąd przez cały świat traktowani jako słabsi. Może trzeba Babcie podejść tak, żeby ona z troski o Ciebie meldowała się częściej? No wiesz- żeby odniosła wrażenie, że Ty ją potrzebujesz i ona może pomóc. Takim ludziom dużo daje, jeżeli czują się potrzebni. Dużo nagromadziło Ci się ostatnio, Kochana! Ale jesteś silną kobietą ![]() monyaa108 u mnie na badaniach mam info, że wg zaleceń Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego dla kobiet w ciąży norma po 2h to <153 mg/dl więc u Ciebie przekroczona. Gin pewnie skieruje Cię do diabetologa. Elaaaa Gratuluję! Oczywiście nie infekcji, a zdrowego Smoka! Emma ta torba jest cudowna! Jednak przekracza mój budżet, który został i tak nadszarpnięty moją fanaberią wózkową i bazą isofix która nie była planowana. Więc muszę odpuścić. No chyba że dostanę w prezencie. Kury nie będę mieć- kupiłam rogal stacjonarnie z firmy Fiki Miki. Sandam kurcze lecisz jak strzała! Ale za kilka dni będziesz szczęsliwą mężatką i będziesz się cieszyć z tej błogiej ciszy! Dziewczyny, nie wsyzstko mi się pocytowało więc pewnie połowę ominęłam ![]() Już nie pamiętam, która kociara wrzuciła linka odnoście kotów i dzieci! Wielkie dzięki ![]() U mnie dzisiaj troche lepsza pogoda, ja też czuję się trochę lepiej. Byłam na szybkich zakupach w biedrze i kupiłam monsterę do domu! Jestem teraz mega fancy i gotowa na instagrama ![]() A i któraś ostatnio pytała się o linki do butelek z różnych firm. To ja wrzucałam, przeszukaj moje wpisy. Nie mam tego nigdzie zapisanego, i nie pamiętam czy to było w tym wątku czy w poprzednim ![]()
![]() |
#596 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie odniosę sir do.wszystkiego ,bo jestem smutnaMąż ma operacje w czwartek,już jest w szpitalu.
Bylam u fryzjera,sporo scielam,nawet się sobie podobam. Martwilam się też malutką o.te ruchy,niby kopie,ale.kiedyś byly mocniejsze.Jak mnie cos zaniepokoi to.ip,ale jeden rodzic w szpitalu,to chyba już wystarczy. Monya wynik za wysoki.Dieta pewnie Cię czeka. Kojec przyszedł ale nie ma kto go złożyć.Moglam poczekać z tym. Zrobilam.zakupy w rossmanie,mam nadzieję,ze teść mi.odbierze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 |
Wtajemniczenie
|
Gosiu, Emmo, Folinko, Summer dziękuję!
![]() ![]() Polu mocne kciuki za męża i dużo zdrówka! a Ty trzymaj sie dzielnie, staraj sie nie zadręczać, to wszystko dla jego sprawności i zdrowia. Ułoży się i u Was zobaczysz! ![]()
![]() |
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
Neska,Ela dziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pojechalam z mężem do biedronki po czipsy, wydalismy 50 zł. JAK ?! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.