![]() |
#601 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Polu Trzymaj się, dużo siły i zdrówka dla męża. Powoli z dnia na dzień będzie lepiej. Malutka mogła się inaczej ułożyć. Ja mam dnie, że czuje małego mocno, a następnego bardziej jak się tam wierci napina i delikatne kopniaki i czuję, że w innym miejscu siedzi.
Blanka trudna sytuacja, ale niestety do starszych osób nieraz trzeba mieć anielską cierpliwość.Babci też na pewno trudno jest pogodzić się z brakiem całkowitej samodzielności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Proszę i dziękuję ![]() ![]() Robiłaś coś oprócz takich na ozdobę na ścianę? No, na pewno niestety jest wiele powodów, w tym pewnie to co piszesz. Coraz szybciej żyjemy i coraz więcej chcemy zmieścić w jednej dobie... Nie zawsze lubię XXI w ![]() ![]() Cytat:
Ruchy się zmieniają z czasem, to normalne, zwłaszcza po 28 tc teoria mówi, że nie robi już dziecko takich fikołków i kopniaków, tylko bardziej rozpycha się. Więc pewnie wszystko jest ok, choć oczywiście trzymaj rękę na pulsie ![]() U mnie dziś intensywny dzień, czego pewnie nie widać po mojej dobrej aktywności na forum ![]() ![]() ![]() Jutro praca, a rano może wreszcie wybiorę się na taką grupę gimnastyczno-zabawową dla maluszków z Lidusią, bo już zbieram do tego chwilę, a tu córka mi pokazuje, że najwyższa pora ![]()
![]() |
![]() |
#603 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, w końcu was nadrobiłam, wczoraj próbowałam, ale zasnęłam z lapkiem na kolanach. U mnie bardzo intensywny czas, mam remont w domu nowe panele, malowanie, meble, remont łazienki i pokoiku małej. Robotnicy w domu, więc doszło mi szykowanie im jedzenia, sprzątanie itp. Poza tym przygotowania do ślubu i wesela, szycie sukni, kupowanie obrączek, ostatnie zaproszenia dla gości, także do kompa mam czas usiąść wieczorem albo i nie
![]() Ale pozdrawiam serdecznie, mam nadzieję, ze uda mi się częściej podczytywać i odnosić do waszych postów ![]() monya u mnie norma po 2h to do 140, także chyba niestety cukrzyca, ale lekarz na pewno skieruje cię do diabetologa i się wszystko unormuje. KarolinaK ja mam nos przytkany od początku ciąży ![]() ![]() Bursztynku dobrze, że już w domku ![]() Jutro miałam mieć usg, ale moja gin miała zepsuty aparat i miała potwierdzić, że usg aktualne, a tu cisza, więc chyba nici z tego, szkoda. Jak się nie odezwie, to zadzwonię jutro, bo nie będę wiedziała czy jechać. Aha i co do ruchów, to ja od początku mam małego leniuszka w brzuchu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#604 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja już po wizycie, wszystko jest dobrze mały waży 830g. Pytałam o te moje ruchy kompletnie nie regularne kazał się nie przejmować, nawet gdy wieczorem go nie czuje, bo na regularne ruchy mamy czas. Usg 3 trymestru lekarz nie widzi wskazań, więc mamy zrobić jak uważamy. ![]() Blanka wpisz mi wizytę 8.05 ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy ze szkoły rodzenia, było to chyba najlepsze spotkanie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A i u nas jak najbardziej można mieć pomalowane paznokcie do porodu ![]() ![]() Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-04-17 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
Zua,Aska,Folinka dziękuję
Zua drogie te chrupki Sandam.duże już Twoje dzieciątko.Jak stresik.przed slubem? Emma zazdroszczę szpitala i takiej szkoły rodzenia. Kathy mimo nawalu pracy jaki.masz,zazdroszczę Ci remontu Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-04-17 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Raczkowanie
|
Norka co do hartowania sutków- słyszałam że warto jakies 2-3 tyg. przed porodem zacząć je smarować maścią z lanoliną, np. z ziaji
![]() Zua... żeby otrzymać termofor przy rejestracji trzeba było zaznaczyć kwadracik "Zamawiam bezpłatny termofor". Poszukam gdzie to można zrobic i podeśle Ci linka ![]()
![]() |
#609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po operacji już będzie dobrze, z każdym dniem lepiej mówię ci ![]() Co do aktywności maluchów. Moja ma taki okres, tak jak pisze Kath, że częściej się przemieszcza, rozpycha, Wypycha niż kopie ![]() I ja to rozumiem jako jej aktywność, nie czekam na kopniaki (chociaż jak czasem konie to aż mi w plecach zabuja ) tylko jestem spokojna, że się rusza... Chyba że się mylę i powinna kopać tak jak kiedyś?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-04-17 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() czemu nie mieszkam choć 50km bliżej.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Zakorzenienie
|
Polu,zdrówka dla męża. Oby jak najszybciej doszedł do siebie.
Blanko współczuję sytuacji z babcią. Starość jest przykra,naprawdę. Wielkie szczęście mają ci,którzy jej dożyją w miarę dobrym zdrowiu. Pewnie babci też jest ciężko pogodzić się z tym,że zdrowie coraz gorsze i trzeba być zależnym od innych i dlatego tak robi na przekór i trochę na złość. Ja byłam dzisiaj w pepco,było tyle pięknych sukieneczek z tiulem i wszystkie w dobrych cenach,że wzięłabym każdą ![]() Aaa i gratuluję udanych wizyt! ![]() Pozytywnaj nie ma rady,musisz zwolnić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-04-17 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Zadomowienie
|
Boziu ale wy pedzicie, nie było mnie od rana a tu tyle czytania.
Elaaaa, Patrycja, Sandam gratuluję wizyt ![]() Pozytywnaj dużo ci się skróciła ta szyjka? Mam nadzieję że jak trochę zwolnisz to nie będzie dalej postępować. Chociaż przy dzieciach i domowych obowiązkach ciężko o odpoczynek. Trzymam kciuki żeby dalej nie skracała się. Zua fajny ten wozek, chętnie też zobaczę w sklepie za tym modelem pomimo że byłam nastawiona na inny. Blanka przykro mi że macie dodatkowe zmartwienia związane z babcią, ciężko niestety czasami jest dogadać się ze starymi ludźmi ich upór i złośliwość czasami są wprost proporcjonalnie do wieku. Duzo siły wam życzę. Pola słoneczko będzie dobrze, nie podłamuj nam się tylko. Ani się nie obejrzycie i wróci wszystko do normy. Emma cieszę się z tak pozytywnych reakcji ze szpitala, super będziesz miała warunki. Kathyyy ale masz intensywny czas, tylko się aż tak nie przemęczaj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#614 | |
Wtajemniczenie
|
zua znam ten ból... TŻ właśnie przywiózł mi zapas słodkości i też zostawił 4 dychy w sklepie
![]() pola25 ![]() folinka długi post, bo w końcu odpisuję z komputera, więc mogłam jak człowiek odpisać każdemu. Ale i tak wizaż zrobił mi psikusa i pokasował część cytowań, a moja pamięć niestety jest do bani od jakiś 7 miesięcy ![]() Robiłam póki co tylko na ścianę, planuję zabrać się w końcu za taki doniczkowy. A w ogóle w Ikei teraz jest nowość- szydełkowana lampa wisząca ![]() ![]() No i zrobiłaś mi smaka na naleśniki ![]() Kathyyy91 jejku tak czytam Ciebie i Sandam i sobie myślę, że chyba nie dałabym rady organizować teraz ślubu. Jesteście super kobietami! Przypomnisz mi kiedy masz ślub? Chyba że nie pisałaś i nie chcesz pisać, to ok ![]() Sandam fajnie że wszystko jest ok z Maleństwem! Będziecie się decydować na to USG III trymestru? emma90 ale zazdroszczę szpitala! Chociaż ja tam nie mam co narzekać! Tylko porodu w wodzie nie ma u nas, ale jest imersja wodna, więc zawsze coś ![]() Z tym malowaniem to u nas położne proszą, żeby paznokcie były obcięte- ze względów bezpieczeństwa ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#615 |
Zadomowienie
|
Oj tak dziewczyny, pasowałoby zwolnić a przy dwójce ruchliwych dzieci szanse średnie.
Poszła o ponad 0.5 cm. Zobaczymy, spróbuję brać ten Magnez co Blanka, może skurcze się uspokoją... Folinka jak robisz naleśniki? Macie jakiś sprawdzony przepis? ja raczej na oko i mi moje średnio smakuja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny gratuluje udanych wizyt ![]() Pozytywnaj - trzymam kciuki za Twoje zdrówko Pola - bedzie dobrze, operacja na pewno jest konieczna i czesto kosci skladane operacyjne lepiej sie zrastaja niz pozostawione same sobie ![]() Troche martwi mnie wynik cukrzycowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Zakorzenienie
|
Blanka , Kropka , Bursztynku , Asiaczku, Monya dziękuję.
Blanka mam nadzieję,że sytuacja z babcią się ustabilizuje. Monya dieta jest ok. Ja miałam cukrzyce w poprzedniej ciąży,weszła mi w krew i mniej więcej się jej trzymam. Tak gotujemy w domu i mąż sobie chwali,że zawsze się dobrze czuję po moim jedzeniu. Dużo surowych warzyw jedz.Gotowane mieso/ryby , nie smażone. Jasne zastąp ciemnymi/ryż,pieczywo/makaron. Pozytywna odpoczywaj dużo! Mogę polecić Ci przepis na naleśniki http://wielkiezarcie.com/przepisy/na...epsze-30061882 - od lat robimy z tego przepisu. Jutro jeszcze mam zupę i naleśniki,co mama zrobiła. Zakupy mam zrobione,więc nie muszę się teściów o nic prosić. Nawet Pani z zieleniaka będzie mi dowozić świeże warzywa i owoce,mam jej sms z listą pisać.Powiem Wam ,że obcy ludzie są bardziej pomocni . Nie mogę złego słowa na mame powiedzieć,bo przyjedzie w piątek lub sobotę,to nam nagotuje. Moja mała poszalała i jestem już spokojniejsza. Mąż ma operacje w czwartek w południe,widzę,że to przeżywa,bo dawno w szpitalu nie był. Kochana teściowa przyniosła 2 banany z naznaczeniem,że to dla wnuka.Powiedziała również ,że ma 2 dla męża. Przepytywała ,co wziął do szpitala,jakbym jego matką była ( i miała obowiązek go spakowac i wszystkiego dopilnować)a nie jego żoną. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-04-17 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja po wizycie, dzisiaj tylko kontrolą szyjki bo za tydzień mam usg III trymestru. Szyjka ok ale mała jest bardzo nisko główką w dół, lekarz ją wyczuł. Kazał leżeć z pupą i nogami do góry przynajmniej na koniec dnia. No i magnez, a w razie bólów nospa. Stąd te ciągnięcia i twardnienie podbrzusza. Troszkę mnie zmartwił, bo chcemy wyskoczyć na kilka dni na majówkę. Ale poleżę przez ten tydzień więcej i zobaczymy czy są efekty. Po usg zdecydujemy czy jedziemy czy nie.
Dzisiaj też byliśmy na kolejnym spotkaniu w szkole rodzenia, na tapecie kąpiel niemowlaka na razie w teori, w czwartek praktyka☺z lalką i wanienką☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#619 |
Zakorzenienie
|
Dorka jaki magnez i jaka ilość?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 |
Rozeznanie
|
Ja biorę magne b6 3x2 tabletki ale to sama zaczęłam brać w takiej dawce i mi pomaga. Czasami cały dzień nic, a nieraz trochę ciągnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#621 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i mam watpliwosc czy wynik przy wyzszych leukocytach jest miarodajny ( bo podwyzszony poziom leukocytow wskazuje na infekcje) -to jutro sobie omowie z ginem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Raczkowanie
|
kropka nad i mam ślub 26 maja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Blanka malutka ma już mniej miejsca, więc dlatego cię już nie kopie, czytałam że od ok 28 tyg. tak się dzieje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a czy nasza dieta ma wpływ na wagę dziecka?
Pola robię podobnie nalesniki ![]() Kciuki za męża. Ale się pozdrowił, ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
Pozytywna i co.nie smakują Ci?moja mama robi.takie.puszyste naleśniki,ale są bardziej czasochłonne,ubijanie piany z bialek.itd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#626 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#627 |
Zadomowienie
|
Monya chyba cukrzyca u Ciebie, dasz rade z dietą. ja sie bałam że będę miała i zaczelam czytac i powiem ci ze niektóre zasady wdrozyłam- poczytaj bloga znaczki jak robaczki- post o cukrzycy.
Pola trzymajcie sie, po operacji chyba już z gorki będzie. Sandam podziwiam tyle spraw ogarnąć Blanka no niestety cieżko ze starszymi osobami, często jakieś cechy szczegolnie te denerwujące lubią sie wyostrzyc. Emma wozek-gondola i fotelik manhattan grey a spacerówka butterfly. U mnie wizyta w porzadku, jak zwykle nuuuda, czyli wszystko ok, szyjka 4 cm, dokladne pomiary za 3 tyg. ja z jednej strony ciesze sie z wolnego-tyle spraw chce ogarnąć a zdrugiej strony tak mi przykro tych moich ludzi zostawić ehh. Ale od jutra zaczne robic liste rzeczy do zrobienia na wolnym. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#629 |
Wtajemniczenie
|
My zastanawialismy sie nad tą większą ale nie pasowalaby nam do pokoiku, tzn. Strasznie zagracilaby fo. Ale mysle ze ta spokojnie wystarczy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#630 | |
Zadomowienie
|
Cieszę się z dobrych wieści z pozostałych wizyt i wszystkim gratuluję!
dorka, miłego leżenia! Cytat:
![]() Proporcje na 2 jajka - 250 ml mleka, 110 g mąki, 1/8 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki cukru. Odstawić ciasto na pół godziny. Soli i cukru to już wiadomo wg uznania można, ja daję mniej, ale podaję jak jest w przepisie. Ciekawe z tym odpoczywaniem ciasta, że we wszystkich "poważnych" przepisach to jest. Nigdy wcześniej tak nie robiłam. Dla moich naleśnikojadów, całej 5 łącznie ze mną ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.