Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-18, 06:13   #4021
Iwona 25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Kciuki ja jutro mam.
Dodatkowo jutro sa wyniki do przedszkola synka.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
to kciuki podwójne, ja rok temu to przechodziłam
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-18, 07:18   #4022
ciemnowlosa
Rozeznanie

Hehe znow mam do nadrobienia masę waszych postów

WÓZEK: między gondola barletta a anex sport jest jakieś 5cm roznicy na korzyść barletty. Co jeszcze mogę powiedzieć: jedna z koleżanek miała barlette i chwaliła głęboką spacerówkę, druga anex sport i narzekała że dziecko z niej zjeżdża... To mnie w sumie przekonało do tego pierwszego modelu

Poducha ciążowa u mnie się nie sprawdza, nie umiem na niej spać:P

Też jestem po połówkowym, z dzidzia wszystko ok 325g więc niezły kloc ja się niestety jakiejś infekcji intymnej nabawiłam:/ a z plusów: od 3 miesięcy trzymam wagę na tym samym poziomie, mimo że brzuchol już bardzo wystaje

Nowy termin porodu: 30 sierpnia
ciemnowlosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-18, 07:38   #4023
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.
a więc na połówkowym wszystko wyszlo prawidłowo, malutka juz wazy 262gramy.. i jak zaczeło się badanie o 7:50 to jeszcze drzemała..tak, bo w nocy pospac mamie nie dała:p.

Dr mierzyła wszystko, wszystkie narzady są i dzialaja prawidlowo, dzieciątko ma zdrowe serduszko<3 to najwazniejsze, no i mimo ze znalismy plec po amniopunkcji to na usg wypięła się do nas tyłkiem i mogliśmy podziwiać, jak to dr rzekła "światełka i szparke" bo to się świecilo takimi 2 punkcikami:P.

Dodatkowo widzialam jak bawi się pępowiną(bo juz sie obudzila) i odganiała ją rączką sprzed twarzy. Mamy 13 zdjec Umówilismy się tez na 3 usg, w czerwcu, bo to tak juz dla nas, chcemy miec plytke z 3 i 4d oraz film.

Ciesze sie że tak wyszlo, teraz jeden problem z głowy. Niedługo zaczniemy remont pokoju. Juz nawet wyciecie guza tak mnie nie przeraza. Jestem juz zdecydowana na cesarkę, by 7 tyg pozniej isc na kolejna operację i mam nadzieję, że ten koszmar cały się skonczy. Licze się z tym ze mojej malej nie bede mogla nosic przez 2 miesiące i do niej mówić, ale zawsze ją moge tulić na leżąco<3
Cudowne wieści!!!

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Cytat:
Napisane przez puffa25 Pokaż wiadomość
Ciężko za wami nadążyć dziewczyny. Nie znam jeszcze płci. Wizytę mam 27 kwietnia wtedy już na pewno będę wiedzieć.
Coś o mnie. Mam 28 lat i mamy już synka Jasia 1,5 roku który urodził się przez cc z waga 4780 i 64cm.

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
Wielki chłopak

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Jasmin_89 Pokaż wiadomość
Może w weekend przejde sie do mothercare i sprawdze może panie w sklepie bedą mogły coś więcej powiedzieć. Jak zobaczysz jeszcze jakąś fajną dostawke to daj znać, chętnie zerkne. Czyli narazie interesuje Cie tylko chicco?

Tak chicco 4in1 można już od urodzenia jest 0+ na początku jako właśnie takie łóżeczko mobilne. Jeśli w ten weekend zajde do mothercare i będzie na stanie to postaram się zrobić kilka zdjęć.
Dziękuje narazie zbytnio nie szalałam z ubrankami, w ten weekend chcę kupić pieluszki bambusowe jako taki kocyk na lato/lub otulacz. Polecam dziewczyny, sprawdzcie sobie.

Synek ile ma lat? Moja bratowa też śpi z synkiem choć ma i łóżeczko i większe łóżko dla niego. Moja koleżanka ma kosz i jest zachwycona u niej się sprawdza. Kosze wg mnie wyglądają urocze szczególnie te dla dziewczynek. Przemyśl sobie co by u was się sprawdziło najlepiej.

Do mnie jeszcze nie doszedł rogal do spania jeśli do jutra nic nie przyjdzie to zamierzam do nich dzwonić.

Kruella super wieści fajnie tak zobaczyć dziecko jak sie ruszka lub kciuka wsadza do buźki. Ja umówiona jestem na 4D i echo serca 7maja i już nie mogę się doczekać.
Ale z tego co czytałam to tego chicco 4w1 nie można traktować jako typowego łóżeczka na całą noc, tylko na drzemki?

Stary 2018-04-18, 08:48   #4024
Jasmin_89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Ale z tego co czytałam to tego chicco 4w1 nie można traktować jako typowego łóżeczka na całą noc, tylko na drzemki?

Z tego co ja wyczytalam to dziala podobnie jak kosz mojzesza. Dziecko moze w tym spac ale bardzo krotko chyba do 3-4 miesiaca bo pozniej ma juz za malo miejsca. Ja bardziej polecam jako wysokie krzeslo lub wlasnie jako takie mobilne lozeczko jak mama jest zajeta. Ja chce kupic dopiero jak dziecko skonczy 6 miesiecy.
Iwona, Rita kciuki, dajcie znac po wszystkim.
Ja witam sie z pracy, moze dzis zawitam do mothercare i obejrze te dostawki I chicco 4in1.
Jasmin_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-18, 10:18   #4025
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Sarahxoxo - Mamaginekolog dzisiaj przypominala akurat swoj artykul o wielkosci brzucha https://www.mamaginekolog.pl/metody-...astania-plodu/

Ja brzuszek mam umiarkowanie widoczny, najbardziej w obcislych rzeczach, w luznych sie jeszcze w miare ukryje ale jak narazie nie jest jeszcze jakis duzy, choc owszem wystajacy.
O dzieki! Wlasnie to przeczytalam i chyba faktycznie nie mam sie czym martwic

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Witam dziewczyny. Czy mogę do was dołączyć? Termin mam na koniec września pozdrawiam
Gratki na kiedy masz termin?

Cytat:
Ciężko za wami nadążyć dziewczyny. Nie znam jeszcze płci. Wizytę mam 27 kwietnia wtedy już na pewno będę wiedzieć.
Coś o mnie. Mam 28 lat i mamy już synka Jasia 1,5 roku który urodził się przez cc z waga 4780 i 64cm.
wow, 64 cm i ponad 4,5 kg to bardzo duze dziecko

Cytat:
Napisane przez ciemnowlosa Pokaż wiadomość
Też jestem po połówkowym, z dzidzia wszystko ok 325g więc niezły kloc ja się niestety jakiejś infekcji intymnej nabawiłam:/ a z plusów: od 3 miesięcy trzymam wagę na tym samym poziomie, mimo że brzuchol już bardzo wystaje

Zaraz zmienie termin Super, ze z dzidzia wszystko dobrze

Cytat:

A dlaczego? Bo tez sie zastanawialam nad takim lozeczkiem...

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-18, 11:15   #4026
lupinka
Zadomowienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018

Cytat:
Tak chicco 4in1 można już od urodzenia jest 0+ na początku jako właśnie takie łóżeczko mobilne. Jeśli w ten weekend zajde do mothercare i będzie na stanie to postaram się zrobić kilka zdjęć.
Dziękuje narazie zbytnio nie szalałam z ubrankami, w ten weekend chcę kupić pieluszki bambusowe jako taki kocyk na lato/lub otulacz. Polecam dziewczyny, sprawdzcie sobie.

Kruella super wieści fajnie tak zobaczyć dziecko jak sie ruszka lub kciuka wsadza do buźki. Ja umówiona jestem na 4D i echo serca 7maja i już nie mogę się doczekać.
A masz echo z jakichs lekarskich wskazan robione, czy sama sie umowilas dodatkowo?

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
kruella-super
dziś o 12:20 moje połówkowe kciuki trzymajcie, zaczynam się denerwować, żeby było wszystko w porządku
płeć nieistotna, ale też moglibyśmy poznać
Iwona trzymam kciuki!

Cytat:

Gratulacje udanego badania w jakim tc bylas na polowkowym, ze taka waga to juz duzo?

Cytat:
Ja bym chciala wlasnie jako takie mobilne (dodatkowe) lozeczko traktowac w pierwszych m-cach, co prawda jedna babcia wspominala cos o tym, ze rozstawi u siebie w domu normalne jak bedziemy chcieli nocowac u nich, ale na podroz chyba moze byc spoko, do odkladania dziecka. Ostatecznie niektorzy na takie krotkie drzemki "w gosciach" uzywaja gondoli, czy sie myle?

Ale potem mozna uzywac jako fotelik albo krzeselko, tak, zeby miec dziecko przy sobie w domu jak cos musimy zrobic np. w kuchni. Musze jeszcze poczytac opinie rodzicow, bo producent wiadomo, ze zachwala.

Edytowane przez lupinka
Czas edycji: 2018-04-18 o 11:17
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-18, 11:19   #4027
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Widzę, że była dyskusja odnośnie koszów Mojżesza, więc pochwałę się dzisiejszym zakupem - kosz używany z OLX za 180zł + w prezencie dostałam śliczny kombinezon na zimę dla małej na 62-68cm. Łóżeczko też kupiliśmy, ale na samym początku chciałabym mieć małą w nocy koło siebie.IMG_1524043143.535068.jpgIMG_1524043150.252994.jpg

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-18, 11:58   #4028
Jasmin_89
Raczkowanie

Dziewczyny jesli chodzi o chicco 4in1 to przeszukalam troche angielskich stron i tylko na jednej pisalo ze dziecko moze w tym spac, na reszcie ze nadaje sie tylko do drzemek. Dzwonilam do sklepu mothercare i maja na stanie wiec po pracy przejde sie i zobacze jak to wyglada postaram sie zrobic zdjecia.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Lupinka robie dla siebie samej, dla wlasnego spokoju.
Glimoregirl piekny kosz . Ja bym chciala jeszcze z baldachimem
Stary 2018-04-18, 11:59   #4029
basakatua
Rozeznanie

Cytat:
Może w weekend przejde sie do mothercare i sprawdze może panie w sklepie bedą mogły coś więcej powiedzieć. Jak zobaczysz jeszcze jakąś fajną dostawke to daj znać, chętnie zerkne. Czyli narazie interesuje Cie tylko chicco?

Tylko chicco interesowało mnie dopóki nie wynalazłam tych dwóch, co Ci podlinkowałam Teraz już sama nie wiem! Znalazłam też kosz piękny i przewiewny, ale mega kosztowny, ze stojakiem bujanym załatwiłby kilka spraw.
https://mobauk.com/shop/little-star-moba-moses-basket

Przewiewność jest dla mnie mega ważna, naczytałam się o SIDS i będę szukać ideału do upartego

Edytowane przez basakatua
Czas edycji: 2018-04-18 o 12:01
basakatua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-18, 12:11   #4030
Jasmin_89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basakatua Pokaż wiadomość
Tylko chicco interesowało mnie dopóki nie wynalazłam tych dwóch, co Ci podlinkowałam Teraz już sama nie wiem! Znalazłam też kosz piękny i przewiewny, ale mega kosztowny, ze stojakiem bujanym załatwiłby kilka spraw.
https://mobauk.com/shop/little-star-moba-moses-basket

Przewiewność jest dla mnie mega ważna, naczytałam się o SIDS i będę szukać ideału do upartego
Kochana Ty juz lepiej nic nie linkuj. Super kosz, tylko drogi jesli znajde go tanszego to pomysle nad nim chyba ze tz bedzie chcial tradycyjny.
Stary 2018-04-18, 12:16   #4031
basakatua
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Lupinka robie dla siebie samej, dla wlasnego spokoju.
Glimoregirl piekny kosz . Ja bym chciala jeszcze z baldachimem

Jasmin i wszystkie dziewczyny - uważajcie z tymi baldachimami itp, są one mega niezalecane właśnie ze względu na zwiększanie ryzyka nagłej śmierci łóżeczkowej - tak naprawdę powinno być łóżeczko ze szczebelkami, bez żadnych owijek wokół tych szczebelków, żadnych szmatek, baldachimów itp. Z tego samego względu lepiej wsadzić dziecko w śpiworek czy otulacz zamiast dawać kocyk - bo kocykiem może się nakryć.
https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-...i-lozeczkowej/

https://i.pinimg.com/originals/12/ec...fa0ac908ca.jpg

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Kochana Ty juz lepiej nic nie linkuj. Super kosz, tylko drogi jesli znajde go tanszego to pomysle nad nim chyba ze tz bedzie chcial tradycyjny.

Na pocieszenie napiszę, że idę na dno razem z Tobą
Bo ten to już pewnie znasz - jest super z takim stojakiem odwracanym, co może być i właśnie stojakiem, i kołyską, na dodatek ma 90cm długości - wystarczy na dłużej. Ale kurka to miednica plastikowa nieprzewiewna!
https://www.mothercare.com/moses-bas...et/LD4562.html
Stary 2018-04-18, 13:31   #4032
Iwona 25
Zakorzenienie

hej
wszystko dobrze, byłam na połówkowym, dziecko zdrowe.
będzie drugi synek.KOCHAM GO
383 GRAMY waży
Stary 2018-04-18, 14:02   #4033
ciemnowlosa
Rozeznanie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Widzę, że była dyskusja odnośnie koszów Mojżesza, więc pochwałę się dzisiejszym zakupem - kosz używany z OLX za 180zł + w prezencie dostałam śliczny kombinezon na zimę dla małej na 62-68cm. Łóżeczko też kupiliśmy, ale na samym początku chciałabym mieć małą w nocy koło siebie.Załącznik 7509711Załącznik 7509716

Jakie cudo<3
Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
A masz echo z jakichs lekarskich wskazan robione, czy sama sie umowilas dodatkowo?

Iwona trzymam kciuki!

Gratulacje udanego badania w jakim tc bylas na polowkowym, ze taka waga to juz duzo?

Ja bym chciala wlasnie jako takie mobilne (dodatkowe) lozeczko traktowac w pierwszych m-cach, co prawda jedna babcia wspominala cos o tym, ze rozstawi u siebie w domu normalne jak bedziemy chcieli nocowac u nich, ale na podroz chyba moze byc spoko, do odkladania dziecka. Ostatecznie niektorzy na takie krotkie drzemki "w gosciach" uzywaja gondoli, czy sie myle?

Ale potem mozna uzywac jako fotelik albo krzeselko, tak, zeby miec dziecko przy sobie w domu jak cos musimy zrobic np. w kuchni. Musze jeszcze poczytac opinie rodzicow, bo producent wiadomo, ze zachwala.

W 21 tc, pytałam lekarza czy to normalna waga, mówił że tak chociaż ja obstawiam że dzidzia ogólnie będzie dużą bo mamusia też taka była ważyłam ponad 4,2 kg i 61 cm

A i przyszłam sie z wami pocieszyć moja radością że zaraz po zakupie wózka zaczęłam kompletować wyprawkę dla niektórych z Was być może to za wcześnie, ale mi to poprostu sprawia mega frajdę i już nie mogłam się dłużej powstrzymywać

ale ja to zazwyczaj poluje na takie rzeczy w lumpeksach albo innych komisach/używkach, dziś np znalazłam lumpeks w którym jest mnóstwo ubranek dla dzieci, sporo nowych z metkami no i zaszalalam
Stary 2018-04-18, 14:07   #4034
Fortuna1
Zakorzenienie

My starszą jak była malutka kładliśmy spać w normalnym łóżeczku 120x60, miała ochraniacze tylko takie niskie. Ale kiedy kp, to jest to mega niewygodne tak brać dziecko karmić i odkładać, i tak parę/paręnaście razy w nocy. Na wyjazdach kładliśmy spać w gondoli, na drzemki w domu często też usypiała w gondoli (niestety przyzwyczaiłam ją do kołysania i ciężko było oduczyć). (Mówię o okresie mniej więcej 0-6 mc)

Dla drugiego dziecka myślałam właśnie o dostawce lub takim czymś 3w1 (np Tiny Love) albo 4w1 (np to Chicco), ale chciałabym mięc od razu coś, w czym położę ją i na drzemkę i na noc (czyli coś bez konieczności zapinania pasów w nocy, żeby miało swobodę. Niestety te powyższe odpadają Bo Tiny Love jest dość małe i niestety konstrukcja troche szajsowata, a tego Chicco właśnie nie zalecają by kłaść na noc, no i ma też te pasy.
Chyba się zdecydujemy na dostawkę lub kosz mojżesza. Ten kosz jest fajny, bo można go zabrać ze sobą, przenieść do innego pokoju etc Ale szukam cały czas jakiejś porządnej alternatywy typu bujaczek-leżaczek-łóżeczko (nocne).

Iwona, gratulacje chłopczyka!

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:

Bo ten to już pewnie znasz - jest super z takim stojakiem odwracanym, co może być i właśnie stojakiem, i kołyską, na dodatek ma 90cm długości - wystarczy na dłużej. Ale kurka to miednica plastikowa nieprzewiewna!
OMG piękny!
Stary 2018-04-18, 14:13   #4035
ciemnowlosa
Rozeznanie

Hyhy dzisiejsze łupy 43 zł w sumie za wszystko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180418_141036.jpg (102,7 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez ciemnowlosa
Czas edycji: 2018-04-18 o 14:45
Stary 2018-04-18, 14:14   #4036
basakatua
Rozeznanie

Cytat:
My starszą jak była malutka kładliśmy spać w normalnym łóżeczku 120x60, miała ochraniacze tylko takie niskie. Ale kiedy kp, to jest to mega niewygodne tak brać dziecko karmić i odkładać, i tak parę/paręnaście razy w nocy. Na wyjazdach kładliśmy spać w gondoli, na drzemki w domu często też usypiała w gondoli (niestety przyzwyczaiłam ją do kołysania i ciężko było oduczyć). (Mówię o okresie mniej więcej 0-6 mc)

Dla drugiego dziecka myślałam właśnie o dostawce lub takim czymś 3w1 (np Tiny Love) albo 4w1 (np to Chicco), ale chciałabym mięc od razu coś, w czym położę ją i na drzemkę i na noc (czyli coś bez konieczności zapinania pasów w nocy, żeby miało swobodę. Niestety te powyższe odpadają Bo Tiny Love jest dość małe i niestety konstrukcja troche szajsowata, a tego Chicco właśnie nie zalecają by kłaść na noc, no i ma też te pasy.
Chyba się zdecydujemy na dostawkę lub kosz mojżesza. Ten kosz jest fajny, bo można go zabrać ze sobą, przenieść do innego pokoju etc Ale szukam cały czas jakiejś porządnej alternatywy typu bujaczek-leżaczek-łóżeczko (nocne).

Iwona, gratulacje chłopczyka!

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

OMG piękny!
Gdybym miała miejsce na zwykłe łóżeczko w sypialni, to pewnie nie zawracałabym sobie głowy dodatkami. Ale fakt, możliwość przenoszenia jakiegoś kosza etc po domu jest super.
Mam jeszcze jedną propozycję. Zalety: przewiewność, długość (aż 89cm), kołysanie i można tym jeździć po domu, bo ma kółka.
https://dino.sklep.pl/nowy/troll-kol...y-p-26180.html

Iwona, gratuluję! Wspaniale, że zdrowe!
Stary 2018-04-18, 14:20   #4037
Iwona 25
Zakorzenienie

już powiedzieliśmy,że wszystko dobrze z dzieckiem i płeć- rodzicom i dla mojego brata z żoną
bratowa spytała czy się cieszę,że drugi chłopczyk
++oczywiście,że się cieszę,że wogóle zdrowe i widziałam dzieciątko.Jestem taka podniecona
Stary 2018-04-18, 14:21   #4038
drocia
Zakorzenienie

Mamy wrześniowe 2018 ❤

Mam taka propozycje
Co Wy na to, zeby do pierwszego posta w miare kolejnych zakupow doklejac nasz wybor jezeli chodzi o wozki, foteliki itp?

Na starszych watkach tak bylo i przyznam, bardzo z tego korzystam aktualnie w poszukiwaniach

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...

Edytowane przez drocia
Czas edycji: 2018-04-18 o 14:23
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-18, 14:45   #4039
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Widzę, że była dyskusja odnośnie koszów Mojżesza, więc pochwałę się dzisiejszym zakupem - kosz używany z OLX za 180zł + w prezencie dostałam śliczny kombinezon na zimę dla małej na 62-68cm. Łóżeczko też kupiliśmy, ale na samym początku chciałabym mieć małą w nocy koło siebie.
Jaki super

Cytat:
Dziewczyny jesli chodzi o chicco 4in1 to przeszukalam troche angielskich stron i tylko na jednej pisalo ze dziecko moze w tym spac, na reszcie ze nadaje sie tylko do drzemek. Dzwonilam do sklepu mothercare i maja na stanie wiec po pracy przejde sie i zobacze jak to wyglada postaram sie zrobic zdjecia.
O super, czekam na zdjecia i opinie

Cytat:
Jasmin i wszystkie dziewczyny - uważajcie z tymi baldachimami itp, są one mega niezalecane właśnie ze względu na zwiększanie ryzyka nagłej śmierci łóżeczkowej - tak naprawdę powinno być łóżeczko ze szczebelkami, bez żadnych owijek wokół tych szczebelków, żadnych szmatek, baldachimów itp. Z tego samego względu lepiej wsadzić dziecko w śpiworek czy otulacz zamiast dawać kocyk - bo kocykiem może się nakryć.
Dobrze wiedziec. Nie przyszlo mi to do glowy, ze kocyki takie niebiezpieczne. Trzeba bedzie sie w takim razie w kilka spiworkow zaopatrzyc.

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
hej
wszystko dobrze, byłam na połówkowym, dziecko zdrowe.
będzie drugi synek.KOCHAM GO
383 GRAMY waży
Gratulacje!! uzupelnilam na 1 stronie.
Jakis meski ten watek sie zrobil prawie sami faceci przyjda na swiat we wrzesniu .

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-18, 14:45   #4040
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Hyhy dzisiejsze łupy

Cudne

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-18, 16:08   #4041
Jasmin_89
Raczkowanie

Cytat:
https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-...i-lozeczkowej/

https://i.pinimg.com/originals/12/ec...fa0ac908ca.jpg

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

A mi sie tak podobaja kosze z baldachimem. Musze poczytać o tym SIDS wiem tylko tyle że bede miała pogadanek o tym z położna bo tutaj to kłada na to nacisk. Ja właśnie na pierwsze miesiące będę mieć rożek i kilka otulaczy a później pieluszke bambusową w największym rozmiarze jako kocyk.
Ojj zdecydowanie pójde na dno albo będę się pozbywać torebek i butów. Nie tego kosza nie widziałam wcześniej, ale od razu widać że jest nieprzewiewny i dla mnie jest na nie. Zobacz sobie ten
https://www.mothercare.com/cribs/pur...le/265799.html
I do spania i do drzemek.
Iwona gratuluje chłopca, super że jest wszystko wporządku.
Ciemnowłosa cudne ciuszki chyba też się przejde po lupkach.
Ja po pracy, zaraz coś zjem i ide do mothercare sprawdzić te chicco. U nas dziś piękna pogoda(w końcu) to zamierzam zajsć do mcdonalda na lody.
Stary 2018-04-18, 18:02   #4042
ciemnowlosa
Rozeznanie

U nas też nie mieści się tradycyjne łóżeczko szczebelków wiec chętnie poczytam co ostatecznie wybralyscie

Mąż właśnie zrobił mega obiadek, szaszłyki cielęce z grillowanym bakłażanem, pomidorami i opiekanymi ziemniaczkami, jakie to było pyszne!!! Az mi się płakać że szczęścia chciało ech te hormony
Stary 2018-04-18, 18:50   #4043
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Iwona ciezki ten Twoj chlopiec moja kruszyna ma 262 a to byl 19t6d .

Mi sie pierwszy marzyl chlopiec no ale... bedzie córcia

kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-18, 18:51   #4044
basakatua
Rozeznanie

Cytat:
A mi sie tak podobaja kosze z baldachimem. Musze poczytać o tym SIDS wiem tylko tyle że bede miała pogadanek o tym z położna bo tutaj to kłada na to nacisk. Ja właśnie na pierwsze miesiące będę mieć rożek i kilka otulaczy a później pieluszke bambusową w największym rozmiarze jako kocyk.
Ojj zdecydowanie pójde na dno albo będę się pozbywać torebek i butów. Nie tego kosza nie widziałam wcześniej, ale od razu widać że jest nieprzewiewny i dla mnie jest na nie. Zobacz sobie ten
https://www.mothercare.com/cribs/pur...le/265799.html
I do spania i do drzemek.
O, no nareszcie coś przewiewnego - szkoda, że kompletnie mi się nie podoba Ani te beżyki, ani budka (w sypialni tylko kurzołap), ani przekombinowany stojak - ale naprowadziłaś mnie na inny tej firmy - o wiele fajniejszy, aczkolwiek niestety krótki (materacyk 79cm) - każde kilka cm to ogromna różnica dla długości użytkowania: https://www.mothercare.com/nursery-f...id=cat_nursery
Tak czy inaczej, raj masz z tym mothercare!

Pieluszki bambusowe jako owijki też będą grane

Edytowane przez basakatua
Czas edycji: 2018-04-18 o 18:56
Stary 2018-04-18, 18:59   #4045
owocoweLove
Raczkowanie

Hej ☺
Miałam się odzywać regularnie i jakoś nooo nie wychodzi
Jednak druga ciąża jest inna pod względem zorganizowania czasu. Biegam za moją dwulatka i niestety odczuwamy bunt 2 latka także jest "wesoło"

Cofnelam się kilka stron i same dobre wieści super że dzieciaczki rosną zdrowo.
Chyba większość zna już płeć, ja jeszcze nie wiem kto w brzuchu siedzi, mam usg polowkowe w poniedziałek.

Co do wózków my mamy po córce bebetto holand. Do najlzejszych nie należy ale mieszkając w domu i nie musząc go nosić po schodach jest ok. Miałam w planach kupić lżejsza, składana spacerówke ale moja dama jak tylko zaczęła chodzić do wózka już wsiąść nie chciała.

Łóżeczko mamy tradycyjne ze szczeblami, do tej pory córka w nim śpi ale przymierzamy się aby kupić jej łóżko a łóżeczko będzie czekać na rodzeństwo ☺

Co do ruchów to czuje już wyraźne od ok tygodnia (teraz mam 19+4)

W miarę możliwości będę zaglądać bo fajnie poczytać co u innych wrześniowych mam ☺

owocoweLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-18, 19:04   #4046
Iwona 25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
Iwona ciezki ten Twoj chlopiec moja kruszyna ma 262 a to byl 19t6d .

Mi sie pierwszy marzyl chlopiec no ale... bedzie córcia

-spytałam lekarza i powiedział, że normalnie waży i "w normie"
wg usg...21tydz2d.
Dowiedziałam się,że chłopcy trochę więcej ważą- to akurat od lekarza bratowej

Edytowane przez Iwona 25
Czas edycji: 2018-04-18 o 19:31
Stary 2018-04-18, 20:13   #4047
Jasmin_89
Raczkowanie

Cytat:
O, no nareszcie coś przewiewnego - szkoda, że kompletnie mi się nie podoba Ani te beżyki, ani budka (w sypialni tylko kurzołap), ani przekombinowany stojak - ale naprowadziłaś mnie na inny tej firmy - o wiele fajniejszy, aczkolwiek niestety krótki (materacyk 79cm) - każde kilka cm to ogromna różnica dla długości użytkowania: https://www.mothercare.com/nursery-f...id=cat_nursery
Tak czy inaczej, raj masz z tym mothercare!

Pieluszki bambusowe jako owijki też będą grane
Wróciłam! Ojj ale sie nachodziłam. Ten mothercare to wielki sklep i jest w nim dosłownie wszystko tylko drogo ale czekam na przeceny i robie napad mają tyle rzeczy które mi się podobają. Mi w sumie ten koszyk nawet się podoba co prawda stojak dziwny ale jakos kosz by się w sumie przydał. Ta dostaweczka fajna
Widziałam chicco 4in2 i zdecydowanie chcę. Ale jako koszyk do drzemek bym go nie wzięła te pasy raczej by przeszkadzały dziecku ale jako krzesełko super sprawa. Budka jest dłuższa niż na zdjęciach z internetu! Ja jestem na tak.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (110,4 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez Jasmin_89
Czas edycji: 2018-04-18 o 20:14
Stary 2018-04-18, 20:16   #4048
Jasmin_89
Raczkowanie

Tutaj macie jak wygląda w środku, mi się podoba. Ten biały materacyk można wyjąć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (110,1 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez Jasmin_89
Czas edycji: 2018-04-18 o 20:18
Stary 2018-04-18, 20:21   #4049
drocia
Zakorzenienie

Ratunku, czy jest na sali jakas krawcowa? Wlasnie zastanawiam sie, z czego najlepiej zrobic ten elastyczny pas na brzuch w spodniach...

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-18, 21:28   #4050
XdMalgorzataxd
Raczkowanie

Idź do sklepu z materiałami i zapytaj, powinny wiedzieć. Ja tak zrobiłam. Jak się nazywa materiał to nie wiem, ale wygąda jak drobny ściągacz. Ja już trzy pary spodni przerobiłam na ciążowe i zdecydowanie najwygodniejsze sa z pasem zrobionym ze starych getrów.

XdMalgorzataxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości