Mamusie majowe 2018 cz. 10 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-19, 11:57   #4321
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 10

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
zyję - lux torpeda ten trymer, po co ja się tak wcześniej meczyłam
Ty go jakos niedawno kupowalas czu zle kojarze? Moze jakis link?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 12:22   #4322
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Ty go jakos niedawno kupowalas czu zle kojarze? Moze jakis link?

https://www.mediaexpert.pl/trymery/t...1000,id-375619

przy czym na idealne zero trzeba na mokro maszynką - ale i tak jest spoko ta najkrótsza długość

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 12:31   #4323
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:

przy czym na idealne zero trzeba na mokro maszynką - ale i tak jest spoko ta najkrótsza długość
o to Bożena gotowa na sexy
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 12:34   #4324
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:

Przeznaczenie - do brody
Na pewno to mniej podraznia niz zwykla jednorazowka. Ja co jakis czas mam faze na zastanawianie sie nad kupnem depilatora, ale po bozence bym sie bala nim jezdzic

Stary 2018-04-19, 12:46   #4325
blaira
Wtajemniczenie

Mirabilka to Cię pokonałam... mam taki w domu i udało mi się nim zrobić kuku.
Na mokro nie próbowałam.
Która nasadkę używałaś?

Kochane, nie wiem co jest grane ale właśnie mnie przeczyściło od góry...nie wiem czy zwalić na nowe wit ciążowe które dziś wzięłam czy coś innego jest na rzeczy.
Czuje się teraz mega wypluta

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 12:50   #4326
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
o to Bożena gotowa na sexy

Stary dziś wraca to zes trafiła
Ale do końca kwietnia mam się oszczędzać gin powiedziała i zero s.

Lady czy Ty już termin cc znasz albo przypuszczasz mniej więcej ?

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Mirabilka to Cię pokonałam... mam taki w domu i udało mi się nim zrobić kuku.
Na mokro nie próbowałam.
Która nasadkę używałaś?

Kochane, nie wiem co jest grane ale właśnie mnie przeczyściło od góry...nie wiem czy zwalić na nowe wit ciążowe które dziś wzięłam czy coś innego jest na rzeczy.

Najpierw ta „s” żeby spr czy nie będzie zacięcia potem ta taka z siatka bo się bałam a na koniec już sama bez nakładek
Ta „s” w sumie tak na codzień spoko - dokładniej normalna na mokro i jest ok.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Jeny ja tez mam dziś dzień wc - obstawiam, ze po lodach

Stary 2018-04-19, 13:07   #4327
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Wróciłam z miasta, czas nadrobić. Zjem zupinkę i ruszam na mieszkanie.

Brunetka i Grosia
super, że już opuściłyście mury SPA.

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Nam przy ktg nie pozwalają korzystać z telefonów bo ponoć może zaburzyć zapis
Jak leżałam na patologii i dziewczyny miały KTG u nas też nie można było korzystać z telefonu.

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
Stokrotka a ja natomiast dresy lubię! No ale jak oka nie umaluje a włosy są nie ułożone to nawet bez kija nie podchodz bo humor od razu gorszy... Zdecydowanie dobrze się czuć i pięknie to podstawa bycia fajną mamą
napisano o 08:22 ----------[/SIZE]

Do szwagierek to wy szczęścia dziewczyny nie macie... ja będę mieć szwagra i chwała za to
Bo jak wiadomo. Facet dupska mi nie obrobi. Za to zapyta jak się czuje, zagada, pośmieje się. No idealny nie jest bo różni się stanowczo od mojego tżta ale...dlatego właśnie jestem z moim tżtem
Dresów to ja nawet żadnych w domu nie mam, bo nie chodzę. Co do szwagierek i szwagrów - siostry tż mega spoko i brat też. Na bratową i przyszłą bratową też złego słowa powiedzieć nie mogę. Teściowie też super, czuje się u nich jak w normalnej rodzinie.

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zapomniałam Wam napisać - mimo tego, że mail żaden nie przyszedł, przy zakupach w rosss dostałam gratisa z klubu Rossnę - żel czy krem chłodząco-kojący do opuchniętych stópek, całkiem fajny
No proszę, a ja nic. Nawet olejku na moje konto nie dali tylko tż

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
Dziś muszę iść odebrać budkę od wózka, bo..... oderwałam napy od materiału przy montowaniu, taka jestem zdolna... ale szczerze to musiały być kiepsko zrobione, w spacerówce dobrze się trzymały. Mam nadzieję, że naprawią porządnie... oczywiście się opłakałam przy okazji, że wszystko psuje....
Aleś miała powera I co dobrze naprawiona?

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Nie mam weny, nie mam siły, dopadło mnie przeziębienie... Zapchany nos i drapiące gardło
Ale Ci się przypałętało jeszcze. Dzisiaj już lepiej?

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 13:08   #4328
Sunset89
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny ))

Widzę, że mnie wywoływałyście, a ja dopiero do kompa zasiadłam, wczoraj położyłam się ok 1, w nocy 4 pobudki... Dzisiaj się zwlekłam o 9 z łóżka i cały czas coś, jeszcze w międzyczasie telefon mi się urywa, u moich rodziców remont, babcia po operacji wymaga opieki, rodzeństwo mojej mamy kłóci się o to kto ma się zajmować, a jeszcze na domiar złego US się mnie przyczepił i wydzwania... Mam serdecznie dość :P
Wieczorem jadę na Bielański spotkać się z położną

Domima dalej się nie odzywa czy ja coś przegapiłam nadrabiając wątek???

Widzę, że u Was też temat imienia na tapecie, mój mąż się wkurza, że wszyscy naokoło mu mówią, że Emilka jest beznadziejne, że będzie Mila i że jak to brzmi....
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 13:12   #4329
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Ja w końcu się trochę ogarnęłam, większość rzeczy już poprałam.
W sobotę ost wizyta i gina a potem fotoooooooo
Perfekcyjnie - poprane, wizyta niebawem i udanej sesji. Czekamy na efekty!

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mialam miec sesje jutro, jednak przelozona na piatek, z piatku jednak na sobote. Dzis juz kolezanka pisze czy mozemy przelozyc na przyszla srode... Jak myslicie do porodu zdarzymy sie z ta sesja wyrobic? Mam ochote napisac ze jednak dziekuje i nie skorzystam z jej uslug. Jej strata bo place za ta sesje normalnie
Ja już bym miała nerwy i nie wiem czy bym jej nie podziękowała

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Koszule do szpitala przyszły rozmiar i jakość ok. Biorę się za pranie rzeczy Malutkiej bo słońce wyszło więc szybko wyschną na tarasie
Pranie ogarniane, koszule są, więc najważniejsze sprawy załatwione.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja juz w domu najadlam sie chipsow i popilam pepsi
Chi-chi-psy :slina. Po porodzie na pewno sobie zjem, w ciąży obiecałam sobie, że nie będe i wcinałam tylko z buraków albo z pasternaku

2014

Stary 2018-04-19, 13:15   #4330
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Stary dziś wraca to zes trafiła
Ale do końca kwietnia mam się oszczędzać gin powiedziała i zero s.

Lady czy Ty już termin cc znasz albo przypuszczasz mniej więcej ?

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Najpierw ta „s” żeby spr czy nie będzie zacięcia potem ta taka z siatka bo się bałam a na koniec już sama bez nakładek
Ta „s” w sumie tak na codzień spoko - dokładniej normalna na mokro i jest ok.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Jeny ja tez mam dziś dzień wc - obstawiam, ze po lodach

ja mam wstępnie 11.05. ale 24.04. ide do lekarza i zobaczymy co tam powie ciekawego
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 13:26   #4331
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj Mąż gotuje ja zaraz idę na kawę z koleżanką z pracy, więc jak wrócę liczę na obiad
W lodówce jest pierś z indyka. Coś mówił o panierowanych. Jak jeszcze zrobi sałątkę z octem balsamicznym ala LADY, to będzie super
Ale Ci dobrze, mój tż raczej z tych niezbyt gotujących, ale z drugiej strony też nie ma jak się wykazać, bo dopiero po porodzie zamieszkamy u siebie

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
ja zjadłam 3 plastry arbuza i cukier 121 więc może być też bym się napiła pepsi, ale przy takim wyniku muszę czekać aż trochę spadnie.
Mmmm arbuzek

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
moja teściowa raz na 2 miesiące napisze do mnie smsa a tak tylko do syna dzwoni i jego wypytuje może boi się mnie?))
Ja mam super teściów. Raz w tygodniu ich odwiedzamy na dłuższą posiadówkę

reniferek Faktycznie dość odległy termin wizyty a różnie moze być. Z drugiej zaś strony wszystko jest dobrze, więc gin wie co robi chociaż dla Twojego spokoju mógł umówić wizytę wcześniej. Faktycznie czary mary, co jeden lekarz to widzi co innego

Cytat:
Napisane przez sweetmedi25 Pokaż wiadomość
Śliczna pogoda dziś u nas. Córeczka dokazuje w brzuchu. Przykro mi będzie jak juz nie będę czuć tych ruchów po porodzie. Rozterki ciężarnej...
Ja też będę tęsknić za czuciem maluszka w brzuchu.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
W ogóle moje dziecko dzisiaj jest według OM 35+0 a według USG dzisiejszego 37+4 obwód główki i brzuszka na to wskazuje. No i waga 3 kg za to wymiar kości udowej jest idealnie z terminem - nie wiem jak to interpretować
Nic nie rozkminiaj, bo nie ma sensu. Marysia rozwija się zdrowo, waga dobra, więc tylko się cieszyć. U mnie też zawsze parametry wskazują na różne tygodnie.

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Bede szczepic obowiazkowe ale zastanawiam sie tez nad rotawirusami bo corka do szkoly idzie od wrzesnia i zawsze cos moze przywlec
Ja to w ogóle jeszcze w temat szczepionek się nie zagłębiałam

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Dobra ostatni raz pytam - obiecuję, chociaż chyba znam Waszą odpowiedź .
(Myślę też o wartości od sprzedażowej).
Szary czy czarny ?
Szary!

domii29 Ja myślę, że to reakcja synka na sytuację, w której się znajduje - z jednej strony cieszy się a z drugiej pewnie martwi jak to będzie - czy nadal będę ważny dla swoich rodziców tak jak do tej pory. Mama mi opowiadała, że mój brat przechodził taki bunt, jak urodził się mój brat. Czasem przytulał, a czasem mówił, że wyrzuci go pod traktor.

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie u położnej. Generalnie z moją miednicą ok jeden wymiar mam tylko zmniejszony, ale dziecko powinno przejść. Położna spoko 😊 mówiła żeby bardziej nastawić się na poród sn. Pogadałyśmy długo, wizyta ogólnie na plus 😄
Super wieści, przynajmniej jesteś spokojniejsza.

2014

Stary 2018-04-19, 13:27   #4332
amarela
Zakorzenienie

Dostałam serię kopów w żołądek, że aż gwiazdy zobaczyłam. A teraz oczywiście mnie piecze zgaga.

Co do trymera, to ja się tym raz tak zakułam, że aż podskoczylam i krew mi trysnęła 😝

Stary 2018-04-19, 13:30   #4333
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 13:33   #4334
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
ja mam wstępnie 11.05. ale 24.04. ide do lekarza i zobaczymy co tam powie ciekawego

Moja gin piątki i pon robi wiec obstawiam 11 lub 14 dzień wcześniej przyjęcie.
Urodzisz za mnie

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Aha miałam pisać
Na szczęście żaden egzotyczny syf - dostał jakiejś silnej alergii nie wiadomo na co. Dostał 2 zastrzyki i już dziś ok.

Stary 2018-04-19, 13:34   #4335
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ile wkładek laktacyjnych i podkładów higienicznych (tych 60x90) bierzecie do szpitala?
Oczywiście tylko teoretyzuję, gdyż torba czeka Tych podkładów 5-10 sztuk a wkładek laktacyjnych myślę, że z 10 par, szpital rzut beretem więc jakbym pilnie potrzebowała to tż obróci w 10 minut do domu i do szpitala.

Cytat:
Co do pakowania to zastanawiam sie jeszcze co zrobic z laczkami. Mam spakowane jedne zwykle kapcie takie jak do chodzenia po domu i jedne gumowe pod prysznic, ale ostatnio ogladalam jakis filmik gdzie polozna polecala wziac takie prysznicowe tylko, przy odejsciu wod czy jakims krwawieniu latwo je umyc pod woda
Ja biorę tylko te "gumiaki". Ostatnio w szpitalu miałam dwie pary, a widziałam że wszystkie dziewczyny chodziły tylko w tych prysznicowych gumowych.

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Świetne łupy!

Cytat:
Maz przygotowal mi kapiel z pianka, ogarnelam to i owo choc latwo nie bylo on zrobil mi masaz, umyl mi wlosy, plecy czuje sie zaopiekowana
Relaks pełną parą

Cytat:
Ta kardiolog równa babka wprost powiedziała, ze jeżeli to byłoby 1 dziecko to może byłoby się nad czym zastanowić i próbować naturalnie - bo wtedy nie ma ryzyka kolejnej cc ze wzgl na wskazania.
Zaczęłyśmy rozmawiać i ona mówi ze puls jednak wysoki na wizycie a do dopiero będzie przy porodzie itd i mówi ze ona by się na swoim miejscu nie zastanawiała.

Może ma babka racje ?
Babka zdecydowanie ma rację, ja bym zaufała, ale wiadomo, że decyzję podejmujesz Ty.

Cytat:
Stokrotka musimy dać radę i damy. Wiara gwarancją wygranej - zawsze mi o tym tżt przypomina...choć to prawda to w wielu kwestiach ciężko uwierzyć.. No ale nastwienie to 70% sukcesu! Wszystkie urodzimy zdrowe dzieciaczki, szybko i bezboleśnie
Oczywiście, że damy radę!

2014

Stary 2018-04-19, 13:39   #4336
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Moja gin piątki i pon robi wiec obstawiam 11 lub 14 dzień wcześniej przyjęcie.
Urodzisz za mnie

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Aha miałam pisać
Na szczęście żaden egzotyczny syf - dostał jakiejś silnej alergii nie wiadomo na co. Dostał 2 zastrzyki i już dziś ok.

Uff, to dobrze.
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Oczywiście tylko teoretyzuję, gdyż torba czeka Tych podkładów 5-10 sztuk a wkładek laktacyjnych myślę, że z 10 par, szpital rzut beretem więc jakbym pilnie potrzebowała to tż obróci w 10 minut do domu i do szpitala.

Ja biorę tylko te "gumiaki". Ostatnio w szpitalu miałam dwie pary, a widziałam że wszystkie dziewczyny chodziły tylko w tych prysznicowych gumowych.

Świetne łupy!

Relaks pełną parą

Babka zdecydowanie ma rację, ja bym zaufała, ale wiadomo, że decyzję podejmujesz Ty.

Oczywiście, że damy radę!
Ja nigdy w szpitalu nie leżałam więc wiesz chyba też wezmę tylko te gumowe. Tylko nie wiem czy nie kupić sobie drugich bo spuchnięte nogi pewnie będzie ciężko wcisnąć w te co mam
Stary 2018-04-19, 13:45   #4337
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie...czy któraś z was ma doświadczenie z kurzajkami w ciąży?
Niestety coś mi się przyplątało na palcu u stopy... i nie wiem czym mogę zadziałać.
Jaskółczego ziela dziś nie znalazłam na polance, a miałam nadzieję że nim sobie będę smarować.
U mnie skórne dermatozy i inne wybryki to już standard. Obsypana szyja włókniakami, których nigdy nie miałam, pod piersią włókniak w miejscu fiszbiny, przedwczoraj kurzajka na palcu u stopy także rozumiem o czym piszesz. Będę działać już po porodzie.

Cytat:
Napisane przez Fryga777 Pokaż wiadomość
Ja standardzik warta na wizażu.
Po wizycie wszystko ok. Malutka waży 2680g. Wszystko miękkie i mogę rodzić. Boję się trochę, bo jest bardzo nisko i jak się zacznie czy dam radę dojechać do szpitala
Bardzo mocno uciska mi na kość łonową stąd te moje dolegliwości.
Za tydzień jak nie urodzę to ktg, a jak jeszcze nie urodze to 30.04 wizyta
Jak mi się jabłka chciało a w nocy muszę przyznać, że jeszcze lepiej smakuje...
Ważne, że wszystko dobrze, a wagą się nie przejmuj, jeszcze przybierze na wadze, a może będzie taka drobniutka.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Obecna
Co Wy tu po nocach wyprawiacie Ja śpię jak zabita

Cytat:
Dzień dobry!
Ja po nocy jestem niedospana, wstawałam 2x ... ale ten ból i ciągnięcie podbrzusza koszmarny, też tak macie? Rano jest już ok, najgorzej właśnie przy nocnym sikaniu. Sycze jak jakiś wąż wtedy
Bóle podbrzusza mam bardzo rzadko. Od dwóch miesięcy to w ogóle, a przez całą ciąże nie zjadłam ani jednej nospy. Jak będą się powtarzać to lepiej skonsultuj z lekarzem.

Cytat:
Napisane przez Fryga777 Pokaż wiadomość
Niud powodzenia na wizycie
Kurcze zazdroszczę tym co rodzą w obecności tżtów, ja nie mam takiej możliwości, bo musi zostać z córką, ale chętnie bym go wzięła choćby po to, żeby się napatrzył ile trzeba wycierpieć, żeby dziecko przyszło na świat, bo ostatnio wydaje mi się jakiś totalnie bezstresowy. Irytuje mnie to Myślę, że nie wytrzymałby tego widoku, ale powinni mieć taki obowiązek pilnować do ostatniej setnej sekundy :pala. Apeluję!
No to dałam upust emocjom
Ja bardzo chcę, żeby tż był przez cały poród, ale zaznaczyłam, że tylko pod warunkiem, że on też chce. Nigdy w życiu nie namawiałabym go, to jego niezależna decyzja. Na tę chwilę cały czas twierdzi, że chce być

Cytat:
Treść usunięta
Nie myśl, że ja cały dzień mogę przechodzić, ale po mieście z 3 godziny na luzie, potem na mieszkaniu mnóstwo roboty przed wyprowadzką. Kładę się tylko wieczorem i zostaję tak do rana. 6.30 to już pora na pobudkę i śniadanko

Cytat:
W ogole to chyba wam sie nie pochwalilam, ze wczoraj 24 dni przed tp pierwszy raz ktos mi ustapil miejsca w autobusie
Odebralam wynik gbs - ujemny
Tylko nie wiem co sie dzieje z moim cukrem... Na czczo mialam 72 ]
Brawo za gbs! Mnie przez całą ciążę też aż raz ktoś przepuścił.

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Jeszcze trochę i nowy wątek. Czy ktoś urodzi jeszcze w tym ?
Urodzi(ł)

2014

Stary 2018-04-19, 13:49   #4338
DomimaZet
Zakorzenienie

Dzień dobry bardzo
Troszkę nadrabiam ale niestety nie dam rady ani pocytowac ani się poodnosic - przepraszam ...
Jak już większość z Was wie - dzisiaj o 9.10 przyszła na świat moja Malutka -
Lenka 10/10 - 3340 i 53 cm ...
Zakochałam się w Niej po uszy choć naprawdę czuje się jak pierworódka ... to taaakie maleństwo jest ❤️❤️❤️ze nie umiem się ogarnąć ...

Tak to właśnie jest z planowaniem

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 13:52   #4339
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Czasem się tak zdarza, że się coś przeoczy, ja też nie cierpię poliestru.

Cytat:
Magdalenka chyba dziś się odzywała? Pisała jak to się świetnie czuje i pewnie uciekła na miasto
Byłam, byłam. Sprawdzałam co u naszych dziewczyn, czy już nie urodziły. Czasem są niespodzianki

Cytat:
Madzia jest jak Perszing - żeby ona wiedziała, że urodzić musi zdążyć
Urodzę, jeszcze będę Wam smęcić, że termin minął a ja czekam i czekam i po co torbę pakowałam. P.S. tzn jeszcze nie spakowałam

Cytat:
Magdalenka była ale Soliny i Sunset na 90 procent niee
Byłam Do 12.05 się nie martwcie o mnie.

Cytat:
Treść usunięta
Faktycznie

Rumianku oczywiście pozdrawiam Cię gorąco i śledzę na bieżąco fb.
Domima Napiszę tylko tyle -

2014

Stary 2018-04-19, 13:52   #4340
Mirabilka
Zakorzenienie

Domima jescze raz gratulacje
Jak poród ??? Drugi jescze większy express ?

Stary 2018-04-19, 13:52   #4341
domii29
Zakorzenienie

Zrobilam sernika na zimno... Wszystko fajnie tyle ze zalalam go zastygajaca galaretka, zagladam po 2 godzinach i galaretka rzeczywiscie zastygla tylko nie na serniku a w calej lodowce.... Ouuuu yeaaaa wlasnie o taki efekt mi chodzilo! A jakby tak ta galaretke zdrapac i wrzucic na wierzch?

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 13:57   #4342
amarela
Zakorzenienie

Domima kochana jak odpoczniesz to napisz nam opis porodu. Wszystkie tu jesteśmy głodne wrażeń 😁🤣😂 mam nadzieję, że poród ok i czujesz się w miarę dobrze 😘

Stary 2018-04-19, 13:58   #4343
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież ona po terminie urodzi
Wiadomo!

Cytat:
Dobra pytanie z serii mądrych bo mam ten trymer ( męski goli na zero i 3,5,8 i jest opcja bez nakładki ) i wiecie co boje się to na Bożenie użyć ze będę musiała znów w plastrach chodzić
Nie mam takich cudów

Cytat:
Biedna Może to jednorazowy incydent. Nawadniaj się i obserwuj!

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Widzę, że u Was też temat imienia na tapecie, mój mąż się wkurza, że wszyscy naokoło mu mówią, że Emilka jest beznadziejne, że będzie Mila i że jak to brzmi....
Olać innych, Emilka bardzo ładne imię!

Cytat:
Aha miałam pisać
Uff całe szczęście!

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dzień dobry bardzo
Troszkę nadrabiam ale niestety nie dam rady ani pocytowac ani się poodnosic - przepraszam ...
Zakochałam się w Niej po uszy choć naprawdę czuje się jak pierworódka ... to taaakie maleństwo jest ❤️❤️❤️ze nie umiem się ogarnąć ...

Wzruszyłam się i jeszcze raz serdecznie gratuluję, bo teraz oficjalnie można. We wcześniejszym wpisie tylko przesłałam serducho, bo chciałam, żebyś sama oficjalnie poinformowała. Cieszcie się sobą! Jak już się ogarniesz, napisz nam jak było.

Cytat:
Zrobilam sernika na zimno... Wszystko fajnie tyle ze zalalam go zastygajaca galaretka, zagladam po 2 godzinach i galaretka rzeczywiscie zastygla tylko nie na serniku a w calej lodowce.... Ouuuu yeaaaa wlasnie o taki efekt mi chodzilo! A jakby tak ta galaretke zdrapac i wrzucic na wierzch?
Brawo Ty

2014

Stary 2018-04-19, 14:03   #4344
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry bardzo

Gratuluję kochana <3 mam nadzieję, że poszło sprawnie i czujesz się dobrze czekamy na więcej wieści
Stary 2018-04-19, 14:05   #4345
domii29
Zakorzenienie

Domima teraz juz oficjalnie gratuluje ️ zycze Wam duuzo zdrowka! Nabieraj sil

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 14:06   #4346
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry bardzo
Zakochałam się w Niej po uszy choć naprawdę czuje się jak pierworódka ... to taaakie maleństwo jest ️ze nie umiem się ogarnąć ...

Sunset miałam babcie Emilkę i faktycznie mówiliśmy o niej Milka, ale to nawet nie w negatywnym znaczeniu. Teraz koleżanka ma córkę Emilkę i często mówi o niej Mila. Moim zdaniem to też słodko brzmi. Co innego Mela... Taka forma imienia zupełnego (nie Melania tylko po prostu Mela), jak charknięcie i wyplucie śliny fee. Dziadkowie już się z tym pochodzili

polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 14:06   #4347
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry bardzo

Kochana, jeszcze raz gratuluje!
Wypoczywajcie ślicznotki i wracajcie szybciutko do domu.

blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 14:09   #4348
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:

Domi, Ty masterchefie!
Jak lodówka czysta to zdrapuj

Ja nie zapomnę jak męża instruowałam jak robić drinka mojito i uparłam się, że woda gazowana też idzie do shakera a ten guuuuuupol, choć na początku był sceptyczny, to ostatecznie mnie posłuchał iiiiiii wiadomka - wszystko wybuchło a cała podłoga oblepiona cukrem
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 14:12   #4349
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-19, 14:13   #4350
Sunset89
Rozeznanie

Domima, gratulacje ogromne!!!!!!!!! Dużo zdrówka dla Was obu ))) : love::l ove:
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości