![]() |
#2251 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ten arszenik to mnie zaskoczyłaś, kto by pomyślała że działa jako lek. Cóż są sytuacje że trzeba może za, ale to jest dla mnie bardzo wkurzajacy temat i nie umiem się zamknąć, no muszę się pomądrować kurcze, taką naturę mam, ale jak pisałam wyżej już nie będę Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kurcze nie pamiętam która z was zamieściła filmik ze śpiewajacym synkiem. Ta piosenka o murzynku bardzo fajna, nie znałam jej i mama śpiewajac jaki łądny głos miała ![]() Czy wasze dzieci też tak głośno krzyczą? ja nie mówię o płaczu tylko o takim pokrzykiwaniu dla zabawy. Ja się normalnie boję ze sąsiedzi mnie o sadyzm posądzą Aleks tak się wydziera momentami. Tak ładnie kiedyś gugał a teraz tylko wrzeszczy a jak mu coś nie pasuje to mówi "a bu" |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie powiem jest to strasznie uciążliwe mieć uczulenie na jad pszczeli. Wprawdzie jedna pszczoła jak Mnie użądli to tylko podpuchnę i troche ciężko mi sie oddycha ale mogę sama chodzić i funkcjonować. Przy użądleniu 2-3 pszczól czy 1 szerszenia to ja mam "odlot". A juz raz w tym roku na spacerku przezyłam horror. Nad mała (miała 2 tygodnie) latał szerszeń i nie chciał wcale odlecieć jak ja uciekałam on leciał za nami. Juz w akcie desperacji zadzwoniłam do męża (ma do domu 15 minut drogi) powiedziałam gdzie jesteśmy w parku, powiedziałam ze lata szerszeń i jak za 2 minuty nie zadzwonię niech alarmowo przyjeżdża do parku. Na szczęście skończyło sie tym ze jakaś kobieta która przechodziła akurat obok ukatrupiła tego szerszenia. Teraz nie ruszam sie z domu bez gazety która mogłabym ukatrupić "paskudztwo" no i nigdy bez telefonu. 2. OOO. Jak widać piosenki z dzieciństwa są dobre w każdej sytuacji. O dobry pomysł z tym "Autostop" i "Jedziemy na wycieczkę". Choc moja Ewa zasypia w ciagu minuty czy 2 jak tylko samochód zacznie jechać. Cieszy Mnie to bo czasem musze pojechać gdzieś sama. 3. Piosenka o murzynku jest super. Ja poproszę tą mamę o przyznanie sie i ew. tekst. I popieram baaardzo ładnie ta mama śpiewa. 4. Ewa jesscze nie potrafi krzyczećale za to potrafi zawodzić. I nie płacze tylko zawodzi "auuuuuuuu" i przy tym uuuu to jej tak głos drży. A ostatnio to mi dziecko sie uwstecznia rozwojowo (podejrzewam u niej skok) bo nie gada jak najęta tylko wydaje pojedyncze dzwieki.
![]() |
#2253 |
Rozeznanie
|
Odnośnie wspomagaczy laktacyjnych to ja wczoraj wypiłam sobie saszetkę reklamówkę herbatki laktacyjnej Hipp i dzisiaj rano Zosia nie mogła pić bo tak mi sikało mleczko.
Wreszcie u mnie jest słoneczko jak tylko Basia się obudzi to wychodzimy |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
olaboga jaka tu prawie batalia!!!
zx innej bexczki- wiecie ze pampersy sie zmienily???moiwe o trójkach ![]() ![]() ![]() ![]() Moja Hanka wczoraj nie chciala spac po kapieli... wcisnela w siebie najpierw 150 ml potem jeszcze 60 ml !!!!!!! bylam w szoku bo ona dalej chciala to jej wody dalam... zasnela po godzinie ![]() kupilam jej tez juz kubek treningowy z Tommee Tippee, on jest od 3 m-ca. Zauwazylam, ze jak ja karmie z butli, to ona ja sobie przytrzymuje wiec pomyslalam o butli treningowej, ale jakos wczoraj nie chciala, dzis sprobuje jak bedzie wypoczeta i nie bardzo glodna. Y takiego kubka troche cieyko leci. |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Wtajemniczenie
|
A mnie się niedobrze robi od zapachu tych pampersów! Bleh... Kupiliśmy je niedawno i stoją jeszcze nie rozpakowane, a czuć je w pokoju i w przedpokoju.
Marcelina, o jakim foteliku do karmienia mówicie? Takim bujaczku?
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja dostała taki kubek w prezencie. Próbowałam jej podać z ciekawości z niego wode ale Ewa nie wiedziała co z nim zrobić. Cmokała, ciamkała, dojdała ale nic z tego nie wyszło. Jak sama próbowałam to do niego trzeba dość mocno zacisnac dziąsła na ustniku, a takie 3 miesięczne maluszki chyba jeszcze nie maja na tyle siły no i sa przyzwyczajone do czegos mięciutkiego w buzi bo i piers i smoczki sa raczej mieciutkie i nie trzeba nic mocno naciskać a jedzenie leci. Podobna butelkę mam od siostry z canpolu ale na tej pisze ze jest od 6 miesiaca.
![]() |
#2257 |
Wtajemniczenie
|
gosiaczku tez mamy te pampersy ale 4, sa super ale ten zapach za intensywny
eanax a na co twoje Ewka była operowana, jeśli mogę zapytać? co do mojej wagi to 58 kg przy 178 cm wzrostu to troche mało ![]() a my mamy dzisiaj małe święto Maja przespała cała noc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Wzrost i waga nie ma nic do siebie bo każda osoba ma indywidualny typ sylwetki. I u jednych to wygląda za szczupło a u innych w sam raz. Ja mam 172 wzrostu i jak ważę 58 wyglądam dość szczupło. Stercza mi kosci biodrowe, obojczyki i widać żebra (rozmiar ubran nosze 36). A moja siostra majac 170 wzrostu i ważąc 58 wygląda okrągło (i ubrania nosi 40). Teraz np ważę 66 i nosze ubrania 38. 3. Podejrzewam ze to wina pogody. Moja Ewcia wczoraj zasnęła około 21 a dzis o 7:30 sama ja budziłam bo Mnie obudził ból piersi, były pelne jak balony, gorace i twarde jak kamienie a gruczołu mleczne tak "nadete" ze az tworzyły na piersiach gorki. Oczywiście pomijam fakt calkowicie napęczniałych wkładek laktacyjnych (używam Chicco a one w środku maja takie granulki ktore wchłaniają wilgoć i zmieniają w galaretkę bardzo podobny system do 1 mm podpasek always). Co ciekawe po nakarmieniu Ewy i zjadła sporo bo 10 minut wisiała na piersi i cały czas było słychać połykanie. z tej piersi której piła odciągnęłam jeszcze 40 ml mleka a z drugiej 180ml. Po zjedzeniu odbekła i od razu zasneła. O 10:30 znów zjadła odbekłam ja i zasneła od razu na rekach. A teraz spi i tylko słychac jak "bąki" przez sen puszcza.
![]() |
#2259 |
Raczkowanie
|
Ja mam jeszcze te "stare" pampersy 3 i mam strasznie duży zapas. Ostatnio mój mąż był w tesco i była obłędna promocja- paka 90 sztuk plus 60 gratis za 21,50
![]() ![]() Moja Hania się pierwszy raz dzisiaj do siebie uśmiechała w lustrze. Wcześniej jak z nią podchodziłam do lustra to patrzyła na mnie, a dzisiaj położyłam ją przodem na brzuszku i odeszłam, ale miała radoche ![]() Gosiaczek- jak wygląda taka butla treningowa? To taka z rączkami? Ja myślałam o takim kubeczku z dzióbkiem, bo słyszałam, że niekapki są niezdrowe (Zawitkowski) i że lepszy jest bidon (ale się boję, że tą rurkę z bidonu sobie gdzieś wbije, a poza tym to chyba za wcześnie). A tych kubków z dzióbkiem nigdzie nie widziałam. Tyle wklejacie pięknych zdjęć waszych dzieciaczków, że i ja się muszę pochwalić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Raczkowanie
|
I jeszcze takie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
kokochana o taki:
http://www.allegro.pl/item394697788_...ik_uchwyt.html a czemu zawitkowski nie polecA/?? ja probowalam malej dac, ale nie chciala go, zrobila wielkie oczy jak jej podalam i nie wiedziala co sie z nim robi ![]() ![]() ![]() co do tych pampersow to mi ten zapach nie prezszkadza bardzo, mala nie ma ani uczulenia ani nic, wiec jest OKI ![]() ![]() moja Hania tez lubi patrzec na soebie w lustrzeui w takim zwyklym duzym, jak z nia podchodze i am tez swoje z zabawkami przyczepianymi i jest tez na tasemce koloko plastikowe to dzic sobie to kolko sama wziela do raczki (obu) i do buzi ![]() ![]() ![]() tu daje linka do lusterka, jest naprawde bardzio fajne, szczegiolnie jak dziedzia nie chce lezec na brzuszku albo sie szybko nudzi. Moja Hania dzis sie gapila w to lusterko i azsz sie sama przekrecila na plecki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item390567972_...promocja_.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czemu wszyscy jak ją widzą to mówią "Jaki śliczny chłopczyk", nawet jak jest na różowo ubrana.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Rozeznanie
|
marcelina73: nio Marko juz spory chlopak
![]() ![]() ![]() kasia_sloneczko: no moj Marko identycznie ostatnio nauczyl sie piszczec i tak mu sie to podoba im glosniej piszczy tym bardziej sie cieszy ![]() ![]() Podaje jeszcze jeden adres na basen : Warszawa www.AQUAMASTER.MET.PLmoze dziewczyna z warszawy sie przyda ![]() Zazdroszcze dziewczyna ktorych malenstwa spia cale noce ![]() ![]() ![]()
#2264 |
Raczkowanie
|
Gosiaczek nie pamiętam o co dokładnie chodziło z tym niekapkiem, ale coś, że nie tak działa na aparat mowy, że ta gumowa końcówka jest za duża i za twarda. Ale jak widzialam program w którym się na ten temat wypowiadał, to byłam na początku ciąży, więc niekapki mi nie w głowie były
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Zadomowienie
|
Piszą ze dzieci jak zobaczą zabawkę a jedną mają w ręku to pierwszą wypuszczają, a moje dziecko takie zachłanne że bierze obie na raz
![]() Z tym niekapkiem to pierwsze słyszę, ale może i racja że niezdrowe. Ale ta butelka co Gosiaczek kupiła to niby dobra na zgryz? No i człowiek głupieje. Eenax a czemu ty po karmieniu odciągasz pokarm? zwiększasz tak laktację czy robisz zapasy na powrót do pracy czy co? Jak Aleks się przyssie to opróżnia mi wszystko z jednej piersi a z drugiej jak zależy ale nie odciągam potem pokarmu tylko następne karmienie zaczynam od tej co possał tylko chwilę. Nie mam już jakiś bólów piersi, nawet jak on w nocy nie je 6-7 godzin.Piersi są pełniejsze ale nie aż tak jak to było na samym poczatku ze chciało mi je rozwerwać. Nie bolały mnie też jak jeszcze dwa tygodnie temu Aleks spał 9 godzin z rzędu a ja nie odciągałam w tym czasie pokarmu. To co źle robię ze nie odciągam czy nie ma na to reguły? U mnie raczej mleko się nie gromadzi na zapas między karmeiniami tylko jak młodego przystawiam to czuję jak mi nachodzi i potem płynie takim strumieniem ze jak aleks pusci sutka to mam fontanne na pół metra do pzrodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item402923007_...w_5w1_hit.html nie wiem czy udało mi się poprawnie wkleić tego linka, jeżeli tak co co o tym myślicie? może któraś z was ma coś takiego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zadomowienie
|
Kasiapop ktoś tu pisał że miał taką zabawkę ale się nie sprawdza bo dziecko ja odkopuje od siebie i nie sięga do tych przycisków jak lezy. Poszukaj jakieś 10-15 stron wstecz.
Kokochana śliczne te zdjęcia gdzie córcia na tobie leży. no i nie pogniewaj się na mnie ale faktycznie ma chłopiecy typ urody w pierwszej chwili pomyślałam ze to chłopczyk. Jak jej włoski urosną to już niekt nie będzie pytał ![]() znalazłam stronę o kubkach niekapkach gdzie się zawitkowski wypowiada: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...674692&v=2&s=0 wygląda na to ze najlepiej od razu kubek dawać do picia tylko wyprofilowany. |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Raczkowanie
|
Boziu dziewczyny,ale wy tempo macie
![]() Chcialam pochwalic wszystkie mamusie i ich robaczki- sliczniusie ![]() Dziekuje za komplementy za piosenke- "murzynek"- pracowalam w przedszkolu i tam sie jej nuczylam, dla chetnych tekst- 1.Murzynek malutki oczka ma blyszczace, kreca mu sie loczki kedziorki sterczace buzka cala czarna jak ta czekolada maly nasz murzynek, po murzynsku gada ref(ktorego nie spiewalam)- firli liri laj, firli lirli laj -*2 2. choc do nas murzynku pokarz oczka swe usiadz z nami w kolku i usmiechnij sie my ciebie lubimy, zrobimy koleczko jak sie pobawimy- wypijemy mleczko. Drugiej zwrotki tez nie spiewalam, ale tekst zapisalam. Fajne te wasz pomysly na spiewanie roznych piosenek przy roznych pomyslach, ja tylko murzynka zasypiam przy wyciszaniu sie, a pgolnie to spiewam malemu wszystko co mi slina na jezyk przyniesie. Zauwazylam, ze moj synek lekko przechyla glowke w jedna str jak siedzi na kolankach- czy to cos zlego? |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie opróżnię piersi przez dłuższy czas to od razu mam problemy i Mnie piersi bardzo bolą oraz robią się guzki. A jak pisałam mała spała cala noc i przespała karmienie o 5. No a ponad 9 godzin bez opróżniania piersi to jest dla moich za duzo. Cyc z którego jadła opróżniłam tak z zapędu po opróżnieniu drugiego który był niessany 10 godzin jak bym poczekała jeszcze 3 do kolejnego karmienia to zapalenie miałabym gotowe. No i Ewcia zawsze rano po przebudzeniu była bardzo głodna wiec zjadała jednego cyca a z drugiego jeszcze z połowę, a dzis nawet jednego nie dokończyła był tak pełen mleka. Nie to nie jest żle ze nie odciagasz poprostu Twoje piersi znoszą dłuższe przerwy bardzo dobrze. I masz bardzo fajnie ze nie musisz bawic sie laktatorem. Ja mam piersi małe i nie ma jak w nich sie pokarm pomiescic (bo czesciowo cyba gromadzi sie między karmieniami albo jeszcze sie całkiem nie unormowalo) wiec po ponad 6-7 godzinach mam mocno nabrzmiałe a po ponad 9 to mam twarde kamienie z guzkami i musze robić ciepłe okłady i rozmasowywać. A sikanie wokoło mlekiem to standardzik. Jak moja Ewa czasem mocniej pociągnie cyca a później puści to mam fontanne na poł metra i "zalana" jesem ja , ewa i fotel z podłoga. A po dłuższej przerwie (6-7 godzin) jak karmie Ewę to pod druga pierś podstawiam kubeczek i z tej niejedzonej do kubeczka potrafi sobie wypsikac samoistnie nawet 60ml. Rekordowo jak mialam jednodniowy nawał w 3 tygodniu wypsikało sie samoistnie 100 ale wtedy ta piers był tak twarda i nabrzmiała ze w ciagu jednego dnia zrobiły mi sie na niej rozstepy a guzki rozmasowywała mi pielegniarka bo ja nie byłam w stanie sobie z nimi poradzić.
![]() |
#2270 |
Raczkowanie
|
Wklejam jeszcze raz filmik z melodia- http://pl.youtube.com/watch?v=SHoZDEBuQDQ
dla pzrypomnienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Rozeznanie
|
Ale duzo naprodukowane
![]() ![]() Ja tylko na chwilke , chcialam napisac kilka rzeczy ale nie pamietam juz kto i co pisal wiec wybaczcie Apropo baczkow to ja karmie modyfikowanym tylko juz od jakiegos czasu i moja Ola puszcza duzo baczkow ale wszystkie sa bezwonne ![]() Tez mamy kubeczek nie kapek i Ola sie troszke dziwila na poczatku ale teraz juz mniej , ladnie sama nim trafia do buzki ale traktuje to chyba bardziej jako zabawe bo dziubek w buzi a soczek cieknie po brodzie ![]() Ola od jakichs 2 tygodni piszczy i to okropnie , az czasami uszy puchna . Dzis rano po butli dala taki koncert ze myslalam ze mi glowa eksploduje ![]() ![]() Od 3 tygodni wprowadzam jej cowieczorne czytanie , po kapieli i butli kiedy ja odnosze do lozeczka siadam obok i czyttam jej Czerwonego Kapturka ( ale mam jakas dziwna wersje bo sie konczy na tym jak wilk zjada kapturka ![]() ![]() ![]() Uciekam bo Ola sie obudzila . Pozdrawiamy . p.s. Sliczne zdjecia ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
ooo matko...faktycznie teraz klina mam z tym kubkiem... chiociaz powiem cui kasiu_loneczko, ze te wypowiedzi zwitkowskiego to są do
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Rozeznanie
|
Mi polzona mowila zeby podawac dziecku niekapek ale nie z takich ktore trzeba mocno ciagnac , tylko taki z ktorego kapie jak sie go przechyli ... nie wiem jak to wyjasnic dokladnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie chusteczko do pupy sa miekkie i bardzo dobrze nasaczone?
Dostałam przy urodzeniu Ewci duza zgrzewkę Nivea (wraz z całym kompletem kosmetyków tej firmy taka firmową torbę "wyprawkową" z tym ze wiem ze to jest z Belgii) i były mięciutkie i mokre. A teraz jak mi sie skończyły to kupiłam w markecie i sa inne może i miękkie ale suche bo własnie otworzyłam opakowanie i wprawdzie wygladaja tak samo jak tamte ale sa suche. Tak wiec prosze o doradzenie jakie sa bardziej mokre i żeby nie miały intensywnego zapachu. Moze zbyt wiele wymagam ale moze istnieją takie ideały? SUSOLA bardzo bardzo dziekuje za słowa i melodię piosenki o murzynku bo jest przesliczna.
#2275 |
Wtajemniczenie
|
Poczytałam sobie trochę to forum Zawitkowskiego na gazecie i się dowiedziałam, że źle podnoszę dziecko
![]() Baśce znudziła się karuzelka ![]()
![]() |
#2276 |
Raczkowanie
|
Ja używam chusteczek clean&play z pampersa i uważam, że są dobre, dobrze nawilżone, zapach też w miarę.
A jak jest u Was dziewczyny ze spacerami. Mój synek dziś właśnie skończył 3 m-ce, ale na spacerze leży w wózku tylko jak śpi, a że śpi w dzień krótko, więc nasz spacer ogranicza się maksymalnie do godziny. Bardzo chciałabym żeby leżal i nie śpiąc w wózku i po prostu się patrzył, ale nic z tego. Pamiętam, że niektóre mamy też tak miały, że wracały ze spaceru prowadząc wózek z dzieckiem na rękach. Czy to się zmieniło? Teraz jak czytam że tak długo jesteście na spacerkach to Wam zazdroszcze, albo że na zakupach. A może to jest dlatego, że w dzień śpi w wózku i często go usypiam właśnie w wózku? A może wyrośnie z tego? Mój Mały w samochodzie jest grzeczny tylko jak jest w ruchu, najgorzej jak są korki i Rafałek nie śpi to jest krzyk i płacz. Na początku po urodzeniu kupiłam chustę, ale niestety Mały nie chciał w niej leżeć a dla mnie była neiwygodna. Teraz mam nosidełko i jestem zadowolona, choć synuś nie lubi na razie długo w nim przebywać. Ostatnio byliśmy w lesie na grzybach, to znaczy TŻ zbierał a my sobie spacerowaliśmy z psiakami, to w tym nosidełku wytrzymał niecałą godzinę. Mały już gada jak nakręcony, prawdziwy dyskutant z niego i jeszcze jak potrafi akcentować, a jak chce aparatem go nagrać to przetaje, patrzy się tylko z zainteresowaniem w aparat. Tak jak niektórych z Was mój synek już podnosi się do siadu, siedzi tak lekko zgięty z głową pochyloną do przodu. Tak ma od kilku dni. Czytałam, że to trochę za wcześnie, ale skoro on sam trzyma mnie za ręce mocno i zgina swoje w łokciach się podnosząc i ładnie trzyma główkę z pozycji pół leżącej to chyba to nic złego. Ja mam mało czasu dla siebie. Gdy karmię to staram się Was czytać, ale nie mam już za bardzo kiedy pisać. W dzień mi mało śpi, a jak zaśnie to zawsze jest coś do zrobienia w domu. Mój mąż lubi pogadać z synkiem, jak jest grzeczny, ale jak tylko płacz to od razu do mamusi, heheh |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Raczkowanie
|
http://www.4shared.com/account/dir/1...la_dzieci.html
to link do piosenek dla dzieci |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Raczkowanie
|
Moja mała też w wózku nie chce leżeć jak nie śpi. Wychodzę z nią albo jak wiem, że jest zmęczona, albo jak wyspana to w chuście. U nas sprawdza się świetnie, noszę ją w pionie i obie jesteśmy zadowolone
![]() Chusteczki mam pampers sensitive i moim zdaniem są świetne. Próbowałyśmy już różnych, po tych clean and play, ale odparzyły Hani pupkę. Te co teraz mamy są dobrze nawilżone o bardzo delikatnym zapachu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Raczkowanie
|
Super te piosenki, dzięki.
A wracając jeszcze do spacerów, czy macie przyczepione do wózka może jakieś zabaweczki? |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Raczkowanie
|
Ja mam takie plastikowe pszczółki i robaczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.