Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-20, 13:38   #841
folinka
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie, zmieniłam magnez na aspargin by ten potas też dostarczać i mam takie skurcze łydek, że nie mogę sobie poradzić pół nocy się zwijam, a w dzień czuje taki dyskomfort..
Wcześniej brałam magneb6 bo około 8-10 tabl dziennie, a teraz może za mało tego asparginu, bo biorę 2x2? Ale boje się więcej z uwagi na zawartość też potasu, co myślicie?
Myślę, że za mało tego asparginu... W jednej z ciąż przy przedwczesnych skurczach brałam tego chyba 8 na dobę jak nie więcej, no kosmiczną ilością mi się to wydawało wtedy, pamiętam. Ale nie wiem, co Ci konkretnie doradzić. Jak nie lekarz, to może chociaż w aptece coś doradzą, choć tam zwykle bardzo ostrożnie do wszystkich zaleceń podchodzą.

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Z książkami miałam to samo, totalne szaleństwo. W szkole jedno babsko mi nie chciało wypożyczać, bo nie wierzyło, że tak szybko i TAKIE książki czytam. Pfff

Wstawię fotki potem albo jutro, bo mam potworny dzień (prawnik, szkoła rodzenia itd.), ale u mnie to taka podstawa: butelka, pieluchy itp. Część zamówię na gemini, więc tu nie było z czym za bardzo poszaleć.
Haha, u mnie też coś w ten deseń było, że bibliotekarka nie dowierzała, że czytam tak szybko.
Mocne kciuki za wszelkie Twoje sprawy!

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
kolory kocyków miałam na odwrót kupić, ale akurat jak zamawiałam to nie było miętowej mgiełki a bałam się że promocji później nie będzie

nie ma za co

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

jaki model kupiłaś? cały czas się waham, bo nie znalazłam żadnego z samymi dobrymi opiniami o każdym są dobre i złe. Być może wynika to z mierzenia niezgodnie z instrukcją
Kolorki śliczne! Też unikam różu dla Lidki jak ognia! Przecież istnieje tyle pięknych kolorów...
Tak, mierzenie zgodnie z instrukcją jest bardzo ważne, coś za coś... Mierzysz w parę sekund, ale główka nie może być spocona, nie mierzyć po piciu, itp. Unikam też mierzenia po tej stronie na której dziecko spało (tym moim należy mierzyć od środka czoła do skroni dokładnie).

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Miałam dziś rano wrazenie, że brzuch mi troche opadł ale może to tylko wrażenie? Jak opada to jak to wygląda? Jest sie na 100% pewnym, że to własnie "opad"?
Cieszę się, że to nie opad
Mogę dodać od siebie, że niestety nie zauważałam u siebie sławetnego opadu

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki! Nie nadążam za Wami teraz przy tym urwanie głowy! Teraz zniknę do poniedziałku pewnie bo jutro napewno nie znajdę nawet sekundy na wizaż.. Chciałam tylko prosić o Wasze kciuki żeby wszystko poszło po mojej mysli i wszystko się udało! I żeby mały jeszcze wytrzymał te 2 mega intensywne dni, bo wczoraj wieczorem pierwszy raz brzuch zrobił mi się twardy jak kamien ale po magnezie przeszło.
Znikam i wroce do Was już jako żonka! Tylko żebym nie miała za dużo do nadrabiania.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Cudownie! Baw się wspaniale, nie myśl o niczym przykrym!
Najlepsze życzenia na nową drogę życią dla Ciebie i przyszłego małżonka, żebyście byli zawsze co najmniej tak szczęśliwi jak obecnie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Melduję po wizycie. Wszystko niby ok, ale jak zwykle wcale mnie nie uspokoiła. Przytyłam w trzy tygodnie tylko pół kilo! Ważę teraz 59 kg. Mam nadzieję, że wszystko poszło do Juniora, nie dlatego, że się boję sama utyć, ale dlatego, że lekarka znowu mnie nastraszyła, że na usg wychodzi o tydzień młodszy. Nie wiem ile waży. Znowu do mnie wróciły strachy o hipotrofię. Lekarka się trzyma tego, że jest po prostu tydzień młodszy niż wychodzi z OM. Choć z drugiej strony też może to być wina lilipucich genów po teściach
Proszę się tu nic nie stresować, skoro gin nie widzi żadnych problemów. Bo rozumiem, że to Ty się nastraszyłaś, a nie gin mówiła, ze to źle? Przecież dziecię o tydzień mniejsze niż przeciętna to chyba nie jest nic wielkiego?! Ja rozumiem, gdyby to były 2-3 tyg... Widzę, że jakiś gorszy czas u Ciebie Patrz na słonko, wdech, wydech i do przodu optymistycznie proszę

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

No to popisałam sobie Mam nadzieję, że nic mi nie uciekło. Wracam do słonka i szydełka! Dla wszystkich jeszcze dokładam buziaki

Widzę, że znowu czas się upomnieć o zaginione...
aandrę i znowu kate gdzieś wcięło z nowym wątkiem... Co u Was?!
aneczka, a Ty co tak ucichłaś? Co tam w Tarnowie ciekawego się dzieje?

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-04-20 o 13:31
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 13:41   #842
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Lekarka mi mówiła, że musi być po 28+0. Dziś mam 27+0. licząc termin OM. Czyli tak: 28+0 wypada 27.04., ale ze względu na to, że Junior wydaje się młodszy, to bez zastrzyku. Potem jest długi weekend, a jeszcze muszę mieć świeży odczyn Coombosa zrobiony, więc chyba cały tydzień na straty. Potem moja lekarka przyjmuje 8 maja - 29+4 u mnie i 11 maja, czyli równe 30 tygodni ciąży. Chyba najlepiej będzie 4 lub 7.05. zrobić pobranie krwi i 8.05. na wizytę. Co myślisz?
Jej, 30 tydzień już mam tak blisko, a jeszcze nie umówiłam USG III trym!
Skoro ma być po 28tc to zrobiłabym 4-ego odczyn Coombsa (nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie czeka się 2 dni robocze na wynik badania i wolę mieć pewność, że na pewno będzie) i umówiłabym się na wizytę 8-ego. Skoro Maluch wydaje się młodszy to pewnie i ten 11 maja nie byłby zły, ale 8-ego wydaje się optymalne.

Ja napisałam jeszcze do swojego lekarza z kilkoma pytaniami (chyba ochrzci mnie najbardziej upierdliwą pacjentką roku ) i powiedział, że we wtorek wypisze skierowanie, ale zastrzyk podamy w środę, bo jest lepszy lekarz dyżurny w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
ja już odliczam dni do U3T

wyprawa do lidlowskie truskawki zakończona sukcesem teraz odpoczywamy
Emma, ależ masz boskie nogi! Można wpaść w kompleksy przy Tobie! I zazdroszczę truskawek
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 13:53   #843
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Skoro ma być po 28tc to zrobiłabym 4-ego odczyn Coombsa (nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie czeka się 2 dni robocze na wynik badania i wolę mieć pewność, że na pewno będzie) i umówiłabym się na wizytę 8-ego. Skoro Maluch wydaje się młodszy to pewnie i ten 11 maja nie byłby zły, ale 8-ego wydaje się optymalne.

Ja napisałam jeszcze do swojego lekarza z kilkoma pytaniami (chyba ochrzci mnie najbardziej upierdliwą pacjentką roku ) i powiedział, że we wtorek wypisze skierowanie, ale zastrzyk podamy w środę, bo jest lepszy lekarz dyżurny w szpitalu.

Emma, ależ masz boskie nogi! Można wpaść w kompleksy przy Tobie! I zazdroszczę truskawek
Myślę, że jeszcze musiałabyś sobie trochę zapracować na miano "najbardziej upierdliwej pacjentki". A doktorek też dobry z lekarzem dyżurnym, szczery Masz rację z tym 4.05. do pobrania, no i mam nadzieję, że będą mniejsze kolejki niż w poniedziałek po długim weekendzie.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 14:09   #844
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

dziękuję truskawy są w promocji w Lidlu

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Wez nie wrzucaj tutaj takich nóg! Kurcze jak modelka! Moje blade, z celulitem i widocznymi pajaczkami... obwod maja ok ale to tyle w temacie zalet moich nog

A ja nie ide na UG 3trymestru... moja lwkarka nie widzi koniecznosci, mialam przy okazji echa serca robiony jeszcze dokladny skan maluszka (echo bylo miesiac po polowkowym) i nie chce sie za bardzo stresowac tym... wiec nie ide... co ma byc to bedzie a wierze ze bedzie super!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
moje też na żywo jaśniejsze i pod pupą celulit
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 15:34   #845
monyaa108
Raczkowanie

emma no zabilas mnie tymi nogami moja jedna zmiesci Twoje 3
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 15:50   #846
Elaaaa
Wtajemniczenie

Folinko dziękuję bardzo za rady!

Emma o Ty chodzinko! wow, ale z Ciebie sexi mamuśka !

Camelitos nam chyba też zamilkła ostatnio, czy może mi się wydaje? Cami odmelduj się

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Tak, te spotkania to cos jak szkola rodzenia, polozna pracowala w szpitalu w ktorym chce rodzic wiec nie widze potrzeby, zeby jeszcze dodatkowo gdzies sie zapisywac.
Podzwon po przychodniach albo zapytaj sie w szpitalu w ktorym chcesz rodzic o polozna srodowiskowa. A jak masz jakies znajome co rodzily to pewnie tez Ci kogos poleca. A moze Twoj prowadzacy lekarz kogos moze polecic?

Lekarz właśnie dojeżdżający, więc pewnie nie zna tutaj nikogo ale mam znajoma która pracuje w szpitalu, w sumie na ginekologii, pewnie będzie się orientować po koleżankach jak i co

Stary 2018-04-20, 15:54   #847
monyaa108
Raczkowanie

Dziewczyny, w tematcie poloznej srodowiskowej, to juz mam namiar na taka co pracuje w szpitalu i dzwonilam zapytac co i jak, i na zyczenie pacjentki moze sie tez spotkac przed porodem (ja bede chciala blizej temrinu na pewno z nia pogadac), tymczasem podala mi namiar na oddzialowa zeby dopytac o szkole rodzenia i od tego zaczac. Bardziej mi sie przyda zeby doradzic jak sie przygptowac do szpitala co wziac itd. bo skoro rodze cc to jakos nie czuje potrzeby innyhc przygotowan. Aha i pocieszajace dla mnie jest to ze w moi miescie cc jest naprawe na zyczenie wiec przy moi milionie chorob to nikt nie bedzie raczej dyskutowal. No i wczoraj dostalam jeszcze wskazania do cc od okulisty ( a raczej swteirdenie wysokiego ryzyka porodu naturalnego)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-20, 15:57   #848
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Fioletowe dzieki za rade odnosbie rosska !
Emma co to za zachęcające foty z truskawkami xD
Ja właśnie przycupnelam w galeri na kawke i ciasto kupilam w smyku kocyk w promocji, apaszki i skarpetunie w hm teraz czekam na męża zmeczylam sie tym ganianiem po galeri w sh nie znalazlam zadnej sukienki dla siebie, ale dla Małej kupilam sukienusie i dwie czapeczki

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 16:17   #849
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w tematcie poloznej srodowiskowej, to juz mam namiar na taka co pracuje w szpitalu i dzwonilam zapytac co i jak, i na zyczenie pacjentki moze sie tez spotkac przed porodem (ja bede chciala blizej temrinu na pewno z nia pogadac), tymczasem podala mi namiar na oddzialowa zeby dopytac o szkole rodzenia i od tego zaczac. Bardziej mi sie przyda zeby doradzic jak sie przygptowac do szpitala co wziac itd. bo skoro rodze cc to jakos nie czuje potrzeby innyhc przygotowan. Aha i pocieszajace dla mnie jest to ze w moi miescie cc jest naprawe na zyczenie wiec przy moi milionie chorob to nikt nie bedzie raczej dyskutowal. No i wczoraj dostalam jeszcze wskazania do cc od okulisty ( a raczej swteirdenie wysokiego ryzyka porodu naturalnego)
Monya to super że dostałaś tyle ważnych informacji i ta cała sprawa z cc- na pewno jesteś teraz spokojniejsza! Jeżeli Twoja położna nie prowadzi takich zajęć to jak najbardziej polecam Ci szkołę rodzenia- tam pokazują co i jak przy porodzie/cc i poźniej z dzieciem. Ja bardzo sobie takie informacje cenię, bo jestem zielona w tych tematach...

Ale się wkurzyłam na hm online... Dzisiaj napisali mi maila, że moje zamówienie jest opóźnione! I nie podali daty kiedy je wyślą! Kurka no niech sobie jaj nie robią! Zamawiałam tydzień temu

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 16:33   #850
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Monya to super że dostałaś tyle ważnych informacji i ta cała sprawa z cc- na pewno jesteś teraz spokojniejsza! Jeżeli Twoja położna nie prowadzi takich zajęć to jak najbardziej polecam Ci szkołę rodzenia- tam pokazują co i jak przy porodzie/cc i poźniej z dzieciem. Ja bardzo sobie takie informacje cenię, bo jestem zielona w tych tematach...

Ale się wkurzyłam na hm online... Dzisiaj napisali mi maila, że moje zamówienie jest opóźnione! I nie podali daty kiedy je wyślą! Kurka no niech sobie jaj nie robią! Zamawiałam tydzień temu
oni to teraz mają spore opóźnienia w dostawach :/ wszystko mi idzie dwa razy dłużej. Ale odebrałam ostatnio sweterek, spodnie i wełniany komplecik zamawiałam wtedy jak było -20% na wszystko, również na wyprzedaż

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Fioletowe dzieki za rade odnosbie rosska !
Emma co to za zachęcające foty z truskawkami xD
Ja właśnie przycupnelam w galeri na kawke i ciasto kupilam w smyku kocyk w promocji, apaszki i skarpetunie w hm teraz czekam na męża zmeczylam sie tym ganianiem po galeri w sh nie znalazlam zadnej sukienki dla siebie, ale dla Małej kupilam sukienusie i dwie czapeczki

już nie mogę doczekać się sezonu
i extra zakupy dla dzieci więcej jest tych perełek w sh
Stary 2018-04-20, 16:40   #851
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Witam się dziewczyny po 2 dniowej nieobecności w 29+0

Ciężko po tej przerwie do wszystkich się odnieść. Przede wszystkim gratuluję wam udanych wizyt i dużych bobasków. Cieszę się że wszystko ok.

Sandam wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Widzę te wyprawki ruszyły pełną parą bo czas tak nam szybko ucieka......

Pola słonko jak mężuś i twoje samopoczucie? Mam nadzieję że teraz będzie tylko lepiej i rekonwalescencja przebiegnie szybko

Blanka mam nadzieję że wszystko ok, ale tak czy siak ja bym skonsultowała to z lekarzem nawet jak masz infekcję to lepiej działać wcześniej.

Emma ach te nogi.....a truskawek też się dzisiaj najadłam

Dobrze że był poruszony temat położnej też muszę się wybrać do przychodni.

Dla pożeraczek książek jest promo w empik 3 książki w cenie 2 może któraś z was tam się zaopatruje

Pozytywnaj pytałaś o duszności od brzucha, ja wczoraj takie miałam ale to bardziej przez to jak ten brzuch uciska mi na przeponę, wzięłam się wczoraj za prasowanie i musiałam co chwilę robić przerwy bo brakowało mi powietrza. Już mi bardzo ciąży ten brzuch

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 16:50   #852
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Hej Bursztynek Jak się czujesz?

Emma ja też czekam na dostawę z promocji -20%... Nie lubię tego

Dla zainteresowanych, jest kilka fajnych promocji w smyku, m.in. na pieluchy materiałowe i inne! Jakby któraś była zainteresowana

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-04-20, 17:05   #853
nesska89
Raczkowanie

Cytat:

Ja w tamtym roku robiła zamówienie w h&m w czerwcu, zamawialam rzeczy na wyjazd nad morze. Paczka przyszła jak wróciłam z wakacji :/ od tego czasu h&m zawsze ma problemy z wysylkami, wcześniej wszystko było super. 3 dni i paczka była w domu

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 17:08   #854
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Hej Bursztynek Jak się czujesz?

Emma ja też czekam na dostawę z promocji -20%... Nie lubię tego

Dla zainteresowanych, jest kilka fajnych promocji w smyku, m.in. na pieluchy materiałowe i inne! Jakby któraś była zainteresowana
Kropko oprócz duszności to mam dobre samopoczucie, coraz ciężej ale to teraz każdej z nas będzie doskwierać. Najważniejsze że nie mam skurczy, owszem brzuch trwardnieje ale to nic do paniki.

Stary 2018-04-20, 18:21   #855
kitosa
Zadomowienie

Karolina, Zua, Summer kocyk jest z pepco
Folinko cieszę się, że z Beniem ok
Monya, Blanka, Pola jak tam?
Sandam wszystkiego najlepszego! Spełnienia Waszych marzeń!
Kropka, Fioletowe dzięki za rady odnośnie rossmanna i położnej. Nie wiedziałam
A dziś zakupiliśmy wózek używkę Benetto nico plus 3w1, jestem zadowolona, stan super za taką kasę Kobieta mówiła, że dziecko ma też z lipca i 8 miesięcy przebyła w gondoli, więc nieźle
Dziewczyny wczoraj myślałam, że urodzę, takie miałam zaparcie
Jutro jadę do babci, kuzyn przyjechał z zaproszeniem na wesele. Ubolewam, że mnie na nim nie będzie, ale trudno
Mnie też jest duszno. Dziś w skarbówce musiałam usiąść, nie dałam rady stać

Edytowane przez kitosa
Czas edycji: 2018-04-20 o 18:23
kitosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 19:13   #856
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny po 2 dniowej nieobecności w 29+0

Ciężko po tej przerwie do wszystkich się odnieść. Przede wszystkim gratuluję wam udanych wizyt i dużych bobasków. Cieszę się że wszystko ok.

Sandam wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Widzę te wyprawki ruszyły pełną parą bo czas tak nam szybko ucieka......

Pola słonko jak mężuś i twoje samopoczucie? Mam nadzieję że teraz będzie tylko lepiej i rekonwalescencja przebiegnie szybko

Blanka mam nadzieję że wszystko ok, ale tak czy siak ja bym skonsultowała to z lekarzem nawet jak masz infekcję to lepiej działać wcześniej.

Emma ach te nogi.....a truskawek też się dzisiaj najadłam

Dobrze że był poruszony temat położnej też muszę się wybrać do przychodni.

Dla pożeraczek książek jest promo w empik 3 książki w cenie 2 może któraś z was tam się zaopatruje

Pozytywnaj pytałaś o duszności od brzucha, ja wczoraj takie miałam ale to bardziej przez to jak ten brzuch uciska mi na przeponę, wzięłam się wczoraj za prasowanie i musiałam co chwilę robić przerwy bo brakowało mi powietrza. Już mi bardzo ciąży ten brzuch

Mam dokładnie to samo. Przez brak tlenu dodatkowo zawroty głowy

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 19:15   #857
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
A dziś zakupiliśmy wózek używkę Benetto nico plus 3w1, jestem zadowolona, stan super za taką kasę Kobieta mówiła, że dziecko ma też z lipca i 8 miesięcy przebyła w gondoli, więc nieźle
Jutro jadę do babci, kuzyn przyjechał z zaproszeniem na wesele. Ubolewam, że mnie na nim nie będzie, ale trudno

kitosa dzieki ogarniam sie do szpitala pomalutku na niedziele.

Troche mnie juz zarzucilo spraw roznych dzis wymiana opon dopiero odebralam auto po calodniowym oczekiwaniu, musialam rno na piechoe wracac z wulkanizacji ledwo doszlam, mialam dzis montaz nowego swiatlowodu w mieszkaniu trzej panowie mi taki balagan zrobili echhhh jutro tyle ile zdolam posprzatam.no i musialam odwolac montaz drzwi z przyszlego tygodnia bo przeciez szpital. w takich momentach to przyznam ze brakuje meskiego wsparcia w domu

Kitosa a propos zaparc to ja mam mini"porody"co i rusz takze rozumiem....
Fajnie, ze tak sie udało z wozkiem!

Summer - jak Twoje przeziebienie? mam nadzieje, ze znika?

Tez mmialam zapytac o Polę i Blanke
Pola jak mąż się czuje po operacji?

Sandam - wszystkiego naj.... na nowej drodze życia i to podwojnej jako żona i jako mama
Stary 2018-04-20, 19:18   #858
pozytywnaj
Zadomowienie

Sandam szczęścia i przede wszystkim miłości

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 19:27   #859
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Monyaa podziwiam cie, jesteś naprawdę silną kobietą, z tyloma problemami musisz sobie radzić sama nie każda dała by sobie radę będąc na twoim miejscu. Życzę ci wytrwałości i dalsz

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Monyaa podziwiam cie, jesteś naprawdę silną kobietą, z tyloma problemami musisz sobie radzić sama nie każda dała by sobie radę będąc na twoim miejscu. Życzę ci wytrwałości i dalsz

Ucieło mi tekst życzę ci wytrwałości i dalszej siły do walki, trzymam za was kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-20, 20:05   #860
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Ucieło mi tekst życzę ci wytrwałości i dalszej siły do walki, trzymam za was kciuki

Dzieki Bursztynku chyba sie przyzwyczailam po prostu do stanu rzeczy, od ponad 10 lat mieszkam sama i po prostu teraz w ciazy robi sie nieco trudniej pewne rzeczy i samopoczucie gorsze ale zawsze mowie - nie mam wyjscia nikt za mnie nie zrobi
Stary 2018-04-20, 20:18   #861
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropko oprócz duszności to mam dobre samopoczucie, coraz ciężej ale to teraz każdej z nas będzie doskwierać. Najważniejsze że nie mam skurczy, owszem brzuch trwardnieje ale to nic do paniki.

W ogóle ja odkryłam wczoraj (no dobra- lekarka zwróciła mi na to uwage ), że często moje twardnienia brzucha to... Mały wypinający się. Już tak się wypina tułowiem i dupką, że mam połowę brzucha twardą i czujętakie napięcie. Ale jak tak "macam" brzuch, to wyczuwam po prostu jego kształt i część brzucha jest normalna! Taki wiercipięta mi rośnie....

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Oj mi wczoraj w sklepie zrobiło się strasznie duszno i zaczęło mi się kręcić w głowie. Ale tam bez klimy, sklep z dywanami więc i zapachy nie ten teges... I jak wyszłam to było mi od razu lepiej...

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-04-20, 21:11   #862
folinka
Zadomowienie

Cytat:
W ogóle ja odkryłam wczoraj (no dobra- lekarka zwróciła mi na to uwage ), że często moje twardnienia brzucha to... Mały wypinający się. Już tak się wypina tułowiem i dupką, że mam połowę brzucha twardą i czujętakie napięcie. Ale jak tak "macam" brzuch, to wyczuwam po prostu jego kształt i część brzucha jest normalna! Taki wiercipięta mi rośnie....

Oj mi wczoraj w sklepie zrobiło się strasznie duszno i zaczęło mi się kręcić w głowie. Ale tam bez klimy, sklep z dywanami więc i zapachy nie ten teges... I jak wyszłam to było mi od razu lepiej...
Taaak! Beni tak samo robi Pupcię i plecki wciska w moją prawą stronę brzucha najczęściej, a lewa jest wtedy o wiele bardziej miękka. Wczoraj położna potwierdziła moje przypuszczenia, bo akurat leżał w tej swojej ulubionej pozycji. Nie wiem, po co on się tak wciska, jak ma tyle miejsca
Dobrze, że to jednak nie nadmiar twardnień u Ciebie!

A propos, bursztynku, czy Ty dostałaś jakieś zalecenia w końcu, co jest dopuszczalne, a co już niebezpieczne, itp? W końcu ileś dni Cię trzymali, badali, więc coś chyba było na rzeczy. Jakoś nie mogę się wysłowić sensownie Chodzi mi o to, że lekarze w szpitalu powinni dać jakieś zalecenia czy wyjaśnienia, a nie że tak nagle wszystko ok, do widzenia, następna! Choć oczywiście życzę Ci bardzo, żeby tak było! Tylko ciekawa jestem co zalecili.
Stary 2018-04-20, 21:27   #863
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Taaak! Beni tak samo robi Pupcię i plecki wciska w moją prawą stronę brzucha najczęściej, a lewa jest wtedy o wiele bardziej miękka. Wczoraj położna potwierdziła moje przypuszczenia, bo akurat leżał w tej swojej ulubionej pozycji. Nie wiem, po co on się tak wciska, jak ma tyle miejsca
Dobrze, że to jednak nie nadmiar twardnień u Ciebie!

A propos, bursztynku, czy Ty dostałaś jakieś zalecenia w końcu, co jest dopuszczalne, a co już niebezpieczne, itp? W końcu ileś dni Cię trzymali, badali, więc coś chyba było na rzeczy. Jakoś nie mogę się wysłowić sensownie Chodzi mi o to, że lekarze w szpitalu powinni dać jakieś zalecenia czy wyjaśnienia, a nie że tak nagle wszystko ok, do widzenia, następna! Choć oczywiście życzę Ci bardzo, żeby tak było! Tylko ciekawa jestem co zalecili.
Folinko nie dostałam żadnych zaleceń, wyciszyli mi te skurcze kroplówkami z magnezem i w sumie nic więcej, dostałam od razu sterydy na płuca dla małej gdyby akcja się pogorszyła, a że z szyjką w porządku i innych dolegliwości nie miałam to nic więcej nie robili. Co to długości mojego pobytu w szpitalu to bardziej chyba już potem chodziło o kasę żeby szpital dostał za mój pobyt im dłużej tym lepiej. Nawet mój lekarz powiedział że dostać się do szpitala jest łatwiej niż z niego wyjść. Ja w poniedziałek wypisałam się na własne żądanie, bo chcieli mnie jeszcze trzymać.

Wogóle to jestem zła bo wg mnie podstawą do przyjęcia na oddział w pierwszej kolejności jest badanie a potem decyzja lekarza co dalej a mnie od razu przyjęto na oddział a potem cała reszta. Polityka szpitala

Stary 2018-04-20, 21:33   #864
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Folinko nie dostałam żadnych zaleceń, wyciszyli mi te skurcze kroplówkami z magnezem i w sumie nic więcej, dostałam od razu sterydy na płuca dla małej gdyby akcja się pogorszyła, a że z szyjką w porządku i innych dolegliwości nie miałam to nic więcej nie robili. Co to długości mojego pobytu w szpitalu to bardziej chyba już potem chodziło o kasę żeby szpital dostał za mój pobyt im dłużej tym lepiej. Nawet mój lekarz powiedział że dostać się do szpitala jest łatwiej niż z niego wyjść. Ja w poniedziałek wypisałam się na własne żądanie, bo chcieli mnie jeszcze trzymać.

Wogóle to jestem zła bo wg mnie podstawą do przyjęcia na oddział w pierwszej kolejności jest badanie a potem decyzja lekarza co dalej a mnie od razu przyjęto na oddział a potem cała reszta. Polityka szpitala

Ło rany, to Ci numer... No nic, najważniejsze, że u Ciebie wszystko dobrze!
Stary 2018-04-20, 21:37   #865
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Ło rany, to Ci numer... No nic, najważniejsze, że u Ciebie wszystko dobrze!
Też tak sądzę, najważniejsze że wszystko ok

Stary 2018-04-21, 05:17   #866
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Czyżby dzisiaj wszyscy dobrze spali?

Ja poszłam wcześnie spać i teraz już jestem w miarę wyspana ale poleguję w łóżku obok tz
Stary 2018-04-21, 05:41   #867
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!

Ja poszłam wcześnie spać i teraz już jestem w miarę wyspana ale poleguję w łóżku obok tz
Dzien dobru! Ja nie poszlam wczesniej spac, ale obudzil mnie skurcz lydek... tez leze jeszcze w lozku- tz spi w najlepsze!
Jakie plany na dzis?

Uczę się cierpliwości

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-21, 06:09   #868
ovejita
Wtajemniczenie

Pierwsza połowa dnia to odpoczynek później jak tz wróci z pracy to chcemy pojechać obejrzeć wózki chce zobaczyć na żywo valco Snap sport i joie mytrax + ponownie Oyster zero bo chyba w tym kierunku będziemy wybierać
Stary 2018-04-21, 06:56   #869
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!

Dzień dobry niedawno się obudziłam, też jeszcze leżę
wczoraj wieczorem byliśmy w kinie stąd późno poszliśmy spać. Obok cinema city w galerii mam kappahl więc znów coś wpadło dla maluszka

U nas dzisiaj 26stopnie mamy prawdziwe lato
Stary 2018-04-21, 07:10   #870
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierwsza połowa dnia to odpoczynek później jak tz wróci z pracy to chcemy pojechać obejrzeć wózki chce zobaczyć na żywo valco Snap sport i joie mytrax + ponownie Oyster zero bo chyba w tym kierunku będziemy wybierać
No to trzymam kciuki za wybór! Pochwal sie potem
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry niedawno się obudziłam, też jeszcze leżę
wczoraj wieczorem byliśmy w kinie stąd późno poszliśmy spać. Obok cinema city w galerii mam kappahl więc znów coś wpadło dla maluszka

U nas dzisiaj 26stopnie mamy prawdziwe lato
Na czym byliscie w kinie?

Uczę się cierpliwości
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości