|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
dzięki kochane dzięki
xantia- "zasnęła w locie do poduszki" dobre , ciekawe czy Werka tak będzie zasypiała. Jeszcze tylko dwa razy cycek po kapieli i potem czyli od pierwszego dnia drugiego roku życia dorosła kolacja. NAdal nie mam pojęcia co jej dawać. Nie chcę butli, a boję się,że jak dam kolację w krzesełku do karmienia to mi sie rozweseli za bardzo. Znowu mam zasadę,że nie jadamy w sypialni. No i doopa w rozterce. No idea . A Wasze niebutlowe kolacje jak wyglądają- jeśli któraś praktykuje?
|
#4862 |
|
Wtajemniczenie
|
ewa- Miki nawet "na czysto" się w ziemi papra, no nic po nim nie widać. Nasz elegancik z klasą
|
#4863 |
|
Rozeznanie
|
Witamy po weekendzie
U nas ospa zamieniła się w masakrę. Ja myślałam, że Jagoda jest mocno obsypana i ciężko znosi chorobę, ale to co wczoraj działo się z Emcią to horror. W piątek miała parę krostek, w sobotę dużo ale od wczoraj ma na twarzy jeden wielki strup Ma mnóstwo pęcherzy i wygląda... szkoda słów. Na szyi, na i w uszach, na pupie i w pupie, w buzi - dosłownie wszędzie Dodatkowo na plecach, w miejscu gdzie jest ściągacz pampersa, zrobiła się rozległa wysypka w kształcie jednego pęcherza i zaczęło rozwija się zapalenie skóry O 20-tej Emisia miała 40 stopni i pędziliśmy do szpitala. Lekarz jak ją zobaczył to od razu do izolatki, czopek Pyralginy i antybiotyk w zastrzykach na tą skórę. Od 22 inne dziecko Ma tylko 5 tych zastrzyków, na szczęście. Teraz jest już lepiej, wrócił humor i apetyt. Tylko buźka jest taka, jakby nią o beton tarła Mam nadzieję, że ta zaraza nas w końcu opuści...Nikomu nie życzę takiego przebiegu ospyZ innej beczki: Impreza się udała, Emcia mimo choroby była super. Teraz walczy ze szczeniaczkiem-uczniaczkiem. Iwka - zdjęcia extra ps: moja młoda od dzisiaj wspina się na kanapę i nasze łóżko ![]() Anula - dobrze, że urlop się udał ![]() Oto fotki: 1. tort dekorowany po części przez Jagodę 2. Emcia z babcią przy urodzinowych balonikach na żyrandolu ![]() 3. obsypana Emilka ![]() ![]()
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Emcia, wyściskaj ją od nas
U nas się okrutnie rozpadało. Leje jak z cebra, a ja zasiadłam do pedicuru
|
#4865 |
|
Wtajemniczenie
|
izuniak- buziaki dla kochanej Biedrony
ale żeby az tak się ospa rozwinęłą. No nie daj Boże. Tort cudny, widzę,że Emcia sama sobie dekoracje wieszała . No szkolniaczek uczniaczek i u nas od wczoraj się zadomowił
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
izuniak buziaczki dla biednej Emci
iwka, Xantia fryzurki super juleczko niech chandra szybko pójdzie precz Patrilla oby ból ucha szybko minął A u nas dziś cały dzień problemy z prądem. A i zmieniam internet z TP na orange freedom. Mam nadzieje ze nie będę żałować.
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Izuniak wycałuj ta swoja bidulindę
![]() ewa super wyglądacie ![]() mam co raz większego stresa z tym moim bączkiem nie dośc, ze waga stoi w miejscu to jeszcze chyba zaczyna spadac ![]() juz obczytałam wszystkie fora co temu mojemu maleństwu jest i nie wiem ![]() obstawiam lamblię ale łagodny przebieg choroby. jutro śmigam do labu wypytac o badanie i chyba zrobie test na lamblię iogólne badanie kału pod kątem trawienia. Jak tylko teściówka wroci z wakacji to idziemy do gastrologa, pewnie nie obędzie sie bez pobytu w szpitalu ehhhhhwiem, ze coś jest nie tak ale nie wiem co
|
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy tego pieszczenia stópek
![]() Zamówiłam na allegro dla Ali nocnik: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=402217372 , mam nadzieję, że szybko się nauczy wołać i że wyjdziemy z pieluch . Teraz muszę jej kupić jeszcze majteczki, takie prawdziwe, dziewczęce, a co!! Jeszcze tylko jutro "przymus pracy" i będę z Alą do końca tygodnia. Cała dobę. Tak się cieszę Iwka, może w tym tygodniu się spotkamy?? Alunia nadal gorączkuje, ma teraz 38,4. Czyli tendencja wzrostowa - podam jej zaraz Nurofen i wyszczotkuję dziąsełka orajelem... Myślę, że to zęby. Bo poza gorączką i brakiem apetytu nic innego nie widać. Cytat:
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie może być ze wszystkiego bo ta moja cholera te łapki do buzi pakuje
![]() kiedy to minie czy Wasze dzieci tez pakują wszystko do buzi ?
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu Pola pakuje do buzi wszystkoooo a ulubione to karabińczyk od smyczy ja mam dość
Ja też zapytam niemal wszystkie dzieci kochaja jazdę samochodem czy na naszym wątku znajdzie sie syrena wyjąca 20 min w samochodzie jak moja "słodka" Pola Iwka zapomnialam przez ten ból fotki śliczne a Roczna panna wielco dejrzała i moim zdaniem jesteście do siebie fajnie podbne
|
|
#4871 |
|
Wtajemniczenie
|
xAntia- czwartek oh yes!!!, w piatek chcę iść na szczepienie i nie wiem jaka będzie reakcja. Kurde wysoka gorączka się utrzymuje.Buziaki dla spiącej Aluni. A daje sobie dziąsełka wybadziać żelem, moja w apogeum ząbkowania nie dwała.
też kupiłam nocnik- zwykły za 15 zyli , ale z pozytywka http://www.allegro.pl/item402518022_...k_gratis_.html. Przekonałam sie o jej dobroczynnym działaniu jak byłyśmy na wywczasie. Gdy dziecko zrobi siusiu nocnik gra ,więc nie musisz co chwilę bąbla podnosić z nocnika i sprawdzać "czy to juz". No i do kitu sa te nocniki z głową zwierzaka z przodu http://www.allegro.pl/item397500941_...tami_nowy.html, bo dziecku trudno z niego z majtkami wstać.A moja Werka jest taka olbrzymia,że na naszym nocniku nie sięga do podłogi. kancia- Ty mnie nie strasz, co ja mam powiedzieć Werka wcina za trzech a przybiera marnie. Kupy częste /czy Wasze dzieci trawią goszek zielony i kukurydzę?/. Do buzi nie pakuje, chociaż teraz puszcza"buzi" właśnie pakują łapkę do dzioba.
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Iwja Pola jak nie pociamkam na drobno nie trawi porzeczek, banana, jabłka
Izuniak dla malutkiej Anula123 dzięki na razie mnie trzyma Xantia toć to tron a nie nocnik
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka Adrian jakoś o 2 tyg ma takie dziwne kupy własnie z resztkami niestrawionymi
|
|
|
|
#4874 |
|
Zadomowienie
|
patrilla misio wytrzymuje w samochodzie jakies 15 minut i to jak siedze z nim z tylu a potem wrzaski kweki jeki brrrrrrrrr.
iwka maly lobuz moj tez je wszystko i wszedzie. nieraz ma takie lapki brudne nie wiem skad... a najgorsze ze wpycha mi je do buzi mojej a ja zaraz potem mam afty a on nic poza tym kukurydzy nawet dorosly nie trawi. a miki nie trawi arbuza i jagod.izuniak buziole dla najpiekniejszej biedony na swiecie
|
#4875 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za buziole
Emisia jest bardzo dzielna i świetnie znosi te zastrzyki. Mały kwęk, tulenie do mamusi i jest ok. Najbardziej budujące jest to, że buziunia poprawia się z godziny na godzinę. Lek przeciwirusowy działa Patrilla - moja lubi jeździ samochodem, ale nie zasypia. Rozgląda się ciekawska i naśladuje warkot silnika. Xantia - a Alusia miała już trzydniówkę? A może któreś przedtrzonowce wychodzą, one są podobno najcięższe do "przejścia". My po chorobie też siadamy na nocnik ![]() Iwka - Emilka je kolację przed kąpielą normalnie siedząc na krzesełku. Je tak jak Jagoda: kanapeczki, jajko, ser biały, serki i różne warzywa. Po kąpieli dostaje jeszcze butlę, ale to też muszę zmienić ze względu na mozliwość próchnicy. Edit: buziaczki dla naszego roczniaka, Adiego
22.12.2001 - Jagódka 14.07.2007 - Emilka Edytowane przez izuniak Czas edycji: 2008-07-21 o 22:35 Powód: wredna skleroza:) |
|
|
|
#4876 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkieągo najlepszego dla Adiego z okazji pierwszych urodzin
próbuję być na bieżąco z tym, co piszecie i zwykle mi się udaje, ale na pisanie nie starcza mi czasu. Minia, nie powiem, żebym się cieszyła, że masz chandrę, ale w kupie raźniej ja też ostatnio kiepściutko się czuję fizycznie i psychicznie i trochę mnie pocieszyło, że nawet taka wielka optymistka jak Ty miewa gorsze dni. jestem ostatnio mega przemęczona. zresztą mam trochę pracy oprócz opieki nad bobasami - np. dziś cały dzień tłumaczyłam, a jeszcze nie widać końca![]() Iwka, moi chłopcy potrafią zjeść 3-daniową kolację i popić butlą - 280 ml mleczka, a potem w nocy się jeszcze 1-3 x budzą na mleko moim zdaniem takie małe dzieci zwykle jeszcze nie są gotowe, żeby nie jeść w nocy - tzn. jak są to świetnie, ale nie ma chyba co na siłę przestawiać - mają małe brzuszki, a szybko trawią, więc mają prawo zgłodnieć
|
#4877 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Wkońcu znalazłam chwilę żeby was poczytać i coś skrobnąć.
Zgadzam się w 100 % !!!!!!!!!! Cytat:
![]() Również się dołanczamy !!!!!!!!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie też wyglądają okropnie !! Muszę je wkońcu na roczek umyć. Cytat:
Ale mi narobiłaś smaka. Cytat:
-amy AlusięCytat:
Cytat:
![]() Oczywiście że tak i nic mu po tym nie jest !! Cytat:
Wszystkie fotki boskie !! ![]() A ja też się powoli przygotowuję do imprezy roczkowe. Właśnie kupiłam Kacpiemu http://www.allegro.pl/item398844604_...zek_80_cm.html (do kościoła) , http://www.allegro.pl/item396451849_...o_tarmilo.html (na popołudnie , http://www.allegro.pl/item399224568_...miesiecy_.html (w zapasie). Co do zakupów to super są wyprzedaże dla dzieci w reserved. Kupiłam Kacprowi kilka ciuchów za które dałam 66 zł a poprzednio kosztowały ok 120 zł. Kacpi też zaczął robić moja-moja (po waszemu tuli-tuli) lali. Od njmłodszych lat uczy sie prawidłowych zachowań ![]() Najwyższa pora spać bo mnie też czeka ranna pobudka - jak dziennie
|
||||||||
|
|
|
#4878 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No w końcu Princesska jest, wiesz każdemu trzeba oddać co mu się należy ![]() Cytat:
Ala trzydniówkę już miała. Udało mi się dziś zajrzeć jej do paszczy i widać mocno napuchnięte dziąsła, są aż białe. Idą chyba wszystkie zęby na raz... U nas kolacja to butla z kaszką po kąpaniu. Nie wiem, co z tymi kolacjami u nas będzie, jeszcze się nie zastanawiałam... W sumie ja kolacji nie jadam, ale żeby Alę nauczyć, zachęcić chyba będę musiała zacząć... Cytat:
Wybadziałam, jak to iwka mówi, w nocy Ali dziąsła orajelem. Wybudziła mi się i rozwrzeszczała ale dałam jej tuli-poduni, pogłaskałam po pleckach i jakoś zasnęła. Brak apetytu ciągle się utrzymuje, wieczorem zjadła jakieś 50 ml i rano może z 70 ml. Heh...
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka my jemy kolację (kaszkę) w krzesełku, pozniej kapanko i spac
![]() Patrilla Adrian krótkie dystanse znosi nawet ale w zaleznosci od humoru ofc. Natomiast 3h podrózy to juz jest straszne zabawianie na siłe, zeby nie ryczał
|
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
czytam ale chyba nic nie napisze bo Pola mi monitor wyłącz cały czas ...
udało się niezła jestem z wyłączonym obrazem ...
|
|
#4881 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello!
SŁONECZNIE DZISIAJ A więc podajecie kolację przed kąpielą, no to git-też tak zrobię. Bo to jeszcze tylko dzisiaj cyc i zaczynamy dorosłe życie .xantia- to mam nadzieję do czwartku. A wiesz,że nie pomyślałam o jakości plastiku, ale to moje piórko na pewno szkody nie poczyni.Tymczasem buziaki dla Aluni katia- no elegancik z KAcperka na roczek będzie, oj elegancik patrilla- Pola to Ci monitor wyłącza, Werka cały komputer, bo tam jest taki ładny srebrny guziczek do wciskania... ![]() ajanno- ja nie chcę Werki przestawiać z liczby posiłków , bo ona w nocy już nie jada, mi chdziło o zamianę pokąpielowego cycucha na "dorosły" posiłek
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2008-07-22 o 09:11 Powód: literowka |
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Na urodzinach teściowej było miło, prezent jej się bardzo podobał Dzis mamy 2 rocznicę ślubu ![]() Zaraz przyjedzie mój tata na poranną kawkę, bo ma jakieś prezenciki dla Hanusi i odbierze przy okazji fotki, które mu wywołałąm z wakacji ![]() Hanusia jeszcze śpi Co do kolacji to Hania dostaje butle z mlekiem i po kąpieli ![]() W czwartek chyba pójdziemy na szczepienie, bo mam wolne i popytam jak tam ma wyglądać teraz jadłospis dziecka po roczku ![]() iwka tort rewelka, mamusia z córką do już wogóle super i bardzo miła niespodzianka od restauracji No to wklejam fotkę prezentu dla teściowej ![]() A wszystkim na tą chandrę buziaczek
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
troche fotek ![]() DSC00346 (Medium).JPGDSC00385 (Medium).JPGHPIM2409 (Medium).JPG HPIM2411a (Medium).jpgDSCN2104 (Medium).JPGDSCN2097 (Medium).JPG
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4885 |
|
Wtajemniczenie
|
minisu- fajny, subtelny komplet
Pobawiłyśmy się z Werką na balkonie godzinkę, ale osy nas wygoniły.No plaga normalnie. CZy Wam też tak dokuczają? Ja jestem wszystko-robalo-fob i mnie odganianie wykańcza bom sama w wielkim strachu. Werka zasnęła na zabawkach dosłownie , a mnie naszła ochota na rosół z kury z paczki Winiar ,kropka- wreszcie się odezwałaś, Adi śliczny, jakie ma już długie włoski. Pięknie wyglądacie.Jak tam nasz Roczniak się spisał??? Mam fajny wierszy na roczkowe zaproszenie, nam się nie zmieścił niestety-może komuś się przyda... Trochę się boję przemiany takiej: mam wkrótce przestać być niemowlakiem, tak mi przynajmniej mówią rodzice. A co jeżeli sobie nie życzę ? Już raz zmieniałam się z noworodka w niemowlę właśnie. Czy coś mnie spotka dobrego jeśli wydorośleję ? Co o tym myśleć ? Czy mieć nadzieję że jako dziecku w końcu pozwolą sprawdzić co siedzi w kontaktach ? Solą dadzą się bawić lub grzebać w szafkach dotąd zamkniętych ? Albo w zabawkach trzymać papierki do rozdzierania na które "banknot" mówiła mama ? Czy z tej przemiany będzie wynikać że będę mogła dotknąć czajnika kiedy tak sobie gwiżdże wesoło ? Meble przestaną mnie pukać w czoło jeżeli będę dzieckiem nazwana ? Jeśli nie - po co taka zamiana ? Jeśli odpowiedz znasz to nie zwlekaj - wpadnij, dam tortu spróbować, czekam.
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
kropka bardzo ładnie wygladaliście, a Adi to rewelacja
katia super ciuszki udało Ci sie zdobyć minisiu gratki z okazji rocznicy A jeśli chodzi o jazdę samochodem to nie mogę na Klaudię narzekać. Nad morze i z powrotem spała w samochodzie godzinę a poza tym sie bawiła, gadała. No ale mielismy trzy przystanki po pół godz, żaby mogła pobiegać. Wczoraj Klaudia poszła spać o 21 i wstała dziś o 10 Nad morzem też tak spała, ale myślałam, że to klimat jej tak służy.
|
|
#4887 |
|
Wtajemniczenie
|
o tak, tak minisiu serdeczności na drugą/papierową/ rocznicę
, cudna nazwa...
|
#4888 | |||
|
Konto usunięte
|
izuniak, wycałuj Emcię-biedroneczkę także od nas.
u nas jest tak: wpierw kolacja "kanpakowa", Maks je z nami, to co my, kroję mu w takie małe kwadraciki i młody wcina. Cytat:
![]() Cytat:
. Oprócz tego sa rzeczy, których nie może do rączki zabrać, to wtedy pomija ten krok i od razu do buźki- tym sposobem mój urwis wie, jak smakuje brama, drzewo, i kojec od psa...Cytat:
kropka, fantastycznie wyglądaliście na imprezce chrzestno-roczniakowej. ![]() miniu, tym razem zostało Ci wybaczone. ![]() minisia, najlepszości w dniu rocznicy. Wczoraj byłam z Maksem u przyjaciółki, dostał znowu reklamówkę ciuszków i adidasy NIKE, na jesień będą idealne. Dziś rano wreszcie oddałam krew na badania, wieczorem może już będą wyniki. |
|||
|
|
|
#4889 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie !!
minisia - komplet bardzo mi się podoba. Też jestem z siebie dumna że takie ciuszki kupiłam ![]() A my mamy czwartą rocznice 31.07 i nazywa się kwietna. Co to za słowo
|
|
|
|
#4890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adrian byl bardzo grzeczny (prawie najgrzeczniejszy - przebila go tylko Anastazja z lawki przed nami) bardzo podobalo mu sie polewanie woda i namaszczanie za to ubieraniem szatki nie byl zachwyconydostal bardzo duzo prezentow: super rowerek, samochodzik (spychacz), telefon komorkowy , ubranka, slodycze, soczki, pieluszki, chusteczki, mnostwo kartek z zyczeniami (z ktorych swoja droga uzbierala sie okragla sumka - szukamy teraz jakiejs dobrej lokaty aby mu te pieniazki zainwestowac)nie wiem co jeszcze pisac.. to byl piekny dzien te chrzcino urodziny.. nigdy go nie zapomne.. dzieki Cytat:
skorzana rocznica kto takie nazwy wymysla
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

, ciekawe czy Werka tak będzie zasypiała. Jeszcze tylko dwa razy cycek po kapieli i potem czyli od pierwszego dnia drugiego roku życia dorosła kolacja. NAdal nie mam pojęcia co jej dawać. Nie chcę butli, a boję się,że jak dam kolację w krzesełku do karmienia to mi sie rozweseli za bardzo. Znowu mam zasadę,że nie jadamy w sypialni. No i doopa w rozterce. No idea
. 
Dodatkowo na plecach, w miejscu gdzie jest ściągacz pampersa, zrobiła się rozległa wysypka w kształcie jednego pęcherza i zaczęło rozwija się zapalenie skóry
Ma tylko 5 tych zastrzyków, na szczęście. Teraz jest już lepiej, wrócił humor i apetyt. Tylko buźka jest taka, jakby nią o beton tarła
. No szkolniaczek uczniaczek i u nas od wczoraj się zadomowił
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ehhhhh

czy Wasze dzieci tez pakują wszystko do buzi ?

udało się niezła jestem z wyłączonym obrazem ...

kto takie nazwy wymysla