Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-22, 10:07   #2281
lenka79
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Gwiazdeczka głowa do góry, mam nadzieję, że trochę Twój TŻ przemyśli sprawę i pójdzie na ustępstwa, w końcu zależu mu na Twoim szczęściu i chce dla Ciebie wszystkiego co najlepsze. Każda, albo prawie każda dziewczyna marzy o ślubie jak z bajki....

lenka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 11:10   #2282
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Dziekuje za tak duze wsparcie!! wierze, ze sobie poradzimy i wszystko bedzie dobrze jestescie kochane!!!!

gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 11:52   #2283
*kaalinaa*
Zadomowienie

My również z TŻ sami płacimy za wszystko i wiem jak czasem jest ciężko gdy trzeba z czegoś zrezygnować bo budżet tego nie przewiduje. Ale przynajmniej nikt nie może narzucić nam swojej wizji wesela czy ślubu. Fakt, że moi rodzice raczej się nie wtrącają ale mama TŻ pewnie by chciała mieć większy wpływ na to co ustalamy. Mimo, że bardzo ją lubię wolę jak zostawi nam możliwość wyboru

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 12:17   #2284
skrzatek24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marteczka266 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. mam pytanko, ile kosztuje upięcie na Fabrycznej u Ani? byłam sie zapisać, ale zapomniałam sie zapytac ;/.... chyba któras wizażanka sie tam czesała juz ( nie chodzi mi o upięcie ślubne) pozdrawiam
Czesałam się tam w zeszłym roku - płaciłam 100zł (nie znam aktualnych cen). Najlepiej weź swoje wsuwki, bo troszkę na nich przycinają
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 12:24   #2285
marteczka266
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Czesałam się tam w zeszłym roku - płaciłam 100zł (nie znam aktualnych cen). Najlepiej weź swoje wsuwki, bo troszkę na nich przycinają
dziekuję skrzatku
marteczka266 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 12:44   #2286
Monica80
Raczkowanie

Cytat:

2 tygodnie temu znajoma czesała się tam na ślub. Zapłaciła 260 zł . Miała ozdoby robione przez nich, wsuwki pewnie też z salonu, nie miała doczepianych włosów. Fryzura piękna .
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 13:01   #2287
marteczka266
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
2 tygodnie temu znajoma czesała się tam na ślub. Zapłaciła 260 zł . Miała ozdoby robione przez nich, wsuwki pewnie też z salonu, nie miała doczepianych włosów. Fryzura piękna .
ja przyjde z własnymi wsuwkami(tak jak radzi skrzatek), poza tym mam takie marne włosy, że panie kazały mi treske kupic.... a 260 to chyba za upiecie ślubne, a ja jako gosc sie wybieram
marteczka266 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 13:24   #2288
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
ja przyjde z własnymi wsuwkami(tak jak radzi skrzatek), poza tym mam takie marne włosy, że panie kazały mi treske kupic.... a 260 to chyba za upiecie ślubne, a ja jako gosc sie wybieram
Tak tak , za ślubne
Stary 2008-07-22, 14:46   #2289
anazetka
Przyczajenie

Jestem tu od niedawna i od razu zostałam okrzyczana z powodu reklamy firmy ***
dzisiaj spojrzałam na kilka ostatnich stron, gdzie są prawie same reklamy, które cytuję ponizej... mogę zapytac dlaczego w tym kontekscie zostałam potraktowana jak intruz - reklamodawca?

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy korzystalyscie z uslug p. Cezarego Zielinskiego? My sie nad nim zastanawiamy i moze chcialybyscie cos powiedziec o jego zdjeciach?
To samo pytanie odnosnie videofilmowania przez firme PRO-MIX i dk-film.
Cytat:
Napisane przez Cannabis84 Pokaż wiadomość
I mam pytanie- czy ktoras z Was zna/ slyszla cos o wizazystce Aleksandrze Szymanek?
Cytat:
Dziewczyny, znalazłam super wodzireja i fotografow...jejku, tak sie na nich "napaliłam", ze dalabym duza cene za ich uslugi na moim weselu Niestety i wodzirej i fotografowie pochodza z Kielc...ale moze dojazd nie bylby tak strasznie drogi? Mozecie zobaczyc ich stronki, ale prosze...nie zabierajcie mi ich
http://styczen-fotografia.pl
http://wodzirej.net.pl/
Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
U mnie był PROMIX i polecam ich wszystkim! Pełen profesjonalizm, wszyscy goście byli zachwyceni naszą płytką z wesela. I teraz moi znajomi, którzy się pobierają proszą mnie głównie o namiary na kamerzystę właśnie.
Cytat:
Mnie będzie malowała właśnie p. Ola, z polecenia Małpki Dla mnie ważne jest to, że dojeżdża do domu klientki - zawsze to mniej zachodu. W sobote byłam na próbnym uczesaniu w Incanto (nie w Renacie jak wcześniej pisałam) i czekając na swoja kolejke przeglądałam pisma z fryzurkami i makijażami. Kilka makijaży ślubnych na zdjęciach zwróciło moja uwagę i co sie okazało - wykonała je właśnie p. Ola. Tak więc o makijaż jestem spokojna A tu znalazłam kilka zdjęć, które mogą Cię zainteresować.
http://www.flickr.com/photos/aszymanek/.

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Z makijaży podoba mi się ten http://www.flickr.com/photos/aszymanek/2682324604/ i w tej kolorystyce chciałabym być umalowana tylko jeszcze pozostaje wybór makijażystki najlepiej żeby dojechała do mnie do domu
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Suknię kupiła w salonie Papa Michel na Lipowej http://papamichel.pl/content.htm Model Dakota
Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
Śliczna suknia naprawdę. A czy możesz mi powiedzieć jak się kształtują ceny w Papa Michel?? Drogo mają?
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja miałam panią Olę i gorąco polecam
Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Mam pytanko, czy ta p. Aleksandra ma swój salon kosmetyczny i solarium przy ul. Lipowej?
Cytat:
Dogadalismy sie z tz, ze wezmiemy na wesele wodzireja (http://wodzirej.net.pl) o ile bedzie mial wolny nasz termin
Cytat:
Napisane przez gosia j. Pokaż wiadomość
To druga Gosia . Ja miała dekoratorke i kwiaciarke w jednym. Pani Diana Pasik. Zrobiła nam dekoracje sali, kwiaty dla mnie i starszej, butonierki, kwiaty dla rodzicow i to wszystko za 1300 zl.
Cytat:
ile kosztuje upięcie na Fabrycznej u Ani? byłam sie zapisać, ale zapomniałam sie zapytac ;/.... chyba któras wizażanka sie tam czesała juz
Nie wspomnę juz o wszystkich markach wódki i win...

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-07-22 o 16:28
anazetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 14:51   #2290
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anazetka Pokaż wiadomość
dzisiaj spojrzałam na kilka ostatnich stron, gdzie są prawie same reklamy, które cytuję ponizej... mogę zapytac dlaczego w tym kontekscie zostałam potraktowana jak intruz - reklamodawca?
Przyznam że ja też tego nie rozumiem. Dziewczyny wymieniają się adresami, stronami www, telefonami usług, a od czasu do czasu jak ktoś kogoś zachwali albo zaproponuje własne usługi - to jest nagonka że reklama.. DZIWNE

Edytowane przez Taverney
Stary 2008-07-22, 14:54   #2291
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Jestem tu od niedawna i od razu zostałam okrzyczana z powodu reklamy firmy***
hmm nie okrzyczana....ale widzisz, dziewczyny tu wzajemnie polecają sobie coś z czego one same korzystają, ale nie są właścicielkami np. salonu sukien ślubnych z którego to mają suknie, albo hurtowni wódek w której tanio kupiły....
a ty na wstępie piszesz ze to TWOJA firma i TWOJE czekoladowe fontanny które możesz wynajmować....
dlatego zwróciłyśmy uwagę na to... każdej zdarza się potknięcie....upominamy żeby nasze koleżanki wizażowe nie dostały BANA od moderatora za nie przestrzeganie regulaminu
także jeśli planujesz ślub/wesele ze swoim TŻ to witamy cię w naszej wizażowej społeczności, miło będzie nam z Toba wymieniać poglądy i dzielić się wiedzą

Edytowane przez Taverney
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 14:58   #2292
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:

To może ja spróbuję odpowiedzieć, choć nie wiem, czy do końca mi się uda.

Otóż można polecać sobie oferty różnych firm, ale takich, z którymi nie jesteś w żaden sposób związana (a więc np. nie jesteś jej współwłaścicielem). Dziewczyny polecają sobie masę rzeczy, firm czy osób. Nie jest to jednostkowa sytuacja. Polecają sobie np. firmę, z której usług były zadowolone jako osoby korzystające. I nie mają z tego powodu żadnych korzyści majątkowych. Nie wiem, czy zauważyłaś, że osoba nowa pojawiająca się na forum po raz pierwszy i mówiąca tylko o jednej firmie zawsze posądzana jest o reklamę.

Mam nadzieję, że ktoś coś zrozumiał. A jak nie to wystarczy poprosić o wyjaśnienie moderatora.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-07-22 o 16:29
tola3804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 14:59   #2293
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:

Chyba ja najwiecej "reklam" dałam? tylko wydaje mi sie, ze pytac wolno, co myslisz o tym czy tamtym, albo warto pojsc tu czy tu, ale ja np nie mowie - korzystajcie z przedszkola w ktorym pracuje bo jest najlepsze to jest roznica tak mi sie wydaje... zreszta mi osobiscie to nie przeszkadza ze ktos siebie reklamuje, ale regulamin jest regulaminem.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-07-22 o 16:29
gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 15:09   #2294
anazetka
Przyczajenie

Cytat:
hmm nie okrzyczana....ale widzisz, dziewczyny tu wzajemnie polecają sobie coś z czego one same korzystają, ale nie są właścicielkami np. salonu sukien ślubnych z którego to mają suknie, albo hurtowni wódek w której tanio kupiły....
a ty na wstępie piszesz ze to TWOJA firma i TWOJE czekoladowe fontanny które możesz wynajmować....
dlatego zwróciłyśmy uwagę na to... każdej zdarza się potknięcie....upominamy żeby nasze koleżanki wizażowe nie dostały BANA od moderatora za nie przestrzeganie regulaminu
także jeśli planujesz ślub/wesele ze swoim TŻ to witamy cię w naszej wizażowej społeczności, miło będzie nam z Toba wymieniać poglądy i dzielić się wiedzą
ja osobiście nie widzę różnicy pomiedzy tym, ze ktoś jest właścicielem firmy jak ja i o tym mówię szczerze czy pracuje dla kogoś...
ja biorę ślub w listopadzie a firmę założyłam własnie dlatego, że naczytałam się różnego rodzaju portali - spodobał mi się pomysł i postanowiłam go importowac do Lublina... i dlatego, że jest to moje nie powinnam o tym mówić? nie rozumiem...
Stary 2008-07-22, 15:09   #2295
chanel77
Raczkowanie

Lubelskie Panny Młode cz. III

Cytat:

w pełni popieram wypowiedź!!! dziewczyny na wizazu wzajemnie sobie polecaja lub odradzaja korzystanie z uslug roznych osob na podstawie własnych doświadczen, ale zadna z nas nie poleca innym SWOICH usług - to jest juz REKLAMA ZAKAZANA NA WIZAŻU ZGODNIE Z REGULAMINEM.
czym innym jest polecanie a czym innym reklama
pojawiasz sie po raz pierwszy i od razu reklamujesz swoje uslugi - nie obraz sie ale nie Ty pierwsza zostalas w ten sposób potraktowana - wystarczy przejrzec wizaz - byly juz takie przypadki ze nowe osoby pojawialy sie nagle i od razu reklama - reakcja wizazystek byla dokladnie taka sama

Cytat:
ja osobiście nie widzę różnicy pomiedzy tym, ze ktoś jest właścicielem firmy jak ja i o tym mówię szczerze czy pracuje dla kogoś...
ja biorę ślub w listopadzie a firmę założyłam własnie dlatego, że naczytałam się różnego rodzaju portali - spodobał mi się pomysł i postanowiłam go importowac do Lublina... i dlatego, że jest to moje nie powinnam o tym mówić? nie rozumiem...

wlasnie dlatego! w ten sposob reklamujesz swoje produkty - wystarczy przeczytac regulamin. jeśli chcesz skorzystac z reklamy na wizazu to jest ona płatna;

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-07-22 o 16:30 Powód: post pod postem
chanel77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 15:15   #2296
anazetka
Przyczajenie

Cytat:
To może ja spróbuję odpowiedzieć, choć nie wiem, czy do końca mi się uda.

Otóż można polecać sobie oferty różnych firm, ale takich, z którymi nie jesteś w żaden sposób związana (a więc np. nie jesteś jej współwłaścicielem).

reklama na wizażu jest płatna

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-07-22 o 16:30 Powód: reklama
Stary 2008-07-22, 15:22   #2297
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
no tak więc mówię - dziewczyny żartowałam, że jestem właścicielem - korzystałam z usług wycięta reklama
hahaha i teraz jest ok? Czy dobrze zrozumiałam?
w tym momencie to już żenada...nabijasz się z nas czy co???
ty podałaś swoje argumenty, my swoje, a regulamin jest regulaminem... i trzeba się do niego stosować jeśli chce się tu udzielać

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-07-22 o 16:31
Stary 2008-07-22, 15:23   #2298
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:

Mi wydaje się co najmniej dziwne, to ,że zamiast podzielić się z nami swoimi wrażeniami, przygotowaniami, rozterkami masz pretensje o upomnienia. Jeśli chciałabyś się do nas przyłączyć, to może wypadałoby po prostu z nami pogadać na temat przygotowań ,a nie przy każdej okazji wytłuszczać nazwę swej firmy!!!Jeśli ktoś byłby zainteresowany Twoją ofertą wtedy napisałby na priva.Forum nie służy do reklamy!Tylko do porad!!!

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-07-22 o 16:31
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 15:28   #2299
anazetka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Mi wydaje się co najmniej dziwne, to ,że zamiast podzielić się z nami swoimi wrażeniami, przygotowaniami, rozterkami masz pretensje o upomnienia. Jeśli chciałabyś się do nas przyłączyć, to może wypadałoby po prostu z nami pogadać na temat przygotowań ,a nie przy każdej okazji wytłuszczać nazwę swej firmy!!!Jeśli ktoś byłby zainteresowany Twoją ofertą wtedy napisałby na priva.Forum nie służy do reklamy!Tylko do porad!!!
wytłuszczam w tym momencie z premedytacją - chyba nie trudno to zrozumieć...
natomiast jak poczytałam to forum to niestety porad tu niewiele za to same ukryte reklamy..
na te listę http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=9732 też się cieżko dostać - tutaj reklama też byc może jest płatna

może róznimy się wiekiem - to by wiele tłumaczyło... pozdrawiam
Stary 2008-07-22, 15:29   #2300
chanel77
Raczkowanie

Cytat:
w tym momencie to już żenada...nabijasz się z nas czy co???
ty podałaś swoje argumenty, my swoje, a regulamin jest regulaminem... i trzeba się do niego stosować jeśli chce się tu udzielać

czy na wizazu jest mozliwość zgłoszenia nadużycia i złamania regulaminu do moderatora - bo ewidentnie na to wyglada?

ps. anazetka to już wyglada na bezczelnośc z Twojej strony - ale cóż to świadczy tylko o Tobie....
Stary 2008-07-22, 15:30   #2301
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chanel77 Pokaż wiadomość
czy na wizazu jest mozliwość zgłoszenia nadużycia i złamania regulaminu do moderatora - bo ewidentnie na to wyglada?

ps. anazetka to już wyglada na bezczelnośc z Twojej strony - ale cóż to świadczy tylko o Tobie....
tak, ja już to zrobiłam.
Stary 2008-07-22, 15:31   #2302
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
a co, może masz 30tke na karku i pozjadałaś wszystkie rozumy??
ps. przepraszam jeśli któraś stąd ma tyle.....
Stary 2008-07-22, 15:31   #2303
chanel77
Raczkowanie

Cytat:
natomiast jak poczytałam to forum to niestety porad tu niewiele za to same ukryte reklamy..
na te listę http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=9732 też się cieżko dostać - tutaj reklama też byc może jest płatna

WYSTARCZYŁOBY PRZECZYTAĆ REGULAMIN - I WSZYSTKO STAŁOBY SIE JASNE....
ale cóż jak widać "różnica" wieku zwalnia od czytania regulaminu, który sie zaakceptowało...
Stary 2008-07-22, 15:34   #2304
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
tak, ja już to zrobiłam.
super, dzięki tola bo już mam dość naszej sprzeczki
a ja jestem z natury kłótliwa
Stary 2008-07-22, 15:35   #2305
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:

Może wiekiem się rożnimy, w tym plus oczywiście dla wizażanek,a minus dla anzetka I charakterem zapewne również,niektórzy szanują zasady a inni są na tyle bezczelni,że ja łamią,i mają czelność obrażać nasze posty, jako nic nie wnoszące, jeśli tak, to jaki jest sens Twojej egzystencji na tym forum,ahh, no tak zapomniałam...reklama:mad :
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 15:38   #2306
gosia j.
Rozeznanie

Poprostu smiech na sali. anazetka: Sam pomysl fajny z ta czekolada, ale troche nieladnie sie zachowujesz. Moze masz slub i sie reklamowalas, ale ta wypowiedz powyzej to jakas kpina. To oczywiscie moje zdanie. O widze ze juz sie tola zajela sprawa . Co za tupet...

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 15:53   #2307
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Uważam, że szkoda już czasu i miejsca tutaj na tą dyskusję - wróćmy do sedna wątku, kłótnie na bok

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 15:56   #2308
skrzatek24
Rozeznanie

Widzę mały zamęt na forum. Nie będę komentować... Dziewczyna zrobiła sobie antyreklamę swoimi wypowiedziami i nie wiem po co jej to było

Dzwoniłam wczoraj do "naszego" domu weselnego. Tak jak przypuszczaliśmy cena wzrosła. Co prawda ustalaliśmy w zeszłym roku, że może wzrosnąć, ale nie więcej niż 5 zł/os, ale właściciel poinformował mnie, że o 10zł. Tłumaczył sie podwyżkami itp. Ja wszystko rozumiem, ale jak się umawia to powinno sie dotrzymać słowa (i już nawet nie chodzi o te pieniądze, ale zasadę)... Z tego wniosek, że wszystko dosłownie trzeba spisywać. No ale nic to, właściciel uprzejmy, więc troche ponegocjujemy, nie mamy nic do stracenia

Edytowane przez skrzatek24
Czas edycji: 2008-07-22 o 16:05 Powód: dopisek
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 15:57   #2309
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę mały zamęt na forum. Nie będę komentować... Dziewczyna zrobiła sobie antyreklamę swoimi wypowiedziami i nie wiem po co jej to było
Widać nie wie na jakiej zasadzie dziala wizaż
Stary 2008-07-22, 16:36   #2310
Taverney
Zakorzenienie

tak dla przypomnienia i jasności sytuacji mały wyciąg z regulaminu:

Reklama jest u nas płatna! Dotyczy to również wątków z prośbami o głosy w konkursach lub wszelkich innych, w których autor ma wyraźne korzyści materialne z ewentualnego spełnienia prośby. Za reklamę uznajemy między innymi linki do stron aukcji, sklepów lub serwisów prezentujących produkty i namiary na producenta (w tym również "blogi" ze zdjęciami produktów!).
Reklama to wszelkie działania prowadzące do uzyskania korzyści materialnych i do darmowej reklamy stron zbieżnych z tematyką serwisu wizaz.pl (prywatne strony, blogi, galerie itp...) Użytkownicy o długim stażu mogą liczyć na złagodzenie kary w postaci samego upomnienia, ale przy recydywie, kara punktowa będzie podwojona.

anazetka nie potrafiła się dostosować do regulaminu, więc musiała się z nami pożegnać.
Zapraszam do kontynuowania wątku głównego
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości