|
|
#691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Turcja
Raki powiadasz
a to zawiera sie w all inc.? i tak w ogole to jakie napoje alkoholowe i bez alk. są w all inc i w jaki sposob jest to wydzielone zeby dalo sie tam zorientowac?
|
|
#692 |
|
Rozeznanie
|
Nie polecam tamtejszych biur podróży. Byłam w Alanyi w maju. Na miejscu wykupiliśmy wycieczkę w tureckim biurze podróży (Kursunulu, Aspendos, Side) I przeżyłam istny koszmar.
Przewodnik miał mówić w języku polskim. Okazało się że nie mieli akurat takiego i dali nam w języku angliskim okropnego starego gbura, którego wszyscy się bali. Baliśmy się zapytać o cokolwiek bo strasznie krzyczał. Wyruszyliśmy w drogę i po 15 minutach zatrzymaliśmy się na jakiejś stacji benznynowej na kawę. Wszyscy się nieźle oburzyli bo nikt nie miał na to ochoty. Musieliśmy czekać aż nasz przewodnik wypije sobie kawkę. Jeden pan zwrócił mu uwagę a w zamian otrzymał niezłą wiązankę. Mało brakowało a doszło by do bójki. Przewodnik kazał mu wysiąść z samochodu. Zwrócił pieniądze i kazał się wynosić. Źle zrobiłam że nie wysiadłam wtedy z tą grupą. Później nie było wcale lepiej. Najpierw wozili nas po fabrykach. Dywany, biżuteria i w każdej ponad godzinę. Koszmar. Kiedy mieliśmy zajechać do następnej. Zbuntowaliśmy się i nie wysiedliśmy. Próbowaliśmy rozmawiać z przewodnikiem, że to strata czasu, że nie chcemy, a w to miejsce pojedzmy gdzieś indziej. Ale to nic nie dało. Kolejnym punktem był Aspendos. Okazało się że musimy płacić za wstęp. O czym wykupując wycieczkę nie było mowy. Wiedzieliśmy, że to przewodnik płaci. Okazało się inaczej. Pokręciliśmy się trochę ale do środka nikt nie miał ochoty wchodzić. Dodam że upał był niesamowity. Następnym punktem był obiad. Wliczony w cenę ale przeokropny. Na koniec pojechaliśmy zwiedzać Side. Przepiękne miejsce ale niestety nie było już na nie czasu. Przewodnik dał nam jedynie pół godziny. Istny koszmar. Bo zamiast bezsensownego włóczenia się po fabrykach mogliśmy poświęcić czas na zwiedzenie. Przestrzegam przed wykupywaniem wycieczek na miejscu. Dobrze sie rozejrzyjcie i wypytajcie o wszystko. Mimo tego incydentu nie zraziłam się do Turcji i niesamowitych Turków (za wyjątkiem okropnego pana przewodnika)
|
#693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dałaś tak po prostu kasę czy moze włożyłas w paszport? mówiłaś coś w sensie "ze to na lepszy pokój" :P bo ja niedoświadczona w tych sprawach Podobno barmanom też warto jakieś napiwki dawać to lepiej dbają a te drinki w All.Inc to jakieś porządne? bo podobno często bardzo je rozcieńczają
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co liczyć na wymyślne drinki z parasolkami, tylko na te najprostsze. Przynajmniej tak było u mnie w hotelu. ![]() Raki jest fajną wódką. Ma 40 % alkoholu, nie ma takiego mocnego smaku i zapachu, co nasza wódka. I fantastycznie rozwesela, a nie zamula.
|
|
#696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się że było to gdzieś na przeciwko plaży nr 7. Tuż obok głównej ulicy. I schodziło się schodkami w dół. Radzę uważać na te biura podróży i nie dać się namówić. Zaczepiają, przekokonują, pokazują piękne foldery i ciekawe filmy a w rzeczywistości porażka. Słyszałam o polskim biurze Wujek i Mariolka. Może tam warto sprawdzić. Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku <zazdroszczę>
|
|
#697 | ||
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Na pewno nie bede kupowac z BP. Itaka ma wycieczke do Kapadocji o 30 % drozsza niz Pacho czy Wujek i Mariolka, takze nie ma co przeplacac.Cytat:
Rowniez pozdrawiam i dziekuje za info |
||
|
|
|
#699 |
|
Podróżniczka
|
Udanego pobytu i zdaj relację po powrocie !
|
|
|
|
#700 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piwo troche rozcienczone. jesli chodzi o bezalkoholowe napoje, to wszystko jest wystawione w saturatorach - od porzeczkowego, przez jakis zielony w blizej nieokreslonym smaku ,cytrynowy i pomaranczowy po fante, cole czy sprite trzeba bylo pytac przy barze. bar czynny od 10 - 23 dalismy drugiego dnia pobytu kilka lirow barmanowi i nam niczego nie zalowal Cytat:
jesli chodzi o barmana to jak juz pisalam wyzej dalismy mu kilka lirow i niczego nam nie zalowal a nwet serwowal drinki i piwo w szkle drinki to raczej takie podstawowe,bez zadnych parasolek ani niczego takiego,ale to w koncu byl hotel*** wiec nie ma co narzekac jedyne co mi tam nie smakowalo to ich cola, ohydna ![]() ale Wam zazdroszcze,ze tam jedziecie. alanya jest naprawde super i na pewno bede chciala tam wrocic Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2008-07-22 o 21:55 Powód: post pod postem, prosze korzystac z edycji |
||
|
|
|
#701 |
|
Przyczajenie
|
Siema, mam kilka drobnych pytań:
1. Z jakim biurem podróży leciałyście? 2. Czy rezydent jest ciągle w hotelu, i " do czego on jest nam potrzebny" 3. Gdy plaża jest hotelowa [prywatna] to leżaki też są za darmo i czy starczy dla wszystkich gości hotelu? 4. Ma ktoś zdjęcia z Marmaris?
|
|
|
|
#702 |
|
Podróżniczka
|
Zobaczcie co znalazlam http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=660&w=81333422
Dla zainteresowanych wybierajacych sie z Itaka w okolice Alanyi - Incekum hotele Kosdere i Alara. Jest to opis pani rezydent tamtego regionu. Pewnie na nia trafie. Cholera, wszystko moze czlowiekowi popsuc urlop.
|
|
|
|
#703 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak znam do biuro znajdowało się przy Naszym hotelu sultan sipahi resort schodzi się schodkami w dół obok jeśli dobrze pamiętam jest sklep. Zapadlo mi w pamięc bo co przechodziliśmy ciągle nawoływali do zakupu wycieczek a żeby nie przeoczyć turystów siedzieli na chodniku i zaczepiali ludzi. |
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
nice19 ja wrzucę kilka fotek z Icemeler i Marmaris. Już nie będe Ci wysyłać na maila.
1-4. To jest właśnie Icemeler. Na 1 fotce plaża, potem widok na otwarte morze, w oddali niewidoczny Rodos. ![]() 5. Efez, biblioteka Celsjusza 6. Jeden z cudów świata antycznego. Świątynia Artemidy. i bociany na szczycie. :P
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
7. widok na Efez. (fajna wycieczka, jak ktoś lubi oglądać ruiny i wytrzyma w 50 stopniowym upale.)
8-11. Plaża na wyspie Kleopatry. Cudowna! ![]() 12. A to jest właśnie fish bowl. Czyli około 4-5 litrowy drink. Polecam Restaurację Amigos w samym porcie w Marmaris. Świetna knajpka, przystępne ceny, sympatyczna atmosfera.
|
#706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Bo Turcja jest piękna. Ja tutaj nie uchwyciłam nawet połowy..
Ale dziękuję.
|
#709 |
|
Zadomowienie
|
JAk myslicie ile pieniedzy wziąc na tydzien? Dodam, że nie mam zamiaru kupowac nic z biżuterii ani skóry raczej
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężko stwierdzić, ile. Wedle uznania.
Ja miałam 200 euro i 450 dolarów. Nic konkretnego nie kupowałam, a wszystko wydałam. Głównie na kolorowe drinki i imprezy. Ale jakbym miała połowę, to też dałabym radę.
|
#711 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Mysle, ze nam wystarczy.
|
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wrociłam z Alanyi, było cudownie i już tęsknię. Ktoś pytał o kluby: zdeydowanie HAVANA CLUB oraz 4 poziomowy LATINO CLUB gdzie na każdym poziomie inna muzyka i na jednym zabawa w pianie. Jeśli macie jakieś pytania, piszcie, moja mama w tym momencie z rodzinką jest w Kapadocji z Patcho Tours za 50euro od osoby (tam gdzie wisi szyld najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny).
|
|
|
|
#713 |
|
Podróżniczka
|
Ja bede miala najwiecej pytan do twojej mamy
Bo tez chcialam jechac z Pacho Tours do Kapadocji. Wiekszosc pewnie bedzie dotyczyla kompetencji tego biura itp. Kasiu, a w jakim rejonie Alanyi bylas ?
|
|
|
|
#714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już tęsknie..
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam praktycznie w samym centrum, spacerkiem do bazaru miałam 20 minut. Rodzice są w dzielnicy OBA. Moi rodzice przyjeżdżają 30 lipca ale może uda mi się czegoś dowiedzieć. Ja z tym biurem byłam na rejsie statkiem i bardzo polecam taką wycieczkę. Targowania się miałam dosyć !! A kupiłam sobie m.in. fajkę wodną, torebkę z D&G, skarpetki były strasznie tanie (1,60zł za parę na nasze), maskotkę wielbłąda, twarz arabki (taka ze skóry) do powieszenia na ścianę, ciuchy na początku mi się podobały a potem mi się znudziły i nic z nich nie kupiłam. Strasznie tanie owoce (w każdy wtorek zjeżdżają się wszyscy ze swoimi warzywnymi i owocowymi dorobkami na jednym z bazarów niedaleko mojego hotelu), np. 4kg pomarańczy (tak myślę że tyle było) za 1lir, brzoskwinie za 1,5 lira, arbuz po 0,27lira. Oczywiście nie mogłam oprzeć się pokusie i zakupiłam herbatki tureckie m.in. jabłkową,z granata, truskawki, kiwi, banana i wiśni.
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj parę zdjęć
|
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze
|
|
|
|
#718 |
|
Przyczajenie
|
piękne zdjęcia!
a ja wyjeżdżam do Turcji już w sobotę !
|
|
|
|
#719 |
|
Podróżniczka
|
Kasiu, fajne zdjecia
Kasiu a ile Was kosztowal rejs statkiem i czy bylo warto, widoki itd ? Aha i jeszcze czy stateczki oferujace rejsy po morzu stoja gdzies w porcie, przy plazach i czy mozna np. u nich bezposrednio wybrac sie w podroz ?
|
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

a to zawiera sie w all inc.? i tak w ogole to jakie napoje alkoholowe i bez alk. są w all inc i w jaki sposob jest to wydzielone zeby dalo sie tam zorientowac?

nie jest zle.
fajna atmosfera a widoki z ostatniego pietra niesamowite