|
|
#2311 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
ja też wiele rzeczy nie przemyślałam w naszej umowie...ale kwotę od osoby mam na szczęście, ale inne rzeczy są pominięte, mam nadzieję że nie zaskoczą nas niemiło
|
|
#2312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo moj tz nie da sobie rady z podwyzka... choc jest napisane to w umowie, ze cena moze wzrosnac, ale p.Andrzej mowil, zeby sie tym nie przerazac, bo w tym roku wszystko do gory poszlo a w nastepnym raczej tak nie bedzie... no ale obawy sa
|
|
|
#2313 |
|
Rozeznanie
|
Zobaczymy co da się zrobić. Mieliśmy podaną cenę w umowie z zastrzeżeniem, że w przypadku wzrostu inflacji, cena będzie wyższa, ale nie o ponad 11%. Wiem, że cena za osobę i tak jest niewielka, a jedzonko w porządku, ale jakos mnie to trochę zdenerwowało. Nic na to nie poradzimy, może uda się coś wywalczyć
|
|
|
|
#2314 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pan Andrzej chyba sobie za dużo pozwala!!!! My w umowie mamy punkt, że cena może wzrosnąć jeśli wzrośnie inflacja, z tego co mi wiadomo to w czerwcu była np. rekorowa inflacja i wyniosła coś ok. 5%. Walczcie o swoje, nie dajcie się omamić. My już mieliśmy jedną nieprzyjemną sytuację i jeśli wyskoczy jeszcze z tą podwyżką to chyba zrobi się mała awantura...![]()
|
|
|
#2315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2316 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki,ja dzisiaj ewidentnie nie mam humoru
Mieliśmy iśc dzisiaj z TZ rozmawiać z kamerzystami,poumawialiśm y się,ale niestety TZ się zle poczuł Poszliśmy do lekarza,i okazało się że to angina ropna Całkiem stracił głos,ma gorączkę( ponad 38 stopni),dostał zastrzyki...A te zastrzyki swoją drogą,to jakaś końska dawka-taka wielka strzykawka,cała pełna.Trzeba robić zastrzyk przez około 5min,a ta pielęgniarka zrobiła go dużo szybciej i on pod koniec prawie zemdlał!Martwię się..
|
|
|
|
#2317 | ||
|
Przyczajenie
|
Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
![]() ja jutro wzięłam urlop i idę wybrać sukienkę na ślub - nie będzie łatwo bo jednego dnia podobają mi się same koronkowe a innego same gładkie ![]() Cytat:
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-07-22 o 20:44 Powód: post pod postem - proszę używać opcji EDYTUJ! |
||
|
|
|
#2318 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#2319 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
dziś u nas była "akcja jubiler po raz drugi" tym razem już z naszym uzbieranym złotem, zważyliśmy go w kilku miejscach i w niektórych starczało na "styk" na nasze dwie obrączki, gdzie nie gdzie jeszcze zostało by sporo... a wszystko zależy od firmy, czy zwraca uwagę na próby złota, czy nie. Komplet który typujemy (a właściwie komplety bo jeszcze decyzja nie podjęta który), kosztuje ok.1200-1500 normalnie w salonie, natomiast z własnego złota przerobienie cena kształtuje się od 350zł do 550zł (z grawerem). Czyli możemy mieć piękne obrączki z salonu i ok.1000zł w kieszeni!!! czyli tniemy koszty ![]() bardzo mnie to cieszy, na wypadek innych wydatków o których piszecie, np. podwyżki w salach... ach, byle jak najmniej! Ewelinka zdrowia życzę TŻtowi!
|
#2320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc za każdą dodatkową ozdobę dopłaca się 15 zł (ja miałam 3 kwiatuszki). Ozdoby mają tam śliczne ...Ale przeraziła mnie napisana gdzieś poniżej cena 260 zł za upięcie...Może jakiś treski były do tego wliczone.. Bo to strasznie dużo... |
|
|
|
|
#2321 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,jeśli chodzi o fryzjera,to ja mogę polecić salon na Weteranów(połączony razem z solarium i kosmetyczka).Niedaleko jest jeszzce jeden,ale bez solarium i reszty-takie moje różnicowanie,żeby było jasne o jaki salon chodzi
Czesałam się tam na wesele,na które szliśmy w czerwcu i zapłaciłam tylko 70 zł albo 80 juz nie pamiętam,a włosy wytrzymały całą noc i też dostałam ozdobę-dwa srebrne listki-pod kolor sukienki Nawet mam zdjęcie,to się Wam się pochwalę ![]() Jednak się nie pochwalę,bo zdjęcia są duuużo za duże i nie da się zmniejszyć tak aby wizaz przyjął i żeby mi sie obcieło pół głowy...Ewentualnie na maila jak któraś bedzie chciała
![]() Edytowane przez AgaOp Czas edycji: 2008-07-22 o 22:10 Powód: Dopisek |
|
|
|
#2322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak ma sie swoje zloto warto poszukac jubilera bo to spora oszczednosc ![]() ![]() mamy juz wodeczke czyli kolejna rzecz odhaczona![]() zmykam spac dobranoc
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
|
#2323 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pora nauczyć sie takiej podstawowej czynności jak zmniejszanie zdjęć. Bo zapewniam że się da.
niedawno wklejałam ale ponownie dla przypomnienia tym co nadal mają z tym problemy, dziecinnie proste: http://www.zmniejszfotke.pl/ |
|
|
|
#2324 |
|
Raczkowanie
|
No prosze,rzeczywiście banalne,a ja się męczyłam z Paintem...no cóż człowiek uczy się całe życie
|
|
#2325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
długie masz włosy? Ja chyba zostanę przy rozpuszczonych... chyba, że mi sie coś umani za ze 11 miesięcy![]() Dziewczyny czy możecie mi powiedzieć coś o cukierni AMBASADOR która jest na Krakowskim przedmieściu i w Leclerku? Z tego co w przelocie widziałam to torty mają nawet ładne ale nie przeglądałam katalogów tylko to co "stało" na miejscu. Myślę by zamówić tam najpierw torcik na urodziny TŻta które ma za 3 tygodnie i spróbować czy wogóle zjadliwe .
|
|
#2326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2327 |
|
Zadomowienie
|
AgaOp bardzo ładna fryzurka
a co do obrączek, to robiliśmy z własnego złota odwiedziłam wielu jubilerów w Lublinie i każdy mówił inną cene za zrobienie, a zrobiliśmy w końcu w Łęcznej najtaniej pan nam powiedział, z grawerem z naszym złotem zapłaciliśmy 380 zł, obrączki mają po 5mm soczewkowe od środka ,łączone białe z żółtym złotem, jestem bardzo zadowolona.
|
#2328 |
|
Rozeznanie
|
nic nie jadłam z Abasadora, ale cena rzeczywiście duża, więc powinny być dobre za taką cenę!
już gdzies pisałam ze najlepsze jakie jadłam torty, to czekoladowo-gruszkowy z Williamsa, smietankowo truskawkowy ze Zbyszka i prawdziwy tort kremowy Mojej Przyszłej Teściowj robi już tylko dla rodziny, staramy się ją namówić, zeby nam zrobiła na wesele ale wiadomo bez przymusu, bo i tak bedzie miała sporo stresu przed ożenieniem Jedynaka
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
My też wczoraj kupiliśmy
katey - jak tam przygotowania ? Cytat:
Ja na swoje wesele idę zamówić jutro do cukierni w Aldiku na Braci Wieniawsich - cena 35 zł.kg, torty pyszne - załączam zdjęcia tortu z wesela mojego brata właśnie z tamtej cukierni
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2331 |
|
Rozeznanie
|
Załączam zdjęcia butków ślubnych. Znalazłam je jakiś czas temu na targu pod Zamkiem i jakoś tak mi się spodobały. Kilka dni później trafiłam na identyczne, tej samej firmy w sklepie na lubartowskiej - były całe 50 zł droższe
|
|
|
|
#2332 |
|
Rozeznanie
|
Skrzatku buciki są śliczne, i do tego wyglądają na wygodne i mięciutkie
|
|
|
|
#2333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2334 |
|
Zadomowienie
|
miss.hot tort bardzo ladny
|
#2335 |
|
Przyczajenie
|
Droga Gwiazdeczko!
To ja, Kasia, z Twojego byłego Kościoła Mój ślub w Jedlinie w tę sobotę wypadł cudownie. W ogrodzie wyszło wspaniale. Wybacz, że nie byłaś zaproszona, ale nie mieliśmy możliwości zaprosić wszystkich z pewnych ograniczeń. Nie mogliśmy też zaprosić części osób z naszych rodzin, a co dopiero więcej znajomych. Za samo przyjęcie zapłaciliśmy bardzo, bardzo, bardzo dużo. Powiem tylko, że u nas za osobę było 190zł (380zł para), tak wiec 110zł u Ciebie to są grosze. Widzę, że przejmujesz się tymi wszystkimi sprawami, drobiazgami, pogodą. Czemu nie zaufasz Bogu? Czemu nie oddasz mu tej sprawy? Spójrz dziś na pogodę, spójrz na to, co się dzieje od tygodnia- zimno i deszcze. A my zawierzyliśmy Bogu i co? i w sobotę rozwiał chmury nad Lublinem, żebyśmy w ogrodzie nie zmokli. Była piękna pogoda i słońce jak z bajki. Jeszcze w pt było mokro i pochmurno a mój obecny mąż z kolegami ustawiał ławki w ogrodzie, mimo, że nasi rodzice patrzyli na to ze zgrozą, że nie planujemy żadnego namiotu na "w razie coś". Przecież wiesz, że Bóg może wszystko, że jest ponad nasze siły. Wiedz, że my mieliśmy więcej problemów niż Wy (mowie o wodzireju, orkiestrze, sali, przygotowaniach i o tym czym sie zamartwiasz) Wszystko oddaliśmy Bogu. I Ty i J. też tak zróbcie, a zobaczysz jak wielkie świadectwo będziecie mieli na początek waszego wspólnego życia. Jeśli chcesz, to możemy się spotkać, możecie nas z J. odwiedzić, wspomożemy Was radą jak to przygotować, żeby dla wszystkich było dobrze ( i dla Ciebie, i dla J. i dla Rodziców). Wiedz, że u nas była gorsza sytuacja- bo tylko my dwoje odmieńcy [ wiesz o co chodzi ] Twój J. ma mnie na naszej-klasie, tak wiec kiedy będziecie mogli, to zapraszamy do nas, kontaktujcie sie z nami.Mam nadzieję, że w przeciągu 2 tygodni będziemy już mieć film ze ślubu w ogrodzie w Jedlinie i z wesela, i możliwe, że będą już zdjęcia- to sobie obejrzycie co i jak. P.S. u nas był Dj i normalna muzyka, a w czasie posiłków muzyka chrześcijańska. Powiem Ci tylko, że chrześcijanie bawili się przy tym lepiej niż katolicy, którzy w większości siedzieli za stołami. P.S.2 Wiedz, że wszystko co się źle teraz między Tobą i J. dzieje, wszelkie sprzeczki i nieporozumienia z rodzicami, to są ataki Sama Wiesz Kogo (S). Jezus go pokonał i jest zwycięzcą, z resztą sama o tym wiesz wiec już się nie martw (oddaj mu wszystko)Pozdrawiam i buziaki ![]() Kasia |
|
|
|
#2336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W razie czego mam białe, niższe butki na zmianę.A suknia jeszcze nie gotowa, ale szyje się. Nie moge zdecydować się na koronki, wszystkie są śliczne Będę je dobierać na drugiej przymiarce.
|
|
|
|
|
#2337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co mi wiadomo to zarówno protestanci(bo chyba do tego kościoła nalezycie) i katolicy to chrześcijanie...
|
|
#2338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ot taki slogan protestancki
|
|
|
#2339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o włosy,to one nie są długie,sięgają mniej więcej do łopatek.Mi też sie podoba tego typu uczesanie,bo wygląda,ze mam więcej włosów niż w rzeczywistośći ![]() Gwiazdeczko,a czemu tak dziwnie mówicie?Ale tak określacie tylko katolików,czy ogólnie resztę chrześcijan wyłączając protestantów?
|
|
|
#2340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

za 4 dni 
Pan Andrzej chyba sobie za dużo pozwala!!!! My w umowie mamy punkt, że cena może wzrosnąć jeśli wzrośnie inflacja, z tego co mi wiadomo to w czerwcu była np. rekorowa inflacja i wyniosła coś ok. 5%. Walczcie o swoje, nie dajcie się omamić. My już mieliśmy jedną nieprzyjemną sytuację i jeśli wyskoczy jeszcze z tą podwyżką to chyba zrobi się mała awantura...

dobranoc
05.07.2008
Będę je dobierać na drugiej przymiarce.