Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-22, 16:46   #2311
Joasia***
Rozeznanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Dzwoniłam wczoraj do "naszego" domu weselnego. Tak jak przypuszczaliśmy cena wzrosła. Co prawda ustalaliśmy w zeszłym roku, że może wzrosnąć, ale nie więcej niż 5 zł/os, ale właściciel poinformował mnie, że o 10zł. Tłumaczył sie podwyżkami itp. Ja wszystko rozumiem, ale jak się umawia to powinno sie dotrzymać słowa (i już nawet nie chodzi o te pieniądze, ale zasadę)... Z tego wniosek, że wszystko dosłownie trzeba spisywać. No ale nic to, właściciel uprzejmy, więc troche ponegocjujemy, nie mamy nic do stracenia
o kurcze, 10zł to już duża podwyżka...mam nadzieję, że jakoś to uda wam się zrobic z korzyścią dla obydwu stron...
ja też wiele rzeczy nie przemyślałam w naszej umowie...ale kwotę od osoby mam na szczęście, ale inne rzeczy są pominięte, mam nadzieję że nie zaskoczą nas niemiło
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 17:22   #2312
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Dzwoniłam wczoraj do "naszego" domu weselnego. Tak jak przypuszczaliśmy cena wzrosła. Co prawda ustalaliśmy w zeszłym roku, że może wzrosnąć, ale nie więcej niż 5 zł/os, ale właściciel poinformował mnie, że o 10zł. Tłumaczył sie podwyżkami itp. Ja wszystko rozumiem, ale jak się umawia to powinno sie dotrzymać słowa (i już nawet nie chodzi o te pieniądze, ale zasadę)... Z tego wniosek, że wszystko dosłownie trzeba spisywać. No ale nic to, właściciel uprzejmy, więc troche ponegocjujemy, nie mamy nic do stracenia
Oj boje sie, zeby i nam w nastepnym roku nie podniosl ceny bo moj tz nie da sobie rady z podwyzka... choc jest napisane to w umowie, ze cena moze wzrosnac, ale p.Andrzej mowil, zeby sie tym nie przerazac, bo w tym roku wszystko do gory poszlo a w nastepnym raczej tak nie bedzie... no ale obawy sa

gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 17:39   #2313
skrzatek24
Rozeznanie

Zobaczymy co da się zrobić. Mieliśmy podaną cenę w umowie z zastrzeżeniem, że w przypadku wzrostu inflacji, cena będzie wyższa, ale nie o ponad 11%. Wiem, że cena za osobę i tak jest niewielka, a jedzonko w porządku, ale jakos mnie to trochę zdenerwowało. Nic na to nie poradzimy, może uda się coś wywalczyć
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 17:44   #2314
Doro22_10
Raczkowanie

Cytat:
Widzę mały zamęt na forum. Nie będę komentować... Dziewczyna zrobiła sobie antyreklamę swoimi wypowiedziami i nie wiem po co jej to było

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
o kurcze, 10zł to już duża podwyżka...mam nadzieję, że jakoś to uda wam się zrobic z korzyścią dla obydwu stron...
ja też wiele rzeczy nie przemyślałam w naszej umowie...ale kwotę od osoby mam na szczęście, ale inne rzeczy są pominięte, mam nadzieję że nie zaskoczą nas niemiło
Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka84 Pokaż wiadomość
Oj boje sie, zeby i nam w nastepnym roku nie podniosl ceny bo moj tz nie da sobie rady z podwyzka... choc jest napisane to w umowie, ze cena moze wzrosnac, ale p.Andrzej mowil, zeby sie tym nie przerazac, bo w tym roku wszystko do gory poszlo a w nastepnym raczej tak nie bedzie... no ale obawy sa
Cytat:
Zobaczymy co da się zrobić. Mieliśmy podaną cenę w umowie z zastrzeżeniem, że w przypadku wzrostu inflacji, cena będzie wyższa, ale nie o ponad 11%. Wiem, że cena za osobę i tak jest niewielka, a jedzonko w porządku, ale jakos mnie to trochę zdenerwowało. Nic na to nie poradzimy, może uda się coś wywalczyć
Nie no to już lekka przesada! Pan Andrzej chyba sobie za dużo pozwala!!!! My w umowie mamy punkt, że cena może wzrosnąć jeśli wzrośnie inflacja, z tego co mi wiadomo to w czerwcu była np. rekorowa inflacja i wyniosła coś ok. 5%. Walczcie o swoje, nie dajcie się omamić. My już mieliśmy jedną nieprzyjemną sytuację i jeśli wyskoczy jeszcze z tą podwyżką to chyba zrobi się mała awantura...

Jesteśmy razem: 13.09.2003

Zaręczyny: 13.05.2007

Nasz ślub: 13.09.2008
Doro22_10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 17:50   #2315
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doro22_10 Pokaż wiadomość
Nie no to już lekka przesada! Pan Andrzej chyba sobie za dużo pozwala!!!! My w umowie mamy punkt, że cena może wzrosnąć jeśli wzrośnie inflacja, z tego co mi wiadomo to w czerwcu była np. rekorowa inflacja i wyniosła coś ok. 5%. Walczcie o swoje, nie dajcie się omamić. My już mieliśmy jedną nieprzyjemną sytuację i jeśli wyskoczy jeszcze z tą podwyżką to chyba zrobi się mała awantura...
Kurcze, az sie boje tego wszystkiego, zeby nas facet nie zrobil w balona...ale moze tak nie bedzie...

Stary 2008-07-22, 18:37   #2316
ewelinka3f
Raczkowanie

Cześć dziewczynki,ja dzisiaj ewidentnie nie mam humoru Mieliśmy iśc dzisiaj z TZ rozmawiać z kamerzystami,poumawialiśm y się,ale niestety TZ się zle poczuł Poszliśmy do lekarza,i okazało się że to angina ropna Całkiem stracił głos,ma gorączkę( ponad 38 stopni),dostał zastrzyki...A te zastrzyki swoją drogą,to jakaś końska dawka-taka wielka strzykawka,cała pełna.Trzeba robić zastrzyk przez około 5min,a ta pielęgniarka zrobiła go dużo szybciej i on pod koniec prawie zemdlał!Martwię się..
ewelinka3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 19:05   #2317
kasiula102
Przyczajenie

Lubelskie Panny Młode cz. III

Cytat:
Napisane przez ewelinka3f Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki,ja dzisiaj ewidentnie nie mam humoru Mieliśmy iśc dzisiaj z TZ rozmawiać z kamerzystami,poumawialiśm y się,ale niestety TZ się zle poczuł Poszliśmy do lekarza,i okazało się że to angina ropna Całkiem stracił głos,ma gorączkę( ponad 38 stopni),dostał zastrzyki...A te zastrzyki swoją drogą,to jakaś końska dawka-taka wielka strzykawka,cała pełna.Trzeba robić zastrzyk przez około 5min,a ta pielęgniarka zrobiła go dużo szybciej i on pod koniec prawie zemdlał!Martwię się..
ja też często zapadam na ropną - paskudna sprawa ale przechodzi - tydzien faszerowania antybiotykami i będzie chodził jak nowy
ja jutro wzięłam urlop i idę wybrać sukienkę na ślub - nie będzie łatwo bo jednego dnia podobają mi się same koronkowe a innego same gładkie

Cytat:
Napisane przez kasiula102 Pokaż wiadomość
ja też często zapadam na ropną - paskudna sprawa ale przechodzi - tydzien faszerowania antybiotykami i będzie chodził jak nowy
ja jutro wzięłam urlop i idę wybrać sukienkę na ślub - nie będzie łatwo bo jednego dnia podobają mi się same koronkowe a innego same gładkie
kto mi powie co oznacza skrót TZ?

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-07-22 o 20:44 Powód: post pod postem - proszę używać opcji EDYTUJ!
kasiula102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 19:14   #2318
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiula102 Pokaż wiadomość
kto mi powie co oznacza skrót TZ?
towarzysz życia ( życiowy )

Stary 2008-07-22, 19:28   #2319
edytka27101982
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny,
dziś u nas była "akcja jubiler po raz drugi"
tym razem już z naszym uzbieranym złotem, zważyliśmy go w kilku miejscach i w niektórych starczało na "styk" na nasze dwie obrączki, gdzie nie gdzie jeszcze zostało by sporo... a wszystko zależy od firmy, czy zwraca uwagę na próby złota, czy nie.
Komplet który typujemy (a właściwie komplety bo jeszcze decyzja nie podjęta który), kosztuje ok.1200-1500 normalnie w salonie, natomiast z własnego złota przerobienie cena kształtuje się od 350zł do 550zł (z grawerem).
Czyli możemy mieć piękne obrączki z salonu i ok.1000zł w kieszeni!!!
czyli tniemy koszty
bardzo mnie to cieszy, na wypadek innych wydatków o których piszecie, np. podwyżki w salach... ach, byle jak najmniej!
Ewelinka zdrowia życzę TŻtowi!

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 20:58   #2320
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marteczka266 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. mam pytanko, ile kosztuje upięcie na Fabrycznej u Ani? byłam sie zapisać, ale zapomniałam sie zapytac ;/.... chyba któras wizażanka sie tam czesała juz ( nie chodzi mi o upięcie ślubne) pozdrawiam
Samo upięcie tak jak pisały dziewczyny kosztuje 100 zł. Nie wiem czy wsuwki się do tego wliczają czy nie... Ja ostatnio czesałam się tam na wesele, zapłaciłam 150 (a dokładnie 145 zł), ale to tylko dlatego, że zamarzyły mi się kwiatuszki złote we włosach Więc za każdą dodatkową ozdobę dopłaca się 15 zł (ja miałam 3 kwiatuszki). Ozdoby mają tam śliczne ...
Ale przeraziła mnie napisana gdzieś poniżej cena 260 zł za upięcie...Może jakiś treski były do tego wliczone.. Bo to strasznie dużo...

Daisy_80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 22:03   #2321
AgaOp
Raczkowanie

Dziewczyny,jeśli chodzi o fryzjera,to ja mogę polecić salon na Weteranów(połączony razem z solarium i kosmetyczka).Niedaleko jest jeszzce jeden,ale bez solarium i reszty-takie moje różnicowanie,żeby było jasne o jaki salon chodziCzesałam się tam na wesele,na które szliśmy w czerwcu i zapłaciłam tylko 70 zł albo 80 juz nie pamiętam,a włosy wytrzymały całą noc i też dostałam ozdobę-dwa srebrne listki-pod kolor sukienki Nawet mam zdjęcie,to się Wam się pochwalę

Jednak się nie pochwalę,bo zdjęcia są duuużo za duże i nie da się zmniejszyć tak aby wizaz przyjął i żeby mi sie obcieło pół głowy...Ewentualnie na maila jak któraś bedzie chciała

Edytowane przez AgaOp
Czas edycji: 2008-07-22 o 22:10 Powód: Dopisek
AgaOp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 23:12   #2322
katey
Rozeznanie

GG do katey

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
dziś u nas była "akcja jubiler po raz drugi"
tym razem już z naszym uzbieranym złotem, zważyliśmy go w kilku miejscach i w niektórych starczało na "styk" na nasze dwie obrączki, gdzie nie gdzie jeszcze zostało by sporo... a wszystko zależy od firmy, czy zwraca uwagę na próby złota, czy nie.
Komplet który typujemy (a właściwie komplety bo jeszcze decyzja nie podjęta który), kosztuje ok.1200-1500 normalnie w salonie, natomiast z własnego złota przerobienie cena kształtuje się od 350zł do 550zł (z grawerem).
Czyli możemy mieć piękne obrączki z salonu i ok.1000zł w kieszeni!!!
czyli tniemy koszty
bardzo mnie to cieszy, na wypadek innych wydatków o których piszecie, np. podwyżki w salach... ach, byle jak najmniej!
Ewelinka zdrowia życzę TŻtowi!
my tez bylismy u junilera ze swoim zlotem (moneta) i za obraczki +grawer reczny zaplacilismy 350zl a komplet ktory ogladalismy w salonie kosztowal jakies 1500zl a grawer byl komputerowy wiec calkiem inaczej wygladal!
jak ma sie swoje zloto warto poszukac jubilera bo to spora oszczednosc

mamy juz wodeczke czyli kolejna rzecz odhaczona

zmykam spac dobranoc

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 00:02   #2323
Monica80
Raczkowanie

Dziewczyny pora nauczyć sie takiej podstawowej czynności jak zmniejszanie zdjęć. Bo zapewniam że się da.

niedawno wklejałam ale ponownie dla przypomnienia tym co nadal mają z tym problemy, dziecinnie proste: http://www.zmniejszfotke.pl/
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 00:08   #2324
AgaOp
Raczkowanie

No prosze,rzeczywiście banalne,a ja się męczyłam z Paintem...no cóż człowiek uczy się całe życie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000011.JPG (24,3 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P10000090.jpg (26,1 KB, 82 załadowań)
Stary 2008-07-23, 00:22   #2325
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez AgaOp Pokaż wiadomość
No prosze,rzeczywiście banalne,a ja się męczyłam z Paintem...no cóż człowiek uczy się całe życie
AgaOp fryzurka naprawdę ciekawa długie masz włosy? Ja chyba zostanę przy rozpuszczonych... chyba, że mi sie coś umani za ze 11 miesięcy

Dziewczyny czy możecie mi powiedzieć coś o cukierni AMBASADOR która jest na Krakowskim przedmieściu i w Leclerku? Z tego co w przelocie widziałam to torty mają nawet ładne ale nie przeglądałam katalogów tylko to co "stało" na miejscu. Myślę by zamówić tam najpierw torcik na urodziny TŻta które ma za 3 tygodnie i spróbować czy wogóle zjadliwe .
Stary 2008-07-23, 08:39   #2326
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
AgaOp fryzurka naprawdę ciekawa długie masz włosy? Ja chyba zostanę przy rozpuszczonych... chyba, że mi sie coś umani za ze 11 miesięcy

Dziewczyny czy możecie mi powiedzieć coś o cukierni AMBASADOR która jest na Krakowskim przedmieściu i w Leclerku? Z tego co w przelocie widziałam to torty mają nawet ładne ale nie przeglądałam katalogów tylko to co "stało" na miejscu. Myślę by zamówić tam najpierw torcik na urodziny TŻta które ma za 3 tygodnie i spróbować czy wogóle zjadliwe .
Z teco co pamietam to w tej cukierni cena za kg tortu to 45 zl, ale moge sie mylic, ale wiem ze strasznie duzo w porownaniu z innymi,k otre odwiedzilam. Ale fakt, maja naprawde ladne te torty.

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 08:48   #2327
aniago25
Zadomowienie

AgaOp bardzo ładna fryzurka a co do obrączek, to robiliśmy z własnego złota odwiedziłam wielu jubilerów w Lublinie i każdy mówił inną cene za zrobienie, a zrobiliśmy w końcu w Łęcznej najtaniej pan nam powiedział, z grawerem z naszym złotem zapłaciliśmy 380 zł, obrączki mają po 5mm soczewkowe od środka ,łączone białe z żółtym złotem, jestem bardzo zadowolona.
Stary 2008-07-23, 08:54   #2328
edytka27101982
Rozeznanie

nic nie jadłam z Abasadora, ale cena rzeczywiście duża, więc powinny być dobre za taką cenę!
już gdzies pisałam ze najlepsze jakie jadłam torty, to czekoladowo-gruszkowy z Williamsa, smietankowo truskawkowy ze Zbyszka i prawdziwy tort kremowy Mojej Przyszłej Teściowj robi już tylko dla rodziny, staramy się ją namówić, zeby nam zrobiła na wesele ale wiadomo bez przymusu, bo i tak bedzie miała sporo stresu przed ożenieniem Jedynaka

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 09:03   #2329
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez katey Pokaż wiadomość
mamy juz wodeczke czyli kolejna rzecz odhaczona
My też wczoraj kupiliśmy

katey - jak tam przygotowania ?

Cytat:
Tory stamtąd są przepyszne - zamawialiśmy na mamy urodziny w czerwcu śmietankowy z owocami mniamm... cena 35 zł/kg

Ja na swoje wesele idę zamówić jutro do cukierni w Aldiku na Braci Wieniawsich - cena 35 zł.kg, torty pyszne - załączam zdjęcia tortu z wesela mojego brata właśnie z tamtej cukierni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (83,5 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort1.jpg (86,3 KB, 55 załadowań)

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 09:46   #2330
jodie
Zakorzenienie

Cytat:

Mirra ja zamawiałam tort dla mojej chrześnicy w Ambasadorze - był piękny - w kształcie lalki i to robiło największe wrażenie na małej. ale mi osobiście nie samkował - był strasznie słodki - może to kwestia wyboru środka - ja wybrałam nutellę. Cena za kg rzeczywiście 45 zł.
Stary 2008-07-23, 10:35   #2331
skrzatek24
Rozeznanie

Załączam zdjęcia butków ślubnych. Znalazłam je jakiś czas temu na targu pod Zamkiem i jakoś tak mi się spodobały. Kilka dni później trafiłam na identyczne, tej samej firmy w sklepie na lubartowskiej - były całe 50 zł droższe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg slubne1.jpg (28,5 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slubne2.jpg (29,1 KB, 57 załadowań)
Stary 2008-07-23, 11:52   #2332
iwonka861
Rozeznanie

Skrzatku buciki są śliczne, i do tego wyglądają na wygodne i mięciutkie. A co z suknią, już gotowa?
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 13:52   #2333
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Załączam zdjęcia butków ślubnych. Znalazłam je jakiś czas temu na targu pod Zamkiem i jakoś tak mi się spodobały. Kilka dni później trafiłam na identyczne, tej samej firmy w sklepie na lubartowskiej - były całe 50 zł droższe
super buciki no i widać ze czasami warto zajśc na targ

Cytat:
fryzurka naprawde super Bardzo długie masz włosy?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 14:05   #2334
katia0117
Zadomowienie

miss.hot tort bardzo ladny ja własnie szukam jakiejs cukierni ,w której będę mogła zamówić tort,bo ciasto mamy z Janowa Lubelskiego.
Stary 2008-07-23, 14:18   #2335
chey
Przyczajenie

Droga Gwiazdeczko!

To ja, Kasia, z Twojego byłego Kościoła
Mój ślub w Jedlinie w tę sobotę wypadł cudownie. W ogrodzie wyszło wspaniale.

Wybacz, że nie byłaś zaproszona, ale nie mieliśmy możliwości zaprosić wszystkich z pewnych ograniczeń. Nie mogliśmy też zaprosić części osób z naszych rodzin, a co dopiero więcej znajomych. Za samo przyjęcie zapłaciliśmy bardzo, bardzo, bardzo dużo. Powiem tylko, że u nas za osobę było 190zł (380zł para), tak wiec 110zł u Ciebie to są grosze.

Widzę, że przejmujesz się tymi wszystkimi sprawami, drobiazgami, pogodą. Czemu nie zaufasz Bogu? Czemu nie oddasz mu tej sprawy? Spójrz dziś na pogodę, spójrz na to, co się dzieje od tygodnia- zimno i deszcze. A my zawierzyliśmy Bogu i co? i w sobotę rozwiał chmury nad Lublinem, żebyśmy w ogrodzie nie zmokli. Była piękna pogoda i słońce jak z bajki. Jeszcze w pt było mokro i pochmurno a mój obecny mąż z kolegami ustawiał ławki w ogrodzie, mimo, że nasi rodzice patrzyli na to ze zgrozą, że nie planujemy żadnego namiotu na "w razie coś". Przecież wiesz, że Bóg może wszystko, że jest ponad nasze siły.
Wiedz, że my mieliśmy więcej problemów niż Wy (mowie o wodzireju, orkiestrze, sali, przygotowaniach i o tym czym sie zamartwiasz) Wszystko oddaliśmy Bogu. I Ty i J. też tak zróbcie, a zobaczysz jak wielkie świadectwo będziecie mieli na początek waszego wspólnego życia.

Jeśli chcesz, to możemy się spotkać, możecie nas z J. odwiedzić, wspomożemy Was radą jak to przygotować, żeby dla wszystkich było dobrze ( i dla Ciebie, i dla J. i dla Rodziców). Wiedz, że u nas była gorsza sytuacja- bo tylko my dwoje odmieńcy [ wiesz o co chodzi ] Twój J. ma mnie na naszej-klasie, tak wiec kiedy będziecie mogli, to zapraszamy do nas, kontaktujcie sie z nami.

Mam nadzieję, że w przeciągu 2 tygodni będziemy już mieć film ze ślubu w ogrodzie w Jedlinie i z wesela, i możliwe, że będą już zdjęcia- to sobie obejrzycie co i jak.

P.S. u nas był Dj i normalna muzyka, a w czasie posiłków muzyka chrześcijańska.
Powiem Ci tylko, że chrześcijanie bawili się przy tym lepiej niż katolicy, którzy w większości siedzieli za stołami.

P.S.2 Wiedz, że wszystko co się źle teraz między Tobą i J. dzieje, wszelkie sprzeczki i nieporozumienia z rodzicami, to są ataki Sama Wiesz Kogo (S). Jezus go pokonał i jest zwycięzcą, z resztą sama o tym wiesz wiec już się nie martw (oddaj mu wszystko)

Pozdrawiam i buziaki
Kasia
chey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 14:23   #2336
skrzatek24
Rozeznanie

Lightbulb Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Skrzatku buciki są śliczne, i do tego wyglądają na wygodne i mięciutkie. A co z suknią, już gotowa?
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
super buciki no i widać ze czasami warto zajśc na targ
Dzięki. Wydaje mi się, że będą wygodne, tylko ten obcas mógłby być przynajmniej o 1 cm niższy. Ale TŻ wysoki więc muszę sie troszkę i ja wyciągnąć w górę W razie czego mam białe, niższe butki na zmianę.
A suknia jeszcze nie gotowa, ale szyje się. Nie moge zdecydować się na koronki, wszystkie są śliczne Będę je dobierać na drugiej przymiarce.
Stary 2008-07-23, 15:32   #2337
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chey Pokaż wiadomość
P.S. u nas był Dj i normalna muzyka, a w czasie posiłków muzyka chrześcijańska.
Powiem Ci tylko, że chrześcijanie bawili się przy tym lepiej niż katolicy, którzy w większości siedzieli za stołami.
A to katolicy już nie są chrześcijanami,że tak zapytam?Bo coś mi się tu NIE ZGADZA...
Z tego co mi wiadomo to zarówno protestanci(bo chyba do tego kościoła nalezycie) i katolicy to chrześcijanie...
Stary 2008-07-23, 15:36   #2338
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
A to katolicy już nie są chrześcijanami,że tak zapytam?Bo coś mi się tu NIE ZGADZA...
Z tego co mi wiadomo to zarówno protestanci(bo chyba do tego kościoła nalezycie) i katolicy to chrześcijanie...
Katia nie denerwuj sie, u nas sie tak po prostu mowi ot taki slogan protestancki

Stary 2008-07-23, 15:39   #2339
AgaOp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
No nie da się ukryć,że zarówno katolicy jak i protestanci są chrzescijanami,chyba że nowa koleżanka mą inne zdanie na ten temat...

Jeśli chodzi o włosy,to one nie są długie,sięgają mniej więcej do łopatek.Mi też sie podoba tego typu uczesanie,bo wygląda,ze mam więcej włosów niż w rzeczywistośći

Gwiazdeczko,a czemu tak dziwnie mówicie?Ale tak określacie tylko katolików,czy ogólnie resztę chrześcijan wyłączając protestantów?
Stary 2008-07-23, 15:45   #2340
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
No nie da się ukryć,że zarówno katolicy jak i protestanci są chrzescijanami,chyba że nowa koleżanka mą inne zdanie na ten temat...

Jeśli chodzi o włosy,to one nie są długie,sięgają mniej więcej do łopatek.Mi też sie podoba tego typu uczesanie,bo wygląda,ze mam więcej włosów niż w rzeczywistośći

Gwiazdeczko,a czemu tak dziwnie mówicie?Ale tak określacie tylko katolików,czy ogólnie resztę chrześcijan wyłączając protestantów?
U nas sie po prostu nie mowi protestanci tylko albo wierzacy albo chrzescijanie - na prawoslawnych mowimy prawosławni, a na katolikow, katolicy. Ale to nie ma nic wspolnego z tym, ze katolicy sa chrzescijanami - Biblia mowi, ze chrzescijanie to ci, ktorzy podazaja za Jezusem, wiec i w kosciele katolickim sa chrzescijanie (swiadomie wierzacy) i w kosciele protestanckim (tez swiadomie wierzacy), i tak samo w kp moze nie byc chrzescijan, bo tylko mowia, ze wierza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości