Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-23, 16:30   #1051
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Emma - jak zwykle cudowne rzeczy ja "pozyczylam" od szwagierki trzy kartony ciuszkow, także teraz bede kupowac tylko cos wyjątkowo ładnego
Myślę, że w czwartek siade konkretnie nad tym co mam i posegreguje na bodziaki pajace itp

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-23, 16:34   #1052
pola25
Zakorzenienie

Emma piękne ,z klasą ubranka.

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie rozkow itd

Pozytywna mój mąż nie wytrzymalby bez wiedzy jaka płeć
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-23, 16:39   #1053
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Cześć Dziateczki! Widzę, że od rana piżamy na tapecie. Ja to na pewno będę miała dwie po porodzie do karmienia albo od Dolce Sonno albo od KrzysiaJarzynki na allegro, jeszcze nie wiem, bo chcę albo z napami albo z zakładkami, żeby nie męczyć się w zapinanie. No i jedną koszulę do szpitala i myślę, że też w takiej urodzę, co się będę.. Znajdę coś w miarę w lumpeksie, mam nadzieję.

Kupuję jeden rożek, jeden kocyk bawełniany z Alie na ciepłe dni. Na upalne pewnie będę przykrywać jedynie pieluchą. Sama nie wiem jak to będzie naprawdę, wszystko w praniu wyjdzie, ale nie zamierzam kupować miliona przykryć. Na jesień/zimę mam zamiar kupić pościel bez wypełnienia bawełna i velvet pikowany z płaską podusią.

Pozytywna, jeśli to imię podobało Ci się wcześniej i ona o tym wie, to nie powinno ją zdziwić, że chcesz takie nadać. Ale i tak za to, że nie chcesz z nami się podzielić. Na twoim miejscu porozmawiałabym z nią, powiedziała, że jeśli będzie taka a taka płeć, to bardzo możliwe, że nazwiesz tak a tak, żeby nie była zdziwiona. Ostatnio pisałam ze znajomą z pracy, która również jest w ciąży miesiąc za mną, ale nie wie jeszcze czy chłopiec czy dziewczynka, ale jak jeszcze niby był chłopiec wedle USG i powiedziałam, że swoją nazwę Aniela, to powiedziała, że jej ukochana babcia tak miała i gdyby była dziewczynka, to też by tak nazwała swoją. No okej "papugo". Ostatnio napisała, że teraz może na 80% dziewczynka, więc zapytałam czy mają swój typ dla dziewczynki (chłopiec miał być Nikoś), to napisała tylko, że nastawiali się na chłopca, nic więcej. Tak więc nie wiem, ale jeśli mam być szczera, to jest takie ukłucie - ale jak to tak samo nazwiemy córeczki? Wiem, że to nie powinno mieć znaczenia, że to przecież koleżanka, z którą się nawet nie widuję, itd., wstydzę się i walczę z tym.

Zgadzam się z Tobą, Gosiu Tylko teraz pytanie Pozytywna, skoro wcześniej Ci się podobało, a jednak nazwałaś inaczej, to może koleżanka pomyślała, że już Ci się nie podoba i postanowiła tak nazwać.
Ja Cię trochę rozumiem z tym ukłuciem jednak . Najstarszy synek ma popularne imię i liczyłam się z tym, że spotkam się u jakichś znajomych z imieniem więc nie byłam zła/zazdrosna itp. Jednak potem już dobierałam imię pod kątem tych rzadziej spotykanych i jak znajoma dała tak na imię parę miesięcy później to mi przeszło przez myśl: hmm, kopia Anielka to imię z tych rzadziej spotykanych więc że akurat trafią się dwa takie same imiona w bliskim otoczeniu, to można pomyśleć, że ktoś tu od kogoś podsłuchał ;-).
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Pozytywnaj mąż nie zna płci?

W ogóle byłam przeciwna niebieskiej wyprawce dla chłopca, ale jak jednak widać, uległam najwięcej i tak mam bieli i wszelakich odcieni szarości
Cuda

Stary 2018-04-23, 17:28   #1054
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Ja Cię trochę rozumiem z tym ukłuciem jednak . Najstarszy synek ma popularne imię i liczyłam się z tym, że spotkam się u jakichś znajomych z imieniem więc nie byłam zła/zazdrosna itp. Jednak potem już dobierałam imię pod kątem tych rzadziej spotykanych i jak znajoma dała tak na imię parę miesięcy później to mi przeszło przez myśl: hmm, kopia Anielka to imię z tych rzadziej spotykanych więc że akurat trafią się dwa takie same imiona w bliskim otoczeniu, to można pomyśleć, że ktoś tu od kogoś podsłuchał ;-).Cuda ♡
Gosiu, człowiek już taki jest, że chce, aby jego dziecko było wyjątkowe pod każdym względem. Wczoraj znajomy pokazywał zdjęcie swojego prawie 3-miesiącznego synka i dumny opowiada, że lekarz wczoraj o jego synku powiedział, że jeśli chodzi o wrażenie ogólne, to prawie jak roczne dziecko, chodziło albo o kontakt albo o motorykę i tak sobie pomyślałam "no nie wiem..". Faktycznie nie wiem, ja pewnie swoje będę uważała za najlepsze, najcudowniejsze. Właśnie taka jest reakcja znajomych na to imię "ooo, niespotykane", ale raczej w pozytywnym sensie, mówią, że piękne. Ba, że piękne - sama wybierałam. A tak serio, to nawet mam typy dla kolejnej córeczki..
Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Norka ja tak mialam przez kilka dni.
Polu, jest już lepiej, nic nie doskwiera, leków brać nie musiałam. Uff.. A Ty jak się czujesz? Jak mąż się czuje? Poza tym, że seksowna koszula nie pomaga w zahamowaniu żądzy.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-04-23 o 17:31
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-23, 17:35   #1055
pozytywnaj
Zadomowienie

Nam niestety podobają się te popularne imiona.

A co do Anieli. U nas ostatnio baaardzo popularne. Tak jak chwilę był szał na Leny. No i Jaś jest baaardzo częste

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-23, 17:46   #1056
pola25
Zakorzenienie

Norcia mąż ok,ale musi.się oszczędzać.Ja ok,ale mam.te twardnienia ale mam.nadzieję,że nie wpływają na szyjke i rozwarcie.
W środę mam wizytę.
My dajemy.mniej popularne.imię,syn ma Dawid -też mało popularne,a Malwinka tym bardziej.

Norciu weź sobie np.docoflor lub lacidofil.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-04-23 o 17:47
Stary 2018-04-23, 18:44   #1057
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Norcia tez rozumiem to "uklucie" bo rzeczywiscie Anielka to takie noe za popularne imię. Rozalek tez w moim otoczeniu nie ma, ale tez nie dlatego zostalo wybrane. Wkurza mnie natomiast jak ludzie reagują, bo co druga osoba mówi "ooo jak moja babka/prababka" albo milczą, jakby nie wiedzieli co z tą wiedzą zrobić. No i pytania jak to zdrobniale będzie... a skad ja mam na chwilę obecna wiedzieć, co sie przyjmie dla mojej córki ? Nie wiem czy bedzie to Zala, Rozi, czy po prostu Rozalka. Bedzie to Nasza córka i co przylgnie tak będzie. Tak samo jak juz zaczynaja sie takie konwersacje pt. "Jak moja babka" to mowie że Rozalia jak moja córka i tyle.... do tej pory spotkalam sie tylko z jedną opinia pt "oooo jak ślicznie, romantycznie" czy coś. Przestane w ogóle mówić jak ktos bedziee pytał, bo to powoduje wlasbie takie glupawe dyskusje

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-23, 18:59   #1058
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja wiem, że np. Teściowej nie za bardzo podoba się Nina ale mam to gdzieś, raz coś powiedziała czy to na 100% i czy nie myślimy o czymś innym... To powiedziałam krótko, że nie i jak się mamie nie podoba, to może się w ogóle do wnuczki nie odzywać. Ona miała swoje 5min na nadawanie imion dla dzieci i nie komentuje jej wyboru
Za to ja znam tylko jedna Nine, ma 28lat i bardzo pozytywnie mi się to umie kojarzy
Ja chciałam bardzo Nadia dla małej, ale M. Nie chce o tym słyszeć bo tak się nazywa córka jego kuzyna, a oni się nie lubią, szczególnie M. Nie lubi jego żony
Potem miała być Kaja, ale jakby ktoś mi zawołał do małej Kajka, albo Kajusia to bym zabiła, nie potrafię znieść tego zdrobnienia. W nie chce mi się z ludźmi walczyć, żeby tak nie mówić... Więc padło na Nine

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-23, 19:14   #1059
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja wiem, że np. Teściowej nie za bardzo podoba się Nina ale mam to gdzieś, raz coś powiedziała czy to na 100% i czy nie myślimy o czymś innym... To powiedziałam krótko, że nie i jak się mamie nie podoba, to może się w ogóle do wnuczki nie odzywać. Ona miała swoje 5min na nadawanie imion dla dzieci i nie komentuje jej wyboru
Za to ja znam tylko jedna Nine, ma 28lat i bardzo pozytywnie mi się to umie kojarzy
Ja chciałam bardzo Nadia dla małej, ale M. Nie chce o tym słyszeć bo tak się nazywa córka jego kuzyna, a oni się nie lubią, szczególnie M. Nie lubi jego żony
Potem miała być Kaja, ale jakby ktoś mi zawołał do małej Kajka, albo Kajusia to bym zabiła, nie potrafię znieść tego zdrobnienia. W nie chce mi się z ludźmi walczyć, żeby tak nie mówić... Więc padło na Nine

Ja już od jakiegoś czasu mówię ze jeszcze nie wybraliśmy imienia i przynajmniej mam spokoj bo na poczatku jak jeszcze nie znaliśmy płci to powiedzieliśmy jakie mamy typy i sie zaczęło :a czemu tak? a może inaczej itd wogóle to powinien być wybór rodziców i jak ktos pyta tylko po to żeby głupio komentować to lepiej nic nie mówić
Blanka z tym zdrobnieniem od Kai to masz tak samo jak ja z Helenką imię Helena jest piękne ale na samą myśl że by mi na córkę wołali Helenka to mam dreszcze i mną trzepie

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-23, 19:19   #1060
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Nam niestety podobają się te popularne imiona.

A co do Anieli. U nas ostatnio baaardzo popularne. Tak jak chwilę był szał na Leny. No i Jaś jest baaardzo częste
Pozytywna, naprawdę? A gdzie mieszkasz, że Anielki są popularne?

Cytat:
Norcia mąż ok,ale musi.się oszczędzać.Ja ok,ale mam.te twardnienia ale mam.nadzieję,że nie wpływają na szyjke i rozwarcie.
W środę mam wizytę.
My dajemy.mniej popularne.imię,syn ma Dawid -też mało popularne,a Malwinka tym bardziej.

Norciu weź sobie np.docoflor lub lacidofil.
Polu, Malwinka to mało popularne, faktycznie i śliczne! A Dawid to powiedziałabym tak po środku.
Może faktycznie powinnam sięgnąć po jakieś probiotyki, ale wczoraj sobie pojadłam ładnie, szczególnie ogórków kiszonych, może mnie po prostu przeczyściło.

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Norcia tez rozumiem to "uklucie" bo rzeczywiscie Anielka to takie noe za popularne imię. Rozalek tez w moim otoczeniu nie ma, ale tez nie dlatego zostalo wybrane. Wkurza mnie natomiast jak ludzie reagują, bo co druga osoba mówi "ooo jak moja babka/prababka" albo milczą, jakby nie wiedzieli co z tą wiedzą zrobić. No i pytania jak to zdrobniale będzie... a skad ja mam na chwilę obecna wiedzieć, co sie przyjmie dla mojej córki ? Nie wiem czy bedzie to Zala, Rozi, czy po prostu Rozalka. Bedzie to Nasza córka i co przylgnie tak będzie. Tak samo jak juz zaczynaja sie takie konwersacje pt. "Jak moja babka" to mowie że Rozalia jak moja córka i tyle.... do tej pory spotkalam sie tylko z jedną opinia pt "oooo jak ślicznie, romantycznie" czy coś. Przestane w ogóle mówić jak ktos bedziee pytał, bo to powoduje wlasbie takie glupawe dyskusje
Justyna, toż Rozalia to piękne imię! Takie podniosłe, patetyczne, romantyczne. Co ci ludzie.. Zdrobnienia wychodzą w praniu. Ja na mojego męża wymyślam czasem takie zdrobnienia, że nie sądziłam, iż kiedykolwiek moja głowa takie wyprodukuje.

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Nadia kojarzy mi się z taką jedna postacią z gry Gothic 2. Ostry ten tekst z nieodzywaniem się, ja chyba nie miałabym odwagi tak powiedzieć.

Stary 2018-04-23, 19:20   #1061
ovejita
Wtajemniczenie

Emma, cudne ubranka

Pozytywnaj, ja bym nie zdecydowała się na nazwanie Maluszka tak jak przyjaciółka. Ale jeśli Wam zależy, to ja bym zapytała wprost, czy nie ma nic przeciwko .

Dziewczyny, mam tak suchą skórę że masakra. Dziś smarowałam brzuch już 4 razy - skóra chłonie balsam w 3 sekundy, a potem brzuch cały czas mnie swędzi. Już stosuję kosmetyki do skóry atopowej/bardzo suchej i nie mam pojęcia co w końcu może pomóc Tak samo skóra na twarzy...Wypróbowałam już kilka kremów i żaden nie spowodował efektu "wow".
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-23, 19:23   #1062
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Ja już od jakiegoś czasu mówię ze jeszcze nie wybraliśmy imienia i przynajmniej mam spokoj bo na poczatku jak jeszcze nie znaliśmy płci to powiedzieliśmy jakie mamy typy i sie zaczęło :a czemu tak? a może inaczej itd wogóle to powinien być wybór rodziców i jak ktos pyta tylko po to żeby głupio komentować to lepiej nic nie mówić
Blanka z tym zdrobnieniem od Kai to masz tak samo jak ja z Helenką imię Helena jest piękne ale na samą myśl że by mi na córkę wołali Helenka to mam dreszcze i mną trzepie
Kocie, Aurora tak pięknie brzmi..
A ja ciągle mam fazę na imię Stefania. Mówię do męża, że drugą córkę tak nazwę - za nic nie chce się zgodzić. To dopiero iście babcine imię.
Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Emma, cudne ubranka

Pozytywnaj, ja bym nie zdecydowała się na nazwanie Maluszka tak jak przyjaciółka. Ale jeśli Wam zależy, to ja bym zapytała wprost, czy nie ma nic przeciwko .

Dziewczyny, mam tak suchą skórę że masakra. Dziś smarowałam brzuch już 4 razy - skóra chłonie balsam w 3 sekundy, a potem brzuch cały czas mnie swędzi. Już stosuję kosmetyki do skóry atopowej/bardzo suchej i nie mam pojęcia co w końcu może pomóc Tak samo skóra na twarzy...Wypróbowałam już kilka kremów i żaden nie spowodował efektu "wow".
Ovejita, ja bym poszukała jakiegoś balsamu/kremu z lanoliną.

A próbowałaś masła mango czy awokado?

Stary 2018-04-23, 19:26   #1063
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja ciągle mam fazę na imię Stefania. Mówię do męża, że drugą córkę tak nazwę - za nic nie chce się zgodzić. To dopiero iście babcine imię.

Stefa bardzo mi się podoba tak samo jak Zosia czy Helena

U nas na 98% będzie Staś, Staszek, bo jednak Janek jest bardziej popularne. Pewnie zdecydujemy jak go zobaczymy
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-23, 19:31   #1064
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Stefa bardzo mi się podoba tak samo jak Zosia czy Helena

U nas na 98% będzie Staś, Staszek, bo jednak Janek jest bardziej popularne. Pewnie zdecydujemy jak go zobaczymy
Cieszę się, Emma, że Stefa Ciebie nie odrzuciła! O masz, a miałam pisać, że najczęściej teraz słyszę i czytam o Jasiach i Stasiach. Moja kuzynka ma Stasia - baaaardzo inteligentny chłopiec, a jaki urzekający, a Jaś koleżanki ma niecałe 3 miesiące. W przedszkolu w mojej grupie było dwóch Jasiów, a jeden z nich - mój ulubieniec. Miał ledwie 2 latka i miesiąc, a taki rozumny, uroczy, a jaki charakterny - uparty gorzej niż osioł.

Dziewczyny, kupujcie Tantum Rosa? To jakaś profilaktyka poporodowa?

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-04-23 o 19:44
Stary 2018-04-23, 19:51   #1065
pola25
Zakorzenienie

Norcia dziękuję !Niektórzy się krzywia,jak słyszą Malwinka,nie rozumiem,jak można być tak.mało taktownym.
Norciu.kupilam tantumrosa.

Ovejta.ja uzywam.musteli.maternity. i.nieam problemu,do.reszty ciala uzywam atoperalu lub mustela stelatopia dla dzieci i dzięki temu nie mam.problemu z suchą skórą.

Dziewczyny czy Wy też jesteście takie senne?
Stary 2018-04-23, 19:53   #1066
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Norcia dziękuję !Niektórzy się krzywia,jak słyszą Malwinka,nie rozumiem,jak można być tak.mało taktownym.

Ovejta.ja uzywam.musteli.maternity. i.nieam problemu,do.reszty ciala uzywam atoperalu lub mustela stelatopia dla dzieci i dzięki temu nie mam.problemu z suchą skórą.

Ja troszkę tak, mimo, że późno wstałam.. Ale nie mogę się położyć, bo na noc nie zasnę..

Polu, a pokażesz dokładnie jakie tantum rosa kupiłaś? Bo mi tutaj 3 opcje się pokazują i nie wiem dokładnie.. https://www.aptekagemini.pl/search/s...ch/tantum+rosa

Stary 2018-04-23, 19:53   #1067
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:

A dziękuję Aura mnie urzekła (a mój mąż sie jeszcze zastanawia )

Stefania jest bardzo ładne, powiedziałabym że nobliwe ale nie babcine ja jeszcze myślałam żeby nazwać córkę Mirka (po tacie) ale jak wypaliłam, ze będę mówić o Młodej : to jest córka Mirka, Mirka to Mirek się nie zgodził

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-23, 19:56   #1068
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzisiaj ewidentnie nie byłam w formie, było straszni duszno, upalnie i parno. Wybrałam się do rossmanna to myślałam, że nie dojdę 26 stopni było. Teraz dużo lepiej deszcz spadł, ale mimo wszystko też jestem senna
Stary 2018-04-23, 19:57   #1069
MalaGosia88
Zakorzenienie

Jak ja kupowałam tantum rosa 3 lata temu to były tylko saszetki i średnio się ich użytkowało:/ teraz widzę u Ciebie w linku w formie butelek czy irygatora, pewno lepsze.
Zawsze położne czy lekarz mi polecały tantum rosa po porodzie, ale średnio łagodziło krocze

Stary 2018-04-23, 19:57   #1070
asiaczek
Zakorzenienie

Emma, piękne ciuszki, nie są takie typowo niebieskie

Pozytywnaj, niezła jesteś z tym ukrywaniem płci. Podziwiam za wytrwałość
A co do imienia to raczej bym nie chciała żeby ktoś z bliskich znajomych dał dziecku na imię tak jak ja wybrałam ale z drugiej strony jeśli to bliska przyjaciółka to może zrozumie,że nie zgapiłaś z niej, bo to był od zawsze Twój.

Co do imion to ja już kiedyś pisałam,że swoje typy rodzice mogą mieć, ale swoją szansę już mieli i.mnie ich propozycje nie ruszają za to mi jest miło,gdy ktoś powie,że ładne wybraliśmy, choć gdyby krytkowali to i tak zdania i tak nie zmienimy .
A mój teść mówił na synka Matyjas,niby z niemieckiego Mateusz (miłośnik tego kraju się znalazł...), to w końcu mąż na moją prośbę powiedział,żeby nie używał tego, bo nie takie imię daliśmy. Mi to też kojarzyło się ze śledziami

Stary 2018-04-23, 20:01   #1071
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Zazdroszczę wybranych imion wszystkie które macie są śliczne i nie ma sensu wszystkim dookoła tłumaczyć dlaczego takie a nie inne. Anielki, Rozalki, Staśki i Jaśki każde ma w sobie coś bo jest wasze. Zdrobnienia faktycznie później się pojawią czasami są tak nieoczywiste

U nas jak na razie dalej nie możemy się zdecydować i wybrać imienia na tą chwilę podoba mi się Milena.

Norciu ja po poprzednim porodzie stosowałam tantum rosa i teraz też mam w domu jak mam okropna infekcję. Nie jest to nigdzie zapisane że trzeba stosować ale pomaga i na pewno przyspiesza gojenie.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-23, 20:09   #1072
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Emma, cudne ubranka

mam to samo ze skórą... aż się sypię

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Cieszę się, Emma, że Stefa Ciebie nie odrzuciła! O masz, a miałam pisać, że najczęściej teraz słyszę i czytam o Jasiach i Stasiach. Moja kuzynka ma Stasia - baaaardzo inteligentny chłopiec, a jaki urzekający, a Jaś koleżanki ma niecałe 3 miesiące. W przedszkolu w mojej grupie było dwóch Jasiów, a jeden z nich - mój ulubieniec. Miał ledwie 2 latka i miesiąc, a taki rozumny, uroczy, a jaki charakterny - uparty gorzej niż osioł.

Dziewczyny, kupujcie Tantum Rosa? To jakaś profilaktyka poporodowa?
kupuję. Tylko muszę kupić coś, żeby to wlać do takiego jakby spryskiwacza
Cytat:

Bardzo ładne imię

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
A dziękuję Aura mnie urzekła (a mój mąż sie jeszcze zastanawia )

Stefania jest bardzo ładne, powiedziałabym że nobliwe ale nie babcine ja jeszcze myślałam żeby nazwać córkę Mirka (po tacie) ale jak wypaliłam, ze będę mówić o Młodej : to jest córka Mirka, Mirka to Mirek się nie zgodził

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Emma, piękne ciuszki, nie są takie typowo niebieskie

Pozytywnaj, niezła jesteś z tym ukrywaniem płci. Podziwiam za wytrwałość
A co do imienia to raczej bym nie chciała żeby ktoś z bliskich znajomych dał dziecku na imię tak jak ja wybrałam ale z drugiej strony jeśli to bliska przyjaciółka to może zrozumie,że nie zgapiłaś z niej, bo to był od zawsze Twój.

Co do imion to ja już kiedyś pisałam,że swoje typy rodzice mogą mieć, ale swoją szansę już mieli i.mnie ich propozycje nie ruszają za to mi jest miło,gdy ktoś powie,że ładne wybraliśmy, choć gdyby krytkowali to i tak zdania i tak nie zmienimy .
A mój teść mówił na synka Matyjas,niby z niemieckiego Mateusz (miłośnik tego kraju się znalazł...), to w końcu mąż na moją prośbę powiedział,żeby nie używał tego, bo nie takie imię daliśmy. Mi to też kojarzyło się ze śledziami

Tu nawet nie chodzi o odgapienie, bo ona wiedziała, że to był jeden z 3 typów. Tylko teraz kurcze ja się zastanawiam, czy mi to będzie odpowiadało ciężka sprawa

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-23, 20:13   #1073
asiaczek
Zakorzenienie

Pozytywnaj,macie jeszcze czas na wybranie ostatecznego imienia a w razie czego to może po porodzie Was olśni i stwierdzicie, że właśnie TO imię jest najlepsze

Ja tantum rosa też kupię żeby krocze lepiej się goiło.

Ovejita, a może masło shea by pomogło? U synka w miarę sprawdza się Dexeryl.

Stary 2018-04-23, 20:14   #1074
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Pozytywna, naprawdę? A gdzie mieszkasz, że Anielki są popularne?

Polu, Malwinka to mało popularne, faktycznie i śliczne! A Dawid to powiedziałabym tak po środku.
Może faktycznie powinnam sięgnąć po jakieś probiotyki, ale wczoraj sobie pojadłam ładnie, szczególnie ogórków kiszonych, może mnie po prostu przeczyściło.

Justyna, toż Rozalia to piękne imię! Takie podniosłe, patetyczne, romantyczne. Co ci ludzie.. Zdrobnienia wychodzą w praniu. Ja na mojego męża wymyślam czasem takie zdrobnienia, że nie sądziłam, iż kiedykolwiek moja głowa takie wyprodukuje.

Nadia kojarzy mi się z taką jedna postacią z gry Gothic 2. Ostry ten tekst z nieodzywaniem się, ja chyba nie miałabym odwagi tak powiedzieć.
Może ostry, ale przynajmniej wystarczy raz powiedzieć i mam spokój w temacie..
Temat imienia to sprawa tylko i wyłącznie rodziców, ja nie pytałam co ona o tym imieniu sądzi, nie prosiłam o opinię czy radę w wyborze a jakbym dała jej do zrozumienia, że może coś ugrać i jest szansa na zmianę imienia to by nam chyba żyć nie dała,a mi się słuchać jęczenia nie chce...

Stary 2018-04-23, 20:15   #1075
pola25
Zakorzenienie

Norciu leżę w łóżku,ale obiecuje.,że z rana zrobię fotkę i wyślę Ci.na fejsie.

Pozytywna dziękuję.Jeszcze raz odniosę się do.skory-w ciąży masakrycznie sucha,muszę się pilnować,aby jej nie zaniedbywac,bo.zaraz jest sucha i.swedzaca.

Bursztynku,Milenka śliczne!

Dziewczyny podobno.w 3 trymestrze wzrasta ciśnienie.krwi .Zauważyłyscie jakąś zmianę?
Stary 2018-04-23, 20:19   #1076
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Norciu leżę w łóżku,ale obiecuje.,że z rana zrobię fotkę i wyślę Ci.na fejsie.

Pozytywna dziękuję.Jeszcze raz odniosę się do.skory-w ciąży masakrycznie sucha,muszę się pilnować,aby jej nie zaniedbywac,bo.zaraz jest sucha i.swedzaca.

Bursztynku,Milenka śliczne!

Dziewczyny podobno.w 3 trymestrze wzrasta ciśnienie.krwi .Zauważyłyscie jakąś zmianę?
Nadal mam niskie norma to tak 80/50
Tetno mam wysokie tylko odkąd jestem w ciąży.

Stary 2018-04-23, 20:19   #1077
asiaczek
Zakorzenienie

Dziś przyszły mi takie cuda z aliexpres
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180423_123232.jpg (90,1 KB, 51 załadowań)
Stary 2018-04-23, 20:20   #1078
asiaczek
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180423_123205.jpg (30,3 KB, 51 załadowań)
Stary 2018-04-23, 20:21   #1079
pola25
Zakorzenienie

Blanka to ciśnienie mamy podobne.

Asiaczku cudowny ciuszek!
Stary 2018-04-23, 20:34   #1080
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Dziś przyszły mi takie cuda z aliexpres
Cudo
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości