|
|
#1051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Emma - jak zwykle cudowne rzeczy
ja "pozyczylam" od szwagierki trzy kartony ciuszkow, także teraz bede kupowac tylko cos wyjątkowo ładnego ![]() Myślę, że w czwartek siade konkretnie nad tym co mam i posegreguje na bodziaki pajace itp ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Emma piękne ,z klasą ubranka.
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie rozkow itd Pozytywna mój mąż nie wytrzymalby bez wiedzy jaka płeć |
|
|
|
|
#1053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Najstarszy synek ma popularne imię i liczyłam się z tym, że spotkam się u jakichś znajomych z imieniem więc nie byłam zła/zazdrosna itp. Jednak potem już dobierałam imię pod kątem tych rzadziej spotykanych i jak znajoma dała tak na imię parę miesięcy później to mi przeszło przez myśl: hmm, kopia Anielka to imię z tych rzadziej spotykanych więc że akurat trafią się dwa takie same imiona w bliskim otoczeniu, to można pomyśleć, że ktoś tu od kogoś podsłuchał ;-).Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj znajomy pokazywał zdjęcie swojego prawie 3-miesiącznego synka i dumny opowiada, że lekarz wczoraj o jego synku powiedział, że jeśli chodzi o wrażenie ogólne, to prawie jak roczne dziecko, chodziło albo o kontakt albo o motorykę i tak sobie pomyślałam "no nie wiem..". Faktycznie nie wiem, ja pewnie swoje będę uważała za najlepsze, najcudowniejsze. Właśnie taka jest reakcja znajomych na to imię "ooo, niespotykane", ale raczej w pozytywnym sensie, mówią, że piękne. Ba, że piękne - sama wybierałam. A tak serio, to nawet mam typy dla kolejnej córeczki.. Polu, jest już lepiej, nic nie doskwiera, leków brać nie musiałam. Uff.. A Ty jak się czujesz? Jak mąż się czuje? Poza tym, że seksowna koszula nie pomaga w zahamowaniu żądzy.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-04-23 o 17:31 |
|
|
|
|
|
#1055 |
|
Zadomowienie
|
Nam niestety podobają się te popularne imiona.
![]() A co do Anieli. U nas ostatnio baaardzo popularne. Tak jak chwilę był szał na Leny. No i Jaś jest baaardzo częste Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Norcia mąż ok,ale musi.się oszczędzać.Ja ok,ale mam.te twardnienia ale mam.nadzieję,że nie wpływają na szyjke i rozwarcie.
W środę mam wizytę. My dajemy.mniej popularne.imię,syn ma Dawid -też mało popularne,a Malwinka tym bardziej. Norciu weź sobie np.docoflor lub lacidofil. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-04-23 o 17:47 |
|
|
|
|
#1057 |
|
Wtajemniczenie
|
Norcia tez rozumiem to "uklucie" bo rzeczywiscie Anielka to takie noe za popularne imię. Rozalek tez w moim otoczeniu nie ma, ale tez nie dlatego zostalo wybrane. Wkurza mnie natomiast jak ludzie reagują, bo co druga osoba mówi "ooo jak moja babka/prababka" albo milczą, jakby nie wiedzieli co z tą wiedzą zrobić. No i pytania jak to zdrobniale będzie... a skad ja mam na chwilę obecna wiedzieć, co sie przyjmie dla mojej córki ? Nie wiem czy bedzie to Zala, Rozi, czy po prostu Rozalka. Bedzie to Nasza córka i co przylgnie tak będzie. Tak samo jak juz zaczynaja sie takie konwersacje pt. "Jak moja babka" to mowie że Rozalia jak moja córka i tyle.... do tej pory spotkalam sie tylko z jedną opinia pt "oooo jak ślicznie, romantycznie" czy coś. Przestane w ogóle mówić jak ktos bedziee pytał, bo to powoduje wlasbie takie glupawe dyskusje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że np. Teściowej nie za bardzo podoba się Nina
ale mam to gdzieś, raz coś powiedziała czy to na 100% i czy nie myślimy o czymś innym... To powiedziałam krótko, że nie i jak się mamie nie podoba, to może się w ogóle do wnuczki nie odzywać. Ona miała swoje 5min na nadawanie imion dla dzieci i nie komentuje jej wyboru ![]() Za to ja znam tylko jedna Nine, ma 28lat i bardzo pozytywnie mi się to umie kojarzy ![]() Ja chciałam bardzo Nadia dla małej, ale M. Nie chce o tym słyszeć bo tak się nazywa córka jego kuzyna, a oni się nie lubią, szczególnie M. Nie lubi jego żony ![]() Potem miała być Kaja, ale jakby ktoś mi zawołał do małej Kajka, albo Kajusia to bym zabiła, nie potrafię znieść tego zdrobnienia. W nie chce mi się z ludźmi walczyć, żeby tak nie mówić... Więc padło na Nine Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo na poczatku jak jeszcze nie znaliśmy płci to powiedzieliśmy jakie mamy typy i sie zaczęło :a czemu tak? a może inaczej itd wogóle to powinien być wybór rodziców i jak ktos pyta tylko po to żeby głupio komentować to lepiej nic nie mówić Blanka z tym zdrobnieniem od Kai to masz tak samo jak ja z Helenką imię Helena jest piękne ale na samą myśl że by mi na córkę wołali Helenka to mam dreszcze i mną trzepie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1060 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może faktycznie powinnam sięgnąć po jakieś probiotyki, ale wczoraj sobie pojadłam ładnie, szczególnie ogórków kiszonych, może mnie po prostu przeczyściło. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ostry ten tekst z nieodzywaniem się, ja chyba nie miałabym odwagi tak powiedzieć. ![]()
|
|
|
#1061 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma, cudne ubranka
Pozytywnaj, ja bym nie zdecydowała się na nazwanie Maluszka tak jak przyjaciółka. Ale jeśli Wam zależy, to ja bym zapytała wprost, czy nie ma nic przeciwko . Dziewczyny, mam tak suchą skórę że masakra. Dziś smarowałam brzuch już 4 razy - skóra chłonie balsam w 3 sekundy, a potem brzuch cały czas mnie swędzi. Już stosuję kosmetyki do skóry atopowej/bardzo suchej i nie mam pojęcia co w końcu może pomóc Tak samo skóra na twarzy...Wypróbowałam już kilka kremów i żaden nie spowodował efektu "wow".
|
|
|
|
|
#1062 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja ciągle mam fazę na imię Stefania. Mówię do męża, że drugą córkę tak nazwę - za nic nie chce się zgodzić. To dopiero iście babcine imię. Cytat:
A próbowałaś masła mango czy awokado?
|
|
|
#1063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas na 98% będzie Staś, Staszek, bo jednak Janek jest bardziej popularne. Pewnie zdecydujemy jak go zobaczymy
|
|
|
|
|
|
#1064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja kuzynka ma Stasia - baaaardzo inteligentny chłopiec, a jaki urzekający, a Jaś koleżanki ma niecałe 3 miesiące. W przedszkolu w mojej grupie było dwóch Jasiów, a jeden z nich - mój ulubieniec. Miał ledwie 2 latka i miesiąc, a taki rozumny, uroczy, a jaki charakterny - uparty gorzej niż osioł. Dziewczyny, kupujcie Tantum Rosa? To jakaś profilaktyka poporodowa?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-04-23 o 19:44 |
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Norcia dziękuję !Niektórzy się krzywia,jak słyszą Malwinka,nie rozumiem,jak można być tak.mało taktownym.
Norciu.kupilam tantumrosa. Ovejta.ja uzywam.musteli.maternity. i.nieam problemu,do.reszty ciala uzywam atoperalu lub mustela stelatopia dla dzieci i dzięki temu nie mam.problemu z suchą skórą. Dziewczyny czy Wy też jesteście takie senne? |
|
|
|
|
#1066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polu, a pokażesz dokładnie jakie tantum rosa kupiłaś? Bo mi tutaj 3 opcje się pokazują i nie wiem dokładnie.. https://www.aptekagemini.pl/search/s...ch/tantum+rosa
|
|
|
#1067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aura mnie urzekła (a mój mąż sie jeszcze zastanawia )Stefania jest bardzo ładne, powiedziałabym że nobliwe ale nie babcine ja jeszcze myślałam żeby nazwać córkę Mirka (po tacie) ale jak wypaliłam, ze będę mówić o Młodej : to jest córka Mirka, Mirka to Mirek się nie zgodził ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
26 stopni było. Teraz dużo lepiej deszcz spadł, ale mimo wszystko też jestem senna
|
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja kupowałam tantum rosa 3 lata temu to były tylko saszetki i średnio się ich użytkowało:/ teraz widzę u Ciebie w linku w formie butelek czy irygatora, pewno lepsze.
Zawsze położne czy lekarz mi polecały tantum rosa po porodzie, ale średnio łagodziło krocze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Emma, piękne ciuszki, nie są takie typowo niebieskie
![]() Pozytywnaj, niezła jesteś z tym ukrywaniem płci. Podziwiam za wytrwałość ![]() A co do imienia to raczej bym nie chciała żeby ktoś z bliskich znajomych dał dziecku na imię tak jak ja wybrałam ale z drugiej strony jeśli to bliska przyjaciółka to może zrozumie,że nie zgapiłaś z niej, bo to był od zawsze Twój. Co do imion to ja już kiedyś pisałam,że swoje typy rodzice mogą mieć, ale swoją szansę już mieli i.mnie ich propozycje nie ruszają za to mi jest miło,gdy ktoś powie,że ładne wybraliśmy, choć gdyby krytkowali to i tak zdania i tak nie zmienimy . A mój teść mówił na synka Matyjas,niby z niemieckiego Mateusz (miłośnik tego kraju się znalazł...), to w końcu mąż na moją prośbę powiedział,żeby nie używał tego, bo nie takie imię daliśmy. Mi to też kojarzyło się ze śledziami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1071 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę wybranych imion wszystkie które macie są śliczne i nie ma sensu wszystkim dookoła tłumaczyć dlaczego takie a nie inne. Anielki, Rozalki, Staśki i Jaśki każde ma w sobie coś bo jest wasze. Zdrobnienia faktycznie później się pojawią czasami są tak nieoczywiste
![]() U nas jak na razie dalej nie możemy się zdecydować i wybrać imienia na tą chwilę podoba mi się Milena.Norciu ja po poprzednim porodzie stosowałam tantum rosa i teraz też mam w domu jak mam okropna infekcję. Nie jest to nigdzie zapisane że trzeba stosować ale pomaga i na pewno przyspiesza gojenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1072 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
ciężka sprawa![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Pozytywnaj,macie jeszcze czas na wybranie ostatecznego imienia a w razie czego to może po porodzie Was olśni i stwierdzicie, że właśnie TO imię jest najlepsze
![]() Ja tantum rosa też kupię żeby krocze lepiej się goiło. Ovejita, a może masło shea by pomogło? U synka w miarę sprawdza się Dexeryl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Temat imienia to sprawa tylko i wyłącznie rodziców, ja nie pytałam co ona o tym imieniu sądzi, nie prosiłam o opinię czy radę w wyborze a jakbym dała jej do zrozumienia, że może coś ugrać i jest szansa na zmianę imienia to by nam chyba żyć nie dała,a mi się słuchać jęczenia nie chce...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Norciu leżę w łóżku,ale obiecuje.,że z rana zrobię fotkę i wyślę Ci.na fejsie.
Pozytywna dziękuję.Jeszcze raz odniosę się do.skory-w ciąży masakrycznie sucha,muszę się pilnować,aby jej nie zaniedbywac,bo.zaraz jest sucha i.swedzaca. Bursztynku,Milenka śliczne! Dziewczyny podobno.w 3 trymestrze wzrasta ciśnienie.krwi .Zauważyłyscie jakąś zmianę? |
|
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
norma to tak 80/50Tetno mam wysokie tylko odkąd jestem w ciąży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś przyszły mi takie cuda z aliexpres
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka to ciśnienie mamy podobne.
Asiaczku cudowny ciuszek! |
|
|
|
|
#1080 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

ja "pozyczylam" od szwagierki trzy kartony ciuszkow, także teraz bede kupowac tylko cos wyjątkowo ładnego 

Ja to na pewno będę miała dwie po porodzie do karmienia albo od Dolce Sonno albo od KrzysiaJarzynki na allegro, jeszcze nie wiem, bo chcę albo z napami albo z zakładkami, żeby nie męczyć się w zapinanie. No i jedną koszulę do szpitala i myślę, że też w takiej urodzę, co się będę.. Znajdę coś w miarę w lumpeksie, mam nadzieję.
Na twoim miejscu porozmawiałabym z nią, powiedziała, że jeśli będzie taka a taka płeć, to bardzo możliwe, że nazwiesz tak a tak, żeby nie była zdziwiona. Ostatnio pisałam ze znajomą z pracy, która również jest w ciąży miesiąc za mną, ale nie wie jeszcze czy chłopiec czy dziewczynka, ale jak jeszcze niby był chłopiec wedle USG i powiedziałam, że swoją nazwę Aniela, to powiedziała, że jej ukochana babcia tak miała i gdyby była dziewczynka, to też by tak nazwała swoją. No okej "papugo".
Tak więc nie wiem, ale jeśli mam być szczera, to jest takie ukłucie - ale jak to tak samo nazwiemy córeczki? Wiem, że to nie powinno mieć znaczenia, że to przecież koleżanka, z którą się nawet nie widuję, itd., wstydzę się i walczę z tym.
Anielka to imię z tych rzadziej spotykanych więc że akurat trafią się dwa takie same imiona w bliskim otoczeniu, to można pomyśleć, że ktoś tu od kogoś podsłuchał ;-).
najwięcej i tak mam bieli i wszelakich odcieni szarości
Właśnie taka jest reakcja znajomych na to imię "ooo, niespotykane", ale raczej w pozytywnym sensie, mówią, że piękne. Ba, że piękne - sama wybierałam.

bo na poczatku jak jeszcze nie znaliśmy płci to powiedzieliśmy jakie mamy typy i sie zaczęło :a czemu tak? a może inaczej itd
wogóle to powinien być wybór rodziców i jak ktos pyta tylko po to żeby głupio komentować to lepiej nic nie mówić
Tak samo skóra na twarzy...Wypróbowałam już kilka kremów i żaden nie spowodował efektu "wow".

to Mirek się nie zgodził 
26 stopni było. Teraz dużo lepiej
na tą chwilę podoba mi się Milena.