|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak mogę określić swój typ urody?
Deborah100- na pewno nie lato. Ja bym powiedziala, ze jesien, ale wiosna rowniez moglaby byc. I nie wierze, zeby we wszystkich kolorach Ci bylo jednakowo dobrze :P. A w zasadzie o to bylo pytanie. Jesli Ci dobrze w zieleni, brazie, zlocie, to jestes jesienia, a jesli raczej w zywszych kolorach, to mozesz byc rowniez wiosna. Ale na pewno typ cieply :P.
|
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możliwe że we wszystkich nie
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Rozeznanie
|
Myślę, że jesteś zimą Ilonko, ale mogę się mylić
![]() A ten kolor dopasowany przez stylistkę, nie był aby sugerowany dodatkami, butami? |
|
|
|
#1204 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
) z tym, ze mam raczej srednio brazowe wlosy naturalne , w dziecinstwie byly bardzo jasne,a farbuje na ciemny braz...ktos mi kiedys powiedzial, ze raczej wiosna jestem, wiec moze ty tez
|
|
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...hm...już sama nie wiem jakim to Ja typem urody jestem wydaje mi sie że mieszanym ,bo typowa zimą nie jestem strasznie mi jest w czarnych włosach.Mówiono zeby przyłożyc do siebie srebro i złoto i który lepiej pasuje ...a Ja nie wiem w żadnym nie wygladam rewelacyjnie Strasznie trudno jest Mi sie okreslic
|
|
#1206 |
|
Rozeznanie
|
mogę też prosić o rade
![]()
z góry dzięki
|
|
#1207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sprawdz czy sie zgadza i poprobuj z kolorami .
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
[quote=MIMIS;7735370
aussie31 - nie sugeruj się tymi tekstami tak bardzo może. Najważniejsze przecież jest w tym wszystkim stwierdzenie w jakich kolorach Ci najlepiej Jeśli już stwierdziałaś w jakich to chyba nie jest już tak istotne jaki dokładnie typ reprezentujesz [/quote]w sumie i racja... troszke mi sie namieszało jak poczytałam o letnim typie urody to dlatego tak czy tak jestem ponoc typem chlodnym wiec moge sobie miedzy nimi wybierac jesli chodzi o kolorystyke i oczywiscie dopasowac kolory do mojego indywidualnego juz wygladu.Moim zdaniem do twarzy Ci bardzo w turkusowym i tym ciemniejszym niebiesko-zielonym )
|
|
|
|
#1209 |
|
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez Cauchemar Czas edycji: 2009-09-09 o 23:51 Powód: . |
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki mam typ kolorystyczny?
hey
na moje oko wygladasz na zime na tych zdjeciach twoja cera ma bardzo chlodny kolor...radze poszukac na wizazu , sa opisy poszczególnych pór roku i popróbować z "zimowymi" kolorami, zobaczysz czy jest Ci w nich dobrze. dla ułatwienia: są to barwy chłodne ale też i intensywne. (lodowy błękit, granat , fiolety, czarny, szary, biel, ostry róż, ciemna zieleń itd)http://www.makijaz.net/t4.html zima http://www.makijaz.net/tt.html test na typ urody ![]() http://www.wizaz.pl/images/agatam/elegancka_zima/ http://kobieta.wp.pl/kat,26371,title...l?ticaid=16132 Pozdrawiam
|
|
|
|
#1211 |
|
Raczkowanie
|
Hmm, według tego co podałaś, faktycznie jestem zimą
zastanawiałam się jeszcze nad latem, ale bardziej pasują mi wyraziste kolory. Dziękuję bardzo |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1212 |
|
Raczkowanie
|
NIe ma za co
|
|
|
|
#1213 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() doprawdy, nie wiem, mam zdjęcie, miałam wtedy chyba 16 lat, takie najbardziej naturalne, tylko sie nie śmiejcie ![]() ![]() ![]() jakość nie najlepsza, bo skanowane ![]() http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...6eb57aaad.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...c10f66d70.html
|
|
|
|
|
#1214 |
|
Raczkowanie
|
UninstallED czasem trudno się dopasować do określonego typu bo u niektorych cechy im przypisane sa bardziej wyraziste i latwe do rozpoznania a u niektorych nie. Z Twojego opisu wychodzi na typ cieply - jesien lub wiosna. Co do zdjec to niestety nie moge z nich wiele wywnioskowac
Wiosna i lato opalaja sie raczej dobrze z tego co pamietam wiec wychodziloby ze bardziej jesien z Ciebie bo zima odpada- za jasna jestes
|
|
|
|
#1215 |
|
Zadomowienie
|
mogę też prosić o rade
![]()
Dziękuję za pomoc ![]() A dla pomocy dodam zdjęcie (choć nie mam jakiś takich co by dobrze wszystko było widać na tym widac chyba dobrze włosy i co nieco kolor cery http://img235.imageshack.us/img235/1761/img0052vn4.jpg tu z przodu http://89.149.227.127/dev264/0/269/569/0269569237.jpg Mam nadzieję, że uda Wam sie określić kim jestem ![]()
|
#1216 |
|
Raczkowanie
|
Pusia7 to pierwsze zdjecie moze zmylic ale....z opisu i drugiegi zdjecia wnioskuje ze jestes latem
ja obstawiam lato ![]() edit bo zapomnialam: lato dobrze wyglada w blekitach i turkusie -mysle ze warto sprobowac
|
|
|
|
#1217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też tak właśnie myślałam o Lecie ale nie byłam pewna. A w pierwszym zdjęciu co może mylić ??
Dziękuję za odpowiedź Teraz wyglądam tak (tylko tu jest zmiana koloru włosów , pasemka i lekki makijaż ) http://photos113.nasza-klasa.pl/dev1...0275240149.jpg
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
proszę o rade
![]()
Dziękuję za pomoc
|
|
|
|
#1219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam ![]() maly off top : świetny kolor pomadki !!(bo to pomadka? )na tym ostatnim zdjeciu...jesli bym mogla prosic jakies namiary na firme i nr kol? moze byc na PW
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się, że kolor sie podoba ale niestety mam złe wieści
bo to pomadka "komputerowa" tzn pędzel w Photoshopie . Skoro Ci sie spodobała to chyba znaczy że dobrze dobrałam kolor ![]() .Może któraś z dziewczyn zna szminkę o takiej barwie to sama chętnie sie nią zainteresuję ![]()
|
|
#1221 |
|
Raczkowanie
|
To ja też poproszę o pomoc;*
1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? Opalam się na czerwono po kilku dniach brązowieje.Odcień jest raczej ciepły. 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Kolor zielononiebieskie z żółtymi plamkami.Oprawa oczu jasna. 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? Piegi brązowe jasnobrązowe w ciepłym odcieniu. 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? Jasna cera odcien ciepły.Rumienie się na różowo<ale nie mam 100%pewności> 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? Brązowy ciemny, złotawe przebłyski. 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? Nie umiem za bardzo określić,jasne, chyba różowe. 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Dobrze czuję się w niebieskim granatowym zielonym i brązowym. Edytowane przez anusiak16 Czas edycji: 2008-07-01 o 10:10 |
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy?
opalam się raczej wolno. Odcień jest jasny, złoto-brązowy 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Oczy mam niebieskie,z ciemną obwódką 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? brak 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? odcień mojej skóry jest raczej brzoskwiniowy. 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? naturalny kolo,to bardzo jasny blond 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? usta mam raczej średnie jak chodzi o intensywność kolorów. Ani za jasne,ani mocno czerwone. Odcień różowy. 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Na pewno kiepsko mi w żółtym i beżowym. za bardzo zlewają mi się z włosami i wyglądam jakoś tak nijako. Popielate ciuchy też nie są raczej dla mnie. Wydaje mi się,że dobrze mi w czerni-kontrastuje z moimi włosami, ciemnej czerwieni i w niektórych odcieniach zieleni. Bardzo lubię fiolet,ale czasami mam problemy z wybraniem odcienia fioletu, który by mi pasował. ZDJĘCIA W PROFILU.Z nimi pewnie będzie łatwiej rozpoznać typ. Sama sobie niestety nie mogę z tym poradzić. Ni wiem czy jestem wiosną czy latem. Oczy mają zdecydowanie chlodny kolor,cera chyba ciepły.QWłosy są biało złotawe, więc część jst jakby zimna [ta biaława],a część ciepła... |
|
|
|
#1223 |
|
Rozeznanie
|
Witam. Mam nadzieję, że pomożecie mi określić jaki mam typ urody.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1224 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
Mogę też prosić dziewczyny???
![]() 1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? Ciężko, najpierw na czerwono, odcień opalenizny jest złotawo - brązowawy. 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Piwne, , raczej ciemne, tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, kolor jest czysty, oprawa oczu - czarna, zdecydowana. 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? Występują, złotawo - brązowe. 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? Jasny, wpadający w róż. Rumienię się na czerwono. 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? Kolor ciemny, wchodzący w czerń, brązowawe przebłyski. 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? Jasny, różowy. 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Uwielbiam żywe, mocne kolory: żółć, czerwień, niebieski, zieleń, fiolet. Tak w zasadzie korzystam ze wszystkich odcieni, czasem szarości i czerń. Nie przepadam za różem, może brązem i białym/ |
|
|
|
#1226 |
|
Raczkowanie
|
1. opalam się bardzo powoli - generalnie na różowo albo czerwono a jak juz to mam poprostu więcej piegów a nie opalenizne... :/
2.oczy mam jasne i zmieniające sie zaleznie od pory roku ale najczęsciej takie zielono-bure.. a czasem są niebieskie co jest dla mnie zupelnie zagadkowym zjawiskiem ![]() 3. Piegi - owszem.. raczej takie złotawe 4. Cera - bardzo rzadko sie rumienie a jeśli juz to na taki blado różowy kolor.. skóra jest jasna, blada... taka hmm "kośc słoniowa" 5. Naturalny kolor włosów - jasny.. bliżej nie określony bury z rudawo-blond-jakimiś dziwnymi przebłyskami.. oczywiście farbowane na rudo ![]() 6. usta jasne, blade, takie bez wyrazu.. 7. bardzo dobrze czuje się we wszelkich brązach, beżach, kremach, ecru, bieli.. ale też w czerni.. bardzo lubię złoto, oliwkową zieleń i kolor rdzawy.. za to nieciekawie wyglądam w różach, fioletach a także jakichś jaskrawych kolorach Pytam o swój typ urody bo zawsze byłam przekonana, ze jestem jesienią a ostatnio usłyszałam, ze może bardziej wiosną.. ale mi się coś nie wydaje
|
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę o określenie mojego typu kolorystycznego
![]() 1. Jak się opalasz - ciężko, najpierw na czerwono, odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy. 2. Kolor oczu - jasne, coś pomiędzy niebieskim i zielonym, tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, mają plamki, brwi ciemne, rzęsy jasne. 3. Piegi - malutko, tylko na nosie, złotawe ciepłe 4. Cera - odcień jasny, raczej ciepły, żółtawy, rumienię się dość mocno, jestem naczynkowcem, ale raczej na różówo 5. Naturalny kolor włosów - blond wpadający w rudość (teraz mam ciemny brąz, który w pewnym świetle mieni się na rudo) 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę - czuję się dobrze w czerni, brązie, czerwieni, zieleni i niebieskim, nie podobam się sobie w szarym i w rzeczach różnokolorowych.
Edytowane przez Jeanne90 Czas edycji: 2008-08-09 o 17:37 Powód: Usunęłam fotki, i tak do niczego się nie przydały:) |
|
|
|
#1228 |
|
Przyczajenie
|
a mogę jeszcze jaa
1. Jak się opalasz - zależy, które partie ciała, raczej szybko, od razu na "przykurzony" brąz 2. Kolor oczu - błękitno-szarawe z oliwkowymi odcieniami :| brwi i rzęsy baaaardzo czarne 3. Piegi - brak tylko plamki po trądziku ;( ;( ;(4. Cera - chyba mam złe rozmieszczenie pigmentu na skórze twarzy ;| cera raczej zółtawa, dość jasna ale nie "trupia" ![]() 5. Naturalny kolor włosów - ciemny blond/jasny brąz 6. Kolor ust - raczej jasny róż 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę - czuję się dobrze w czerni, czerwieni, ciemnej zieleni, bardzo ciemnym różu, w bieli, niecierpie sie w jasnych pastelowych kolorach typu jasny róż błękit, niecierpie wyblakłych kolorów, bo czuje sie w nich za malo wyraziście
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Ja równiez prosiłabym o pomoc w ustalenieu mojego typu:
1. Opalam się szybko, poczatkowo na blado różowo,co po około godzinie zmienia się w złoto-brązowy kolor. Później w miare opalania mój kolor staje się intensywniejszy. 2.Oczy mam piwne, teczówka otoczona jest ciemną obwódka. Białko oka mam białe. Brwi i rzęsy mam czarne. 3.Piegi mam tylko latem u nasady nosa i pod oczami. Mają kolor złotawy i są słabo widoczne. 4.Moja cera jest śniada, ciepła jasno złota, żyłki nie są widoczne, raczej się nie rumienie. 5.Włosy mam ciemno brązowe ze zlotymi refleksami 6.Usta mam jasno czerwone, ale nie różowe 7.Dobrze czuje się w intensywnym żółtym, pomarańczowym, niebieskim, zielonym, brązowym i czarnym. Średnio wygladam w takich przygaszonych kolorach, jakby wypłowiałych.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2008-07-23 o 20:11 Powód: poprawki |
|
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, moge i ja poprosic o okreslenie mojego typu urody?
![]() 1.Opalanie: od razu na czerwono. Od lat unikam slonca, ale kiedys jak sie opalilam to bylam cala czerwona, a potem od razu schodzila mi skora ![]() 2. Oczy: dosc jasne, wokol zrenicy widac brazowawe otoczki a cala teczowka w kolorze glebokiej zieleni ![]() 3.Piegi: brak 4. Cera: Szalenie jasna, porcelanowa. Rumienie sie na czerwono. 5. Wlosy: mysie z przeblyskami popielatymi, blond. 6. Usta: Jasny kolor rozowy 7. Dobrze sie czuje w czerni, brazie, wrzosach, fioletach i bezu. Unikam kolorow jaskrawych, zoltych, pomaranczowych |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

Możliwe że we wszystkich nie

Jejku ja już nie wiem ...nie mogę określić jakim typem jestem a znajomi czy rodzina (nie wiem chyba są dziwni też nie moga okreslić )Pomuzcie Mi jakim typem Ja jestem .Mi sie wydaje ze maqm coś z jesieni ale sama już nie wiem.

wydaje mi sie że mieszanym ,bo typowa zimą nie jestem strasznie mi jest w czarnych włosach.Mówiono zeby przyłożyc do siebie srebro i złoto i który lepiej pasuje ...a Ja nie wiem w żadnym nie wygladam rewelacyjnie
Strasznie trudno jest Mi sie okreslic

na tych zdjeciach twoja cera ma bardzo chlodny kolor...radze poszukac na wizazu , sa opisy poszczególnych pór roku i popróbować z "zimowymi" kolorami, zobaczysz czy jest Ci w nich dobrze. dla ułatwienia: są to barwy chłodne ale też i intensywne. (lodowy błękit, granat , fiolety, czarny, szary, biel, ostry róż, ciemna zieleń itd)
)