Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-24, 09:12   #1111
aaska92
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Emma Również trzymam kciuki za wyniki. Ja mam przed wizytą drugi raz jedynie G chce w 3 trymestrze powtórkę liczę, że wynik nadal będzie ujemny. A tak po za tym jak się okazało, że mam ujemną toksoplazmozę to parę koleżanek nie mogło wyjść z podziwu, że u rodziców kota głaszczę np.. Nie dowierzają, że zarażenie od kotów jest minimalne i to w styczności z odchodami.

Elaa Właściciel nie poważny. Zwłaszcza, że mieszkanie puste. Już te parę dni by mu różnicy nie zrobiło. A wiem co to znaczy przenoszenie rzeczy i urządzanie i ile to trwa... zwłaszcza, że my teraz wszystko robimy na zwolnionych obrotach i też w przenoszeniu nie pomożemy za bardzo.

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Ja zawsze miałam rozmiar stopy 39, po pierwszej ciąży mam 40, boję się że teraz będę mieć 41

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja mam rozmiar 36 , za to szeroką stopę i wysokie podbicie i już teraz z paskami wąskimi mam problem. Więc na długość na 37 rozmiar to luzik, ale właśnie podobno puchną stopy i są szersze więc tylko japonki na lato wcisnę pewnie
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-24, 09:27   #1112
asiaczek
Zakorzenienie

Ja mam stopy dużo szersze po pierwszej ciąży. I niestety duże halluksy,więc z butami mam problem. A w tamtej ciąży tak naprawdę stopa mi spuchła jakieś 2 tygodnie przed tp, wcześniej była większa,ale opuchlizna była znosna. Za to dłonie dość szybko mi puchły.
Dużo zależy od naszych predyspozycji i pogody. Jeśli będą upały to na nic dobrego się nie nastawiam.

Stary 2018-04-24, 09:36   #1113
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Emma Również trzymam kciuki za wyniki. Ja mam przed wizytą drugi raz jedynie G chce w 3 trymestrze powtórkę liczę, że wynik nadal będzie ujemny. A tak po za tym jak się okazało, że mam ujemną toksoplazmozę to parę koleżanek nie mogło wyjść z podziwu, że u rodziców kota głaszczę np.. Nie dowierzają, że zarażenie od kotów jest minimalne i to w styczności z odchodami.

Elaa Właściciel nie poważny. Zwłaszcza, że mieszkanie puste. Już te parę dni by mu różnicy nie zrobiło. A wiem co to znaczy przenoszenie rzeczy i urządzanie i ile to trwa... zwłaszcza, że my teraz wszystko robimy na zwolnionych obrotach i też w przenoszeniu nie pomożemy za bardzo.

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Ja mam rozmiar 36 , za to szeroką stopę i wysokie podbicie i już teraz z paskami wąskimi mam problem. Więc na długość na 37 rozmiar to luzik, ale właśnie podobno puchną stopy i są szersze więc tylko japonki na lato wcisnę pewnie
Mieszkam z kotem, zajmuję się nim, śpimy razem , u rodziców jest kot wychodzący, którego też głaszczę itp i nic się nie dzieje. O wiele większe prawdopodobieństwo zarażenia się jest od niemytych owoców i warzyw niż od zwierząt
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-24, 09:42   #1114
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny
Pisałyscie o dostawnych łóżeczkach, u mnie na grupie sprzedażowej wyskoczyło mi Next2me chicco za 300 zl
Może któraś jest zainteresowana? Pewnie można wysłać paczką

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-24, 09:48   #1115
aaska92
Zadomowienie

Emma Dokładnie, ja od małego przebywałam z kotami. Jak jeszcze w rodzinnym domu nie było to u babci byłam kocią mamą i jak widać toksoplazmozy nie przeszłam. A znajoma, która w ogóle kotów nie dotyka i nie lubi ma przebytą, także z tymi kotami to straszne zabobony,ale niektórym nie przetłumaczy się .

asiaczekTo mnie nie pocieszyłaś z tymi stopami.

Zastanawiam się na temat rozstępów jak się robią to je widać już w trakcie ciąży? czy dopiero po urodzeniu widać w jakim stanie będzie brzuszek ?
Stary 2018-04-24, 10:03   #1116
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Emma Dokładnie, ja od małego przebywałam z kotami. Jak jeszcze w rodzinnym domu nie było to u babci byłam kocią mamą i jak widać toksoplazmozy nie przeszłam. A znajoma, która w ogóle kotów nie dotyka i nie lubi ma przebytą, także z tymi kotami to straszne zabobony,ale niektórym nie przetłumaczy się .

asiaczekTo mnie nie pocieszyłaś z tymi stopami.

Zastanawiam się na temat rozstępów jak się robią to je widać już w trakcie ciąży? czy dopiero po urodzeniu widać w jakim stanie będzie brzuszek ?
Jak się zrobią to widać od razu, ale mogą i w czasie ciąży i po. Ważne aby pamiętać o smarowaniu brzucha i piersi również po porodzie
takie rady słyszałam, bo nie mam na razie ani jednego, ale zobaczymy jak to będzie dalej
Stary 2018-04-24, 10:18   #1117
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Co do rozstępów, to niestety w 90% jest uzależnione od predyspozycji, genów, skóry, a nie od nawilżania.
Nawilżanie jest ważne ale nie dlatego, żeby uniknąć rozstępów.. Bo jak mają być to i tak będą.
Moga wyjść w trakcie ciąży, albo po. Na to nie na reguły

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-24, 10:36   #1118
aaska92
Zadomowienie

Czyli wszystko się okaże dopiero po porodzie,a na razie tylko pozostało starać się temu zapobiec.

Kupujecie adapter do wózka,aby można było do niego umocować fotelik? Jak byliśmy wybierać wózek i fotelik to właśnie Pani polecała jeszcze zakup tego adaptera, ale ja raczej jestem za przekładaniu dziecka do gondoli i nie wożenia go w foteliku. Jak to jest w praktyce może wiecie?
Stary 2018-04-24, 10:47   #1119
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ovejita, wysle Ci wieczorem, teraz nie mam gazety przy sobie
Ela ale lipa z tym mieszkaniem, co za ludzie ze tak utrudniają :/
Co do stopy to wczoraj mierzylam buty ktore chce zalozyc na komunie, to troche lipa juz jest i jak asiaczek mam haluksy genetyczne po mamie obcasów to sie nie nanosilam za wiele, bo we wszystkich noga strasznie boli
Co do adaptera to jakby byl do mojego stelaza i fotelika, to na pewno bym kupila - ale to sie okaże jakos w maju/czerwcu nie jest to rzecz priorytetowa.

Edytowane przez zUa_tysica
Czas edycji: 2018-04-24 o 11:02
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-24, 10:51   #1120
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Czyli wszystko się okaże dopiero po porodzie,a na razie tylko pozostało starać się temu zapobiec.

Kupujecie adapter do wózka,aby można było do niego umocować fotelik? Jak byliśmy wybierać wózek i fotelik to właśnie Pani polecała jeszcze zakup tego adaptera, ale ja raczej jestem za przekładaniu dziecka do gondoli i nie wożenia go w foteliku. Jak to jest w praktyce może wiecie?
My dostajemy adaptery gratis, myślę że to przydatny gadżet. Ale czytałam że nie powinno się za długo bez przerwy przewozić w foteliku, więc to bardziej na jakieś krótkie zakupy, czy podjechać do lekarza itp.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-24, 10:51   #1121
asiaczek
Zakorzenienie

Ja adaptery polecam, bo na szybkie zakupy itp wolałam zostawić dziecko w foteliku sam. niż go przekładać do gondoli

Stary 2018-04-24, 11:10   #1122
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny! Nie odzywałam się, ale robiłam sobię przerwę w intensywnym internetowaniu. Od czasu do czasu podczytywałam

Piękne macie te swoje historie- każda jest wspaniała i jednorazowa, bo Wasza! W skrócie o nas to jesteśmy razem 13 lat, od 3 lat małżeństwem. No więc mamy swoją historię, już nie pamiętam życia bez niego!

Sandam witam Mężatkę Czekamy na relację z Waszego dnia!

Monya jak tam? Daj nam przynajmniej krótko znać, co u Ciebie!

Pola dobrze, że mąż już jest w domu. Teraz to będzie z górki Odpoczywaj!

Elaa faktycznie z mieszkaniem to masz niezłą jazdę. No kurcze mógłby koleś udostępnić nawet na 1-2 dni te klucze (jeżeli boi się rachunków itp), żebyście mogli przenieść część rzeczy! Niektórych ludzi w ogóle nie rozumiem...

Co do wyboru imion to naprawdę nikomu do tego, jak kto nazywa swoje dziecko. Może być i Brajanek czy Jeronimo Martins- mam swoje zdanie na temat takich imion, ale nie mam prawa ingerować w decyzję rodziców...
My mamy już wybrane imię- rodzina zna i chyba lubi (nie wiem, nieważne!).

Emma Ty jak zwykle masz cudowne te ciuszki dla swojego synka! Zazdroszczę troszeczkę Ale myślę, że na początku ciężko u mnie będzie ze spójnością kolorystyczną, bo dużo ciuszków dostaję albo kupuję po taniości- a tańsze nie są takie hm.. estetyczne (albo nie zawsze!).

Przyszło mi zamówienie z gemini- jest termometr, podkłady poporodowe, witaminki, smarowidła i.. dwie maści alantan, bo najwidoczniej wrzuciłam dwa razy do koszyka i nie zauważyłam Jak nie wykorzystam to oddam znajomej, która ma termin na pażdziernik!

Zrobiłam też zamówienie na dolce sonno- dwie proste koszule do karmienia bez wzorów- jedna szara druga granatowa. Więc ten temat mogę też odhaczyć z listy.

No i zamówiłam Maluszkowi kocyk z lullalove musztardowy Moim marzeniem kolorystycznym do pokoju i w ogóle dla maluszka to butelkowa zieleń i musztarda oraz motyw lasu... Póki co mam tylko ten kocyk Kupiłam tąwersję całoroczną- przyda się w każdym momencie a w lecie w upały będę przykrywać flanelką albo owinę większą tetrą.

Zaraz idę się zbierać bo jestem umówiona ze starąznajomą której chyba rok nie widziałam! Cieszę się że mogęwyjść do ludzi!

Blanka jezeli ta aukcja na chicco next 2 me jest jeszcze aktualna to mogę prosić o linka? Ja planuję kupić tę dostawkę!

EDIT: co do adapterów to ja kupiłam. Jakieś spacery etc. to będziemy brać gondolę, bo mamy składaną, ale do lekarza, czy na szybciocha to zawsze może się przydać. A w porównaniu do całej wyprawki jest to niewielki koszt...

Uczę się cierpliwości

Edytowane przez kropka_nad_i
Czas edycji: 2018-04-24 o 11:11
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-24, 11:17   #1123
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

już mamy tak jak dziewczyny piszą, przydaje się, ale oczywiście nie na długie spacery gondolę też mam składaną, więc to duży plus w transporcie, dodatkowo ma możliwość otwarcia przedniej części, jest wtedy tam taka siateczka i maluch może podziwiać świat podróżując na brzuchu

Kropka musztardowy to piękny kolor też zamówiłam taki kocyk, ale z hm dodatkowo poluję na kilka ubranek w tym kolorze, kojarzą mi się jesiennie
Stary 2018-04-24, 11:17   #1124
cambria04
Rozeznanie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Nie ma możliwości wspólnego przedszkola, to nawet inna miejscowość. Widywać się będziemy może raz na miesiąc

Jak tak to ja bym się nie martwiła i nadała takie imię jakie mi się podoba
Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
najlepsze jest to, że tamto mieszkanie stoi puste i moglibyśmy już powoli przenosić rzeczy z których na co dzień się nie korzysta. A tak to będziemy wszystko na wariata robić w ostatni dzień, a też do nas dzwonią ludzie, którzy przychodzą na nasze mieszkanie, bo też już chcieliby powoli kupione rzeczy przywozić tutaj, a nie do miejsca z którego się wynoszą.. no mówię Ci czeski film a najgorsze, że chodzi o kasę, czyli o to, że ewentualnie mielibyśmy w dwóch mieszkaniach dostęp do wody, prądu itd przez te kilka dni, już bym mu to zapłaciła byleby mieć dostęp.. to nie..

zwołamy na poniedziałek znajomych i jakoś to pójdzie może sprawnie, ale będzie szaleństwo na pewno.. chyba, ze stanie się cud i przyniesie nam te klucze wcześniej

to mieszkanie jest puste i to jest największy paradoks, tylko właściciel ciągle coś wymyśla i nie przywozi kluczy, byśmy się tam wcześniej nie kręcili niż 30/1 ech.. a my wiadomo chcielibyśmy powoli już
Faktycznie to beznadziejne zachowanie tego właściciela... Może niech spisze liczniki czy awansem dacie mu kasę za te media... A jeśli nie to i tak dacie radę, tylko więcej nerwów was to będzie kosztowało. Za to nie ma jak większe mieszkanko
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
kurcze, przecież przeniesienie mebli nie równa się z korzystaniem z mediów co za gość przecież nikt z Was tam wcześniej nocować nie będzie, aby ten klucz się szybciej znalazł

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

ja właśnie wróciłam z 3 już badania toksoplazmozy, mój lekarz życzy sobie co trymestr. Mam nadzieję, że teraz też wyjdzie ujemny

Boskie jest powietrze po wczorajszych deszczach
Też mam zamiar powtarzać toksoplazmozę, chociaż mój gin nie był skory dać mi skierowania w II trym. Mam kota i psa , lubię pracę w ogródku, ale właśnie tokso ujemne.

Ja mam rozstępy, wiem że pewnie będą nie jeszcze, ale trudno. Bardziej martwi mnie możliwość rozejścia kresy białej (i że nie zniknie po porodzie) co u mnie prawdopodobne... Na razie stawiam na taping i brzuch mam w iksy z tych plastrów, jak nie pomoże to nie zaszkodzi

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-24, 11:22   #1125
aaska92
Zadomowienie

O rozejściu kresy białej to w ogóle nie słyszałam muszę zagłębić temat.
Stary 2018-04-24, 11:23   #1126
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Jak tak to ja bym się nie martwiła i nadała takie imię jakie mi się podoba Faktycznie to beznadziejne zachowanie tego właściciela... Może niech spisze liczniki czy awansem dacie mu kasę za te media... A jeśli nie to i tak dacie radę, tylko więcej nerwów was to będzie kosztowało. Za to nie ma jak większe mieszkanko Też mam zamiar powtarzać toksoplazmozę, chociaż mój gin nie był skory dać mi skierowania w II trym. Mam kota i psa , lubię pracę w ogródku, ale właśnie tokso ujemne.

Ja mam rozstępy, wiem że pewnie będą nie jeszcze, ale trudno. Bardziej martwi mnie możliwość rozejścia kresy białej (i że nie zniknie po porodzie) co u mnie prawdopodobne... Na razie stawiam na taping i brzuch mam w iksy z tych plastrów, jak nie pomoże to nie zaszkodzi

tym rozejściem też się stresuję no ale będzie co będzie, najwyżej po porodzie będę ćwiczyć pod okiem fizjoterapeuty aby ładnie się zeszła
Stary 2018-04-24, 11:26   #1127
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry Jak tak to ja bym się nie martwiła i nadała takie imię jakie mi się podoba Faktycznie to beznadziejne zachowanie tego właściciela... Może niech spisze liczniki czy awansem dacie mu kasę za te media... A jeśli nie to i tak dacie radę, tylko więcej nerwów was to będzie kosztowało. Za to nie ma jak większe mieszkanko Też mam zamiar powtarzać toksoplazmozę, chociaż mój gin nie był skory dać mi skierowania w II trym. Mam kota i psa , lubię pracę w ogródku, ale właśnie tokso ujemne.

ja mam rozejście i przepuklinę

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-24, 11:49   #1128
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
ja mam rozejście i przepuklinę

No u mnie też ten etap... Podobno w ciąży z tym za bardzo nie da się nic zrobić, a po porodzie samo powinno minąć, jednak po każdej ciąży trochę zostaje (u mnie też trzecia ciąża). Na razie mam te taśmy, a później może jakieś prądy... Wybierasz się do fizjoterapeuty?

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-24, 11:55   #1129
odowska
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!

Piękne historie wszystkich związków Najważniejsze co zauważyłam, to że żadna nie napisała, że żałuje swojej decyzji. I to chyba najcenniejsze, że nie mamy z tyłu głowy, takiego poczucia, że coś koncertowo spartoliłyśmy w tak ważnym obszarze życia. Cieszę się, że jesteście szczęśliwe ze swoimi wyborami tak po prostu!

Ja się zapisuję do partii długi związek, odwlekany ślub. Długo czekałam, żeby się Tż oświadczył, ale w sumie też ten ślub do niczego nie był mi potrzebny. Dopiero jak poczułam silnie, że chcę być mamą, to mi zaczęło też zależeć na sformalizowaniu. Przyznaję się bez bicia, że ten stereotyp "dziecko po ślubie" miałam bardzo silny w głowie. Teraz już inaczej na to patrzę. Jak już mi zaczęło zależeć, to termin i organizacja ślubu w 3 miesiące, a potem podleczyłam infekcję i w pierwszym cyklu starań Młody się wykluł. I w sumie tak samo dobrze, że jednak jestem z tych kobiet, które późno się zdecydowały na macierzyństwo. Niedługo po dwudziestce miałam inne poglądy na wychowanie, też musiałam trochę przepracować w sobie małżeństwo moich rodziców, rozwinąć swoją osobowość itp. Także też nie żałuję niczego.

Coś Wam jeszcze chciałam poodpisywać, ale Młody już w domu, więc spadam. Jeszcze tylko link, bo dziś wrzuciłam nowy wpis: http://natalia-lub.pl/index.php/2018.../arbuz-a-plec/
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-24, 12:08   #1130
aaska92
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedzi odnoście tego adaptera mysle, ze sie na niego zdecydujemy
Stary 2018-04-24, 12:14   #1131
xXBlankaXx
Zakorzenienie

My też się na adaptery decydujemy.. Na spacery oczywiście gondola, ale na zakupy czy jakieś szybkie wyjścia, przenoszenia z samochodu itp to stelaż + fotelik.
Przynamniej się mała nie będzie rozbudzac, przy przenoszeniu

Stary 2018-04-24, 12:55   #1132
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny mamy sukces! właściciel przywiezie klucze dziś po 17

także jak już nic nie wyniknie o zaczniemy powoli przenosić graty

u mnie na razie rozstępów brak, u siostry też się nie pojawiły, liczę, ze u mnie też tak będzie

stopa u mnie taka sama jak była, mam takie 37/38 w zależności od butów i niech tak zostanie

a adaptery do wózka kupujemy, bo czasem jednak mogą się przydać

Emma, Kropka pokażcie musztardowe kocyki oj jak tu się zdecydować

a dziewczyny miałam pytać kupujecie jakieś krótkie spodenki dla maluszków? ja mam może 2 pary z takich komplecików z h&m i nie wiem czy kupić jeszcze? aaa i rampersy? to do spania czy na co dzień ubrać??
Stary 2018-04-24, 13:02   #1133
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
No u mnie też ten etap... Podobno w ciąży z tym za bardzo nie da się nic zrobić, a po porodzie samo powinno minąć, jednak po każdej ciąży trochę zostaje (u mnie też trzecia ciąża). Na razie mam te taśmy, a później może jakieś prądy... Wybierasz się do fizjoterapeuty?

po porodzie muszę kogoś poszukać. Tu ciężko. Pocieszam się tym, że z Maleństwem ok a ja na drugim planie

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:

u mnie na razie rozstępów brak, u siostry też się nie pojawiły, liczę, ze u mnie też tak będzie

stopa u mnie taka sama jak była, mam takie 37/38 w zależności od butów i niech tak zostanie

a dziewczyny miałam pytać kupujecie jakieś krótkie spodenki dla maluszków? ja mam może 2 pary z takich komplecików z h&m i nie wiem czy kupić jeszcze? aaa i rampersy? to do spania czy na co dzień ubrać??
super! U mnie zamiast spodenek rampersy

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-24, 13:13   #1134
norka93
Wtajemniczenie

Witam się popołudniem! Ależ dzisiaj się czuję.. Nawet nie jak kapeć, a jak rozjechany kapeć. Wstaliśmy z mężem ok. 7:30, miałam jechać z nim do fryzjera na 9, a potem do jego brata wyszlifować beczkę (mąż odnawia beczkę dla szefowej), ale gdy okazało się, że beczka jeszcze nie wyschła, to ze szlifowania na razie nici i stwierdziłam, że zostaję w domu. Brzuch mi coś doskwiera, no wiecie co.. żeby frytek nie można było o 17 zjeść?! Bo wczoraj sobie zrobiłam i zjadłam. A może to wina oleju? Kiedyś wlałam tam dwa litry oleju kokosowego, to tak niesamowicie się pienił, aż by mi wykipiał z tej frytkownicy, więc wylałam do słoika i był do smażenia na patelni. Teraz kupuję słonecznikowy. Taki off-top.

A propos tych adapterów Asiaczku, to właśnie wczoraj pisałam trochę z kuzynką, która ma dwoje dzieci i ona bardzo mi polecała zakup adapterów do fotelika, właśnie na takie w miarę szybkie wypady na zewnątrz, do sklepu, apteki, lekarza, itd. Jej dzieciaki i jej siostry rodzonej o wiele bardziej lubiły fotelik niż taką płaską i przestronną gondolę. Ale co dziecko, to inne. Mój Kiddy ma jeszcze funkcję rozłożenia bardziej na płasko, więc tym bardziej się nie martwię, że coś kręgosłupem się stanie, jak wyjdę na jakiś czas. Zalecała dokupienie śpiworka. Nowy do Kiddy kosztuje bagatela - 230-300 zł. Używanych nie widziałam, w sklepach internetowych nie mają, ale są uniwersalne i myślę, że taki też będzie dobry.

Eluś, tak czytam o waszych perypetiach z właścicielem mieszkania i myślę sobie... Powinniśmy sobie pomagać, wspierać się, a już na pewno w skomplikowanych sytuacjach, a ten jeszcze wam liczy za liczniki, których i tak specjalnie byście nie nabili. Nie rozumiem, naprawdę, jak można być takim człowiekiem. Edit: Doczytałam! Gratulacje!

Odowska, u mnie w głowie też "stereotyp" co do dziecka i ślubu siedzi, ale to chyba nikogo nie powinno zdziwić. To samo będę chciała przekazać swoim dzieciom.

Bratowa mego męża ma dość spore rozejście kresy białej. Jest już ok. 18 miesięcy po porodzie, a brzuch dalej ma większy niż ja. Nie karmiła piersią, nieszczególnie ogranicza słodycze. Nie jest jakaś gruba, nie powiedziałabym tego. Wspomniałam o niekarmieniu piersią, gdyż jak wiadomo, to pomaga się kurczyć, ale raczej samej macicy, nie? Pierwszy raz piersią karmiła 3 lata, była szczuplutka, chudzinka, a teraz nie karmiła i zupełna odwrotność (całe życie była chudzinką). W jej wydaniu rozejście się kresy wygląda nieatrakcyjnie - fałdy skórne, brzuszek taki sflaczały.. No nie wygląda to ładnie. Myślę, że po porodzie warto sięgnąć rady fizjoterapeuty, jeśli ktoś ma z tym problem.

Elu, nie mam ani jednego rampersa, błąd? Znaczy mam dwa, ale z długimi. A nieee, mam jedne tyci spodeneczki na 56, których pewnie nawet nie założę.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-04-24 o 13:17
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-24, 13:37   #1135
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Mam i spodenki i rampersy po kilka szt. Ok. 5 w rozmiarze 56 u 10 z każdego w rozmiarze 62
Ale mam bardzo dużo legginsow, polspiochow i na chłodniejsze dni grubszych spodni . Jeansów tez mam kilka par

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-04-24 o 13:40
Stary 2018-04-24, 13:56   #1136
KarolinaK
Zakorzenienie

U mnie zanim nawet wózek wybrałam to wiedziałam ze adapter do fotelika musi byc. Zakupy czy do lekarza pojechać czy cokolwiek załatwić w miescie to gondoli przecież nie bede wsadzała do auta. A u mnie wszedzie daleko wiec autem i tak wszedzie dojechać musze.
Słuchajcie, byłam juz zdecydowana na to Chocco next to me do nas do sypialni ale dzis jak spojrzałam to wcale mi sie nie podoba . Jakos tak mało staranie wykonane. Chwieje sie to. Jakością to nie zachwyca. Wiem ze wygodne przy karmieniu i pewnie ne bede miała innego wyboru...

Elaaa super ze macie klucze! Teraz najgorsze! Trzymam kciuki zeby wszystko poszło szybko i sprawnie. Szybko Wam poszło z tym kupnem! Nam to zajęło 6 miesiecy. W październiku 2017 znaleźliśmy dom i daliśmy ofertę, zaakceptowali pozniej w listopadzie miałam IVF a przeprowadzka dopiero pod koniec marca 2018. Prawnikom sie nie spieszyło.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-24, 14:05   #1137
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Elu, super że możecie rozpocząć przeprowadzkę !!!!
Ja mam kilka rampersow, spodenek nie mam, ale sukienusie owszem

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-24, 14:20   #1138
aniama6
Zadomowienie

U mnie adaptery są juz chyba w komplecie, a moze nawet bez adapterów? Teraz nawet nie wiem, na pewno fotelik się wpina bo to ta sama firma i mam zamiar korzystać. Tym bardziej że fotelik się nam fajnie prawie płasko rozklada. Dziewczyny a co to znaczy skladana gondola? Bo szczerze mówiąc nawet nie wiem czy nasza ma taką funkcje, ale do bagażnika wchodzi to najważniejsze.
Spodenek krótkich nie mam, na upał to chyba będzie w samym bodziaku leżał, a rampers jeden krótki mam chyba na 62 i chyba jeszcze dokupię ze 2. A jak z grubszymi ubrankami? Co macie/kupujecie w tych małych rozmiarach? ja mam jeden swterek ten z lidla na 56 jeden pajacyk polarowy chyba 62, czapki 2 bawełniane a tak to same body, pajace bawełaniane i półspioszki/spodnie bawełniane. No i nie wiem co i ile jeszcze kupic- jakieś bluzy, sweterki, pajace, grubsze spodnie- sama nie wiem.
A, i macie jakieś cienkie płocienne czapeczki? takie nie wiem, przed sloncem chroniące? bo ja narazie mam tylko bawełniane.

Edytowane przez aniama6
Czas edycji: 2018-04-24 o 14:22
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-24, 14:36   #1140
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

Jeee super że dostaniecie klucze!
Jak kocyk dotrze do mnie to zrobie zdjecie i wydam pierwszą opinie
Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
U mnie zanim nawet wózek wybrałam to wiedziałam ze adapter do fotelika musi byc. Zakupy czy do lekarza pojechać czy cokolwiek załatwić w miescie to gondoli przecież nie bede wsadzała do auta. A u mnie wszedzie daleko wiec autem i tak wszedzie dojechać musze.
Słuchajcie, byłam juz zdecydowana na to Chocco next to me do nas do sypialni ale dzis jak spojrzałam to wcale mi sie nie podoba . Jakos tak mało staranie wykonane. Chwieje sie to. Jakością to nie zachwyca. Wiem ze wygodne przy karmieniu i pewnie ne bede miała innego wyboru...

Elaaa super ze macie klucze! Teraz najgorsze! Trzymam kciuki zeby wszystko poszło szybko i sprawnie. Szybko Wam poszło z tym kupnem! Nam to zajęło 6 miesiecy. W październiku 2017 znaleźliśmy dom i daliśmy ofertę, zaakceptowali pozniej w listopadzie miałam IVF a przeprowadzka dopiero pod koniec marca 2018. Prawnikom sie nie spieszyło.
Weź nie strasz Karolina! Ja chcę wlasnie te dostawke kupic bo ma dosc dobre opinie! Wszystkie inne to albo materacyk do bani, albo sama dostawka niestabilna. Paula z Refreszing (kojarzy ktoś?) daje dużo takich codziennych filmikow na insta i tam polecala wlasnie chicco (tylko ona ma ta drozsza wersje dream).
Karolina a masz jakąś alternatywe so tego chicco?
Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
U mnie adaptery są juz chyba w komplecie, a moze nawet bez adapterów? Teraz nawet nie wiem, na pewno fotelik się wpina bo to ta sama firma i mam zamiar korzystać. Tym bardziej że fotelik się nam fajnie prawie płasko rozklada. Dziewczyny a co to znaczy skladana gondola? Bo szczerze mówiąc nawet nie wiem czy nasza ma taką funkcje, ale do bagażnika wchodzi to najważniejsze.
Spodenek krótkich nie mam, na upał to chyba będzie w samym bodziaku leżał, a rampers jeden krótki mam chyba na 62 i chyba jeszcze dokupię ze 2. A jak z grubszymi ubrankami? Co macie/kupujecie w tych małych rozmiarach? ja mam jeden swterek ten z lidla na 56 jeden pajacyk polarowy chyba 62, czapki 2 bawełniane a tak to same body, pajace bawełaniane i półspioszki/spodnie bawełniane. No i nie wiem co i ile jeszcze kupic- jakieś bluzy, sweterki, pajace, grubsze spodnie- sama nie wiem.
A, i macie jakieś cienkie płocienne czapeczki? takie nie wiem, przed sloncem chroniące? bo ja narazie mam tylko bawełniane.
Co do spodenek, to ja mam chyba dwa albo trzy takie zestawy- tylko boje sie ze Mlody nie pochodzi w tym bo takie noworodki i niemowlaki szybko wychladzaja sie, a jak już bedzie taki troszke bardziej ogarniety to juz bedzie zima Rampersow nie mam i nie planuje kupowac. No chyba ze dostane w prezencie jeszcze!
Czapeczki mam takie cieniutkie z lidla i z primarka a dzisiaj dostalam od mamy takie grubsze welniane, jeszcze po mnie- są w idealnym stanie!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości