![]() |
#1111 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Emma Również trzymam kciuki za wyniki. Ja mam przed wizytą drugi raz jedynie G chce w 3 trymestrze powtórkę liczę, że wynik nadal będzie ujemny. A tak po za tym jak się okazało, że mam ujemną toksoplazmozę to parę koleżanek nie mogło wyjść z podziwu, że u rodziców kota głaszczę np.. Nie dowierzają, że zarażenie od kotów jest minimalne i to w styczności z odchodami.
Elaa Właściciel nie poważny. Zwłaszcza, że mieszkanie puste. Już te parę dni by mu różnicy nie zrobiło. A wiem co to znaczy przenoszenie rzeczy i urządzanie i ile to trwa... zwłaszcza, że my teraz wszystko robimy na zwolnionych obrotach i też w przenoszeniu nie pomożemy za bardzo. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
Ja mam stopy dużo szersze po pierwszej ciąży. I niestety duże halluksy,więc z butami mam problem. A w tamtej ciąży tak naprawdę stopa mi spuchła jakieś 2 tygodnie przed tp, wcześniej była większa,ale opuchlizna była znosna. Za to dłonie dość szybko mi puchły.
Dużo zależy od naszych predyspozycji i pogody. Jeśli będą upały to na nic dobrego się nie nastawiam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Pisałyscie o dostawnych łóżeczkach, u mnie na grupie sprzedażowej wyskoczyło mi Next2me chicco za 300 zl Może któraś jest zainteresowana? Pewnie można wysłać paczką ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1115 |
Zadomowienie
|
Emma Dokładnie, ja od małego przebywałam z kotami. Jak jeszcze w rodzinnym domu nie było to u babci byłam kocią mamą
![]() ![]() asiaczekTo mnie nie pocieszyłaś z tymi stopami. Zastanawiam się na temat rozstępów jak się robią to je widać już w trakcie ciąży? czy dopiero po urodzeniu widać w jakim stanie będzie brzuszek ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() takie rady słyszałam, bo nie mam na razie ani jednego, ale zobaczymy jak to będzie dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1117 |
Zakorzenienie
|
Co do rozstępów, to niestety w 90% jest uzależnione od predyspozycji, genów, skóry, a nie od nawilżania.
Nawilżanie jest ważne ale nie dlatego, żeby uniknąć rozstępów.. Bo jak mają być to i tak będą. Moga wyjść w trakcie ciąży, albo po. Na to nie na reguły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1118 |
Zadomowienie
|
Czyli wszystko się okaże dopiero po porodzie,a na razie tylko pozostało starać się temu zapobiec.
Kupujecie adapter do wózka,aby można było do niego umocować fotelik? Jak byliśmy wybierać wózek i fotelik to właśnie Pani polecała jeszcze zakup tego adaptera, ale ja raczej jestem za przekładaniu dziecka do gondoli i nie wożenia go w foteliku. Jak to jest w praktyce może wiecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1119 |
Wtajemniczenie
|
Ovejita, wysle Ci wieczorem, teraz nie mam gazety przy sobie
![]() Ela ale lipa z tym mieszkaniem, co za ludzie ze tak utrudniają :/ Co do stopy to wczoraj mierzylam buty ktore chce zalozyc na komunie, to troche lipa juz jest ![]() ![]() ![]() Co do adaptera to jakby byl do mojego stelaza i fotelika, to na pewno bym kupila - ale to sie okaże jakos w maju/czerwcu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zUa_tysica Czas edycji: 2018-04-24 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1120 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
Ja adaptery polecam, bo na szybkie zakupy itp wolałam zostawić dziecko w foteliku sam. niż go przekładać do gondoli
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny! Nie odzywałam się, ale robiłam sobię przerwę w intensywnym internetowaniu. Od czasu do czasu podczytywałam
![]() Piękne macie te swoje historie- każda jest wspaniała i jednorazowa, bo Wasza! W skrócie o nas to jesteśmy razem 13 lat, od 3 lat małżeństwem. No więc mamy swoją historię, już nie pamiętam życia bez niego! Sandam witam Mężatkę ![]() Monya jak tam? Daj nam przynajmniej krótko znać, co u Ciebie! Pola dobrze, że mąż już jest w domu. Teraz to będzie z górki ![]() Elaa faktycznie z mieszkaniem to masz niezłą jazdę. No kurcze mógłby koleś udostępnić nawet na 1-2 dni te klucze (jeżeli boi się rachunków itp), żebyście mogli przenieść część rzeczy! Niektórych ludzi w ogóle nie rozumiem... Co do wyboru imion to naprawdę nikomu do tego, jak kto nazywa swoje dziecko. Może być i Brajanek czy Jeronimo Martins- mam swoje zdanie na temat takich imion, ale nie mam prawa ingerować w decyzję rodziców... My mamy już wybrane imię- rodzina zna i chyba lubi (nie wiem, nieważne!). Emma Ty jak zwykle masz cudowne te ciuszki dla swojego synka! Zazdroszczę troszeczkę ![]() Przyszło mi zamówienie z gemini- jest termometr, podkłady poporodowe, witaminki, smarowidła i.. dwie maści alantan, bo najwidoczniej wrzuciłam dwa razy do koszyka i nie zauważyłam ![]() Zrobiłam też zamówienie na dolce sonno- dwie proste koszule do karmienia bez wzorów- jedna szara druga granatowa. Więc ten temat mogę też odhaczyć z listy. No i zamówiłam Maluszkowi kocyk z lullalove musztardowy ![]() ![]() ![]() Zaraz idę się zbierać bo jestem umówiona ze starąznajomą której chyba rok nie widziałam! Cieszę się że mogęwyjść do ludzi! Blanka jezeli ta aukcja na chicco next 2 me jest jeszcze aktualna to mogę prosić o linka? Ja planuję kupić tę dostawkę! EDIT: co do adapterów to ja kupiłam. Jakieś spacery etc. to będziemy brać gondolę, bo mamy składaną, ale do lekarza, czy na szybciocha to zawsze może się przydać. A w porównaniu do całej wyprawki jest to niewielki koszt...
Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi. Uczę się cierpliwości ![]() Edytowane przez kropka_nad_i Czas edycji: 2018-04-24 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kropka musztardowy to piękny kolor ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1124 | |||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam rozstępy, wiem że pewnie będą nie jeszcze, ale trudno. Bardziej martwi mnie możliwość rozejścia kresy białej (i że nie zniknie po porodzie) co u mnie prawdopodobne... Na razie stawiam na taping i brzuch mam w iksy z tych plastrów, jak nie pomoże to nie zaszkodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1125 |
Zadomowienie
|
O rozejściu kresy białej to w ogóle nie słyszałam muszę zagłębić temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1129 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Piękne historie wszystkich związków ![]() Ja się zapisuję do partii długi związek, odwlekany ślub. Długo czekałam, żeby się Tż oświadczył, ale w sumie też ten ślub do niczego nie był mi potrzebny. Dopiero jak poczułam silnie, że chcę być mamą, to mi zaczęło też zależeć na sformalizowaniu. Przyznaję się bez bicia, że ten stereotyp "dziecko po ślubie" miałam bardzo silny w głowie. Teraz już inaczej na to patrzę. ![]() Coś Wam jeszcze chciałam poodpisywać, ale Młody już w domu, więc spadam. Jeszcze tylko link, bo dziś wrzuciłam nowy wpis: http://natalia-lub.pl/index.php/2018.../arbuz-a-plec/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1130 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi odnoście tego adaptera mysle, ze sie na niego zdecydujemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
My też się na adaptery decydujemy.. Na spacery oczywiście gondola, ale na zakupy czy jakieś szybkie wyjścia, przenoszenia z samochodu itp to stelaż + fotelik.
Przynamniej się mała nie będzie rozbudzac, przy przenoszeniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1132 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mamy sukces! właściciel przywiezie klucze dziś po 17
![]() także jak już nic nie wyniknie ![]() ![]() ![]() u mnie na razie rozstępów brak, u siostry też się nie pojawiły, liczę, ze u mnie też tak będzie ![]() stopa u mnie taka sama jak była, mam takie 37/38 w zależności od butów i niech tak zostanie ![]() a adaptery do wózka kupujemy, bo czasem jednak mogą się przydać ![]() Emma, Kropka pokażcie musztardowe kocyki ![]() ![]() a dziewczyny miałam pytać kupujecie jakieś krótkie spodenki dla maluszków? ja mam może 2 pary z takich komplecików z h&m i nie wiem czy kupić jeszcze? aaa i rampersy? to do spania czy na co dzień ubrać?? ![]()
![]() |
![]() |
#1133 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1134 |
Wtajemniczenie
|
Witam się popołudniem!
![]() ![]() ![]() A propos tych adapterów Asiaczku, to właśnie wczoraj pisałam trochę z kuzynką, która ma dwoje dzieci i ona bardzo mi polecała zakup adapterów do fotelika, właśnie na takie w miarę szybkie wypady na zewnątrz, do sklepu, apteki, lekarza, itd. Jej dzieciaki i jej siostry rodzonej o wiele bardziej lubiły fotelik niż taką płaską i przestronną gondolę. Ale co dziecko, to inne. Mój Kiddy ma jeszcze funkcję rozłożenia bardziej na płasko, więc tym bardziej się nie martwię, że coś kręgosłupem się stanie, jak wyjdę na jakiś czas. Zalecała dokupienie śpiworka. Nowy do Kiddy kosztuje bagatela - 230-300 zł. ![]() Eluś, tak czytam o waszych perypetiach z właścicielem mieszkania i myślę sobie... ![]() ![]() Odowska, u mnie w głowie też "stereotyp" co do dziecka i ślubu siedzi, ale to chyba nikogo nie powinno zdziwić. ![]() Bratowa mego męża ma dość spore rozejście kresy białej. Jest już ok. 18 miesięcy po porodzie, a brzuch dalej ma większy niż ja. Nie karmiła piersią, nieszczególnie ogranicza słodycze. Nie jest jakaś gruba, nie powiedziałabym tego. Wspomniałam o niekarmieniu piersią, gdyż jak wiadomo, to pomaga się kurczyć, ale raczej samej macicy, nie? Pierwszy raz piersią karmiła 3 lata, była szczuplutka, chudzinka, a teraz nie karmiła i zupełna odwrotność (całe życie była chudzinką). W jej wydaniu rozejście się kresy wygląda nieatrakcyjnie - fałdy skórne, brzuszek taki sflaczały.. No nie wygląda to ładnie. Myślę, że po porodzie warto sięgnąć rady fizjoterapeuty, jeśli ktoś ma z tym problem. Elu, nie mam ani jednego rampersa, błąd? ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-04-24 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mam bardzo dużo legginsow, polspiochow i na chłodniejsze dni grubszych spodni ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-04-24 o 13:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
U mnie zanim nawet wózek wybrałam to wiedziałam ze adapter do fotelika musi byc. Zakupy czy do lekarza pojechać czy cokolwiek załatwić w miescie to gondoli przecież nie bede wsadzała do auta. A u mnie wszedzie daleko wiec autem i tak wszedzie dojechać musze.
Słuchajcie, byłam juz zdecydowana na to Chocco next to me do nas do sypialni ale dzis jak spojrzałam to wcale mi sie nie podoba ![]() Elaaa super ze macie klucze! Teraz najgorsze! Trzymam kciuki zeby wszystko poszło szybko i sprawnie. Szybko Wam poszło z tym kupnem! Nam to zajęło 6 miesiecy. W październiku 2017 znaleźliśmy dom i daliśmy ofertę, zaakceptowali pozniej w listopadzie miałam IVF a przeprowadzka dopiero pod koniec marca 2018. Prawnikom sie nie spieszyło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1137 |
Wtajemniczenie
|
Elu, super że możecie rozpocząć przeprowadzkę !!!!
![]() ![]() Ja mam kilka rampersow, spodenek nie mam, ale sukienusie owszem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1138 |
Zadomowienie
|
U mnie adaptery są juz chyba w komplecie, a moze nawet bez adapterów? Teraz nawet nie wiem, na pewno fotelik się wpina bo to ta sama firma i mam zamiar korzystać. Tym bardziej że fotelik się nam fajnie prawie płasko rozklada. Dziewczyny a co to znaczy skladana gondola? Bo szczerze mówiąc nawet nie wiem czy nasza ma taką funkcje, ale do bagażnika wchodzi to najważniejsze.
Spodenek krótkich nie mam, na upał to chyba będzie w samym bodziaku leżał, a rampers jeden krótki mam chyba na 62 i chyba jeszcze dokupię ze 2. A jak z grubszymi ubrankami? Co macie/kupujecie w tych małych rozmiarach? ja mam jeden swterek ten z lidla na 56 jeden pajacyk polarowy chyba 62, czapki 2 bawełniane a tak to same body, pajace bawełaniane i półspioszki/spodnie bawełniane. No i nie wiem co i ile jeszcze kupic- jakieś bluzy, sweterki, pajace, grubsze spodnie- sama nie wiem. A, i macie jakieś cienkie płocienne czapeczki? takie nie wiem, przed sloncem chroniące? bo ja narazie mam tylko bawełniane. Edytowane przez aniama6 Czas edycji: 2018-04-24 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
Ja mam poki co takie ubranka, matę i karuzele.
ImageUploadedByWizaz Forum1524576462.180560.jpgImageUploadedByWizaz Forum1524576472.686880.jpgImageUploadedByWizaz Forum1524576483.925766.jpgImageUploadedByWizaz Forum1524576494.178109.jpgImageUploadedByWizaz Forum1524576503.214828.jpgImageUploadedByWizaz Forum1524576514.995752.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1140 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak kocyk dotrze do mnie to zrobie zdjecie i wydam pierwszą opinie ![]() Cytat:
Karolina a masz jakąś alternatywe so tego chicco? Cytat:
![]() Czapeczki mam takie cieniutkie z lidla i z primarka a dzisiaj dostalam od mamy takie grubsze welniane, jeszcze po mnie- są w idealnym stanie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.