Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-25, 09:03   #1201
aniama6
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Summer właśnie tak jak Emma pisze 37+0 to już donoszone. Ja mam ten sam termin i może niekoniecznie tak zaraz chciałabym rodzic bo jednak lepiej hak ciut dłużej dziecko posiedzi ale na 01.07 bym się nie obraziła. Bo czuje ze na końcówce to będzie ciężko. Ja już po zakupach na takiej giełdzie kwiatowej, akurat kwiatów nie kupowałam tylko sadzonki pomidorów i zaraz jadę do naszego domku wiejskiego. Tz dziś wolne po nocy w pracy to będziemy coś tam pracować, ja pewnie więcej odpoczywać. Zaczęłam korzystać z aplikacji wiec jak się uda to pokaże Wam jaka tam piękną przyrodę mamy. Po drodze odbiorę paczkę z paczkomatu- chyba moje koszule przyszły, no zobaczymy ci to za cuda i jeszcze chyba lumpex odwiedzę. Elaa to pracowity dzisiaj dzień, nie dziwie się ze spać nie mogłaś, powodzenia przy przeprowadzce.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 09:11   #1202
Apali
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Monya przykro słyszeć, ze nadal istnieją takie wrunki. I to w szpitalu z renomą w duzym miescie... ale wierzę że przetrwasz to i wrócisz do siebie juz niedlugo!

Co do dostawki to ja potrzebuje taką na kolkach i z mozliwoscia zamkniecia- ze w dzien przestawir do salonu i mam oko na malego..

Uff to ta moja zgaga pojawia sie od czasu do czasu i zazwyczaj jak sie za szybko poloze po jedzeniu. Zazwyczaj sama woda mi pomaga. Mleka nie lubie

Ja ostatnio wstawalam ok 6 i potem w dzien odsypialam. A teraz jeszcze leze w lozku i mi dobrze z tym!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To może lekką kołyskę do przenoszenia?
My zdecydowaliśmy się na harmony z babybjorn w czasie dnia.

Apali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 09:22   #1203
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Summer, dobrze że zdrowko powoli wraca z tą kawą i plotkami to w moim przypadku moze byc problem z dotarciem, bo ja mieszkam na innym biegunie niz większość z Was ta pielucha muslinowa to nada sie do otulania ? Podeslesz mi linka na priv ? Biustonosz musze obczaic !
Elu, dalszej wytrwalosci w przenoszeniu rzeczy życzę !
Ooo Emma zaraz obczaje w ulotce te sukienki maxi z lidla.
Summer ! Apropo urodzin to ja w takim razie powinnam rodzic 25 czerwca, bo wtedy mój Monsz ma urodzinki swoją drogą zastanawiam sie jaki prezent mu sprawić, i kompletnie nie mam pomysłu :/
Anima, milego dnia na dzialeczce ! U nas pogoda do d...., pada jakas sr.aka z nieba, w ogole depresja.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 09:53   #1204
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Cieszę się, Emma, że Stefa Ciebie nie odrzuciła! O masz, a miałam pisać, że najczęściej teraz słyszę i czytam o Jasiach i Stasiach. Moja kuzynka ma Stasia - baaaardzo inteligentny chłopiec, a jaki urzekający, a Jaś koleżanki ma niecałe 3 miesiące. W przedszkolu w mojej grupie było dwóch Jasiów, a jeden z nich - mój ulubieniec. Miał ledwie 2 latka i miesiąc, a taki rozumny, uroczy, a jaki charakterny - uparty gorzej niż osioł.

Dziewczyny, kupujcie Tantum Rosa? To jakaś profilaktyka poporodowa?
Ja nie mialam tego nigdy. Moze teraz kupie i naciecie szybciej sie zagoi. Ja za to siedzialam pare razy dziennie w wannie z wywarem z kory dębu.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Norcia dziękuję !Niektórzy się krzywia,jak słyszą Malwinka,nie rozumiem,jak można być tak.mało taktownym.
Norciu.kupilam tantumrosa.

Ovejta.ja uzywam.musteli.maternity. i.nieam problemu,do.reszty ciala uzywam atoperalu lub mustela stelatopia dla dzieci i dzięki temu nie mam.problemu z suchą skórą.

Dziewczyny czy Wy też jesteście takie senne?
Ja strasznie senna jestem ostatnio fakt faktem jak przyjdzie jakas magiczna energia to pol mieszkania wysprzatam ale potem na twarz padam. A w nocy spac nie moge i sie kręcę.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 10:07   #1205
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Summer właśnie tak jak Emma pisze 37+0 to już donoszone. Ja mam ten sam termin i może niekoniecznie tak zaraz chciałabym rodzic bo jednak lepiej hak ciut dłużej dziecko posiedzi ale na 01.07 bym się nie obraziła. Bo czuje ze na końcówce to będzie ciężko. Ja już po zakupach na takiej giełdzie kwiatowej, akurat kwiatów nie kupowałam tylko sadzonki pomidorów i zaraz jadę do naszego domku wiejskiego. Tz dziś wolne po nocy w pracy to będziemy coś tam pracować, ja pewnie więcej odpoczywać. Zaczęłam korzystać z aplikacji wiec jak się uda to pokaże Wam jaka tam piękną przyrodę mamy. Po drodze odbiorę paczkę z paczkomatu- chyba moje koszule przyszły, no zobaczymy ci to za cuda i jeszcze chyba lumpex odwiedzę. Elaa to pracowity dzisiaj dzień, nie dziwie się ze spać nie mogłaś, powodzenia przy przeprowadzce.

O to ja bym chciała tak chociaż 10 dni wcześniej 10 lipca , ale wśród koleżanek większość pierwsze dziecko miała po terminie około tygodnia, więc jak będzie w terminie to już będę szczęśliwa
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 10:10   #1206
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Apali Pokaż wiadomość
To może lekką kołyskę do przenoszenia?
My zdecydowaliśmy się na harmony z babybjorn w czasie dnia.

Zalezaloby mi na dostawce, zeby dziec nie spal z nami w lozku ale tez zebym nie musiała wstawac co chwile do niego... a tez chcialabym uniknac miliony rzeczy dla niego... juz i tak budzet kurczy sie...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 10:17   #1207
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Zalezaloby mi na dostawce, zeby dziec nie spal z nami w lozku ale tez zebym nie musiała wstawac co chwile do niego... a tez chcialabym uniknac miliony rzeczy dla niego... juz i tak budzet kurczy sie...

Kropka i wy chicco kupujecie? Bo właśnie na tych samych właściwościach mi zależy i raczej chicco tylko mi odpowiada. Choć szczerze mówiąc wyglądowo to inne mi się podobają. A i pytałam już ale chyba nikt nie odpowiadzial, czy prześcieradło do gondoli będzie tez do dostawki pasować. I dziewczyny ten temat tez już był ale dawno wiec jeszcze raz, która z was o pieluchach wielorazowych myśli? Bo ja na pewno przynajmniej w części tak i zastanawiam się co kupić tak na sam początek.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 10:20   #1208
emma90
Wtajemniczenie

Wreszcie miałam trochę czasu i zrobiłam sobie porządny pedicure hybrydowy

Dodatkowo posprzątałam, wstawiłam pranie i w planach mam zaraz lecieć na jakiś spacer
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 10:21   #1209
Elaaaa
Wtajemniczenie

anima, Zua dzięki dziewczynki za wsparcie!

melduję, że żyje teraz przerwa na kawę i zaczynam szorowanie mebli w kuchni

matko, ja też myślę, że chciałabym urodzić wcześniej, ale jak to liczę to 37tc już za 8 tygodni.. omgggg
Stary 2018-04-25, 10:33   #1210
Patrycja28100
Rozeznanie

U mnie 37 tc za 6 tygodni ale to zleci napewno.

Stary 2018-04-25, 10:47   #1211
emma90
Wtajemniczenie

To już mega szybko

Zua, Pola dajcie znać jak po wizytach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 10:49   #1212
xXBlankaXx
Zakorzenienie

U mnie tez jeszcze 6tyg do ciąży donoszonej mam nadzieję, że po tym bezpiecznym terminem mnie weźmie z zaskoczenia..
Od 15.06 mogę rodzic.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-04-25 o 10:54
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 11:15   #1213
pola25
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny.
Melduję się po wizycie -Malwinka mały pulpecik 1593g,jak powiedziałam,że duża jest,to on,że jeszcze ok,ale lekarz kazał trzymać dietę ,zero słodyczy.Termin z om 10 lipca a usg 1.07.Szyjka twarda ,ale dalej będę prowadziła oszczędny tryb życia.Ciśnienie 130/80 u lekarza,a w domu takie niskie...Nie wiem,jak to możliwe!
Wczoraj się nie oddzywałam,bo jakoś się źle czułam,jakoś tak nieswojo,a mała się wierciła cały dzień,zmieniała pozycje i już wieczorem tego jej wiercenia miałam dość,byłam już wszystkim umęczona.
Dzisiaj też nie jestem jakimś wulkanem energii,czuję się ociężale,nic mi się nie chce,taka jakbym zaraz pęknąć miała,może rośnie ten brzuch.
Mąż ok,ale po prostu nie ma sprawności z prawej strony.

Co do porodu,to jeśli Malwinka w 37+0 będzie miała wagę 3 kg,to mogę rodzic. Dawidka urodziłam w 39+0 i było ciężko,duszno,ale to była zima!!

Monya mam nadzieję,że Ci pomogą.

Ela udanych porządków!

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Summerzdrówka dla Ciebie!

Camelitos witaj na l4!

U nas pogoda piękna,słoneczna,dobrze,ż e mam tarasik ,bo nie byłabym wstanie nigdzie się doturlać.

Co do spania,to nie mam problemu ze snem,często śpie w dzień i w nocy.

W ogóle odkąd mąż wrócił i widzę,że z nim ok,to mi też jakoś na sercu lżej,syn zadowolony,ja nie czuję się samotna,bo mam cały czas towarzystwo.

Dzisiaj ma przyjść położna

Co z Andrą???????????????

Dziewczyny zapomniałam zapytać ginekolga-czy można pić muszyniankę????????

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-04-25 o 11:24
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 11:24   #1214
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropka i wy chicco kupujecie? Bo właśnie na tych samych właściwościach mi zależy i raczej chicco tylko mi odpowiada. Choć szczerze mówiąc wyglądowo to inne mi się podobają. A i pytałam już ale chyba nikt nie odpowiadzial, czy prześcieradło do gondoli będzie tez do dostawki pasować. I dziewczyny ten temat tez już był ale dawno wiec jeszcze raz, która z was o pieluchach wielorazowych myśli? Bo ja na pewno przynajmniej w części tak i zastanawiam się co kupić tak na sam początek.

Prawdopodobnie bedzie to chicco... bo inne albo maja slabe opinie albo nie spelniaja moich wszystkich wymagan... co do przescieradelka, to chicco jest wieksze niz gondole wiec moga nie pasować. Lepiej kupic takie do lozeczka 120i je podwijac (zawsze lepiej miec za duze niz za male...). Chicco ma tez swoje przescieradla ale one kosztuja miliony monet...
Co do pieluch wielorazowych to ja planuje na początek spróbować bez otulacza- babyono ma takie wklady do tetry zeby nie przemakala- na tetre body i gotowe. Jezeli to sie sprawdzi u Malego to zainwestuje w otulacze. Wiem że dużo wiecej z tym roboty ale mimo wszystko nie chce inwestowac w cos, co Maluszek odrzuci... Kiedyś znalazlam fajna stronke ktora opisywala co i jak z tymi wielorazowymi- co z czym itp. ale nie zapisalam sobie tej strony. Wygugluj pieluchy wielorazowe i na pierwszej stronie wynikow gdzies bylo to zestawienie.
Cytat:
Hej Dziewczyny.
Melduję się po wizycie -Malwinka mały pulpecik 1593g,jak powiedziałam,że duża jest,to on,że jeszcze ok,ale lekarz kazał trzymać dietę ,zero słodyczy.Termin z om 10 lipca a usg 1.07.Szyjka twarda ,ale dalej będę prowadziła oszczędny tryb życia.Ciśnienie 130/80 u lekarza,a w domu takie niskie...Nie wiem,jak to możliwe!
Wczoraj się nie oddzywałam,bo jakoś się źle czułam,jakoś tak nieswojo,a mała się wierciła cały dzień,zmieniała pozycje i już wieczorem tego jej wiercenia miałam dość,byłam już wszystkim umęczona.
Dzisiaj też nie jestem jakimś wulkanem energii,czuję się ociężale,nic mi się nie chce,taka jakbym zaraz pęknąć miała,może rośnie ten brzuch.

Co do porodu,to jeśli Malwinka w 37+0 będzie miała wagę 3 kg,to mogę rodzic. Dawidka urodziłam w 39+0 i było ciężko,duszno,ale to była zima!!

Ela udanych porządków!
Oo to Malwinka jest takim pulpecikiem jak mój (juz-nie-taki)Maly! Ja z om mam na 09.07. a z ostatnich pomiarow wyszlo na 02.07. Mi zostalo 8tygodni do donoszonej ciąży... uswiadomilam to sobie i jestem lekko przerażona.... Ale na szczęście większość rzeczy jest już zalatwiona.... chyba

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 11:28   #1215
pola25
Zakorzenienie

Kropka mi też 8 tyg.Ja się cieszę ,że tak mało zostało. Wiele z moich planów pozostanie niezrealizowane,no,ale cóż...Planuje tylko powynosić ze starego pokoju syna jego zabawki,stare ciuchy ,a wtedy bierzemy się za pranie ciuszków. Mam jeszcze dostać ciuszki od sąsiadki,więc będę małą stroić ,bo ciuchów mam pełno .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 11:41   #1216
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Summer, dobrze że zdrowko powoli wraca z tą kawą i plotkami to w moim przypadku moze byc problem z dotarciem, bo ja mieszkam na innym biegunie niz większość z Was ta pielucha muslinowa to nada sie do otulania ? Podeslesz mi linka na priv ? Biustonosz musze obczaic !
Elu, dalszej wytrwalosci w przenoszeniu rzeczy życzę !
Ooo Emma zaraz obczaje w ulotce te sukienki maxi z lidla.
Summer ! Apropo urodzin to ja w takim razie powinnam rodzic 25 czerwca, bo wtedy mój Monsz ma urodzinki swoją drogą zastanawiam sie jaki prezent mu sprawić, i kompletnie nie mam pomysłu :/
Anima, milego dnia na dzialeczce ! U nas pogoda do d...., pada jakas sr.aka z nieba, w ogole depresja.

Zua, a ty nie ze Śląska? Bo ja mam wrażenie, że wszystkie stamtąd :P

Co do pieluch: https://pl.aliexpress.com/item/New-M...311.0.0.HeHwJr

Kupiłam ją właśnie do otulania na lato i do wózka, jest wielka, ale cienka i myślę, że się powinna sprawdzić. Kosztowała grosze, więc nie żałuję, nawet jakbym miała psi tyłek nią wycierać :P

A dodatkowo jeszcze przyszły fajne czapeczki - nie spodziewałam się takiej jakości, podaję wam linka, może któraś też zechce kupić:

https://pl.aliexpress.com/item/3pcs-...311.0.0.HeHwJr

Cytat:
Hej Dziewczyny.

Ela udanych porządków!

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Summerzdrówka dla Ciebie!

Camelitos witaj na l4!

U nas pogoda piękna,słoneczna,dobrze,ż e mam tarasik ,bo nie byłabym wstanie nigdzie się doturlać.

W ogóle odkąd mąż wrócił i widzę,że z nim ok,to mi też jakoś na sercu lżej,syn zadowolony,ja nie czuję się samotna,bo mam cały czas towarzystwo.

Pola, ale duża Malwinka!!! Ciekawe czy mój dzieć też już dobija do tej wagi.... Nie mogę się doczekać piątku - zapisałam się do innego gina na USG i mają mi nagrać na pendrive'a filmik z aktywności naszego potworka Nareszcie będę mogła na spokojnie przeanalizować, co on tam wyczynia

Elu, nie szalej z tym sprzątaniem - uważaj na chemię i nie wysilaj się za mocno!

p.s. u mnie dziś 30+2! aż mi się słabo zrobiło, jak sobie pomyślałam, że za 5 tyg. mogę rodzić!

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK

Edytowane przez summer_overture
Czas edycji: 2018-04-25 o 11:43
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 11:52   #1217
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość

Kupiłam ją właśnie do otulania na lato i do wózka, jest wielka, ale cienka i myślę, że się powinna sprawdzić. Kosztowała grosze, więc nie żałuję, nawet jakbym miała psi tyłek nią wycierać :P

A dodatkowo jeszcze przyszły fajne czapeczki - nie spodziewałam się takiej jakości, podaję wam linka, może któraś też zechce kupić:

Pola, ale duża Malwinka!!! Ciekawe czy mój dzieć też już dobija do tej wagi.... Nie mogę się doczekać piątku - zapisałam się do innego gina na USG i mają mi nagrać na pendrive'a filmik z aktywności naszego potworka Nareszcie będę mogła na spokojnie przeanalizować, co on tam wyczynia

Elu, nie szalej z tym sprzątaniem - uważaj na chemię i nie wysilaj się za mocno!

p.s. u mnie dziś 30+2! aż mi się słabo zrobiło, jak sobie pomyślałam, że za 5 tyg. mogę rodzić!
to musi być boskie oglądać taki film
ja mam jutro usg III trymestru i też nie mogę się już doczekać <3

Pola duża córeczka nie wiedziałam, że przy dużych dzieciach powinno się ograniczać cukier.
Nasz maluch trzyma się ciut poniżej 50centyla i mam nadzieję, że taki zostanie nie ma po kim też być duży
Stary 2018-04-25, 11:58   #1218
norka93
Wtajemniczenie

Wstałam o jakiejś 12:20.. Ale wstyd! Usprawiedliwiam się tym, żę śpię tyle, to szybciej mi zejdzie do 23 i do powrotu męża z pracy. Okropnie znoszę te dni, kiedy nie ma go w domu.
Ważyłam się przed chwilą - 66,5 kg, a zaczynałam od 61. Nie jest źle, doceniam to. Zaraz ogarnę jedzonko i odpiszę Wam.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 12:08   #1219
folinka
Zadomowienie

Hej dziewczynki, ja znowu w tyle... Basen, ogromne porządki w dokumentach i pierwsze trampeczki na szydełku popełniłam
Pati, jak czapeczka się udała?!

Cami, i Ty mnie też opuściłaś??? Na gruncie zawodowym oczywiście To baw się dobrze Nie doczytałam jeszcze, ale mam nadzieję, że to tak po prostu, a nie że coś się działo.

To już tylko ja i Karolina pracujemy?!

Wpadam na szybko, bo widzę dwa ważne tematy:
Tantum Rosa - kupcie sobie wodę w butelce z dzióbkiem! I w takiej butelce róbcie roztwór i po prostu z butelki na toalecie łatwo i szybko się opłukuje co wizytę w łazience! Ta butelka jest chyba na mojej liście wyprawkowej
I weźcie sobie do serca, żeby nie nastawiać się na poród zaraz po 37 tc, uwierzcie mi, bo ta końcówka ciągnie się MASAKRYCZNIE! Oczywiście, trzeba być gotowym, torba, wyprane ubranka, itp, ale znakomita większość z nas urodzi w 40/41 tc! A najczęściej jeszcze te z miękkimi i krótkimi szyjkami rodzą później

Wybaczcie, że wpadam tak tylko się powymądrzać, ale dziś byłam z Lidusią na grupie pobawić się (O jak się dziewczynisko wyszalało!), trzeba coś dom ogarnąć i a propos... do pracy

A Benio łobuz już mi wpycha nogi pod żebra, szok że tak wcześnie!

folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 12:27   #1220
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Wstałam o jakiejś 12:20.. Ale wstyd! Usprawiedliwiam się tym, żę śpię tyle, to szybciej mi zejdzie do 23 i do powrotu męża z pracy. Okropnie znoszę te dni, kiedy nie ma go w domu.
Ważyłam się przed chwilą - 66,5 kg, a zaczynałam od 61. Nie jest źle, doceniam to. Zaraz ogarnę jedzonko i odpiszę Wam.
Nie żałuj sobie snu jak tylko możesz spać w dzień (ja nie umiem )
Ja za to dzisiaj mam etat na kuchni - jak weszłam rano tak wyjść stąd nie mogę

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, ja znowu w tyle... Basen, ogromne porządki w dokumentach i pierwsze trampeczki na szydełku popełniłam

Cami, i Ty mnie też opuściłaś??? Na gruncie zawodowym oczywiście To baw się dobrze Nie doczytałam jeszcze, ale mam nadzieję, że to tak po prostu, a nie że coś się działo.

Tantum Rosa - kupcie sobie wodę w butelce z dzióbkiem! I w takiej butelce róbcie roztwór i po prostu z butelki na toalecie łatwo i szybko się opłukuje co wizytę w łazience! Ta butelka jest chyba na mojej liście wyprawkowej
I weźcie sobie do serca, żeby nie nastawiać się na poród zaraz po 37 tc, uwierzcie mi, bo ta końcówka ciągnie się MASAKRYCZNIE! Oczywiście, trzeba być gotowym, torba, wyprane ubranka, itp, ale znakomita większość z nas urodzi w 40/41 tc! A najczęściej jeszcze te z miękkimi i krótkimi szyjkami rodzą później

Wybaczcie, że wpadam tak tylko się powymądrzać, ale dziś byłam z Lidusią na grupie pobawić się (O jak się dziewczynisko wyszalało!), trzeba coś dom ogarnąć i a propos... do pracy

Folinko no ja bym jeszcze z chęcią popracowala ale opisywałam wyżej że sytuacja mnie zmusiła i poszlam już na L4

Moja mała też dzisiaj się rozpycha na każdą stronę

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 12:51   #1221
pola25
Zakorzenienie

Summer jak fajnie dzisiaj ziewała,taka słodka jest.

Folinko gdybym się dobrze czuła,to bym pracowała,ale od początku miałam problemy.Niestety chyba nie jestem stworzona do bycia w ciąży

Emma no cukier może wpływać na wielkość dziecka,a ja ostatnio sobie za dużo pozwalałam. U nas waga dziecka jest zaskakująca,bo ja malutka,ale mąż wysoki.Syn urodził się 3580.

Norcia ale się wyspałaś,nie miej żadnych wyrzutów !
Stary 2018-04-25, 13:13   #1222
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaa, zostawię swoją skomplikowaną historię miłosną na czas, kiedy spotkamy się wszystkie razem w realu na kawce

Zapomniałam do czego jeszcze miałam się odnieść - standard. Ale ostatnio odsypiam zapalenie oskrzeli, które powoli się cofa a tak dało mi w kość, że wieczorami padam jak trup. Chwilowo nie wiem, co to bezsenność, bo w nocy budzę się tylko 2-3 razy na tak wypełnionym pęcherzem, że z trudem człapię do łazienki.

Z rzeczy zakupowych: w piątek przychodzi komoda, wczoraj dostałam z Alie moją pieluchę muślinową - fajna jest, gigantyczna i chyba zamówię jeszcze jedną Aaaa - jakby co to w Lidlu są przecenione biustonosze do karmienia. Kiedyś były razem z tą akcją ciuszków dla niemowlaków - 2 szt. za 50 zł bodajże, wczoraj dorwałam za 34 zł. Bardzo fajne będą po domu, bo nie mają fiszbinów (położna mówiła, że takie są najlepsze, bo nie hamują laktacji) i są mięciutkie. Tak więc polecam.
Summer, jak będzie dane nam się spotkać, to nie daruję tej historii, pamiętaj.

Pamiętam moje zapalenie oskrzeli, o masakra.. 3 tygodnie w łóżku leżałam, a jeszcze potem do siebie dochodziłam. Jeszcze to połączyło się z mdłościami i bezsennością. Mam ciary jak sobie pomyślę! A Ty jak długo chorujesz, bidulko?

Komoda przychodzi? Będzie albo składanie albo mordobicie. My jeszcze jesteśmy przed łóżeczkiem (jak prawie każda, nie?) i to też będzie niezapomniane..... Szukałam tych staników w gazetce, ale nie znalazłam i teraz nie wiem czy w ogóle warto się człapać tam, bo te 34 zł, to wydaje mi się, że to jakieś pozostałości jeszcze sprzed hoho czasu?
Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Tak, tak Norciu dziś ciąg dalszy tak latam z jednego mieszkania na drugie i sprzątam, bo tam hmm jakby to powiedzieć "nieporządek" tzn względnie ale nie po mojemu, a u siebie też wiadomo chce zostawić wszystko w miarę umyte i posprzątane.. gorąco się robi już u nas na poddaszu, na nowym na szczęście przyjemny chłodek, bo jeszcze cień
W chwilach kiedy muszę odsapnać zaglądam do Was Kciuki byś wytrwała!
Jaki duży już dzieć, super, że wszystko ok

Norcia ma sobowtóra?
Elu, pomyśl tylko, że we wtorek już będziecie tam, że to będzie "wasze" gniazdko. Dość z oknami dachowymi i ciągłymi upałami, dość ze skosami, dość z małym metrażem! Też bym sprzątała, wstyd byłoby mi zostawić kurze i brudy, tak więc rozumiem.

No też właśnie - mam sobowtóra? Never! Takich długich nóg jak moje, to nigdzie nie ma.. I teraz pytanie - chwalę się czy żalę?
Cytat:
Zobacz, nie miałam pojęcia! Och, ja bym chciała urodzić do 28.06 ;], najlepiej właśnie tego dnia, wtedy za jednym zamachem będę miała urodziny tż-ta i Kazika

A wracając do Lidla - jutro fajne dresiki, kiedyś kupiłam sobie taki komplet po domu i do szpitala. Prałam już setki razy i nadal się świetnie trzyma, więc jutro mam w planach kupić co najmniej 1 parę spodni. A sukienki muszę zaraz zobaczyć
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Ciąże mamy donoszone od 37+0 stąd u mnie ten termin

A co do Lidla to jeszcze dodam, że od poniedziałku mają być fajne, bawełniane sukienki maxi za 33zł będę polować jak zostanie jakaś xs lub s
Wiecie Dziewczyny, ja bym bardzo chętnie to wszystko kupiła, gdyby nie to, że pewnie będzie mi sięgać do połowy łydki.. To jest jakiś koszmar..
Cytat:
Wreszcie miałam trochę czasu i zrobiłam sobie porządny pedicure hybrydowy

Dodatkowo posprzątałam, wstawiłam pranie i w planach mam zaraz lecieć na jakiś spacer
Jak? Emma, jak zrobiłaś pedicure z takim brzuszkiem?
Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
anima, Zua dzięki dziewczynki za wsparcie!

melduję, że żyje teraz przerwa na kawę i zaczynam szorowanie mebli w kuchni

matko, ja też myślę, że chciałabym urodzić wcześniej, ale jak to liczę to 37tc już za 8 tygodni.. omgggg
Leci ten czas jak szalony, u mnie to "dopiero" 11 tygodni do donoszonej. Jutro zaczynam 27 tydzień, łohohohoh, ale panikować zacznę, kiedy stuknie 30.
Cytat:
Hej Dziewczyny.

Polu, jaki tam pulpecik.. Nie mieści się aby w normalnym centylu?

Daj koniecznie znać jak po spotkaniu z położną, co tam Ci robiła i czy dowiedziałaś się czegoś ciekawego. Bo ja nie będę brała, mam tę od gina na NFZ i mam mieć jakieś przyspieszone kursy edukacyjne, jakiś filmik porodowy oglądać, ła.. Koleżanka mówiła, że to filmik jak 20 lat temu było w Niemczech, a jak jest dzisiaj u nas. Zonk.

Również odnotowuję takie spadki energii i to chyba częściej niż te wzrosty, ciężko mi się zabrać do czegokolwiek, a już na pewno do gotowania.
Cytat:

Dziękujemy za linki, Summer. Ja kupię tylko ten kocyk bawełniany, do przykrycia będę miała na początek rożek i zastanawiam się jeszcze nad pieluszką, może flanelowa wystarczy? Bo te bambusowe to drogie jakieś dla mnie.. 120x120 kosztuje ok. 50 zł.
Cytat:

Folinka! Ostatnio dumałam, że coś Cię nie ma, bo nasz Wielbłądzik już wrócił. Widzę, że nie próżnujesz jak np. ja. Mam jakiś awers przed basenem, a raczej awers przed wczesnym wstaniem, bo od 7 do 10 jest taniej za basen. Muszę przymierzyć mój stary kostium kąpielowy.

Folinko, pokażesz jak ta buteleczka z dziubkiem wygląda? O jaką dokładnie chodzi i gdzie taką kupujesz? Chciałabym cosik sprawdzonego, ale pewnie jeszcze poszperam.

Jakie nogi? Jakie żebra? Ja to czuję kopniaki w pochwie albo w tyłku.

Powiedzcie mi jak to jest z tym wstawaniem w nocy na siku, bo ja do tej pory wstałam chyba tylko raz kilka tygodni temu, a tak wstaję rano po całej przespanej nocy, jak bardzo boli. Często sikacie?

Stary 2018-04-25, 13:17   #1223
asiaczek
Zakorzenienie

Polu,duża już Malwinka

My z mężem chudzinki a synek miał przy porodzie 3790g a z ciekawostek to tego dnia miałam robione 2 usg na różnych aparach i wychodziło,że dziecko będzie miało 3500g.

U mnie ciąża donoszona będzie 1 lipca, więc jeszcze sporo czasu. I potwierdzam to co Folinka napisała,że ostatnie tygodnie bardzo się dłużą. Z jednej strony czujesz, że może jeszcze nie wszystko gotowe, nie ogarnięte, kurze za mało razy pościerane na przyjęcie dzieciątka a z drugiej już się nie możesz doczekać

U nas była ładna pogoda, ale już zaczyna się chmurzyć i wzmaga wiatr. Ale podobno prognozy na majówkę są optymistyczne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 13:18   #1224
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Nie żałuj sobie snu jak tylko możesz spać w dzień (ja nie umiem )
Ja za to dzisiaj mam etat na kuchni - jak weszłam rano tak wyjść stąd nie mogę

Folinko no ja bym jeszcze z chęcią popracowala ale opisywałam wyżej że sytuacja mnie zmusiła i poszlam już na L4

Moja mała też dzisiaj się rozpycha na każdą stronę
Zaczynam jutro 27 tydzień, a te rozpychanie się to może z 10 razy było. Pewnie częściej, ale ja tego nie czuję, dalej są bardziej kopniaki, a fajnie by było, żeby tatuś mógł sobie popatrzeć. Ostatnio leżał głową na moich udach i tak delikatnie przycisnął do brzuszka - kopła go dwa razy, a masz!

Cami, to było bardziej dosypianie jeszcze, bo w dzień to ja boję się spać, ale masz racje.. Południe to już dzień.

Co pichcisz?
Cytat:

Folinko gdybym się dobrze czuła,to bym pracowała,ale od początku miałam problemy.Niestety chyba nie jestem stworzona do bycia w ciąży

Emma no cukier może wpływać na wielkość dziecka,a ja ostatnio sobie za dużo pozwalałam. U nas waga dziecka jest zaskakująca,bo ja malutka,ale mąż wysoki.Syn urodził się 3580.

Polu, no właśnie staram się. Jak się nie wysypiam, w sensie pośpię 6 godzin, to okropnie boli mnie głowa, nie wiem co z tym jest. Aż taka podatna na sen jestem?

Dziewczyny, co myślicie o tym, żeby poczekać z zakupami wyprawkowymi do 1wszego czerwca? Myślicie, że wtedy będą promocje z okazji Dnia Dziecka? Np. na BabyBoom czy Gemini? Bo z drugiej strony chciałabym już wszystko zamówić i mieć z głowy.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-04-25 o 13:24
Stary 2018-04-25, 13:24   #1225
aniama6
Zadomowienie

Folinka, ja ciagle pracuje, chyba L4 typowo to w ogóle nie będę brała. Jak narazie od pn codziennie byłam w pracy ale po max 2h plus praca biurowa w domu plus kilka telefonów dziennie, ale w porównaniu do 8h, a 10 z dojazdem to jest nic. Załatwiam prace np między laboratorium, zakupami a spotkaniem z kokezanką. I narazie jest super. Choć przeraza mnie to ze jeszcze wielkie remonty przed nami. Właśnie nam na wieś 12 ton piasku wjechałozobaczymy czy uda się dodać, pierwszy raz to robię.IMG_1358.jpgIMG_1359.jpg

Stary 2018-04-25, 13:35   #1226
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Pamiętam moje zapalenie oskrzeli, o masakra.. 3 tygodnie w łóżku leżałam, a jeszcze potem do siebie dochodziłam. Jeszcze to połączyło się z mdłościami i bezsennością. Mam ciary jak sobie pomyślę! A Ty jak długo chorujesz, bidulko?

Komoda przychodzi? Będzie albo składanie albo mordobicie. My jeszcze jesteśmy przed łóżeczkiem (jak prawie każda, nie?) i to też będzie niezapomniane..... Szukałam tych staników w gazetce, ale nie znalazłam i teraz nie wiem czy w ogóle warto się człapać tam, bo te 34 zł, to wydaje mi się, że to jakieś pozostałości jeszcze sprzed hoho czasu?Elu, pomyśl tylko, że we wtorek już będziecie tam, że to będzie "wasze" gniazdko. Dość z oknami dachowymi i ciągłymi upałami, dość ze skosami, dość z małym metrażem! Też bym sprzątała, wstyd byłoby mi zostawić kurze i brudy, tak więc rozumiem.

No też właśnie - mam sobowtóra? Never! Takich długich nóg jak moje, to nigdzie nie ma.. I teraz pytanie - chwalę się czy żalę?
Wiecie Dziewczyny, ja bym bardzo chętnie to wszystko kupiła, gdyby nie to, że pewnie będzie mi sięgać do połowy łydki.. To jest jakiś koszmar.. Jak? Emma, jak zrobiłaś pedicure z takim brzuszkiem? Leci ten czas jak szalony, u mnie to "dopiero" 11 tygodni do donoszonej. Jutro zaczynam 27 tydzień, łohohohoh, ale panikować zacznę, kiedy stuknie 30. Polu, jaki tam pulpecik.. Nie mieści się aby w normalnym centylu?

Daj koniecznie znać jak po spotkaniu z położną, co tam Ci robiła i czy dowiedziałaś się czegoś ciekawego. Bo ja nie będę brała, mam tę od gina na NFZ i mam mieć jakieś przyspieszone kursy edukacyjne, jakiś filmik porodowy oglądać, ła.. Koleżanka mówiła, że to filmik jak 20 lat temu było w Niemczech, a jak jest dzisiaj u nas. Zonk.

Również odnotowuję takie spadki energii i to chyba częściej niż te wzrosty, ciężko mi się zabrać do czegokolwiek, a już na pewno do gotowania. Dziękujemy za linki, Summer. Ja kupię tylko ten kocyk bawełniany, do przykrycia będę miała na początek rożek i zastanawiam się jeszcze nad pieluszką, może flanelowa wystarczy? Bo te bambusowe to drogie jakieś dla mnie.. 120x120 kosztuje ok. 50 zł.
Folinka! Ostatnio dumałam, że coś Cię nie ma, bo nasz Wielbłądzik już wrócił. Widzę, że nie próżnujesz jak np. ja. Mam jakiś awers przed basenem, a raczej awers przed wczesnym wstaniem, bo od 7 do 10 jest taniej za basen. Muszę przymierzyć mój stary kostium kąpielowy.

Folinko, pokażesz jak ta buteleczka z dziubkiem wygląda? O jaką dokładnie chodzi i gdzie taką kupujesz? Chciałabym cosik sprawdzonego, ale pewnie jeszcze poszperam.

Powiedzcie mi jak to jest z tym wstawaniem w nocy na siku, bo ja do tej pory wstałam chyba tylko raz kilka tygodni temu, a tak wstaję rano po całej przespanej nocy, jak bardzo boli. Często sikacie?
Nie wiem od czego to zależy ale ja nie raz potrafię wstać 5 razy a czasami zdarza mi się tylko raz wstać na sikanie może od ilości wody wypitej w ciągu dnia?

Stary 2018-04-25, 13:38   #1227
emma90
Wtajemniczenie

Norko właśnie jakoś bez problemu brzuszek jest dość spory proporcjonalnie do mnie jak stoję ( mam 85cm w najszerszym miejscu) ale jak siedzę to się trochę chowa
Z goleniem się mam podobnie, daję radę, myślę, że dopiero w 9 miesiącu mogą pojawić się większe problemy

W nocy wstaję raz lub dwa a promocje będą na pewno, ale raczej w sklepach typowo dziecięcych. W aptekach internetowych wątpię

Asiaczek, Pola źle się wyraziłam, bardziej mi chodzi o to, że ja przy porodzie miałam 2400, tż 3500 więc tak średnio szacuję, że maluch będzie miał ok 3kg. Najlepiej chyba takie 3300 ale ja to sobie tak mogę chcieć

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Folinka, ja ciagle pracuje, chyba L4 typowo to w ogóle nie będę brała. Jak narazie od pn codziennie byłam w pracy ale po max 2h plus praca biurowa w domu plus kilka telefonów dziennie, ale w porównaniu do 8h, a 10 z dojazdem to jest nic. Załatwiam prace np między laboratorium, zakupami a spotkaniem z kokezanką. I narazie jest super. Choć przeraza mnie to ze jeszcze wielkie remonty przed nami. Właśnie nam na wieś 12 ton piasku wjechałozobaczymy czy uda się dodać, pierwszy raz to robię.Załącznik 7515821Załącznik 7515826

pięknie u Ciebie
Stary 2018-04-25, 13:39   #1228
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaczynam jutro 27 tydzień, a te rozpychanie się to może z 10 razy było. Pewnie częściej, ale ja tego nie czuję, dalej są bardziej kopniaki, a fajnie by było, żeby tatuś mógł sobie popatrzeć. Ostatnio leżał głową na moich udach i tak delikatnie przycisnął do brzuszka - kopła go dwa razy, a masz!

Cami, to było bardziej dosypianie jeszcze, bo w dzień to ja boję się spać, ale masz racje.. Południe to już dzień.

Co pichcisz? Polu, no właśnie staram się. Jak się nie wysypiam, w sensie pośpię 6 godzin, to okropnie boli mnie głowa, nie wiem co z tym jest. Aż taka podatna na sen jestem?

Dziewczyny, co myślicie o tym, żeby poczekać z zakupami wyprawkowymi do 1wszego czerwca? Myślicie, że wtedy będą promocje z okazji Dnia Dziecka? Np. na BabyBoom czy Gemini? Bo z drugiej strony chciałabym już wszystko zamówić i mieć z głowy.
Na obiad robiłam risotto bo mój mąż mnie tak prosil żebym zrobiła oprócz tego zrobiłam farsz do pierogów bo już miałam tyle mięsa z rosołu pomrozonego w zamrażarce że nie dało się nic innego pochować

No i sok z sokowirówki bo jabłek miałam tyle że jeszcze chwila a by się zepsuły

No i kiedyś kupiłam orzechy laskowe i tak leżały żeby je zaatakować dziadkiem do orzechów i dzisiaj to uczyniłam

Nie wspomnę o tym ile garow do mycia jest ale cóż zrobić

A co do poczekania na promocję to ja też będę czekala kupię to co teraz powinnam typu np te koszule do szpitala itd a resztę później

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-04-25 o 13:40
Stary 2018-04-25, 13:41   #1229
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:

Ale wstyd. Mam ostatnio takiego lenia ze jeszcze nie zaczelam. Nawet bucikow nie skonczylam jeszcze

Stary 2018-04-25, 14:02   #1230
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
to musi być boskie oglądać taki film
ja mam jutro usg III trymestru i też nie mogę się już doczekać <3

Pola duża córeczka nie wiedziałam, że przy dużych dzieciach powinno się ograniczać cukier.
Nasz maluch trzyma się ciut poniżej 50centyla i mam nadzieję, że taki zostanie nie ma po kim też być duży
Już jutro! Koniecznie zdaj relację!

Cytat:

Folinko, masz rację, pierworódki to raczej mają tendencję do przenoszenia ciąży, a moje gadanie o końcówce czerwca to tylko takie myślenie życzeniowe...

P.s. wiesz, że jesteś tytanem pracy?!

Cytat:

Polu, też raz to widziałam u naszego - robi wrażenie, prawda? Topi serducho raz dwa

Cytat:

Komoda przychodzi? Będzie albo składanie albo mordobicie. My jeszcze jesteśmy przed łóżeczkiem (jak prawie każda, nie?) i to też będzie niezapomniane..... Szukałam tych staników w gazetce, ale nie znalazłam i teraz nie wiem czy w ogóle warto się człapać tam, bo te 34 zł, to wydaje mi się, że to jakieś pozostałości jeszcze sprzed hoho czasu?Elu, pomyśl tylko, że we wtorek już będziecie tam, że to będzie "wasze" gniazdko. Dość z oknami dachowymi i ciągłymi upałami, dość ze skosami, dość z małym metrażem! Też bym sprzątała, wstyd byłoby mi zostawić kurze i brudy, tak więc rozumiem.

Wiecie Dziewczyny, ja bym bardzo chętnie to wszystko kupiła, gdyby nie to, że pewnie będzie mi sięgać do połowy łydki.. To jest jakiś koszmar.. Jak? Emma, jak zrobiłaś pedicure z takim brzuszkiem? Leci ten czas jak szalony, u mnie to "dopiero" 11 tygodni do donoszonej. Jutro zaczynam 27 tydzień, łohohohoh, ale panikować zacznę, kiedy stuknie 30. Polu, jaki tam pulpecik.. Nie mieści się aby w normalnym centylu?

Również odnotowuję takie spadki energii i to chyba częściej niż te wzrosty, ciężko mi się zabrać do czegokolwiek, a już na pewno do gotowania. Dziękujemy za linki, Summer. Ja kupię tylko ten kocyk bawełniany, do przykrycia będę miała na początek rożek i zastanawiam się jeszcze nad pieluszką, może flanelowa wystarczy? Bo te bambusowe to drogie jakieś dla mnie.. 120x120 kosztuje ok. 50 zł.

Norko, wpadaj do Lu, wszystko powiem jak na spowiedzi
Zapalenie oskrzeli trzyma mnie już ponad 2tyg. i coś czuję, że to jeszcze nie koniec
Te staniki to tj. pisałam - były w ofercie bodajże w lutym albo w marcu, teraz wyprzedają jakieś pojedyncze sztuki, więc nie wiem czy jest sens się tylko po to fatygować. Ja tylko uczulam, że jak która będzie w Lidlu, to niech poszuka
Norciu, może nie sikasz za często, bo maleństwo jeszcze nie ciśnie cię tu i ówdzie, to pewnie kwestia fizjologii. Ja sikałam od I trym. właściwie - sądzę, że to sprawka hormonów, a potem to przypuszczam, że rozpychający się dzieć. No i ja dodatkowo zawsze byłam słabowita na pęcherzu :P znaczy - wytrzymały mam, ale mało pojemny

Dziś wieczorem szkoła rodzenia - będziemy się uczyć oddychać. Mam nadzieję, że uniknę hiperwentylacji i nikt tam nie zemdleje

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości