![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Powiem Ci szczerze ze gdyby to ode mnie zależało to ja już dawno bym ja wyrzuciła bo nie lubię trzymać nieprzydatnych rzeczy. A moja mama sentymentalna jest i zostawiła. Nawet ma koja i brata bransoletkę se szpitala jak się urodziliśmy ❤️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#572 | |
Zakorzenienie
|
Wlasnie znalazlam info,ze max ciezar do 9kg takze jesli na dlugosc bedzie ok to na jakis dluzszy czas posluzy fajnie by bylo
![]() A tak patrze przedzial wagi rocznego dziecka np dziewczynka to pokazuje od 7,5kg do 12 kg takze na pewno posluzy dluzej niz 3 albo 4 miesiace ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#574 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jaki kochany ! Mój chyba by padł prędzej niż czytał do brzucha ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#576 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#577 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oj tam zaraz wałek tłuszczu. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozniej to bedzie dobry argument nie krzycz mezu bo dziecko wszystko tam w brzuszku slyszy gdyby kiedys cos ![]() No tak na golasa to tak mi sie zdaje ze jestem obtluszczona niestety ![]() ![]() A no i masz jeszcze sporo czasu zeby ich poszukac takze dzialaj przy okazji ![]() Fajne sa takie rzeczy i tak sobie myslec ja sie tym bawilam a teraz moja dzidzia bedzie ![]()
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2018-04-25 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj upolowalam ciazowe getry i koszulke w rossmannie. 25 za getry i 18 za koszulke. Zamowilam jakis czas temu na allegro i nic nie dostalam.. juz zwiedzilam 2 h&m i czarnej bawelnianej sukienki brak.. tylko pasiaki
![]() Tez sie nastawilam na dostawke do lozka. Czytalam ze mozna ja stosowac do czasu az dziecko siedzi.. tylko ten materacyk w srodku jakis dziwny jest.. akurat mialam dzisiaj okazje poogladac chicco.. macie juz adaptery do pasow? Polecacie cos specjalnego/model? U mnie dzisiaj TSH 2.08 nareszcie! Biore 50 euthyroxu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Moj Tz nasluchuje brzuch. Apka hi mommy napisala zeby dziecku spiewac wiec planuje zakup bakjek i bedziemy czytac.. glupio tak z brzuchem gadac wiec bedziemy czytac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te getry jak przeswituja ? Fajne w dotyku i sklad jaki bawelna ?
![]() |
#581 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę, że sobie spokojnie śpicie. Ja drugi dzień budzę się o 5.30
![]()
#582 |
Zadomowienie
|
Ja też już prawie od godziny nie śpię
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#583 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
![]() |
#584 | |||
Zakorzenienie
|
So_close
potwierdzam z mojej strony teorie, że po ciąży ważyłam mniej niż przed ![]() w ogóle wyglądałam najlepiej ever ever : -mleczne piersi -płaski brzuch, wcięcie -chude nogi tylko brak pupy ![]() ale tam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() który masz tc? z łożyskiem z przodu (choć ja mam teraz z przodu ale wysoko i z boku) też da się wcześniej wyczuć ruchy tylko albo po bokach, albo w narządy ![]() ![]() krysztalek88 musiałaś bosko wyglądać ![]() ![]() i też się niczym nei smarowałam i teraz nie zamierzam. Cytat:
Cytat:
![]() a skoro u ciebie zaden hit ![]() tak samo Żyrafka Sophie - dostalam w prezencie - myslalam sobie, ale bubel kolejny, a Sara nie rozstawała się z nią póki jej całowicie nie zniszczyła ![]() tak przy ząbkowaniu ją gryzła, że no szał. Żadne gryzaki nie chiała, nawet myśleliśmy, czy nie kupić drugiej ale po paru miesiącach w końcu sie uspokoiło jak wyszły zęby. ŁÓŻECZKO ja na pewno kupuję tylko jakiś mały kosz albo coś w ten deseń, też myślę o shnuggle. Nie kupuję łóżeczka bo z Sarą kupiłam i spała w nim dwa miesiące. Potem już nigdy, tyle razy próbowaliśmy z mężem ją uczyć tam spać, no za nic w świecie. Teraz kupuję takie łóżko dla niej duże + drugie bęzie ciut mniejsze wysuwane , żebym mogła się koło niej położyć lub mama moja jakby u nas nocowała. A łóżeczko zwykłę kupię, jeśli przez pół roku młodsza bęzie spała w tym koszu to znaczy, że warto zainwestować w normalne łóżęczko ![]() mamy malutkie mieszkanie 49m, więc też nie chcę zagracić jak ostatnio - w końcu używailśmy łóżeczka jako składowiska ubrań i inneych rzeczy ;/
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Zadomowienie
|
Ja dziś się obudziłam o 6 rano. Chyba z nerwów przed dzisiejszą wixyta. Ostatnio widziałam dzidzię przed świętami a potem były przejścia z migreną, ze szpitalem.. mam nadzieję że wszystko jest dobrze. Strasznie się denerwuje. Trzymajcie kciuki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Zadomowienie
|
Kciuki za wizyte!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Getry z rossmana sa sztuczne elastan i polyamid. Szukalam czegos bezszwowego do sukienek na lato.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |||
Rozeznanie
|
Zazdroszczę dziewczynom o których się to sprawdziło.... Ja już wiem, że mnie prolaktyna blokuje i dopiero jak odstawiłam córkę, to waga zaczęła spadać. Ale większość jednak ma tak, że przy karmieniu tracą na wadze, ale też później bywa tak że po odstawieniu jest przyrost wagi.
Każdy pozna swój organizm, i tak będziemy piękne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z resztą słyszy się historie, że z białych ludzi rodzi się mulatek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki!
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Jezu jaki ja wczoraj mialam napad glodu. Caly dzien bym jadła. I tak arbuz za mną chodzil. Wkoncu wieczorem Tż przyniosl pol arbuza. Zjadlam polowe polowy zagryzlam pudelkiem boròwek, na to kilka cukierkow czekoladowych i to wszystko zagryzlam gotowanym kurczakiem z rosołu 😂 po tym wszystkim dalej czulam ze coś bym zjadla. Hehe. Szalenstwo. Chyba synek wczoraj ròsł intensywnie i czegos potrzebowal 😜 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#590 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może jak pojawią się ruchy to to się zmieni, bo na razie do brzucha mówię rzadko i jak już to po nazwisku bo płeć jeszcze niepewna Mam pytanie z innej beczki: czy któraś z was ma w planach spanie w jednym łóżku z potomkiem po narodzinach? W mojej rodzinie łóżeczka zawsze pełniły funkcje ozdoby lub schowka bo żaden bobas nie chciał tam wejść i boje się, że zagracę mieszkanie, a przestrzenią nie mam co szastać (40m2)
![]() |
#591 |
Rozeznanie
|
Jasiel ja tak sobie myślałam ze pewnie i tak bedzie spac z nami ale po przeczytaniu artykułu u mamyginekolog o SIDS stwierdzilam ze na poczatku to faktycznie nie jest dosc bezpieczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 | |
Jedi
|
Cytat:
![]() A w ogóle mam pytanie z innej beczki. Macie na wynikach prenatalnych obliczone takie ryzyko jak "ryzyko porodu przedwczesnego przed 34 tc"? Jeśli tak, to jakie macie ryzyko? Edytowane przez So_close Czas edycji: 2018-04-26 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Zadomowienie
|
Ja na początek kupuje Kosz Mojżesza, fajnie się sprawdził stojąc przy naszym łóżku, a w ciągu dnia zabierałam go na dół. Ale moje gigantyczne dziecko bardzo szybko z niego wyrosło, używaliśmy niecałe 3 miesiące. Teraz młodsze dostanie w spadku łóżeczko po Leonie, a starszy brat będzie przeniesiony do „dorosłego” łóżka
![]() Ja mam już +5kg na plusie, dziś zaczęłam 18 tydzień, nie obżeram się, staram się jeść zdrowo i regularnie. Taka najwidoczniej moja natura, wiem, że niestety zatrzymuje mi się sporo wody w organizmie. Z Leonem przytyłam 22kg ale w 10 dni miałam już -16kg, po 3 miesiącach mniej niż przed ciąża, wiec podejrzewam, że teraz będzie podobnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Musze wam cos pokazac ![]() ![]()
![]() |
#595 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to te pierwsze dwa miesiace gdy musailaam wstac podniesc mala nakarmic przebrac - o boziu :O bylam chodzacym zombie, ale chyba nie dalo sie inaczej bo Sara co karmienie w nocy robila kupe. Teraz chcialabym by mała spała jednak obok, w kojcu czy czyms, ale jak sie nie da to tez bedziemy myslec jak to zorganizowac bym spała z nią. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ach to myślę, że kwestia miesiąca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Rozeznanie
|
Tylko nie wiem czy akurat ten przyklad chce nasladowac
![]() Ja planuje dokladnie tak samo.
#599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez lykki Czas edycji: 2018-04-26 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.