|
|
#751 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
Mnie kleszcz nigdy nie dopadł, ale za to szerszeń tak, trauma z podstawówki... Ja czekam na wymarzone zwolnienie i wtedy mi się wydaje, że energii to będę mieć bardzo duużo, obiadki gotowane, sprzątanko Czy wszystkie jesteście z południa Polski? Nie ma wśród nas kogoś z centrum Polski?
|
|
|
#752 |
|
Zadomowienie
|
catarynca, ja przeszłam na zwolnienie 1 kwietnia i powiem Ci, że właśnie wtedy odżyłam. W pracy średnio się czułam, bolały mnie plecy i cisnął brzuch, po powrocie padałam praktycznie od razu do spania
Teraz mam czas i chęci na spacery, poczytanie książki w ogródku z dzbankiem lemoniady, zrobienie fajnego obiadku czy ciasta Polecam ![]() Ej bo ja już teraz zglupiałam. 5 miesiąc zaczyna się 17+0 to Wy z końca września już macie od jakiegoś czasu... Ja mam właśnie dzisiaj a TP na 6.10 |
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaczynam za tydzień 5 miesiąc szok !!!!!!! A TP mam 13.10. Mój ginekolog w ogóle olał TP z usg genetycznego a dziwne bo na 1 wizycie jak obliczał z OM to sam mówił ze potem będzie ten termin skorygowany na genetycznym a teraz nawet nie wpisał w książeczkę. Ale sumie to tylko 3 dni to wielkiej różnicy nie ma. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
Ja już też nie nadążam za tymi terminami, z OM miałam 10.10 z usg gen 06.10 z wczoraj niektóre części ciałka są np na 2.10, kto to tam wie kiedy urodzimy
![]() A zrobię Wam smaka, a co
|
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że słodkiego jeść nie mogę.
|
|
|
#756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja muszę jeszcze jakoś do końca czerwca wytrzymać urlop na przełomie maja i czerwca, to zleci jakoś. Już mam tak dość. Praca całą moją energię zjada i później w domu już nie mam na nic siły. Amiyaa cwaniaku jak robisz takiego smaka, to się chociaż przepisem podziel! to jest na szpinaku? Nigdy nie robiłam... Ja idę prawie łeb w łeb z xxboo, też za tydzień 17 tydzień a rozmiarowo z brzuchem pewnie jestem na 7
|
|
|
#757 |
|
Rozeznanie
|
Jezu ja chce zjesc ten lesny mech..😍😍😍 i juz caly dzien nie spoczne puki czegos takiego nie zjem.
Dzieki dziewczyny za te porady odnosnie kleszczy. Juz mi sie odechciewa jechac no ale nie moge sie wszystkiego bać. Ja jestem z okolic Bydgoszczy jak by co. |
|
|
|
#758 |
|
Rozeznanie
|
Powiem wam ze ja sie z terminami pogubilam totalnie, mam w ogole wrazenie ze tutaj we Francji ciaze licza jakos dluzej. Bo inaczej juz ogole nie wiem.
26 marca, w poniedzialek bylam na prenatalnych. Na tych zdjeciach widze napisy 12+1, 12+2 czyli generalnie poczatek 13 tyg. Wiec wypada mniej wiecej ze 18 tydzien (i 5 miesiac) zaczynam w ten weekend. No i jak sobie za pomoca tej strony np : https://www.babymed.com/pregnancy-ca...r-week-by-week manipulowalam zeby sie zgadzaly terminy to mi TP wychodzi na 7 pazdziernika. A na ostatniej wizycie pytam mojej ginekolog o zaswiadczenie z TP i ona mi pisuje 14 pazdziernika. Czylli tydzien pozniej... I polowkowe mam tez jakos pozno wyznaczone, 3-10 czerwca. Musze jej dopytac, bo sie gubie
|
#759 |
|
Rozeznanie
|
Zielona hortensja ja tez nie daje zdjęć i tak troche sie ukrywam bo mam traume po tamtych wydarzeniach... koszmar to byl sie tlumaczyc co sie stalo itp a ludzie potrafią byc naprawde nietaktowni. Ale nie wracsjmy do tego. Teraz jest teraz i jest dobrze 😊
RUCHY Trzy dni temu pisalam wam ze cos poczulam ale nie wiem czy to mi sie nie zdawalo bo od tamtego czasu nic juz nie czuje. A dzis jest 16t0d. Moze w tym 17 tyg cos się pojawi 😊 Jestem za grupą na fb. A na instamam konto prywatne asiainst jak by ktos byl zainteresowany. |
|
|
|
#760 |
|
Raczkowanie
|
To do Bydgoszczy ja mam 155 km ;p u mnie Mazowsze.
|
|
#761 |
|
Zadomowienie
|
http ://smakslodyczy.blogspot.com/2014/07/ciasto-ze-szpinakiem-lesny-mech.html?m=1 (po http wykasujcie spacje)
Robię z tego przepisu, jedyne co zmieniam to nie używam mrożonego szpinaku, a 250g świeżego. Należy go umyć, sparzyć wrzątkiem, dodać kilka kropel oleju i zblendować - wychodzi dużo ładniejszy kolor ciasta No a owocki to wedle uznania, borówki, maliny, truskawki czy granat
|
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Amiyaaaa postanowiłam ! Robię ten leśny mech jak będę już miała super ekstra kichnie w nowym mieszkanku !!!! IMG_2611.jpg
Poleciały już włosy ! Moja fryzjerka w szoku ze tyle obciąć chciałam ale ciachnela z bólem serca Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się marzy taki long bob właśnie do ramion ale nie cierpię potem w zapuszczanie tego etapu przechodzenia za ramiona bo włosy mi się wtedy układają w każda stronę..... ale uwielbiam włoski do ramion ❤️ i proste i te takie lekko pofalowane a’la Hollywood ;D Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
IP inny lekarz w tej samej przychodni internista Ja miałam infekcję dróg moczowych, ale na tyle rozwiniętą, że przeszło też na inne rejony i internistka wypisała mi leki. Chociaż na pewno bezpieczniej, jak Cię zobaczy ginekolog
|
|
|
|
|
#766 |
|
Rozeznanie
|
Lykki moze prywatnie jakis ginekolog. Na ip sie tylko mie potrzebnie nasiedzisz dlugo.ale jak uważasz.
Ja sie na temat scinania włosów nie wypowiadam... mam bardzo dlugie wlosy a wizyta u fryzjera to dla mnie cos gorszego niz dla niektorych dentysta. Nie chodze do fryzjera wcale. Podcinam tylko koncòwki raz na rok. Tzn siostra ścina mi maszynka bo nożyczkami to juz nie mozliwe 😂 |
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się wydaje ze i tak bedziesz musiała wykonać badanie moczu bo chyba żaden lekarz nie wystawi leków bez wyników badania ? Ale może się mylę. Ja bym na Twoim miejscu poszła do internisty. Albo po prostu do apteki już po jakiś lek żeby sobie „ulżyć” Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wg tego co mamy w pierwszym poście na to faktycznie to już tydzień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2018-04-27 o 13:03 |
|
|
|
|
#769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wg Preglife mam 16+5 i 5 miesiac juz.. i tego sie trzymam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja liczę według tego IMG_1776.JPG Bo w preglife jest wszystko rozpisane na 10 miesięcy. A nieświadome osoby nie wiedza ze ciąża tyle trwa ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#772 |
|
Zadomowienie
|
Apola88 ja jestem z Bdg
Ale za tż emigrowałam na wschód do Lublina. Będę koniec maja w Bdg, może kawa? Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie dzwoniłam do lab i maja już wyniki mojego posiewu wiec w niedziele o 8 stawiam się w szpitalu
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#774 |
|
Rozeznanie
|
No ostatnimi laty Bydgoszcz trochę wypiękniala. Ja z 10 lat temu ucieklam na wieś. Ale pracuje w Bydgoszczy.
To ja tez juz nie wiem kiedy 5 miesiac. Xboo a ta tabelka skąd? Też bym sie ku niej sklaniała 😊 ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Chupacabra88 no pewnie😊 jestem za! |
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A 1 strony naszego wątku wklejałam ja z innych wątków ciążowych jak zakładałam pazdziernikowki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#776 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dlatego pomyślałam o IP. A internista to lekarz rodzinny? Najgorzej, że jestem u teściów na wiosce do wieczora i nie mam tu lekarza ![]() xxboo - super zmiana fryzury!
|
|||
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my tu z okolic Katowic wszystkie tez sie spotkamy kto bedzie chetny i jakis wspolny termin wypali to sie widzimy bo czemu nie?
|
|
#778 |
|
Raczkowanie
|
Internista to chyba nie do końca rodzinny, ale do rodzinnego też można
W każdym razie, jeśli w przychodni, do której chodzisz do ginekologa, jest jakiś inny, to powinien Cię z infekcją przyjąć w przyspieszonym trybie, bo infekcja zagraża dziecku. Tak na szybko możesz sobie pomóc clotrimazolem, provagiem, trivaginem, nasiadówkami - w aptece dostaniesz specjalne mieszanki ziół do zaparzania (choć prawda taka, że w ulotce w każdym z tych specyfików jest, że przed użyciem w ciąży trzeba się skonsultować z lekarzem na początku ciąży jak mnie tylko coś zapiekło to panikowałam, bo uderzyło mnie to, że niczym się nie mogę bezpiecznie leczyć).Możliwe, że w innych przychodniach na NFZ też lekarz Cię szybciej przyjmie z infekcją - zgłoś to podczas rejestracji. Nawiasem: Mi się kiedyś zdarzyło (nie byłam wtedy w ciąży) dostać wysokiej gorączki i bóli gdzieś pod sercem, ledwo szłam, ale doczłapałam się do najbliższej przychodni, gdzie odmówiono mi pomocy. Nie miał mnie kto zawieźć do szpitala, ja ledwo oddychałam z bólu, nie wiedziałam co robić i zadzwoniłam na pogotowie pytając co mam robić. Dowiedziałam się, że mogą przysłać po mnie karetkę, ale żebym jeszcze raz poprosiła w rejestracji o pomoc a jeśli mi odmówią to poprosiła, żeby mi dali na piśmie, że odmawiają pomocy. To weszłam z powrotem do przychodni, wyrecytowałam to i się od razu lekarz znalazł I wydaje mi się, że tutaj też Cię przyjmą, bo nikt nie będzie chciał oficjalnie brać odpowiedzialności.
|
|
|
|
#779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byle ten porod dobrze policzyc hihi Probuje ogarnac mieszkanie, bo po majowce wracamy ze znajomymi od razu na parapetowke. Oj gdzie te czasy gdy sprzatalam 26m a teraz 76 albo 68 bo 1 pokoj jest komorka poki co zostal mi do rozpakowania jedwn karton rzeczy jeszcze![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację, miejmy nadzieje że TP się sprawdzi Zazdroszczę metrażu ! U nas 55m i jednak brakuje tego dodatkowego pokoju teraz przydałby się na graciarnie a w przyszłości dla dziecka. No ale kto wie co będzie za jakiś czas może zmienimy lokum
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

Teraz mam czas i chęci na spacery, poczytanie książki w ogródku z dzbankiem lemoniady, zrobienie fajnego obiadku czy ciasta 

ale ciachnela z bólem serca

Ale za tż emigrowałam na wschód do Lublina. Będę koniec maja w Bdg, może kawa?