Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-27, 11:36   #751
catarynca
Raczkowanie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
uaaaaaaaa ale wycieczka się wam szykuje

ja właśnie bałam się w 1 ciąży chwalić - po za tym na FB mam za dużo wsyztskich ludzi z ktorymi nie mam kontaktu, nie chcialam im pokazywac mojego szczescia. Ale na Insta mam malutko osob, kilku kolegów ale w zasadzie facetow tam nie chce dodawac, same kolezanki, kuzynki itp. I tak mnie kusi by za jakis czas cos wrzucic. No ale na razie nie mam ochoty i odwagi i fajnego zdjecia heh

Znalazlam Twoj profil jak Ty sliczna jestes uwielbiam Twoj typ urody

no pieknie zaczyna powoli byc widac

jak to 5 msc ! to ze ja tez juz 5? ale jak to ja ciagle mysle ze jeszcze 4 a termin mam na 30 wrzesnia wiec hm hm hm ? w tej ciazy liczenie tygodni mi nie idzie jakos

O boziuniu ja sie panicznie boje kleszczy, po prostu panicznie. Nigdy nie mialam i trzymam się mojej zasady:
nigdy nie miałam: mandatu od policji, nic złamanego i kleszcza - i tak zamierzam przeżyć całe życie
wiec ja np. do lasu w lecie nei wejde bo mnie strach zjada po prostu. Ja w ogole boje sie owadow wszystkich latajacych bzyczacych żądlących ;/ ciezko mi z ta fobia walczyc , staram sie ze wzgledu na dziecko. Ale jak leci szerszen , to matko jedyna....

Haha pamietam moje wielkie plany na ciąże numer jeden
teraz tez mialam wielkie plany ... no i powoli wychodze z mldosci i powoli odzyskuje energie i moze moze cos sie uda ogarnac moje ciazowe zycie

zdrowka dla Ciebie by CI juz przeszly mdlosci calkiem !
Kochana, ja normalna jestem, żadne śliczności ;p dziękuję za miłe słowa

Mnie kleszcz nigdy nie dopadł, ale za to szerszeń tak, trauma z podstawówki...

Ja czekam na wymarzone zwolnienie i wtedy mi się wydaje, że energii to będę mieć bardzo duużo, obiadki gotowane, sprzątanko teraz wracam po pracy i tylko kanapa i tv...

Czy wszystkie jesteście z południa Polski? Nie ma wśród nas kogoś z centrum Polski?
Stary 2018-04-27, 11:47   #752
amiyaa
Zadomowienie

catarynca, ja przeszłam na zwolnienie 1 kwietnia i powiem Ci, że właśnie wtedy odżyłam. W pracy średnio się czułam, bolały mnie plecy i cisnął brzuch, po powrocie padałam praktycznie od razu do spania Teraz mam czas i chęci na spacery, poczytanie książki w ogródku z dzbankiem lemoniady, zrobienie fajnego obiadku czy ciasta Polecam

Ej bo ja już teraz zglupiałam. 5 miesiąc zaczyna się 17+0 to Wy z końca września już macie od jakiegoś czasu... Ja mam właśnie dzisiaj a TP na 6.10
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 11:49   #753
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
catarynca, ja przeszłam na zwolnienie 1 kwietnia i powiem Ci, że właśnie wtedy odżyłam. W pracy średnio się czułam, bolały mnie plecy i cisnął brzuch, po powrocie padałam praktycznie od razu do spania Teraz mam czas i chęci na spacery, poczytanie książki w ogródku z dzbankiem lemoniady, zrobienie fajnego obiadku czy ciasta Polecam

Ej bo ja już teraz zglupiałam. 5 miesiąc zaczyna się 17+0 to Wy z końca września już macie od jakiegoś czasu... Ja mam właśnie dzisiaj a TP na 6.10

Ja zaczynam za tydzień 5 miesiąc szok !!!!!!! A TP mam 13.10.

Mój ginekolog w ogóle olał TP z usg genetycznego a dziwne bo na 1 wizycie jak obliczał z OM to sam mówił ze potem będzie ten termin skorygowany na genetycznym a teraz nawet nie wpisał w książeczkę. Ale sumie to tylko 3 dni to wielkiej różnicy nie ma.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 12:01   #754
amiyaa
Zadomowienie

Ja już też nie nadążam za tymi terminami, z OM miałam 10.10 z usg gen 06.10 z wczoraj niektóre części ciałka są np na 2.10, kto to tam wie kiedy urodzimy

A zrobię Wam smaka, a co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180427_115742.jpg (89,8 KB, 38 załadowań)
Stary 2018-04-27, 12:08   #755
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Uff bo juz sie lekko stresuje ze tak zadnego znaku nie ma. Ide dzisiaj kupic jakies bajki i zaczynamy czytanie. Bo ja jakos przemawiac do brzuszka nie umie.. a on juz tak wystaje az sie prosi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Spokojnie. Ja w pierwszej ciąży trochę później poczułam niż teraz ale po prostu w tej ciąży wiedziałam czego się spodziewać.
Cytat:
Ja już też nie nadążam za tymi terminami, z OM miałam 10.10 z usg gen 06.10 z wczoraj niektóre części ciałka są np na 2.10, kto to tam wie kiedy urodzimy

A zrobię Wam smaka, a co
Dobrze, że słodkiego jeść nie mogę.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 12:09   #756
catarynca
Raczkowanie

Cytat:

A ja muszę jeszcze jakoś do końca czerwca wytrzymać urlop na przełomie maja i czerwca, to zleci jakoś. Już mam tak dość. Praca całą moją energię zjada i później w domu już nie mam na nic siły.

Amiyaa cwaniaku jak robisz takiego smaka, to się chociaż przepisem podziel! to jest na szpinaku? Nigdy nie robiłam...

Ja idę prawie łeb w łeb z xxboo, też za tydzień 17 tydzień a rozmiarowo z brzuchem pewnie jestem na 7
Stary 2018-04-27, 12:13   #757
Apola88
Rozeznanie

Jezu ja chce zjesc ten lesny mech..😍😍😍 i juz caly dzien nie spoczne puki czegos takiego nie zjem.

Dzieki dziewczyny za te porady odnosnie kleszczy. Juz mi sie odechciewa jechac no ale nie moge sie wszystkiego bać.

Ja jestem z okolic Bydgoszczy jak by co.
Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 12:16   #758
zielona hortensja
Rozeznanie

Powiem wam ze ja sie z terminami pogubilam totalnie, mam w ogole wrazenie ze tutaj we Francji ciaze licza jakos dluzej. Bo inaczej juz ogole nie wiem.

26 marca, w poniedzialek bylam na prenatalnych. Na tych zdjeciach widze napisy 12+1, 12+2 czyli generalnie poczatek 13 tyg. Wiec wypada mniej wiecej ze 18 tydzien (i 5 miesiac) zaczynam w ten weekend. No i jak sobie za pomoca tej strony np :

https://www.babymed.com/pregnancy-ca...r-week-by-week

manipulowalam zeby sie zgadzaly terminy to mi TP wychodzi na 7 pazdziernika.

A na ostatniej wizycie pytam mojej ginekolog o zaswiadczenie z TP i ona mi pisuje 14 pazdziernika. Czylli tydzien pozniej... I polowkowe mam tez jakos pozno wyznaczone, 3-10 czerwca. Musze jej dopytac, bo sie gubie
Stary 2018-04-27, 12:17   #759
Apola88
Rozeznanie

Zielona hortensja ja tez nie daje zdjęć i tak troche sie ukrywam bo mam traume po tamtych wydarzeniach... koszmar to byl sie tlumaczyc co sie stalo itp a ludzie potrafią byc naprawde nietaktowni. Ale nie wracsjmy do tego. Teraz jest teraz i jest dobrze 😊

RUCHY

Trzy dni temu pisalam wam ze cos poczulam ale nie wiem czy to mi sie nie zdawalo bo od tamtego czasu nic juz nie czuje. A dzis jest 16t0d. Moze w tym 17 tyg cos się pojawi 😊

Jestem za grupą na fb. A na instamam konto prywatne asiainst jak by ktos byl zainteresowany.
Stary 2018-04-27, 12:24   #760
catarynca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Jezu ja chce zjesc ten lesny mech..😍😍😍 i juz caly dzien nie spoczne puki czegos takiego nie zjem.

Dzieki dziewczyny za te porady odnosnie kleszczy. Juz mi sie odechciewa jechac no ale nie moge sie wszystkiego bać.

To do Bydgoszczy ja mam 155 km ;p u mnie Mazowsze.
Stary 2018-04-27, 12:26   #761
amiyaa
Zadomowienie

http ://smakslodyczy.blogspot.com/2014/07/ciasto-ze-szpinakiem-lesny-mech.html?m=1 (po http wykasujcie spacje)

Robię z tego przepisu, jedyne co zmieniam to nie używam mrożonego szpinaku, a 250g świeżego. Należy go umyć, sparzyć wrzątkiem, dodać kilka kropel oleju i zblendować - wychodzi dużo ładniejszy kolor ciasta No a owocki to wedle uznania, borówki, maliny, truskawki czy granat
Stary 2018-04-27, 12:32   #762
xxboo
Zakorzenienie

Amiyaaaa postanowiłam ! Robię ten leśny mech jak będę już miała super ekstra kichnie w nowym mieszkanku !!!! IMG_2611.jpg

Poleciały już włosy ! Moja fryzjerka w szoku ze tyle obciąć chciałam ale ciachnela z bólem serca

PEDAGOG

Stary 2018-04-27, 12:35   #763
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Amiyaaaa postanowiłam ! Robię ten leśny mech jak będę już miała super ekstra kichnie w nowym mieszkanku !!!! Załącznik 7517456

Poleciały już włosy ! Moja fryzjerka w szoku ze tyle obciąć chciałam ale ciachnela z bólem serca

Ja miałam takie jak Ty teraz a ciachnęłam do ramion

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 12:41   #764
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja miałam takie jak Ty teraz a ciachnęłam do ramion

Mi się marzy taki long bob właśnie do ramion ale nie cierpię potem w zapuszczanie tego etapu przechodzenia za ramiona bo włosy mi się wtedy układają w każda stronę..... ale uwielbiam włoski do ramion ❤️ i proste i te takie lekko pofalowane a’la Hollywood ;D

PEDAGOG

Stary 2018-04-27, 12:42   #765
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Witamy

Dziewczyny chyba jednak to nie podraznienie po luteinie, tylko chyba mam infekcje. Moja lekarka ma urlop, wtedy iść na IP?

Do głowy przychodzą mi 3 rozwiązania:
IP
inny lekarz w tej samej przychodni
internista

Ja miałam infekcję dróg moczowych, ale na tyle rozwiniętą, że przeszło też na inne rejony i internistka wypisała mi leki. Chociaż na pewno bezpieczniej, jak Cię zobaczy ginekolog
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 12:50   #766
Apola88
Rozeznanie

Lykki moze prywatnie jakis ginekolog. Na ip sie tylko mie potrzebnie nasiedzisz dlugo.ale jak uważasz.

Ja sie na temat scinania włosów nie wypowiadam... mam bardzo dlugie wlosy a wizyta u fryzjera to dla mnie cos gorszego niz dla niektorych dentysta. Nie chodze do fryzjera wcale. Podcinam tylko koncòwki raz na rok. Tzn siostra ścina mi maszynka bo nożyczkami to juz nie mozliwe 😂
Stary 2018-04-27, 12:52   #767
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Witamy

Dziewczyny chyba jednak to nie podraznienie po luteinie, tylko chyba mam infekcje. Moja lekarka ma urlop, wtedy iść na IP?

Mnie się wydaje ze i tak bedziesz musiała wykonać badanie moczu bo chyba żaden lekarz nie wystawi leków bez wyników badania ? Ale może się mylę. Ja bym na Twoim miejscu poszła do internisty. Albo po prostu do apteki już po jakiś lek żeby sobie „ulżyć”

PEDAGOG

Stary 2018-04-27, 12:54   #768
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:

Jak tak szukałam w sieci ostatnio to zazwyczaj pisało że od 18tyg zaczyna się 5 miesiąc. Zależy od tego jak liczone tygodnie ciąży bo wg tego co mamy w pierwszym poście na to faktycznie to już tydzień

Edytowane przez izaa29
Czas edycji: 2018-04-27 o 13:03
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 13:00   #769
bajka775
Zadomowienie

Cytat:

A zrobię Wam smaka, a co
Amiyaa szykuj się jadę do Ciebie zjeść to !

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 13:01   #770
awusia
Zadomowienie

Cytat:
Jezu ja chce zjesc ten lesny mech.. i juz caly dzien nie spoczne puki czegos takiego nie zjem.

Pieknie w tej Bydgoszczy! Moi rodzice wlasnie jada na majowke.. jestesmy zakochani!

Ja wg Preglife mam 16+5 i 5 miesiac juz.. i tego sie trzymam

awusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 13:05   #771
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Pieknie w tej Bydgoszczy! Moi rodzice wlasnie jada na majowke.. jestesmy zakochani!

Ja wg Preglife mam 16+5 i 5 miesiac juz.. i tego sie trzymam

Ja liczę według tego IMG_1776.JPG
Bo w preglife jest wszystko rozpisane na 10 miesięcy. A nieświadome osoby nie wiedza ze ciąża tyle trwa

PEDAGOG

Stary 2018-04-27, 13:10   #772
chupacabra88
Zadomowienie

Apola88 ja jestem z Bdg Ale za tż emigrowałam na wschód do Lublina. Będę koniec maja w Bdg, może kawa?

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 13:14   #773
xxboo
Zakorzenienie

Ja właśnie dzwoniłam do lab i maja już wyniki mojego posiewu wiec w niedziele o 8 stawiam się w szpitalu

PEDAGOG

Stary 2018-04-27, 13:17   #774
Apola88
Rozeznanie

No ostatnimi laty Bydgoszcz trochę wypiękniala. Ja z 10 lat temu ucieklam na wieś. Ale pracuje w Bydgoszczy.

To ja tez juz nie wiem kiedy 5 miesiac. Xboo a ta tabelka skąd? Też bym sie ku niej sklaniała 😊

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Chupacabra88 no pewnie😊 jestem za!
Stary 2018-04-27, 13:18   #775
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
No ostatnimi laty Bydgoszcz trochę wypiękniala. Ja z 10 lat temu ucieklam na wieś. Ale pracuje w Bydgoszczy.

To ja tez juz nie wiem kiedy 5 miesiac. Xboo a ta tabelka skąd? Też bym sie ku niej sklaniała

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Chupacabra88 no pewnie jestem za!

A 1 strony naszego wątku wklejałam ja z innych wątków ciążowych jak zakładałam pazdziernikowki

PEDAGOG

Stary 2018-04-27, 13:24   #776
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Do głowy przychodzą mi 3 rozwiązania:
IP
inny lekarz w tej samej przychodni
internista

Ja miałam infekcję dróg moczowych, ale na tyle rozwiniętą, że przeszło też na inne rejony i internistka wypisała mi leki. Chociaż na pewno bezpieczniej, jak Cię zobaczy ginekolog
Cytat:
Lykki moze prywatnie jakis ginekolog. Na ip sie tylko mie potrzebnie nasiedzisz dlugo.ale jak uważasz.

Ja sie na temat scinania włosów nie wypowiadam... mam bardzo dlugie wlosy a wizyta u fryzjera to dla mnie cos gorszego niz dla niektorych dentysta. Nie chodze do fryzjera wcale. Podcinam tylko koncòwki raz na rok. Tzn siostra ścina mi maszynka bo nożyczkami to juz nie mozliwe ��
Cytat:
Mnie się wydaje ze i tak bedziesz musiała wykonać badanie moczu bo chyba żaden lekarz nie wystawi leków bez wyników badania ? Ale może się mylę. Ja bym na Twoim miejscu poszła do internisty. Albo po prostu do apteki już po jakiś lek żeby sobie „ulżyć”

Poszłabym prywatnie gdzies indziej, ale jestem totalnie spłukana Dlatego pomyślałam o IP. A internista to lekarz rodzinny? Najgorzej, że jestem u teściów na wiosce do wieczora i nie mam tu lekarza Na razie stwierdziłam, że na własną rękę zastosuję clotrimazol i provag żel, bo mam to w apteczce, stresuje się, że infekcja może zaszkodzić dziecku

xxboo - super zmiana fryzury!
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 13:30   #777
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
A to mnie ze spotkania śląskiego wykluczylyscie ?;D

Nieee normalnie się właśnie nie puszcza w ogóle są takie bez energii klapniete bo długie i ciężkie ! Turaj akurat cały dzień w koczku były spięte dlatego. Pochwale się jak obetnie już o 12 mam fryzjerkę ;D
A babki w żłobku nie poważne powinny wymagać zaświadczenia od rodziców ze dziecko zdrowe jest

xxboo nie nie bez obaw my z polinezyjka i bajka gadamy gdy ja kiedys wpadne do Kraka a na pewno wpadne to wtedy planuje dac im znac i moze bede miec czas zeby na chwile sie spotkac
A my tu z okolic Katowic wszystkie tez sie spotkamy kto bedzie chetny i jakis wspolny termin wypali to sie widzimy bo czemu nie?
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 13:36   #778
mwmwm91
Raczkowanie

Internista to chyba nie do końca rodzinny, ale do rodzinnego też można
W każdym razie, jeśli w przychodni, do której chodzisz do ginekologa, jest jakiś inny, to powinien Cię z infekcją przyjąć w przyspieszonym trybie, bo infekcja zagraża dziecku. Tak na szybko możesz sobie pomóc clotrimazolem, provagiem, trivaginem, nasiadówkami - w aptece dostaniesz specjalne mieszanki ziół do zaparzania (choć prawda taka, że w ulotce w każdym z tych specyfików jest, że przed użyciem w ciąży trzeba się skonsultować z lekarzem na początku ciąży jak mnie tylko coś zapiekło to panikowałam, bo uderzyło mnie to, że niczym się nie mogę bezpiecznie leczyć).
Możliwe, że w innych przychodniach na NFZ też lekarz Cię szybciej przyjmie z infekcją - zgłoś to podczas rejestracji.

Nawiasem:
Mi się kiedyś zdarzyło (nie byłam wtedy w ciąży) dostać wysokiej gorączki i bóli gdzieś pod sercem, ledwo szłam, ale doczłapałam się do najbliższej przychodni, gdzie odmówiono mi pomocy. Nie miał mnie kto zawieźć do szpitala, ja ledwo oddychałam z bólu, nie wiedziałam co robić i zadzwoniłam na pogotowie pytając co mam robić. Dowiedziałam się, że mogą przysłać po mnie karetkę, ale żebym jeszcze raz poprosiła w rejestracji o pomoc a jeśli mi odmówią to poprosiła, żeby mi dali na piśmie, że odmawiają pomocy. To weszłam z powrotem do przychodni, wyrecytowałam to i się od razu lekarz znalazł I wydaje mi się, że tutaj też Cię przyjmą, bo nikt nie będzie chciał oficjalnie brać odpowiedzialności.
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 13:38   #779
awusia
Zadomowienie

Cytat:
Ja liczę według tego Załącznik 7517521
Bo w preglife jest wszystko rozpisane na 10 miesięcy. A nieświadome osoby nie wiedza ze ciąża tyle trwa

Moja ginka liczy jakos inaczej. Np koniec 1 trymestru tydzien pozniej niz w tej rozpisce... Ehh ciezka matematyka byle ten porod dobrze policzyc hihi
Probuje ogarnac mieszkanie, bo po majowce wracamy ze znajomymi od razu na parapetowke. Oj gdzie te czasy gdy sprzatalam 26m a teraz 76 albo 68 bo 1 pokoj jest komorka poki co zostal mi do rozpakowania jedwn karton rzeczy jeszcze

awusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 13:44   #780
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Moja ginka liczy jakos inaczej. Np koniec 1 trymestru tydzien pozniej niz w tej rozpisce... Ehh ciezka matematyka byle ten porod dobrze policzyc hihi
Probuje ogarnac mieszkanie, bo po majowce wracamy ze znajomymi od razu na parapetowke. Oj gdzie te czasy gdy sprzatalam 26m a teraz 76 albo 68 bo 1 pokoj jest komorka poki co zostal mi do rozpakowania jedwn karton rzeczy jeszcze

Mój gin tak samo stąd ta rozbieżność Masz rację, miejmy nadzieje że TP się sprawdzi Zazdroszczę metrażu ! U nas 55m i jednak brakuje tego dodatkowego pokoju teraz przydałby się na graciarnie a w przyszłości dla dziecka. No ale kto wie co będzie za jakiś czas może zmienimy lokum
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości