|
|
#811 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Duże macie te mieszkanka. My kupiliśmy 43,5m2 i mamy 2 pokoje i kuchnię. Piwnica też jest, ale strach pozostawiać cenniejsze przedmioty, bo okradli chyba w zeszłym roku (jeszcze za czasów poprzedniej właścicielki). Szukali podobno konkretnego modelu rowerów. I dlatego mój rower został u mamy, a mieszka może z 5 km od nas
Kiedyś na pewno będziemy musieli uciec do salonu, ale to akurat mi nie przeszkadza, bo wygodniejszą kanapę mamy I ja Wam powiem, że też od zawsze mieszkałam w domku, mieszkanie po raz pierwszy wynajmowałam podczas studiów w Warszawie, a teraz mieszkając w swoim, to mi się nudzi, tz również. Uwielbiałam pielić, siać, sadzić roślinki, wychodzić z leżakiem, do basenu, no kurcze, teraz tego brak.
|
|
#812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze dla mnie to bylaby żadna roznica w sumie skoro tu sie trzeba uzerac a nie mam ogrodzonego swojego terenu zeby dziecko moglo sobie latac swobodnie . To moglabym miec maly fajny domek plus troche swojego terenu ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
A powiedz mi te kolezanki co tak ci odradzaly i ze niby tak jest zle to sprzedaly te domy i pzreniosly sie do blokow? Bo znajac zycie nie a takie rzeczy jak wlasny dom i kawalek terenu przy ktorym niby trzeba troche popracowac i tak sie docenia w momentach jak latem mozesz sobie wyjsc na trawke na lezaczek odpoczac , zrobic impreze w swoim ogrodzie , zorganizowac jakies miejsce do zabawy dla dzieci Ja na szczescie mam tak ze z mieszkania wychodze na dwor takze mam namiastke domu ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Ja w domu nigdy nie mieszkalam no moze jak pracowalam za granica przez dwa lata ale to sie nie liczy . No ale jak teraz patrze na moje kolezanka z domami i ogrodami ile tam czasu spedzaja z dziecmi jak dobrze sie bawia to wlasnie zaluje ze nie mam domku mimo,ze niby wiecej roboty Jak bylam wtedy na roczku u szwagierki i tak siedzialam na tarasie to sobie tak myslalam jakbym miala tez takie warunki to bym sobie mogla lezec caly dzien na lezaczku na tarasie pod daszkiem i wymiotowac byloby mi to obojetne
|
|
#813 |
|
Rozeznanie
|
A ja sie chciakam wam pochwalić w końcu moim brzusiem.
leżę i zdycham zwoknikam sie z pracy szybciej... zaraz będę próbować te wodę z solą. 20180427_072307.jpeg20180427_072321.jpegGesendet von meinem SM-N950F mit Tapatalk
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
|
|
|
#814 |
|
Zadomowienie
|
Mój insta ilovemyplums. Jak byście mogły mnie dodać to będę widziała kogo też obserwować bo już ciężko mi się cofać tyle postów
![]() My mamy mieszkanie Po dziadku tz. Sypialnia zrobiona w kuchni więc malutka, pokój syna (alw będzie dla dwójki), pokój biurowy (graciarnia - suszarnia, silownia(bieznia), maszyna do szycia i garderoba w jednym) i salon z Kuchnia zrobiony z 2 pokoi. 69m2 Jak mieszkaliśmy sami to przestrzeni mnóstwo, Ale syn ogarnąl już wszystko. Tu krzesełko, łóżeczko turystyczne zebym mogła z wc skorzystać, kącik zabaw że stolikiem, helpkitchen... Dziś mam armagedon. Głowa mnie boli od rana bo jak tylko w nocy położę głowę na poduszkę dostaje strasznego kataru. Jestem cały dzień sama bo tż ma imprezę filmowa. Jutro jedziemy do Częstochowy i muszę spakować małego i siebie. A tak.mi sie nieeeee chce myśleć nawet ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo zdrowka zycze
|
|
#816 | |
|
Jedi
|
Cytat:
![]() Ja byłam 15+1 i CRL niecałe 10 cm. Możesz mieć przecież kilka dni ciążę młodszą
|
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sie kuruj co by jutro bylo chociaz troche lepiej bidulko To jest twoj naturalny kolor wlosow? Bo ogolem sliczny bardzo ci pasuje
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2018-04-27 o 15:59 |
|
|
|
|
#818 |
|
Zadomowienie
|
To chyba tylko ja mam dom i to duuuzy...Z tarasem zadaszonym uwielbiam.... teraz jak jest ciepło całe dnie spędzamy na dworze. Mały szczęśliwy, A ja lubię dlubac w ziemi. Pracy jest ogrom koło domu I w domu, ale ja to lubię. 20 lat mieszkałam w domu, potem akademik i 7 lat w bloku. Domu nie zamienilabym na największe mieszkanie. Jak dzieciaki podrosna każde będzie miało swój pokój. No i chyba nie bez powodu rodzina "blokowa" tak często lubi nas odwiedzać. W bloku nie ma za bardzo gdzie zrobić grilla. A w ogóle dla mnie to była mleczarnia i tyle w temacie. Jakoś z mężem ogarniamy ogrom pracy jaki jest. I codziennie po czy przed pracą mąż dlubie coś, ale nas to po prostu cieszy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też jestem za grupa na fb bardzo ułatwia życie. Na styczniówkach mamy tak że ktora pierwsza to zakłada post dniowy. I tam łatwiej sie odnieść do poszczególnych rzeczy. Plus sanki takie posty tematyczne. U nas byłoby to np. Wyprawka, torba do szpitala, wybór wozka itp. Można przypiąć, hasztagowac i nie sie nie gubi. ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
Esti mój synek to Leoś - ale dziękuje i wiem, rośnie przystojniak
❤️ My za jakieś 6-8 tygodni przeprowadzamy się do wolnostojącego domu 115m plus garaż, już się doczekać nie mogę tej przestrzeni ❤️ bo teraz jest już dość ciasno odkąd pojawił się Leon... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#821 |
|
Zadomowienie
|
Esti niestety farbowany als już z 10 lat ten sam.
Jakie wy ładne popadne w kompleksy ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
#822 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam podobny
|
|
#823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przestań! Magia filtrów 🤣 A Tobie przepraszam czego brakuje?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wez mnie nie denerwuj zazdroszcze i udusze
|
|
#825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak to kiedyś usłyszałam tylko gęba mnie ratuje ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
|
#826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak no brzydka sie odzywa chcesz oberwac? Ja to popadne w kompleksy jak tu widze co chwile takie zgrabne z slicznymi brzuszkami ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
Zazdroszcze bardzo
|
|
#827 |
|
Rozeznanie
|
Chupacabra88 przypominasz ta aktorke co grala w tylko mnie kochaj ta dziewczynke. A teraz chyba w agencie byla na tv. Taka mloda osiemnastka. Serio jestescie podobne 😉
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Synek prze boski 😍 |
|
|
|
#828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Tosiek niezły agent, dziś chce mnie wykończyć ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
|
#829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Koleżanki mi nie odradzały mieszkania w domku Ja się po prostu wystraszyłam słuchając pewnych historii. One, cóż - mają już kredyty na te domy, ciężko w takiej sytuacji ot tak się wyprowadzić. Niektóre żałują decyzji, inne nie. Zresztą, każdy ma inny próg wytrzymałości, ja jestem ogólnie bardzo zestresowana i zamartwiająca się, dlatego wydało mi się to wszystko dużym kłopotem. Co do pracy w ogrodzie - trzeba lubić, zwłaszcza, żeby być w stanie to robić po pracy (próbowałam na działce u rodziców, była to dla mnie męka nawet mimo tego, że wtedy nie pracowałam, gdybym miała to wykonywać po 9h pracy, to byłoby mi bardzo ciężko, obawiam się, że miałabym w takim ogrodzie tylko trawę Nie mówię, że dom jest zły, moim zdaniem nie da się w ogóle ocenić czy coś jest lepsze czy gorsze. Ewentualnie każdy może ocenić co jest lepsze czy gorsze dla niego ![]() A w okresie kiedy miałam najgorsze mdłości to i tak bym nie leżała w ogrodzie - było za zimno :P Ostatnio za to często leżę na tarasie, zawsze to jakaś namiastka ogrodu, można też zrobić grilla Nie mieszkam w typowym bloku, wielka płyta mnie odstrasza, mieszkam w 4-rodzinnym "bloczku".
|
|
|
|
|
#830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dużym plusem domu jest to że po pracy możesz się zająć swoimi rzeczami do zrobienia. Nawet obiadem na kolejny dzień czy jakimś ogarnianiem a dzieci wypuścić do ogrodu. Wiadomo nie dwulatka, ale starsze spokojnie mogą bawić się same. nie trzeba tak jak w bloku chodzić z nimi na plac zabaw przez ileś lat. Przy okazji jest to czasem niezła wyprawa trzeba zabrać pierdyliad rzeczy na taki plac zabaw. A to bułeczkę a to soczek a to zabawkę. Podobnie jak chcesz poprzebywac z dziećmi w weekend kilka godzin na świeżym powietrzu musisz spakować się jak na mini wyjazd.caly piknik trzeba ze sobą wziąć plus pasuje jakoś wugladac jak się do ludzi wychodzi
Jeśli masz dom to akurat na takich rzeczach oszczędzasz czas a na ogród możesz spokojnie wyjść w piżamie nawet. Ja właśnie średnio wyobrażam sobie jakiekolwiek świeże powietrze i ruch dla dziecka w bloku. Jeśli pracuje 8h i 2h na dojazdy to jest 10h poza domem. Serio nie wiem jakim cudem znajdę siłę aby zabrać dziecko na plac zabaw w tygodniu. W zimie to nie ma wogole mowy. Najwcześniej wracam o 17.30 a wtedy już jest ciemno. A w weekend. Cóż sobota zakupy - dzieci tak szybko rosną że chyba niemal zawsze jest potrzeba im coś dokupić. Jeszcze spozywka i gotowanie obiadu. Pół dnia minie. Dzieci z domu mają jednak więcej ruchu i powietrza niż z bloku. Chciałabym mieć mały domek z ogródkiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy ważne żeby wybrać żłobek i przedszkole które zapewnia dziecku dużo ruchu. Ja z moja grupa chodziłam 3x w tygodniu (w zimę) na dwór. Na spacer na boisko do lasku na łąkę lepić bałwany Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
Hmm my mamy chyba taki kompromis przynajmniej dla nas
kupiliśmy mieszkanie w szeregowce w której mieszka kilka rodzin przeważnie młodych ludzi z dziećmi, osiedle jest zamknięte więc starsze dzieci wychodzą na dwór jeżdżą na rowerach czy się bawią razem. Mieszkamy na obrzeżach miasta, więc do pracy jest blisko ale klimat nadal wiejski. Naprzeciwko uprawiają jeszcze zboże i biegają stada sarenek zobaczymy jak długo bo Kraków bardzo szybko się rozbudowuje ale póki co nam odpowiada. TŻ chciał mieszkać na wsi, ja w mieście i mamy taki kompromis![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Dziewczyny jak wy dodajecie wasze zdjęcia? Bo ja mogę dodać tylko jako załącznik bo pisze że inne opcje są wyłączone i max 1000kb a te robione aparatem z telefonu mają ok 3000kb ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2018-04-27 o 19:40 |
||
|
|
|
#836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mniami
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek dla mnie dom posiada wiecej plusow te wszystkie co wypisaly dziewczyny Tak jak pisaly mozesz latac w pizamie i nikt sie nie patrzy jak na wariata No ale oczywiscie kazdy ma swoje preferencje i jedni wola to a inni to takze ja obsolutnie nie neguje twojego zdania
|
|
#839 | |
|
Jedi
|
Cytat:
Całe życie mieszkałam w bloku, od jakiegoś czasu w domu z ogródkiem i powiem szczerze, że miło jest posiedzieć sobie latem w ogrodzie, ale niestety coś kosztem czegoś. O ten ogród trzeba dbać i to regularnie, a to akurat moja pasja nie jest ![]() Dom by pewnie nadrobił zalet spokojem gdyby był gdzieś pod miastem, przy lesie. Za to kosztem dojazdu do miasta (o ile ktoś lubi życie mieszczucha )Ja w mieście to jedyne co, to nie mijam 20 sąsiadów przy wyjściu z domu ![]() Nie mogę tylko zgodzić się z tym, że dom ma przewagę pod względem wypuszczania dzieci. Ja wiem, że dzisiejsi rodzice mają inne podejście do tematu, ale ja dzieciństwo spędziłam na osiedlu pod blokiem i 80% wolnego czasu spędzałam na powietrzu. Ogródek niczego by nie zmienił Mówię oczywiście o bezpiecznych osiedlach
Edytowane przez So_close Czas edycji: 2018-04-27 o 20:14 |
|
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np narzekac tez nie moge bo miejsce tez jest fajne mieszkamy w takich dwupietrowych zabytkowych kamieniczkach w kazdej jest tylko 8 mieszkan . 4 sa na dole i kazdy wychodzi sobie na dwor a 4 na pietrze i oni wchodza juz klatka . Jak otwieram drzwi to ja akurat mam juz widok na pusta łąkę i potem zaraz jest juz las kawalek drogi doslownie pare minut i jest plaza z jeziorem takze no jest cisza spokoj fajnie ale jednak brakuje mi tego swojego terenu zeby moc wyjsc i sobie posiedziec , polezec na lezaczku bez gapiow
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

takze dla mnie to bylaby żadna roznica w sumie skoro tu sie trzeba uzerac a nie mam ogrodzonego swojego terenu zeby dziecko moglo sobie latac swobodnie . To moglabym miec maly fajny domek plus troche swojego terenu
Tak naprawdę za niewiele więcej niż nasze mieszkanie moglibyśmy mieć domek, więc też rozważaliśmy tę opcję. Nasłuchałam się jednak w pracy historii jakie to koleżanki mają problemy z domkami - np. była wichura, pół dachu wylądowało na trawniku przed domem - poza tego typu sprawami dochodzi konieczność dbania o ogródek i ogólnie jakaś większa odpowiedzialność (tak nam się wydawało, zresztą, mąż kiedyś mieszkał z rodzicami w domu na wsi i miał wspomnienia, że zawsze było dużo pracy przy domu).

❤️
popadne w kompleksy 

Ostatnio za to często leżę na tarasie, zawsze to jakaś namiastka ogrodu, można też zrobić grilla