|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy
Cytat:
ja miałam dokładnie to co Ty kiedys o tym pisałam ale uznano mój post za niezrozumiały ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Zakorzenienie
|
ja musiałam dzisiaj wyrzucić prawie świeżutkie advance z oka... lewa soczewka tak mnie urażała, że wyglądałam jak zapłakana, ale jak zdjęłam to śladu uszkodzeń nie było... no nic, może się jakaś lewa trafiła.
Dziewczyny, duża jest różnica między acuvue a oasys? |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Zakorzenienie
|
Oasys mają więcej środka nawilżającego. Ale dla mnie to akurat było in minus, bo piekły mnie od niego oczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Zakorzenienie
|
no właśnie... ja czasem po acuvue mam wrażenie suchego oka, więc będę chciała wypróbować oasys, może będą korzystniejsze dla moich oczu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2616 |
Nie depcze krokusów
|
Mnie ogólnie soczewki nie wysuszają pod koniec dnia, tylko czasem jak się w nocy obudzę, poczuję suchość, ale wtedy wystarczą kropelki (najlepiej profilaktycznie po zdjęciu, wierzę ulotkom, że wit.B5 pomaga naprawić drobne uszkodzenia rogówki). Wydawało mi się, że noszenie szkieł raczej hartuje oczy i stają się mniej wrażliwe?
Oasys dla mnie okazały się lepsze od Advance, szkoda że nie są nieco mniejsze. Po zdjęciu mam mniej widocznych żyłek, w ciągu dnia ich nie czuję, nie boję się zdrzemnąć, łatwiej się zdejmują (Advance prawie zawsze składają mi się w pół). Nie pieką mnie po nich oczy, mimo że chyba mam takie skłonności (na każdym oku mam po jednej stale wystającej żyłce, którą łatwo podrażnić), skoro płyn musiałam zmienić. Optyk, u którego się zawsze zaopatrywałam, mówił mi, że jak będę czuła soczewkę, to mogę do niego przyjść i zareklamować (z paragonem potwierdzającym zakup w terminie krótszym niż 14 dni), bez problemu wymieni na inną. Nieraz uszkodzenie jest malutkie i widać je dopiero pod wielkim powiększeniem.
![]() |
#2617 |
Rozeznanie
|
A ja mam tradycyjnie pytanie trochę z innej bedzki
![]() Jakie suplementy diety zażywacie na swoje oczęta? Ja kiedyś brałam Klarin i zwykłe tran z vit.A+D. Ale teraz jest szał na suplementy mające w nazwie omega3 ;P Ciekawa jestem, co wy zażywacie? Bo chciałabym wypróbować coś nowego.
![]() |
#2618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego jeśli się chce potem laserowo naprawiać wzrok (ja chcę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ProWzrok SORAYA MAXIMA, program "Ukojenie zmęczonych oczu" borówki (teraz w naturze, a zimą soki i suplement Herbapolu) Oczywiście nie wszystko naraz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2620 |
Nie depcze krokusów
|
Brrr, przerażasz mnie, dziewczyno... Robiłaś już badania pod kątem lasera?
![]() |
#2621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do suchych oczu w nocy przy Proclearach nie ma takiego problemu. Są nawilżone i w dzień i w nocy! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2622 |
Nie depcze krokusów
|
Artykuł Jedz zieleninę, a nie marchewkę, jeśli chcesz mieć dobry wzrok.
Doppelherz Aktiv jest dość tani, ok.10zł za 30 kapsułek. Szeroki skład ma też 2x droższy Maxivision.
![]() |
#2623 |
Zakorzenienie
|
czytałyście może artykuł z naj .? było tam coś o soczewkach prawdy i mity czy coś takiego
![]()
![]() |
#2624 |
Raczkowanie
|
katka_19 jak się nazywają te soczewki które tak promocyjnie kupiłaś w vision express?
czy to twoje pierwsze?? bo ja właśnie zbieram się żeby przerzucić się na soczewki i się zastanawiam czy jechać do mojej okulistki prywatnie i płacić 50 zł za wizyte i badanie + soczewki u niej też pewnie w nieco zawyżonej cenie czy wybrać się do vision express... napisz proszę jak się nazywają i jak Ci służą? bo to moje pierwsze będą i trochę się niepewnie czuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2626 |
Rozeznanie
|
ogónie soczewki nosza mi sie dobrze,tylko czuje delikatne pieczenie lub suchosc oka,po jakims czasie noszenia. dzis mi sie soczewka ,,porwała''jak załozyłam to mnie uwierała i okazało sie ze sie porwała,ale to pewnie moja winna,bo troche nieprawidłowo zdejmuje,paznokciami zaczepiam.a po ile nosicie soczewki oasys,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej i wszystko jest ok. Musze poszukać jakiś zamienników na te oasys
Edytowane przez bravvurka Czas edycji: 2008-07-23 o 17:23 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Zakorzenienie
|
Lalaith tez się ciesze i dziękuję za doradzenie ich
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 |
Nie depcze krokusów
|
Marchewka też ok, tylko żeby Wam oczy nie pożółkły tak ja mi jakiś czas temu (wystarczył Kubuś dziennie)...
![]() |
#2631 |
Wtajemniczenie
|
Ciąg dalszy proclear
![]() Wczoraj nosiłam te soczewki cały dzień. Wieczorem miałam białe oczy, jak nigdy przy soflensach. Oczy nie były suche po pracy przy kompie. Profilaktycznie zakropliłam oczy pod wieczór. Miałam soczewki do późna, tak wyszło. A jednak oczy nie były zaczerwienione! No i dziś widzę lepiej niż wczoraj. Myślę, że oko musi przyzwyczaić się do nowego materiału. Jest różnica - jeżeli zakładam nowe soczewki tej samej firmy co noszę, a źle widzę, to może świadczyć o uszkodzeniu soczewki. Ale jeżeli zmieniam soczewki na innej firmy, to trzeba dać czas oczom na przyzwyczajenie się. Jeśłi chodzi o suplementy to lekarz polecił mi Maxivision, jak skończyłam opakowanie to kupiłam Doppelherz - tak samo dobry a tańszy o połowę. Na noc stosuję krople oculosan na zmęczone i zaczerwienione oczy. Ale może jak będę nosić procleary, to nie będę musiała ich używać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Nie depcze krokusów
|
O, wymieniłaś te dwa preparaty, o których wspominałam, zwróciłam kiedyś na nie uwagę w aptece, bo mają szeroki skład i bierze się tylko 1x dziennie, więc są wydajne
![]()
![]() |
#2633 |
Raczkowanie
|
ja też w proclear mam zero czerwonych żyłek, oczy wyglądają ładnie przez cały dzień a w innych soczewkach było to niemożliwe do osiągnięcia
|
![]() ![]() |
![]() |
#2634 |
Wtajemniczenie
|
Tak, widziałam, że je wymieniłaś.
Doppelherz kupiłam, bo jest tani, a wystarcza na m-c. Po prostu zobaczyłam w aptece i kupiłam na próbę. Zdziwiłam się, jak zobaczyłam cenę... |
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do soczewek IWear nie polecam ![]() Dziewczyny mam propozycje: może by zrobić sondę, na której każda z nas oceniałaby różne rodzaje soczewek np w jakiejś skali (od 1 do 10)? Umiałaby któraś coś takiego zrobić? Myślę że to by pomogło wielu osobom przy wyborze soczewek, bo choć każde oko inne to jednak jeśli większości coś pasuje to coś w tym musi być ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Nie depcze krokusów
|
Dla mnie trochę niezrozumiałe jest, że tak dobre produkty firmy Cooper Vision są tak słabo dostępne w salonach...
![]() |
#2637 |
Wtajemniczenie
|
Może to ze względu na cenę??
Ja za swoje soflensy płaciłam 40 zł za parę (w sklepach internetowych ok. 50 zł za 6 szt.!). To ile kosztowałaby para soczewek proclear, nie wspominając o droższych biofinity? Dlaczego salony mają takie ceny? Przecież jak człowiek ma do wyboru zakupy po niższych cenach w necie i po wyższych w salonie - wybierze internet. Każdy chce kupić taniej, "po co przepłacać" (to z reklamy). |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
Raczkowanie
|
tańsze proclear niestety chyba tylko poprzez internet są dostępne, ja kupuję na allegro i w sklepach internetowym (13-14 zł za sztukę)
tanio jest jeszcze na e-bayu z Niemiec, ale chyba koszty wysyłki sa spore co do normalnego optyka to w moim mieście nie dostanę proclear i już, musiałabym jeździć do większych miast a i tak cena pewnie większa niż w sieci |
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Nie depcze krokusów
|
Myślę, że skoro w necie kosztują ok.13-14zł za sztukę, to w salonie 18-20zł. Nie mogą być droższe niż silikonowe, bo to "tylko" hydrożele.
![]() |
#2640 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Na oczy nie łykam nic... aż mi sie głupio zrobiło. Z drugiej strony zdanie lekarzy na temat wszelkich suplementów jest różne. Lailath - mhm pomysł z oceną soczewek fajny, tylko tak, jak piszesz każdy ma inne odczucia a ja się boję, że będą wpadać na forum ,,goście" co to bez przeczytania całości, zobaczą na ranking i będą albo same zamawiać w necie bez konsultacji albo naciągać nieasertywnych lekarzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.