Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-30, 14:16   #991
mwmwm91
Raczkowanie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Gratulacje! U nas tak samo i też prawdopodobnie chłopak

Dziewczyny nie wiem jak mam się ubierać!!! Nie wyglądam jeszcze jak w ciąży, tylko jakby mi po zimie została oponka
Ja podobnie Ale często jak mnie złapią mdłości + ból brzucha to jakoś mnie wydyma i wtedy już wyglądam na kobietę w ciąży.
Zaczęłam już nosić spodnie ciążowe - ten pas bawełniany na brzuch jest za szeroki, siostra mi mówiła, że ona na takim etapie zwijała go na pół, żeby się trzymał. A ja zostawiam w pionie, przynajmniej nic mnie w tych spodniach nie ciśnie. Bluzki w większości nieciążowe, brzuszek jeszcze mały to się naciągają bez problemu. Do tego sukienki, na szczęście przed ciążą lubiłam szersze, to teraz są w sam raz
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 14:47   #992
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
już ? mi powiedziała,że mam się umówić po 7mc :O
Moja od ok 16-18 tc ma cykl 6 spotkań, coś jak szkoła rodzenia. Dzisiaj było o części praktycznej, jakie badania i dokumentu trzeba mieć do porodu, co do torby na poròd, na pobyt i co potrzebne jest w domu, a czego nie ma sensu kupować na wyrost.

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Ja mam z położną przed każdą wizytą u gina
Położna wpisuje w kartę ciąży wyniki badań, waży, jak trzeba pobrać wymaz (np. do biocenozy) to też ona.
Mi chodzi o położną środowiskową, ktòrą opiekuje się kobietą w ciąży i potem w połogu
Taka położna z przychodni to chyba zazwyczaj takie rzeczy robi. Moja jeszcze skierowania, l4 wypisuję, umawia kolejne wizyty itp.

Dostałam całą reklamòwkę ulotek, pròbek, kilka pieluszek, kilka rodzajòw kremòw do pupy, jest nawet małą butelką Avent, to będzie w razie czego.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 15:07   #993
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Moja od ok 16-18 tc ma cykl 6 spotkań, coś jak szkoła rodzenia. Dzisiaj było o części praktycznej, jakie badania i dokumentu trzeba mieć do porodu, co do torby na poròd, na pobyt i co potrzebne jest w domu, a czego nie ma sensu kupować na wyrost.

Mi chodzi o położną środowiskową, ktòrą opiekuje się kobietą w ciąży i potem w połogu
Taka położna z przychodni to chyba zazwyczaj takie rzeczy robi. Moja jeszcze skierowania, l4 wypisuję, umawia kolejne wizyty itp.

Dostałam całą reklamòwkę ulotek, pròbek, kilka pieluszek, kilka rodzajòw kremòw do pupy, jest nawet małą butelką Avent, to będzie w razie czego.
A właśnie - a jak to jest z tymi położnymi? Gdzie się je wybiera i kiedy? Ja na razie chodzę tylko do ginekologa, jeszcze nie wybierałam położnej, nie byłam też w szkole rodzenia.
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 15:08   #994
lacrimachristi
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę U mnie coś tam się zaokrągliło, ale wyglądam raczej na przygrubawą, jakbym jeszcze nie zmieniła opony zimowej na letnią A za 1,5 tyg zaczynam 5 miesiąc Z jednej strony cieszę się, bo nie chcę mieć dużego bebzola, z drugiej dziecko jest raczej z tych większych i jestem ciekawa, kiedy mnie bardziej wybębni

dziękuję
ja wchodzę w swoje ciuchy bez problemu
pewnie pozniej wyskoczy brzuchol
Stary 2018-04-30, 15:15   #995
Apola88
Rozeznanie

Krysztalek gratulacje! Fajnie ze wizyta udana i drugi chłopczyk 😊

Tez mam taki prysznic, oj mozna tam sie polamac, moze jakas gumowa mate daj tam, nie lubie takich mat ale tak przy dziecku to napewno tez użyje bo na mokrych kaflach jest strasznie ślizgo.

Tez nie mam pomyslu co ubierac. Kupilam uzywane jeansy ciązowe tak zeby wiedziec tez jaki rozmiar z hm bedzie mi dobry to moze sytuacja sie poprawi ale jeszcxe nie doszly. Bo ostatnio moge nosić tylko leginsy bo wszystkie moje spodnie nie wchodza.a do leginsow nie mam za duzo rzeczy. Duzo czarnych mam a jakos teraz wole kolorowe ubrania. Jak cos mnie uciska to az mi duszno. Musze czuc teraz luz w ubraniach

Tez tak macie?
Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 15:18   #996
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
A właśnie - a jak to jest z tymi położnymi? Gdzie się je wybiera i kiedy? Ja na razie chodzę tylko do ginekologa, jeszcze nie wybierałam położnej, nie byłam też w szkole rodzenia.
Rozejrzyj się za szkołą rodzenia, w niektórych miastach są kolejki do tych przyszpitalnych. Ogólnie kursy są mniej-więcej od 21tc, ale warto mieć coś umówione wcześniej.

A jeśli chodzi o wybór, to zwykle jak wybierasz lekarza rodzinnego to w tej samej przychodni masz też położną (taką deklarację też się podpisuje). Ale możesz zmienić położną jeśli nie chcesz mieć tej, która jest w Twojej przychodni (nie jestem pewna, ale chyba dwa razy w roku), trzeba wtedy podpisać deklarację u tej nowej.
Stary 2018-04-30, 15:20   #997
zielona hortensja
Rozeznanie

Jak mnie cos w okolicach brzucha uciska (i to i na dole i na gorze) to mnie brzuch zaczyna bolec. Czekam jak bedzie cieplo i bedzie mozna nosic sukienki bez rajstop!

A w nocy spie w takich koszulach nocnych jakby dlugich T-Shirtach i wlasnie bez gatek jak tu bylo wspominane Na dole ma byc luz i przewiew!
Stary 2018-04-30, 15:26   #998
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Krysztalek gratulacje! Fajnie ze wizyta udana i drugi chłopczyk ��

Tez mam taki prysznic, oj mozna tam sie polamac, moze jakas gumowa mate daj tam, nie lubie takich mat ale tak przy dziecku to napewno tez użyje bo na mokrych kaflach jest strasznie ślizgo.

Tez nie mam pomyslu co ubierac. Kupilam uzywane jeansy ciązowe tak zeby wiedziec tez jaki rozmiar z hm bedzie mi dobry to moze sytuacja sie poprawi ale jeszcxe nie doszly. Bo ostatnio moge nosić tylko leginsy bo wszystkie moje spodnie nie wchodza.a do leginsow nie mam za duzo rzeczy. Duzo czarnych mam a jakos teraz wole kolorowe ubrania. Jak cos mnie uciska to az mi duszno. Musze czuc teraz luz w ubraniach

Tez tak macie?
Ja mam tak samo, już dawno nie noszę jeansów, bo raczej wszystkie miałam z wyższym stanem i było mi zaraz ciasno Noszę ciążówki (chociaż pas mi jeszcze spada, ale chociaż czuję luz) i dresy/legginsy.

Cytat:
Napisane przez zielona hortensja Pokaż wiadomość
Jak mnie cos w okolicach brzucha uciska (i to i na dole i na gorze) to mnie brzuch zaczyna bolec. Czekam jak bedzie cieplo i bedzie mozna nosic sukienki bez rajstop!

A w nocy spie w takich koszulach nocnych jakby dlugich T-Shirtach i wlasnie bez gatek jak tu bylo wspominane Na dole ma byc luz i przewiew!
No ja podobnie Ciuchy tylko mi się kończą, czuję się teraz taka monotematyczna, mam ochotę coś zmienić, a już prawie w nic się nie mieszczę

Cytat:
Rozejrzyj się za szkołą rodzenia, w niektórych miastach są kolejki do tych przyszpitalnych. Ogólnie kursy są mniej-więcej od 21tc, ale warto mieć coś umówione wcześniej.

A jeśli chodzi o wybór, to zwykle jak wybierasz lekarza rodzinnego to w tej samej przychodni masz też położną (taką deklarację też się podpisuje). Ale możesz zmienić położną jeśli nie chcesz mieć tej, która jest w Twojej przychodni (nie jestem pewna, ale chyba dwa razy w roku), trzeba wtedy podpisać deklarację u tej nowej.
Dzięki!
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 15:30   #999
xxboo
Zakorzenienie

Dziewczyny leżę w bieliźnie i nie mam co na siebie ubrać .... mieszczę się aż w jedna sukienkę , przecież nie wyskoczę w jeansach w taki upał ;(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 15:46   #1000
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje! U nas tak samo i też prawdopodobnie chłopak

Dziewczyny nie wiem jak mam się ubierać!!! Nie wyglądam jeszcze jak w ciąży, tylko jakby mi po zimie została oponka
Witaj w klubie mam to samo i mnie to wkurza
Ja tam ubieram getry z pasem bo zwykle sie wbijaja i tluszcze odznaczaja i swoje normalne luzne bluzki lub koszule . Teraz jest cieplej to zaczne chodzic w tej spodniczce bawelnianej i jakies bluzeczki

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Krysztalek gratuluje udanej wizyty i super ,ze chlopak bedziesz jedyna ksiezniczka wsrod 3 panow

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Dziewczyny leżę w bieliźnie i nie mam co na siebie ubrać .... mieszczę się aż w jedna sukienkę , przecież nie wyskoczę w jeansach w taki upał ;(

A jakies bawelniane leginsy co by nie bylo tak goraco jak w jeansach ?

Edytowane przez Esti10
Czas edycji: 2018-04-30 o 15:35
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 15:57   #1001
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

u nas są indywidualne, ona przyjezdza lub do niej sie jedzie
ja i tak nie moge poloznej wybrac..bo w szpitalu gdzie bedzie porod to tylko mozna miec od nich:/a same"milutkie"wie c ta przyjdzie po porodzie pokazac wszystko..chyba,że gin mi pomoże ją "wepchać" na sale porodową

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 16:03   #1002
Suqub
Zakorzenienie

Ja jak mam jeansy to na gumkę a chcę zakupić haremki bo w leginsach to tylko po domu.
Mnie podbrzusze boli coś i ogólnie to załamana jestem. Mam ogromną ochotę na owoce a nie mogę nic zjeść. Dziś sobie zjadłam banana z gruszką i po chwili ledwo żywa byłam. Tak mi niedobrze po nich jest. Nie ma znaczenia jakie to owoce. Przecież muszę jakieś witaminy dostarczać a na samych tabletkach jechać nie będę.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 16:09   #1003
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie mam to samo i mnie to wkurza
Ja tam ubieram getry z pasem bo zwykle sie wbijaja i tluszcze odznaczaja i swoje normalne luzne bluzki lub koszule . Teraz jest cieplej to zaczne chodzic w tej spodniczce bawelnianej i jakies bluzeczki

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Krysztalek gratuluje udanej wizyty i super ,ze chlopak bedziesz jedyna ksiezniczka wsrod 3 panow

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

A jakies bawelniane leginsy co by nie bylo tak goraco jak w jeansach ?

No wcisnęłam się w legginsy ubiorę tiszert i rosheruny i jakoś wyjdę do ludzi dobrze ze to tylko Siemianowice śląskie a nie rynek w Katowicach
Muszę w środę jechać po jakieś sukienki bo serio będę latać w bikini

PEDAGOG

Stary 2018-04-30, 16:10   #1004
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja jak mam jeansy to na gumkę a chcę zakupić haremki bo w leginsach to tylko po domu.
Mnie podbrzusze boli coś i ogólnie to załamana jestem. Mam ogromną ochotę na owoce a nie mogę nic zjeść. Dziś sobie zjadłam banana z gruszką i po chwili ledwo żywa byłam. Tak mi niedobrze po nich jest. Nie ma znaczenia jakie to owoce. Przecież muszę jakieś witaminy dostarczać a na samych tabletkach jechać nie będę.
To widze ze ciebie dalej trzyma az tak na maxa wspolczuje
No ja co prawda rano 4 razy zwracalam i wode i sline ale ogolnie jest lepiej nie czuje sie juz jak kupa jak to bylo jeszcze z tydz temu
A soki mozesz pic albo te takie przeciery typu kubus ? Czy nie lubisz albo tez zwracasz ? Zawsze w tym tez jakies witaminy sa
Papryka tez ma duzo witamin jesli nie zwracasz tez warto jest
Ja ogolem jestem w szoku ze po tych 2 miesiacach nawet ponad gdy malo pilam a jedyny owoc jaki jadlam to byl banan i mam spoko wyniki takze moze nie bedzie u ciebie tez tak zle nie martw sie na zapas
Stary 2018-04-30, 16:14   #1005
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
To widze ze ciebie dalej trzyma az tak na maxa wspolczuje
No ja co prawda rano 4 razy zwracalam i wode i sline ale ogolnie jest lepiej nie czuje sie juz jak kupa jak to bylo jeszcze z tydz temu
A soki mozesz pic albo te takie przeciery typu kubus ? Czy nie lubisz albo tez zwracasz ? Zawsze w tym tez jakies witaminy sa
Papryka tez ma duzo witamin jesli nie zwracasz tez warto jest
Ja ogolem jestem w szoku ze po tych 2 miesiacach nawet ponad gdy malo pilam a jedyny owoc jaki jadlam to byl banan i mam spoko wyniki takze moze nie bedzie u ciebie tez tak zle nie martw sie na zapas
Ani soki ani te przeciery nie przejdą. Tragedia z tym. Warzywa na szczęścia w jakimś stopniu toleruję ale to też garstka. Mnie już chyba do końca będzie to trzymać.

Stary 2018-04-30, 16:14   #1006
zielona hortensja
Rozeznanie

Trzeba probowac co nam wchodzi bezbolesnie. Ja pije spoki, ale po niektorych mnie pali w przelyku. Niektorych owocow i warzyw unikam. Buraczki gotowane jem, truskawki. Zupy, bo zawsze gotowane latwiej przyswoic. A teraz chwilowo obzeram sie szparagami! (to jest moja ulubiona pora- sezon na truskawki i szparagi!).
Stary 2018-04-30, 16:17   #1007
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
No wcisnęłam się w legginsy ubiorę tiszert i rosheruny i jakoś wyjdę do ludzi dobrze ze to tylko Siemianowice śląskie a nie rynek w Katowicach
Muszę w środę jechać po jakieś sukienki bo serio będę latać w bikini

No i super ze sie udalo
W bikini zazdroszcze ja z moja falda i tluszczem na biodrach to predko stroju nie ubiore
Stary 2018-04-30, 16:18   #1008
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
No i super ze sie udalo

W bikini zazdroszcze ja z moja falda i tluszczem na biodrach to predko stroju nie ubiore

Ja już mam typowo ciążowy dniach wiec na szczęście nikt nie pomyśli ze się spaslam

PEDAGOG

Stary 2018-04-30, 16:24   #1009
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Ani soki ani te przeciery nie przejdą. Tragedia z tym. Warzywa na szczęścia w jakimś stopniu toleruję ale to też garstka. Mnie już chyba do końca będzie to trzymać.
A rozumiem to szkoda ja chociaz soki pilam wiec jakies witaminy byly.
No nie bede ci pisac nie martw sie na pewno zaraz przejdzie bo wiem po sobie ze magicznie po 12 tyg nie przeszlo jak to statystycznie bywa wiec no roznie moze byc u ciebie ale na pewno wspolczuje bo wiem co przechodzisz

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Ja już mam typowo ciążowy dniach wiec na szczęście nikt nie pomyśli ze się spaslam

No patrz a ty termin pozniej niz ja i twoja tez pierwsza i juz masz a ja nie , nie podoba mi sie to
Stary 2018-04-30, 16:40   #1010
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie tak jak piszesz położna można zmienić dwa razy w ciągu roku przy trzeciej zmianie jest jakaś opłata przynajmniej taka otrzymałam informacje gdy rozglądałam się za szkołą rodzenia
Cytat:

Łącze się w ubraniowych bólu dziś przejrzałam pudło z letnimi rzeczami z zeszłego sezonu iii o ile w kilka luźniejszych bluzek jeszcze wejdę tak z dołem problem ogromny, w sukienkach chodziłam rzadko mam aż dwie i to z gumka w pasie więc odpadają 🤦 także i u mnie szykują się zakupy a nienawidzę robić tego na siłę wolę tak przy okazji gdy coś mi się spodoba. Bo gdy idę specjalnie z zamiarem zakupu to nigdy nic nie udaje mi się nic kupić

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 16:52   #1011
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Łączę się w bólu! Ja miałam całkiem niezłe pt i sob, oczywiście to nie jest taki stan jak bez ciąży, ale nieco lepiej się czułam i nie zwracałam, a od wczoraj znów to samo... Miałam takie dni, że się nie przebierałam z piżamy nawet w dres, a umycie zębów to było wyzwanie (bo trzeba było stać 3 min przy umywalce, a ja chwilę postoję i od razu mnie rwie na wymioty).
Warzywa tylko w zupie (tylko kto mi ma gotować, jak ja ledwo żyję a mąż długo pracuje), a owoce tylko w soku typu Kubuś. I po 3 miesiącach męki hemoglobina wciąż w dolnej granicy normy (więc bez tragedii), a położna twierdzi, że skoro nie przyswajam warzyw i owoców to mam się nie zmuszać, żeby nie prowokować tym kolejnych wymiotów.
Ciężko ciężko, jak mam parę dni pod rząd "gorszy dzień" to już załamana w łóżku leżę i myślę sobie, że to chyba nigdy nie przejdzie, a potem ryczę, żeby jakoś to odreagować...

Edytowane przez mwmwm91
Czas edycji: 2018-04-30 o 16:54
Stary 2018-04-30, 17:00   #1012
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam poleconą przy pierwszym dziecku, ale wtedy odezwała się dopiero po porodzie, bo nie wiedziałam, że można wcześniej. Przy drugim byłam przed porodem aż na jednym spotkaniu ( taka tematyka jak dziś), a teraz ona sama wyczytała z mojej twarzy ciążę i kazała się szybciej odezwać.
A wybrać można skądkolwiek, ona nic do porodu nie ma. Moja ma taki gabinecik położnej z innymi jeszcze paniami i nie pracuje już w szpitalu.

No i na każdym spotkaniu mam badanie tętna dzidziusia. Dzisiaj mi còrę tak szalała, że położna nie mogła nadążyć.
G. 9.1O.18
Stary 2018-04-30, 17:03   #1013
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Łączę się w bólu! Ja miałam całkiem niezłe pt i sob, oczywiście to nie jest taki stan jak bez ciąży, ale nieco lepiej się czułam i nie zwracałam, a od wczoraj znów to samo... Miałam takie dni, że się nie przebierałam z piżamy nawet w dres, a umycie zębów to było wyzwanie (bo trzeba było stać 3 min przy umywalce, a ja chwilę postoję i od razu mnie rwie na wymioty).
Warzywa tylko w zupie (tylko kto mi ma gotować, jak ja ledwo żyję a mąż długo pracuje), a owoce tylko w soku typu Kubuś. I po 3 miesiącach męki hemoglobina wciąż w dolnej granicy normy (więc bez tragedii), a położna twierdzi, że skoro nie przyswajam warzyw i owoców to mam się nie zmuszać, żeby nie prowokować tym kolejnych wymiotów.
Ciężko ciężko, jak mam parę dni pod rząd "gorszy dzień" to już załamana w łóżku leżę i myślę sobie, że to chyba nigdy nie przejdzie, a potem ryczę, żeby jakoś to odreagować...
Ja hemoglobine teraz mam na dolnej granicy i przyjmuje tachdyferon. Wcześniej miałam bardzo niska i dlatego na tabletach jestem.

Stary 2018-04-30, 17:06   #1014
bambusiek
Zakorzenienie

A co do ubrań, to mam aż jedne ktòtsze leginsy, ktòre mi nie spadają, a normalnych spodni 2 sensowne pary. Z bluzkami, tunikami lepiej, ale nie pasują mi do dołu najczęściej
Na upały mam kilka luźnych przewiewnych sukienek, kupionych za grosze w lumpku.
Niedługo chyba zrobię kròtkie spodenki z jednych jeansòw z pasem, co mają przykròtkie nogawki.
G. 9.1O.18
Stary 2018-04-30, 17:46   #1015
Apola88
Rozeznanie

A uzywala ktoras z was adapter do pasòw w ciąży? Ja w samochodzie musze pas juz ręka trzymac bo drazni mnie jak zaciska sie na brzuchu. Warto to kupic? Dziala?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_20180430-174234.jpg (95,7 KB, 43 załadowań)
Stary 2018-04-30, 18:10   #1016
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
A uzywala ktoras z was adapter do pasòw w ciąży? Ja w samochodzie musze pas juz ręka trzymac bo drazni mnie jak zaciska sie na brzuchu. Warto to kupic? Dziala?
Mam właśnie ten z be safe że zdjęcia. Działa, w razie wypadku nie zaciska sie na brzuchu. Można wypożyczyć, na olx za też używane. Raczej nie da sie tego popsuć więc można kupić używke. Polecam

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 18:13   #1017
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie tyle co kupiłam używkę poprzednio rzadko jeździłam autem A teraz codziennie nawet po kilka razy.
G. 9.1O.18
Stary 2018-04-30, 18:34   #1018
Apola88
Rozeznanie

To super.skoro sie sprawdza to kupuje
Stary 2018-04-30, 18:40   #1019
xxboo
Zakorzenienie

Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jak piszesz położna można zmienić dwa razy w ciągu roku przy trzeciej zmianie jest jakaś opłata przynajmniej taka otrzymałam informacje gdy rozglądałam się za szkołą rodzenia Łącze się w ubraniowych bólu dziś przejrzałam pudło z letnimi rzeczami z zeszłego sezonu iii o ile w kilka luźniejszych bluzek jeszcze wejdę tak z dołem problem ogromny, w sukienkach chodziłam rzadko mam aż dwie i to z gumka w pasie więc odpadają 🤦 także i u mnie szykują się zakupy a nienawidzę robić tego na siłę wolę tak przy okazji gdy coś mi się spodoba. Bo gdy idę specjalnie z zamiarem zakupu to nigdy nic nie udaje mi się nic kupić

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Właśnie ! Z dołem jest najgorzej w bluzki się mieszczę wszystkie ale z dołem jest katastrofa w NIC nie wchodzę

Odebraliśmy dziś klucze do własnego M !!!! Ale się cieszę ! W tym tygodniu malujemy ❤️

IMG_2644.jpg

PEDAGOG

Edytowane przez xxboo
Czas edycji: 2018-04-30 o 19:23
Stary 2018-04-30, 20:03   #1020
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie ! Z dołem jest najgorzej w bluzki się mieszczę wszystkie ale z dołem jest katastrofa w NIC nie wchodzę

Odebraliśmy dziś klucze do własnego M !!!! Ale się cieszę ! W tym tygodniu malujemy

Załącznik 7521196
Super! Gratuluję raz jeszcze!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości